‘Keizer gaf Dolberg tegen PEC Zwolle geen eerlijke kans, het was net niks’

Maandag, 11 september 2017 om 09:45

Ajax-trainer Marcel Keizer ruimde afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle een basisplaats voor zowel Klaas-Jan Huntelaar als Kasper Dolberg in. De Amsterdammers wisten met 3-0 te winnen en Huntelaar trof tweemaal doel. Toch is De Telegraaf van mening dat het tandem Huntelaar-Dolberg geen eerlijke kans heeft gekregen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij ook dat Kasper Dolberg op deze manier geen eerlijke kans gekregen heeft?


Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door reusxi)

Het was ook helemaal niets. Er waren gaten op het middenveld waar de club met de meeste tegendoelpunten jaloers op zou zijn. Je miste gewoon een cmv. Met 1 van de 2 aanvallend ingestelde middenvelders was dit natuurlijk gewoon zelfmoord. Goed dat pec dat blootlegde.

11 september 2017 om 09:55

Idd en Ajax had geluk dat Pec het niet afstrafte als je bv een Utrecht of Vitesse had getroffen dan waren de rapen gaar geweest.
On; Dolberg maar effe met jong Ajax meedoen zijn uitstraling hij heeft geen plezier.

11 september 2017 om 09:58

Dat is toch ook juist de reden dat het tegen PEC wordt geprobeerd in plaats van tegen FC Utrecht?

ON: Mensen zeuren nu dat 424 verkeerd is, vorige wedstrijd zei iedereen dat Ajax dat moest spelen. Het is nooit goed. Gun Keizer wat tijd allemaal.

11 september 2017 om 10:05

Het moet niet 424 maar je moet als Ajax zijnde tegen een club als Pec (met respect} gewoon 343 spelen en ook nog eens thuis.

11 september 2017 om 19:04

Zou dan eerder 3 2 3 2 Veltman, de ligt, Viergever, de jong, vd Beek; Younes, Ziyech, Neres, Hunter en Dolberg.

11 september 2017 om 10:01

je mist inderdaad een soort enoh, nigel de jong, un echte bal-afpakker.

11 september 2017 om 11:37

Doe ballenafpakker hebben ze laten gaan. Serero. Doe speelt nu de sterren vd hemel bij Vitesse.

11 september 2017 om 10:47

Ja, Keizer gaf weer eens blijk van totaal onvermogen. Wat zou onze sterkste linie moeten zijn, net als vorig seizoen? Juist ja, het middenveld, en dat draait de goede man gemakshalve even de nek om omdat hij niet kiezen durft tussen Hunt en Dolberg.
Hij moet lekker 3-1-3-3 gaan spelen, met Donny als voorstopper c.q. opbouwer.
Veltman, De Ligt en Viergever achterin
Ziyech LM, Siem RM, en Frenkie achter de spitsen
Voorin heeft ie keuze zat, Dolberg zou hij ook nog L buiten kunnen zetten.

Dan krijg je tenminste wat avontuurlijker voetbal, meer goals voor- en tegen

11 september 2017 om 11:16

Onze beste middenvelder, Klaassen is wel weg, ik ben blij dat hij een plan B heeft, tegen VVV zorgde het voor resultaat. Siem de Jong kan hem heel goed vervangen.

Als iedereen fit is zou ik met Veltman - de Ligt - Viergever/wober - Sinkgraven achterin spelen. Van de Beek - Siem de Jong - Frenkie de Jong op het middenveld en Neres/kluivert - Huntelaar - Ziyech voorin.

Met dit team heb je enorm veel dynamiek, Siem de Jong die naar de spits kan, Ziyech naar AM en Sinkgraven die op het hele linker flank kan spelen.

Het is ook nooit goed he?
eerst roepen dat ze beide moeten spelen en dan laat hij ze beide spelen is het weer niet goed.

11 september 2017 om 10:18

Niet als je ze beide in deze rare opstelling laat spelen. Tegen Rosenborg en VVV werd het ook een 3-4-3 En toen liep het. Er is nooit met een 4-2-4 gespeeld. Volgende keer gewoon 3-4-3 waarbij Dolberg op 10 staat en fungeert als CAM of CA net achter de spits. Dat bereik je precies wat je wil.

De opstelling sloeg nergens op 3-4-3 heeft een betere voorkeur. Zo kan misschien Dolberg als 10 spelen bijvoorbeeld.

We kunnen nu wel overal Keizer de schuld van geven, maar kijk ook eens naar Dolberg zelf. Goed voetballen en uitblinken begint met energie leveren, hard werken, plezier hebben in wat je doet, attent zijn , wakker zijn. Ik mis dat allemaal als ik naar Dolberg kijk hij lijkt wel voetbalmoe, slordig in zijn keuzes , slordig in zijn balaanname en hij loopt als een oude man over het veld. Als iemand niet bereid is volle bak te gaan dan is geen enkel systeem succesvol.

11 september 2017 om 10:09

Keizer stelt hem op toch..? Als Dolberg uit vorm is moet hij hem op de bank zetten. Maar dat durft hij niet.

11 september 2017 om 10:39

@lw88
Keizer stelt hem op omdat hij dat onder druk doet.
Als Dolberg reserve wordt en hij komt dan niet meer aan de pas dan zijn de rapen gaar.
Dolberg was toch na een stuk of vijf zeer goede partijen een wereld talent?
Laat hem dat nu maar zien dan.
Net wat baradona zegt, ik zie Dolberg ook als een zoutzak de laatste tijd.
Mentalieit misschien?

11 september 2017 om 10:54

Jaa het lijkt wel alsof keizer hem niet kan raken

Beiden opstellen werkt gewoon niet. Op dit moment is Huntelaar beter dus zal Dolberg moeten gaan banken

Denk dat dit de enige opstelling is waarbij beide spitsen kunnen renderen. Ik zou eigenlijk liever Sinkgraven nog op de plaats van Younes zien, aangezien hij zowel verdedigend als aanvallend uit de voeten kan.

Onana
Veltman
De Ligt
Viergever
Neres
Vd Beek
De Jong
Younes
Ziyech
Dolberg
Huntelaar
11 september 2017 om 10:25

Is Sinkgraven een beetje in vorm? Ik zie hem zo weinig spelen dat ik moeilijk echt een beeld kan krijgen hoe goed-ie nu is.

11 september 2017 om 10:38

Nog steeds geblesseerd. In een systeem met wide backs zoals hierboven zou ik hem wel de beste speler vinden op de plek waar Younes staat.

Het draaide niet lekker bij Ajax, dan kiest de trainer voor de man in vorm, die scoort twee keer en Ajax wint makkelijk met 3-0. En dan gaan ze zeuren dat Dolberg gene erlijek kans kreeg.

Had de keizer voor Dolberg gekozen en werd er gelijk gespeeld, dan had Keizer gefaald omdat hij Huntelaar de man in vorm niet had opgesteld. Het is gewoon nooit goed.

Zo kun je Keizer overal de schuld van geven..

Wederom een typische paniekactie van Keizer met zo'n 4-2-4 formatie. Hij durft het niet aan om Dolberg, die duidelijk uit vorm is, op de bank te posteren. Dus verzint hij een formatie waarbij je middenveld volledig uti balans is. Younes en Neres hadden in deze formatie moeten spelen als middenvelders, maar speelden gewoon als links en rechtsbuiten. Daardoor hadden Ziyech en Van de Beek teveel werkruimte en konden zij zich moeilijk concentreren op hetgeen van ze verwacht wordt; het spel maken.

Keizer is amper 2 maanden in het seizoen al in paniek en reageert met zo'n paniek formatie.

Als ze na 30 minuten met 6-0 voorstaan hoor je niemand...ajax heeft al tijden problemen met afmaken van kansen, dat is het grootste probleem

Het is ook een beetje vreemd dat je het een succes kan noemen. Tegen Rosenborg zag je duidelijk dat Ajax meer pressie ging spelen en Rosenborg juist inzakte. Dan lijkt het opeens allemaal mooier en beter, maar dan kan ook andere redenen hebben. Tegen VVV was het wel weer prima. Gewoon een paar wedstrijden laten staan en dan eens evalueren of het wel of niet kan.

11 september 2017 om 11:11

Ben blij dat hij in tegenstelling tot Bosz wel een plan B ontwikkeld, bij Bosz was er geen plan B, tegen Man Utd werd dat pijnlijk duidelijk.

Is ook een kansloze opstelling 424. Gewoon 433 en de beste moeten spelen. Dus huntelaar moet spelen.

Gewoon Dolberg laten knokken voor zijn plek in de spits.
Professioneel voetbal draait gewoon om resultaat. Huntelaar is in topvorm en dwingt hiermee zijn plek in de selectie en basis gewoon af. Dolberg moet nu leren dat zijn basisplaats geen zekerheid is. Daar word je nou als professioneel voetballer beter van.

Niet nu een slap aftreksel waarin Keizer eigenlijk geen keuze durft te maken en dit ten koste gaat van andere goede spelers, maar ook slecht voetbal.

Je zit er niet als trainer om iedereen te vriend te houden. Resultaat is heilig en als je daarmee een groot talent moet laten knokken voor een plek in de spits; so be it...

Ik hoop dat Keizer nou bereid is om als coach die ervaring heeft met jonge spelers een Dolberg er gewoon een tijdje naast te zetten. Die heeft een terugslag en dat is gezien zijn leeftijd volkomen normaal. Dat overkwam een Zlatan in zijn tijd bij Ajax ook gewoon. Was stuivertje wisselen tussen hem en Mido. Later wilde Koeman zelfs nog wel eens Van der Vaart of de ongelukkige Sonck in de spits gooien als Zlatan een tijd niet rendeerde. Ook dat hoort bij je carrière. Bovendien gaat deze formatie ten koste van een talent dat minstens zo groot is als Dolberg: Frenkie de Jong. Die jongen moet gewoon zo veel mogelijk spelen. Daar heb je als Ajax zijnde, maar ook het Nederlands voetbal, potentieel goud mee in handen.

Pec legde niet de zwakte van Ajax of deze opstelling bloot. Ajax leed teveel simpel balverlies en dat had niets met de opstelling te maken, maar dat is al anderhalve maand het grote euvel. Voor wat betreft Dolberg ben ik het ook niet met het artikel eens. Dolberg krijgt voortdurend de kans om zich te laten zien, maar hij heeft geen moment aangetoond dat hij sinds zijn debuut stappen heeft gemaakt. Dat hij talent heeft laat hij sporadisch zien, maar een super-talent maakt elk jaar grote progressie. Maar Dolberg wordt niet beter van de speeltijd die hij krijgt, dus mag hij nu best even banken ten faveure van Huntelaar, die veel actiever is en wel kansen afdwingt en scoort.

Is al eerder geconstateerd: Keizer is een zwalkende trainer zonder zelfvertrouwen. Voor Ajax slecht, voor hem goed dat er geen linksback is bijgekomen. Zo weinig wedstrijden en een grote selectie, met spelers die allemaal willen spelen. Dat wordt voor hem een te groot probleem om mee te dealen. Bij Jong Ajax was het simpel. Hij kreeg vantevoren van de hoofdtrainer een lijst met spelers die sowieso, en hoe lang, moesten spelen. Nu moet hij dat allemaal zelf beredderen. Keizer heeft nog nooit met de huidige druk en omstandigheden hoeven om te gaan. Eens te meer een bewijs hoe incompetent het technisch hart deze zomer heeft gehandeld, binnen en buiten het veld. Voor wat betreft Dolberg en Huntelaar samen in het elftal is de keus simpelweg de volgende: of je speelt 3-4-3, met alle gevaar van dien vanwege de zwakke defensie, maar dat is nu eenmaal de consequentie van de keuze, of je zet in een 4-3-3 systeem Dolberg op 1 van de vleugels. Met de huidige vorm van Dolberg in het achterhoofd is de keuze makkelijk: 4-3-3, met Dolberg op de bank. Je hoeft het niet ingewikkelder te maken, Keizer. Maar de kool en de geit sparen gaat nu eenmaal niet. Een volgende goede les, maar of het hem helpt?

Volgens mij moet hij gewoon de beste laten spelen, laat ze elkaar maar omhoog concurreren, op dit moment is Huntelaar veel beter. En de oplossing voor twee spitsen, maar geen probleem op je middenveld is Siem de Jong. Heb je ook een speler erbij voor een plan B, bij Siem kun je altijd een bal kwijt en ik denk dat hij en Klaas-Jan elkaar heel goed aanvoelen in de 16. Zet je ook meteen veel doelpunten in je elftal, ontbeert Ajax vaak aan rendement.

Aangezien ik ook Frenkie de Jong graag in de basis zie en van de Beek zou ik idealiter Ziyech op LA zetten, met Sinkgraven op LB. LB is nog een beetje een zwakke plek, maar dan maak je het een wapen, want Sinkgraven kan ook op LA spelen en goed inschuiven. Waardoor Ziyech naar AM kan als Siem de Jong bij Huntelaar aansluit. Dan sta je dus ook 3-3-4, of 3-4-3 als Siem niet inschuift.

Komt bij dat Viergever, Wober en Veltman ideale spelers zijn voor een systeem met 3 verdedigers, aangezien het zowel backs als CVs zijn. In dit geval moet je aan je voorzetten werken, Neres of Kluivert hebben een aardige voorzet, Sinkgraven kan dat, maar moet het wel trainen net als Veltman aan de andere kant. Orejuala kan de Sinkgraven rol op rechts vervullen, dan zou ik dus Ziyech op RA zetten.

Idd zie ik bij Dolberg ook geen fanatisme terug. Ik zie hetzelfde als bij spelers als el Ghazi, Kishna, Depay. Gelatenheid. Zo van het maakt niet uiteindelijk ga ik toch weg. 1-3-4-3 is denk ik een goede optie.

Ik vind het zo'n dubbel gelul allemaal.
De beste man speeld dat wordt altijd gezegd en dat is niet zomaar je moet punten pakken prijzen winnen anders ga je financieel kapot. Dolberg heeft weken de kans gehad om zijn talent te gebruiken, helaas is dat niks geworden en dat heeft ons Europa en punten gekost begin van het seizoen. Ik vond dat huntelaar europees te laat werd gebracht, die kan niet in tien minuten alles goed breien. Ik dacht juist elke keer 1e helft dolberg lukt dat niet meteen na rust huntelaar, anders kost het je europees en het kampioenschap. Maar nee elke keer doberg tot ver in de 2e helft en dan huntelaar, terwijl elke keer als huntelaar werd gebracht ging het draaien al scoorde hij niet zelf het hele team ging beter spelen. Je kan blijven zeggen het talent van dolberg, maar helaas voor dolberg als spits moet je scooren. Dan maar even niet dolberg laat hem dan maar invallen en zijn vorm terug krijgen. Verder de verdediging is ook niet goed. Viergever zij van de week zo worden we nooit kampioen, terwijl hij zelf de zwakste schakel was. Gelukkig komt wöber eraan die gaat hem doen vergeten als centrale verdediger, en joël veldman vind ik ook de laatste keer veel te laat met elke aktie en veel overtredingen maken. Maar voor hem staat de rechtsback orejuela zometeen klaar om veldman uit de basis te spelen. Ik vond veldman centraal altijd beter dus hebben we weer een reserve centraal viergever reserve linksback en helaas wordt dan sinkgraven vaste linksback. Maar goed al met al ziet dat er al een stuk beter uit de verdediging. Dan komt Dennis johnson er nog aan die gaat ook als een speer, dus even blijven winnen punten pakken zonder al te vaak dolberg op te stellen , en afwachten tot ze erzijn en dolberg weer in vorm is.

De talenten van het Nederlands voetbal worden veel te snel groot gemaakt.Het is volkomen normaal dat Dolberg een terugval heeft op dit moment. Laat die jongen gewoon staan dan kan Huntelaar hem in het veld coachen. We hebben allemaal kunnen zien dat hij het kan. Wel moet hij leren meer aanwezig te zijn. Ach het is ook wel de aard van het beestje,maar dat kan hij leren.

11 september 2017 om 15:38

Het is niet zozeer dat Dolberg een terugval heeft, hij heeft totaal geen progressie geboekt. Hij is nog steeds van hetzelfde niveau als bij zijn debuut. Een speler die geen progressie boekt, hoeft niet altijd te spelen. Zet Huntelaar daar dus maar neer.

Dolberg speelt al een beste tijd als een natte krant. Laat die knul gewoon even lekker een maandje of twee banken. Niks mis mee.

Laten we maar voor zekerheid gaan:
basis (vervanger)

Onana;

Veltman(Orejuela) De Ligt Viergever(Wöber) Dijks(Sinkgraven);

Donny(Schöne) Ziyech(Dolberg) Frenkie(Siem);

Neres(Kluivert) Hunter (Cassiera) Younes(Johnson).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

201 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
2015/2016 FC Twente 33 17 6 0
2014/2015 FC Twente 31 11 4 0

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Nicolai Jörgensen staat nog in de belangstelling van Newcastle United, maar de lijst van trainer Rafael Benítez telt ruim vijftig spitsen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren