‘Een team is beter dan individuen, dat bewezen we tegen United’

Woensdag, 13 september 2017 om 10:25

Feyenoord neemt het woensdagavond in de eerste wedstrijd van de Champions League op tegen Manchester City. Een club die Brad Jones kent uit zijn tijd in Engeland, toen hij onder contract stond bij Liverpool. De Australische sluitpost noemt het ‘krankzinnig’ hoeveel kwaliteit Manchester City tegenwoordig heeft.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Maakt Feyenoord woensdagavond een kans tegen Manchester City?


Gerelateerd

64 reacties (laatste reactie door gooner4)

Ach, dat Dirk Kuyt achtige gel*l is leuk voor de supporters maar slaat helemaal nergens op. Waarom denkt iedereen dat teams met minder kwaliteit direct meer een team zijn dan de sterkere ploegen? Ik geef Feyenoord opzich wel een redelijke kans in eigen huis. Al is City bijna op iedere positie sterker dan het United wat vorig seizoen aantrad in de Kuip.

13 september 2017 om 10:44

Tja hij kan moeilijk zeggen dat ze meer kwaliteit hebben dan City, dan wordt hij helemaal uitgelachen.

En als hij zegt dat ze geen kans maken is het ook niet goed.

Tja dan blijft er alleen niks zeggen over. Maar ja dan wordt je weer als arrogant bestempeld (soms).

13 september 2017 om 10:55

Feyenoord is totaal kansloos en zal het ondervinden binen 15 min. Middenveld van Man City is zoveel beter en de aanval is helemaal geweldig, achterin is helemaal top sinds dit seizoen met Mendy en Walker. Word een makkelijke pot voor Man city, fans kunne ophouden met dromen en Brad Jones helemaal. Word vissen

13 september 2017 om 11:09

Er zijn altijd kansen. Hoe klein dan ook. Luxemburg speelde recentelijk ook gelijk tegen het machtige Frankrijk. Tuurlijk als je de spelers met elkaar gaat vergelijken komt Feyenoord niet eens in de buurt van de kwaliteiten van City daarom zou verliezen helemaal geen schande zijn. Maar er zijn van die avonden dat alles klopt. Laten we voor het NL voetbal hopen dat dit nou net zo'n avond zal zijn.

13 september 2017 om 11:40

Er zijn idd altijd kansen. Deze is heel klein, maar Feyenoord kan met een goede wedstrijd instelling hopen op een gelijk spelletje, met een goeie countet misschien meer maar dan moet je heel veel gwluk hebben. Neem aan dat gio het middenveld of de verdediging versterkt waatmee ze het city gwn zo moeilijk nogelijk moeten maken. Vetliezen is een reeele optie, maar dan iig zo min mogelijk goals incasseren. Met overigens met jones eens dat een matig team sterker kan zijn dan 11 geweldige individuen. Helaas kun jij bij dit city echyer niet oraten van individuen want die gasten soelen geweldig als team. Ik hoop op 3 puntwn vanavond, maar verwacht er maximaal 1 en dat is meer dan prima tegen dit team.

13 september 2017 om 11:43

@marran1 De verdediging van city is goed maar niet super, Walker is aanvallend leuk maar verdedigend valt het reuze mee. Mendy vind ik wel een beest. Otamendi is zeer zwak opbouwend, als feyenoord hem laat opbouwen dan is het wachten op de fout. We hebben weinig kans , maar wel kans.

13 september 2017 om 12:36

Verwacht zeker het eerste kwartier geen goal van City.

13 september 2017 om 12:38

@marranr1:
Het is al weer snel voorbij heh de steun voor de NL teams in Europa.
afgelopen seizoenmoesten we allemaal achter Ajax gaan staan en was er wel kans. En ohh wee als we niet Ajax zouden steunen. Maar ze zijn er zelf niet en direct kan het afbranden weer los barsten.

Je bent nooit totaal kansloos! Datz eiden ze vorig jaar ook tegen Man U, dat zeiden ze ook over Ajax tegen Lyon. Moet Jones dan zeggen tja gaan er voor de lol staan en denk er 10 tegen te krijgen?

Altijd makkelijk met dat simpel zeiken en afgeven open deuren intrappen. Als City alleen al 1 back haalt die duurder is dan heel Feyenoord dan is het niet gek dat ze beter zouden moeten zijn nee.... pffff. Maar dan heb je nog steeds wel een kans gewoon, gebeuren gekkere dingen in voetbal

13 september 2017 om 12:43

Was jij ook niet de gene die zij dat Feyenoord met geen mogelijkheid kampioen kon worden? In jouw kijk heb ik wel vertrouwen

13 september 2017 om 12:51

Genoeg mensen zien haten op Ajax toen ze de finale speelden dus niet heel gek dat je dat dan nu terug kan krijgen. Ik zou ook niet weten waarom ik voor Feyenoord zou moeten juichen. Voor de punten hoeven we niet meer te juichen volgend jaar is het toch vrrd cl voor de kampioen wat geen Nederlandse club meer door gaat komen. Ik hoop op een flinke afstraffing wat dan weer door zal werken in de competitie

13 september 2017 om 13:12

Capis jammer en behoorlijk (onnodig) je reactie. Ik duim vanavond voor Feyenoord. En zal juichen als ze scoren. Laat mensen gewoon hun eigen mening hebben. Feyenoord is momenteel weer een Nederlandse topclub en speelt misschien wel als laatst in de CL. Als mensen daar niet voor kunnen juichen, laat ze lekker joh. Genoeg supporters van andere clubs die dat wel op waarde kunnen schatten. Nergens voor nodig om direct over Ajax te beginnen. Gaat over jouw club, en weet zeker dat genoeg mensen meesupporteren waarvan je het niet verwacht

13 september 2017 om 14:03

Het is maar welke reacties je leest en onthoud capis. Ik heb genoeg positieve reacties gezien en lach om die negatieve reacties. Man city is uiteraard de gedoodverfde favoriet en als je de poule bekijkt puur op selecties kun je stellen dat Feyenoord wel aan het eind van de rug 4e zou staan. Echter vind ik juist wat Jones hier zegt en thuis in de kuip kun je gewoon voor stuntjes zorgen. Ik zit vanavond met spanning voor de buis en acht Feyenoord redelijke kansen toe hoor. 1e wedstrijd vd poule, thuis, 1e champions league wedstrijd sinds tijden. Enige waar ik echt van baal is het niet meedoen van jorgensen, dat is voor dit elftal denk ik een flinke aderlating. De eerste 20 min gaan er belangrijk worden, als ze daar goed doorheen komen zie ik echt wel kans op resultaat.

13 september 2017 om 10:47

Er staat nergens dat een elftal met minder kwaliteit een beter team is. Er staat alleen dat een goede samenwerking tussen de spelers een grote kracht kan zijn. Dit is iets dat City een tijd lang heeft gemist. En wat je probeert te zeggen over Kuyt snap ik ook niet. Er staat alleen in de tekst dat Jones nu de oudste speler is. Ik verwacht dat City Feyenoord enorm gaat overklassen, maar ik hoop op een knotsgekke overwinning voor Feyenoord.

13 september 2017 om 10:48

Bijna? Vrijwel zeker op elke positie beter hoor, maar ik snap je punt.

13 september 2017 om 11:02

De Gea? Ibrahimovic?

Die zijn toch wel beter dan hun collega's bij City.
Maar verder is het op elke positie beter inderdaad.

13 september 2017 om 11:22

Voegpogba er ook maar bij, en bailly (ook al weet ik niet of die vorig jaar speelde VS Feyenoord). Ben niet overtuigd van Jones, otamendi en fernandinho

13 september 2017 om 11:56

Ik zou niet heel snel durven zeggen dat ibra beter is dan aguero, keeper lijkt me simpel, gea is beste keeper ter wereld imo.

13 september 2017 om 14:05

United geloofde die wedstrijd daar ook wel. Denk je nu echt dat als United die wedstrijd serieus had benaderd dat Feyenoord een kans zou hebben gehad?

Leuk dat Jones er vertrouwen in heeft. Maar ik zie mijn clubbie hier toch echt een pak slaag krijgen van Man City. Tenzij Pep de sleutelsspelers rust zal gunnen.

13 september 2017 om 11:09

Guardiola gaat gewoon wat spelers rust gunnen. Feyenoord is de zwakke broeder in deze poule. Vorig jaar tegen Celtic kwam Guardiola ook met een wat mindere opstelling. De tweede wedstrijd kwam hij gewoon met een b-team.

13 september 2017 om 11:26

Wij moeten eigenlijk ook wat spelers rust gunnen, we moeten tegen PSV immers zondag en dat is even wat belangrijker dan zo'n potje tegen Man City. Goed dat Nelom speelt, rustig aan met Haps na zijn blessure net zo goed dat we Jorgensen sparen. Laat Kramer vanavond maar spelen. In feite spelen we ook met een b-team, lekker spelers als St. Juste en Amrabat spelritme laten opdoen, die hebben nog niet zo vaak meegedaan dit jaar.

13 september 2017 om 11:57

Jorgenson sparen, die is er toch gewoon een aantal weken uit met blessure?

13 september 2017 om 12:33

Precies, die moeten we dus niet geforceerd inbrengen vanavond.

13 september 2017 om 12:59

Ik hoop dat je een grapje maakt, Baardgrasmus. Zie jou normaal gesproken louter goede reacties plaatsen, dit valt me dan toch vies tegen. PSV kunnen wij aan, met of zonder City in de benen. Spelers krijgen genoeg rust, zelfs een dag extra t.o.v. vorig seizoen toen we donderdagavond tegen Man. Utd. speelden. Tegen Ado kan je een aantal spelers spelritme op laten doen, tegen City moet er 110% gegeven worden met alles wat er in de selectie zit.

13 september 2017 om 11:23

Ik roep de poule van PSV van twee jaar geleden in herinnering met Wolfsburg, Moskou en Man United. Door veel mensen werd PSV toen hoogstens een derde plaats toegedicht. PSV werd echter keurig tweede achter Wolfsburg, twee winstpartijen thuis tegen Man united en Wolfsburg en alleen een verlies uit bij WB en bij Cska. DAt had niemand verwacht en daarom is "niets onmogelijk". Hopen mag altijd natuurlijk. Ik ga er goed voor zitten in ieder geval...

13 september 2017 om 11:27

En dan was Wolfsburg nog het team uit Pot 4 ook.

13 september 2017 om 11:36

Die potten maak ik me nooit zo druk om want WB was toen een geweldig team, ook al was De Bruyne al vertrokken. Prestaties uit het verleden bieden zogezegd geen garantie voor de toekomst en dat is wel waar die indeling in potten op gebaseerd is. Ajax was bij de CL-loting dit jaar evt zelfs "geplaatst" geweest in pot 1 (geloof ik), alleen hebben zij zich niet geplaatst.

Dat was de poulefase van Psv. Ik heb het nog niet eens over die twee (gelukkige) remises tegen Atletico, de latere finalist. Dat had helemaal niemand verwacht.

13 september 2017 om 11:43

Maar ik acht de poule van Feyenoord wel een stuk sterker dan die van PSV destijds. Napoli en City horen bij de best voetballende ploegen van het moment, dat kon je van United en Wolfsburg destijds niet bepaald zeggen.

13 september 2017 om 11:32

Welnee, City moet je net als Ajax minimaal 4 punten tegen kunnen pakken.
Team dat er nu staat vind ik persoonlijk ook wat minder dan die van destijds.

Ik ga er echt vanuit dat je dit moet winnen. Tenzij gio inderdaad zn laffe 5-4-1 spel wil spelen. Dan roep je onheil over jezelf af. Maar kan me niet voorstellen dat hij dat echt gaat doen. Misschien een goed trucje van hem om de tegenstander foute info te geven

13 september 2017 om 12:00

Het team van nu minder dan het team van toen? City speelt vanavond gewoon met een half b-team, let maar op. En zal gewoon die pot willen winnen, zoals ze dat altijd willen. Op een "normale" dag is feyenoord tweemaal kansloos. Als ze hier 4 punten tegen pakken, dan biedt ik mijn excuses aan, maar 4 punten tegen dit city is kansloos.

13 september 2017 om 12:18

Welnee, zeker niet tegen hun B-ploeg hahaha.

Als feyenoord hier thuis punten gaat verspelen, vreet ik mn hoed op.
Goed voorbeeld, doet goed volgen, ik kijk naar de laatste nederlandse ploeg. Die toen wel 2 keer tegen een A-team speelde, maar helaas jammer voor Nederland 2 punten te weinig kreeg.

Ik zeg kijk er naar en dan zie je dat wij dit moeten redden. Al helemaal tegen hun B of C team, maar zelfs tegen hun beste opstelling is thuiswinst te doen

13 september 2017 om 12:29

Haha lekker bezig, sjakie. Lekker een beetje bij elke bericht rellen. Je weet zelf ook wel dat je niet helemaal realistisch bent hè.

Ik als Feyenoorder heb er een hard hoofd in. Ik hoop natuurlijk op het beste, maar de selectie van City is op dit moment zoveel sterker dan die van Feyenoord, dat ik ons eigenlijk kansloos acht. Geen schande als we vanavond verliezen natuurlijk.

Gezien de uitslagen van de topclubs gisteren, denk ik dat het vandaag weer raak gaat zijn. Zoals RdB gisteren aan tafel zei: de topclubs zijn in een keer ook echt supergoed. Bizarre selecties hebben ze tot hun beschikking.

Ik denk dat je een gelijkspel vanavond zeker als winst mag beschouwen. Ach ja, het wordt in ieder geval een mooie voetbalavond in de Kuip.

Het blijft altijd leuk het filosoferen over een wedstrijd.. Feit is dat de bal rond blijft en elk team gelijke kansen heeft. Als Feyenoord het dicht gooit achterin en BLIJFT loeren op de counter , zonder Kramer en met sneller spelers. Dan wil ik het nog wel is zien. Kent iemand de wedstrijd Frankrijk - Luxemburg nog herinneren van laatst?

Buiten de Bruyne, Silva en die linksback ben ik nou ook niet zo onder de indruk van die spelers van City hoor. Vooral de defensie met Fernandinho, die keeper, Stones, Walker en Danilo is behoorlijk zwak. Verwacht sowieso geen afslachting voor Feyenoord. Maar we gaan het zien.

13 september 2017 om 11:31

Spelers als Aguero, Gabriel Jesus, Sané, Gundogan en Bernardo Silva vergeten? Dat zijn spelers waar Feyenoord alleen maar van kan dromen. Ook Ederson en Walker zijn prima aankppen gebleken en Fernandinho speelt al een tijd heel goed. Denk dat je iets te negatief bent over City.

13 september 2017 om 11:36

Zeker niet, maar men doet net als of Barcelona of Real Madrid langs komt. Dan ben je bij voorbaat kansloos, tegen Manchester Ciy is dat een ander geval, die zitten daar nog wel 1 a 2 niveaus onder. Bij een Real moet je 11 toppers in de gaten halen, bij City zijn dat er hoogstens 3/4.

13 september 2017 om 11:39

Ederson is echt heel goed hoor. Heeft een goeie reflex, kan goed mee voetballen en kan gewoon de weg van Oblak volgen.

13 september 2017 om 11:54

vanavond wordt het een makkie dan.. silva en de bruyne spelen niet. Alleen die linksback. Hoeven ze er maar 1 in de gaten te houden, geen probleem lijkt me.

13 september 2017 om 12:05

Niet zo onder de indruk van de spelers van City??? Zelfs de bank is twee klasses beter dan de beste speler bij Feyenoord. Niets is onmogelijk in het voetbal en uiteraard heeft Feye altijd een kansje, maar met jouw opmerking doe je City echt tekort.

13 september 2017 om 12:34

Het is gewoon een geweldige ploeg. De absolute top tikken ze (nog) niet aan nee, maar ze barsten van de kwaliteit. Met Sane, Jesus en Bernardo Silva heb je enorme talenten die geweldig kunnen voetballen en met jongens als de Bruyne en Silva heb je ook wereldklasse spelers. Achterin is het ook dikke prima dit seizoen tot nu toe.

Jesus, Sane en Bernardo Silva laten het ook al minimaal een seizoen zien, kom jij met je 4 wedstrijden..

Feyenoord is gewoon kansloos.

13 september 2017 om 12:43

Gabriel Jesus heeft nog geen 20 wedstrijden in Europa gespeeld, Sane is nog een talent ja, heel wisselvallige speler en Bernardo Silva heeft een leuk seizoen in de Ligue 1 achter de rug.

En kansloos ben je natuurlijk nooit in het voetbal en zekers vanavond niet.

13 september 2017 om 17:22

Natuurlijk zijn het talenten, maar dat wil niet zeggen dat het geen geweldige voetballers zijn.

Leuk al die cliché woordjes. Maar meneertje vergeet even dat ze gewoon de CL uit werden geknikkerd en helemaal geen Europees meer speelde. United dat heel die Europa cup op halve kracht hebben gespeeld tot misschien de kwart finale. Waar ze thuis Feyenoord van de mat speelde. City is in kwaliteit zoveel meer. 2/3 spelers kunnen al het verschil maken. Waar de rest niet zo nodig is. Je moet jet kwaliteitsverschil ondernomen zien. En al heel blij moet zijn met evt kleine verlies partij.

13 september 2017 om 11:23

Ach, wij speelden op halve kracht in Manchester, wat zeg ik, we speelden kwart kracht. De eerste wedstrijd speelden we ook halve kracht tegen Manchester United (we hadden immers die topper tegen PSV op het programma staan), toch wonnen we. Kan je nagaan hoe goed Feyenoord wel niet was.

Groot verschil is dat dit de Champions League is. Daar nemen die grote clubs geen risico's en komen ze gewoon met de beste elf om zo snel mogelijk de volgende ronde veilig te stellen.

Europa League is een ander verhaal. Dat wordt toch minder serieus genomen en dan kun je nog weleens een grotere club verrassen.

ik vraag me af of 5-3-2 wel het juiste antwoord is op de aanval van City...die spelen met drie man voorin. Wellicht schuift St juste door op de Bruyne? Kramer kan echt niet in de punt spelen vanavond.

De spelers, de supporters en alles wat Feyenoord een warm hart toedraagt moeten hiervan genieten. Het is toch prachtig dat spelers zoals de Bruyne, Silva en Aguero in De Kuip te bewonderen zijn en dat ze zichzelf kunnen meten met de absolute top. Het collectief neemt het op tegen het grote kapitaal, de voormalig winnaar tegen een club die 5 jaar geleden voor het eerst kampioen werd en een van de mooiste legioen van Nederland dat voor het eerst aan de City-fans hand in hand laten horen. Wat de uitslag ook mag worden en hoe Feyeoord gaat presteren in de CL het worden zes geweldige wedstrijden! Succes Feyenoorders.

13 september 2017 om 12:09

Het zegt misschien genoeg over het verwachte verschil, dat silva, bruyne en jesus niet eens zullen starten. Geen otamendi, geen kompany. Gundogan heeft na een hele lange afwezigheid een een basisplek, Geen sterling, City speelt met een b-elftal. En dan nog zijn ze klasses beter. Gewoon genieten moet je van dit soort potjes zoals je zegt. Dit is toch wat anders dan willem 2 dat langskomt.

Tuurlijk moet je met vertrouwen die wedstrijd ingaan , in de kuip met de supporters erachter kan er van alles gebeuren . Ik hoop dat ze drie punten pakken !!!

Misschien komt de blessure van Jorgensen wel op een heel goed moment voor Feyenoord. Gio ziet ook wel dat Kramer het niet redt en dus moet hij aan 5-3-2 gaan denken. Hij heeft er in ieder geval nu reden toe.

Vergeet niet dat we met 5-3-2 ooit hoge ogen op een WK gooiden met van Gaal, en dat systeem dacht hij pas aan omdat Strootman toen geblesseerd raakte :-)

City gaat volle bak. Geen kans nu. Vaak als ze geplaatst zijn sturen ze een b team, dan is het mogelijk. City zal vol voor de drie punten gaan, al juich ik een overwinning voor Feyenoord toe. Succes!

Goed om te zien dat Feyenoord de benadering heeft dat ze zeker niet kansloos zijn en vol overtuiging dat ze gewoon een goed resultaat kunnen behalen.

Denk toch dat de Kuip voor veel buitenlandse teams een bijzondere en zelfs intimiderende ervaring kan zijn. Uiteraard spelen ze wekelijks in volle stadions en hebben ze heksenketels meegemaakt..maar de Kuip is toch anders.

In de Kuip zit het publiek Boven op het veld en zijn ze ook nog eens intimiderend luid en zelfs een beetje agressief, een combinatie welke een speler niet vaak meemaakt.

Zou geweldig zijn als Feyenoord een goed resultaat weet te behalen en als het score verloop een beetje meezit en ze niet snel een tegengoal krijgen zie ik een 0-0 of 1-0 wel tot de mogeljjkheden behoren.

Toen M.u. in eigen huis als team begon te spelen werd F. noord weggeblazen en daarom moet je je eigen niet gaan vastklampen aan dat ene incident. M.c. is op elke positie 10x sterker en dat is gewoon de realiteit.

Benieuwd met wat voor ploeg City gaat spelen. Denk niet dat ze de sterkste 11 opstellen, dus zijn ze met geluk iets zwakker. Maar goed, gewoon erop knallen, laten zie wat je waard bent en strijden om elke meter, wie weet zit er een stunt in. Normaal gesproken ben je kansloos, maar goed.

Denk dat Feyenoorders het resultaat tegen United even in perspectief moeten plaatsen. United was destijds totaal niet in vorm mede door de verandering in selectie en technische staff. Daarnaast speelde ze in de eigen competitie dramatisch slecht, terwijl Feyenoord juist de selectie grotendeels vast heeft weten te houden en wel in vorm was. Dus dat je dan thuis met 1-0 wint is dan ook weer niet zo heel raar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

98 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Monchi heeft Hakim Ziyech het volledige seizoen bij Ajax gevolgd en is zeer gecharmeerd geraakt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren