wk2018

Crystal Palace stelt ervaren opvolger aan van De Boer

Dinsdag, 12 september 2017 om 20:40

Roy Hodgson is de nieuwe manager van Crystal Palace. De club uit Zuid-Londen maakt dinsdagavond via de officiële kanalen bekend dat de zeventigjarige Engelsman voor twee seizoenen heeft getekend. Hodgson is de opvolger van Frank de Boer, die maandag na een dienstverband van 77 dagen werd ontslagen.

Hodgson leidt woensdag zijn eerste training en zit zaterdag al op de bank op Selhurst Park wanneer the Eagles het opnemen tegen Southampton. “Dit is de club van mijn jeugd en ik weet nog goed dat ik hun wedstrijden bekeek vanaf de tribune aan de Holmesdale Road-zijde. Het heeft mij mooie herinneringen opgeleverd”, aldus de coach die in het seizoen 1965/66 voor Crystal Palace speelde, maar er nog nooit trainer was.

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op


“Als speler droom je er dan van om voor Crystal Palace te spelen en als trainer droom je om de club te coachen. Er is sindsdien veel gebeurd. Ik zie het als een beloning dat ik hier nu ben, als manager van Crystal Palace, de club waarvan ik altijd heb gehouden en die ik altijd heb bewonderd. Wij zijn de club van Zuid-Londen met een enorme achterban. De ambities hier zijn realistisch en we hebben enorm veel potentie om te groeien.”

“Ik hoop dat we onze doelstellingen bereiken. Ik ben erg blij om weer terug te zijn in het clubvoetbal. Het is een tijd geleden dat ik hier was”, besluit Hodgson, die voor het laatst werkzaam was als adviseur van het Australische Melbourne City. Daarvoor was hij interim-bondscoach van Jong Engeland, bondscoach van Engeland en trainer van onder meer Liverpool, Fulham en Internazionale.


Poll

Gaat Crystal Palace zich dit seizoen handhaven, denk je?


Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door mazora)
12 september 2017 om 20:54

Zo triest ook. Gaat hij dan ook commentaar krijgen wanneer hij tegen al die toppers verliest of eisen ze zijn ontslag?

12 september 2017 om 22:40

Als hij ook direct 3 wedstrijden verliest van directe concurrenten met een doelsaldo van 0-7 dan zal er net zo goed gezeur zijn.

Hodgson... das toch die man die bij het Engelse nationale team ook niets bereikt heeft?

12 september 2017 om 20:44

Klopt, had ook van die geniale ingeving om Rooney op de linker vleugel te zetten.

12 september 2017 om 21:02

En was hij ook niet de coach die Harry Kane de corners liet nemen?! 😂

12 september 2017 om 22:25

Hij wist enkele jaren geleden ook nog de Europa League finale te bereiken met Fullham. Die verloren ze toen echter na verlenging van Atletico. Hij is wel het type die rust binnen deze club kan brengen. Een vrij saaie trainer die volgensmij wel bij Crystal Palace past. Het is gewoon een vrij degelijk trainer en hij kan niks doen aan de manier waarop de Boer is ontslagen.

12 september 2017 om 20:54

Dat is op zich geen criterium .. Bereiken daar allemaal niks!

Wat een waardeloze club zeg. Helemaal geen respect. Nou wees blij dat je daar weg bent.

Waardeloze trainer, matige club, drie keer niks. Ben helemaal klaar met dit onderwerp. Next.

Ondanks dat Frank een foute keuze maakte door daar te tekenen, hoop ik dat ze rechtstreeks degraderen... bah

12 september 2017 om 21:05

Ben jij het Sjaak? Ik denk er trouwens ook zo over. Die clubleiding stelt hem aan vanwege zijn filosofie en rekent hem er na 4 wedstrijden alweer op af. Dat opportunisme is de voetballerij op zijn lelijkst.

Qua visie, ervaring ect ect ect wel veel beter dan frank de boer, logische keuze. Crystal palace heeft leuke selectie met benteke Zaha ect, succes Roy!

Benteke mag gaan oefenen op Corners XD wat een waardeloze trainer is hodsgon had dan de boer laten zitten al is die ook waardeloos. Maar dan hoef je ten minste maar 1 ontslag premie uit te keren

Voor de korte termijn kan het misschien een aardige oplossing zijn, maar voor de lange termijn schiet je niks op met Hodgson.

12 september 2017 om 20:45

Haha ja ik heb gehoord dat de boer 5.5 miljoen heeft meegekregen. Dat is natuurlijk niet verkeerd. Helaas willen mensen in de voetbal wereld zo geen geld verdienen. Maar je kan als club toch niet 3 van die ontslag premies per jaar betalen?

13 september 2017 om 00:19

Haha premier league clubs wel, die hebben zoveel geld!

Ik begrijp Crystal Palace in 1 keer. Best een slimme zet. Eerst Frank de Boer aanstellen. Je weet dat die gaat falen. En dan pas je echte eerste voorkeur. Die dan ineens een lager afbreukrisico heeft want die ander heeft de eerste wedstrijden al verkloot.

Aan de ene kant is het een ervaren trainer die Crystal Palace vast wel kan behoeden van degradatie. Aan de andere kant staat Hogdson haaks op de speelwijze van De Boer en zet de leiding van Palace zich wel voor schut. Je haalt Frank de Boer binnen om een ander soort voetbal te spelen, maar naar vier wedstrijden mag hij weg en vallen ze alweer terug op kick and rush.

Manager van niks met een selectie van niks. Zal wel een stijl van voetbal spelen dat meer aansluit bij Palace, maar van Hodgson word je ook niet blij van.

Je zult moeten rekenen op monsterseizoenen van Zaha en Benteke, wil je in de Premier League blijven.

Het blijft mij verbazen dat dit soort waardeloze coaches nog aan banen komen in de PL. Maar goed, Hodgson zal wel beter passen bij de visie van Crystal Palace. Dit is iemand met een hele andere idee van voetbal spelen dan Frank de Boer. Niet dat ik de Boer een top coach vind. Maar had hem dan net zo goed niet een baan aangeboden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Crystal Palace

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
James TomkinsVerdediger10
Jaïro RiedewaldVerdediger10
Scott DannVerdediger10
Joel WardVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Crystal Palace.

1 fan
Coach, 70 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 juni
NAC Breda mag dromen van de komst van Daniel Arzani. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren