‘Frank de Boer kan rekenen op forse ontslagvergoeding bij Crystal Palace’

Dinsdag, 12 september 2017 om 18:45

Frank de Boer houdt minimaal 2,2 miljoen euro over aan zijn ontslag bij Crystal Palace. De oefenmeester werd maandag op straat gezet door de Engelse club en krijgt naar verluidt een ontslagvergoeding ter waarde van één jaarsalaris mee.

De Boer tekende eind juni een driejarig contract op Selhust Park en zou in die periode 6,6 miljoen euro gaan opstrijken. De ex-trainer van Ajax en Internazionale haalde het einde van die termijn echter niet, waardoor Crystal Palace volgens The Times genoodzaakt was zijn tot medio 2020 doorlopende verbintenis tegen een bedrag van ruim twee miljoen euro af te kopen.

Crystal Palace besloot maandag te breken met De Boer, 77 dagen na zijn aanstelling in juni. Onder leiding van de 47-jarige trainer verloren the Eagles hun eerste vier wedstrijden in de Premier League, zonder ook maar één doelpunt te maken. Vorig jaar besloot ook Internazionale al vroegtijdig afscheid te nemen van De Boer.


Poll

Zie jij Frank de Boer ooit nog bij een topclub werken als trainer?


Gerelateerd

30 reacties (laatste reactie door sulejmanii)

Ik krijg het niet mee als ze me buiten schoppen, maar fors zou ik het in de voetbalwereld niet noemen.

12 september 2017 om 20:00

Ik denk dat ik bij ontslag zo ongeveer hetzelfde bedrag mee zal krijgen. Ook voor de voetbalwereld is dit vrij fors hoor. Maar ik snap je punt. De bedragen zijn enorm momenteel.

Grofweg €28.000 per dag verdiend? Maar on topic, blijft het niet waard, een dergelijk ontslag komt niets ten goede. Hem niet en het Nederlands trainersgilde niet.

13 september 2017 om 03:37

En CP niet. Wilden een andere speelstijl maar geven de trainer de tijd niet. Nul komma nul verantwoordelijk beleid bij de club. En die verhalen over de "arrogantie" van de trainer om op de training dingen te doen die de spelers niet kunnen, wat een flauwekul. Dan moeten die spelers na de training blijven hangen en dan kunnen ze zeggen "Kijk trainer, ik kan het ook". Maar ze gaan in de regel liever direct naar huis om hun haren te kammen en hun designer kleding aan te trekken om zich vervolgens in de stad te gaan tonen. Ik ben niet haatdragend maar zou het mooi vinden als CP direct degradeerd. De club en het gros van de spelersgroep verdienen niet beter.

Ben benieuwd wat hij nu gaat doen. Ik vermoed dat hij in de 2de helft van het seizoen ergens opgepikt wordt wanneer een andere ploeg een coach buiten trapt.

12 september 2017 om 19:33

Ik vermoed dat ie buiten de Eredivisie en België nergens meer aan de bak gaat komen. Zijn staat van dienst is niet bepaald indrukwekkend te noemen.

12 september 2017 om 19:37

Zijn eerstvolgende baan zal inderdaad iets in die richting worden, maar als hij dan goed presteert kan hij nog steeds terecht in een van de 4 grote competities. Misschien zien clubs dan ook in dat ze een trainer binnenhalen die wel de kwaliteiten heeft maar die ook een eigen idee over voetbal heeft. Niet zoals een CP, geen idee wat die hadden verwacht maar je kunt er toch vanuit gaan dat als je FdB haalt hij het op zijn manier wilt doen. En dat heeft tijd nodig.

Dat is echt geldverspilling. De technische staf zou ook ontslagen moeten worden omdat ze een trainer hebben aangesteld die er niets van bakte. Of je geeft een trainer het volledige vertrouwen of je zit fout doe hem aan te stellen en moet je ook gestart worden.

12 september 2017 om 19:03

Tja 4 wedstrijden 0 punten en 0 doelpunten is ook wel veelzeggend hoor. Complete mismatch maar meneer De Boer mag zelf ook wel eens gaan nadenken of hij wel geschikt is voor een competitie hoger dan de Eredivisie. Kan geen toeval zijn dat hij 2x na zeer korte tijd wordt ontslagen en bij beide clubs het verwijt krijgt gebrekkige communicatie te voeren, geen 'plan B' te hebben en poppetjes op de verkeerde plek plaatst.

12 september 2017 om 19:06

Was fan van hem als mens, voetballer en trainer, maar dat laatste is er nu wel een beetje vanaf.

12 september 2017 om 19:21

Tuurlijk zijn die medeverantwoordelijk, maar waar ga je dan de grens trekken? De spelers waren immers ook niet goed, maar je gaat ook niet al je spelers ontslaan..

Soms denk ik van: "was ik De Boer maar, al zou iedereen me als een lachertje zien." De Boer moet gewoon naar een stabiele club gaan. Ik denk dat ze in Duitsland en Spanje hem nog de kans zouden geven of terug naar Nederland kan ook.

12 september 2017 om 19:08

Duitsland is hij vermoed ik ook niet geschikt voor. Hij zal als Noordhollander geen goed Duits spreken en wil het teveel op zijn manier doen. Wanneer je daar drie keer verliest begint de Abstiegsstrudel ook al. Ook gevestigde clubs zijn daar niet vrij van degradatiezorgen.

12 september 2017 om 19:36

En in de Spaanse hoogste klasse zie ik hem ook niet aan de slag komen. Ik denk dat hij eerder belandt in Turkije of Belgie.

12 september 2017 om 19:54

Spanje misschien nog eerder bij een middenmoter die wil voetballen en met een Spaanse assistent uit zijn Barca-netwerk. Turkije zie ik ook niet zitten met hem. Veel te opportunistisch daar. België zie ik voor hem alleen Anderlecht of Club Brugge als optie.

In Engeland gaan echt rare bedragen op het moment rond. Dit is teveel geld voor een ontslag vergoedng. Dit gaat nergens over.

12 september 2017 om 19:24

Dat is gewoon een hartstikke normale gang van zaken. Weinig raars aan en heeft niets met de bedragen in Engeland te maken.

In sommige gevallen zou ik trainers aanraden deze niet aan te nemen, maar in dit geval zou ik em met beide handen aanpakken als ik De Boer was. Echt veel onrecht aangedaan deze man.

De meest overschatte trainer in de voetballerij. Tactisch vreselijk gefaald bij Palace. Ik denk dat de eredivisie zijn top is.

12 september 2017 om 19:33

Vind het toch een beetje overdreven dit. Veel spelers zijn bij Ajax toch echt aanzienlijk beter geworden onder hem en zijn periode was ook gewoon zeer succesvol bij Ajax. Daarnaast kijk naar het carrière verloop van bijvoorbeeld een Ronald Koeman dus ik zou niet zo snel conclusies trekken. Daarnaast zijn zelfs grote namen als Mourinho ontslagen in de premier league dus hij hoeft zich niet te schamen.

12 september 2017 om 19:37

Toen Mourinho ontslagen werd had ie al wat prijzen gepakt in verschillende competities. FdB kan buiten Nederland enkel twee clubs op zijn CV zetten waar hij niet eens drie maanden vol heeft gemaakt.

13 september 2017 om 02:10

Memphis zo is het maar net, ik hoop dat Frank ooit nog goed terecht komt. Maar sommigen leden zijn altijd, negatief over alles wat met Ajax te maken heeft.

12 september 2017 om 19:34

Hahahaha de meest overschatte trainer in de voetballerij? Wat een onzin man. Ga je nu komen met het zijn inderdaad slechte cijfers bij CP en Inter? Je hebt gewoon tijd nodig soms man, Gio verloor 7 wedstrijden op rij met Feyenoord, maar won uiteindelijk de beker en de titel het jaar daarop. In z'n eerste 2 jaar bij Ajax speelde ze gewoon best wel aardig en werden ze kampioen. Dat hij niet zo goed was als vele dachten is waar, maar de meest overschatte trainer? De helft van de trainers in de PL zijn enorm overschat, Roy Hodgson is een verschrikkelijke coach bijvoorbeeld.
Lekker voor Frank een slordige 6,6 miljoen en lekker chillen, komt wel weer goed.

Broodje aap verhaal. De Boer krijgt iets meer mee. Waarschijnlijk 60-80%. Zoiets leg je gewoon contractueel vast. 2.2M is het bedrag dat je betaald voor een huurspeler. Ben benieuwd wanneer meneer Parish her veld moet ruimen want Palace verslijt nogal wat trainers

12 september 2017 om 22:25

Wat heeft een huurspeler hier nou weer mee te maken als ik zo vrij mag zijn dit te vragen?

10 coaches in 5jaar heb ik ergens gelezen dacht ik....zegt in mijn ogen meer over de club dan over frank de boer. Achteraf makkelijk praten maar hij had daar nooit heen moeten gaan.

Iedereen zit maar te zeggen dat ze hem dentijd moeten /hadden moeten geven Wat een gelul ,dus de boer presteerd alleen na +- 10 a 11 wedstrijden? Omdat zn systeempje dan ongeveer erin zit? Ach man dat is een half seizoen. Mocht ie dat bij het nl elftalnl doen betreft dat een complete kwalificatie. Een trainerbmag best verliezen maar geen doelpunt of punt na 4 wedstrijden is erg magertjes Snap cp wel die hebben niet 11 wedstrijden de tijd om puntjes te sprokkelen voor handhaving

'grote Coach of niet, in de premier league moet je ook gewoon die forse schade vergoeding vragen als je ontslagen wordt op korte termijn of gewoon meekrijgen dat moet gewoon.

Off:

Zelf ook meegemaakt als werknemer na 24 jaar dienstverband. .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Crystal Palace

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
James TomkinsVerdediger10
Jaïro RiedewaldVerdediger10
Scott DannVerdediger10
Joel WardVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Crystal Palace.

184 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Nicolai Jörgensen staat nog in de belangstelling van Newcastle United, maar de lijst van trainer Rafael Benítez telt ruim vijftig spitsen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren