Kranten pakken Van Bronckhorst aan: ‘Er klopte niets van’

Donderdag, 14 september 2017 om 08:05

De rentree van Feyenoord in de Champions League liep woensdag uit op een grote deceptie. De kampioen van de Eredivisie werd voor eigen publiek vernederd door Manchester City en incasseerde een 0-4 nederlaag. Na afloop zetten de kranten vooral vragen bij de tactische keuzes van Giovanni van Bronckhorst, die niet uitpakten zoals gehoopt tegen de geoliede machine van Josep Guardiola.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is de kritiek op Giovanni van Bronckhorst terecht?


Gerelateerd

223 reacties (laatste reactie door peinke)

Het laatste jaar viel er bijna alles goed bij Feyenoord. Ik ben benieuwd hoe ze op deze tegenslag en mogelijk andere tegenslagen in de Cl zullen reageren in de competitie.

14 september 2017 om 08:40

pff komt die onzin weer vorig jaar viel alles goed. Nee ze waren gewoon goed

Weet niet of je het hebt gezien ze staan ook nu weer eerste! En voor Nederland hebben ze gewoon een sterk team misschien wel het sterkste team.

Ajax en PSV wisten zich niet eens te plaatsen voor de EL. Dit verlies heeft niks te maken met dat alle sgoed viel vorig jaar. Maa alles er mee te maken dat wij als Nederland steeds verder weg afzakken in Europa.

En dan alsnog had Feyenoord wel wat meer lef mogen tonen. Ze waren veel te nederig. Maar ik zie ze zondag gewoon weer winnen van PSV daar maa ik mij geen zorgen om!

14 september 2017 om 08:47

Het gaat hier over de afgang van fnoord en de vreemde taktiek van GvB Ik hoop dat ze zondag een pak slaag van psv krijgen. Veel teveel praatjes in Rdam.

14 september 2017 om 08:56

Afgang? Dit is gewoon het schoolvoorbeeld van de verhoudingen. City heeft alleen hun verdediging al voor 250 milj versterkt. Alles onder 0-3 Is gewoon schandalig. En praatjes in R'dam? Kan je echt niks beters verzinnen?

14 september 2017 om 09:04

Ja, want we lopen al vanaf dag 1 te roepen dat we de Champions League gaan winnen, zo zijn we in Rotterdam. Het speelbeeld was net als met Frankrijk - Nederland, zo liggen de verhoudingen tegenwoordig.

En Claro2, je zit alleen maar te provoceren hier, ik zie dat je nog 1 (!) punt hebt op je profiel, ga zo door en voordat de zon ondergaat ben je van deze site verwijderd.

14 september 2017 om 09:07

Hij heeft gewoon gelijk ik weet niet of je het nieuws kijkt maar ook daarin lieten ze wat Feyenoord fans hun voorspellingen uitspreken. 4-1, 3-0. Ik hoorde er zelfs nog 1 roepen dat ooit iemand zei dat hij een zak geld nog nooit had zien scoren. Ik snap dat er van te voren wat spanning bij zit en vooral veel hoop maar de realiteit was bij veel mensen ook totaal verdwenen.

14 september 2017 om 09:13

Nou nou daar word ik bang van. Wai is provoceren? Dat het een afgang is? Of vreemde taktiek? Of dat ik hoop dat ze zondag verliezen??

14 september 2017 om 09:13

encorr, hele zielige reactie. Je hebt Feyenoord fans voorspellingen horen doen? Joh, en daar moeten wij ons nu allemaal heel erg voor schamen? Ik heb die fans niet gehoord, wat nu? Want ik heb louter realistische geluiden van mede-Feyenoorders gehoord.

Dat er een paar gasten iets roepen, en dat gaat Encorr zich heel erg aantrekken. Zo erg dat hij de volgende dag ermee opstaat en hier die voorspellingen nog eens aanhaalt na het resultaat van gisteren. Wat is dat voor sneu gedoe? Spreek degenen aan die zeiden dat het 4-1 zou worden als je zo graag je gelijk haalt. Je gooit nu een onzinnige uitspraak hier voor onze voeten alsof het een sterk argument is.

14 september 2017 om 09:13

Daar stoorde ik mij ook ontzettend aan: tijdens Heracles-uit gaan zingen: City, City, who de f*ck is City? Houd gewoon je smoelwerk en heb respect voor de tegenstander. en dan kan je het afdoen als plaagstootjes, het sorteert geen enkel effect, alleen maar irritatie.

14 september 2017 om 09:18

Ze waren goed voor Nederlandse begrippen Capis. Want Feyenoord is met alle geluk van de wereld kampioen geworden tegen een zwak PSV en een wisselvallig Ajax. Feyenoord is gewoon een heel middelmatig teampje met een verschrikkelijk centrale verdediging en een middenveld dat niks voorsteld alleen Karim is van internationale klasse de rest zijn school jongetjes. Voorin heb je werkelijk geen kwaliteti , Boetius is wel een goede speler die nog net mee kan op CL niveau maar zoals ik altijd al riep Berghuis is een beperkte speler leuk voor de eredivisie maar PL is te hoog gegrepen voor hem net als Janssen. Dit jaar zal Feyenoord ook zeker geen kampioen worden en denk dat ze zondag weer naar de slachtbank worden gebracht door Psv. Mensen die hoop hadden dat ze derde worden kunnen die droom ook in de prullenbak gooien. Shakhtar zal ze ook voetballes geven want die waren gisteren 2 klasses beter dan Napoli en die zijn weer veel sterker dan Feyenoord. 0 punten zal Feyenoord mee eindigen en kunnen zich beer concentreren op de competitie. Grote blunder overigens dat Gio Toornstra die echt de motor is van dit Feyenoord op de bank zetten. Zal niet meer gebeuren.

14 september 2017 om 09:20

Als je niet begrijpt dat dat satire is, dan ben je niet bijster intelligent. Dat zijn gewoon grappen onderling en daar moet je niet te zwaar aan tillen. Ikzelf zat ook te geinen met mijn vrienden dat Jens er wel even 4 in zou schieten omdat hij thuis speelde. Ben ik dan meteen de realiteit kwijt? Hou toch op. Krijg een beetje mensenkennis.

14 september 2017 om 09:25

@claro:
Aan je punten totaal is te zen dat je niet weet wat provoceren is. Want inhoudelijk voeg je nooit iets toe in een discussie. En ook dit is weer puur om te provoceren.

Want al zou je dan inhoudelijk iets zeggen over de volgens jou vreemde tactiek. Maar dat doe je niet. Je komt alleen ventileren dat je hoopt dat ze op hun bek gaan!

14 september 2017 om 09:26

Hahha wow wat een haat en agressie in je post zeg. Heb je wel geslapen? Het waren er wel meer dan 2 maar ik vond het onnodig om ze allemaal te benoemen. Misschien even de reacties op voetbalzone lezen nog vóór de wedstrijd en je zal je verbazen over de hoeveelheid. Het is lastig om die mensen aan te spreken als ze dat op tv zeggen maar het waren mensen die rondom de kuip liepen. Verder heb ik geen boodschap aan wat jij vindt. Ik hoop dat je vrij bent vandaag want als je zo op je werk doet zal niemand een fijne dag hebben denk ik. Maar toch wens ik je een fijne dag verder.

14 september 2017 om 09:28

Vorig jaar gaven de spelers het van Feyenoord meestal zelf al aan als ze een slechte wedstrijd speelde. zoals de beker wedstrijd tegen Vitesse, of de 3 verloren wedstrijden tegen staartploegen. Als wij niet 100 procent geven dan kunnen we tegen iedereen in de problemen komen. Dat wil zeggen de spirit is enorm in het team waarmee je dus een heel eind kan komen maar kwalitatief houd het echt niet over. Heracles bewees het zaterdag eigenlijk al toen Feyenoord onbewust 10% minder gaf. Tegen zulke tegenstanders in de CL heb je aan spirit alleen niet meer genoeg. Iedereen roept Feyenoord is sterker geworden in de breedte maar Karsdorp en Kongolo mis je toch wel heel erg in de verdediging en de ervaring van Eila en Kuyt had je toch wel heel erg kunnen gebruiken om aan aanvallen toe te komen. Ik hoop het niet maar heel dat CL avontuur zal weleens een martelgang kunnen worden, gister nog even naar Shakhtar zitten kijken, oei oei oei wat een leppe ploeg is dat, daar ga je het met alleen strijd ook niet van redden om nog maar te zwijgen van Napoli.

14 september 2017 om 09:29

Echt stijlvol om anderen te attenderen en te motiveren om de laatste punt van iemand te verwijderen. Hou niet van klikspanen.. Vind ook dat de Feyenoord aanhang best wT babbels had op weg naar de cl terwijl dat nergens op gebaseerd was. Vertrouwen en hoop is goed, maar denken dat je kans maakt tegen een ploeg die afgelopen weekend liverpool nog 5-0 pakkie gaf? Dat is enige zelfoverschatting..

14 september 2017 om 09:30

@encorr:

Och och ja jij dnekt echt dat die Feyenoroders dachten 3-1 te winnen? Dat is nooit zo gezegd dat ze het echt geloven!

Denk je nu werkelijk dat iemand bij Feyenoord maar even dacht van City te gaan winnen? Wat een onzin, en als je dat zelf niet inziet is voroal bij jou de realiteit totaal verdwenen.

@marranr:
Ja PSV zal ze naar de slachtbank lijden. Doet nog steeds heel veel pijn heh vorig jaar? Met alle geluk van de wereld kampioen als je vanaf dag 1 eerste staat. Meer punten hebt gehaald als de afgelopen 5 kampioenen...

Zal niet naar teletekst kijken want dan zie je dat ze wee eerste staan. Hoe lang kan geluk wel niet duren zeg.........

14 september 2017 om 09:31

Encorr, geen enkel haat of agressie, een beetje minachting vanwege je zielige post wellicht, dat zal er een beetje doorheen zijn gesijpeld. Ik kom stralend op mijn werk, veel ajacieden daar, die kan ik met een gerust hart onder ogen komen hoor. Ik hoef alleen maar te vragen hoe laat ze vanavond moeten in de Europese Jupiler League

14 september 2017 om 09:36

Aha dus Baardgrasmus zegt niet helemaal de waarheid dus. Ik ben blij dat het bevestigd word door een Feyenoorder die niet gelijk in de verdediging schiet als er een beetje kritiek is op zijn club

14 september 2017 om 09:40

Ok voor jou; dacht dat het wel duidelijk was omdat je denk ik wel genoeg over de taktiek hebt gehoord gisteren en vandaag. Wil GVB wat moet hij in een vertrouwde opstelling spelen. Ok dan verlies je maar ga je van jezelf uit in een bekend systeem. Wil hij wat anders doen speel je 4-5-1. Of 5-3-2. Maar zeker niet met Kramer maar met 2 snelle spitsen. Gooi je de boel dicht en hoop je op een snelle counter.Dikke kans dat je ook verliest natuurlijk maar waarschijnlijk niet zo dramatisch als gisteren. Toornstra had bij mij altijd gespeeld is een speler die prima op de counter kan spelen. Nu was het net niks. Geen vertrouwde opstelling en geen goed taktisch plan. Zo beter?? Hoop nog steeds dat ze zondag verliezen trouwens.

14 september 2017 om 09:41

Je moet even wat duidelijker zijn Encorr, wat bedoel je nou precies? Je hebt op tv iemand positief horen spreken over de kansen van Feyenoord, en hebt daar je hele argumentatie aan opgehangen. Dan is het toch niet zo raar dat je niet zo serieus wordt genomen?

14 september 2017 om 09:43

@ganjabroeder

Onzin.

PSV hielt tegen toenmalig finalist Atletico zeer aardig stand en won zelfs bijna. Ajax heeft ook vergelijkbare dingen laten zien tijdens hun laatste kampioen periode. Feyenoord daarintegen is gister gewoon zwaar vernederd in eigen huis.

Edgar heeft gewoon gelijk, alles valt/viel goed voor Feyenoord in de competitie maar ze zijn kwalitatief gewoon niet goed genoeg en hebben het bovendien tactisch verkeert aangepakt.

14 september 2017 om 09:51

Ja en verloren dit jaar schandelijk van Osijek. Wat wil je nou horen, Panerai? Wil je een schouderklopje? Ook PSV had er finaal afgegaan tegen een City in vorm. Stop lekker met je vergelijkingen. Feyenoord is momenteel de beste in Nederland en we gaan zondag wel zien hoe deze verhoudingen liggen.

14 september 2017 om 09:53

Ja, alles viel goed toen tegen Excelsior, Sparta en Gae. Panerai, jij moet toch ook wel toegeven dat spelen tegen Atletico heel anders is dan spelen tegen Man City. Man City speelt onder Guardiola een spel dat op balbezit en snelle combinaties door het centrum is gestoeld. Dit beheersen ze zeer goed (zie voorbeeld 1 afgelopen weekend). Atletico is een hele sterke ploeg, maar speelt een totaal ander spel. Een spel dat geweldig werkt tegen sterkere tegenstanders, maar dat moeizamer verloopt wanneer ze zelf het spel moeten maken. PSV benutte dat heel slim door Atletico de bal te gunnen, en ik meen dat het tweemaal 0-0 werd (toch?). Precies zoals verwacht. En bovendien was PSV in de CL dat seizoen ook heel goed, dat mag er best bij vermeld worden. Maar ik denk dat de tegenstanders haast niet verder uit elkaar hadden kunnen liggen qua spelopvatting dan Man City en Atletico. PSV aanvoeren als voorbeeld hoe je gisteren had moeten spelen heeft dan ook niet zoveel zin in mijn ogen.

14 september 2017 om 09:53

Dat was dan waarschijnlijk een schijn smile want van binnen doet dit zeer. Ik neem aan dat die collegas je dan heel hard uitlachen en jou ook wel even duidelijk maken dat Feyenoord de afgelopen jaren het niet veel beter hebben gedaan in Europees verband. Het zal je vast een lekker gevoel geven om dat te kunnen zeggen want dat is ook wel een hele tijd geleden. Als jij daar een smile van krijgt dan lachen wij over 2 weken wel weer en misschien van het weekend al wel. Werkse! 😁

14 september 2017 om 09:54

@panerai:
En hoe deden die 2 ploegen het dit jaar dan in de kwalificatie voor de El?

Vorig jaar was PSV ook geheel kansloos! De gaten worden gewoon steeds groter en groter. Dit City heeft het duurste team ter wereld, hier zoudne ook Ajax en PSV niks tegen betekenen dit jaar.

En kan blijven hopen en hameren dat het in de competitie goed viel. Maar dat was gewoon kwaliteit. Die voor Nederland wel goed genoeg is.

14 september 2017 om 10:02

Nee dank je ik ben duidelijk genoeg geweest ik heb mijn punt gemaakt. Laat ik maar de verstandigste zijn en niet mijn puntjes verspillen aan niets toevoegende opmerkingen en onnodige discussies. Iedereen begrijpt wat ik bedoel alleen jij niet. Ik denk dat je het dan toch meer bij jezelf moet zoeken. Ik begrijp echt wel dat bepaalde opmerkingen wat meer pijn doen na een dikke nederlaag maar dat betekend toch niet dat ik niet mijn mening mag geven? Doe gewoon je pc uit en zef jezelf niet zo voor lul. Je hoeft niet alles te verdedigen hoor

14 september 2017 om 10:03

@capis

Ik heb het over de succesperiodes van deze 2 clubs, het voorbeeld die je dus geeft slaat dus kant nog wal.

PSV en Ajax waren afgelopen seizoen (en PSV ook dit seizoen) duidelijk minder dan Feyenoord laat dat even duidelijk zijn maar wij zijn nooit zo vernederd in eigen huis in onze succesvolle periodes.

Ja City is 10x beter maar tactisch gezien heeft Feyenoord het dramatisch aangepakt en zo'n wedstrijd laat goed zien dat de spelers van Feyenoord individueel niet zo veel voorstellen.

14 september 2017 om 10:05

Feyenoord heeft dikke dikke pech om direct tegen City aan te moeten treden. Dat is finale materiaal. Hallo, ze spelen Liverpool met 5-0 van de mat!!! Die hele opzet van oa de CL is er speciaal voor de grote clubs en de commercie. Ik kijk al jaren zelden. Waar is dat mooie knock out systeem gebleven. Daar kunnen kleine clubs stunten, in een tweeluik. Keam in de 60e minuut nu de eerste Engelsman het veld in bij City? Triest toch. Dat is alleszeggend.

14 september 2017 om 10:06

Panerai, alleen de buitenwacht ziet het als zwaar vernederd. Feyenoorders hadden dit wel verwacht. Daarnaast is alles valt goed zo'n onmachtig argument. Dat is inmiddels al een maand of 13.. kom op man. Daarnaast is het argument dat Ajax en PSV bijna gewonnen hebben helemaal lachwekkend. Als een nl ploeg kans heeft gehad of 'een goede wedstrijd' tegen de absolute top speelt is dat louter onderschatting. Ajax had vorig jaar net zo goed kunnen verliezen van Lyon en schalke(subtop, gigantisch aantal kansen om zeep) tegen utd in de finale zag je dezelfde krachtverhouding als gister.. kansloos..

14 september 2017 om 10:06

Panerai, alleen de buitenwacht ziet het als zwaar vernederd. Feyenoorders hadden dit wel verwacht. Daarnaast is alles valt goed zo'n onmachtig argument. Dat is inmiddels al een maand of 13.. kom op man. Daarnaast is het argument dat Ajax en PSV bijna gewonnen hebben helemaal lachwekkend. Als een nl ploeg kans heeft gehad of 'een goede wedstrijd' tegen de absolute top speelt is dat louter onderschatting. Ajax had vorig jaar net zo goed kunnen verliezen van Lyon en schalke(subtop, gigantisch aantal kansen om zeep) tegen utd in de finale zag je dezelfde krachtverhouding als gister.. kansloos..

14 september 2017 om 10:12

Echt Encorr, je zal je berichten beter moeten formuleren, want er is geen touw aan vast te knopen. Als je het hierbij wil laten zal ik wel altijd moeten blijven gissen wat je nou precies bedoelt.

Jammer dat er is verloren, maar niet erg verrassend en daardoor ook niet een enorme klap hoor. Borst vooruit, trots op Feyenoord. We hebben de afgelopen 10 jaar wel hardere klappen gehad hoor, meedoen aan de Champions League ervaar ik niet zo. Wees blij dat er nog een Nederlands team meedoet, vanavond Vitesse, en tot zover de Nederlandse inbreng dit jaar. Dat we van een Engelse grootmacht verliezen is niet zo zorgwekkend. De voorrondes baren mij meer zorgen persoonlijk, eruit gaan tegen Kroatische en Noorse clubs, en dan ben ik nog niet eens voor die clubs. Daarin zie je de teloorgang van Nederlands voetbal, niet in die nederlaag van gisteren tegen een surplus aan kwaliteit en geld.

14 september 2017 om 10:24

Zwak psv ja, maar Ajax. In de eredivisie is er nog bijna nooit een kampioen geweest met zoveel punten als Feyenoord. Tot een paar wedstrijden voor het einde hadden ze zelfs meer punten het Ajax van 96 dat ongeslagen kampioen werd. Ik snap niet dat er zoveel gefrusteerden zijn die voortdurend het zeer terechte en fatalistische seizoen van Feyenoord omlaag willen praten. Ik ga toch ook niet zeggen dat Ajax vier kampioen werd op rij, omdat Feyenoord zwak was? Zo lust ik er nog wel een paar. Wat een zielig gelul.

14 september 2017 om 10:29

@panerai:
Nee jou voorbeeld raakt nog kant nog wal.

Hun succes periodes, er waren ooit eens tijden dat alles top 3 teams iets betekende in Europa. Maar dit is het nu en het gaat om het nu.. Kunnen naar het verleden blijven wijzen.

Maar het heden is dat Feyenoord kansloos er af gaat in de CL tegen City.
Ajax zich niet kan plaatsen tegen een niks zeggend team
PSV kansloos zich niet plaatst tegen een nog minder zeggend team.
Utrecht er ook uit ging, maar wel met opgeheven hoofd.

En zelfs zo erg dat Lazio zelfs al ee B team naar Vitesse stuurd.

Dat is het NU.

14 september 2017 om 10:30

@ voetbalzone. Als ik vanaf mijn mobiel spelfouten aanpas en op opslaan druk doet hij het niet.

14 september 2017 om 10:31

Nee Kyle Walker is ook Engels.

14 september 2017 om 10:35

Wie gaat Feyenoord pijn doen dan bij PSV..

14 september 2017 om 11:20

Over de krachtsverhoudingen in de competitie valt nog bar weinig te zeggen.
Het begint nu pas echt, en Feyenoord heeft het nadeel van Europees spelen, net zo als Ajax het vorige seizoen. Dus die rollen zijn omgedraaid.
Verder was het optreden van de Rotterdammers gisteren echt beschamend, het deed inderdaad denken aan Frankrijk - NL van 2 weken terug.
Daar waren ook overeenkomsten bij te vinden, de keuzes van zowel Advocaat als Giovanni waren onnavolgbaar, in de negatieve zin vh woord.
Hij had van de nood een deugd moeten maken, ipv Jorgensen een extra middenvelder moeten opstellen. Belachelijke keuze om Kramer daar te laten verdrinken, terwijl Toornstra op de bank verbleef.

14 september 2017 om 11:29

En wat jij nu schrijft is niet provocerend ? Voordat je anderen (encorr, Claro2) daarvan gaat betichten mag je zelf ook ff nadenken wat je schrijft...

Gisteren werd maar eens te meer duidelijk dat NL clubs in de CL niet al teveel te zoeken hebben. Overigens ben ik het met de media eens; van Bronkhorst had nooit het systeem zo extreem om moeten gooien. Zelfs tegen een mindere ploeg als City had dat niet gewerkt, teveel spelers die niet om konden gaan met hun "nieuwe" positie of rol.

Was ook te zien in de 2e helft; terug naar het bekende systeem en het liep wat beter.

Overigens: mooi om te zien dat de Kuip achter hun ploeg bleef staan, zo tegen het eind van de wedstrijd, met 0-4 op het bord. Het enige wat dan weer wat ongepast ( en "arrogant" was, was het "wij worden kampioen"... Er zijn nog maar 4 wedstrijden gespeeld en Rotterdam krijgt het hoog in de bol. Wat bescheidenheid zou de aanhang ook weer sieren, want 1 goed seizoen geeft NUL garanties. Wie weet duurt het wel weer lang voordat er nog een kampioenschap gevierd kan worden in Rotterdam...

14 september 2017 om 11:30

Hier op Voetbalzone was het anders wel een en al positiviteit en zouden ze het City wel even moeilijk maken, want als Ajax en PSV het kunnen dan kan Feyenoord het ook.

Ik heb me echt mateloos geïrriteerd aan het kijken met een dikke Feyenoord bril zonder enige gedachte naar de werkelijkheid.

En nu zijn het er in eens er maar een paar. Onzin. Afgelopen dagen heb ik de forums aardig in de gaten gehouden en ik kan je zeggen, de Feyenoorders waren erg overtuigd dat het goed zou komen. Feyenoord is overklast en ze hebben de hele 1e heerst helft met knikkende knieën gespeeld.

14 september 2017 om 11:40

@professor Oak:
Nou geef eens een link naar een oud topic, waar het meerendeel dacht te winnen.

14 september 2017 om 11:41

Als Ajacieden zulk soort voorspellingen doen wordt het bestempeld als arrogant. Typerend voor de hypocrisie van de gemiddelde Feyenoord supporter. Verbaasd zijn dat menig supporter ze er liever dik van af zag gaan dan dat ze een overwinning zouden behalen, terwijl wanneer een andere club Europees speelt menig Feyenoord fan ook niet voor de Nederlandse club is.

14 september 2017 om 11:55

Beetje bullshit om te roepen dat psv er ook af ging.. dat weet je namelijk niet!! Ja ze zijn tegen osijek uit de EL net als ajax en dat zegt dat beide teams er tegen city af gaan? Nee dat zegt het niet! Wees een man en accepteer dat feyenoord gister gewoon een figurant was voor city

14 september 2017 om 12:03

Baardgrasmus, ik las gisteren nog een reactie dat als 'Feyenoord punten zou laten liggen, hij zijn hoed op zou eten'. Toen ik op Liverpool wees, kreeg ik als reactie dat Liverpool met tien man speelde en dat de uitslag daarom vertekend was. Over tien man gesproken: Feyenoord mag blij zijn dat ze niet met tien man zijn geëindigd. Kramer had rood verdiend voor die schandalige overtreding.

14 september 2017 om 12:04

Arends. Dat zegt iedereen ook. Lekker open deuren intrappen.

14 september 2017 om 12:05

Feyenoord is kampioen geworden ja maar om te zeggen dat ajax duidelijk minder was als feyenoord? Waar haal jii die onzin vandaan joh? Ajax begon het seizoen uiterst zwak en had moeite op den duur met de combi EL en Eredivisie maargoed wel een EL finale dus niks veel minder

14 september 2017 om 12:06

Capis, kijk eens even naar de polls die VZ hield of Feyenoord punten zou halen tegen City. Bijna de helft stemde op 'ja'!

14 september 2017 om 12:15

Dat je hoopt dat ze verliezen is afgunst, en dat komt echt niet omdat Feyenoord heeft verloren. Van city. Jij zit ergens anders mee, kampioenschap miss? Dit is een normale uitslag tegen dit city. En grote praatjes hebben alle clubs niet alleen Feyenoord. Vorige jaar Ajax die jaren daarvoor psv 2jaar lang. En nu is het de buurt aan Feyenoord. Mag toch😀

14 september 2017 om 13:03

Beetje moeite met kritiek mus? Claro heeft dit keer gewoon een punt. In Rotterdam hebben ze arrogante trekjes, die tot voor kort alleen aan Amsterdam werden toegedicht. Misselijkmakend.

14 september 2017 om 15:15

@kyle:
Ja en dat zijn allemaal Feyenoorders? Want dat stond er ook bij? Was niet misschien mensen die het niet serieus nemen een poll en voor de grap clicken.... Wat een kul argument!

14 september 2017 om 15:18

@arends:
haha eerst Feyenorod uitlachen met het vieren van de 2de plaats en nu zelf zeggen dan een finale plaats niet minder is dan het kampioenschap hahaha...

14 september 2017 om 15:31

Voor Ajax niet. Voor jullie wel.

14 september 2017 om 08:42

Uiteraard hoop ik dat ze daar komend weekend niet goed op reageren.

Maar goed, ik was ook erg verbaasd over de wijzigingen in de opstelling. Je kunt toch ook met (vrijwel) dezelfde opstelling een andere tactiek spelen?
En dat van Kramer kon van Bronkhorst niets aan doen. Jorgensen was toch geblesseerd?

14 september 2017 om 08:46

Daar kon hij wel wat aan doen, namelijk iemand anders opstellen. Kramer komt voor een basisplaats in de eredivisie al tekort.

14 september 2017 om 08:53

De Telegraaf zegt met haar kritiek veel over zichzelf maar louter weinig over de trainer van Feyenoord. Deze weet echt wel wat er gevraagd wordt op Europees topnivo. De Telegraaf ddoet net alsof Sauber met de juiste taktiek van Mercedes kan winnen in de F1.

14 september 2017 om 09:00

Ja want? Ben jij het wel met de taktiek van GvB eens?? Hou toch op man. Nu jullie een keer in de Cl mogen spelen verstop je je lekker makkelijk achter het grote geld van MC. Waar denk je dat Psv en Ajax in de Cl speelden??

14 september 2017 om 09:08

@claro:
En die verloren toch ook allemaal gewoon.

Maar het is gewoon een feit dat het gat steeds groter word. De grote clubs en de engelse clubs krijgen steeds meer en meer te besteden. De verhoudingen worden steeds krommer.

Zegt genoeg dat een club in de 2de divisie van Engeland al akkoord was met Locadia een spits van een top 3 team hier!

14 september 2017 om 09:09

De verschillen in geld worden alleen maar groter, gisteren stond het duurste elftal ooit op het veld naar het schijnt. De afgangen worden dus ook alleen maar groter, gelukkig heeft de Uefa hier iets op gevonden, de aanstaande Nederlandse kampioen doet al niet meer automatisch mee. Die moet de voorronde in en we weten allemaal hoe lastig die voorrondes zijn.

14 september 2017 om 09:15

Er was niets mis met de tactiek van Van Bronckhorst. Al die amateur trainers die hier roeptoeteren hoe het wel zou moeten, zouden zelf ook een pakslaag krijgen. City is een wereldploeg, heeft deze zomer 200 miljoen uitgegeven en was in vorm tegen Feyenoord. Geen enkele Nederlandse club, ook Ajax en PSV, hadden kans gemaakt. STOP met die zelfverheerlijking van je eigen club, want men wint inderdaad wel eens incidenteel van een topclub. Ajax verliest ook van Rosenborg, PSV verliest ook van Osijek, wat ik persoonlijk nog een veel grotere schande vind.

14 september 2017 om 09:15

Het gaat erom dat jullie je zo makkelijk achter het geld verstoppen. Totaal geen inzet en geen taktisch plan. Berusting.

14 september 2017 om 09:23

Hoezo "verstoppen"? Dat zijn gewoon feiten. Je speelt tegen een ploeg die zowat 800 miljoen aan waarde heeft. Geld is de reden dat Nederland achterloopt. Dat is geen verstoppen.

14 september 2017 om 09:23

Zowel Ajax als Psv haalden nog wel eens wat punten in hun groep. Tuurlijk wordt het verschil steeds groter maar je zo te kijk laten zetten en dan maar berusten??

14 september 2017 om 09:28

Wat is er mis met berusting? Zo zijn de verhoudingen nou eenmaal. Ik kan me er niet druk om maken verder. Helaas, maar uit zal het spelbeeld echt niet ineens heel anders zijn en tegen Napoli en Shaktar zijn we ook de mindere hoor. We weten als Feyenoorders heel goed hoe belangrijk geld is in het voetbal, een paar jaar terug bestonden we bijna niet meer door dat geld. Dat we er nu hard afgaan door datzelfde geld, daar sta ik echt niet meer vreemd van te kijken hoor.

14 september 2017 om 09:31

Claro. Zit niet zo te provoceren man. We zijn ook pas één wedstrijd onderweg en je praat meteen over punten. Vriendelijke vriend, Manchester City is niet meer het City van vroeger. Die hebben een toptrainer en wereldvoetballers, ze zijn extreem in vorm (zie zaterdag tegen Liverpool 5-0), er staat een kapitaal op het veld ter waarde van de hele Eredivisie. Begrijp het nou eens, zulke topclubs moeten een slechte dag hebben om daadwerkelijk te kunnen stunten als Nederlandse club zijnde. Dit is een uitslag die de verhoudingen ook gewoon goed weergeeft. Ajax en PSV zouden ook totaal afgedroogd worden. Je verlies nota bene van Rosenborg en Osijek. Wat wil je tegen City doen dan?

14 september 2017 om 09:58

Ben het helemaal met je eens hoor maar ben je vriend zeker niet. Gaat ook niet over of je kunt winnen van City maar wel hoe je tegen ze speelt. En dat was dramatisch. Daar kun je het wel mee eens zijn. En ik stoor mij eraan dat jullie je achter het geld verstoppen. Als je zo begint stop er dan maar mee. Tenminste inzet en overtuiging mag je toch zeker van Fnoord verwachten. Geen woorden maar daden toch?? Nou dan

14 september 2017 om 10:26

PSV heeft een paar seizoenen gelden anders prima gepresteerd tegen Man U, Atletico en Wolfsburg. Gezien de achterlijke verschillen in budgetten is dat ongelofelijk goed.
Een jaar later lukte dat niet bij PSV en werden ze roemloos 4e.
Maar wat PSV veel beter doet dan Feyenoord gisteren is de ballen uit de broek vechten. Dat miste ik helaas gisteren.

14 september 2017 om 11:31

Niemand is toch ook verbaasd dat Feyenoord heeft verloren? Het gaat om de manier waarop. Feyenoord zou wel even gaan stunten tegen City, net zoals ze dat vorig jaar tegen United (en Sevilla) hadden gedaan. De vergelijking met Ajax en PSV is ook alleen maar over de manier waarop. Zeker Ajax is altijd uitgegaan van eigen kracht en paste misschien alleen details aan (zonder echte nr 9 spelen) zodat je tenminste iets vertrouwds hebt om je aan vast te houden. GvB heeft zijn tactiek zodanig slecht neergezet dat de spelers al met knikkende knietjes het veld op kwamen

14 september 2017 om 11:58

Onzin!! Ajax haalde vorige jaar de EL finale en dit jaar door beschamend spel zichzelf buitenspel gezet net als psv zichzelf buitenspel heeft gezet dat had niks met niveau te maken.. en gister feyenoord ja oke er is niveau verschil maar je mag wel gaan voetballen het ging nergens over wat feyenoord liet zien is gewoon beschamend! Een bagger inzet geen goede tactiek en die 2 dingen heeft niks met niveau te maken maar met jezelf

14 september 2017 om 12:17

Voor Feyenoord is kramer te licht. maar bij elke club buiten top 3 ,basis klant. scoort altijd bij AZ bv zie ik hem gewoon in basis staan

14 september 2017 om 13:22

Ipv het bij het falen van je club te houden, ben je alleen maar druk Ajax en PSV erbij te betrekken. Het komt niet bij je op dat claro oa Feyenoorders zoals jij bedoelde? Over zelfverheerlijking gesproken.

14 september 2017 om 08:47

Welkom bij het nieuwe voetbal 21,5 miljoen speelt tegen 500 miljoen. De enige tactische goede set was geweest er 14 op te stellen, waaronder 2 keepers en zelfs dan had ik het moeten zien. De kwartfinales zijn al bekend ...

14 september 2017 om 09:46

Ik ben dan heel benieuwd wie er in de kwartfinale zullen staan. Ik kom tot Barcelona, Real Madrid, M.city, PSG, Bayern

14 september 2017 om 10:00

Man city er nu al bij? Da's ook ambitieus, bij een verkeerde loting liggen ze er waarschijnlijk zo weer uit

14 september 2017 om 10:31

@karstenfc:

Ja iedereenbij een verkeerde loting.

Maar dit City van nu acht ik niet veel minder dan Barca en Bayern en Juve die niet in vorm zijn. En kunnen ze gewoon tegen door.

Tegen Real en PSG zal het zwaar zijn, maar zeker niet kansloos.

14 september 2017 om 10:50

Juventus, Tottenham, Dortmund en/of Atletico Madrid.

14 september 2017 om 10:58

Juve, Atletico en een willekeirog ander team, Borussia, Tottenham, Monaco of zelfs Napoli/AS Roma

14 september 2017 om 12:19

Ik zie ze dit jaar echt als favoriet met real Barça Bayern en miss man u

14 september 2017 om 08:49

Dit was geen tegenslag. Iedere Feyenoord speler en support blijkt het wel best te vinden. Al begonnen zonder inzet en met berusting. Had ik totaal niet verwacht. Zeker niet bij Feyenoord.

14 september 2017 om 11:58

Inderdaad Edgar, alles viel goed bij Feyenoord. Dus nee Capis, ben het zeker niet met je eens. Wél dat Feyenoord redelijk goed speelden met voldoende spelers in vorm. Maar ze hebben ook echt wel geluk gehad en veel dingen meegehad. Doellijntechnologie tegen psv wat het resultaat beïnvloedde (andere eredivisie wedstrijden is die technologie niet toegepast), bij rode kaarten en schorsingen in beroep gaan zodat die spelers nog mee mogen doen (zie vilhena die daardoor de punten pakten tegen Heerenveen en nog een andere tegenstander). En dat terwijl zijn overtreding waarvoor hij geschorst werd echt heel vies was. Strafschoppen gekregen terwijl het er geen waren en ga zo maar door. Ze hebben echt veel mee gehad. Niet dat ik ze dat niet gun hoor, maar zo is het wel. Maar we gaan het zien dit seizoen. Denk dat ze Kuyt nog gaan missen

14 september 2017 om 15:27

Ja, bakken met pingels meegekregen vorig jaar. 2 stuks en beiden hadden geen enkele invloed op het eindresultaat.
Natuurlijk heeft feyenoord zaken meegehad vorig jaar, dat heeft elke kampioen, maar er zaten ook zaken tegen. Wat te denken van de blessures van sterkhouders als kongolo en karsdorp? Het overlijden van Vilhena's moeder wat impact heeft op het team? Een zeer pittig uitschema na de Europese wedstrijden?
Wees dan ajb wel compleet in je betoog

Ik had zelf ook met een andere opstelling gespeeld maar dan hadden we nog verloren.
Dus ja of dit plan goed was of niet denk niet dat resultaat anders had geweest.

14 september 2017 om 08:40

Was er eer te redden. Ik denk persoonlijk dat niet eens aan inzet en dat soort dingen lag.
City was gewoon oppermachtig.

Het is Klote dat je al met een Nelom moet beginnen natuurlijk. Ik had liever een 442 gezien Maar ik denk niet dat de huid veel duurder verkocht had kunnen worden..

Er is op dit moment geen 1 nederlandse club die de score lager had kunnen houden. Dat man city gas terug nam was logich.

14 september 2017 om 08:47

Weet je Bliek, Tis verdomde klote om te constateren dat we in Nederland gewoon mijlenver achter lopen. Valt niet tegen op te boksen. Gio heeft z'n best gedaan. Ik, hij had t anders kunnen opstellen... En dan? Wordt t idd nog steeds 0-4.. met wat geluk 0-3. Ook Ajax en PSV hadden hier geen resultaat gehaald. En in deze vorm al helemaal niet. Wie er ook speelt in de Europese competities ... Ben altijd voor t Nederlands voetbal en baal dus stevig mee. Balen om weer te zien dat we qua geld, maar ook tactiek , niet mee kunnen in de huidige voetbalwereld. Wat mis ik de jaren 90... Dit én woensdag Nederlandse clubs in de europacup1/CL . Waren nog eens tijden.

14 september 2017 om 08:47

*dinsdag & woensdag...

14 september 2017 om 08:48

Hou toch op met nelom te bekritiseren. Die haalde als een van de weinige gewoon zijn niveau. Speelde nog gewoon zoals die altijd doet. Als er spelers door de mand vielen waren dat vilhena, Jones en bottegin.
De beste vond ik trouwens Amrabat. Die verdient in mijn ogen wel een basisplaats.

14 september 2017 om 09:00

Ik vond boetius ook wel redelijk spelen. Hij probeerde er nog wat van te maken, maar was vaak alleen.

14 september 2017 om 09:13

@stefant Lam:

Klopt weer makkelijk wijzen naar Nelom en ook Kramer.
Maar die waren echt nietzo slecht nog.

Vilenha, Bothegin, Jan Arie en St Juste waren echt een drama.

Boetius, Karim en Amrabat waren de enige die wel wat brachten nog.

14 september 2017 om 09:15

Volledig mee eens de jaren 90 is alweer even geleden en voor vele een grijs gebied.

Nee we worden steeds kleiner in voetbal land. Maar ja ga er maar eens aan staan. De promovendus in england krijg al meer dan 100 mil.

En city is gewoon 1 van de beste ploegen van de wereld. Feyenoord moet tegen de andere 2 ploegen eigen voetbal spelen.
En dan de huid zo duur mogelijk verkopen.

14 september 2017 om 09:24

Helemaal gelijk en als je de goals als zo vroeg weggeeft door persoonlijke fouten dan heb je al helemaal geen kans.
Mochten het een tijdje duren voor ze scoren dan kan het nog wel eens lukken.

14 september 2017 om 11:46

@Bliek, altijd maar dat gezeik op Nelom. Volgens mij vielen juist de sterkhouders door de mand hoor. Kijk naar een Vilhena, 'beste verdediger van de eredivisie' Botteghin, vd Heijden. Altijd makkelijk een zondebok aanwijzen zeg.

14 september 2017 om 08:40

Ik vond het wel zeer gewaagd van Gio om uitgerekend in deze wedstrijd te gaan experimenteren met een nieuwe tactiek en nieuwe spelers. Je zag eigenlijk vanaf minuut 1 dat niemand echt lekker in z'n vel zat door alle positiewisselingen. Achteraf gezien was het misschien toch verstandiger geweest om toch vast te houden aan de vertrouwde 433, dan had je misschien ook zo dik verloren, maar dan was de uitvoering een stuk beter geweest.

14 september 2017 om 08:43

Klopt hoor. Vraag me wel af of het alleen met de tactiek te maken had. Als je kijk hoe die eerste goal er in gaat had ik het idee dat meer met spanning te maken had. Dit overkomt Vilhena normaal gesproken niet.

Te veel ontzag , respect en spanning. An ja als je in minuut 2 al achterkomt tegen zo.'n club dan ben je klaar ongeacht de tactiek.

Maar ja tis een harde leerschool en ik hoop dat ze het niet meenemen naar zondag. Alleen wel wat hij van me mee mag nemen is Amrabat meer gaan gebruiken.

14 september 2017 om 12:11

Ik had de nederlaag wel verwacht. Wat me tegenviel was dat Gio het spel aanpaste aan City. Waarom niet beginnen met de vaste formatie? Hetgeen ze dus gewend zijn te spelen. Ja, Ajax en PSV zouden ook hebben verloren, maar ze zouden wel hun eigen spel hebben gespeeld.

14 september 2017 om 08:41

Ah, anders hadden we ook verloren. Natuurlijk, dat wisten we na de loting ook al. Maar dat neemt niet weg dat Van Bronckhorst er weer niet in is geslaagd om met zijn ploeg realistisch te spelen. Resultaat haal je om in ieder geval je team maximaal te laten presteren en in ieder geval een opstelling neer te zetten dat de kansen vergroot om een succesje te halen.
Maar nee, we blijven 4-3-3 Hollandse School spelen met de Hollandse terugspeelziekte in haar kielzog. Helaas hebben we in Nederland geen realistische trainers meer die a la Luxemburg durven te spelen in 5-4-1 tegen Europese tegenstanders die op iedere positie een veel betere speler hebben. Als je dat dan afdoet met ,,ach, we verliezen toch wel'' is een instelling van niets. Van Bronckhorst op een voetstuk als hij succes heeft, maar als je dergelijke blunders maakt, een stabiele speler als Toornstra aan de kant laat is de basis niet goed. Dus, dan krijg je het gewoon voor de kiezen. Van Bronckhorst kan wat mij betreft in het rijtje De Boer en Cocu, een generatie trainers die de realiteit van het moderne voetbal volstrekt is ontgaan.

14 september 2017 om 09:24

@peinke, Ik had eigenlijk het gevoel dat ze wel 5-4-1 speelden, maar de uitvoering was vrij beroerd. Ook in balbezit, simpele passes gingen al mis. Op dat moment staat iedereen verkeerd en is het maar hopen dat het goed afloopt.
Verdedigend wisten ze ook niet wie wie nou moest pakken, in principe hebben ze een man meer, maar er liep er toch altijd 1 vrij (vooral De Bruyne., niet zo heel handig )

Zal ook niet helpen dat niet iedereen op z'n positie stond en misschien iets te aanvallend (berghuis ipv Toornstra)

Vond Boetius goed spelen op momneten dat ie in het spe betrokken was, heeft zich toch goed ontwikkeld ondanks dat ie niet veel speelde. Misschien ook omdat ie nu meer vanuit het midden speelde (althans zo leek het)?

Edit: typo's

14 september 2017 om 11:01

Wij speelden geen 433 hoor maar een 352/523 of iets in die richting. Het ging alleen helemaal mis.

14 september 2017 om 12:13

@peinke: ik denk dat Ten Hag toch aardig anders kan en durft te spelen.

17 september 2017 om 11:17

Helemaal mee eens, samen met Bosz trainers die in het huidige moderne voetbal passen.

14 september 2017 om 08:43

Dit was gewoon wel een regelrechte blunder. Met Kramer in de spits starten tegen een driemans verdediging van City is kansloos. Ze hadden gewoon met twee man voorop moeten spelen (Boetius en Berghuis) en drie man op het middenveld met Toornstra. Dan kwam je qua bezetting ook veel beter uit. Dit was kansloos. Zeker omdat je Kramer in de spits had. Kom op zeg. De kan loopt niet, wint geen duels en kan geen bal vasthouden. Dan vraag je om problemen.

14 september 2017 om 08:49

Azalkmaar:

Klopt helemaal, snap nooit dat wij als Nederland maar naief met 3 aanvallers blijven spelen. Gewoon compact dicht houden en dan met 2 spitsen of counter hopen op iets. Nee hoor blijven lekker dicht bij onze cultuur!

Maar betreft Kramer vind ik het dit keer niet terecht. Wat hij deed, deed hij gewoon goed. Meer kon hij ook niet doen dan dit.. En was zelfs niet 1 van de mindere, vind het nog knap van hem.

14 september 2017 om 09:02

Afgezien van die tackle van achteren deed ie idd weinig fout

14 september 2017 om 12:59

Hij had gewoon weer donkerrood moeten hebben die gek. Als hij het voetballend niet red doet hij altijd de gekste dingen. Het is dat de scheids medelijden had anders kan je gewoon met tien man verder.

14 september 2017 om 08:47

City is ook niet zomaar even een clubje dat je opzij zet maar als ik eerlijk ben zag je bij Feyenoord niet de strijd zoals ze meestal spelen ,
En nu kun je goed zien dat een Botteghin en v/d Heijden zwaar te kort komen en dat jochie deed het eigenlijk nog prima die Amrabat en waarom Toornstra er niet vanaf het begin in .

14 september 2017 om 09:01

Ik vond ook de immer bejubelde Vilhena niet bepaald denderend. Niet voor het eerst dat hij in een internationaal potje door het ijs zakt. Leuke speler voor de Eredivisie, maar geen topmateriaal. Zelfs niet voor een Europese subtopper.

Maar ja, dat geldt voor veel Nederlandse topspelers

14 september 2017 om 09:35

Ach, we weten bij Feyenoord wat onze beperkingen zijn, niemand had gedacht dat die 90 minuten lang Man City zouden tegenhouden hoor. Als je binnen anderhalve minuut ook zo'n treffer tegen krijgt is het gespeeld. Er was geen tactiek te bedenken waarmee je van een team wint dat zoveel sterker is en zoveel meer geld heeft. Ik kan me er niet echt druk om maken. Vorig jaar verloren we met 3-0 van Excelsior, sterker, een paar maanden terug nog, dan is 4-0 tegen Man City helemaal niet zo slecht

Enige juiste reactie van de kranten. Het Feyenoord van gisteren is niet representatief voor Nederland. Strijd en passie, de fundementen waardoor ze vorig seizoen kampioen zijn geworden, ontbraken. Alleen maar op een calimero achtige wijze benadrukken op hun zijn rijk en wij zijn arm is heel erg zielig.

14 september 2017 om 08:32

Maar dat is gewoon een feit

14 september 2017 om 08:45

Natuurlijk is dat een feit, maar dat had PSV een paar seizoenen geleden ook en toch wisten ze te verrassen.
En vorig jaar dan weer niet wat weer aangeeft dat je ziel en zaligheid er in gooien geen garantie is voor verrassingen.

14 september 2017 om 09:01

Iedereen stijgt wel eens boven zichzelf uit. Topclubs hebben ook wel eens een slechte dag. Tegen een City in vorm is geen enkele Nederlandse club opgewassen. Ik ben een beetje klaar met de zelfverheerlijking van supporters van andere clubs. Ze hebben wel eens een wedstrijdje tegen een topclub gewonnen, maar je kan niet elke situatie vergelijken.

14 september 2017 om 09:21

Nou, poe poe, ze wisten te verrassen, heel knap. Een incident en daar op blijven teren. Feyenoord was niet goed, maar City was buitenaards. Dan constant die achterlijke vergelijkingen van jullie Psv'ers en Ajacieden dat ze hier en daar wel eens een speldenprikje hebben kunnen uitdelen, is enorm irritant. Geen enkele maal hebben jullie tegen dit City gespeeld, dus houd die enorm domme vergelijkingen voor je.

14 september 2017 om 09:58

@rudeboy65: Psv zat toen in pot 1 en feyenoord in pot 4 dat is wel een gigantisch verschil he. Man city van nu vs man utd van toen is een erg groot verschil. Net als napoli en sjaktar vergeleken met wolfsburg en cska. Feyenoord zit in een veel lastigere groep dan psv, dus je vergelijking gaat niet op.

14 september 2017 om 10:30

City buitenaards? Ik vond City ook helemaal niet zo goed spelen. Die wonnen met 4-0 op 80%.

14 september 2017 om 11:12

King Denna. Kun je nagaan hoe goed ze eigenlijk zijn.

14 september 2017 om 08:38

Feyenoord levert nooit strijd en passie tegen teams die sterker zijn. Vorig jaar tegen Fenerbahce was dat ook al niet.

14 september 2017 om 08:43

@futures: Ik kan me anders genoeg wedstrijden herinneren tegen bijv. Manchester Utd, Sevilla, Roma, Juventus, Inter, Dortmund en zo kan ik wel een hele pagina vullen met ploegen van wie Feyenoord heeft gewonnen op basis van strijd en passie.

14 september 2017 om 08:45

De meeste die jij nu opnoemt waren wedstrijden in andere tijden. Feyenoord ging tegen Manchester United vorig jaar ook een keer op een bek.

14 september 2017 om 08:45

Nee en tegen Manchester thuis ook niet, manmanman...
Ik heb het idee dat sommigen hun kans schoon zien om even hun gram te halen. Ze hebben het tenslotte ook even op moeten houden.

14 september 2017 om 08:48

Het heeft niets te maken met gram halen. Ik ben totaal geen Feyenoord fan, maar ik had hen wel meer gegund gisteren dan zo'n nederlaag.

14 september 2017 om 08:59

Het maakt allemaal niet meer uit. Compleet kansloos verhaal. Zelfde als Spakenburg tegen Feyenoord moet. Kan je uren lullen over tactiek, maar verliezen ga je als Spakenburg toch. Gewoon opgeven en niet te druk om maken. Hervormingen vanuit de top zijn nodig. #beneliga

14 september 2017 om 08:43

Hoe wil je strijd leveren als je overal te laat ben? Dat is juist waar de teams van guardiola goed in zijn. Het ontlopen van strijd.

14 september 2017 om 08:44

Ook een tactisch goed concept ontbrak. Ze hadden altijd met Toornstra voor Kramer moeten spelen en dan Berghuis en Boetius voorop.

14 september 2017 om 09:06

Haha volgens mij wil je het gewoon niet in zien. Al hadden ze wel strijd en passie dan gaan we er alsnog af. Wellicht niet met deze cijfers maar zij kwamen met hun beste 11 in hoeverre je dat kan zeggen met wat ze nog op de bank hebben zitten. Eerder al gezegd Sterling zat op de bank en is al meer "waard" als Feyenoord. Ik heb er verder geen problemen mee dat dit de realiteit is. Bij jou lijkt het behoorlijk dwars te zitten dat we niet meer mee doen in de top.

14 september 2017 om 09:39

Wat is wel representatief voor Nederland? Het vertegenwoordigende elftal dat nu al twee eindtoernooien op rij niet weet te halen? Ajax dat kansloos ten onder gaat tegen Noorse houthakkers en waardoor het zelfs in het B-toernooi niet mee mag doen? PSV dat roemloos wordt uitgeschakeld door een club waarvan ik de naam al vergeten ben?

14 september 2017 om 11:27

Sinds wanneer is strijd en passie het fundament voor het Nederlands voetbal? Dat is al jaren niet meer en de gemiddelde Europese wedstrijd van een Nederlandse ploeg oogt inspiratieloos en zonder beleving. Het is niet voor niets dat we slechts twee ploegen in Europa hebben...

14 september 2017 om 11:39

Er is niets calimero achtigs aan om realistisch te zijn en te zeggen dat we niet opkunnen tegen het financiele geweld van clubs als City.

Voor het grote geld stelde City ook niets voor, die doen het ook niet met strijd en passie. Hoe meer geld je uitgeeft hoe groter de kans op succes. Ja, natuurlijk de bal is rond en het is 11 tegen 11 en Griekenland won het EK ook in 2004, maar het causale verband tussen budget en succes staat als een huis, uitzonderingen daargelaten.

Wat is dan wel representatief voor Nederland vraag ik me af? Uitgeschakeld worden in de voorronde van de EL met als smoes dat het team nog niet staat? Nederland stelt geen ruk voor, al jaren niet.

Vasthouden aan 4-3-3 had zelfmoord geweest. Jan Scharie en Botteghin tegen Aguero en Jesus, 1 op 1... de uitvoering van deze tactiek moest veel beter, maar qua tactiek niet onlogisch. Verder pech met de snelle goals, maarja...

14 september 2017 om 08:40

Je kan prima anders gaan spelen, maar speel dan ook echt verdedigend. Stel dan kramer niet op. Zijn kwaliteiten liggen inde 16 waar je amper komt en op fysiek vlak, waarbij het onderspit delft tov Stones. Is dus gewoon een slecht tactisch plan. Daarmee heeft gio het Feyenoord nog moeilijker gemaakt, al hielp de vroege goal ook niet. Die snelle goals waren geen pech, die waren het gevolg van een city dat sterk en met veel druk begon en Feyenoord nog te gespannen was. Was die niet uit die corner gevallen was er een andere gevallen, ze liepen er dwars doorheen.. En voorin had je gewoon 2 man kunnen zetten berghuis en bouetius (of bilal ivm snelheid)

14 september 2017 om 08:45

Klopt, maar dit was ook zelfmoord ! Een systeem met amper een middenveld en wat zelden gespeeld is.

Hoe dan ook is de CL-poule voor de echte topclubs een opwarmrondje. Kleinere clubs zijn speelbal geworden. Het kan niet lang maar duren of de Super League komt er met daarnaast de CL voor de echte landskampioenen en een Europa League.

14 september 2017 om 08:46

De 5 verdedigers zijn heel goed te begrijpen, al had je de backposities wel heel slecht bezet gister. Maar vooral de twee middenvelders en het passeren van 1 van je beste spelers is natuurlijk heel raar. Boetius en Berghuis zijn geen middenvelders en daar werden ze gister wel verwacht. Als je al met deze twee wil spelen dan moeten dat de twee spitsen zijn met een blok van drie erachter. Wil je met Kramer spelen dan had je daar een snelle man omheen moeten zetten en vier echte middenvelders erachter. Kortom wat mij betreft klopte het idee van 5 verdedigers wel, maar de rest van de tactiek sloeg nergens op..

14 september 2017 om 09:08

Ik word moe van de naiviteit van sommige mensen!! Alsof Feyenoord zich er makkelijk had kunnen uitvoetballen met 2 spitsen? Ze rouleerde genoeg voorin, en weinig potten zijn gebroken. We hebben een targetman nodig voor de lange bal, en dan heb je zeker wel kramer nodig!!

In Nederland kon feyenoord kampioen worden door hun onverzettelijkheid. In de Champions-league moet je daarnaast ook nog goed kunnen voetballen, daar ontbreekt het aan bij feyenoord. De kwaliteit om goed positiespel te kunnen spelen en op dit tempo het balletje te laten gaan.

14 september 2017 om 08:41

Ik, en dan moet ik blijkbaar benadrukken dat ik een ajacied ben, vind dit nogal minachtend naar Feyenoord toe. Feyenoord speelde vorig jaar prima voetbal in de competitie plus een aantal potten in Europa en speelt dit jaar ook gewoon prima voetbal, 12 op 12. Waar iedereen ineens vandaan haalt dan Feyenoord het slechts van inzet en onverzettelijkheid moet hebben, je bent namelijk niet de enige die dit roept, is mij echt een raadsel. Daarmee wordt je in de vaderlandse competitie ook echt geen kampioen.

14 september 2017 om 08:56

12 uit 12 is niet echt goed hoor . Zullen we er maar 12 uit 4 van maken.

14 september 2017 om 09:02

Ook ik moet even wennen dat Feyenoord weer is aangesloten bij de vaderlandse top.

14 september 2017 om 09:23

In België is 12 op 12 een heel normale manier om aan te geven dat ze de volle buit hebben behaald.

14 september 2017 om 09:30

Ok mooi man maar we zitten in Nederland. Ik zie dit als 12 gelijke spelen

14 september 2017 om 08:43

Och och och.. Enw ie kan dat dan wel in Nederland?

Weet nie of je het door hebt, maar we hebben maar 2 teams in Europa. Als overige dat zo goed kunnen waar zijn ze dan allemaal?

Dit is gewoon het niveau van Nederland tegenwoordig!

14 september 2017 om 08:48

Daar ben ik het dan weer niet mee eens. Met deze calimero instelling zullen we over vijf a tien jaar van het niveau Litouwen, Estland zijn. Vorig jaar haalde Ajax nog de EL finale en de jaren daarvoor speelde PSV nog prima mee met de grote der aarde.

Feyenoord is gister gewoon weggespeeld. Hoeven ze zich niet voor te schamen, dat gebeurt nou eenmaal eens in de zoveel tijd. Je hoeft je niet in allerlei bochten te wringen om het goed te praten. Man.city is gewoon Europese top en dat hebben ze gister bewezen. Niets om je voor te schamen, weer door naar zondag.

14 september 2017 om 09:03

@mario:
Dan zeg je toch het zelfde als ik?

Dat het niveau van de Europese top veel te hoog ligt. Ja leuk Ajax vorig jaar finale EL. Waar zijn ze nu? Waar is PSV nu.. we liggen er vaker tegen niks zeggende teams uit dan dat we het wel halen.

We liggen gewoon mijlen ver achter op de echte top. En dat gat word alleen maar groter en groter met die bedragen van tegenwoordig.

14 september 2017 om 09:10

Nouja, we hebben dezelfde insteek met het significante verschil dat ik het niveau van Nederland niet zo neer wil halen. We zijn middenmoot Europa. En daar is, wanneer je naar financiële middelen kijkt, niets mis mee.

PSV en Ajax zie ik als een incident, die spelen gewoon jaarlijks minimaal in de groepsfase van de EL.

14 september 2017 om 09:12

@Capis, je hebt gelijk. We zijn klaar. Niet eens meer de tv aanzetten. Gewoon genant om te zien. In 2020 doet Nederland alleen nog maar in Nederland mee. Of gaan we eindelijk ballen tonen en de stap maken? #beneliga

14 september 2017 om 09:18

@dr. Mario:
Nee klopt helemaal, we horen gewoon in de EL. En is ook niks mis mee, en daar kunnen we nog wel eens iets leuks laten zien.

Maar ook dit jaar zitten daar teams als Arsenal en Everton om maar iets te noemen. Maar ook Lazio en dergelijke zijn normaal gesproken al sterker.

@frankverlaat:
Daar ben ik al heel lang voorstander van! BE en NL samen voegen. Lullig voor veel kleinere teams in NL, maar ook het 2de niveau word sterker. We moeten nu al de JP opvullen met 2de teams van het hoogste niveau.

Algemene niveau zal omhoog gaan en er zullen meer inkomsten zijn.

Het systeem was twijfelachtig maar dat eerste doelpunt heeft daar natuurlijk niets mee te maken. Van der Heijden staat te slapen en laat z'n tegenstander kinderlijk eenvoudig voor hem kruipen en op een of andere wonderlijke manier lukt het Vilhena om deze kopstoot door z'n benen te laten lopen, dat heeft niets met tactiek te maken. Het had natuurlijk niets uitgemaakt of Feyenoord volledig fit geweest was of er een standaard 4-3-3 gespeeld was City is gewoon een paar klasse beter.
Ik vind dat er zelfs wel wat voor te zeggen is dat van Bronckhorst wat probeert, Diks heeft het nog niet Jorgensen Nieuwkoop en Haps geblesseerd. Je moet wat proberen. Dit valt duidelijk onder gegokt en verloren.

Op die tactiek valt wel wat aan te merken, maar alternatief was mogelijk nog fataler afgelopen. Waar ik vooral moeite mee had was de nederigheid waarmee de spelers op het veld verschenen. Wij zijn het kleine, arme Feyenoord en mogen tegen het grote sterke city spelen. Als een brugklas die een middagje de universiteit bezoekt. Dat valt me wel tegen van Gio, met zijn ervaring in buitenlandse topwedstrijden, dat hij de bluf en bravoure niet bij z'n spelers kon overbrengen.

14 september 2017 om 08:47

Feyenoord is na een pot al uitgespeeld. Die gaan gewoon geen wedstrijd winnen. Iedereen kon dit voorzien. Het is ook logisch dat ze bang zijn. Maar goed, laten we lekker zo doorgaan en 'hopen op een stunt' die er natuurlijk niet gaat komen.

14 september 2017 om 08:50

Dat is koffiedik kijken. Tegen Napoli en Shaktar zijn weer andere wedstrijden. Deze twee teams hebben niet het niveau van Manchester City.

14 september 2017 om 08:53

Koffiedik kijken is voorspellen hoeveel goals jorgensen gaat maken. Wat ik doe is realistisch kijken naar de kwaliteiten van ons Feyenoord, en de statistiek meenemen van afgelopen jaren. We zijn in de Mickey Mouse al jaren uitgespeeld, en diep in je hart weet je het ook.

14 september 2017 om 08:57

Dat is ongeveer wel de Nederlandse 'voetbal insite' achtige mentaliteit. En maar hebben over hoe kut we bezig zijn in Nederland. Het zal deels waar zijn, maar als je er maar over blijft mijmeren ga je ook geen stunt behalen.

14 september 2017 om 09:00

Mertens, Insigne en Callejon tegen de verdediging van Feyenoord (Botteghin en V.d. Heijden hebben met alle respect helemaal niets te zoeken in Europa) gaat ook gewoon heel erg triest worden. Feyenoord mist dat net iets extra klasse waarmee je het ploegen als City lastig kunt maken, met een Kongolo, Karsdorp en Jorgensen erbij was het al anders geweest. Met aankopen als St. Juste en Diks ga je er nu eenmaal gigantisch op achteruit

14 september 2017 om 09:04

Precies 3riksen. Dan zijn we weer pessimistisch en dergelijke. Onzin. We hebben niks te zoeken in europa en dat doet pijn. Ik kijk al jaren elke europese pot van alle nederlandse teams. We worden slechter en slechter, en de tegenstanders beter. Dit is een gebed zonder end. #beneliga

14 september 2017 om 09:12

Iets extra klasse gaan we in NL niet meer krijgen. We gaan geen Suarez Ibra Eriksen Verthongen en dan vorig jaar Sanchez meer zien in de Eredivisie. Althans niet meer zo frequent en mocht het gebeuren zijn ze na een jaar weer weg door een rijke rus of arabier. Eerst zeg je calimero gedrag hun rijk wij arm en vervolgens zeg je dat we er niks te zoeken hebben. Het gaat toch allemaal om $? Behoorlijk tegenstrijdig in mijn optiek

In de champions League kom je er niet met inzet en passie maar met kwaliteit. Clubs als Manchester city zijn niet onder de indruk van een kuip daar kom je in de Eredivisie wel mee weg.

Ach ja, nu ligt het aan de trainer van Feyenoord.
Cocu heeft ook al aan de schandpaal gelegen.
En wat dacht je van Blind, Bosz (ja ook hij), Keijzer.
Altijd als een ingreep fout gaat zijn het tactische onbenullen en als het een keertje goed valt zijn het meesterzetten.
Maar het blijven dezelfde trainers.

14 september 2017 om 08:52

Jij noemt inderdaad allemaal de goede trainers m.u.v. Bosz. Het heeft niets met de ingreep te maken, al mag je je afvragen of je een van de dragende spelers uit het vorige seizoen aan de kant laat. Labbekakkergedrag zeg ik maar om de ietwat zoetsappige Toornstra te slachtofferen. Die trainer had mij inderdaad ook de kolere kunnen krijgen als je wordt gebracht in de tweede helft bij 0-3, En inderdaad, je vergeet De Boer nog. Realiteit is inmiddels dat deze trainers geen enkele affiniteit hebben met het moderne voetbal in Europa. Hollandse School en De Hollandse ziekte (terug en tikkie breed). 4-3-3 is zelfmoord vooraf als je weet dat ieder positie bij de tegenstander heel veel meer kwaliteit heeft. Maar was dat ook niet het geval bij Luxemburg tegen Frankrijk, die gewoon 5-4-1 durft te spelen waar het iets makkelijker wordt om de gelederen gesloten te houden.
Tactische onbenullen is dus het juiste woord, zeker in Europees verband.

Het heeft niets met keuzes te maken, het niveau is gewoon 5x minder....kijk naar de handelings/balsnelheid dat verschil is was al zo inmens groot, dat is gewoon een kwaliteits verschils van heb ik jou daar en daar kan Feyenoord niets aan doen.....kwestie van geld.

Al had Toornstra een basis gekregen dan nog ... ik snap wel de kritiek dat er plotseling werd geswitch van systeem. Vooral als je het bijna nooit speelt. Daar kan ik me wat bij voorstellen. Maar voor de rest had Gio ook weinig kunnen doen met deze groep.

Volgens mij is het best simpel. Erken nou eens eindelijk dat het niveau van het Nederlandse Voetbal niet meer is wat het was. Dan kunnen wij wel 1001 excuses gaan lopen bedenken, maar aan het einde van de dag weten wij allemaal dat het probleem bij ons eigen voetbal en mentaliteit ligt.

14 september 2017 om 08:56

.... sorry, ben ik het mee eens, maar ook het tactisch vermogen om een opstelling neer te zetten die nog enigszins het hoofd biedt. Denk aan Luxemburg tegen Frankrijk? Nokken met dat Hollandse prutvoetbal in 4-3-3 tegen tegenstanders die 3x beter zijn.

Eigenlijk zou je niet eens meer in cl willen spelen.
Wees eerlijk we hebben er niks meer te zoeken.
Ook mijn club Ajax heeft alle kanten van het veld gezien.
Alle hoop vooraf alle maal geneuzel,hebben geen enkele kans.
Je kan hooguit een x 3 worden,en dat is alles.
Laten die grote clubs maar onder elkaar gaan voetballen,dat is beter.
Hebben wij geen rot avond meer.

14 september 2017 om 09:14

@burgos
In principe kan ik je geen ongelijk geven.
Alleen met het meedoen in de CL ben je wel verzekerd van enkele miljoenen euro's.
Als alle nederlandse clubs dat ook nog gaan missen, loop je alleen maar nog verder achterop.
Ook op de "kleintjes" die wel elk seizoen erbij zijn en ook gewoon kanonnenvoer zijn voor de groteren.

Mensen kom nou, we praten wel over Manchester City. Al was Feyenoord op hun opper topper best, was City nog steeds als winnaar uit de strijd gekomen want het is simpelweg een te groot gat.

Ik zie dat namen als Amrabat en st Juste worden genoemd, maar die hebben zich bijzonder sterk vertoond. Het enige wat ik misschien anders zou hebben gedaan is de voorhoede, maar dat zou nog niets uitmaken hoor. De media en wij mensen maken het allemaal zo bijzonder alsof Feyenoord tegen een hoofdklasser zat te spelen en heeft verloren.

Het is geen schande dat je hier met 4-0 onder gaat.

14 september 2017 om 09:12

Amrabat was inderdaad sterk bezig. Ben benieuwd hoelang Gio die nog op de bank kan houden. Die gaat vrij snel basis spelen. St. Juste is gisteravond gewoon verzopen voor rust en kon totaal niet aanhaken. De 2e helft deed City er niet veel meer aan, dus leek hij zich te verbeteren.

14 september 2017 om 09:16

Ik vond Boëtius ook wel sterk aan de bal.
Zelfs verdedigend stond hij een enkele keer zijn mannetje.

14 september 2017 om 11:01

Ik zie hem het liefst op het middenveld met Ahmadi en Tony maar hij deed het gisteren goed op rechts.

St Juste neem ik niet veel kwalijk, hij is niet zo lang geleden aangesloten en heeft volgens mij nog ook niet gespeeld in de competitie? Ik vraag me bovendien ook af hoelang Gio heeft getraint met een 5 mans verdediging.

Het is makkelijk scoren. Nu zeuren op deze tactiek, maar als ie tactisch niks veranderd had en 4-3-3 was gaan spelen had deze uitslag ook op het bord gestaan en kon men zeuren dat het naief was om zonder tactische aanpassing te spelen. Je bent gewoon kansloos tegen dit soort ploegen, welke tactiek je ook speelt. Ik had ook niet met Kramer begonnen en Toornstra buiten de basis gelaten. Maar het is niet zo dat met Toornstra vanaf de aftrep en een Larsson als valse spits je zoveel meer had gecreeerd.

14 september 2017 om 09:15

Juist. Iedereen riep vooraf dat je met 5 verdedigers moest spelen maar als dat dan gebeurt wordt er gezeken dat St. Juste niet had moeten spelen. Maar lieve vrienden van de media, wie dan wel? Het schijnt dat Sergio Ramos niet in de Kuip voetbalt.

Haha, wat een gelul zeg. Laat het bashen maar beginnen. Voorafgaand aan de wedstrijd was iedereen het eens met 5 verdedigers, dan is het logische gevolg dat St. Juste speelt want iemand anders is er niet. Amrabat deed het overigens, zeker in de tweede helft, gewoon verdienstelijk en zal Diks ook zeker gaan passeren. Dit had niets met tactiek te maken, maar simpelweg met kwaliteit. Dit was een van de sterkste tegenstanders die Feyenoord in de hele geschiedenis is tegengekomen en misschien zelfs wel de beste ploeg van het moment. Het druk zetten en de balcirculatie waren van zo'n hoog niveau, dat daar voor Feyenoord geen kruit tegen gewassen leek. Tel daarbij op dat ook alles wat tegen kon zitten ook echt tegenzat; zo'n fout maakt Vilhena nooit meer en de daaropvolgende kans was ook direct raak. Dan heb je ook geen kan om in de wedstrijd te groeien.

Maar goed, CL is niets anders dan de welverdiende bonus van een fantastisch seizoen. Op naar Eindhoven, kan een mooie stap gezet gaan worden.

Wat een onzin wordt er weer geschreven.

Ben het niet vaak met Ronald de Boer eens maar tegen 2 spitsen van City moet je wel 3 CV opstellen, zeker als het kwaliteitsverschil zo groot is. Daarbij had Feyenoord ook nog eens de pech dat het allebei bewegelijke spitsen zijn terwijl de CV van Feyenoord het juist van hun fysiek moeten hebben. Daarmee zal je dus al terug moeten naar een 5-2-3 of 5-3-2 systeem.

Daarbij was de wedstrijd na 4 minuten al gespeeld vanwege de ongelukkige reactie van Vilhena.

Het had totaal niet uitgemaakt in welk systeem Feyenoord zou spelen en met welke spelers. Tegen dit City was het gewoon een kansloze missie. In de nabeschouwing lieten ze nog even een statistiek zien. Het elftal van Feyenoord heeft 21,5 miljoen gekost terwijl de goedkoopste speler van City (david Silva) alleen al 29 miljoen had gekost.

Wedstrijd beschouwen als een leermoment, vervolgens snel vergeten en weer tegen tegenstanders voetballen op ongeveer je eigen niveau.

De kritiek op Gio zijn tactiek is terecht. Deze wedstrijd had Feyenoord hoe dan ook verloren maar ze speelde voor hun eigen doen een hele matige wedstrijd. De keuze voor Kramer is al niet te begrijpen aangezien je van te voren weet dat je nauwelijks in de 16 van City gaat komen. Met Toornstra had je veel meer lopen vermogen op het middenveld en zou je meer gebruik kunnen maken van de snelheid waarover Berghuis en Boetius beschikken. Enigste positieve punt was Amrabat.

Kansloos en dat zal niet alleen gisteravond het geval zijn. De resterende potjes in de CL zal Feyenoord van de mat geveegd worden. Focus had bij rust al bij PSV moeten liggen en de sterkhouders rust geven. Zondag is veel belangrijker mijn inziens. We hebben simpelweg niks te vertellen op dit niveau. De vergelijking Spakenburg - Feyenoord zag ik voorbij komen maar denk dat het krachtsverschil tussen City en Feyenoord zelfs hoger ligt.

Volgende keer Toornstra ipv Kramer...

Op de poll wat de kansen voor de rotterdammers waren zei ik steevast; volstrekt kansloos. Voor mij had 0-4 niet gehoeven, maar wees blij dat die gasten na de 3e het gas eraf haalden en wat driehoekjes en rondootjes begonnen te slijpen, anders wordt het 0-8! Ook tegen de beide andere ploegen is men volstrekt kansloos. In alle facetten komt men tekort. En je hoeft geen Sherlock Holmes te zijn om dat te zien. Volstrekt kansloos 😎

Schandalige prestatie! Schari van de heijden en botteghin vielen door mand. Net als de aankoopjes van ze!

Het is natuurlijk onzin dat dit aan Gio ligt. Ik vond dit een niet onlogische opstelling gezien de afwezigheid van Jorgensen en Haps. Als je eerste keuze geblesseerd is stel je tweede keus (kramer en Nelom) op die positie op. Daar kun je niks van zeggen. Er valt ook iets voor te zeggen om een extra centrale verdediger op te stellen tegen zo'n sterke tegenstander. Het nadeel is dat je wel de automatismen van je normale speelwijze over boord gooit en een voor Feyenoord belangrijke speler als Toornstra niet op stelt. Voordeel is dat je Bottegin en Van der Heijden dan niet een op een tegen Aguero en Jesus hoeft te laten spelen. Maar alle discussies over opstellingen en tactiek ten spijt. Het ligt niet daaraan. City is links of rechtsom zes klassen beter dus laten we ophouden dat Gio aan te rekenen.

Best wel gemeen ook van van Bronckhorst om Toornstra wissel te zetten. Als 1 man het verdiende om basis te staan gister was hij het. Groot aandeel gehad in kampioenschap vorig jaar. Maar dan komt hij liever aan met Amrabat, die zichzelf overschat.

De wedstrijd van gisteren is gewoon een representatie van de krachtsverschillen tegenwoordig. De gehele selectie van Feyenoord was nog niet goed genoeg om op de bank te zitten bij City. Dat van bronckhorst aanpassingen doet in zijn elftal is logisch. Jammer dat het verkeerd uitpakt. Indien hij voor zijn gewone basis elf had gekozen, was hij weer naief geweest. Tegen dit City is geen kruid gewassen. Ze speelden echt heel erg goed. Zoveel rust aan de bal, zo weinig rust aan de bal bij Feyenoord. Tweede helft werd er gas terug genomen en wordt het terecht 4-0. Vergeten en niet meer over hebben.

14 september 2017 om 09:54

Kijk! Iemand die het spelletje een beetje begrijpt. Dit was een goede weerspiegeling van de verhoudingen tussen deze clubs. Je kan je formatie aanpassen tot je een ons weegt, maar van de 100 wedstrijden verlies je er 99 tegen dit soort teams. Een goede leerschool en omschakelen naar zondag tegen PSV.

Welja, je mist natuurlijk wel haps en jorgensen, twee van de beste bij feyenoord. Ze konden net zo goed zonder spits spelen en met een extra snelle speler, dan met kramer, aangezien ze op de counter speelden. Want wat heeft het voor nut om kramer voorin te hebben als de bal er nooit komt...

14 september 2017 om 11:59

Sins waneer is Haps een van de beste spelers bij Feyenoord? Die heeft letterlijk pas 1 goede wedstrijd gespeeld tegen een ploeg uit het rechter rijtje in de Eredivisie. Het had niks gemaakt als hun beide mee hadden gedaan. Na de 0-3 liet City de touwtjes wat vieren en gingen in relax modes voetballen met af en toe een uitbraak. Je zag overduidelijk waneer ze even wilde aanzetten, ze meteen in de 16 stonden en gevaarlijk werden voor het doel.

En dan zie ik sommige supporters schrijven "ik ben trots op mn club wat ze hebben gedaan tegen city", dat kun je toch niet menen? 😂 Er is idd een enorm kwaliteits verschil maar de spelers van Feyenoord waren gewoon letterlijk bang voor de city spelers. Heb dit echt nog nooit meegemaakt dat een NLse club in de CL zo kansloos met de staart tussen hun benen verloor. Idd, city heeft 300x zoveel geld besteed maar dan kun je toch op zijn minst schijt hebben en vol opklappen, wat tevens een van de weinige kwaliteiten is van Feyenoord en wat de grootste factor van het kampioenschap van afgelopen jaar was Ben nu al ban voor de wedstrijd in Napoli

14 september 2017 om 10:25

Had allemaal niet geholpen. Zelfs in de fase dat Feyenoord erop klapte wist City er zich nog uit te spelen en dan verspil je gelijk al je krachten. Vanaf het begin liep Feyenoord achter de feiten aan. Het City van gisteren was van een niveau dat Feyenoord gewoon niet kan verslaan, wat ze ook proberen. Dan kan je gaan zeuren op de trainer of spelers, maar dat heeft geen zin. Gewoon de complimenten aan City, want ze speelden geweldig. En hopelijk dat de verschillen in de toekomst kleiner worden tussen topclubs en bv de eredivisie, want zo wordt het steeds minder leuk. De topclubs winnen allemaal moeiteloos.

Na de oorwassing tegen Frankrijk wordt andermaal duidelijk wat de status van het Nederlandse voetbal is. Dit is voor een klein deel van Bronckhorst aan te rekenen, maar een groot deel van de Nederlaag huist in plankenkoorts en onervarenheid. Ik ga er van uit dat de tweede wedstrijd in de poule beter gaat verlopen omdat de spelers dan weten wat ze te wachten staat. Dit Manchester City was gewoon drie maten te groot, maar dat lag niet zo zeer aan het systeem volgens mij. Het had gewoon met kwaliteit te maken. Zelfs met twee spitsen wist City de vijfkoppige (?) verdediging de baas. Dat vind ik an sich al bijzonder.

14 september 2017 om 10:35

Real wint 3-0 van Apoel, Barca met 3-0 van Juve, PSG 5-0 van Celtic, Bayern 3-0 van Anderlecht. Chelsea wint met 6-0 (maar van nietszeggend team). Gio valt niets aan te rekenen, want het verschil met de absolute top is te groot. City valt daar nu ook onder denk ik.

Voor het Nederlands voetbal is het gewoon shit dat ze geen goed resultaat hebben gehaald. Ja wat ik ook niet snap is dat hij zijn beste man op de bank zet. IK zou dan toornstra in de spits zetten. Alles beter dan die Kramer want daar zet echt geen voetbal vermogen in en speelt Feyenoord altijd met 10 man. Volgende x beter

14 september 2017 om 10:20

En Kramer had het rood moeten hebben wat een sukkel soms

Als Nederlands team heb je eigenlijk niks meer te zoeken in de Champions League. Het niveauverschil is zo immens, dat werk je met inzet en een juist strijdplan niet meer weg. De enige kans om van zo'n team te winnen is als ze al geplaatst zijn of halverwege de rit als ze in het weekend erna tegen een Manchester United of zo moeten. Maar dan ligt het nog altijd aan de tegenstander en niet aan jezelf. Kansloos.

Wat de kranten vergeten te vermelden, is dat uit een standaardsituatie al na twee minuten de eerste tegengoal valt, waarna je tactische plan op dat moment onder druk kan komen te staan.
Feyenoord voor het eerst terug op het grootste clubtournooi ter wereld, tegen een topteam, dat gewend is, en het vermogen heeft op dit niveau te spelen.
Ik neem ze weinig kwalijk, enkele jongens konden zelfs redelijk meekomen, individueel.
Het blijft jammer momenteel voor het Nederlands voetbal op dat niveau, veel te kort te komen.
Hoop dat Feyenoord in ieder geval E.l. kan spelen, maar of dat haalbaar is blijft zelfs nog de vraag, helaas....

Mooi dat Ajax en PSV supporters ook wel blij zijn vanwege het pak slaag.....hopen dat in de competitie verder gaat. Vergeten even te melden dat het pak slaag wat ze zelf eerder hebben gekregen (ja, want niet plaatsen voor EL is net zo slecht als 4-0 verliezen van City).

Nederland loopt gewoon ver achter op omliggende landen en dan is zo'n uitslag niet gek.

14 september 2017 om 14:34

Blij is een groot woord. We zijn niet in het water van de fontein gestapt, hebben geen vuurwerk afgestoken.

De meeste trainers in Nederland denken dat het tactische meesterbreinen zijn en dat ze met deze eigenschap Europese (sub)topclubs kunnen overklassen binnen Europa. Gisteravond Feijenoord, afgelopen periode Ajax en PSV gezien. Nou, er wordt weleens roemrijk gesproken over de Hollandse school(meesters), maar de huidige lichting - zie ook Frank de Boer telkens falen - is net als onze clubs, van een bedenkelijk niveau. Niet voor niets dat einzelgã¤ngers als Bosz en Ten Hag er bovenuit steken. Het wordt hoog tijd om die cursus oefenmeester - en hun lesgevers! - eens onder de loep te nemen. Daar gaat het dus fout. En als zelfs Ajax innovatieve mensen als Jonk de deur wijst, is het wel duidelijk dat we conservatief blijven geloven in ons eigen gelijk. Bergkamp, de man die Jonk en Bosz de deur heeft uitgewerkt en Keizer een baantje als trekpop aanbiedt. Hoezo we weten het niet? Gewoon de juiste mensen aanstellen en behouden, niet dat old boys netwerk...

Hebben we van Bronckhorst ooit kunnen betrappen op een (goede) tactische ingreep? Hij doet maar wat. Stuurt er 11 het veld in zonder enige idee of gedachte erachter. In de uiterst zwakke eredivisie kan die zichzelf nog redden, over de landsgrenzen faalt die ontiegelijk hard. Wat de kranten terecht aantekenen, met een goed systeem en tactiek is er met deze selectie echt wel wat te halen. Maar daar ligt het probleem, van Bronckhorst is een tactisch onbenul.

Die kranten leven nog in de tijd dat de CL nog redelijk gelijkwaardig was. Beste kranten: dat is niet meer zo! Welke taktiek je ook gebruikt, je bent kansloos tegen de oliesjeiken, de regering van quatar, de spaanse overheid en Bayern Munchen.

Gaan we ze serieus zoveel ophangen aan het feit dat Feyenoord werd weggespeeld door Manchester City?

Kom op zeg, op een goede dag tegen een Manchester City verlies je misschien met wat minder, maar dan nog zul je in de meeste gevallen verliezen.ik las na de loting van sommige mensen dat Feyenoord best kon stunten want dat deed Ajax 5 jaar geleden ook. Maar ja, dat Manchester City werd geleid door Mancini die er tactisch gezien in beide wedstrijden een puinhoop van maakte. Als Bayern vorig jaar wat scherper was geweest dan was het in Eindhoven ook gewoon 1-5 geworden en in Munchen misschien wel 7-1. Als je Barcelona, Real Madrid, Manchester City, PSG of Bayern Munchen treft moet je rekening houden met een pak slag.

Het is een podium waarop geen enkele Feyenoorder ervaring had, tegen de sterkste tegenstander van de afgelopen jaren. Als je dan zo start, dan valt ieder tactisch plan in het water. Je mag eigenlijk nog blij zijn dat City er eigenlijk wel snel klaar mee was, het werd een traingspotje op halve krachten (of misschien zelfs nog minder in de tweede helft) en daar moet je blij mee zijn. Als City er vandaag per se 6 of 7 had moeten maken en de tweede helft ook volle bak was gegaan was er helemaal een monsterscore.

Het is natuurlijk een mentale tik, niemand verliest graag zo kansloos. Maar zondag wacht een tegenstander die normaal gesproken van een gelijkwaardig niveau. Sterker nog, gezien de laatste wedstrijden zou ik Feyenoord de beste kansen geven op de winst.

Je kan allemaal leuke tactieken bedenken en achteraf praten over strijd en passie, maar dat kan allemaal de prullenbak in als je na 1 minuut zo'n knullige goal tegen krijgt.

Lieve Nederlandse kranten en voetballiefhebbers op Vz:

HET Nederlandse Voetbal Stelt Niets Meer Voor, WEN ER Aan.

Heeft niets te maken met beleid en inzet en passie. Het is echt geen toeval dat alle sjeikclubs opeens top worden als ze veel geld krijgen hoor. Geld = macht = succes.

Gelukkig is dit wsl de laatste Nederlands CL-deelnemer voor de nabije toekomst.

Klopt. Tactisch geblunder van de bovenste plank. 5-2-3. Hoe verzin je het. Tuurlijk is City een paar maatjes te groot, maar er zijn teams van vergelijkbaar niveau met Feyenoord die het City wel moeilijk weten te maken, maar met zo een tactiek als gisteren ben je bij voorbaat kansloos.

Ik denk dat de magie vorig seizoen, door omstandigheden, lang in stand gehouden is.
En dat is mooi voor Feijenoord.
Er zijn vele clubs die toen hun kansen hebben laten liggen in de kuip. Een club als M.city straft dit genadeloos af.

De tactiek van Gio was gewoon slecht / hieruit blijkt dat hij gewoon een omhoog gevallen trainer is, die niets op dit niveau heeft te zoeken. Hoe kun je nu in Godsnaam je beste voetballer uit de basis laten (toornstra). Als Vilhena had gelopen, zoals hij eruit ziet (op vier poten / ziet eruit als een poedel), dan had die bal waarschijnlijk niet tussen zijn poten heen gegaan. Kramer had diep donker rood moeten krijgen na die overtreding. ALS MET Eigenlijk ZO Slecht, DAT Deze Reactie AL Teveel Aandacht IS.

Hoezo pakken de kranten giovanni aan.. ze moeten het Nederlands voetbal aanpakken van de knvb tot aan het beleid van de meeste Nederlandse clubs..

Ik denk dat hij al bezig was met PSV. Laten ze net als Ajax laten zien dat ze twee wedstrijden binnen 4 dagen kunnen presteren onder druk

Ik zeg niet dat Feyenoord gewonnen zou hebben als Gio het anders had aangepakt, maar het moge duidelijk zijn dat hij hier flink de fout in is gegaan. Iedere deskundige, eigenlijk iedereen, zei van te voren al dat die opstelling nergens op sloeg. Kramer in de spits zetten was een miskleun van jewelste en dat zag iedereen al aankomen. Toornstra niet opstellen slaat ook werkelijk nergens op. En dan Berghuis, momenteel als je het mij vraagt een van de beste spelers bij Feyenoord, eruit halen (voor Toornstra) en nog die veredelde jeugspeler Vente erin voor Kramer, volgens mij begrijp je er dan niet veel van. Het was gewoon ook schrijnend om te zien hoe Feyenoord aan de wedstrijd begon, ze liepen als een kip zonder kop over het veld. Dat betekent gewoon slechte voorbereiding, slechte tactiek. Ik blijf erbij, het had echt niet zo'n extreem slechte vertoning hoeven te zijn als dat het geweest is. Feyenoord had het op z´n minst een stuk spannender kunnen maken.

14 september 2017 om 13:37

Denk je dat je met toornstra city omver had geblazen?

Ik lees weer een boel onzin op Alle forums. Vooral van supporters van andere clubs, en nee ik ben voor geen van de 3. En de kranten weer zeiken, mosterd na de maaltijd. Was het 1-1 geworden, dan had je niemand gehoord. Het strijkplan was nog niet eens zo slecht, maar als je naar 1,50 met 1-0 achter komt, daar kan alles de prullenbak in. En of je met 3,4 of 5 verdedigers speelt dat maakt niks uit. En Mensen die zeggen dat Ajax het vorig jaar zo goed deed, moet de wedstrijden nog maar eens terugkijken en dan hebben we het niet over het niveau van een city. Nederlandse clubs doen alleen mee voor de inkomsten en voor de rest niet. Zolang de uefa niet tegen dit soort praktijken in actie komt zal de kloof steeds groter worden. En nogmaals elke Nederlandse club was kansloos.

Voor de wedstrijd gaf ik hier nog aan in Kramer een gevaar voor de eigen ploeg te zien met een domme rode kaart. Hij mocht van geluk spreken dat hij mocht blijven staan. Het was donkerrood. Dan was hij in het rijtje domme rode kaarten voor Feyenoord-spitsen in een cruciale Europacup-wedstrijd gekomen. Van Loen (porto), Van Hooijdonk (sparta Praag), Kiprich (zaragoza) en Te Vrede (roma).

Beste journalisten, fijn dat u zich allemaal belangrijk voelt en zich wil voordoen als de grote deskundigen, maar al had het allemaal wel geklopt hoe Van Bronckhorst het had neergezet, het resultaat zou toch echt hetzelfde zijn geweest. Zinloze analyses dus.

Vond de opstelling inderdaad zeer opmerkelijk. Waarom start je met kramer tegen man. City? Dan mis je in principe de hele wedstrijd een speler. Waarom speel je zonder een echte rechtsback, die de flank fatsoenlijk kan bestrijken?
Waarom geen toornstra, die heeft bewezen een neusje voor de goal heeft?

Zelf had ik het anders opgesteld, en ik denk dat je met mijn opstelling ook had verloren, maar wel een betere kans had gehad.

Jones
St. Juste
Bottegin
VD Heijden
Diks
Villena
El Amadi
Nelom
Toornstra
Berghuis
Boetius

Luxemburg tegen Frankrijk niet gezien? Met de juiste tactiek en instelling en een beetje geluk kun je ver komen. Angst is een slechte leermeester.

Prima,alleen amrabat voor diks.

daar zijn we weer,60 euro verdiend met de juiste uitslag,nog geluk gehad dat het geen 6 of 7 0 is geworden,dr waren er een paar bij die zeiden dat Nederland nog een groot voetbal land is en dat als Amrabat op zou schuiven city dr eigen daar toch op in moesten stellen ...ik lachte bijna mn lul uit mn broek,vroeg nog of ie een jaarjje of tich was ingevroren,de laatste keer was met AIR Pierre,dat hij toen zo,n mazzel had en kunde natuurlijk dat feyenoord iets won internationaal,toch bewonderswaardig dat jullie een plaat voor jullie harses hebben,maar de meeste zullen wel in het 13de van 1 of ander elftal voetballen,trouwens,lees ook geregeld zinnge praat,dus dr zitten er wel een paar bij die er een beetje verstand van hebben...over 2 weken weer met 5 MAN Achterin Beginnen,...dat Maakt Helemaal Geen Flikker UIT Want HET ZAL WEL 333 Keer Tikkie Terug Worden en een /4of...wat zal het zijn als Dries meedoet...een nulletje of 3

En Kramer en Boetius waren nog een beetje redeliujk,amrabat was ook drie keer niks met zn tikkie terug elke kee,en de eerste helft kwam ie 1 keer voor de katseviool over de middelijn,de tweede helf namen ze flink wat gas terug,maar wat moet Kramer of Jorgesen voorin doen,iedereen is te laf om in te schuiven,en maakte geen reet uit hoe te beginnen of wat voor back of blablabla ze moeten nog blij zijn met 0 tegen 4 en maar kreunen over Kramer,hij heeft in ieder geval zn best gedaan en dan kun je ook zeggen dat het ook rood voor Villena kunnen zijn met zn domme tackel,had ie trouwens nog zn schoen in de doos zitten op de lijn...zelfs bij de pupillen doen ze het nog beter..wat een kutelftal zeg,ja voor deze mickey mouse competitie is het allemaal ok maar dr was ook nog een of andere gek die wist te melden dat nederland nog een groot voetballand is...ga je gouw in de hoek staan te schamen idioot...

Jmpr,helemaal mee eens,wat voor opstelling dan ook we lopen kilometers achter internationaal,dus dat ze het op Gio afschuiven is zo zwak maar die journalisten kunnen het allemaal zo goed vertellen maar er is er nog geen 1 die op een beetje nivo heeft gespeeld,ja ook Sjoerd niet,vind hem wel een mooie schrijver maar ook in het 8ste van nac gevoetbald,wat een kutpraat allemaal zeg,als ze de tweede helft hetzelfde spelletje hadden gespeeld als in de eerste helft dan was het 8/0 geweest maar die hebben gewoon gedacht..ach laten we ze maar niet helemaal afslachten en geen onnodige risico lopen voor blessures,dat zag je aan de mimiek van de spelers..

nou ja,psv feyenoord...10/0 dat is ook een pak slaag hoor,en als ze met deze selectie de europa l in waren gegaan dan waren ze er ook voor de winter dr uit geflikkert dus we zijn er voorlopig nog niet klaar mee met de...downfall,nivo Bulgarije en Zweden ijsland romenie etc etc de komende 10 jaar..tot de uefa er iets aan gaat doen,maar ik vind het wel genieten hoe de topteams spelen...jammer dat we daar geen deel meer van uitmaken,behalve dan als kannonenvoer...

Feyenoord heeft vier zwakke spelers in de basiself, die niet goed genoeg zijn voor het hoogste niveau.
Nelom, Van der Heijden, Bottegin en Kramer moeten eruit en daarvoor in de plaats liefst eigen talent, Nederlands talent of huurlingen van de top vijf in Engeland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

136 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

Landzaat blij met terugkeer: ‘Ik ken hem al mijn hele voetballeven’

Feyenoord bereikte vrijdag een akkoord met AZ over de overgang van Denny Landzaat, die het komende seizoen wordt toegevoegd aan de technische staf van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst. Op de clubwebsite...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Nicolai Jörgensen staat nog in de belangstelling van Newcastle United, maar de lijst van trainer Rafael Benítez telt ruim vijftig spitsen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren