wk2018

‘Ik had een goed gesprek met PSV, maar Ajax trok me meer’

Woensdag, 13 september 2017 om 08:25

Frenkie de Jong tekende in februari 2013 een profcontract in Tilburg, maar zou er slechts drie wedstrijden in de hoofdmacht spelen daar hij in de zomer van 2015 naar Ajax vertrok. Ook PSV toonde interesse, maar het talent gaf na gesprekken met Marc Overmars, Dennis Bergkamp en Orlando Trustfull de voorkeur aan een vervolg van zijn loopbaan in de hoofdstad.

De Jong erkent in Voetbal International dat PSV serieus voor hem was: “PSV meldde zich eerder en ik had een goed gesprek met Marcel Brands, maar toch trok Ajax me meer. De manier waarop ze in Amsterdam omgaan met talenten, dat klonk heel aantrekkelijk. Als je goed presteert, krijg je bijna automatisch de kans bij Ajax 1”, aldus het talent.

De Jong zegt dat het tevens ‘veel indruk’ maakte dat hij meteen de hand mocht schudden van ‘grootheden’ als Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Jaap Stam. Hij zegt geen moment spijt te hebben gehad van zijn transfer en dat hij voorlopig niet nadenkt over een transfer: “Niks buitenland, gewoon slagen bij Ajax, basisspeler worden en daarna een belangrijke speler.” Het contract van De Jong loopt nog tot 2019 door.


Poll

Denk jij dat Frenkie de Jong tot medio 2019 bij Ajax blijft?


Gerelateerd

65 reacties (laatste reactie door holala)

Ik vind dit echt een prachtige speler om naar de kijken. Hij heeft zo enorm veel rust in zijn spel. Ik denk dat ajax hier nog genoeg plezier aan gaat beleven

Natuurlijk een volledig begrijpelijke keuze toen der tijd, als ik in zijn schoenen stond had ik dezelfde keuze gemaakt.

13 september 2017 om 09:28

Hoezo begrijpelijke keuze?
Ik weet de situatie van Frenkie niet.
Waar woont zijn familie? Is het een echte Brabander of juist niet?
Dat zijn allemaal dingen die mee spelen.
Je weegt dan af, wie betaald het meest, waar heb ik de meeste kans etc etc etc
Dus het had net zo goed kunnen zijn dat hij voor PSV had gekozen..

13 september 2017 om 09:48

@ holala: wat Panerai zegt klopt gewoon hoor. Kiezen tussen Ajax en psv is niet zo moeilijk als jong talent. Die keuze hoef je niet te onderbouwen 😉

13 september 2017 om 09:57

Ik zal het even voor jou proberen te onderbouwen. De belangrijkste reden is denk ik dat anno 2015 jonge spelers bij psv veel minder kans hadden om in het eerste te komen dan bij Ajax, in het Psv van nu had hij waarschijnlijk deels door armoede ook wel een kans gehad maar dan kon hij toen niet weten. Daarnaast past het voetbal gebaseerd op balbezit meer bij hem dan het meer omschakel voetbal van Psv. Hij komt uit Arkel dat ligt in Zuid Holland en is dus geen Brabander, reisafstand is iets korter naar Amsterdam. Ik denk dat hij bij Ajax iets meer kon verdienen maar zal geen hoofdreden zijn geweest.

13 september 2017 om 09:58

@ holala: Panerai heeft gewoon gelijk hoor. Sommige keuzes hoef je niet te onderbouwen. En deze zeker niet.

13 september 2017 om 15:43

@holala

De meeste weten hier dat ik een PSV fan ben, dan zegt mijn reactie bij veel mensen genoeg.

PSV staat niet bekend om het doorstromen van talenten en de talenten die er doorbreken zijn doorgaans van een minder niveau dan bij Ajax.

Als ik persoonlijk (als PSV fan) voor de keus kwam te staan tussen spelen bij mijn PSV of Ajax dan zou mijn keus natuurlijk op PSV vallen maar dat heeft niks met het sportieve aspect te maken.

Frenkie komt niet uit de regio, heeft niks met PSV en krijgt de keus tusesn Ajax en Psv, dan is de keus voor zo'n jongen snel gemaakt een dat begrijp ik dan ook volledig. Dat betekend niet overigens dat ik hem niet graag bij PSV had gezien maar dat is iets anders.

13 september 2017 om 19:44

@panerai
Ik had al gereageerd dat ik niet wist dat jij voor PSV was.
Ook had ik mijn excuus aangeboden voor de laatste drie zinnen.
(die ik nu verwijderd heb)
Maar helaas heeft VZ mijn reactie verwijderd.
Ik had geen onderbouwing zeiden ze.
Dus ik weet ook niet of deze wel blijft bestaan.
Maar ik blijf het proberen want ik schrijf of zeg toch niets verkeerds?
Nogmaals mijn excuses dat ik dacht dat jij Ajacied was en daarom het zo vanzelfsprekend vond voor de keus van Frenkie.
Ik ken hem niet, weet niet waar hij woont of al die dingen.

Ik denk vooralsnog een hele goede keuze. Ajax is meer een voetballend team dat bij zijn kwaliteiten past en je krijgt er ook sneller de kans. Met zijn 20 jaar heeft hij ook al een Europese finale mogen spelen.

Ajax mag wel snel om de tafel gaan voor contractverlenging, want zijn contract loopt niet zo heel lang meer door !

ik heb echt hoge verwachtingen. ja daar ga ik weer, hij zou wel eens de volgende ajax speler kunnen zijn die de top gaat halen. there ive said it.

13 september 2017 om 08:37

correctie: hij IS de volgende ajax speler die de top GAAT halen.

13 september 2017 om 08:42

Je geeft het zelf al aan daar gaan we weer!

Zelfde als El Ghazi, Riedewald, Bazoer, Kishna om maar wat te noemen?

Dolberg heeft nu ook een vreselijke dip en raakt geen pepernoot. Laten we dez ejongen nu gewoon eerst basis speler worden en genieten van hem. Rustig stappen laten maken en zo ontwikkelen.

Ik vind deze jongen juist voetballend puur genieten. Lijkt allemaal zo makkelijk en soepel te gaan bij hem.

13 september 2017 om 08:47

Laten we eerst maar eens afwachten, ik kan zo nog 5 namen opnoemen waarvan iedereen er zeker van was dat ze de top gingen halen na hun debuut en ze vervolgens aantal jaar later via de achterdeur verdwijnen.

13 september 2017 om 08:49

ik heb bij el ghazi, Riedewald, kishna echter nooit gezegd dat zij de top gaan halen. zelfs bij bazoer riep ik dit niet. ik zei "weer" omdat ik dit wel zei over dolberg. en heb nog alle vertrouwen dat hij dit nog stesds doet. over vd beek heb ik dan nog mijn twijfel. hij gaat denk ik ook wel een mooie carrière tegemoet, maar acht de jong potentieel beter.

13 september 2017 om 09:31

Of zoals v d Vaart, Snijder, Zlatan, Eriksen, Alderweireld, Vertonen, Suarez etc etc de voor deur uit lopen, tis altijd makkelijk hier de negatieve kant te belichten maar er is dus ook een positieve kant. We zullen zien waar het schip strand voor Frenkie, ik heb er in ieder geval genoeg vertrouwen in.

13 september 2017 om 15:45

Zlatan en Suarez waren geen jeugspelers die doorbraken.

13 september 2017 om 17:38

maar hebben t over spelers van ajax. niet perse jeugd spelers

13 september 2017 om 08:39

Hou daar toch eens mee op en laat die jongen eerst eens een basisplek veroveren en dan zien we verder.

13 september 2017 om 08:41

Idd ik ben daar ook wel klaar mee als Ajacied en als City fan ( alleen vandaag ) Hou is op met dat domme ophemelen van spelers

13 september 2017 om 08:57

lees boven, ik deed niet mee met de hype rondom el ghazi kishna riedewald zelfs bszoer. ik deed niet mee aan de polonaise dans rondom overmars. ik ben niet zon iemand die met de menigte zomaar mee gaat. sommige bij vz weet dit. echter, bij dolberg en de jong durf ik t gewoon te voorspellen. mijn guts zeggen mij dit gewoon, op basis van hun reeds vertoonde voetbalkwaliteiten. but hey, mocht ik t mis hebben, dan ben ik ook weer de eerste in de rij die t toe zal geven.

13 september 2017 om 09:12

JIj bent speciaal en jij hebt er wel verstand van; dat maakt jouw voorspelling zo bijzonder.
Tjonge en dat op VZ.

13 september 2017 om 09:43

hmm, van waar al die aanvallen? dit is een voetbalforum toch? wees blij dat er mensen zijn die net ff een andere mening hebben. en ik zeg nog mocht ik t mis hebben dan zal ik ook toegeven. ik zit niet met een megafoon te roepen: "LET OP MIJN WOORDEN, ik ben speciaal, ik heb t nooit mis!!" hoe jij dan weer je eigen wending kan geven, wow. en over dat vz, ik bedoel daar alleen mee dat er mensen zijn die me kennen. das mis mis toch, jij kent mij blijkbaar dan weer niet. no probs hoor. of zullen we met zn allen dan maar open deuren trappen.

13 september 2017 om 21:36

Deze jongen heeft toch wel iets wat al die andere niet hebben. El Ghazi en Kishna missen sowieso het talent om de top te halen in mijn ogen, Riedewald mist kracht, Bazoer blonk nergens echt in uit en Tete kon niet voetballen. De Jong heeft alleen niet echt zo'n zwak punt. Natuurlijk kan hij een dip krijgen maar ik heb veel meer vertrouwen in hem dan in alle andere "toptalenten"

Speciale speler voor mijn gevoel, hoe hij aan de bal overkomt met een bepaalde flair en creativiteit zie je niet veel. Kan met de juiste begeleiding, keuzes en een beetje geluk qua fitheid een hele goede speler worden in de toekomst. Prima dat hij nu bij Ajax speelt al had hij bij PSV ook niet misstaan lijkt me.

Goeie keuze Frenkie want bij Psv zou je toch nauwelijks de kans krijgen en dat zien talenten gelukkig ook. Elke transferwindow trekken ze weer veel geld uit voor nieuwe spelers dat geeft nou niet echt vertrouwen. Inmiddels maakt Psv meer gebruik van jeugdspelers wat een goeie ontwikkeling is maar volgens mij doen ze dat niet omdat ze een andere koers willen varen maar omdat ze de afgelopen jaren al hun geld verbrast hebben.

13 september 2017 om 08:58

Beiden, Ik kan me herinneren dat bij de nieuwjaarsreceptie Brands al sprak over een koerswijziging bij Psv. Hij hamerde destijds al meer op het laten spelen van eigen jeugd en het feit dat PSV niet meer kan opboksen tegen het grote geld van de grote competities. Het feit dat Locadia, Hendrix, Paal en Bergwijn steeds meer spelen is voor mij een teken dat ze die koers serieus nemen. Maar ze worden anderzijds ook wel gedwongen om die koers te varen omdat ze er financieel niet super voor staan.

13 september 2017 om 09:10

Denk jij nou echt dat PSV al dat geld verbrast heeft. PSV heeft de afgelopen jaren voor ongeveer 80-100 miljoen spelers verkocht. Er zullen wel schulden zijn geweest die ze afgelost hebben zoals leningen wat betekent dat je die lasten de komende jaren niet meer hebt.

13 september 2017 om 09:18

Ja dat denk ik anders hadden ze die Braziliaan wel gehaald van Hsv en nu niet met een derde rangs linksback gespeeld en anders hadden ze nu geen financieel gat gehad door het mislopen van de Europa League. Hartstikke mooi dat ze zoveel hebben verkocht maar kun je er ook even een sommetje maken van alle spelers wat ze hebben gekocht en vergeet die dikke salarissen niet mee te nemen. En die flinke erfpacht elk jaar hakt er ook in

13 september 2017 om 09:27

Ze hebben eigenlijk helemaal niet zo veel gekocht de afgelopen jaren. Vanaf de transfer van Luuk de Jong heeft PSV voor ongeveer 40 miljoen gekocht maar van die spelers zijn er ook een aantal namen weer weg zoals Moreno(winst), Propper(winst), Guardado(verlies van enkele tonnen) die jongens samen is al een dikke 20 miljoen.

13 september 2017 om 09:44

Ja en ondanks dat is een financieel gat en konden ze de selectie niet op orde brengen. Je kan alles wel proberen goed te praten maar je kan ook gewoon is die clubbril afzetten en er realistisch naar kijken

13 september 2017 om 09:59

Dit heeft niks met een clubbril te maken! Wat er bij PSV momenteel aan de hand is is erg raar nooit heb je ze gehoord over een geld tekort. Ik geloof best dat ze wat langlopende leningen alvast vooruit betaald hebben maar niet dat al dat geld weg is. Van transfersommen wordt heus geen salaris betaald dus waar is die 60 miljoen winst van de afgelopen 3 a 4 jaar gebleven en het geld van de Cl vraag ik me af.

13 september 2017 om 10:06

Zo raar is het niet als je meer uitgeeft dan dat er binnen komt en financiele risicos neemt. Steek je kop toch is niet zo in het zand joh. Misschien dat een echte psv supporter je kan vertellen waar het geld aan opgegaan is

13 september 2017 om 10:16

Een realistische voetballiefhebber zal zeggen dat het geld opgegaan is aan het aflossen van een schuld van 50 miljoen. Ook Ajax heeft een probleem als ze niet Europees spelen en geen spelers verkopen.

13 september 2017 om 10:31

Klopt, maar dat moet dan wel een flink aantal jaren achter elkaar gebeuren en niet kort na een reddingsoperatie. Saneren is natuurlijk goed, maar op dit moment is het voor de gemiddelde supporter moeilijk te accepteren denk ik. Die voelen een 'tussenjaar' aankomen (terecht of onterecht)

13 september 2017 om 09:11

Hoeft geen goeie ontwikkeling te zijn. Want wat er nu kwa kwaliteit staat is slechter dan al de afgelopen jaren.

Slim inkopen is ook gewoon een kracht. Kijk jongens als Mertens, Strootman, Moreno enzo bijv. De doelstelling moet zijn een zo sterk mogelijk team. En daar dan jonge jongens in passen is mooi mee genomen.

Prijzen daar gaat het om, niet om opleiden of juist kopen. Iedere clubdoet het op zijn manier. Ik vind slim inkopen en verkopen net zo knap. Maar bij PSV hadden jogens als Depay, Willems, nu Locadia en Bergwijn ook gewoon kansen.

13 september 2017 om 09:46

Nu wel omdat ze wel moeten maar ik heb het over toen Ajax en Psv de Jong wou halen toen kreeg je gewoon meer kansen bij Ajax dus geen gekke keuze voor hem

Van alle spelers die bij Ajax spelen kijk ik het liefst naar Frenkie. De manier waarop hij met een lichaamsschijnbeweging zo 2 spelers het bos instuurt of met een simpele kap iemand uitspeelt is echt fantastisch om te zien. Daarnaast combineert hij zo'n schijnbeweging met een eerste aanname om zo meteen weg te draaien. Dat is echt van een heel hoog niveau. Ik hoop dat hij binnenkort z'n basisplaats verovert en naast vd Beek en Ziyech gaat spelen.

13 september 2017 om 11:25

Ik ook. Wat een talent heeft die jongen en vooral doodzonde dat er dan zoals zaterdag plotseling met een middenvelder minder werd gespeeld. Deze jongen moet zo veel mogelijk spelen. Ik zie en hoor wel vaak dat mensen hem graag op '6' zien en dat hij daar vorig jaar bij Jong Ajax inderdaad niet onverdienstelijk spelen, maar ik vind het toch meer een vooruitgeschoven middenvelder. Type Eriksen, maar ik kijk nog liever naar De Jong dan ik destijds naar Eriksen keek. En moet je zien wat die nou allemaal presteert. Kun je nagaan: Ajax heeft een potentiã«le parel in huis en het doet me pijn aan de ogen als hij dan moet banken vanwege een vreemde tactiek of de voorkeur aan iemand als Schã¶ne. Ook voor de toekomst van Oranje is het niet onbelangrijk: hij is van de jongere generaties misschien wel de enige die een verschrikkelijke goede pass in huis heeft en iemand a la Eriksen kan wegsteken.

13 september 2017 om 13:18

Talent heeft hij genoeg, maar Schone is nog steeds een hele belangrijke speler. Ik heb ook wedstrijden van Frenkie gezien waarbij hij door z'n jeugdigheid nog heel eenvoudig balverlies lijdt. Of balverlies op plekken waar dat niet mag. Hij legt veel risico in z'n spel en tegen een VVV of PEC Zwolle maakt dat niet zoveel uit. Maar als je EL kwalificatie zo'n fout maakt dan wordt t afgestraft. Schone is op dat vlak een stuk meer ervaren en maakt zulke foutjes zelden. Als dat eruit is dan is hij klaar om in de basis te staan.
Desalniettemin zou ik tegen zwakke tegenstanders in de Eredivisie spelen met een 3 mans achterhoede en een 4 mans middenveld.

Onana
Veltman
de Ligt
Viergever
vd Beek
de Jong
Schone
Ziyech
Neres
Huntelaar
Younes
13 september 2017 om 16:30

Ben ik met je eens, maar het feit is dat Ajax dit jaar niet in Europa zal spelen en dit daarmee bij uitstek een jaar is waarin hij veel in de basis zou kunnen rijpen.

Het zou ook raar zijn als hij nu zou zeggen dat hij bij psv een beter gesprek had, en toch voor Ajax heeft gekozen. Ik vind het altijd maar simpel gepraat om de fans voor je te winnen. Als je goed genoeg ben, dan speel je. Dat is bij iedere club zo. De conclusie die je kunt trekken is dat de jeugd van psv blijkbaar niet goed genoeg is, of dat de Jong de concurrentie bij psv niet aan durfde te gaan. Denk dat het ergens in het midden ligt.

13 september 2017 om 09:12

Als PSV gewoon had betaald wat Willem 2 wilde dan had hij gewoon in Eindhoven gezeten zo simpel is het ook gewoon.

13 september 2017 om 09:18

Daarom, simpel gepraat om er bij de fans goed op te staan. Leuk talent, maar laat het hem eerst maar eens laten zien.

13 september 2017 om 12:49

Ajax heeft €1,- voor hem betaald + verhuur van spelers. Zijn keuze is blijkbaar op Ajax gevallen want vraagprijs van Willem II was voor elke Eredivisieploeg haalbaar (dus met geld IPV huurspeler)

13 september 2017 om 09:20

Ik denk toch eerder dat hij gewoon realistisch zag dat op dat moment de jeugd een stuk minder de kans kreeg dan bij Ajax. Simpele keuze dus voor hem

13 september 2017 om 09:29

Hij was gewoon akkoord met PSV. PSV treuzelde te lang en wilde geen half miljoen neerleggen. Ajax kwam er later pas bij maar geloof best dat die meer perspectief bij Ajax zag. Maar aan de andere kant als PSV gewoon dat half miljoen neergelegd had dan had hij nu gewoon voor PSV gespeeld.

13 september 2017 om 09:53

misschien maar misschien ook niet dat is iets wat we nooit zullen weten. Blijkbaar wilde Psv hem dus niet heel graag hebben of het geld was toen al op

in ieder geval een speler waarvoor je naar het stadion komt. het mooie aan hem is dat hij altijd de bal wil hebben en ook altijd aanspeelbaar is. prima overzicht, goede techniek, loopvermogen en bewaart de rust aan de bal. kan een hele goede worden. al is het wel zaak dat hij dit seizoen veel minuten gaat maken. naar mijn idee de speler met het grootste potentieel op de nederlandse velden. succes jongen!

Wordt tijd dat Ajax het contract van deze knul gaat verlengen, want ik denk dat dit seizoen zijn definitieve doorbraak zal wezen!

Als je geen supporter van Psv of Ajax bent is dit uiterst begrijpelijk. Ajax is de grootste club van Nederland, ligt in een prachtige omgeving, en daar breekt talent veel meer en eerder door.

Deze jongen heeft zeker wel talent en voor mij logisch dat ie voor Ajax heeft gekozen gezien de geringe kansen die je als jeugdspeler krijgt van Cocu. Het is nu wel zaak voor Frenkie om een basisplek te krijgen bij Ajax. Hij lijkt Schone wel al voorbij gestreefd. Het liefst zie ik dan ook een middenveld met Donny van de Beek op 6 samen Frenkie de Jong en Hakim Ziyech. Schone dan als ervaren man achter de hand.

13 september 2017 om 16:32

Ik zie het liefst van de Beek, Frenkie de Jong en Siem de Jong met Ziyech hangend op LA en Sinkgraven op LB. Zo heb je je extra spits met Siem de Jong en heel veel voetballende kwaliteit in je elftal, voordeel van Siem is dat hij ook verdedigend zijn mannetje staat net als van de Beek dus de balans is ook goed. Denk dat alleen deze 5 al, elkaar heel goed kunnen laten voetballen, een keer een variant met Frenkie naar LA en Ziyech die op het middenveld speelt kun je ook zo omzetten.

13 september 2017 om 17:22

En Younes eruit begrijp ik? Is een optie al blijf ik vertrouwen houden in hem. Maar het is zeker het proberen waard.

Ik vind het typisch een speler voor Feyenoord eigenlijk. Groot, sterk, loopvermogen, lekkere techniek. Prima speler. Konterman 2.0

13 september 2017 om 12:44

Groot? Valt wel mee toch? Ik vind hen totaal niet passen bij Feyenoord. Technisch gewoon echt een Ajax speler. Feyenoord moet het toch wat vaker hebben van de bikkelaars en harde werkers

Heb erg veel vertrouwen in deze jongen. Aub zijn contract verlengen! Hij ligt nog maar tot 2019 vast en dat is te kort in deze gekke transferwereld

Ik vind Frenkie de Jong één van de meest interessante spelers in de Eredivisie om naar te kijken. Als die jongen de bal heeft gebeurt er altijd wat. Hij heeft de drang naar voren, snelheid, inzicht en een goede pass. Zal mij niet verbazen als hij gedurende dit seizoen uitgroeit tot basisspeler. Ik zou snel met hem verlengen als ik Ajax was..

Echt een top aankoop van Overmars, Ajax heeft hem goed ontwikkeld in de laatste fase van zijn jeugdopleiding. Echt een genot om naar te kijken, heeft de bal aan een touwtje en heeft kwaliteit en lef om vooruit te spelen. Ben blij dat hij en van de Beek nu echt aansluiten bij het eerste en kijk alweer uit naar Eiting die de volgende is. Qua middenveld staat het toch wel heel lekker, ondanks de verkoop van Klaassen.

Schone, Siem de Jong, Ziyech, van de Beek, Frenkie de Jong en Eiting, mooie dubbele bezetting. Ziyech heeft wat knaken gekost, maar de rest maar 2,5 miljoen samen .dan druk je toch maar mooi je afschrijvingskosten.

Dit gaat een hele grote worden. Hij heeft eigenlijk alles om een goede middenvelder te worden bij een voetballend team. Ik denk dat we niet pessimistisch hoeven zijn over de toekomst van het Nederlands voetbal. Nu missen we even een paar goede spelers in de leeftijdscategorie 25-30 maar over een jaar of 5 hebben we weer een heel mooi team! En daar gaat deze jongen een grote rol in spelen. Niet doorvertellen trouwens want dat verhoogd de druk op hem alleen maar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

39 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2015/2016 Willem II 1 0 0 0
2015/2016 Willem II 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Van de Beek laat trainingskamp van Ajax aan zich voorbijgaan

Donny van de Beek ontbreekt volgende week tijdens het trainingskamp van Ajax in Duitsland. De middenvelder is niet fit genoeg, zo verklaart trainer Erik ten Hag. Ook Frenkie de Jong, die...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 24 juni
Phillip Cocu denkt aan bekende namen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren