Update: Higuaín krijgt geen straf van UEFA na opsteken middelvinger

Woensdag, 13 september 2017 om 17:35

Gonzalo Higuaín moet rekening houden met een straf. De aanvaller van Juventus stak dinsdagavond zijn middelvinger op naar het publiek van Barcelona en volgens Italiaanse media zal de UEFA het incident waarschijnlijk gaan onderzoeken. Een schorsing ligt voor de hand.

De 29-jarige Higuaín speelde in het met 3-0 verloren Champions League-duel onopvallend en werd na 87 minuten naar de kant gehaald door Massimiliano Allegri. De trainer bracht Fabrizio Caligara binnen de lijnen en toen Higuaín in de dug-out wilde gaan zitten, stak hij zijn middelvinger op naar het publiek dat hem vanwege zijn verleden bij Real Madrid had uitgefloten.

Het incident werd niet waargenomen door de arbitrage, maar krijgt dus mogelijk nog een staartje. Allegri legde na afloop de wissel van Higuaín uit: “Higuaín begon goed, maar hij moet wat rustiger zijn in dit soort wedstrijden. Zo nu en dan laat hij het koppie hangen. Je moet mentaal sterk zijn om in dit soort wedstrijden overeind te blijven.”

Update 13 september 17.35 uur - Higuaín krijgt geen straf van UEFA na opsteken middelvinger
Gonzalo Higuaín hoeft niet te vrezen voor een straf van de UEFA. De aanvaller van Juventus stak dinsdagavond na zijn wissel in het Champions League-duel met Barcelona (3-0 verlies) zijn middelvinger op naar het publiek in Camp Nou en volgens Italiaanse media zou de UEFA het incident gaan onderzoeken. De Europese voetbalbond laat woensdag echter weten dat er geen disciplinaire maatregelen worden getroffen.

Gonzalo Higuaín werd dinsdagavond uitgefloten in het Camp Nou Stadium, Barcelona. Hij reageerde zo...??

Geplaatst door voetbalzone op dinsdag 12 september 2017


Poll

Denk jij dat Gonzalo Higuaín geschorst wordt?


Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door schetenlater)

Of ze geven clubs een boete waarbij spelers op zo'n manier worden uitgefloten. Het is kinderachtig, zeker als die ooit eens voor Real Madrid heeft gespeeld. Totaal niet van belang tijdens deze pot.

13 september 2017 om 08:15

Het hoort erbij. Doe niet zo raar.

13 september 2017 om 09:26

Niet alles wat erbij hoort hoef je normaal te vinden.

Ik vind al dat fluiten bijvoorbeeld ontzettend abnormaal. Irriteer me ook mateloos aan stadions waar de tegenstander bij balbezit uitgefloten wordt.

Boetes voor de club gaan me overigens wel te ver.

On: schorsing i.v.m. voorbeeldfunctie, mag wel hopen dat ze het bij 1 wedstrijd voorwaardelijk houden.

13 september 2017 om 12:40

Dat zeiden ze 50 jaar geleden ook over racisme in het voetbal...

Het is niet omdat iets al tijden 'normaal' wordt gevonden en er volgens velen bij hoort dat het oke is.

13 september 2017 om 08:18

Tuurlijk is het van belang. De Barcafans doen het om hem uit evenwicht te brengen, wat volgens mij aardig gelukt is. Volste recht van de supporters en daar staat ook het thuisvoordeel natuurlijk voor..

13 september 2017 om 18:00

En het is niet kinderachtig om er op deze manier op te reageren? Kom op zeg, als je als volwassen profvoetballer dit niet van je af kunt laten glijden... Dit moet je gewoon kunnen hebben.

Zozo wat erg dit, laat ze bij de UEFA maar is om andere dingen gaan druk gaan maken in plaats van dit soort kleinigheden.

13 september 2017 om 09:19

Op zich vind ik dat je gelijk hebt, maar je hebt als prof wel een voorbeeldfunctie. Higuain moet dit gewoon nooit doen, hij laat zich kennen. Als prof heb je hiermee te dealen.

13 september 2017 om 11:22

Die mensen die in het publiek zich week in week uit misdragen hebben ook een voorbeeldfunctie, maar die kunnen lekker hun gang gaan en iemand 90 minuten lang beledigen. Ik ga echt niet goedpraten wat spelers op het veld doen, maar op het moment dat ik het woord voorbeeldfunctie voorbij zie komen dan ga ik er ook wel wat van vinden.

Als ik op de tribune zit (en daar zit ik nogal eens) dan raak ook ik wel eens oververhit. En dan roep ik wel eens wat, waarvan ik dan al snel denk "was dat nou nodig?", omdat wat ik roep niet bepaalt een voorbeeld is voor alle jongeren en kinderen die ook gewoon op deze wedstrijden afkomen. Het eerste wat me overkomt is schaamte en daarna een belofte aan mezelf dit niet meer te doen. Maar het is al wel gebeurt en ik sluit niet uit dat het nog eens gebeurt als ik weer over verhit raak. Nou, laat ook Higuain zich schamen en laat daarmee de kous af zijn. En als de roeptoeters op tribunes zich nou ook eens afvragen waar ze mee bezig zijn, dan wordt het misschien nog ooit wat

13 september 2017 om 11:55

Ieder mens heeft een voorbeeldfunctie. Voetballers liggen op dat gebied natuurlijk onder een vergrootglas, maar dit soort dingen zijn nog redelijk onschuldig. Ik vind een schorsing dus ook wat overdreven.

13 september 2017 om 15:29

Het is niet omdat er grotere problemen zijn dat je dit door de vingers moet zien. Of het hem een schorsing moet opleveren of niet, laat ik in het midden, maar dat dit niet thuis hoort op een voetbalveld is duidelijk.

Jammer dat hij zo doet want buiten het veld is het een hele lieve man. Dit geintje kan hem 5 tot 7 wedstrijden kosten. Als hij het argument 'voetbal is emotie' gebruikt, kan het 2 tot 3 wedstrijden schorsing worden.

13 september 2017 om 08:56

Nee joh, eerdere gevallen kregen 1 wedstrijd. Jij denkt dat het publiek je de huid vol mag schelden en weet ik veel nog meer en even een vingertje en je krijgt 5 tot 7 wedstrijden schorsing. Dat is meer dan veel doodschoppen.

Totaal onnodig dit, dat weet je Gonzalo je bent een volwassen man en laat ze lekker fluiten dat zou mij alleen nog maar meer motiveren. Maar Gonzalo was weer is onzichtbaar zoals in de meeste wedstrijden maar het vervelende aan de Argentijn is dat hij ondanks slecht spel vaak toch het doel weet te vinden, ik pleits is voor Douglas Costa, Mandzukic, Bernardeschi en Dybala voorin.

13 september 2017 om 10:54

Dat kan, maar dan moet Mario wel fit zijn. Dan kunnen we dat proberen. Verder was Federico gisteren niet echt wat. Wat mankeert Allegri om te starten met Rodrigo in plaats van Federico? Echt amateuristisch die coaches soms..

Ach kom op man, ze moeten zich eens niet zo aanstellen bij de Uefa. Is gewoon emotie, nee niet slim maar boeiend zeg. Om elke scheet wordt tegenwoordig iets 'onderzocht'...

Wel heel kinderachtig als ze hier een schorsing voor gaan uitdelen. Tuurlijk, spelers hebben een voorbeeldfunctie en als een speler publiek extreem uitdaagt vind ik het een ander verhaal. Maar zoveel is hier niet aan de hand. Geef die vent een waarschuwing en het laat het daarbij.

Als eerste is dit niet slim van Higuain om hierop te reageren. Vervolgens verbaas ik me over de fans die Higuain uitfluiten.

Hij is een madridista, maar hij heeft nooit Barca zwart gemaakt of slechte zaken over ons gezegd. Ik herinner me geen enkel wedstrijd of uitspraak van Higuain die kan aanleiden tot het uitfluiten van hem. Ik zou het 'begrijpen' als dit ene Sergio Ramos was, maar Higuain? Wat zonde.

13 september 2017 om 10:46

Gonzalo 'Pizza' Higuain toont hier aan wat voor een zwakke, onzekere persoon het is. Kan ik wel begrijpen, want het is ook een speler van niets. Een speler die het alleen laat zien tegen een Sampdoria of een Cagliari. Heeft het meerdere malen verpest voor Argentinie in finales, voor Juventus idem dito. Maar of hij dit verdient is een andere verhaal. Als het Sergio Ramos was mocht hij van mijn part een varkenshoofd op zijn lelijke apensmoel gekregen hebben van de supporters.

Dat juventus voor deze man zoveel betaald heeft kan ik nog steeds niet begrijpen. Wat een overschatte speler is dit!

Blijf het een matige spits vinden. Natuurlijk scoort hij in Italië veel maar voor het totaalplaatje komt hij dik te kort vergeleken met een Suarez, Lewandowski etc.

Higuain moest zich maar bezig houden met zijn spel. In plaats van het publiek. Wat was hij weer slecht zeg. Toch een behoorlijke miskoop gebleken. Hoop dat hij vertrekt volgende zomer. En er dan een nieuwe spits komt. Zie graag belotti komen.

Op dit voorvalletje na, die de arbitrage mistte, vond ik Skomina en co een goede wedstrijd fluiten. Hij liet zich niet imponeren door het publiek en gaf Juventus de mogelijkheid om duels aan te gaan. Menig arbiter is geneigd om de wedstrijd dood te fluiten, in het voordeel van de 'stervende zwanen' van Barca. Met name de gele kaart voor Messi juichte ik toe. Dat 'kaartje vragen' wordt ik zo ontiegelijk boos over. Dit gedrag wordt aangemoedigd door het publiek in Camp Nou, dat zich ook weer van zijn treurige kant liet zien. Ik heb niet de drang om Barca in een kwaad daglicht te stellen, maar deze gedragingen van spelers en publiek trek ik gewoon niet.

13 september 2017 om 11:08

Die gele kaart van Messi was terecht. Maar als je naar de overtreding kijkt; Barca met een counter-attack, Messi die onderuit werd gehaald en vervolgens de counter-attack verprutst werd. Dat is altijd een gele kaart, no matter what. Maar die kreeg Juve niet. Ook Matuidi die maar blijft duwen en kleine overtredingen maakte kreeg ook niets. Slechte wedstrijd van de arbiter. Maar die hebben we niet nodig, dit Barca maakte spaghetti carbonara van Juventus.

13 september 2017 om 12:50

In de ideale wereld van Barca dansen alle spelers als vlindertjes over het veld en is er nooit fysiek contact. Gelukkig is dit niet de realiteit. En gelukkig krijgen scheidsrechters ook de gelegenheid om optelsommen te maken: Een overtreding an sich kan bestraft worden, maar wat daarvoor is voorgevallen wordt meegenomen in het besluit over de overtreding. Kaart-vragende, jammerende spelers worden minder in bescherming genomen. Tenminste, door een goede scheidsrechter wel.

13 september 2017 om 18:07

Denk dat het de eerste keer was dat Messi om geel vroeg. Stond er ook van te kijken. Scheidsie vergat natuurlijk wel een paar keer geel aan Juve te geven. Verder geen kaartvragende en jammerende spelers gezien gisteren.

Ik begrijp de veelal vergoelijkende reacties hier niet zo goed. Artikel 15 van de Uefa gedragscode voor spelers: 'provoking spectators' kun je voor gestraft worden. Dan is het toch logisch dat de Uefa daar naar handelt? If you can't stand the heat, stay out of the kitchen...

Ik snap niet dat het goed wordt gepraat dit, dit is schandalig. Als een Barcelona speler dit deed dan was het opeens wel schandalig en 'uefalona'. Kaarten vragen = Onsportief gedrag. Middelvinger opsteken naar supporters = Emotie.

Volgens mij sporen sommige mensen hier niet.

Note:
Ik keur het kaarten vragen niet goed van Messi.

13 september 2017 om 17:58

Kaarten naaien IS onsportief, de scheidsrechter maakt de beslissingen en daar moet je niet tegen gaan lopen janken. Daarnaast is het uiterst oncollegiaal om te zeuren om een straf voor je tegenstander.

Middelvinger opsteken IS emotie, namelijk: boosheid. Is het juist om je middelvinger op te steken? Haast nooit, echter de context hier is dat hij, door het belabberde spel en slecht resultaat geen leuke avond heeft gehad. Vervolgens wordt hij uitbundig uitgejouwd, zeker weten met nare woorden ertussen.

Je stelt dat je het kaarten vragen niet goed keurt maar maakt wel zelf de vergelijking?

Keur je daarnaast het uitjouwen van een speler wel goed?

14 september 2017 om 00:59

En kaarten vragen is niet uit emotie? Als je meerdere keren onderuit wordt gehaald ga je niet uit boosheid naar een kaart vragen?

Spelers uitfluiten vind ik jammer als het gebeurd, heb liever dat ze die energie steken in het aanmoedigen van je team ipv iemand uit te fluiten.

14 september 2017 om 02:29

Kaarten vragen komt voort uit emotie, dat heb ik ook niet ontkent. Het is echter helemaal niet netjes om te doen, dus onsportief. Je gaat doelbewust op zoek naar een straf(kaart) voor iemand terwijl dat helemaal niet je taak is, dat is het probleem. De scheidsrechter moet daar bovendien over beslissen.

Tegenstanders horen elkaar te respecteren. Als een van de tegenstanders een fout begaan, moet, en zal, de scheidsrechter als derde partij daarover oordelen.

Verder ben ik het volledig met je eens wat betreft de supporters. Enorm hatelijk dat gefluit altijd. Zou toch geweldig zijn om in plaats daarvan, 90 minuten lang gejuich te hebben.

13 september 2017 om 18:58

Als Barcelona fan moet je juist blij zijn dat het zo weinig voorkomt dat iemand een gele kaart krijgt voor het vragen van een kaart. Als alle scheidsrechter consequent zijn dan eindigt Barcelona iedere wedstrijd met vier spelers en zullen Busquets, Suarez, Alba en Messi nauwelijks meer spelen.

14 september 2017 om 00:57

En jij denkt dat Barcelona spelers door zullen blijven gaan als er consistent geel voor krijgen?

was ook belachelijk als hij hier een grote straf voor zou krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1032 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus9562
2.Napoli9148
3.AS Roma7733
5.Lazio7240
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Mattia De SciglioVerdediger00
Medhi BenatiaVerdediger00
Andrea BarzagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Juventus.

119 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren