wk2018

‘Ik wil winnen, niet achteraf kunnen zeggen dat ik tegen Messi heb gespeeld’

Maandag, 11 september 2017 om 20:34

Filipe Luis heeft veel respect voor Lionel Messi. De verdediger van Atlético Madrid heeft meerdere keren tegenover de Argentijnse sterspeler van Barcelona gestaan, waarbij met name de confrontatie in januari 2016 (2-1 winst voor Barcelona) bij menigeen op het netvlies staat. Toen kreeg de linksback een rode kaart en moest drie wedstrijden toekijken, nadat hij Messi een trap verkocht.

"Ik heb veel bewondering voor Messi, hij heeft mij nooit iets verweten", aldus Filipe Luis in gesprek met Panenka. "In iedere wedstrijd was er respect. Ik heb nooit om zijn shirt gevraagd en dat ga ik nooit doen ook, omdat ik, als ik het veld op ga, wil winnen. Ik wil wedstrijden winnen, niet achteraf kunnen zeggen dat ik tegen Messi heb gespeeld."

In het vraaggesprek zegt de Braziliaan dat hij graag zijn carrière wil beëindigen bij Atlético, hoewel hij eerder ook heeft beweerd graag te willen terugkeren bij Ajax. De verdediger geeft tot slot zijn mening over wie tot beste speler van het jaar moet worden gekroond en hij vindt dat Cristiano Ronaldo niet consistent genoeg is geweest: "De Ballon d'Or is een subjectieve kwestie, Cristiano heeft niets gedaan tot aan de laatste twee maanden."


Poll

Filipe Luis is de beste linksback ter wereld


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door aqua1)

Dat zijn de echte en dat zijn winnaars in plaats van spelers die Messi hele wedstrijd om een shirt smeken dat vind ik dan zo gênant en je vernederd jezelf alleen maar mee.

Geweldige linksback, maar niet de beste van de wereld. Ik schat Alaba, Marcelo en Sandro toch hoger in. Maar zeker top 5.

11 september 2017 om 20:48

Sandro? Uiteraard niet en Alba is de laatste twee jaar ook niet in vorm.

11 september 2017 om 20:55

Daarom zegt hij ook Alaba Marcello is in mijn ogen de beste linksback van de wereld

11 september 2017 om 20:55

Gelukkig zei hij Alaba al kan men daar ook over discussiëren

11 september 2017 om 20:56

El Fenomeno gedraag je eens even. Alex Sandro niet beter dan Luis? Sjonge jongen, ook een goedenavond.

11 september 2017 om 21:26

Alex Sandro at messi op he tegen Barca Sandro is ook zeker beter dan Alaba en Alba alleen Marcelo nog voor hem wat ook logisch is omdat ie 4 jaar meer ervaring heeft

12 september 2017 om 07:11

Zeft een juve supporter. Sandro komt past kijken op het hoogste niveau. Omdat hij messi een paar keer heeft kunnen stoppen zegt niet dar hij meteen de beste is. Alaba alba marcelo zijn beter en dat weet jij ook.

12 september 2017 om 07:09

Nee sandro niet, dan eerder jordi alba.

Die hele prijs slaat nergens op.
Als het echt voor de beste speler is dan gaat hij altijd naar messi.
Gaat het om de gewonnen prijzen is het niet een prijs voor de beste speler.
Nieman komt aan zijn aantal goals en assists.
En niemand is zo bepalend in een team.

11 september 2017 om 20:47

Zet de statistieken er maar naast.
Dan kom je altijd op messi uit qua aanval.
Maar wint barcelona ook zonder goede verdedigers.
Maar het gaat mij niet om ronaldo of messi.
Het gaat er om dat die hele prijs nergens op slaat.
Zonder goed team win je geen prijs.
Zie de galacticos. Vol wereldtop maar minder prijzen gewonnen dan zidane nu doet.
En ik ben enorme ajacied en heb niks met barca of real en ook niks tegen ze.

11 september 2017 om 21:35

Als het gaat om beste voetballer en niet om meeste doelpunten is dat argument om Messi beste voetballer te maken ook niet bepaald sterk. Zelfs niet meest bepalende. Het is dan vooral een menings en gevoelskwestie. (Waarbij uiteraard Messi ook de beste van de wereld zou kunnen worden, daar niet van). Omdat dat helemaal niet te verklaren is voor de heren daarboven gaat de prijs ieder jaar naar de speler die het meest bepalend is geweest in het team dat de meeste prijzen heeft gewonnen. Zo kom je de komende jaren altijd uit op een doelpuntenmachine en kunnen verdedigers de prijs vergeten. Vind het allemaal lariekoek.

11 september 2017 om 21:58

Daarom slaat de prijs nergens op. Reclame voor nike of adidas meer is het niet.

12 september 2017 om 00:51

Als het puur om bepalend gaat zouden ze elke redding van een keeper ook als zeer bepalend moeten bestempelen. Dan denk ik dat alleen keepers nog maar in aanmerking komen, haha ;-)

11 september 2017 om 20:48

Dus Cristiano Ronaldo is afgelopen seizoen niet beslissend geweest voor Real Madrid?

11 september 2017 om 20:53

Waar haal je dat vandaan?
En op basis van waarvan is een isco niet beslissender geweest dan Ronaldo?

11 september 2017 om 21:03

DutchCFC

Cristiano Ronaldo is zeker beslissend geweest, maar Messi heeft de veel betere statistieken en daarbij heeft Ronaldo buiten die laatste twee maanden minder gescoord dan Lewandowski, Cavani, Abaumeyang, Messi, Bas Dost,...

Je kan zeggen dat Cristiano het uiteindelijk goed heeft gemaakt door te scoren in de eindfases, maar roepen dat hij het sowieso moet winnen is pure onzin. Hij heeft sinds januari Messi op geen vlak overklast.

Ik snap wel dat velen voor Ronaldo kiezen, maar als je zelfs niet de beste bent in het scoren van goals, dan is het al helemaal klaar als je hem gaat vergelijken met Messi en het veldspel, het aantal gecreëerde kansen die tot een doelpunt kunnen leiden.

Moet uiteindelijk toegeven dat Ronaldo mijn absolute respect verdient, iemand die voetballend ver weg staat van Messi, snoept er toch eventjes 4 van hem af. Dat is pure professionaliteit en drive van het allerhoogste kaliber.

11 september 2017 om 22:29

Ik haal het nergens vandaan, ik vraag het je toch?

''en op basis van waarvan is een isco niet beslissender geweest dan Ronaldo?''

Op basis van zijn doelpunten, even jouw ''stats'' argumenten gebruiken.

11 september 2017 om 22:34

@mike C

Wie roept dat Ronaldo sowieso moet winnen? Was dat tegen mij gericht?
Je schrijft een heel betoog waarom hij het wel of niet verdiend tegenover andere spelers terwijl mijn vraag aan wve was of Ronaldo niet beslissend was voor Real Madrid.

11 september 2017 om 21:08

zou ronaldo dat ook zijn zonder kroos en isco maar met ziyech en schöne op middenveld? Denk ik niet.

11 september 2017 om 21:19

messi heeft tegen city en atletico ook gescoord vorig jaar. en hij was bepalend tegen real madrid. Is dat ook een kleine club? Ik wil niet de messi ronaldo discussie aangaan maar zeggen dat messi alleen tegen de kleintjes scoort is wel heel ironisch

11 september 2017 om 21:21

Zou Messi zo veel gescoord hebben met Schone en Ziyech op het middenveld ipv Iniesta en Xavi ? Ik denk het niet , beide zijn afhankelijk van de kwaliteiten rond hun heen.

11 september 2017 om 21:27

Ronaldo won hem in 2013 toch ook alleen vanwege zijn goals, hij had toen geen enkele teamprijs gewonnen. Ribery won allee met Bayern en was de belangrijkste speler, en kreeg die prijs niet. Ronaldo werd vorig seizoen zelfs uitgefloten door de eigen fans omdat hij slecht speelde, maar omdat hij op het einde beslissend was tegen Atletico, Bayern, en Juve is hij ineens de beste speler. Daar zit toch geen logica in. Als je kijkt over het hele jaar was hij helemaal niet de beste speler.

11 september 2017 om 22:49

Uitgefloten worden in het Bernabeu is niet relevant. Messi zou ook uitgefloten worden. Zidane, Ronaldo9, Raul, noem maar op. Niemand ontsnapt hieraan, helaas.

11 september 2017 om 23:42

Niet alleen Bernabeu floot hem uit, hier op voetbalzone waren ook veel Real fan dat zijn tijd wel over was. Hij had een heel lange slechte periode. Daarom had hij in de groepsfase van de CL maar 2 goals, die hij erna goed maakte in 4 wedstrijden. In de competitie ook een pak minder goals dan Messi, en zelfs minder dan Suarez. Dat toont gewoon aan dat Ronaldo een hele periode niet goed presteerde, zeker als je weet dat Ronaldo het vooral van zijn goals moet hebben.

12 september 2017 om 01:11

Uitgefloten worden in bernabeu niet relevant? Ronaldo wordt uitgefloten omdat hij de beste verdiende speler is, zgn de beste voetballer maar toch te afhankelijk van zijn teamgenoten en niets maar echt niets kan forceren wanneer het niet gaat. Dit weten ze in bernabeu ook. Vooral wanneer het niet gaat en Ronaldo die ene belachelijk actie van hem doet (een soort schaar) wetend dat de tegenstanders al jaren niet meer happen. Of wanneer hij vrij trappen eist ook al schiet hij ze 1/100 binnen...daarom wordt fluiten ze hem uit. Ik heb ene isco, modric of marcelo nooit uitgefloten zien worden...en de namen die jij noemt (Messi, Zidane en Ronaldo9) zouden nooit uitgefloten worden in bernabeu. Echt nooooit. Deze zijn spelers die altijd iets forceren. Messi en Zidane zijn soort spelers waardoor de hele team beter gaat spelen. Daar zorgen ze voor....en Ronaldo9 was een speler die meerdere tegenstanders aankon en scoorde ipv van meters van de doel schieten ook al is de kans klein dat de bal er in gaat. En Raúl uitgefloten worden? Lol, Raúl was een kind van het club. Niet voor niets zeiden ze soms "Raúl Madrid" ipv Real Madrid.

12 september 2017 om 01:58

wve Ronaldo maakt van een kut bal uit het niets een goal dus ook als Ziyech achter het speelt schiet hij ze erin.

12 september 2017 om 08:25

Ja ook bij Portugal maakt hij het verschil,alsof het door Kroos en Isco komt,volgens mij was hij al gweldig nog voordat jij ooit van Kroos en Isco had gehoord

12 september 2017 om 08:39

Hoor hem dan,Messi noooiit uitgefloten, hij wordt uitgefloten in Argentinië en gaat zich misschien niet eens plaatsen voor het Wk, laat hem daar wat forceren, oh wacht ligt zeker aan zijn medespelers is ie dan toch afhankelijk van zijn medespelers. Dat ze in Madrid Ronaldo uitfluiten zegt niets over Ronaldo maar eerder iets over het ondankbare publiek

11 september 2017 om 21:10

Jij bent echt niet serieus te nemen. Prijs altijd naar Messi? Op basis van wat? Wat heeft hij vorig jaar gepresteerd? Ronaldo twee hattricks tegen Bayern o.a. terwijl Messi niet eens eentje bij Buffon kan inprikken. Man man zet je bril af.

11 september 2017 om 21:16

ik ben het niet helemaal eens met wve maar jij bent zelf ook niet serieus te nemen. Messi heeft vorig jaar genoeg gepresteerd

12 september 2017 om 02:01

Niet wanneer het moest liet Messi het afweten. Ronaldo stond er tegen Atletico, Bayern, Juve.....

Sorry maar er moet FF wat rechtgezet worden, is hij niet consistent genoeg? Hij heeft elke wedstrijd dat ie meedeed inclusief Portugese nationale team gescoord en topscorer champions league en kwalificatie WK is hij. Dus ga niet zeggen dat hij inconsistent was.

11 september 2017 om 21:02

Ik snap je poging tot iets rechtzetten maar besef dat het hier gaat om de prijs voor de beste speler van de wereld. Topscorer zijn vind ik niet per se een criterium voor de beste voetballer want ik man een aantal spelers (topscorers) opnoemen die het dan ook verdienen. En als er iets recht getrokken moet worden dan is het wel dat C. Ronaldo alles behalve elke wedstrijd dat ie meedeed, heeft gescoord. Dat C. Ronaldo belangrijke goals heeft gemaakt, daar zal niemand het mee oneens zijn, maar de beste speler van het jaar? Van het jaar he niet van de laatste 2 maanden (al worden dan de prijzen verdeeld). Dan moet het geen speler van het jaar heten maar speler van de laatste 2 maanden of beste speler van de prijzen? Het lijkt wel of de hele voetbalwereld de essentie van "beste voetballer" kwijt is.

12 september 2017 om 01:25

"Het lijkt wel of de hele voetbalwereld de essentie van beste voetballer kwijt is" En dit is wat ik al jaaaaren zeg. Sinds de eerste grote toernooi die ik echt heb gezien (Italia 1990) nog nooit werd een speler gezien als de beste omdat hij (veel) scoorde. Het ging altijd om wat een voetballer met de bal aan zijn voet deed. Een peefect voorbeeld is Zidane: nog nooit in zijn carrière 15 Doelpunten (in een seizoen) in alle competities gemaakt. Nooooit. Maar in de jaren 90 had je bv ene Batistuta en ene Jardel die ongelofelijk veel scoorden maar nooit genoemd werden als het ging om de beste voetballer. In de jaren 2000 had je ene inzaghi die precies wist waar hij moest zijn en ook ongelooflijk veel scoorde maar het was Kaka wie de prijs won.

Heerlijk altijd die voetballers met hun visies, het zouden net de users van Voetbalzone kunnen zijn. Filipe Luis had duidelijk nog iets goed te maken met deze uitspraak.

Elk seizoen strijden Messi en Ronaldo om de Ballon d'or, dat is al jaren zo en niet meer dan terecht. Wordt een beetje moe van die mensen die altijd de een op een voetstuk moeten zetten en de ander er af trappen.

11 september 2017 om 22:20

Is toch gewoon één mening haha

12 september 2017 om 02:00

Had laatste zinnen niet gelezen, maar Luis heeft duidelijk iets tegen Real en Ronaldo begrijpelijk als Ronaldo 2 keer achter elkaar Atletico vernederd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Jan OblakKeeper370
Ángel CorreaAanvaller378
KokeMiddenvelder354
Thomas Teye ParteyMiddenvelder333
Antoine GriezmannAanvaller3219
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

16 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Justin Kluivert maakte onlangs al de overstap naar AS Roma, terwijl Hakim Ziyech eveneens in beeld is in de Italiaanse hoofdstad. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren