wk2018

‘Dolberg niet verkopen is de grootste fout van Overmars geweest’

Woensdag, 13 september 2017 om 13:28

Kasper Dolberg staat nog steeds onder contract bij Ajax, hoewel de jonge spits afgelopen transferwindow hevig in verband werd gebracht met een overgang naar onder meer AS Monaco. De Deen kampt momenteel met een vormcrisis en schrijver Özcan Akyol vindt dat Marc Overmars, directeur spelersbeleid bij Ajax, zijn grootste fout heeft begaan door Dolberg afgelopen zomer niet te verkopen.

Akyol wijst vooral op het feit dat Klaas-Jan Huntelaar goed presteert bij de Amsterdammers en vindt dat Dolberg te snel als verlosser van Ajax is neergezet, die de club weer naar de Europese (sub)top kan brengen. "Vorig seizoen was Bertrand Traoré op een zeker moment zelfs een veel betere spits, alleen werd hij telkens stelselmatig op de rechterflank geposteerd, in de hoop dat de Deen zich alsnog zou herpakken."

Onder anderen Davinson Sánchez (Tottenham Hotspur) en Davy Klaassen (Everton) zijn vertrokken bij Ajax en daarvoor zijn geen echte versterkingen teruggehaald, redeneert Akyol in zijn column in de Nieuwe Revu. Het niet verkopen van Dolberg aan Monaco voor vijftig miljoen euro is de grootste fout van Overmars geweest, vindt hij. "Wie een beetje realistisch blijft weet dat Ajax nooit meer zo'n bedrag voor Dolberg gaat ontvangen. Hij wordt met het weekend minder waard en zal rond de winterstop minder dan tien miljoen euro waard zijn."


Poll

Ben je het eens met Özcan Akyol?


Gerelateerd

90 reacties (laatste reactie door xyzz)

Het aantrekken van Neres of het te laat versterken van de selectie doen ook mee om de hoofdprijs. Of het aanstellen van Keizer, die in Dolberg ineens een aanvallende middenvelder ziet. Daarom ben ik het niet helemaal eens met deze Akyol.

13 september 2017 om 13:34

Neres is een goede aankoop. Keizer wordt kampioen en dolberg legt er 20. Ga toch weg met je negativiteit omtrent alles wat met Ajax te maken heeft, intellectueel.

13 september 2017 om 13:46

Mwoa...of ajax kampioen wordt en dolberg er 20 in legt valt nog te bezien...ik betwijfel het. Desalniettemin is het niey verkopen van Dolberg abslouut niet de grootste fout, als het uberhaupt al een fout is. Die jongen komt er wel als je er een beetje geduld mee hebt. En al vang je er miss geen 50 mln voor, sportief kan hij je nog genoeg brengen en geld heeft ajax ook al meer dan genoeg. De grootste fout van Overmars worst al benoemd in het artikel, dat is namelijk het uitblijven van versterkingen na veryrek van je 2 belangrijkste spelers.

13 september 2017 om 13:53

Stel hij maakt er dit seizoen 10-15, dan is er niks aan de hand. Stel Klaas jan scheurt een hamstring en Dolberg is verkocht: groot probleem.

13 september 2017 om 14:10

@djablacka
Stel de hemel valt op aarde.
Dan heeft dit alles geen enkel zin meer.
Met iets (veronder)stellen hebben we niets aan.

13 september 2017 om 14:13

Op welke doel je dan? Sanchez en Klaassen? Sanchez vertrok bijhoorlijk laat dus daar viel nauwelijks eerder op te anticiperen. Klaassen daar is Ajax direct duidelijk over geweest dat Donny vd Beek zijn vervanger zou zijn toch?

13 september 2017 om 14:16

Als we stel niet meer mogen gebruiken op een forum dan kunnen we dit forum wel sluiten denk je niet? Al zou dat voor jou misschien wel goed zijn want dan hoef je je ook niet meer druk te maken om je verwijderde reacties. 😁

13 september 2017 om 14:21

@Jlenders, Wat een reactie zeg... niemand mag kwaad woord over Ajax spreken? Het is toch waar dat het apart is dat er in Dolberg een aanvallende middenvelder gezien wordt? En Neres is een leuke speler, maar geen 15 miljoen waard geweest. En Ajax kampioen? Dan mogen ze wel beginnen met goed voetbal spelen. Ik wil ze met hun spel wel even zien tegen AZ, Heerenveen, Vitesse, Utrecht, PSV en Feyenoord! Van de 36 punten uit deze wedstrijd gaat Ajax er niet meer als 9 pakken...

13 september 2017 om 14:33

@encor Iedereen zag de transfer van sanchez mijlenver van te voren aankomen, dus daar had je op moeten anticiperen ipv reageren wat overmars deed. En klaassen vervangen voor een talentje is leuk, maar dan moet je ook iet janken als supporter als je europa uitgeknikkerd wordt. Je mag van een talent namelijk niet verwachten dat hij het vertrek van je belangrijkste speler, want dat was klaassen vorig jaar, even opvangt.

13 september 2017 om 14:34

Je snapt toch ook wel dat een elftal zich naar mate de competitie zich verder ontwikkeld Neres was trouwens 12 wat nog teveel is dat vond Overmars ook maar ik vind het nog steeds te vroeg om hem af te schrijven. Toch iedere 58 min betrokken bij een goal. Feyenoord moet ik ook nog maar zien tegen dat rijtje clubs wat je noemt eerlijk gezegd. Al hoeft hij natuurlijk niet te zeggen dat Ajax wel ff kampioen gaat worden dat is nogal arrogant

13 september 2017 om 14:36

En dan was Sanchez niet vertrokken dan was je de lul geweest. Is er iets mis met een jeugdspeler de kans geven dan? Ik zie ook verder niemand janken

13 september 2017 om 14:42

Die hele artikel is gebaseerd op de veronderstellingen van een journalist dus wat dat betreft kunnen we gelijk alle opinies van voetbalzone halen

13 september 2017 om 14:43

Haha toen akax net uitgeschakeld was kreeg overmars de wind van voren en nu looen alle ajacieden het beleid hier ineens te verdedigen. Vreemd. Een talent de kans geven is niks mis mee, sterker nog dat is altijd de kracht van ajax geweest. Maar je moet zorgen dat de verhouding goieie spelers vs talenten goed is. Dan leren die talenten namelijk van de goeie spelers en verwacht niemand dat ze de kar trekken. Nu heb je 5/6 talenten, 2 toppers en verder pure middelmaat rondlopen. Daar worden zowel de talenten als ajax zelf niet beter van.

13 september 2017 om 16:52

@leopart. Niet meer dan 9??? Moet jij eens opletten. Zo slecht is het allemaal niet, het rendement moet hoger, maar Huntelaar begint aardig in vorm te komen dus het is een kwestie van tijd totdat hij per anderhalve kans een goal gaat maken. Is nu 1 op 2. De ligt begint steeds beter en gevaarlijker te worden bij hoekschoppen, en Neres heeft al laten zien aardig wat rendement te hebben in zijn spaarzame minuten. Ook Ziyech begint weer stukken beter te ballen. Weet niet of je PSV zag ploeteren afgelopen weekend en hoe ver Feyenoord terug valt na een sterke fase, maar van die 36 punten in totaal zie ik Ajax er makkelijk 20 halen (zeker in de thuiswedstrijden is 14 a 15 uit 18, echt wel haalbaar). Er wordt lekker makkelijk op Ajax afgegeven, maar zoveel minder dan de andere twee topploegen doen ze het momenteel niet.

13 september 2017 om 18:23


On: Özcan Akyol Kunnen we natuurlijk ook niet echt serieus nemen als zelfbenoemde voetbalkenner, die slaat op dat vlak iig de grootst mogelijke nonsens uit.
Waar hebben we het in vredesnaam over, een 19 jarige voetballer, die momenteel uit vorm is, die moet maar direct verkocht worden? En zo niet dan is het direct een fout van de TD? Als je door die vormcrisis heen kijkt, dan zie je een technisch zeer begaafde, fysiek en geestelijke sterke voetballer. Geef die jongen even wat tijd en kijk niet alleen naar het geld, het gaat om het voetbal!

13 september 2017 om 13:48

Neres speelde gewoon goed tegen Pec, en heeft daarvoor ook al meermaals zijn waarde bewezen. Dolberg staat er niet als aanvallende middenvelder maar als schaduwspits. Denk trouwens dat iedereen moord en brand had geschreeuwd als Dolberg wél verkocht zou zijn. Kasper gaat zijn vorm wel weer vinden, vorig seizoen heeft hij laten zien dat hij een wereldspits in wording is. Vormdipje kan iedereen gebeuren, zeker op die leeftijd!

13 september 2017 om 14:15

@gaalmeister
Ik geloof heilig dat het wel goed komt met Dolberg.
Alleen bekijk ik het wel wat realistischer.
Velen hebben het over een vormdipje dat bij deze leeftijd hoort.
Nou ten eerste is het geen dipje maar dikke dip.
Ten tweede hoe komt het dan dat meerdere leeftijdgenoten minder last van een vormdip hebben of eerder weer uit de dip zijn geraakt.
Neem Enes Ünal. Net zo oud, ook goede en beslissende acties gemaakt, zelfs meer gescoort en nu in Spanje gewoon weer.
Hij is niet zo goed geweest als Dolberg........maar ook niet zo slecht als Dolberg nu is!

13 september 2017 om 14:20

Je hebt gelijk Dolberg heeft een dip ipv dipje. En nu?

13 september 2017 om 16:54

Eens met je holala
En dit laat me toch zo erg denken aan het spreekwoord: een koe in de kont kijken.
En Doberg is het voetballen echt niet verleerd inderdaad.

Toen de geruchten de ronde maakte dat ze Dolberg wilden kopen voor 50m, toen was er een groot gedeelte dat riep dat kwaliteit op het veld moest staan en niet op de bank. Dat Ajax eens zijn poten stijf moest houden. Nu is dat gebeurd en nu heb je waarschijnlijk een heel stel van die zelfde groep die roepen dat Ajax dom is geweest om Dolberg niet te verkopen voor zo'n smak geld.
Een koe in de kont kijken omdat Huntelaar het van af het begin goed deed. Waarschijnlijk ook een boel uit deze groep die minachtend commentaar leverden toen "the Hunter" aangetrokken werd omdat hij "over the hill" zou zijn. Dat Ajax veel beter een jongere spits had moeten halen. Ook dezelfde die wel de zelfde reaktie waarschijnlijk opmerkten dat Ajax wel ervaring miste. Dan val je toch achterover van verbazing?

Er zal altijd een risico zijn dat je geld verliest, maar dat is juist het mooie van Ajax op dit moment. Zelfs als ze een bod van 50M weigeren, dan is dat niet financieel disastreus. Wel jammer. En hierdoor blijven ze wel in de machte om hoog te blijven eisen voor hun spelers als er een volgende of Dolberg alsnog een sterk seizoen speelt. Clubs weten dan dat ze toch weer met een smak geld moeten komen.
Sanchez voor 40M verkocht en dan meteen al indruk maken bij Tottenham Hotspurs (ja, het is nog maar een wedstrijd) zal natuurlijk ook helpen om die waarde hoog te houden.

Al met al ben ik gewoon tevreden met het handelen in de situatie Dolberg. En die jongen gaat echt nog wel wat doen hoor.

13 september 2017 om 19:06

Nu maar hopen dat hij uit die dip komt toch?

13 september 2017 om 13:51

Neres als fout zien vind ik ook onterecht. Hypocriet ook. Niet zozeer van jou, want ken je stellingname niet in het aan- en verkoopbeleid, maar de menigte roept dat Ajax de knip moet trekken en met aankopen moet komen. Als het dat doet en het valt (even) tegen dan heet het meteen een fout. Want laten we eerlijk zijn: toen Neres kwam riepen alle scouts die om een reactie werden gevraagd dat Ajax de parel van Brazilie had gehaald. Een schot in de roos. De menigte was euforisch, eindelijk weer een groei briljant. Het lukt even niet en Overmars is schuldig. Ineens vergeet de menigte hun eerdere euforie.

En als Neres nu Kluivert in de weg staat dan zal men roepen dat men nooit een rechtsbuiten had moeten kopen want die staat nu Kluivert in de weg. Zo gaat dat dus en juist daarom is Ajax huiverig met aankopen. Je weet niet hoe snel iemand doorbreekt. Kijk naar Dolberg. Die ging pijlsnel in zijn ontwikkeling.

On: ik ben het hier wel eens met Akyol. Sanchez behoudt als verdediger langer zijn waarde. Bij een aanvaller wordt gekeken naar zijn doelpunten en assists. Zijn die er even niet dan keldert de waarde. Een verdediger wordt veel minder beoordeeld op tegengoals want daar zijn er nog 3 of 4 verantwoordelijk voor. Dolberg had achteraf dus kunnen worden verkocht en Sanchez beter niet. Maar dat is achteraf.

15 september 2017 om 20:46

Wat een gelul man. Iedereen wist dat Jesus die voor 33+ miljoen naar City ging een groter talent was. En hetzelfde geldt voor Vinicius die voor 46 miljoen naar Real Madrid ging. "de parel van Brazilie", "schot in de roos", "euforie", dat maak jij er zelf van.

Daarnaast doet Neres het gewoon prima.

16 september 2017 om 07:37

Het heeft er toch niks mee te maken dat er andere talenten nog beter werden geacht..? Over de komst van Neres waren de kenners laaiend. Het was "bijzonder knap dat Ajax dit talent heeft weten te strikken." En daarmee was dus ook de menigte in zijn nopjes, want zo werkt dat. Schapengedrag. Overigens vind ik dat Neres het ook prima doet en zelfs al zou hij dat niet dan nog zou ik hem 2 jaar geven. Want dat is juist mn punt. Het is nooit goed. Ja alleen als er veel geld wordt uitgegeven, er geen jeugdspeler in de weg wordt gezeten en er een paar jaar later grote winst wordt gemaakt met bovenal een nog betere speler als vervanger die...en het riedeltje kan worden herhaald...

Ik ben bang dat hij gelijk heeft.
Klaas is zoiezo de betere spits en die moet ook spelen.
Klaas scoort altijd en overal.
Heeft meer de drive en sleept het team mee.

13 september 2017 om 13:34

Dolberg nog gewoon lekker 2 seizoenen laten spelen, het is geen Zivcovic!! Hij komt er wel gewoon geduld hebben

13 september 2017 om 13:36

Terwijl je huntelaar hebt? Beetje stom om hem dan te laten spelen. Hij komt er wel denk ik maar hij zal wel beter moeten dan nu. En hij is jong zat om nog 4 jaar bij ajax te spelen. Maar voor nu zal ik altijd voor huntelaar kiezen.

13 september 2017 om 13:52

Elk talent, heeft altijd een terugslag. Altijd, elk talent. Meelullen met de waan van de dag, als ie straks vanuit een omhaal scoort is het weer geweldig dat hij is gebleven, en komen de meningen weer ' ik heb het altijd al gezegd' en ' wat een goed beleid'. Dat Dolberg nu minder druk heeft is precies wat hij nodig heeft, gooi de schijnwerpers maar even op de Hunter die hem de nodige dingen kan bijleren. Een talent die wat minder presteert is het beste wat Ajax kan overkomen, als ie alleen maar goed is, was ie al verkocht

13 september 2017 om 17:37

Hij is pas 18. Dat vergeten we allemaal snel.

13 september 2017 om 18:20

Helemaal mee eens, die terugslag is heel normaal. Toch vond ik het bod wel zo hoog dat ik hem denk ik verkocht zou hebben. In een seizoen zonder europees voetbal gaat hij toch niet opvallen. Dus dan ben je alweer twee seizoenen verder voor je hem weer voor zo'n bedrag kan verkopen. Dat is best een risico.

Maar prima, Ajax heeft het geld niet per se nodig, en je moet toch ook een paar spelers over houden.

13 september 2017 om 13:57

Ik denk ook dat hij gelijk heeft. Maar wel achteraf. Echter, had Overmars op zich de inschatting kunnen maken Sanchez vs Dolberg. Sanchez behoudt als verdediger langer zijn waarde. Als het een seizoen wat minder loopt met Ajax dan straalt dat sneller op een spits af dan op een CV. In die zin zou Sanchez ook volgend seizoen nog een hoop waard zijn. Bij Dolberg is het afwachten. Ajax speelt niet Europees waardoor Dolberg nu al 20 mln minder waard is dan de geboden 50.

Overigens gaf Vd Sar op de Kick-off in het Concertgebouw aan dat Sanchez niet meer was te houden. Zaakwaarnemers en familie hadden hem al gek gemaakt. Daarbij vertelde hij dat Sanchez toen zelf heeft aangegeven: "ik ben Ajacied vh jaar en heb de finale van de EL gehaald. Wat heb ik hier nog te winnen...?" Sar gaf aan dat zo'n situatie slecht is voor een team, zo had hij zelf ervaren rond de broertjes De Boer eind jaren 90. Zowel Vd Sar en Sanchez hebben gelijk.

13 september 2017 om 17:49

Leuk verhaal, maar je vergeet het (waarschijnlijk) belangrijkste (net als vele anderen): er is Nooit een officieel/formeel bod gekomen vanuit AS Monaco... Ja, er waren voldoende hardnekkige geruchten, maar Officeel er niets gedaan. Heel leuk dus, dat verhaal van de beste journalist, maar niets meer dan een fantasie, gebaseerd op een gerucht, niet meer en niet minder.

Daarnaast zou ik graag zijn glazen bol willen hebben; om nu al te stellen dat hij tegen de winterstop nog "maar" 10 miljoen of minder waard is... Wat nu als Dolberg zich herpakt en (onder sturing van Huntelaar0 er voor de winterstop 15 inprikt ? Leuk, dit soort "sensatieverhalen", maar de nieuwswaarde is NUL

13 september 2017 om 19:57

Als er geen bod zou zijn geweest dan had natuurlijk zowel Ajax als Monaco dat ontkracht. Vwb de waarde geldt dat je idd niet weet wat Dolberg gaat doen. Maar het risico op waardedaling is groot. Ten eerste vanwege het niet Europees spelen en ten tweede vanwege het gevaar geen topscorer te worden. Alleen dan is hij mogelijk 50 waard schat ik

15 september 2017 om 22:21

Waarom zouden Ajax en Monaco dat hebben ontkracht? Meeste clubs gaan niet in op geruchten.

16 september 2017 om 07:43

Nou een aankoopgerucht van 50mln wordt zelfs door Willem Wever wel even als vraag voorgelegd.. Zo'n gerucht straalt toch ook af op a) de huidige spitsen van Monaco en b) vervanging bij Ajax. Daarom maakte Ajax het statement dat hij niet zou vertrekken.

Natuurlijk beetje makkelijk achteraf scoren.. maar dat het niet goed is gegaan deze zomer in A'dam is een feit. Of dit echter aan Overmars lag is nog maar de vraag..
Echt een visie of voortschrijdend inzicht ontbreekt bij Ajax.

13 september 2017 om 17:02

Zo zeg Grunn.
Seizoen is nog maar net begonnen hoor. Ja, ze spelen geen Europees voetbal. Maar dat wil nog niet zeggen dat het verder geen mooi gezoen gaat worden hoor. Dat is nu nog een beetje te vroeg om stellingen aan te binden.
Ze hebben ook echt wel geprobeerd om een aantal goede spelers aan te trekken. Maar die hebben achteraf toch allemaal gekozen voor een van de grotere competities of besloten langer bij hun club te blijven.

Ik vindt dat Ajax ook echt geen slecht elftal heeft. Ja, het speelt niet op het niveau van de laatste helft van vorig seizoen. Ook dat kan nog komen hoor. Keizer is onervaren op het hoogste niveau, maar hij kan een ploeg blijkelijk wel leuk laten spelen. Jong Ajax vorig jaar was ook een genot om naar te kijken. Zeker naarmate het seizoen vorderde. Dus ik wil Marcel nog niet te vroeg afschrijven. Ook al vindt ik een paar van zijn beslissingen ook wat raar. Maar dat vonden we rond deze tijd over Peter Bosz zijn keuzes ook geregeld.

Het aantrekken van klaas-jan had bij overmars de bel doen rinkelen en eerste beste bod de deur uit doen. Ik kan me de teksten van overmars zo voor de geest halen: 'we hebben K-J binnengehaald als back up voor dolberg'. Op dat moment heb ik hoofdschuddend de pagina afgesloten. Hij moet toch ook weten dat K-J in NL compitetite gewoon een stabielere spits is? Hij moet toch weten dat dolberg 'pas' 1e seizoen op had zitten en dat hij terugval zou krijgen? Ik vind dus dat hij stap ervoor had gefaald: aantrekken van K-J en zo de druk opvoeren op dolberg met misschien het gevolg dat deze dolberg rest van seizoen geen deuk in pakje boter zal schoppen. 40 mio was bod van monaco toch? ai.

13 september 2017 om 13:45

Ik had Dolberg ook verkocht voor zo'n bedrag maar alleen op Huntelaar kunnen we ook niet teren. Wat als Huntelaar zich volgende week blesseerd en 4 maanden eruit ligt.

13 september 2017 om 14:02

Je weet niet hoe beiden het doen. Nu niet, maar vooral toen niet. Dolberg kon/kan de lijn van vorig seizoen doorzetten en Huntelaar kon/kan als een Heitinga (gaan) tegenvallen. Daarbij is het natuurlijk heel goed om een extra spits te hebben. Als die er niet was gekomen had men nu gezegd "je weet toch dat zo'n jonkie een terugslag krijgt".

M.a.w. begrijpelijk dat ze Dolberg hebben gehouden en heel goed dat ze Huntelaar voor de concurrentie hebben. Misschien krijgt Cassiera het ook nog vanuit het niets op de heupen.

13 september 2017 om 14:14

Dolberg begon dit seizoen aan alle competities stroef. En dan nog kreeg ajax 40 mio aangeboden. Jouw tekst zou ik delen op moment dat voorgaande niet meespeelde. Bovendien kun je huntelaar nu of straks niet vergelijken met heitinga. Heitinga maakte op geen enkel moment aanspraak om in elftal te komen.

13 september 2017 om 14:33

Bij Huntelaar weet je vooraf ook niet of hij Ajax naar een hoger niveau gaat helpen. Het lijkt nu goed uit te pakken. Bij Heitinga was het natuurlijk ook de hoop dat hij serieuze concurrentie zou bieden. Pakte anders uit.

13 september 2017 om 17:11

Martina,
Nogmaals, dat is een koe in de kont kijken. Voor het zelfde geld was "the Hunter" al in het voorseizoen geblesseerd geraakt. Dat is hij de afgelopen paar jaar toch geregeld. Dan hadden dezelfde lui nu lopen schrijven hoe oer en oer stom het geweest was om Dolberg te verkopen omdat geld nou eenmaal op het veld moet staan en niet op de bank.

Ook kan het gewoon zo zijn dat Dolberg hierdoor juist sterker wordt. Hij heeft in KJH gewoon een mentor erbij die hem dingen kan leren die hij anders juist miste omdat er geen ervaren spits bij was. Bij een ander groot team, zoals Monaco bv,, die hem wilde kopen. Dolberg had daar hoogstwaarschijnlijk ook niet meteen garantie als eerste spits gehad. Maar ook daar had hij dan mensen met ervaring om hem heen waar hij in de loop van tijd beter door zou worden. Allrounder.
Ja, Klaas Jan Huntelaar is beter op dit moment. Ik ben altijd al fan van "the Hunter" geweest en echt blij dat hij zijn woord van toendertijd is nagekomen, dat hij weer terug zou komen naar de Arena. Maar dat wil niet zeggen dat Dolberg nu afgeschreven mag/moet worden.

Ja, dat is wel heel makkelijk achteraf lullen. Toen was nog helemaal niet zeker dat KJH het zo goed ging doen. Stel dat KJH behoorlijk tegen viel (wat immers goed kon zijn) dan had Ajax geen echte fatsoenlijke spits meer. Nu doet KJH het meer dan goed, heeft Dolberg een beetje een inzinking (ook niet gek voor een 19 jarige) en heeft daardoor Overmars waardeloos gehandeld?? Lekker makkelijk lullen.

Makkelijk scoren? Ja inderdaad. Maar 50 tot 60 miljoen dat had men zeker moeten pakken vind ik. Stel hij schiet er 25 in, is ie dan 90 miljoen waard? Nee. Stel hij schiet er 10 in, is hij dan nog 30 tot 40 miljoen waard? Ook nee. Ik vind het bedrag - als het inderdaad geboden is - eigenlijk niet af te slaan. Dit seizoen geen Europees voetbal (was op dat moment al bekend) dus je had op 3 plekken een diepte-investering van 10-15 miljoen kunnen doen en alsnog geld over kunnen houden. Bovendien dit seizoen uit de brand met Klaas en je moet met een buideltje geld toch ook wel een spits kunnen vinden die er volgend seizoen 20 inschiet.

Ja, hij komt er echt wel en het is een spits met een aantal zeer verfijnde eigenschappen, maar er wordt wel heel makkelijk over 50 tot 60 miljoen heen gestapt vind ik, het is geen bod van 18 miljoen dat afgeslagen is en veel meer zul je waarschijnlijk niet voor hem gaan vangen terwijl er dit seizoen al een goed alternatief is.

13 september 2017 om 15:12

Wat een onzin, Ajax probeert hun parels langer vast te houden en dan is het weer niet goed? Ik dacht dat het niet om het geld ging maar wat er op het veld staat?? Een speler als Dolberg zou nog minimaal 2/3 jaar bij Ajax moeten blijven en als hij slaagt en voor 30 miljoen weggaat is het prima beleid. Ongeloofelijk hoe de mens van mening kan veranderen per maand. Vergeet niet dat Ajax het geld niet nodig heeft, ja het was makkelijk geweest om hem te verkopen maar watvoor signaal geef je dan af aan je achterban? Plus daar komt bij dat elke speler voortaan na een jaar weg wil als ze zo zouden handelen

13 september 2017 om 16:17

Over 2 of 3 jaar heeft hij weer waarschijnlijk ook weer Europees voetbal gespeeld en kan zijn waarde flink gestegen zijn. Hij zal op dat moment een betere speler zijn dan dat hij nu is en als je hem zover krijgt dat hij bijtekent zie ik Ajax er zo weer 50 miljoen uit halen.

13 september 2017 om 17:21

Inderdaad Keizer Angelo
Het is allemaal een koe in de kont kijken bij al die media commentators. En de menigte volgt netjes. Om het maar bij een koe te houden: als de eerste koe over de sloot is, ......

Door Dolberg niet te verkopen, zelfs niet voor 50m, is het ook gewoon zo dat Ajax hierdoor in de komende transferperiodes ook sterker in hun schoenen zullen staan. Clubs weten dat ze niet voor een appeltje en een ei bij Ajax kunnen shoppen.
Ook het voordeel dat Sanchez, die voor 40M is verkocht en het meteen goed doet bij Tottenham (ja, het is nog maar een wedstrijd) zal helpen met de reputatie die Ajax heeft.

En ook nog het feit dat het gewoon beter is dat deze jonge talenten eigenlijk helemaal iet naar het buitenland zouden moeten vertrekken. Gewoon eerst wat jaren eredivisievoetbal onder je huid en dan pas een transfer naar een grote competitie maken. Dat is ook waar Dolberg zelf voor heeft gekozen. Gewoon slim van die jongen.
Nu heeft hij lijkt het een dipje. Kan hij toch beter nog bij Ajax zitten dan bij een club dat probeert aan te sluiten bij de Europese top? Daar was hij helemaal kapot gemaakt. Nu kan Kasper zich gewoon focussen en onder de hoede van "the Hunter" zich verder ontwikkelen. Dat hij weer lekker gaat voetballen ben ik persoonlijk niet zo bezorgd over.

Je kunt de gemiddelde poster op deze website altijd serieuzer nemen dan dit soort column schrijvers. Hier is men altijd een aantal discussies wijzer.

Lekker makkelijk praten zeg. Als Dolberg zijn vorm straks weer terug heeft gevonden gaat Ajax veel plezier van hem hebben en dan komt er ongetwijfeld wel weer een paniekerige topclub die veel te veel geld voor hem gaat betalen.

13 september 2017 om 15:05

Nou ik verwacht niet dat die meer zo goed in vorm gaat komen, dat geld krijgen we er niet meer voor heel zonde.

13 september 2017 om 16:18

Waarom verwacht je dat hij niet meer zo goed in vorm gaat komen? Is dat ook ergens op gebaseerd?

13 september 2017 om 17:52

Heb je hem wel zien spelen de laatste tijd? en wie zegt dat die zijn vorm weer terug zal krijgen bij Ajax?

13 september 2017 om 16:15

Op dit moment heeft Ajax strontmazzel dat ze Huntelaar transfervrij terug gekregen hebben, want anders was de productiviteit van het team bedroevend laag geweest. Je kunt wel gokken op de talenten, maar dan kan het ook mis gaan. Dolberg is al dusdanig lang uit vorm dat je je af gaat vragen of hij het voetballen straks niet verleerd is. Het stellen dat Huntelaar goed zou zijn voor de concurrentie voor Dolberg, blijkt ook niet te kloppen, want hij gaat er nog niet beter door spelen, terwijl Huntelaar juist als backup was gehaald.

Op dit moment lijkt het mislopen van dat bod van 50 miljoen euro (mocht dit waar zijn) een gemiste kans. Grote kans dat je dat voorlopig niet weer krijgt. Daar in moet ik Akyol wel gelijk geven.

En als hij Dolberg wel verkocht had, dan was hij een geldwolf zonder ambitie? Lachwekkend.

13 september 2017 om 13:48

Dat ligt er natuurlijk aan wat Overmars voor Dolberg had teruggehaald. Als hij voor 30 tot 45 miljoen 2 absolute versterkingen (of 1 absolute versterking voor een andere positie en een goede vervanger voor Dolberg) en een degelijke linksback had gehaald (en dus nog geld over) dan had je weinig mensen gehoord denk ik.

Wat een bullshit als ze hem verkocht hadden dacht Ajax alleen maar aan geld en weet ik het wat. Dan had Overmars werkelijk iedereen over zich heen gehad. Makkelijk gelul achteraf en dan is het nog maar de vraag hoe serieus dat bod was.

Het is verstandiger als Özcan Akyol stukjes gaat schrijven over het middelmatige ploegje uit onze woonplaats Deventer. Maar dat scoort waarschijnlijk wat minder dan koketteren met een slap verhaal over het niet verkopen van Dolberg en de grootste fout van Overmars.

Wat een onzin die jongen is 19. En zijn net met het nieuw seizoen begonnen

Achteraf zo makkelijk om te zeggen... natuurlijk was het een astronomisch hoog bod dat waarschijnlijk nooit meer voorbij komt, maar Dolberg was gewoon een topspits bij Ajax. Als hij er nu al zes had gemaakt, dan hoorde je niemand meer over dat bod.

Dit zijn gewoon zeer moeilijke beslissingen en die kunnen verkeerd uitpakken. Over het algemeen levert Overmars uitstekend werk.

Ze hadden hem echt moeten verkopen, ben bang dat je dat bedrag niet meer krijgt. Zeker een geniaal bedrag, soms moet je je er ook bij neerleggen. Dolberg moet zich nog wel eff flink verbeteren, vooralsnog alleen klaas die excelleert van de spitsen. Wat me niet verbaasd overigens.

Wanneer ze nog in Europa speelde was Dolberg behouden de beste optie. Dan kon zijn waarde alleen maar stijgen.

Maar nu ze zijn uitgeschakeld had Ajax Dolberg inderdaad het best van de hand kunnen doen mits de genoemde bedragen van 40-50 miljoen ook waar zou zijn geweest.

Die jongen gaat momenteel door een fase waarin elk jong talent op een dag in verzeild raakt, de welbekende terugval/vormdip. Op zulke momenten is het natuurlijk erg makkelijk scoren door een stukje als dit te schrijven. Ik ben persoonlijk hartstikke blij dat hij is gebleven. Is nog lang niet klaar voor een buitenlands avontuur, tegelijkertijd een talent met een enorm potentieel, maar wel eentje die overduidelijk nog tot rijping moet komen. En daar is helemaal niks mis mee. Geld, geld, geld schijnt het tegenwoordig allemaal om te draaien. Nou, mij boeit het helemaal niks of hij volgend jaar nou 30 of 50 miljoen waard is. Ik zie dit soort pareltjes, zij het met vallen en opstaan, graag wat langer dan 1 seizoentje schitteren op de Nederlandse velden. Marc, goed gedaan!

Dolberg is in potentie een topspits, snel, kopsterk, balvast, goed in de combinatie en heeft ook nog een actie in huis. In die zin is hij completer dan Huntelaar die natuurlijk wel al veel meer bewezen heeft natuurlijk, en het op het moment gewoon goed doet. Ik denk wel dat Dolberg op termijn een betere spits kan worden dan Huntelaar.

Wat een bs....die jongen is net 19. Iedereen zag vorig jaar dat hij wel kon ballen. Dat is hij niet verleerd.
En ja, je hebt Kjh, tot die opeens geblesseerd raakt ofzo. Kasper komt er wel, vorm komt wel terug.

Die Akyol mag ook overal zijn mening geven zeg en het wordt nog op sportsites geplaatst ook. Even een boekje schrijven over zijn criminele daden, daarna paar keer naar Dwdd en een paar columns schrijven en zo zit meneer bij studio voetbal als voetbalfan en amateurvoetballer. Ik mag hem wel hoor daar niet van en ook al zwets hij altijd door zijn neus heen en komt ie vrij weinig tot de clue. Je hoeft gewoon niets te kunnen in Nederland en je komt in Dwdd en je doorbraak als analist is daar. Kinderen die goede cijfers halen worden gebombardeerd tot DJ en verdienen goud geld. Ik weet niet of we dat nou allemaal maar moeten doen hoor. Ozcan zijn mening hier op voetbalzone plaatsen, maar goed zal aan mij liggen.

Het boeit mij echt geen zak of Ajax hem verkoopt voor 50 miljoen of voor 15 miljoen. Alsof wij als supporters er iets aan over houden. Ik wil gewoon dat hij slaagt bij Ajax meer niet. Hij zit idd in een niet al te beste vorm dus hij zal gewoon hard moeten werken en dan zien we wel waar hij gaat belanden

Onzin. We weten niet hoe hij zich dit seizoen gaat ontwikkelen. Door het gebrek aan Europees voetbal zal zijn waarde dalen, maar Ajax heeft genoeg geld op de bank. Wie weet blijft hij dan ook nog volgend jaar. So what? Ik vind het prima dat Kasper nog bij ons is.

Ben het met bijna alles eens in het artikel. Maar dat hij in de winterstop 10 miljoen waard is slaat natuurlijk nergens op. Hij heeft allang bewezen een groot talent te zijn. Dat hij nu wat minder in vorm is dat is gewoon normaal bij zulke jonge gasten. Doet niks aan z'n kwaliteiten af. Wellicht krijgt Ajax op dit moment niet meer die 50 miljoen maar deze jongen gaat echt wel veel meer opbrengen dan 10 miljoen dat slaat natuurlijk alles...

Bijzonder dit. Dolberg heeft zn draai dit jaar nog niet zo gevonden, maar was vorig jaar gewoon erg goed. Tijdens de transferperiode las ik overal dat Ajax dolberg nooit voor "maar" 50 mln moest verkopen. Nu die jongen een paar wedstrijdjes slecht heeft gespeeld is het ineens de grootste fout van Overmars hem niet te verkopen. Achteraf kan je uiteraard van alles zeggen. Dan lees ik ook nog eens dat Traore beter was dan Kesper vorig seizoen, maar te vaak rechts gepositioneerd werd. Ik was een fan van traore aan het einde van vorig jaar, maar ik kan me niet herinneren dat er iemand is geweest die hem voor de winterstop een goede aanwinst vond. Ik vind Akyol vaak de goede dingen zeggen en ik ben het niet vaak compleet met iemand ineens, maar dit slaat nergens op.

Ik vind het vooral opvallend dat iedereen dit gerucht maar voor zoete koek slikt. Het zou pardoes de recordtransfer voor Monaco betekenen, dat zich de afgelopen jaren vooral kenmerkt door talentvolle spelers te halen in een range van 10 tot 20 miljoen Euro.

Voor spelers die al enkele seizoenen goed presteren in sterkere competities dan de Eredivisie betalen ze nog geen 30 miljoen, maar voor Dolberg zouden ze ineens 50 neerleggen? Persoonlijk geloof ik er maar weinig aan. Het zou gewoon totaal niet in de lijn van het huidige beleid van Monaco passen.

En weer zo'n nitwit die denkt dat alles wat ie in de media leest waar is. Er is nooit 50 miljoen geboden op Dolberg door Monaco. 1 iemand heeft dat gerucht lopen verspreiden en meteen werd het overgenomen door heel nederland en werd het overal maar aangehaald terwijl er in werkelijkheid helemaal geen bod was. Mensen moeten niet alles geloven wat ze lezen. En als je een beetje nadenkt dan weet je dat er nooit maar dan ook nooit een openingsbod van 50 miljoen zal zijn voor een speler uit de eredivisie. Met Sanchez ook.....dat hele 1e bod van de spurs op Sanchez was ook veel lager dan wat de media liepen te verkondigen. Word een beetje moe van al die zogenaamde "kenners" die ook niks anders doen dan lulverhalen van de media weer opnieuw oprakelen zonder überhaupt iets te checken.
Als er geen bod is dan valt er ook niks te verkopen.....

Dit is meegaan in de hysterie van de voetbal"media". Ten eerste was het bedrag volgens ingewijden niet 50 maar 25 miljoen. Ten tweede moest je maar afwachten hoe Huntelaar het zou doen. Er zijn genoeg voorbeelden van mislukte terugkomers. Ten derde was de verkoop van Tete en Riedewald volgens velen te vroeg, want ze zijn nog jong en kunnen na een jeugdige dip nog groeien. Dolberg is jong, sterk en, als hij niet zwaar geblesseerd raakt, capabel genoeg om zijn niveau hoger te krijgen. Geef jonge spelers een faal-halfjaar. Ten vierde, Huntelaar is gehaald als backup voor Dolberg. Hoe doe je het dan als je eerste spits en tweede (Traoré) beide weg zijn? Op zo korte termijn. Nee, even geduld mensen en afwachten wat dit seizoen brengt.

Tja, bij Ajax is het de gewoonte juist het tegenovergestelde te doen van wat je echt zou moeten doen. Bosz behouden: ja. Sanchez behouden: ja. Dolberg voor meer dan 50 miljoen weg (mits geboden): ja. Linksback halen: ja.scorende buitenspeler(s) halen: ja. Fysiek sterke nummer 6 (ala Poulsen) halen: ja. Graag op orde ruim voor de eerste wedstrijd tegen Ol. Nice: ja. Wat heeft Ajax (niet) gedaan tijdens de transferperiode? Juist, het tegenovergestelde.

13 september 2017 om 15:29

Tja in een droomwereld zou dat kunnen, in de realiteit moet Ajax dealen met niet te weigeren biedingen op Bosz en Sanchez op de meest ongunstige momenten, die als je het afwijst gewoon ontevreden zijn, en met een beetje geluk in waarde dalen en ook sportief weinig meer bijdragen. Dolberg wou dus wel blijven, omdat hij daar zelf van overtuigd was, voor het geld hoeven ze hem nu niet te verkopen.

We zitten ruim in de buitenspelers en volgens mij maakt Neres zijn kansen prima af tot nu toe, check. Siem de Jong is een fysiek sterke middenvelder en nog wel een niveautje hoger dan Poulsen, hoeft niet perse een 6 te zijn. Ruim op orde kan ook alleen in Football manager of in een droomwereld, dat kan pas als je de transferdeadline voor die wedstrijd ligt.

Ajax heeft weer voor doorstroom gezorgd voor de opleiding, een lading spelers gekocht die de jaren daarop hetzelfde kunnen doen, zodat men, net als nu, niet alleen spelers met aankopen hoeft te vervangen, maar ook met aankopen vanuit de opleiding die het systeem, de club en cultuur al kennen. En waardoor je afschrijvingen niet te hard oplopen zodat je het financieel qua begroting ook kunt beheersen.

13 september 2017 om 16:38

En in de echte wereld word je geen kampioen met een half elftal jeugdspelers + een andere helft matige spelers (dijks, Viergever, Veltman, Younes). Laat mij dan maar dromen. Oftewel, een beetje meer je best doen mag best, hoor....

13 september 2017 om 22:50

Dromen is leuk, maar kun je niet in de echte wereld verwachten. Je kunt prima met veel jeugdspelers kampioen worden, zeker als ze van hoge kwaliteit zijn.

Achja, je kunt Ziyech, Dolberg, Onana, Huntelaar wel gewoon negeren, maar die staan er ook gewoon in

Ongelooflijk hoe negatief dit artikel weer ingestoken wordt, dat negatieve slikken velen natuurlijk al zoete koek. Als je het objectief bekijkt heeft Dolberg 1,5 miljoen gekost om in te kopen en was deze zomer schijnbaar al 50 miljoen waard, al wordt dat 10 miljoen, dan draaien we nog 8,5 miljoen winst op hem. Dus hoe kun je nou spreken van een fout? Daarnaast hebben we nu een prima concurrentie en bezetting voor de spits positie, als Huntelaar een keer niet kan spelen, wat best logisch is op zijn leeftijd dan heb je toch maar mooi een getergde Dolberg achter de hand, in het ergste geval heb je hem nog 3-4 jaar achter de hand en maak je 1,5 miljoen verlies.

En versterkingen worden veelal opgeleid bij Ajax, niet enkel gehaald, Klaassen verving destijds Siem de Jong, die overigens terug is gekomen en van de Beek volgt Klaassen weer op. Achterin is Wober erbij komen en speelde de Ligt vorig jaar ook nog niet bij het eerste, kortom ook twee versterkingen. Nog niet van het zelfde niveau, maar dat is ook niet realistisch en daarnaast is het even afwachten hoe snel Wober er kan en zal staan, wellicht is die er toch al.

Allemachtig wat een goedkope manier van achteraf lullen. Alsof wij als supporters wat hebben aan nog eens 50 miljoen extra op de Ajax bank. Dolberg heeft potentie en moet groeien en heeft een dipje zoals alle jonge talenten.

Gewoon laten staan en afwachten. Critici terug in hun mandje.

Wie is meneer Akyol nou weer?

Iedereen gaat er maar vanuit dat Dolberg voor 50 miljoen verkocht had kunnen worden. Is dat ook echt zo?

En wat als KJH zwaar geblesseerd raakt en je hebt Dolberg net verkocht? Dan is het ook weer niet goed.

Dolberg gaat echt wel weer scoren alleen moet je hem dan niet als schaduwspits opstellen maar wel in de spits. Het verbaast me dat Keizer niet lekker een 3-5-2 gaat spelen met 2 aanvallende buitenste middenvelders, 1 middenvelder achter de spits en 2 verdedigende middenvelders. Tegen de nummers 8 t/m 18 moet je met dit systeem de wedstrijd echt kunnen domineren

Er is sowieso niets aan de hand. Die jonge heeft een vorm dip die elke speler rond deze leeftijd krijgt. Vorig jaar was nota bene zijn eerste jaar als echte basisspeler. Nu gaat het wat minder en iedereen begint te schreeuwen dat hij niets meer kan, hij na dit jaar niets meer waard is.
Niemand weet sowieso hoeveel hij dit jaar zou opleveren. Laatstaan dat je kan zeggen dat hij minder waard is volgend jaar.
Laat die jonge gewoon ff met rust. In mijn ogen he ... zolang hij leert wat hij moet leren en ook beter daarvan word, is er weinig aan de hand. Dit is geen speler van 25 jaar of hoe oud, die toevallig 'n jaartje had waar alles mee zat. Zo 'n speler is hij zeker niet!!!
Ik zeg zeker daarbij zeker ook dat hij geen super ster zal worden. Maar dat hij in de toekomst zijn stempel kan drukken daarvan ben ik wel overtuigd o.a. door de techniek en rust die hij bezit.

Gelul om niks. Geloof me: er is nooit een serieus bod van 50 miljoen geweest. Allemaal geruchten via de Telegraaf. Er zitten allemaal tussenpersonen in dat circuit die wat roepen maar geen besluitvormers zijn. Daar moet je als krant niet mee aan de haal gaan, want dan denkt iedereen dat het klopt. Hier "in de wandelgangen" is ook 95% uit de duim gezogen.

Voor vijftig miljoen was verkopen inderdaad prima geweest, niet gebeurd, niet zijn grootste fout. Wel een fout dat Cassierra niet verhuurd is, hij had zich beter bij een middenmoter kunnen ontwikkelen. Lijkt wel of hij al afgeschreven wordt bij Ajax, terwijl ik veel in hem zie.

Allemaal weer vergeten wat Dolberg vorig seizoen heeft laten zien? Iedereen ziet dat hij een groot talent is. Even is het minder en hij had maar verkocht moeten worden. Nee, je moet je beste spelers zo lang mogelijk vast houden. Geld is er toch al genoeg. Waan van de dag zeg...

Lekker zielig dit soort "wijze" mannen. Toen Ajax bekend maakte dat Huntelaar als 2e spits zou komen vond bijna iedereen dat logisch. Nu Dolberg even droog staat en Huntelaar wel z'n doelpuntjes meepakt gaan we dit soort stupide conclusies trekken. Ik ben blij dat Marc dan wel een consequente lijn volgt. Waar gemakshalve aan voorbij gegaan wordt is dat Dolberg zelf niet weg wil omdat hij zich eerst verder wil ontwikkelen bij Ajax. Bij ontwikkelen hoort ook een vormcrises. Ik vind het een meer dan volwassen houding van Dolberg en uitstekend gehandeld door Marc. Geef liever toe dat het een goede zet is geweest om een goede back-up voor Dolberg.

Ik vind dat je dit soort conclusies nu niet moet trekken, maar na het seizoen. De gang van zaken in de transferperiode is niet in het voordeel van de Nederlandse clubs. Heel veel clubs wachten lang voordat ze een speler halen omdat de concurrent dan minder tijd heeft om zijn selectie te versterken. Daarbij hebben spelers meer zin om naar een club te gaan die Champions League speelt en zodoende ook nog meer te besteden heeft. Daarom happen veel spelers niet toe, zeker als het geen garantie biedt op een basisplaats. Dit probleem speelde dus niet alleen bij Ajax, ook bij PSV was het moeilijk de juiste versterkingen te halen. Gevolg is dat het even duurt voordat vervangingen gehaald zijn. Ajax heeft wel een rechtsback gehaald en een linksbenige verdediger, maar die moeten nog wat wennen. Wober was ziek. Ik weet wel zeker dat Dijks binnenkort niet meer opgesteld zal worden en het zou mij niets verbazen als hij in de winterperiode verkocht wordt.
Over de verkoop van Dolberg kun je zeggen dat hij zelf wilde blijven, dus moet je hem dan tegen zijn zin verkopen? Waarschijnlijk gaat Dolberg geleidelijkaan weer beter presteren. De kans is vrij groot dat hij geen 50 miljoen op gaat brengen, maar zeker geen 10 miljoen, want er zal altijd interesse voor hem blijven. Hij zal echt wel 25-30 miljoen gaan opbrengen.
Daarnaast heeft Overmars weer geinvesteerd in jonge spelers om op te leiden. Zo komt Ajax aan Dolberg en Frenkie de Jong. Nu zijn er ook weer spelers gekomen die nu in de O19 of Jong Ajax spelen en zich dan ontwikkelen. Dat lukt niet met iedereen, maar het legt Ajax geen windeieren.

Ongelooflijk dat we het hier nog steeds over hebben, er is echt geen 50 mil voor hem neergelegd. Dat bedrag hadden ze nooit afgeslagen. Iemand van de ajax krantje de telegraaf schrijft wat en iedereen geloofd het. Er is nooit een bevestiging geweest van welke partij dan ook..

Achteraf is het mooi wonen. Leuk dat deze journalist een spraakmakend meninkje inneemt en uiteenzet, maar ik had het van meer klasse vinden getuigen als hij dit van tevoren had gepubliceerd. Toen de kans nog bestond dat de terugkeer van Huntelaar een mislukking werd en Dolberg geen terugval zou hebben. Ik vind dit nu wel erg makkelijk, en belachelijk bovendien aangezien Monaco nooit concreet is geworden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

113 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 23 6 0 0
2016/2017 Ajax 29 16 1 0
2014/2015 Silkeborg 3 0 0 0

In de wandelgangen

Dinsdag 19 juni
Paris Saint-Germain aast onverminderd door op Cristiano Ronaldo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren