‘Zijn ontslag bij Inter en Crystal Palace doet niets af aan zijn vakmanschap’

Dinsdag, 12 september 2017 om 13:27

Frank de Boer werd maandag ontslagen bij Crystal Palace, nadat hij slechts 77 dagen aan het roer had gestaan bij the Eagles. Vorig seizoen werd de Nederlander ook al na een korte periode de laan uitgestuurd bij Internazionale. Om die reden moet De Boer volgens John Heitinga snel een nieuwe club zien te vinden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het met John Heitinga eens?


Gerelateerd

23 reacties (laatste reactie door chimo)

Tuurlijk wel bij Inter een topclub lukt t nie en bij Crystal Palace een minder goede club faalt ie echt heel hard

12 september 2017 om 14:19

Internazionale was op dat moment al een topclub in verval. De opvolger van Frank de Boer deed het niet veel beter, terwijl zijn voorganger het ook niet voor elkaar kreeg.

Crystal Palace is gewoon een degradatiekandidaat en is over het algemeen zelden de betere ploeg. Dat is al zo sinds ze in de Premier League actief zijn. Jongens als Zaha en Townsend zijn eigenlijk de enigste spelers die iets uit kunnen richten daar.

Ik ben het eens met het feit dat De Boer overschat is, maar heeft toch vooral gewoon hele slechte keuzes gemaakt bij het kiezen van zijn clubs. Zowel Internazionale als Crystal Palace waren gewoon geen goede keuzes op die momenten.

12 september 2017 om 14:50

De Boer haalde 1,21 punt per wedstrijd bij Inter. Zijn opvolger Pioli haalde er 1,67. Over een heel seizoen gezien is dat een verschil van 17,5 punten op de ranglijst. Dat noem ik toch wel degelijk een heel stuk beter.

Toen de Boer na 11 competitiewedstrijden ontslagen werd stond de club op de 12de plek. 11 wedstrijden later stonden ze 4de. Dan kan je toch niet stellen dat zijn opvolger het niet beter deed.
Een dramatische serie vanaf speelronde 30 heeft ze uiteindelijk de das om gedaan waardoor ze op plek 7 eindigden.

De Boer had best wat uit kunnen richting bij Palace. Zo slecht als sommigen stellen is het ook weer niet. Hij had alleen niet ineens alles compleet om moeten gooien. Was eerst even verder gegaan met een vertrouwde formatie, waarin je al wel probeert vanachter uit op te bouwen. Dan doen de spelers daar in een vertrouwde opstelling ervaring mee op, terwijl de Boer ervaring met de Premier League op kon doen.

Nu wilde hij alles tegelijk, konden de spelers het niet handelen en waren er wederom al snel geruchten van een lastige omgang. Dat is hem gewoon funest geworden en dat mag je de Boer zelf ook aanrekenen.

Lachwekkend. John Heitinga is zelf een verschrikkelijke manager. Uberhaupt geen intelligent persoon. Natuurlijk verdedigt hij een andere ajax-man. Deze 'trainer' verloor zijn eerste pot als manager met 5-0. Gaat het ff.

12 september 2017 om 13:43

Dus omdat hij zijn eerste wedstrijd met 5-0 verliest, met een team met veel buitenlandse jongens die net nieuw zijn tegen een PSV wat een van de beste lichtingen heeft, heeft hij geen recht van spreken?

Met hoeveel won of verloor jij je eerste wedstrijd als trainer bij een Bvo?

12 september 2017 om 13:50

Dus iedereen die niet een manager is mag geen mening hebben over andermans kwaliteiten in de voetballerij? Ik vind John een onintelligent persoon met matige skills als trainer. Hij heeft alle recht van spreken, net zo goed als ik. Ik geef gewoon mijn mening, en daar heb ik geen knvb diplomaatje voor nodig.

12 september 2017 om 14:41

Vind dat je snel met je oordeel bent of zijn dit je onderbuikgevoel Je zou een goede manager zijn voor CP die zijn in mijn ogen ook veel te snel met oordeel/ontslag.

Ook al stelde hij me na mijn terugkeer naar ajax niet op aldus Heitinga, haha prachtig, blijkbaar zit t hem nog steeds dwars haha, al met al sportieve reactie van hem

Helemaal mee eens!
Zijn ontslag bij zowel Inter als CP laat namelijk zien dat hij geen vakmanschap bezit.

Het doet dus niks af aan iets wat totaal ontbreekt!

12 september 2017 om 14:15

Natuurlijk complete onzin, want hij werd ook vier keer achter elkaar kampioen bij Ajax en dat met veel jeugdspelers. Hij werd na zijn tijd bij Ajax misschien wat overschat, maar een volledig gebrek aan vakmanschap is natuurlijk gewoon een dom argument.

12 september 2017 om 14:21

Het is ook geen argument, het is een feit.

Met het beste team 4x op rij kampioen worden doet m'n 3-jarige neefje ook, helemaal als de concurrentie verzaakt.

12 september 2017 om 15:06

Lul toch niet zo slap Als het zo makkelijk was, waarom werd Ajax dan voordat de Boer daar kwam al 7 jaren geen kampioen??

12 september 2017 om 16:44

Voor Frank de Boer er kwam, was het anders niet bepaald geweldig bij Ajax. Het is dus zeker geen feit. Als het een feit is, moet je het ook aan kunnen tonen en ik weet zeker dat je dat niet op een juiste manier kunt.

Tja, de mening van Heitinga is in dit geval natuurlijk niets waard. Beleidsbepalers bij clubs kijken wel degelijk naar het CV van de Boer en zien dan 2 ontslagen binnen enkele maanden bij zijn laatste 2 werkgevers. Het maakt niet uit in welke sector je werkzaam bent, zoiets is altijd en overal nadelig.

Een onafhankelijk persoon leest toch gewoon dat 2 clubs, totaal niet aan elkaar gerelateerd, binnen no time genoeg hadden gezien van het vermeende vakmanschap van de Boer. Daarmee belandt je bij werkgevers die wat te kiezen hebben gewoon op de 'nee' stapel.

Het grappige is dat menigeen nu verwijst naar de progressie die tegen Burnley te zien was. Dat was nadat hij terug was gestapt na 4-2-3-1! Dat is dus gewoon bewijs dat zijn 3-4-3 formatie in de eerste wedstrijden gewoon een belachelijke keus is geweest. Een teken van onkunde dus. Tel daarbij de vermeende akkefietjes die er ook speelden en dan sta je dus gewoon best terecht op straat.

12 september 2017 om 21:30

Ja, dus als een formatie Ãâ©ã£â©n keer goed werkt dan is dat meteen bewijs voor jou? En het kan onmogelijk komen door Ãâ©ã£â©n van die andere 100 factoren die meespelen? Ik vind dat echt een kansloze manier van analyseren en vind het ook werkelijk onbegrijpelijk dat jij Crystal Palace steunt in hun besluit om De Boer nu al te ontslaan...

12 september 2017 om 22:20

4231 is de formatie waar Palace zich afgelopen seizoen, afwisselend met 4141 mee heeft weten te handhaven. De Boer wilde om onduidelijke redenen 343 met dit team gaan spelen, wat gewoon niet bij het materiaal past. Dat hij als zijn hoofd op het hakblok ligt ineens naar 4231 grijpt en ze ineens vele malen beter spelen dan toont dat toch gewoon aan dat de Boer een enorme fout heeft gemaakt met zijn keuze voor 343. Zo zal de clubleiding dat in ieder geval op kunnen vatten. Je kan wel weer moeilijk gaan doen over het woordje 'bewijs'. Noem het bewijs, noem het een indicatie. Wat ik er mee bedoel is dat het duidelijk niet in zijn voordeel sprak dat ze veel beter met speelden in de meer vertrouwde 4231. Ik steun de keuze van Palace niet per se, maar vind dat het ontslag vanuit hun oogpunt wel te rechtvaardigen is. Er wordt een negatief record uit 1924 geëvenaard. 3 verliespartijen tegen directe concurrenten, waarin niet 1x wordt gescoord. Laatste wedstrijd ineens terug naar oude formatie, waarmee prompt veel beter gespeeld wordt. Vermeende moeizame communicatie en relatie met spelers. Naar verluidt zijn diverse spelers ook totaal niet onder de indruk van de werkwijze van de Boer. Alles bij elkaar snap ik dat het kan leiden tot een conclusie dat er weinig perspectief op verbetering is en je beter met een ander door kan gaan. Lullig voor de Boer, maar als iemand dit 2x op rij gebeurt dan moet je ook in de spiegel kijken. Het is dan toch waarschijnlijk dat het achter de schermen wel degelijk rommelde. Als je dan ook niet presteert dan lig je er dus uit.

13 september 2017 om 07:31

Je herhaalt nu gewoon wat je al eerder hebt gezegd en ik vind het belachelijk. Je KAN gewoon na 4 wedstrijden niet zeggen dat het door de trainer komt dat ze niet goed presteren. Dat is niet te rechtvaardigen. Dan hadden ze hem net zo goed na 1 wedstrijd al kunnen ontslaan. En je kan ook niet zeggen dat 4231 een veel betere opstelling is voor Palace omdat ze in dat systeem toevallig een goede wedstrijd spelen. Dat kan ook 100.000 andere redenen hebben gehad. Als ze nou 5 wedstrijden in die formatie goed gespeeld hadden, dan ok. Maar 1 wedstrijd, kom op zeg...

Vind dit nogal een domme opmerking van Heitinga. Als je hem niet op zijn slechte prestaties mag afrekenen, moet je dat ook niet doen bij zijn goede prestaties. Feit is gewoon dat hij het bij Ajax erg goed heeft gedaan en daarna twee keer is ontslagen.

Ik ben van mening dat F. de Boer te koppig is voor het huidige Internazionale en degradatiekandidaten. Hij had gewoon ergens naartoe moeten gaan waar je niet voor degradatie speelt of waar de club in verval is.

Natuurlijk valt er iets van te zeggen bij zowel Internazionale als Crystal Palace, maar zijn CV wordt er zo niet beter op. Het zal voor hem nu lastig worden om een mooie uitdaging te vinden, want na twee ontslagen staan de clubs niet meer zo snel in de rij.

Hij kan goed met jeugd werken. Van mij mag die naar Feyenoord komen, we kunnen wel een nieuwe trainer bij de A1 gebruiken.

Frank de Boer moet zich eerst inlezen naar welke ploeg hij gaat voor hij tekent. Dat is in mijn ogen 2x het probleem geweest. Leuk hoor die Hollandse school 4-3-3 spelen maar dat gaat niet overal. Zeker wanneer je weet dat er grote financiële belangen op het spel staan. Je krijgt geen jaar de tijd om jou speelstijl in te passen, nee resultaten moeten vanaf dag 1 geboekt worden!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Crystal Palace

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
James TomkinsVerdediger10
Jaïro RiedewaldVerdediger10
Scott DannVerdediger10
Joel WardVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Crystal Palace.

1254 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2010- Ajax
Laatste voetbalnieuws

‘Ambitieus Swansea City pakt door en heeft gesproken met De Boer’

Swansea City heeft contact gehad met Frank de Boer. De club uit Wales, die dit seizoen degradeerde uit de Premier League, heeft afgelopen week afscheid genomen van manager Carlos Carvalhal, mede...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Nicolai Jörgensen staat nog in de belangstelling van Newcastle United, maar de lijst van trainer Rafael Benítez telt ruim vijftig spitsen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren