‘In 2010 lachten ze nog, maar ik hoop dat Vitesse een topclub wordt’

Donderdag, 14 september 2017 om 16:40

Van het leger aan nieuwelingen dat Merab Jordania in 2010 met zich meebracht naar Vitesse, is alleen Guram Kashia overgebleven. De aanvoerder weet nog dat er destijds werd gelachen om de ambities van de club, maar merkt tegelijkertijd dat Vitesse wel degelijk grote stappen heeft gezet. In april leidde dat tot het winnen van de KNVB Beker, de eerste hoofdprijs in de geschiedenis van de Arnhemmers.

Door de bekerwinst mag Vitesse na vijftien jaar weer deelnemen aan een Europees hoofdtoernooi; donderdag wacht de eerste wedstrijd tegen Lazio. "Chelsea boys. Vreemdelingenlegioen", typeert Kashia het imago van Vitesse rond zijn komst. "Gelach toen ik in 2010 mijn eerste contract tekende, gelach toen ik later zei dat ik geloofde dat deze club prijzen kon winnen." De status van Vitesse is inmiddels veranderd. "We zijn echt een decent club in Europa geworden. Geen lachertje meer."

"Toen ik hier mijn eerste contract tekende, zat onze kleedkamer in een soort oude boerderij waar je met vier teams in één ruimte werd gepropt en blij was als er warm water uit de kraan kwam. En nu is alles aanwezig", vervolgt Kashia tegenover Voetbal International. De accommodatie is volgens hem van Europees topniveau. Hij zou ieder talent aanraden naar Vitesse te gaan. "En de organisatie ontwikkelt zich nog steeds op sportief en zakelijk gebied. Als die trend zich voortzet, kan Vitesse echt big things bereiken. Topclub in Nederland worden? Dat hoop ik wel op den duur."


Poll

Zie je Vitesse uitgroeien tot topclub in Nederland?


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door arnout108)

Decent club in de Eredivisie ja.. Europa mogen ze laten zien dit seizoen.

Als Ajax dit seizoen geen kampioen wordt dan hoop ik dat Vitesse kampioen wordt. Vitesse heeft een erg goed team met enkele topspelers en ik denk dat ze dit seizoen voor het kampioenschap kunnen gaan. Ik verwacht dat Vitesse dit seizoen nog onder Ajax eindigt maar ik zou het erg mooi vinden voor het Nederlands voetbal als Vitesse binnen 5 jaar eens die kampioenschaal omhoog mag houden.

14 september 2017 om 10:44

Probleem blijft dat de selectie gewoon te smal is om kampioen te worden. Enkele seizoenen geleden stonden ze na 17 speelronden nog op plek 1, maar na de winterstop brak het gebrek aan breedte ze op en zakten ze weg.

Het is nu wel iets beter op enkele posities, maar nog lang niet genoeg. Het is bijvoorbeeld een heel verschil of Serero mee kan doen en met Ali is er maar een matige back-up. Vitesse kan het financieel ook niet dragen om een selectie aan te houden die in de breedte sterk genoeg is om tot het einde mee te doen. Daar is eerst nog flinke financiele groei voor nodig.

14 september 2017 om 17:09

Ik denk dat die financiele groei wel heel lastig is bij Vitesse. Om te groeien moet je ook een grote aanhang hebben en dat lijkt te stagneren, het stadion moet dan eerst vol komen te zitten en dan kan je weer meer sponsors aantrekken.

Dat is het voordeel van de top 3, die hebben allen supporters in het hele land zitten en kunnen daarmee meer geld binnenhalen dan de clubs die daar financieel net onder zitten. zou wel mooi zijn als de top 3 eens structureel wordt uitgebreid, maar heb er een hard hoofd in. Twente en az leken het te gaan doen, maar daar kwam uiteindelijk alleen maar ellende achterweg.

14 september 2017 om 10:48

Er zal nog heel veel water door de Rijn moeten stromen hoor wil Vitesse kampioen worden. Er staat echt een heel leuk team en ze kunnen zeker voor plek 4 strijden en misschien zelfs wel plek 3, maar het gat met Ajax en Feyenoord en in mindere mate PSV is nog steeds echt levensgroot.

14 september 2017 om 11:41

Sorry maar echt 0% kans.

14 september 2017 om 15:08

De kwaliteit is alweer een stuk minder dan toen dat seizoen met Kashia, Buttner, Propper, Van Ginkel, Bony etc. dus kampioenschap zie ik niet gebeuren.

14 september 2017 om 20:28

Als je zag hoe ze al werden weggespeeld door AZ dan kun je moeilijk over een titel spreken.

14 september 2017 om 22:26

IK denk dat het nog nieteens een heel gek idee is. Vitesse heeft een goed voetballend team, minder druk omdat ze kampioen mogen worden, een superspits met Tim Matavz en Kashia als geweldige aanvoerder. Als alles een beetje meezit kunnen ze best eens heel ver komen.

De stap naar de echte top 3 is nog héél groot. Dit zie ik ze nog lang niet doen. Samen met clubs als Az, Utrecht en in mindere maten Heerenveen en Groningen moeten ze voor plek 4 gaan.

Toch heeft Kashia gelijk dat het beleid gewoon erg goed te noemen is, met veel Nederlandse spelers en goede transfers (zowel uit als in)

Het is natuurlijk niet zo vreemd dat er gelachen werd door buitenstaanders. Als ze bij VVV-Venlo of een dergelijke club zouden roepen voor het kampioenschap te gaan, dan zou ik ook lachen.

Maar al met al ben ik blij dat de club destijds is overgenomen. Sowieso omdat Vitesse anders diezelfde maand nog failliet was gegaan, aangezien de gemeente ook niet meer van plan was nog bij te springen. Dankzij de overname hebben we ook maar mooi de beker gewonnen en spelen we tegenwoordig subtop in de Eredivisie (in plaats van onderin). Gelukkig is er met het uitstekende beleid van de afgelopen 3 jaar ook financieel weer ruimte en worden er weer zwarte cijfers geschreven dit seizoen. Tijdens de eerste jaren onder Jordania kon er van uitstekend beleid nog niet worden gesproken; die kocht gewoon Bony voor 4 miljoen.

Nee, om het kampioenschap gaan we niet mee doen de komende jaren, maar Vitesse heeft wel stappen gezet waar men destijds ook niet van was uitgegaan.

14 september 2017 om 11:25

Zeker stappen gezet. Tuurlijk, niemand neemt de MMC serieus, maar voor Nederland is Vitesse gewoon een heel leuk subtoppertje. Als die Beneliga er eindelijk komt, hoort Vitesse daar zeker bij! En dan wil ik ze wel is zien groeien! Mooi cluppie.

Vitesse gaat geen topclub worden omdat ze veel te veel spelers huren van chelsea, dat zorgt voor te weinig stabiliteit. Daarbij hebben ze veel te weinig supporters, is voor topspelers ook niet aantrekkelijk

14 september 2017 om 11:03

Ze zijn wel goed bezig met de jeugdopleiding. Ik denk dat ze juist door te huren van Chelsea een tijd kunnen overbruggen om een topclub te kunnen worden.

14 september 2017 om 11:25

Elke jaar bij elk team gaan er spelers weg, of je ze nou huurt of koopt....
Het enige nadeel is dat als je geen optie tot koop hebt je er niks voor terug kan krijgen.

Vorig jaar speelde alleen Baker altijd als Chelsea huurling, dit jaar is dat tot nu toe alleen Dabo.
Maar door het drukke programma en eventuele blessures nu, zie je dat er misschien 1 extra speelt.. Dus om te roepen veel te veel huurlingen slaat nergens op, als ze niet goed genoeg zijn spelen ze niet en nu zijn ze er om de overbrugging van de jeugdopleiding op te vangen...
Op termijn gaat Vitesse op eigen kracht verder, althans dat willen ze. Maar zolang de jeugd op dit moment niet goed genoeg is zal je het nu juist je financieel niet heel erg breed zit, een manier moeten zoeken om dit op te vangen. Prima oplossing, over een jaar of 3 denk ik zullen de eerste jeugdspelers zich melden bij de eerste selectie die ook echt basisspeler kunnen gaan worden...

Te weinig supporters is gewoon onzin, het stadion is te groot. Kijk je naar de aantallen, doe je het gewoon prima... en zoals nu zie je gewoon dat het wel voller kan raken, maar dan moet er goed gepresteerd worden

14 september 2017 om 14:13

Een te groot stadion heeft als voordeel dat je kan groeien zonder investeringen in je stadion. We gaan vanavond eens kijken hoe vol het is. Ben in geen jaren meer geweest!

14 september 2017 om 14:28

Rond de 20000 schijnt. Enkel west en het uitvak zijn niet uitverkocht.

Er werd vooral gelachen omdat ze binnen 3 jaar kampioen zouden worden.

Klopt, we zijn heerlijk bezig. Gelukkig niet echt meer een vreemdelingenlegioen, zoals eerst.

Jaren lang hebben we vanwege FFP de eindjes aan elkaar moeten knopen. Pas sinds afgelopen zomer konden we spelers halen en een bescheiden transferresultaat boeken.

Nu moeten dit voorzichtig aan uitbouwen. De jeugdacademie draait op volle toeren. Vanuit daar moet er een soepelere doorstroom mogelijk zijn. Voor nu is het zaak om wat talentvolle jongens uit de Jupiler halen, die straks meegroeien met Vitesse.

Dan denk ik aan bijv: Veerman (volendam), Schuurs (fortuna S), Kadioglu (nec); Gudmundsson (j-PSV)

14 september 2017 om 12:33

Kadioglu prima keus, zelfde geld voor Gudmundsson

14 september 2017 om 14:15

Die Schuurs is ook echt een toppertje. Als die bij Vitesse komt mogen we in onze handjes knijpen.

Ze hebben, net als Groningen, een keer de Beker gewonnen. Gezien de competitie totaal geen topclub (in wording). Eerder een stabiele subtopper die elke jaar speelt om plaats 4-6 en dus Europees voetbal. Maar vind ze niet veel verder dan AZ en FC Utrecht. En FC Groningen en Heerenveen zullen in goede seizoenen ook een concurrent zijn. Een echte topclub lukt gewoon niet door een te kleine achterban.

14 september 2017 om 11:51

Dat achterban gebeuren is ook overtrokken. Opbrengsten van supporters zijn genoeg om de accomodatie te betalen. Voor de rest moet je het van sponsors, tv geld en prijzengeld hebben. Doen ze het dit seizoen en volgend seizoen europees en in de competitie goed maken ze echt wel stappen hoor. Of er nu 10 of 20.000 komen kijken.

Volgens de legendarische persconferentie had er al jaren terug een landstitel moeten zijn binnengehaald. Daarom deed men er lacherig over. Natuurlijk zijn er goede stappen gezet sinds de overname. Men is nu een subtopper in de Eredivisie. In Europa hebben ze overigens nog steeds geen betekenis, want tot dit jaar deden ze nooit mee aan de groepsfase.

Iedereen wint wel eens een prijs, maar de beker is geen absolute hoofdprijs. Dus beetje voorbarig om zo optimistisch te zijn over Vitesse, in de tijd van Aalbers waren ze meer een topclub, maar ook nog steeds de subtop in NL, die status hebben ze nu weer een beetje terug. Maar het is nog steeds lachwekkend als je in je achterhoofd de opmerkingen van Jordania over de beste van NL, volgen jaar kampioen etc. in gedachte neemt.

14 september 2017 om 14:17

Dat was Maasbert Schouten die dat zei. Niet Jordania.

14 september 2017 om 17:48

En meneer Schouten zei dat wel degelijk namens Jordania. Want die ging verder met Vitesse, en dat was ZIJN doel. Niet het doel van Schouten, die kon zijn handen er vanaf trekken, die had de club net immers verkocht.

14 september 2017 om 18:11

Ik vind de beker best een hoofdprijs als dat groepsfase EL aan vast hangt. Al vind ik dat de nummer 3 gewoon de groepsfase in moet, maar dat is een andere discussie

Volgens mij werd niet gezegd dat Vitesse prijzen zou winnen, maar dat Vitesse binnen 3 jaar kampioen zou worden.. ik kan er nog steeds om glimlachen..

Ow...dan lachen we dus inmiddels al 7 jaar om de uitspraak dat ze met Vitesse kampioen willen worden.

Decent club in nederland, zeker, in europa weten ze niet eens wie vitesse is.... Kashia is/zou wel een uitstekende uithangbord zijn voor Vitesse. Vitesse doet het er goed aan om hem ook na zijn carriere bij de club te houden

14 september 2017 om 12:19

Dat staat al in zijn contract

We lachten meer om het feit dat Vitesse vanaf dat moment voor de landstitel 'meestreed' en met alle geluk nacompetitie ontliep...

14 september 2017 om 13:38

Iets wat jullie meerdere keren niet is gelukt... zelfs dit seizoen is het maar even afwachten of jullie terugkeren naar de eredivisie.

14 september 2017 om 17:18

Waar NEC heeft geen vreemde mannen die dit soort ambities uitspreekt... Ben blij dat NEC toendertijd nee zei tegen Jordania. Jullie waren zoals begrijpelijk, tweede keus. Onze club is een volksclub, dat hoort bij Nijmegen. We zijn geen supporter geworden voor en door successen. Wij blijven de club altijd trouw.

14 september 2017 om 17:41

Heerlijk die jaloezie van u! Wij ontliepen die nacompetitie wel iets wat jullie al 2x in 3 jaar niet is gelukt !

14 september 2017 om 18:24

Nec, Vitesse is gewoon de club van Arnhem e.o. Alsof je supporter wordt van Vitesse vanwege de successen....laat me niet lachen man.

14 september 2017 om 21:46

Nickvitber, Jaloezie? Nee sorry, ik hoef niks van alles van Arnhem ademt. Kan me er niet druk om maken. Blij dat ik met NEC ben opgegroeid.

14 september 2017 om 21:50

Drdfdh, Klopt je wordt inderdaad niet supporter vanwege successen, maar we kunnen wel stellen dat de supporters van je club successupporters zijn. Draait het niet, dan zit er helemaal niemand en willen ze er niks mee te maken hebben. Kom er meestal een keer of 3 per jaar met een vriend. Dat stadion zelf en het aantal supporters zorgt gewoon voor een doodsaaie ambiance. Ook een na minste uitsupporters van de Eredivisie... Zegt genoeg.

15 september 2017 om 12:39

Succes-supporters bij Vitesse? Dat is grappig. Gelukkig heb jij altijd je grapjas aan.

14 september 2017 om 13:49

Dat was vrij lachwekkend inderdaad. Paste ook goed bij de toenmalige eigenaar. Eerlijk is eerlijk, NEC strijd de afgelopen veel vaker om de landstitel.

Zeker een ploeg die leuk voetbal speelt. Maar na 7 jaar een knvb beker winnen is toch ook niet heel geweldig? Landskampioen worden zie ik ook nog niet gebeuren. Het vershcil met de top 3 is daarvoor veelste groot.

Zie het nog voor me met die Schouten die zei dat Vitesse vanaf 2010 ging strijden om de titel en dat zelfs zou zijn binnen 3 jaar. Hahaha Maar eerlijk is eerlijk, Vitesse is zeker wel gegroeid en speelt vaak leuk voetbal. Chelsea 2 zoals wij ze noemde in Nijmegen is toch aardig op weg een structurele subtopper te worden. Alleen zoals iedereen weet inmiddels, het Nederlands voetbal is treurig en van een zeer bedenkelijk niveau. Vanavond tegen Lazio zie ik het ook niet best in. Hoop dat Lazio een hele slechte dag heeft en Vitesse een hele goede. Een legende zei ooit: de bal is rond. Succes!

Een decent club in Europa? Ze doen net weer een jaartje mee. Ik ben absoluut voorstander van een brede subtop, daar wordt de top 3 ook weer sterker van, maar Vitesse gaat die laatste stappen echt niet maken. Bovendien zou ik als supporter niet blij worden van al die jaarlijks wisselende exoten en huurlingen. Dan kijk ik toch liever naar mijn eigen club met 9 Nederlanders in de basis waarvan 6 eigen jeugd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord6637
6.Vitesse4916
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Matthew MiazgaVerdediger10
Fankaty DaboVerdediger10
Guram KashiaVerdediger10
Alexander BüttnerVerdediger10
Arnold KruiswijkVerdediger10
Thomas BrunsMiddenvelder11
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

58 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Vitesse 36 4 5 0
2016/2017 Vitesse 34 1 1 0
2015/2016 Vitesse 27 5 3 0
2014/2015 Vitesse 30 2 8 0
2013/2014 Vitesse 33 2 8 0
Laatste voetbalnieuws

‘Nee, Barcelona en Real hebben zich nog niet bij Vitesse gemeld’

Guram Kashia speelde zaterdag wedstrijd nummer 292 voor Vitesse en is met 245 duels in de Eredivisie recordhouder bij de Arnhemmers. De kans is behoorlijk aanwezig dat het daarbij zal blijven,...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren