wk2018

Barcelona komt Japanse wereldgoal te boven en zegeviert dankzij Paulinho

Zaterdag, 16 september 2017 om 18:05

Barcelona heeft zaterdag een moeizame overwinning geboekt. Het team van Ernesto Valverde zegevierde in en tegen Getafe met 1-2, dankzij treffers van de invallers Denis Suárez en Paulinho na rust. De thuisploeg was in de eerste helft via een werelddoelpunt van Gaku Shibasaki op voorsprong gekomen. Barcelona heeft nu twaalf punten uit vier duels en wacht rustig af wat Real Madrid zondagavond bij Real Sociedad doet.

De ruststand van 1-0 in het Coliseum Alfonso Pérez was verrassend te noemen. Barcelona had weliswaar veel balbezit, maar in de laatste meters ontbrak het aan finesse en daadkracht om Vicente Guaita echt op de proef te stellen. Het vroege uitvallen van Ousmane Dembelé was een streep door de rekening. Na nog geen half uur spelen moest de recordaankoop zich wegens blessureleed laten vervangen door Gerard Deulofeu.

Een wereldgoal van Shibasaki schonk Getafe negen minuten later de leiding. De Japanner nam een afgevallen bal in één keer op de slof en schoot het leer op schitterende wijze achter Marc-André ter Stegen: 1-0. In de extra tijd zorgde Guaita ervoor dat het scorebord niet een tweede keer in beweging kwam. De vrije trap van Messi was nagenoeg perfect, richting de linkerkruising, maar de doelman van Getafe kon tijdig redding brengen.

Valverde verving in de rust Andrés Iniesta, ten faveure van Denis Suárez, en deze wijziging sorteerde effect. Na een pass van Sergi Roberto mikte de invaller het leer op heerlijke wijze in de bovenhoek en kwam Barcelona op gelijke hoogte: 1-1. Shibasaki stond op dat moment al niet meer op het veld: de doelpuntenmaker moest enkele minuten eerder geblesseerd afhaken.

Barcelona verhoogde de druk op de defensie van Getafe, dat echter onder leiding van de uitblinkende Dakonam Djené goed verdedigde. De derde en laatste invaller van Barcelona, Paulinho, besliste de wedstrijd uiteindelijk in de 84e minuut. De Braziliaan liep zich goed vrij, ontving de bal van Messi en schoot het leer diagonaal achter Guiata. Dat was tevens het laatste wapenfeit in Getafe.


Poll

Denk jij dat Barcelona dit seizoen landskampioen gaat worden?


Gerelateerd

88 reacties (laatste reactie door blaublancgrana)

De slechtste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Traag, lamlendig, slordig en ongeconcentreerd. Gerard Piqué slecht, Busquets slecht, Sergi Roberto matig, Lionel Messi onzichtbaar en Luis Suárez speelde misschien wel zijn slechtste wedstrijd in zijn carrière. Raakte geen bal goed, verloor bijna al zijn duels en liep daardoor gefrustreerd over het veld. Begreep dus ook niet dat Ernesto Valverde hem niet van het veld haalde en Paco Alcácer bracht, maar zijn besluit om Paulinho in te brengen voor Rakitic heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen (in tegenstelling tot mijn verwachting tijdens de wedstrijd). Hoewel ik (terecht) kritisch ben over de komst van de Braziliaan, bewijst hij wel hier zijn waarde voor de ploeg. Een heel belangrijk doelpunt!

Toch mogen we vandaag ook met de beschuldigende vinger naar Valverde wijzen. De enige wijziging ten opzichte van de knappe overwinning op Juventus was Sergi Roberto op de rechtsbackpositie. Ousmane Dembélé moest nadat hij nauwelijks getraind had in de voorbereiding plots twee wedstrijden kort achter elkaar spelen en liep een hamstringblessure op. De laatste tests moeten nog uitgevoerd worden, maar het lijkt erop dat hij er voor drie weken uit ligt. Verder heb je een gigantische selectie tot je beschikking en kies je dan toch weer voor hetzelfde middenveld als tegen Juventus? Waarom niet Sergi Roberto op het middenveld? Waarom niet Denis Suárez vanaf het begin in plaats van Iniesta (die nu vijf wedstrijden achter elkaar moest spelen)? En waarom Gerard Piqué in plaats van Mascherano? Ondanks dat dit een pittige uitwedstrijd was denk ik dat het goed was geweest om op een paar posities te rouleren. Al met al een zakelijke overwinning, maar dit had je ook kunnen bereiken met een gerouleerd elftal.

16 september 2017 om 18:10

Alcacer zat niet bij de selectie, als ik het goed heb?

16 september 2017 om 18:17

Echt? Dat is volledig langs me heen gegaan dan. Overigens vreemd om hem niet mee te nemen (tenzij hij niet fit is natuurlijk) als Luis Suárez in zo'n slechte vorm steekt. Dat is misschien nog wel erger dan hem niet inbrengen in de slotfase. Denk namelijk dat hij met zijn diepgang meer had kunnen creëren dan de Uruguayaan.

16 september 2017 om 18:23

Klopt, maar Alcacer was ziek ofso. Dus hij heeft afgelopen trainingen gemist.

16 september 2017 om 18:24

hij had last van zijn maag tegen juventus. weet niet zeker of hij dat nog steeds heeft

16 september 2017 om 18:11

Messi was inderdaad minder vandaag zeg!

16 september 2017 om 18:18

Het is hem natuurlijk vergeven aangezien hij ons dit seizoen al meerdere malen heeft gered. Maar tegen ploegen als Getafe moeten andere spelers ook kunnen opstaan. Gerard Deulofeu vond ik bijvoorbeeld vandaag erg sterk spelen, maar jongens als Iniesta, Suárez, Dembélé en Rakitic moeten ook zulke duels kunnen beslissen. En dat gebeurde niet vandaag. Ja, dan krijg je het lastig.

16 september 2017 om 18:19

Dat viel echt wel mee!

16 september 2017 om 19:26

Lees telkens jouw commentaren en ik merk dat je zeer sceptisch bent over Deulofeu maar dat je wel telkens toegeeft dat hij sterk speelt/invalt. Stemt me eigenlijk wel gelukkig dat hij de fans aan zijn zijde weet te winnen met zijn drive en werklust

16 september 2017 om 18:17

Ik denk dat Mascherano het niet had gered in deze wedstrijd. De opstelling was goed, niet te veel roteren zo vroeg in het seizoen. Eerst punten pakken, zekerheid bouwen en dan pas verder zien. Wel had ik Dembele rustig aan gebracht, je hebt een Deulofeu die heel hongerig is dus dat zit ook goed. En jij bent ook al aan het roepen over een wissel voor Suarez. Ik snap dat echt niet. Wees eerlijk, hoeveel ballen krijgt hij nog voor de goal? Je moet Suarez lanceren in de 16, dat is zijn kwaliteit. Hij komt er wel weer bovenop. Maar aub hou op met roepen om een wissel want dat is voor andere fans van andere clubs...

16 september 2017 om 18:23

Denk niet dat het een groot verschil had gemaakt of Gerard Piqué of Javier Mascherano had gespeeld. Althans, als je de krachten van de ploeg wil spreiden over meerdere wedstrijden was het verstandig geweest als Mascherano had gespeeld in plaats van Piqué. Denk dat we de Argentijn te snel afschrijven, hij is namelijk nog altijd een betrouwbare verdediger. En aangezien Getafe vandaag nou niet echt ontzettend snel in de counter omschakelde denk ik dat hij geen problemen had gehad vandaag.

Waarom zou ik niet mogen roepen om een wissel? Hoewel hij niet bij de selectie zat heb je vorige zomer nog gewoon een spits van 35 miljoen gekocht. Waarom zou hij niet mogen spelen in dit soort gevallen? Luis Suárez speelde zijn slechtste wedstrijd in het shirt van Barcelona, dan is het heel logisch om hem naar de kant te halen. In andere wedstrijden staat hij er gewoon weer, maar in dit geval was het een verloren zaak. Het gaat mij er ook niet om dat hij niet scoort, maar juist omdat hij de bal verspeeld, geen gevaar sticht en niets bijdroeg aan de aanvallende intenties. Ja, dan kan daar beter iemand anders staan.

16 september 2017 om 18:36

@Guaporta Ik begrijp je frustratie , maar ik vind persoonlijk dat je een speler als Suarez nooit eraf mag halen.. Hoe slecht hij ook speelt, als hij maar 1x die bal goed krijgt legt hij hem in het mandje. Maar inderdaad, geen beste wedstrijd weer van Luis! Geen ramp, 3 punten zijn binnen in een traditiegetrouw lastige uitwedstrijd denk dat we ons daar beter op kunnen focussen!

16 september 2017 om 18:39

Voila, zo is het. Het is omdat ie niet scoort dat hij irritaties opwekt bij mensen. Maar hij speelt net zo wanneer ie wel scoort, dus het is echt gewoon afwachten tot hij zijn vorm te pakken heeft. En die zal hij wel vinden. Dit is en blijft een van de beste killers.

16 september 2017 om 18:41

Nee, Mascherano is helemaal klaar. Dat is niet meer acceptabel in de defensie van Barca.

Suarez is en blijft een klasbak, ook al draait het nu niet zoals hij dat wil. Hij doet er alles aan en dat heb ik graag. En het gaat hem wel lukken, een doelpuntje en hij is vertrokken.

16 september 2017 om 18:23

Balen dat het net Paulinho moet zijn die scoort. Nog meer wind in de zeilen van het bestuur. Zolang Barcelona blijft winnen, ondanks het slechte spel, vrees ik dat ze mogen blijven zitten. Helemaal als zelfs hun meest bekritiseerde aankoop belangrijk gaat zijn. Ik vind de kritiek op Messi overigens niet terecht. Hij was de enige die iets probeerde te creëren, speelde veel tegenstanders uit maar als je ploeggenoten nog geen deuk in een pakje boter schieten is het moeilijk excelleren. Suarez was echt ontzettend slecht en had inderdaad gewisseld worden. Denis en Roberto verdienen veel meer kansen op het middenveld en ik had Semedo toch ook gewoon graag gezien op rechtsachter. Hij moet zich nog genoeg ontwikkelen. Umtiti was echt geweldig. Balen dat Deulofeu nog steeds de voorkeur krijgt boven Denis, onterecht in mijn optiek.

16 september 2017 om 20:47

Jij hebt meer haat aan Paulinho dan liefde voor je club, hij staat onder contract bij Barca dan wil je toch dat hij slaagt? Hij heeft voor de 3 belangrijke punten gezorgd, iedereen weet dat het bestuur moet oprotten, balen dat Paulinho scoort terwijl hij in het mooie shirt van Barca speelt...

16 september 2017 om 22:42

Natuurlijk ben ik blij met zijn doelpunt en de punten. Ik had alleen liever een andere matchwinner gezien. Dat mag ik toch vinden? Daarnaast heb ik zeer zeker, maar dan ook absoluut niet meer haat aan Paulinho dan liefde voor Barcelona en ben jij niet in staat daarover te oordelen. Ik heb niks tegen Paulinho, alleen de transfer van Paulinho en wat dat weet zegt over de club waar ik van houd. Wat dat zegt over dit bestuur en de manier waarop men nu naar Barcelona kijkt. Daar mag ik van balen. Ik ben blij als hij van toegevoegde waarde kan zijn, maar na de vergelijkbare transfers van Vermaelen, Mathieu en Turan heb ik het recht daar eerst bewijs voor te willen zien. Vandaag was daarvan een mooi begin maar jammer dat hij op daarmee wel het momentum bij dit criminele bestuur houdt.

17 september 2017 om 01:50

Je baalt dat Paulinho scoort als Barca supporter, hier klopt als dus iets niet, ik mag vinden dat jij meer haat heb voor Paulinho als liefde voor Barca, je eigen speler misgunnen zegt genoeg als fan, als Paulinho flopt gaat het bestuur heus niet opstappen, je hebt te maken met spelers als Paulinho en wat jij ook vind hij zal regelmatig invallen dus deal with it.

Vamoss barca !!! Morgen hopen op puntverlies van real en dan zijn we los! Paulinho legend hahaha

Wat 40 miljoen wel niet voor je kan doen, haha. Denis speelde hartstikke mooi en Deulofeu die ook positief inviel. De minuten die Dembele speelde waren bijna allemaal waardeloos. Agja we hebben gewonnen en weer 3 punten in de pocket!

16 september 2017 om 20:13

Haha als je kampioen wordt met 1 punt voorsprong weet je aan wie je het te danken hebt 😁

Altijd al gezegd dat Paulinho zeker wat gaat toevoegen! Voila! Goals, zich laten zien in de zestien meter gebied, dat is wat paulinho zn kracht is! Visca el Barca!

16 september 2017 om 18:31

1x laten zien maar wel de 3 punten voor zijn ploeg gepakt, niet slecht he voor zijn leeftijd? Hij werd niet gedekt? Hij liep juist goed de ruimte in en hield zich sterk, hoe hij die speler van zich af houd is toch wel een goede actie.

16 september 2017 om 18:25

Hij heeft zich letterlijk 1x laten zien. Prima goal maar het is veel te vroeg om de loftrompet op te steken. Opbouwend en verdedigend was hij wederom nergens te zien. Zijn goal was prima maar hij werd er ook totaal niet gedekt.

16 september 2017 om 18:34

Opbouwend en verdedigend niet goed? Hoe kan jij dat nu zeggen na vandaag?
Hij werd idd niet gedekt omdat een lopende middenvelder altijd moeilijk is om te dekken. Perfecte loopactie op het juiste moment en daarna zeer koeltjes afgewerkt.
Daarna is het enige wat telt om de 3 punten vast te houden en verdedigend stond hij gewoon goed op het middenveld?

Rakitic heeft zich 75 minuten laten zien aan de middencirkel en voegde letterlijk niets toe.

16 september 2017 om 18:42

Je kritiek op het bestuur moet je niet verwarren met kritiek puur op Paulinho; ja ook ik zie het bestuur liever vandaag vertrekken dan morgen, maar Paulinho is nu gewoon beslissend geweest en laat zeker zien dat hij weldegelijk waarde kan brengen aan een stroef lopend elftal. Lopende middenvelders zijn zeer schaars tegenwoordig en vooral in dit Barcelona kan hij op de juiste momenten weggestuurd worden dmv steekpasses. Je wilt zo graag dat Paulinho faalt om het bestuur weg te hebben en dat is een beetje een sneue gedachte voor een Barcelona fan. Steun je spelers en bekritiseer het bestuur, maar bekritiseer niet het bestuur door het via de speler te doen(Paulinho in dit geval).

Wat mooi dat Paulinho het doet ! Belangrijke punten voor Barca tegen de kleine ploegen moet je punten pakken. Suarez was wel een drama die moet snel beter gaan spelen.

En zo win je lastige uitwedstrijden. Getafe deed het verdienstelijk, maar naar mijn mening ging het gelijk op. Dat wordt al heel snel omgegooid naar 'Getafe verdient het om te winnen'. Wat natuurlijk flauwekul is. 12 op 12, beter kan je het seizoen niet beginnen.

Hahahaha prachtig dit! Echt prachtig! Ik heb niks met Barcelona maar Paulinho scoort de winnende en is direct belangrijk! Wat een goede goal ook! Trouwens, wat zijn de spelers van Getafe vervelend zeg.. Jimenez en Ambarassi vond ik aardig spelen maar wat speelden ze als team allemaal vies! Deulofeu vond ik trouwens ook zeer goed aan Barcelona's kant, hetzelfde geld voor Busi en Umtiti.

Wat is het mooiste als iedereen tegen je komst is en toch winnende scoren...

Messi wat een pas. Heeeeeeerlijk.
zo zie je maar alles moet van hem komen. Ik vraag mij echt af als Messi afvalt, wat met Barcelona zou gebeuren.

Over het algemeen een slechte wedstrijd...maar als je ze wint dan is niks aan de hand.

Druk ligt nu bij Real. ze moeten echt winnen anders begint men over crisis in Madrid.

Vesca EL Barca

Zeer zwakke wedstrijd van Barca. Dembele viel vroeg uit, Suarez is heel slecht bezig de laatste tijd, vandaag echt niks goed gedaan, dan wordt het natuurlijk moeilijk. Rakitic daar heb je gewoon niks aan, brengt aanvallend niks, en speelt veel te traag. Denis viel trouwens goed in, en liet in die korte tijd veel meer zien dan Rakitic. Vandaag 3 punten gepakt, en daar is alles mee gezegd denk ik

16 september 2017 om 18:28

Paulinho heeft wel bewezen van waarde te kunnen zijn als box-to-box middenvelder. Die loopactie bij zijn doelpunt was erg slim en bovendien zeer goed afgewerkt.

Oeii wat komen we vandaag hier goed weg zeg. Met beetje meer geluk had Getafe zelfs 3-1 kunnen winnen. Gelukkig wist Messi een geniale moment te creã«ren om als nog de 3 punten eruit te slepen.

Wedstrijd deed me beetje denken aan sommige wedstrijden van Real Madrid van vorige seizoen. Slecht veldspel, maar met wat mazzel toch de winst in de slotfase eruit slepen.

Voor mij waren Umtiti en Roberto beste mannen op 't veld. Ter Stegen overigens ook best goed bezig, want op de goal na had hij toch wat werk te verrichten.

Nu hopen dat Dembelã©'s blessure meevalt en dan morgen kijken hoe Real een lastige uitwedstrijd tegemoet zal gaan!

16 september 2017 om 18:19

Sorry maar, ik wil Roberto heel graag op het middenveld zien en nooit maar dan ook nooit meer als Rechtsback.. komt daar gwn kracht en snelheid te kort!! Semedo 1e keus en Vidal (ook niet de beste I know) moeten gwn afwisselen. Roberto zn overzicht, passes en combinaties zijn gemaakt voor het middenveld. Stel hem daar dan ook op!!!

16 september 2017 om 18:43

@Reppi Dit seizoen was Vidal sterk begonnen, jammer genoeg is hij daarna niet meer in actie gekomen! Hij moet de kans krijgen om op dezelfde manier door te gaan

16 september 2017 om 19:37

Naja voormij is Vidal echt klasse(s) minder dan Semedo! Dus zal hij zich moeten neerleggen bij een rol als stand-in voor Semedo. Maar als Valverde Roberto die duidelijk gwn niet top is op de RB positie zet.. dan word het echt sneu voor Vidal, die verdiend op zn minst die 2e keus.

16 september 2017 om 20:14

Sorry? Vidal sterk begonnen? Tegen wie dan? Alle 3 goals tegen Real in de Super Cup kwamen van Vidals kant. Hij voegt aanvallend niets toe buiten zijn snelheid en verdedigend voegt hij 0,00% toe. Als het aan mij ligt speelt Vidal zelfs niet voor het B team in de Segunda Division. Lekker Palencia/Cucurella als backup voor Semedo en Vidal proberen te verkopen aan iemand die gek genoeg is om E-garnituur aan te trekken.

Jammer, puntverlies was dik mogelijk geweest vandaag. Uitgerekent de uitgekotste Paulinho scoort de winnende goal. Maar die bal mocht de keeper ook best wel pakken vanuit die hoek. Kort daarvoor, had die speler van Getafe hem natuurlijk moeten afleggen, dan stond het 2-1 ipv 1-2. Maar goed, dat is altijd achteraf praten.

Real direct achter de feiten aan. Nu al 7 punten achter met Sociedad uit voor de boeg die in bloedvorm zijn. Dat komt ervan als je zo vroeg dom punten laat liggen, helemaal in eigen huis.

16 september 2017 om 19:04

Het wordt echt zwaar en we moeten winnen van Sociedad. Anders lopen wel al 7 punten achter.

Ik kan het totaal niet begrijpen dat we nog steeds soms de instelling hebben tegen kleine ploegen dat het wel op halve kracht kan echt onbegrijpelijk zulke dingen maar goed tot eindelijk telt maar èèn ding en dat is winst en dat is gelukkig gebeurt mede door een goed invallende Denis en een prima goal van Paulinho nu nog hopen dat de blessure van Dembele mee valt

Paulinho kan mogelijk ondanks het absurd hoge bedrag wat Barca voor hem heeft betaald, wel eens een belangrijke aankoop worden voor de laatste minuten. Wanneer het niet loopt zoals vandaag kan hij net dat extra geven waardoor je de wedstrijd wel wint. Ondanks het matige spel erg blij met de winst en nu hopen op puntverlies morgen van Real, die krijgen het sowieso lastig bij Sociedad.

16 september 2017 om 18:27

Heb je helemaal gelijk in, wat ik best jammer zou vinden aangezien dat extra wind in de zeilen zou zijn van dit criminele bestuur.

17 september 2017 om 04:41

Op dit moment is 40miljoen echt geen absurd hoge bedrag hoor

17 september 2017 om 08:09

Hoezo absurd hoog bedrag, Paulinho is een braziliaanse international die gewoon basis speelt en vaak het verschil maakt, Dembele was een absurd hoog bedrag

Slechte wedstrijd van Barcelona. Alle creativiteit moest van Messi komen. Wat heeft Barcelona een geluk dat hij weer die lekkere assist in huis heeft. Suarez is werkelijk hopeloos uit vorm en heeft denk ik letterlijk geen bal goed geraakt. Dembélé begon weer niet goed en zijn spierblessure lijkt hem 3 tot 6 weken aan de kant te houden. Invaller Deulofeu speelde te vaak als een kip zonder kop en gedroeg zich helaas weer vaak slecht. Iniesta speelde een slechte eerste helft dus ik was blij dat Suarez hem kwam vervangen. Die jongen durft tenminste te voetballen. Scoort ook weer een geweldige goal en was qua aanvallend spel belangrijk. Rakitic wederom slecht, heeft nu teveel kansen gehad dus banken voor Roberto of Denis. Busquets redelijk maar niet goed genoeg. Het liep gewoon niet, aanvallend nog verdedigend. Roberto en Alba deden hun best maar speelden niet goed genoeg. Piqué liet zich steeds makkelijk voor schut zetten, speelde echt slecht. Hij had enorm geluk met de rots in de branding aan zijn zij: Umtiti speelde werkelijk geweldig op 2 momentjes na (1 daarvan had hem zomaar rood en een penalty kunnen kosten). Hoop dat hij zich zo blijft ontwikkelen. Ter Stegen ook weer geen punten pakkende inbreng, soms slordig in de opbouw en communicatie. Jammer want geloof nog steeds dat hij echt een topper kan worden. Toen Paulinho werd gebracht was ik wederom sceptisch. Verdedigend en opbouwend heeft hij wederom weinig gebracht maar hij scoort wel een prima goal. Oprecht jammer want zolang Barcelona blijft winnen, hoe pover het spel ook was, en zelfs jongens als Paulinho scoren, vrees ik dat dit bestuur mag blijven zitten...

Vorig jaar roteerde Enrique teveel en was dan ook min of meer akkoord dat Valverde dit voorlopig niet teveel deed, maar vandaag was het er toch over. Dembele is totaal nog niet fit en het was dus niet slim om hem vandaag weer in de basis te zetten. Denis of Deulofeu was hier een betere optie. Iniesta speelt (voor mij als enige) een degelijke 1ste helft, maar zijn pijp was uit na 45 min. Rakitic was van bij de aftrap dramatisch en bracht niets van diepgang als lopende middenvelder (kijk naar het doelpunt van Paulinho, dat zijn de loopacties die moeten gemaakt worden). Alles beter dan Vidal op rechtsachter, maar Roberto hoort gewoon op het middenveld.

De 12/12 en de overwinning tegen Juve is mooi meegenomen, maar Valverde maakt dus voorlopig geen indruk op mij. Ik zie echt zijn hand niet of het moet dat flutsysteem zijn met niemand op linksvoor. Dat werkt letterlijk niet gewoon. 1ste helft was afschuwelijk slecht, dik verdiend 1-0 achter.

Ik hoop vaker een middenveld te zien met Roberto en Denis, zeker die laatste viel vandaag ijzersterk in. Ook Paulinho snoert de mensen meteen de mond met een enorm belangrijk doelpunt. Hij toont meteen dat hij diepgang en loopvermogen kan toevoegen vanuit het middenveld, iets wat echt broodnodig is.

Dit zijn 3 erg belangrijke punten na een uitzichtloze situatie aan de rust. Het moet veel beter, maar het zijn matchen zoals vandaag die je kampioen maken. Nu afwachten wat Real doet in een moeilijke uitmatch. Dat was de doelstelling van vandaag en die is na enorm veel zweten toch gehaald.

16 september 2017 om 18:33

Helemaal met je eens dat ik Roberto en Denis veel vaker wil zien spelen ten koste van Rakitic. Semedo had gewoon moeten starten als rechtsachter. Ik vind het jammer dat Deulofeu de voorkeur krijgt boven Denis. Ookal is laatstgenoemde meer een middenvelder, ook vanaf de flanken vind ik hem beter dan Deulofeu. Hij durft te voetballen en te creëren. Het systeem van Valverde is echt vreselijk. De hele linkerkant moet door Alba belopen worden, waar veel te veel van gevraagd wordt op deze manier. Kan er dan verdedigend niet altijd staan en als hij geblesseerd uitvalt hebben we alleen Digne. Suarez offer je zo totaal op, kansloze actie. Dembele gewoon op links zetten. Messi die de flank open laat aan de andere kant werkt wel omdat daar niet alleen de back maar ook de middenvelder in duikt. Iniesta is niet dat type loper op links. Dan moet je Roberto daar neerzetten.

Ach je hebt altijd wel een wedstrijd waarin het een stuk minder gaat. Verschil met vorig jaar is dat we nu geen punten ermee verliezen

Paulinho afschrijven vanaf het begin en dan maakt hij de winnende en snoert hij de mond van vele Barca fans, Paulinho doet het uitstekend in het Braziliaanse elftal, waarom zou hij mislukken bij Barca? Als ik het iemand gunde was het Paulinho wel, maar wat een matige wedstrijd zeg, ik ergerde me kapot aan Suarez had vandaag totaal niks toe te voegen aan dit Barca.

16 september 2017 om 22:21

Als je wil provoceren lees eerst eens de reacties die gegeven zijn op de transfer van Paulinho.


De meest gingen namelijk over het feit dat Barca bezig was met verjongen
en dan wordt er een 29 jarige voor 40 miljoen aangetrokken
die al 2 jaar in China speelt
en die geven ze ook meteen een 4 jarig contract.

En dat er daarnaast ook mensen zijn die twijfels hebben of hij wel meekan bij Barca, vind jij heel gek?

Bij iedere voetbalwedstrijd in de wereld zijn minimaal tientallen scouts aanwezig,
zijn statistieken zijn niet geweldig te noemen,Brazilie heeft hem 3 jaar niet opgeroepen ,en bij Tottenham heeft hij niets laten zien.

Ik hoop dat hij het goed doet,
en hij zal het ook best een seizoen aardig gaan doen (dat deed Mathieu ook)
maar de ervaring bij spelers van deze leeftijd (en helemaal met zo'n voetbal verleden )
leert toch echt
dat ze geen laat bloeiende pareltjes zijn die de andere clubs gemist hebben,
maar dat ze na een jaar gaan drukken op de salarisbegroting omdat ze niet meer opgesteld worden.

17 september 2017 om 08:12

Nee de haat jegens Paulinho was gewoon ongekend, je kan wel nu gaan nuanceren maar was gewoon te bizar, hoop echt dat ie een goed seizoen draait en alle monden snoert.

17 september 2017 om 08:46

Ga er eens specifiek op in dan

Noem eens een top 3 van bizarre dingen die door meerdere supporters gezegd,zijn over de transfer van Paulinho.

En ik vraag door meerdere supporters ,
aangezien je bij ieder bericht op internet wel 1 reactie kunt vinden van een troll,racist of iets dergelijks.

Graag met een link erbij

Wat speelde Umtiti alweer een geweldige wedstrijd. Als hij blijft spelen zoals hij al een heel jaar speelt, dan vind ik hem tot de beste 5 verdedigers van de wereld behoren. Geweldige aankoop aan een spotprijs!

16 september 2017 om 18:42

Ik vind het vooral bijzonder hoe snel hij zich heeft aangepast. Zo'n jonge verdediger nog die net pas komt kijken eigenlijk en is vaak degene die het meest constant speelt, echt knap.

16 september 2017 om 19:56

Klopt helemaal. Als men het over de beste verdedigers heeft, dan heeft bijna niemand het over Umtiti. Hij is met afstand de beste verdediger van Barcelona. Kan uitstekend opbouwen en mee aanvallen. Ook is hij 1op1 niet te kloppen, zelfs tegen de beste spelers van de wereld. Het is een echte tank. En hij is nog maar 23!

17 september 2017 om 09:29

Precies. Ik ben echt blij dat hij zich zo snel heeft ontwikkeld want ik vrees dat hij anders alweer een meer serieuze concurrent erbij had gekregen. Hopen dat hij na Chygrinskiy, Vermaelen en Mathieu eindelijk de nieuwe leider achterin kan worden ala Puyol.

17 september 2017 om 09:27

Helemaal met je eens. Was bang toen ik geruchten las dat Valverde het niet in hem zag zitten en Martinez wilde hebben. Umtiti vond ik vorig jaar al ontzettend sterk en dit jaar is hij ook geweldig begonnen. Kan echt een topper worden!

Deze wedstrijd laat zien van Valverde en Paulinho dit seizoen toevoegen aan FC Barcelona. Valverde kiest er voor om de basisspelers vanaf het begin in te zetten en hun eruit wisselen voor wisselspelers in plaats van de wisselspelers te laten starten en de sterkhouders bij een achterstand te laten invallen in de 2e helft. Helaas hierdoor meteen een blessure van Dembele, maar dat is natuurlijk wel makkelijk praten achteraf. Verder laat de winnende goal aan Paulinho zien wat hij toevoegt. Kracht en scorend vermogen. Geweldig doelpunt op een moeilijk moment. Vorig seizoen kon Barca nog 30 minuten langer spelen, maar was het nog nooit gelukt. Nu met Denis Suarez, Deulofeu en Paulinho hebben we prima invallers en met deze brede selectie begin ik langzamerhand aanknopingspunten te zien om vertrouwen te krijgen in de winst van de La Liga en de Copa del Rey. Hele mooie overwinning op deze nare club die altijd 100% geeft tegen Barca en Real altijd 0-3 makkelijk laat zegevieren.

Messi mag doen wat hij wilt, ook a speelt hij slecht. Het is Messi.

Barcelona had al veel eerder moeten verjongen en toptalenten moeten halen. De helft van de selectie is niet gewoon niet Barca waardig. Voor Xavi is gewoon geen geschikte vervanger gehaald en bij Iniesta is het beste er ook vanaf, al blijft het een wereldspeler als die fit is, maar die kan het ook allemaal niet meer belopen, in ieder geval geen 3 wedstrijden per week meer. Iedereen kan zeuren over Paulinho maar zo'n speler heb je ook gewoon nodig in je selectie, in de tijd van Guardiola had je Seydou Keita, een soort vergelijkbare speler. Semedo en Dembele zijn gewoon goede aankopen. Maar spelers als Denis Suarez, Deulofeu, Alcacer, Andre Gomez, Digne en ga zo maar door horen gewoon niet thuis bij Barcelona. Moet je 2 of 3 echte spelers voor terughalen die echt een versterking zijn, dit is gewoon pure middelmaat. Ik zie het somber in voor Barcelona de komende jaren.

16 september 2017 om 18:54

Heel makkelijk dit. De komende jaren...wat weten wij nu over de komende week? Man, 12 op 12. Wees daar nu blij mee? Er wordt gewerkt aan het elftal, Valverde moet toch krediet krijgen? Of dacht je dat het onder Luis Enrique meteen als een leien dakje ging?

16 september 2017 om 19:15

Ik heb het over het algemeen.. Barcelona teerde veel te lang op de gouden jaren met Xavi Iniesta etc.. En kijk waar ze nu staan. Real Madrid heeft daarin veel beter gehandeld, die hebben geinvesteerd in de toekomst, kan je van Barcelona nou niet bepaald zeggen. Valverde krijgt ook zeker krediet. Probleem is gewoon dat Barca geen lange termijn visie heeft. Als Messi dit seizoen wegvalt met een blessure heb je een groot probleem ( waar voorheen Neymar het op zich nam )

16 september 2017 om 23:54

Ach, wees gewoon rustig. Dit komt wel goed. Al dat paniekerig gedoe, heb er echt genoeg van. Zelfs na 5 overwinningen op een rij...

Guaporte Ik vind Pique en Mascherano wel twee andere verdedigers Mascherano is toch iemand die veel wilder en veel Agressiever is en onodige overtedingen maakt terwijl Pique totaal niet Agressief is en niet zo wild is als Mascherano!Goede match van Dennis Suarez leuk voor de toekomst en kleinere matchen!En ja Suarez speelde niet zon goede match ook tegen Juventus was hij niet zo goed maar verwacht dat ie zich weer gaat herpakken!Messi beetje onzichtbaar maar dat mag is door hem hebben ze gewonnen van onder meer(Juventus,en van alle La Liga Santander westrijden)Spijtig voor Dembele maar als ie terug is van zijn (Waarschijnlijke) blessure maar ook hij zal zich nog herpakken.En ik vind dat Barca nu ZEKER niet mag veranderen van spelers zoals spelers als (Andre gomes,Dennis suarez,Alcazer,Paulinho,)Er nu al in doet want dan begin je te spelen met je team en dat is dom!!!

Het is wel echt een lekker gevoel dat na het matige seizoen vorig jaar en de verloren Supercup tegen Madrid, Barca het seizoen wel goed begonnen is met alleen maar overwinningen. Bovenop het feit dat Barca een moeizame en vreemde zomer achter de rug heeft op het gebied van transfers met de verkoop van Neymar en het binnenhalen van Dembele en het mislopen van Coutinho.

12 punten uit 4 duels en natuurlijk de Champions League overwinning tegen Juventus, Madrid dat al 2 duels gelijk heeft gespeeld en morgen een zware uitwedstrijd speelt tegen Sociedad geeft mijn Blaugrana bloed toch weer hoop op een onverwachts goed seizoen.

Maar dat neemt niet weg dat Barca vandaag zeer matig gevoetbald heeft tegen een ploeg wat net een jaar Segunda achter de rug heeft en niet bulkt van het talent.

Het tempo was zeer laag en de spelers van Barcelona proberen vaak op hun eigen manier een directe tegenstander uit te schakelen wat resulteert tot onnodig balverlies. In een wedstrijd waar het toch al moeilijk loopt is het verstandiger om de bal gewoon naar een ploeggenoot te passen.

Tegelijkertijd moeten we hier verder geen woorden aan vuil maken. Tenslotte is het een kleinere tegenstander in La Liga en heeft Barcelona hier gewoon 3 punten gepakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4862 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
PaulinhoMiddenvelder349
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3567 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
2014/2015 Barcelona 38 43 4 0
2013/2014 Barcelona 31 28 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Salah is een buitengewone speler, maar hij is nu geen kanshebber’

Egypte neemt het dinsdag op tegen Rusland en na de nederlaag tegen Uruguay in de eerste speelronde is het meteen alle hens aan dek voor de Farao’s. Sterspeler Mohamed Salah wordt...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 juni
Paris Saint-Germain aast onverminderd door op Cristiano Ronaldo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren