wk2018

City scoort vijftien keer binnen een week; Liverpool herstelt zich niet

Zaterdag, 16 september 2017 om 17:53

Er staat geen maat op Manchester City. De ploeg van Josep Guardiola won een week geleden met 5-0 van Liverpool, klopte Feyenoord woensdag met 0-4 en was zaterdag veel te sterk voor Watford: 0-6. Sergio Agüero was goed voor een hattrick voor de nieuwe koploper van Engeland. Manchester City staat na vijf duels op dertien punten; zondag kan Manchester United langszij komen. Liverpool bleek niet hersteld na de ontluisterende nederlaag in het Etihad Stadium van vorige week, want thuis tegen Burnley bleven the Reds steken op 1-1.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wordt Manchester City kampioen van Engeland?


Gerelateerd

83 reacties (laatste reactie door hveenlfc)

Ik zie city dit jaar wel ver komen in de CL als de loting ook beetje meezit kan je zo in de finale terecht komen!

16 september 2017 om 17:58

Ik hoop het heel erg, maar helaas is het seizoen nog vroeg en kan er zomaar een ineenstorting komen... Het is te hopen dat De Bruyne, Kompany en Mendy het hele seizoen lang fit blijven.

16 september 2017 om 18:28

Kompany rekent toch helemaal niemand meer op? Die man is al jarenlang meer geblesseerd dan fit.

16 september 2017 om 19:06

De selectie van City is genoeg om blessure-gevallen op te vangen. Alleen een de Bruyne is niet op te vangen. Wat een fenomeen is dat!

16 september 2017 om 19:29

@Jopie22, ook Kompany en Mendy zijn niet op te vangen. Kompany is een echte leider in achterhoede van City, wat zorgt voor stabiliteit en zekerheid, waardoor er geen gatenkaas defensie ontstaat. Mendy is ook on vervangbaar, omdat Man City geen 2e linksback heeft. Deze wedstrijd en tegen Feyenoord liep het goed af zonder Kompany, maar in topwedstrijden met tegenstanders die counteren, is Kompany broodnodig voor dit City.

16 september 2017 om 20:47

Hoezo loting meezit? Als ze in laatste 16 Barca, Bayern of Real krijgen ofzo niks aan de hand. Barca is nirt denderend, Bayern ook niet en Real kan je gwn verslaan.

Het mag toch onder hand duidelijk zijn dat Pep Guardiola gewoon een fantastische trainer is. Hoe hij dit voor elkaar krijgt bij Man City is gewoon fantastisch met fantastisch voetbal. Iets wat je bij een Ancelloti of Mourinho niet snel ziet gebeuren. Gewoon fantastisch om te zien hoe Man City voetbalt. Ik zie ze in deze vorm zomaar de CL winnen. Dat zou echt een mijlpijl zijn voor deze club. Voor de eerste keer de CL winnen

16 september 2017 om 17:58

Dat gaat niet zomaar gebeuren hooguit halve finale. Maar ik verwacht wel een paar hele leuke wedstrijden in de CL

16 september 2017 om 18:00

Ongelofelijk knap om met dit spelersmaterieel te presteren, inderdaad. Ik heb veel bewondering voor Guardiola, maar moeten we nu werkelijk de complimenten gaan uitdelen aan deze bij elkaar gekochte sjeikploeg?

16 september 2017 om 18:03

Alle topploegen zijn bijelkaar gekocht. Het United van vorig jaar kostte ook honderden miljoenen en verloren van Feyenoord. Geld is helaas niet meer weg te denken, maar daar kn je pep moeilijk op afrekenen.

16 september 2017 om 18:03

Ja want hij heeft er een fantastisch team van gemaakt.

16 september 2017 om 18:08

@los Borrachos
Er werd gezegd dat Pep met dit Man City niet het niveau van Bayern of Barca zou halen. Wedstrijden zoals tegen Watford vandaag laten zien dat City de potentie heeft om het niveau van Bayern te evenaren.

Maar het maakt niet uit wat Man City presteert. Maar met het imago van City is het onmogelijk om succesvol te zijn zonder dat zure reaguurders City alsnog proberen omlaag te praten.

16 september 2017 om 18:16

Ga maar eerst wachten tot jullie succes hebben durf wedje te zetten dat jullie geen kampioen worden. Wacht maar tot chelsea dan worden jullie weggespeeld.

16 september 2017 om 19:46

@silvacity: met z'n rijke sjeiks en de achterlijke investeringen is het niet zuur. Het is competitievervalsing. Je kan natuurlijk je ogen ervoor sluiten, of wakker worden. Desalniettemin heeft Guardiola er nu wel een goede machine van gemaakt.

16 september 2017 om 19:54

Lieve 4ever4ajax,

zolang er geld in de voetballerij omgaat is er spraken van oneerlijkheid en zal er geen eerlijke competitie mogelijk zijn. Voetbalclubs krijgen:

- geld via sponsordeals met bedrijven
- krijgen geld van externe investeerders
- krijgen inkomsten van de ticketverkoop, wat weer afhankelijk is van bijvoorbeeld de populariteit van de stad. zo hebben hoofdsteden in de regel al veel meer bezoekers dan een plaatselijk stadje
- worden financieel gesteund door de plaatselijke regering

Al deze factoren zorgen voor extreme verschillen m.b.t. de financiã«le middelen van de clubs uit een bepaalde competitie. Zodra de hond van de buren harder gaat blaffen dan je eigen hond, is er opeens stront aan de knikker...

Sterker nog, we doen er allemaal aan mee door wedstrijden te bezoeken of te betalen voor een abonnement op de tv.

16 september 2017 om 20:06

Verschillen zijn helemaal prima en logisch. Een eredivisie is minder interessant in de wereld dan bijvoorbeeld de BPL. Alleen een city, Chelsea, psg, etc krijgen door donaties van de sjeiks/russen oneigenlijk veel geld. Geld die normaliter er niet zou zijn bij normale bedrijfsvoering. Dat is nu aan banden gelegd en nu hebben ze het trucje van ongehoord hoge sponsorcontracten uitgevonden. De uefa zou daartegen moeten optreden. Dat is oneerlijk, ik ben niet tegen verschillen an sich.

16 september 2017 om 18:05

Je weet dat Ancelotti in zijn eerste seizoen bij Chelsea zo'n beetje alle aanvallende records gebroken heeft he? Pep is een toptrainer natuurlijk, maar met dit elftal kun je ook gewoon geweldig voetballen omdat het echt een topteam is! Hulde voor Man City en ik kijk uit naar de titanenstrijd tussen Chelsea, Man U en Man City dit seizoen!

16 september 2017 om 18:11

Deze reactie is echt Typisch de voetbalwereld.. Hij hoeft nu maar 2x achter elkaar te verliezen en dan kan hij er niks van en moet ie weer weg.. Wacht is een keer een paar maanden en vel dan je oordeel en niet in één week..

16 september 2017 om 18:19

Ik heb nooit gezegd dat Pep overschat is hoor. Dat zal ik ook nooit doen. Ik heb zelfs heel vaak Guardiola moeten verdedigen tegen VZ leden die zeiden dat hij overschat is.

16 september 2017 om 18:25

Nou dan ben jij één van de weinige...

16 september 2017 om 18:17

Hahhahaha

Fantastisch. Dit is nou typisch, maar dan ook echt zo typisch. Dik winnen van Watford, nota bene fucking Watford, en dan City als 1 van de favorieten voor de CL aanwijzen. Geniaal.

Pep is een geweldige trainer, en City is een goede ploeg, maar laten we het nog een paar wedstrijdjes aankijken okay Volgens mij begon hij vorig jaar ook aardig goed, maar dat kelderde snel in elkaar.

16 september 2017 om 19:22

Afgelopen seizoen schoot City ook uit de startblokken, we weten allemaal hoe dat eindigde

16 september 2017 om 19:39

Zermapettson, wat ben jij altijd belachelijk opportunistisch. Ik ben ook een wereldtrainer als ik 500 miljoen lag uitgeven. Geef het je op een briefje.

16 september 2017 om 20:13

Wie vind jij dan wel een toptrainer als ik vragen mag? Daarnaast heb ik altijd al gezegd dat Guardiola een toptrainer is. Ik heb nooit gezehd dat hij overschat is of iets. Zelfs als City het moeilijk heeft, blijf ik Guardiola klasse vinden en steunen, dus ben ik geen opportunist. Bovendien ga ik nu je reactie vermelden met je provocaties.

16 september 2017 om 21:27

Ik tracht je helemaal niet te provoceren. Integendeel, je reactie wordt zeer gewaardeerd. Maar heeft een goede dosis nuance nodig, dat mijn reactie zwaar contrasteert met jouw mening, betekent niet dat ik je wil uitlokken, heb namelijk alle respect voor je. Ik geef alleen mijn mening over jouw mening.

Klasse, verwacht dit seizoen dat City ook kampioen gaat worden. Alleen man u kan daar een stokkie voor steken.

16 september 2017 om 18:02

Vergeet chelsea niet.

16 september 2017 om 18:04

Die vergat ik nie, verwacht gewoon niet weer zo'n klasse seizoen als vorig jaar.

16 september 2017 om 20:44

Chelsea gaat het moeilijk krijgen dit jaar, ben ik 100% zeker van! Nu ze europees ook aan de bak moeten. Meer wedstrijden en dus ook minder rust! Maar ja als je geen europees speelt en alleen competitie en beker speelt kan je veel rusten en vermijd je blessure. Kijk leicester het seizoen na de titel.

Weer fouten achterin bij die goal.... We kunnen onze kansen niet afmaken. Naja ''kansen''. Afstandsschoten in de 2e ring. En ook nog een penalty ontnomen.

In deze vorm is City natuurlijk de topfavoriet voor de titel.

17 september 2017 om 08:16

Vorig jaar haalde ze natuurlijk 30/30 als ik me niet vergis. Zo zie je maar weer hoe de waan vd dag regeert. United en city worden meteen tot titelfavoriet gebombardeerd net zoals vorig jaar.

Wat een pech lijkt dit jaar weer zelfde liedje te worden als vorig seizoen,Burnley heeft alleen verdedigt

16 september 2017 om 18:04

Ben je ook zo blij dat countinho weer terug is? Slechtste speler bij liverpool. Alleen maar alles zelf willen doen. Dan brengt die iemand in scoringskans, is het sturridge, die ook op weinig goeds te betrappen was. Arnold een dikke voldoende, maar heel erg zwak in voorzetten een aantal keer. Randje 16, niemand in de buurt en dan veel te hard geven. Zonde.

16 september 2017 om 18:41

Het is niet zozeer pech, het heeft gewoon met kwaliteit te maken.

16 september 2017 om 20:38

Deels pech en deels kwaliteit. Zo'n bal op de paal of lat is pure pech, maar steeds grote kansen missen en ver over schieten is gebrek aan kwaliteit. Met name de achterhoede van Liverpool is zwak. Dat ze dus steeds onnodige tegengoals krijgen is ook gebrek aan kwaliteit bij Liverpool

Wat een geweldige week voor City. Absolute wereldprestatie geleverd, het lijkt erop dat het eindelijk begint te draaien bij City. Hopelijk kunnen ze dit volhouden. Vorig seizoen begonnen ze ook goed. Maar uiteindelijk hadden ze een enorme terugval.

16 september 2017 om 18:39

Guardiola moet de boel niet meer omgooien. Deze formatie en geen nieuwe posities voor spelers verzinnen. Dan komt het goed.

16 september 2017 om 23:13

Inderdaad gewoon 4-1-4-1 aanhouden. Dat werkt het beste.

Sanchez zou gewoon een luxe aankoop zijn geweest voor dit City, de zoveelste in de lange rij spitsen/vleugelaanvallers die ze hebben aangetrokken in eht laatste decennium.

Wat een ploeg.

Prachtige overwinning. Geweldige passie en teamwork gezien en Lascelles doet het weer voor ons. Er was geen slechte speler vandaag en dat mag ook gezegd worden.

City is op dit moment niet te stoppen zeg. 15 goals in een week pff dat is klasse. De backs waren altijd het probleem maar met Mendy en Walker heb je echt beesten. Nu is dit City echt heel goed.

Wauw! Gewoon wauw! Manchester City speelde weer zo enorm sterk. Een drukke lastige week maar wel 15 doelpunten voor en 0 (!) tegen. Watford is er totaal niet aan te pas gekomen, wellicht 2 kansen uit dode spelmomenten maar verder niet. Ik zie City in de huidige vorm veel kans maken op het winnen van de PL en mogelijk CL, maar vorig seizoen begonnen we ook zo goed en dat viel uiteindelijk ook tegen. De Bruyne voor mij man of the match, wat een speler zeg!

Klopp heeft Liverpool geen centimeter verder gebracht, wat een drama elftal zeg, verdediging niveau IJsselmeervogels..

16 september 2017 om 18:03

Klopp doet het wel veel veel beter dan de vorige managers van Liverpool.

16 september 2017 om 18:09

Minder als Rodgers, know your facts.

16 september 2017 om 18:14

Rodgers werd 2e met Liverpool, dat gaat Klopp dit seizoen echt niet redden.

16 september 2017 om 18:16

Dat ene seizoen met Rogers toen Suarez alles kapot schoot? Daarna werd hij 6e.

16 september 2017 om 19:26

Het was niet enkel Suarez he...het hele team speelde geweldig.

Klopp is de afgelopen twee jaar 8e en 4e geworden, Rodgers in zijn laatste twee jaar 2e en 6e. Ik vind dat Klopp beter voetbal laat zien dan Rodgers in zijn laatste jaar, maar de resultaten zijn nog niet geweldig. Dit jaar zal toch het jaar van de waarheid worden.

17 september 2017 om 01:32

Volgend jaar lijkt mij meer het jaar van de waarheid. Zeker wanneer Keita dan komt. En klopt behaalde in zijn 1e seizoen wel 2 finales....

Zou het dab misschien zo zijn dat Feyenoord niet heel slecht is, maar City gewoon heel goed? We deden het in ieder geval beter dan Liverpool en Watford

16 september 2017 om 18:05

Feyenoord moet in ieder geval totaal niet stilstaan bij de nederlaag. Je hoeft ook niet over systemen te praten. Ben je van niveau Feyenoord, Watford, dan kan je je niet weren tegen zoveel beweging, snelheid, kracht, scorend vermogen, technische vaardigheden.

Newcastle 4de, wat geweldig van Rafa ! :D Hwtl

16 september 2017 om 19:08

Rafa noemen ze de ober, rafa krijgt niet het respect en geduld van grote spelers/clubs, maar 1 ding is zeker. Tactisch is rafa 1 van de beste en de laatste grote club die hem appreciëerde was Liverpool

Ondanks dat het Watford was, droop de klasse er echt vanaf bij City. Individueel en als team met een tactisch meesterbrein als rode draad door het spel. Die 5-0 van Aguero was echt niet normaal!!

17 september 2017 om 01:25

Die goal was belachelijk! Wat een versnelling en beheersing! Meestal heeft Agüero niet zoveel balcontacten voor hij een goal maakt, maar dit was echt een geweldige dribbel. Heb em minstens 10 keer bekeken om te zien hoe ie dat allemaal voor elkaar kreeg haha! City is wel aan hoor. Snap achteraf niet zo goed wat ze nou met Sanchez wilde. Veel completer kan je aanvallend niet zijn. Jesus en de Bruyne zijn ook echt fantastisch aan het seizoen begonnen. Moet als fan al helemaal genieten zijn. Proficiat met weer een mooie overwinning.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
John StonesVerdediger10
Kyle WalkerVerdediger10
Vincent KompanyVerdediger10
Nicolás OtamendiVerdediger10
Leroy SanéMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

440 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Manchester City 25 21 2 0
2016/2017 Manchester City 31 20 4 1
2015/2016 Manchester City 30 24 1 0
2014/2015 Manchester City 33 26 4 0
2013/2014 Manchester City 23 17 4 0
Laatste voetbalnieuws

Debutant IJsland frustreert penalty missende Messi en consorten

Argentinië is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om zijn eerste wedstrijd op het WK te winnen. De outsider voor de wereldtitel kwam via Sergio Agüero nog wel op een voorsprong tegen...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 juni
Paris Saint-Germain aast onverminderd door op Cristiano Ronaldo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren