Oranje stijgt zeven plaatsen en dringt top 30 binnen op FIFA-ranglijst

Donderdag, 14 september 2017 om 10:22

Het Nederlands elftal heeft een sprong gemaakt op de wereldranglijst van de FIFA. De ploeg van Dick Advocaat is gestegen van de historisch lage 36ste naar de 29ste plek, zo maakt de voetbalbond donderdagochtend bekend. Sinds het uitbrengen van de vorige ranglijst verloor Oranje met 4-0 van Frankrijk en klopte het Bulgarije met 3-1. Een goede positie op de wereldranglijst is van groot belang, als Oranje zich nog weet te kwalificeren voor de play-offs voor het WK.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat Oranje de play-offs voor het WK haalt?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door mr_m)

Het lek is weer boven!

14 september 2017 om 10:29

We worden wereldkampioen !!!!

14 september 2017 om 10:56

Gewoon het plan 'Winnaars van morgen' pakken, niks aan de hans.

Nou woehoe. deze ranglijst boeit geen ene *** wanneer we niet eens op een eindtoernooi komen. Heb er geen vertrouwen in voor komende 2 wedstrijden... dan kan het alleen maar mevallen

Van in de top 10 naar de top 30...

Logisch! 4-0 afgaan in Parijs en dan 3-1 winnen in een "fantastic game". Dan is het logisch dat je de top 30 binnen komt. Achja deze lijst is niet belangrijk, het WK wel!

14 september 2017 om 10:38

Als je de tekst leest is deze lijst wel belangrijk want hier kijken ze naar wanneer je bij de 'beste' nummer 2's hoort. De 4 hoogst geplaatste nummer 2's worden gekoppeld aan een van de 4 laagst geplaatste nummer 2's. En dus is je kans natuurlijk groter als je bij de geplaatste landen kant zit want dan ontloop je al een Italië sowieso. Anders zie ik Nederland die weer treffen en dan weet je zeker dat je niet door gaat.

14 september 2017 om 13:45

Dat valt wel mee dat belang, in de jaren dat Nederland hoog geplaatst was kwam het ook elke keer in groepen met "niet" geplaatste landen zoals Spanje etc.. Laat ze eerst maar zorgen dat ze op het WK komen. Al vraag ik me af waarom je naar Rusland wilt om een WK te spelen, vooral na de rel met een vliegtuig, sancties betreft Oekraine, Diplomaten relletjes en ga zo maar door. Misschien wel juist beter om dit WK te missen.

Als Zweed weet ik niet echt wat ik ervan moet denken. Rusland is leuk om een keer op vakantie te gaan maar weet niet of je dat moet doen als er een toernooi aan de gang is waarbij verschillende nationaliteiten elkaar te lijf willen gaan (duitsers, Engelse, Russen etc)

Ik denk namenlijk niet dat ik zou gaan.

14 september 2017 om 15:35

Jeron, je leest niet goed.

Juist om te zorgen dat we op het WK komen is deze lijst belangrijk. De 8 beste nummers 2 uit de poule worden tegen elkaar geloot om kwalificatie veilig te stellen. Hierin worden de 4 nummers 2 met de hoogste plek op de ranglijst in pot 1 (als je het zo wil noemen) geplaatst en die loten 1 land die op de laagste plek staat op de ranglijst.

Pff wat zou ik graag weer op het plein staan, in het oranje gekleed, en met een biertje in de hand (of 2) mee zingen en hossen. Helaas voor aankomend WK waarschijnlijk een bedrog.

14 september 2017 om 10:43

Ik ben ook bang dat we er weer niet bij gaan zijn inderdaad. Altijd veel minder leuk zo'n eindtoernooi zonder oranje. Gelukkig is er wel het fantastische nieuws (kuch) dat we de top 30 hebben bestormd..

14 september 2017 om 11:53

Minder leuk? Zeg maar gerust geen zak aan.

14 september 2017 om 11:37

Begin maar vast.
Ken je dat liedje "de meeste dromen zijn bedrog..." ?

14 september 2017 om 11:38

Hebben de Leeuwinnen niets op programma staan komende zomer?

14 september 2017 om 11:59

Ga jij lekker daar naar kijken Canniggia, wat een opgeblazen hype vond ik dat.....

14 september 2017 om 13:47

@harecles, het was sarcastisch bedoeld

14 september 2017 om 15:37

Begrijp ik, ik reageerde een beetje chaggie vanwege het vooruitzicht op kwalificatie en ik al het negatieve ook wel een keer beu ben. Ja we zijn slecht enzo, dat weten we nu wel. Ik heb verder niet zo heel veel te schaften met de dames, waarbij de prestatie natuurlijk bijzonder knap is, maar ook die media overkill kwam me een beetje de keel uit op het laatst. (dat hele EK geen volle tribunes gezien, behalve bij de oranje-dames, maar doen alsof de ganze wereld even stil stond. Het was leuk, niet meer dan dat.)

Als we dit al een prestatie vinden...

Ze staan nog steeds te hoog in de ranking, klopt niks van.

Wales 13 is gewoon terecht

14 september 2017 om 11:18

Het blijft inderdaad wennen, maar landen als Wales, Polen, Peru en Zwitserland tellen tegenwoordig voor vol mee. Je vraagt je af wat zij beter doen dan Nederland, maar het simpele antwoord is in ieder geval "presteren". Qua selectie heb ik niet het idee dat Nederland voor zulke landen onder hoeft te doen, we hebben best prima spelersmateriaal, maar het steekt als los zand in elkaar en heeft een mentale weerbaarheid van lik-m'n-vestje. En zo lang mogen we opkijken tegen landen als Wales en Ijsland...

14 september 2017 om 11:30

Ben ik het niet mee eens. Wales heeft in maar liefst 5(!) van de 8 wedstrijden punten verspeeld in een vrij makkelijke groep en staat boven engeland en italie. Engeland dat met 20 punten 1e en ongeslagen is en italie dat alleen punten heeft verloren van spanje en de rest gewonnen heeft zouden sws al hoger dan wales moeten staan.

Och, mocht het zover komen dat Nederland de play-offs haalt (en die kans lijkt me al niet bijster groot), dan moet Nederland voor een geplaatste status in de play-offs eerst nog alle landen van het kaliber Slowakije, Ijsland en Denemarken voorbij op de ranglijst (of welke landen dan ook de nummers 2 mogen worden). Dat gaat niet gebeuren in twee wedstrijden, dus verder is dit niet meer dan een statistiekje. En nog behoorlijk nietszeggend ook.

Welke resultaten zijn er weggevallen om deze plotselinge stijging ondanks de afgang tegen Frankrijk te verklaren? Ik neem aan dat de winst tegen Bulgarije niet de enige verklaring is voor deze stijging!

Die hele ranking is 1 grap.
Je kan mij niet vertellen dat Polen en Zwitserland de nummer 4 en 5 van Europa zijn

14 september 2017 om 11:22

Vind je? Polen en Zwitserland zijn al jaren behoorlijk stabiel presterende Europese subtoppers. Dat zijn landen waartegen ploegen als Duitsland en Frankrijk toch echt hun best moeten doen om een goede uitslag te behalen, en dat lukt ze dan ook niet altijd. Dat kan Nederland bepaald niet zeggen.

Desondanks ben ik met je eens dat de ranglijst wel wat vertekend is, want naar mijn idee staan landen als Italiã« en met name Frankrijk er echt wel beter voor op dit moment dan deze ranglijst doet vermoeden. Maar op zich vind ik echt wel dat er wat te zeggen valt voor de positie van landen als Polen, Zwitserland en Wales in het internationale voetbal.

14 september 2017 om 11:31

Zwitserland verloor toch van Nederland laatst? Of was dat Oostenrijk. Polen en Zwitserland zijn natuurlijk niet beter dan Frankrijk, Duitsland, Portugal, Spanje, Italie, Kroatië, Engeland.

Het probleem van deze ranking is dat niet alle landen oefenpotjes serieus nemen. Het zegt wel 'iets' maar is echt geen accurate verhouding van de sterkte van de teams. Waarom zou Nederland nu in Godsnaam stijgen? Omdat ze van een half amateurteam van bulgarije winnen? Net als die eerste plaats van Nederland toen we net de finale hadden verloren. Het zegt gewoon vrij weinig.

14 september 2017 om 12:08

In juni 2016 won Nederland van Oostenrijk; tegen Zwitserland heeft Oranje al jaren niet meer gespeeld (voor het laatst een oefenpotje in 2011).

Je hebt inderdaad gelijk dat de lagere klassering van landen als Frankrijk, Spanje en Italië vooral komt doordat ze de teugels regelmatig laten vieren wanneer het er niet op aankomt. Zij horen eigenlijk gewoon ruim in de top 10 thuis, Frankrijk en Spanje zouden ook nog in aanmerking voor de top 3 horen te komen. Maar ja, die oefenpotjes tellen voor deze lijst wel mee.

Ik zou het trouwens nog wel willen zien hoor, of Polen in een directe confrontatie op een EK of WK onder doet voor Engeland of Kroatië. Ik vermoed dat de Polen er echt niet voor onder zullen doen, ook al hebben ze misschien over de hele breedte genomen mindere spelers dan de Engelsen.

14 september 2017 om 13:39

Ja ik vermoedde al dat het Oostenrijk was.

Toch denk ik niet dat Oranje veel onderdoet voor Zwitserland. We zijn vooral te naiëf en arrogant om ons speel aan te passen op tegenstanders die overduidelijk een maat te groot zijn. Op papier zijn die Zwitsers denk ik niet sterker.

14 september 2017 om 13:54

Spanje laat de teugels niet alleen vieren als het er niet op aankomt, op de afgelopen WK en EK gingen ze 2x af als een gieter. De reden dat ze nu nog zo hoog staan is juist hun goede serie oefenwedstrijden en kwalificaties.

Italie is ook erg wisselvallig - op de afgelopen twee Wk's (2010 en 2014) kwamen ze niet verder dan de groepsfase.

14 september 2017 om 11:33

Polen was halve finalist in frankrijk dus hoezo te hoog?

Klopt toch niks meer van?? Je steigt 2 keer ook al krijg je een pak slaag en win je van een laaggeklasseerde team??

14 september 2017 om 11:34

Hoe lager je staat hoe makkelijker en sneller je kunt stijgen natuurlijk.. je concurreert niet met toppers vrijwel altijd winnen, maar met middelmatigere landen die ook vaker punten verspelen.

14 september 2017 om 12:19

Dat klopt. En oude resultaten vervallen, misschien dat dit ons ook geholpen heeft.

14 september 2017 om 12:54

Ik snap er ook geen hol van. Zo zijn er ook wel eens momenten geweest dat er 1 keer gelijk werd gespeeld en 1 keer werd gewonnen, maar je dan toch daalde of zo.

14 september 2017 om 15:42

Er vervallen natuurlijk ook oude resultaten. Misschien dat in dit geval wel 2 verliespartijen zijn vervallen en vervangen zijn door 1 verlies en 1 winst.

We zullen het komend WK moeten doen zonder die oranje gekte. Wij die het meest herkenbaar zijn aan onze kleur, gezang en gefeest. Ze zullen ons zeker weten missen al die andere supporters die ons kennen. Tijdens het WK ben ik ook vaker in Nederland voor het gefeest. Wel jammer!! Maar gelukkig heeft België zich al geplaatst. Dus het feesten gaat gewoon door ...

14 september 2017 om 15:21

Waarom is je naam dan Damsko als je een Belg bent? Of misschien is dat je echte naam haha

Goed voor Nederland dat ze weer in de top 30 staan en daar zullen ze de komende jaren wel blijven denk ik,puur omdat andere landen tactisch en kwalitatief gewoon beter zijn.ze staan nog steeds achter de Aziaten Iran en Turkije terwijl Marokko ook gestegen is naar plek 56.

Over driekwart jaar zal Nederland zijn historisch laagste plek ooit gaan halen aangezien dan de resultaten van het WK in Brazilië komen te vervallen.
Ook al ga je het komend jaar alles winnen!
Ik denk dat we rond de 40e plek uitkomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 19
2181 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

85 fans
Coach, 70 jaar
SeizoenClub
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
2015-2015 Sunderland
2014-2014 Servië
Laatste voetbalnieuws

Sparta moet begroting bijna halveren: ‘Iedereen sliep slecht’

Door een 1-3 nederlaag tegen FC Emmen degradeerde Sparta Rotterdam zondagmiddag naar de Jupiler League. De degradatie heeft behoorlijke gevolgen voor de Spangenaren, zo vertelt algemeen directeur Manfred Laros in gesprek...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Rick Karsdorp vertrekt na één seizoen mogelijk alweer bij AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren