wk2018

Labyad sneert terug: ‘Hij was een doelman, die kan dat nooit weten’

Zondag, 10 september 2017 om 17:42

Erik ten Hag en Zakaria Labyad kunnen zich totaal niet vinden in de woorden van Khalid Sinouh. De voormalig doelman van onder meer PSV zei afgelopen week dat 'de echte wil om te winnen bij veel jongens van Marokkaanse origine ontbreekt'. Zowel Ten Hag als Labyad vindt dat het met de winnaarsmentaliteit bij Marokkaanse jongens bij FC Utrecht in ieder geval wel snor zit.

"Ik denk dat ze het antwoord wel geven op de grasmat", reageert Ten Hag in gesprek met FOX Sports. De trainer van de Domstedelingen, die zondagmiddag met 2-0 wisten te winnen van Roda JC Kerkrade, kan Sinouh niet begrijpen. "Natuurlijk heeft hij (Sinouh, red.) ongelijk. Deze spelers laten al heel lang zien dat ze stabiel op een hoog niveau acteren. Ik denk dat mijn mening duidelijk is."

Sinouh zei onder meer dat Labyad niet alleen met plezier de top kan bereiken en wellicht wat meer passie moet tonen. Onder anderen Yassin Ayoub stelde dat Sinouh niet weet waarover hij praat. "Dan moet hij naar de topvoetballers kijken, naar Neymar en Ronaldinho, die hebben altijd plezier in het veld", aldus Labyad. "Dan komen de prestaties vanzelf. Khalid was een doelman, die kan dat nooit weten. Het is een keeper en hij weet niet wat wij voelen op het veld."Gerelateerd

27 reacties (laatste reactie door sociofan1)

heeft iemand Sinouh ooit serieus genomen dan ?
een keeper die nooit verder kwam dan een Back-up bij psv en een redelijke doelman bij Sparta.

spelers als Ayoub, Labyad, Amrabat (beide) en El Ahmadi hebben absoluut wel een Winnaars mentaliteit

10 september 2017 om 17:51

Onbegrijpelijk dat Sinouh een podium krijgt om zijn mening te verkondigen. Is zijn hele carriere echt door niemand serieus genomen idd.

10 september 2017 om 18:30

Ach, ze hebben jou ook een podium gegeven om je mening te verkondigen dus zo verwonderlijk is dat niet

Ik zie overigens het probleem niet zo want hij zegt niets raars. Hij had het in dit geval specifiek over Marokkanen en met name Labyad die niet het onderste uit de kan halen met hun talent. Sinouh heeft zelf met Labyad gespeeld en omschrijft hem als de meest getalenteerde speler waar hij ooit mee getraind heeft. Of dat zo is weet ik niet maar er werd die jongen een grote toekomst toegeschreven en er is voorlopig niets wat er op wijst dat die toekomst uit gaat komen.

10 september 2017 om 17:56

Ik denk vrij weinig mensen als het gaat om analyses van spelers en wedstrijden. Alleen het grappige hij krijgt betaalt om wat te zeggen hij geeft ze bek een douw en je krijgt dit soort taferelen helaas. Want ik zie de spelertjes van Utrecht keihard werken en dan is het niet tof dat iemand dit roept natuurlijk. Maar idd wat je zegt laten we niet ontkennen dat die bij Sparta belangrijk was opzich. En je laatste zin geen speld tussen te krijgen op dit moment (labyad moest eerst ff vakantie vieren in Portugal alvorens hij bij eerst Vitesse en nu Utrecht lekker loopt te ballen)

Beetje flauwe reactie vanuit het Utrecht kamp. Sinouh heeft gewoon een punt, Labyad heeft/had het talent om op een hoger niveau dan Utrecht te acteren maar heeft dat niet kunnen waarmaken bij PSV en Sporting Lissabon dan heeft Sinouh gelijk dat dat ook een mentaliteitskwestie kan zijn.

10 september 2017 om 21:26

Onzin, jij spreekt nu over 1 speler. Daar gaat het niet over. Je kan ook niet wat Nlse spelers opnoemen die niet geslaagd zijn en dan zeggen Nlse spelers hebben geen winnaarsmentaliteit.

10 september 2017 om 21:42

@SocioFan1 Een zin beginnen met Onzin is meestal een teken van zwakte. Sinouh zegt niet alle jongens maar veel jongens, misschien eerst begrijpend leren lezen en dan op een normale manier reageren. Labyad isneen prima voorbeeld omdat hij gezien zijn aanwezige talent verder had kunnen zijn dan met alle respect FC Utrecht maar blijkbaar is kritiek verboden.

10 september 2017 om 23:07

SociaFan1, Ronald de Boer vertelde laatst in een interview dat hij precies hetzelfde denkt. Hij heeft in de jeugd bij Ajax veel Marokkaanse jongens getraind en zag bij hen ook een bepaalde mentaliteit. Niet alleen een winnaarsmentaliteit maar ook een bepaald gedrag als het misging. Dan was het de schuld van iedereen behalve van hen. Hij zei ook dat Appie een uitzondering op de regel was en dat hij daarom een grote toekomst voor Appie zag. Die wilde altijd winnen en als hij niet goed speelde, zocht hij de schuld bij zichzelf en niet bij anderen.

10 september 2017 om 23:07

Ten eerst, klopt zal het niet meer doen. Maar blijf erbij het is niet juist. Want het komt generaliserend over. Er zijn ook een tal van Nlse spelers die niet geslaagd zijn in bv. het buitenland, dan gaan we niet meteen roepen. De wil om te slagen in het buitenland mist bij veel Nlse voetballers. Dat is fout en oneerlijk. Je doet lijken alsof alle Nlse voetbal niet kunnen slagen en komt denigrerend over. Dat een speler (zoals in deze kwestie Labyad) niet slaagt, hou het dan ook bij hem en ga niet meteen de rest erbij halen. Ik kan zo een lijst opstellen van gefaalde Nlse spelers in het buitenland, maar ik ga niet meteen zeggen, de wil om te slagen in het buitenland ontbreekt bij vele Nlse spelers en dat is mijn punt.

"Voormalig doelman van psv" is wel erg veel eer voor sinouh voor dat ene wedstrijdje😂 En zowel Labyad als Ayoub hebben, in mijn ogen, nou juist wel een winnaarsmentaliteit. Dat ze misschien niet beter kunnen dan nu(betwijfel ik overigens) betekent niet dat ze een winnaarsmentaliteit ontberen. Sinouh was zelf een vervelend mannetje met hele enge ideeen tijdens zijn carrière, misschien dat hij zich daarin vergist😳

Sinouh heeft natuurlijk wel een punt, hoe pijnlijk dat punt ook is. Er zijn een hoop getalenteerde Marokkaanse spelers geweest die zeer veel talent hadden en op basis van dat talent toch een mooiere en grotere carriere hadden kunnen hebben, dan wat ze er uiteindelijk hebben uitgehaald. Een Labyad had wat mij betreft ook al verder kunnen zijn dan FC Utrecht. Waar het aan ligt? Geen idee, niet aan de voetballende kwaliteiten en dan ga je inderdaad kijken naar mentaliteit. Of je het dan winnaarsmentaliteit noemt of anders maakt niet uit. Ik zie er niet in dat dit soort spelers kostte wat kost beter willen worden, i.t.t. de sterspelers waar ze naar verwijzen die dat wel hadden en daarbij ook nog eens dat plezier uitstraalden.

10 september 2017 om 21:30

Dit slaat nergens op. Waarom gaan we altijd generaliseren als het om Marrokanen gaat in negatieve kwesties? Snap dat echt nooit. Bedoel we gaan toch ook niet roepen dat Nlse spelers geen winnaarsmentaliteit hebben omdat bepaalde spelers niet geslaagd zijn in het profvoetbal. En ik weet wel zeker dat dat er meer zijn dan de Marokkaanse Nlse voetballers die niet geslaagd zijn vanwege gebrek aan winnaarsmentaliteit of wat dan ook.

10 september 2017 om 21:44

Je kunt er ook gewoon inhoudelijk op ingaan in plaats van te zeuren dat een mening je niet aan staat en meteen in de slachtofferrol te kruipen. Het is gewoon opvallend dat veel van de beste Marokkaanse talenten er niet het maximale uithalen. Niet alleen die uit Nederland hoor. Een Adel Taarabt had toch ook wereld aan zijn voeten en om wat voor reden dan ook is het er niet uitgekomen.

Ik wil best discussiëren over het gebrek aan winnaarsmentaliteit bij Nederlandse voetballers hoor. Dat heeft ons tenslotte ook genoeg eindtoernooien gekost. Het een ander niks gunnen in 1990, of het EK 1996 waar je met een selectie zat die praktisch een jaar eerder de CL had gewonnen. Met ons materiaal hadden we ook veel meer kunnen bereiken op internationaal niveau en een Sneijder/van der Vaart had met de mentaliteit van C. Ronaldo ook langer op topniveau meegedaan.

10 september 2017 om 23:03

@master D Dan moet je niet direct je eigen opmerking opvolgen, want dan komt het best hypocriet over. Maar dat terzijde, ben het ik oneens met je post. Daarnaast doe ik helemaal niets verkeerd dan alleen ingaan op zijn post (hierboven). Met mijn reactie geef ik duidelijk aan, dat men niet zo moet generaliseren en dat gebeurd gewoon helaas vaak wanneer het over Marokkanen gaat. Terwijl wanneer we andere voorbeelden aanhalen, wordt dat niet gedaan. Dus we kunnen niet zeggen alle .... hebben geen .....

Daarin moet je concreet zijn, want er zijn genoeg Marokkaanse spelers die door alles te geven prof zijn geworden. Dat er spelers zijn die niet geslaagd zijn heb je overal, waarom maken we in dit geval het zo specifiek een kenmerk van zogenaamd veel Marokkaanse voetballers. Dat is dus fout en onwaar en dat heeft helemaal niets met in de slachtofferrol kruipen te maken. Dat maak jij er helaas van.

En als we kijken naar spelers als Ebicilio, Luuk de Jong, van Ginkel, van Wolfswinkel, de Ridder, van der Meyde, Bosvelt, Bruins, van der Gijp, Maduro, Kromkamp, Schaars, Buttner, de Zeeuw (en ik kan wel doorgaan) etc. die allen gefaald hebben in het buitenland. Dan kan je ook niet meteen roepen, ja daarom hebben Nlse spelers geen winnaarsmentaliteit e.d. om te slagen als prof in het buitenland! Dat is oneerlijk en niet juist.

10 september 2017 om 23:09

SocioFan1, bij een andere reactie van jou heb ik geschreven hoe Ronald de Boer, in zijn hoedanigheid van jeugdtrainer, hier tegenaan kijkt.

10 september 2017 om 23:24

@kyle66 Nou mooi, dan is hij het eens met Sinouh. Prima toch? Ik las een artikel van Henriksen die aangaf dat er iets mis is met veel Nlse talenten, dat ze te lief voor hunzelf zijn, waardoor ze het in de top niet aankunnen of eerder uit de boot vallen. ook Koeman gaf aan dat veel Nlse jongens verwend zijn en niet vaak genoeg pijn lijden, waardoor het Nlse voetbal achterblijft. Nou dan zal het wel een feit zijn he. Maar we gaan dan niet meteen generaliseren, daar gaat het om.

En best vreemd allemaal, deze discussie, dat afgelopen maanden heel NL in de ban was van het feit dat Ziyech jammer genoeg niet voor Oranje koos, maar voor Marokko. En dat bijna heel het Nlse voetbalvolk Blind de schuld daarvan gaf.

Men moet eens beseffen, hoeveel Marokkaanse Nlse voetballers je had 10 jaar terug en nu. Heel het Nlse voetbal zit er nu vol mee, dus je kan het ook omdraaien en zeggen. Veel jongens hebben keihard gewerkt om ook van betekenis te zijn in het profvoetbal! Het is maar net hoe je het wil zien.

11 september 2017 om 06:52

Loop niet zo het slachtoffer uit te hangen joh, veel marokkanen kun en wel voetballen alleen hebben een mentaliteit van niks, dat is gewoon kun je wel huilen met je generaliseren maar het is gewoon een feit.

11 september 2017 om 17:19

@ilana0007

Sorry maar het zijn allemaal Nederlanders met een Marokkaanse afkomst.

De beste Marokkaanse voetballer op dit moment is naar mijn mening Zyech en die voetbalt meer als een Nederlander dan als een Marokkaan. Veel Marokkaanse voetballers hebben wel het talent, maar komt het er toch niet bij uit. Erg jammer.

10 september 2017 om 20:16

Benatia is nog wel beter hoor.

11 september 2017 om 10:05

Eens, maar het feit dat die twee de top zijn zegt wel wat... Zeker als je bedenkt wat voor spelers (net niet) doorbraken bij ploegen als PSV en Ajax, of bij een vervolgclub terugvielen, terwijl ze werden bestempeld als hét talent van die generatie. Gebeurd gemmiddeld wel vaker met Marrokaanse en Zuid Amerikaanse jongens dan met Europeanen.

Hij heeft misschien wel gelijk, maar of zijn eigen doelman dit nou zo'n leuke opmerking vind...

Ik kan wel genieten van die Hollandse helden hier. Want als je maar werkt als Janssen, doe je het goed. En dan naar Fener gaan terwijl je naar Brighton of WBA kon, getuigt ook van carriereplanning. Ik gun het die jongens ala Ayoub en Labyad wel. Laat maar genoeg zien en vertrek uit de Eredivisie. Ergens waar je wél gerespecteerd wordt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Ramon LeeuwinVerdediger10
Edson BraafheidVerdediger10
Robin van der MeerVerdediger10
Sean KlaiberVerdediger10
Willem JanssenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

25 jaar
56 fans
Aanvaller
SeizoenClubW
2017/2018 FC Utrecht 32 15 8 0
2016/2017 Sporting Portugal 0 0 0 0
2016/2017 FC Utrecht 18 3 2 0
2016/2017 Jong FC Utrecht 2 0 0 0
2015/2016 Fulham 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Labyad: ‘De concurrentiestrijd met Tadic en Ziyech is alleen maar leuk’

Ajax boekte zaterdag een ruime overwinning in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Het team van Erik ten Hag was veel te sterk voor tweededivisionist VVSB (0-7). Vijf doelpunten vielen in...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Justin Kluivert maakte onlangs al de overstap naar AS Roma, terwijl Hakim Ziyech eveneens in beeld is in de Italiaanse hoofdstad. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren