Feyenoord komt met de schrik vrij en wint in aanloop naar ‘Man City’

Feyenoord is na vier wedstrijden in de Eredivisie nog altijd foutloos. Op bezoek bij Heracles Almelo leek de landskampioen een eenvoudige avond tegemoet te gaan na een rappe 0-3 voorsprong, maar een uitstekende eerste helft werd opgevolgd door een mindere tweede. Heracles kwam terug tot 2-3 en maakte het nog spannend, maar Feyenoord trok de zege over de streep. Sam Larsson maakte in de blessuretijd zijn eerste voor Feyenoord en bepaalde de eindstand op 2-4. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kan zich gaan voorbereiden op het Champions League-duel met Manchester City van woensdag.

Sinds mei 1986, in het verloren thuisduel met Roda JC Kerkrade (1-8), kwam Heracles niet zo snel op een 0-3 achterstand voor eigen publiek. Feyenoord was oppermachtig in de eerste helft en alleen het uitvallen van Nicolai Jörgensen vormde een smet op de overmacht. Van Bronckhorst moest zijn aanvalsleider halverwege de eerste helft naar de kant halen vanwege een hamstringblessure. De trainer, die vermoedelijk met het oog op 'Manchester City' koos voor Jerry St. Juste in plaats van Eric Botteghin, zag Feyenoord kort na de komst van Kramer op voorsprong komen.

Na een aantal kansen in de openingsfase, en een dreigend schot van Joey Pelupessy voor Heracles, was het Steven Berghuis die de ban brak. De buitenspeler kwam vanaf de rechterflank naar binnen en vond de linkerhoek met zijn fraaie schot van buiten het strafschopgebied. Knullig balverlies van Heracles op het middenveld resulteerde vervolgens in de 0-2. Karim El Ahmadi pikte de bal op en vond Kramer, die op zijn beurt de vrijstaande Berghuis bediende. Die nam de bal op de slof en zorgde met een laag schot in de rechterhoek voor zijn tweede treffer van de avond.

Het werd nog erger voor Heracles, want een van richting veranderde uithaal van Jean-Paul Boëtius betekende de 0-3. Er was geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord en de voorsprong bleef voor de rust onbedreigd. Na rust kwam Heracles wat beter voor de dag. Reuven Niemeijer haalde niet het maximale uit een goede kopkans en produceerde slechts een zwakke inzet, terwijl Kristoffer Peterson en Brahim Darri evenmin succesvol waren in de afronding. Aan de overzijde stuitte Berghuis op keeper Bram Castro met een hard schot in de korte hoek na een actie op de rechterflank.

Halverwege de tweede helft maakte miljoenenaankoop Sam Larsson zijn debuut voor Feyenoord als vervanger van Boëtius. Daarna kreeg Jens Toornstra de kans op zijn eerste uitdoelpunt in anderhalf jaar, maar de middenvelder schoot rakelings naast na balverlies vam Jeff Hardeveld. Kramer en Larsson slaagden er ook niet in de score op te schroeven en vervolgens was het raak aan de overzijde: Brad Jones keerde een eerste schot nog, maar in de rebound kopte Niemeijer binnen in het lege doel. Heracles was terug in de wedstrijd en kwam zelfs op 2-3, dankzij een penalty van Niemeijer na een overtreding van Kevin Diks op Peterson. Omdat Castro in blessuretijd meeging bij een corner, kon Larsson in de counter voor open doel de wedstrijd beslissen.

Een verdiende overwinning voor Feyenoord?

1
2

Eerste helft als een waardig kampioen gespeeld. Het toonde ook de toegevoegde waarde van een linkspoot op rechts, Berghuis was goed bezig.
Te laks aan de 2e helft gestart. Ik denk dat het idee ook echt was om zich voor te bereiden op het duel met City. Gegroepeerd achterin staan en snel de bal de diepte in. Dat pakte slecht uit want er viel geen gevaarlijke counter te noteren tot Nelom in de blessuretijd.
St.Juste slap bij de 3-1. Diks dom bij de 3-2. De wissels waren betrokken bij de tegengoals. Vooralsnog geen goed teken.
Ook een schrijnend voorbeeld was de mislukte pass van Nelom in de 84e minuut. vdHeijden schuift in en wil een 1-2 aangaan met Nelom. vdHeijden komt vrij maar een blinde paniek levert Nelom de bal met een kansloze diepe bal in bij Castro. VdHeijden was terecht woest

9 september 2017 om 20:26

Feyenoord had anders veel geluk de 1ste helft. Heracles begint normaal te voetballen en zijn gewoon beter dan Feyenoord.

9 september 2017 om 20:27

Denk je niet dat dat juist aan Feyenoord lag?

9 september 2017 om 20:31

Zulke slechte passing ? Nee.

9 september 2017 om 20:35

Denk dat ze het afdwongen omdat er enorme pressing gespeeld werd.
Door dat als geluk af te doen, doe je Feyenoord tkort

Geluk in de eerste helft??? Heracles werd helemaal scheel getikt. En als ze goed beginnen voetballen zijn ze beter dan feyenoord?? Ik weet niet wat jij op hebt.

9 september 2017 om 20:36

Natuurlijk lag het aan Feyenoord. Je staat 3-0 voor en je gelooft het wel. De kracht van Feyenoord is juist het team.

9 september 2017 om 20:41

Feyenoord speelde gewoon op 70% in de 2e helft,en Heracles wilde voor eigen publiek nog even wat laten zien.

9 september 2017 om 21:52

Nou mevrouw de pinda, ik zou de wedstrijd nog maar even terugkijken. Feyenoord was heer en meester de eerste helft. Die gasten denken maar aan een ding daarna, en dat is aan City. Zoiets mag niet, maar gebeurt wel.

Die tweede helft gooit Heracles er een leuke portie opportunistisch voetbal in, maar het lag volledig aan feyenoord dat er nog twee goals vallen voor de thuisclub.

9 september 2017 om 21:56

@Pindaboer, Feyenoord is minder dan Heracles. Geloof je het zelf? 1e helft had Heracles niks te vertellen joh...

En wat denk je van de mogelijkheden om het af te maken, kansen genoeg gehad, maar stuk voor stuk verprutst. 1e helft was zeer goed, 2e helft uiterst dramatisch. Natuurlijk wel de terechte winnaar, maar had zo fout kunnen gaan voor Feyenoord

Goalski; er lag misschien ruimte maar feyenoord creeerde toch echt heel weinig kansen in de 2e helft hoor

10 september 2017 om 09:48

Drie of vier. Men had nooit gas terug moeten nemen.

9 september 2017 om 20:32

Ik heb Nelom in al zijn wedstrijden misschien 2 goede wedstrijden voor Feyenoord zien spelen. Bizar dat die man nog een contract heeft.

9 september 2017 om 21:40

Dan heb jij echt nog een sterk geheugen want ik kan me echt niet herinneren dat Nelom ooit een goede wedstrijd speelde.

Onnodig hoe Feyenoord nog zoveel moest geven in de tweede helft. Diks, Nelom en Kramer, onderkant eredivisie niveau. St Juste ook matig vandaag.

9 september 2017 om 20:34

St Juste speelde een sterke wedstrijd, alleen bij die 3-1 zag het er slecht uit. Verder gewoon sterke wedstrijd, vooral eerste helft. Haalde er persoonlijk 3 gevaarlijke aanvallen van Heracles uit.

9 september 2017 om 20:39

Mee eens. St. Juste had een aantal goede onderscheppingen en was rustig aan de bal. Voor hem een goed leermoment nu in elk geval om gewoon de bal aan te vallen, want hij had 'm gewoon moeten koppen.

10 september 2017 om 22:50

Hij had gewoon het duel moeten aangaan met zijn hoofd. Nu zag het er nogal klungelig uit.

9 september 2017 om 20:37

Ik vond st juste juist wel sterk. Alleen erg zwak verdedigt bij de 3-1

ik snap wel dat je na een 0-3 rust stand zoiets hebt van... woensdag en zondag komen eraan
Maar dan nog was het verval wel erg groot! dat mag gewoon niet gebeuren.

anderzijds 2/7 kunstgraswedstrijden gehad 2 gewonnen

10 september 2017 om 05:13

ook nog allebeide uit.

10 september 2017 om 09:21

Dat was als grap bedoeld, hoop ik?

10 september 2017 om 09:25

Jij beweert dat je thuis op kunstgras kunt spelen? Bijzonder..

Diks deed in de 2de helft pijn aan mijn ogen. Maar berghuis wat ging die lekker in de eerste helft. Helaas 2de helft wat minder. Nou doordeweeks 3 punten tegen city pakken 😃

Rechtsbackie van Feyenoord Diks heeft echt niets te zoeken bij Feyenoord sorry.
Die jongen komt zelfvertrouwen en serieuze kwaliteiten te kort. En dan Di/Wo ook nog even tegen City? Gabriel Jesus tegen Diks lol.

Opvallend dat zowel Feyenoord Ajax en Psv zeer matige rechtsbacks hebben. Diks zal normaal geen eerste keus zijn.

Airas matig! Is voor de eredivisie een uitstekende back

9 september 2017 om 20:58

Arias is inderdaad de beste van de drie en bruikbaar voor de eredivisie maar echt een topper is hij ook niet anders had hij inmiddels wel een stap omhoog gemaakt.

9 september 2017 om 22:06

Ja heel knap argument Tornado72, zeker na al die interesse in Arias de afgelopen transferperiode. Interesse zelfs na een weinig geslaagd seizoen van Psv. Je argumentatie kan de prullenbak in.

Arias is gewoon een meer dan uitstekende back. Check zijn statistieken maar op squawka en whoscored. Op Squawka vorig jaar na Moreno en Guardado de beste Psv'er. Absoluut geen 'matige rechtsback.'

9 september 2017 om 22:59

Leuk hoor al die statistieken en vermeende interesse voorlopig speelt hij nog in de eredivisie en doet hij het leuk niet meer niet minder. Echt een speler voor onderin de middenmoot in de PL, waar trouwens niets mis mee is maar zeker geen hoogvlieger.

10 september 2017 om 09:22

Als daar niets mis mee is, hoef je er ook niet op af te geven lijkt me...

9 september 2017 om 20:33

Tsjah, Diks is in principe de 2e rechtsback. In Nederland hebben we over het algemeen niet de luxe van 2 goede backs op de bank, een situatie met een jeugdspeler als Tete uitgezonderd.

9 september 2017 om 21:22

Amrabat opstellen

10 september 2017 om 09:50

Ik vond Diks prima spelen de eerste helft. Tweede helft was een stuk minder. Maar dat gold voor de hele ploeg. Vind het raar dat men constant Diks er uit pikt om op te zeiken.

Verdiende overwinning, maar wat maken ze het zichzelf moeilijk in de tweede helft tegen een feller en opportunistischer Heracles.

Kwetsbaarheid bij Diks, maar ook st Juste zag er bij de 1e goal niet doortastend genoeg uit. Nelom hield zich dan nog een soort van goed staande.

Knap dat ze hier winnen, maar oi oi oi wat gaat daar in de tweede helft veel mis. Puur en alleen door nonchalance, te makkelijk erover denken. Met die instelling gaat Feyenoord gegarandeerd nog punten laten liggen in uitwedstrijden.

En met de instelling van de eerste helft worden ze fluitend kampioen, aangezien geen enkele club 3 punten kan pakken in de Kuip.

Zo lust ik er nog wel eentje...

@sawyers gelukkig voor de Feyenoord-fans ben jij niet de coach van Feyenoord. Als je dit gigantische verval goed gaat keuren, tja, dat is niet best. Een 3-0 voorsprong nog bijna volledig weggeven is topclub-onwaardig en zo zal Van Bronckhorst het ook benadrukken. Dit bagatelliseren is gãªnant.

Overigens, zo sterk is dit Feyenoord ook weer niet. Er gaan sowieso clubs punten pakken in de Kuip. Daar durf ik wel een wedje op te leggen.

10 september 2017 om 01:34

Gelukkig zijn de spelers nu weer op scherp gezet zonder dat het puntverlies heeft opgeleverd. Alleen een verkeerde instelling kan Feyenoord dit seizoen in de problemen gaan brengen.

9 september 2017 om 20:43

Die instelling komt dan ook (gelukkig) pas nadat er al een 0-3 voorsprong is. Dus dat wat jij zegt gaat ook niet helemaal op.

9 september 2017 om 21:59

Nee het gaat voorlopig nog niet op. Ik benadruk ook dat het in de toekomst mogelijk wel kan gaan gebeuren. Want als je zo makkelijk over een 0-3 gaat denken, ga je in de toekomst wellicht ook makkelijk denken over een 0-2. Wat mij meer verbaasde was dat Feyenoord gewoon de volledige tweede helft weggaf. Niet een kwartiertje of een halfuurtje, nee gewoon een dikke vijfenveertig minuten gezapig voetballen. Dan mag je wel 0-3 voorstaan, het verval mag nooit zo groot zijn. Ofja volgens Sawyers mag dat wel, maar goed, nogmaals ik mag hopen voor jullie dat van Bronckhorst daar anders over denkt.

Overigens was Excelsior-uit ook niet al te best kan ik mij herinneren.

10 september 2017 om 01:37

Het mag natuurlijk nooit meer spannend worden maar iedereen kan wel begrijpen dat Feyenoord het met een 0-3 stand wel geloofde zeker ook met PSV en City in het achterhoofd. Vandaag toch gewoon gewonnen maar wel weer een lesje geleerd.

Prachtige wedstrijd, vooral na de 2-3. Heerlijk om al die gasten keihard te zien knokken en zonder twijfel de 50/50 duels ingaan, zowel Heracles als Feyenoord. Heerlijk laatste doelpunt, opluchting en blij voor Sam.

Trots op Heracles in de 2e helft. Na zin dramatische 1e helft zo de rug rechten en het Feyenoord nog knap lastig maken. Vooral mijn complimenten aan Monteiro die keer op keer laat zien dat hij in de basis hoort en ik vind dat hij daar volgende week ook moet staan. Duarte ook met een top invalbeurt. Speelde goed in aanvallend opzicht en werd minder gedold door Berghuis dan van Hintum. Jammer dat we geen punt (en) hebben gepakt, maar ik ben trots. Gefelicoteerd Feyenoord!

9 september 2017 om 20:38

Sportief! En trots mag je zeker zijn. Ik kijk vrij veel eredivisiewedstrijden en die van feyenoord allemaal. Heracles was bizar zwak de 1e helft maar prima in de 2e helft. Als jullie dat een beetje weten te middelen met af en toe een 'prima' ertussen ben je weer kandidaat voor het linkerrijtje.

De eerste helft was Feyenoord echt goed. Veel druk, veel duels gewonnen en gewoon goed voetbal. Vooral el Ahmadi was een geweldige aanjager, Boetius had weer hele mooie acties en Berghuis met twee fraaie goals. Maar die tweede helft.. Zo laks, zo gemakzuchtig in de duels.. Je roept het helemaal over jezelf af. Tuurlijk kun (en moet?) je wel wat gas terugnemen i.v.m. woensdag, maar niet op deze manier in elk geval. Het hele team zag er niet goed uit, maar met name Diks viel wel echt ver terug. Zodra er druk op komt te staan krijgt hij het lastig. Nelom ook weer schrikbarend met sommige acties en passes en St. Juste mocht ook wel gewoon koppen bij de 1-3. Maar goed.. Hier leren we weer van en gauw op naar City!

Door zulke wedstrijden worden wij geen kampioen tweede helft was niveau fc Dordrecht. Dit moet echt beter.

Diks, zo kun je echt niet spelen. Niet tegen Heracles, en al helemaal niet tegen Man City. Hij werd helemaal zoekgespeeld vandaag.

Feyenoord word weer kampioen,hand in hand kameraden.

In de eerste helft twee penalty's niet gekregen en Heracles kreeg er in de tweede helft wel één. Vorig seizoen hebben we ook al nauwelijks een penalty meegekregen. Diks is voor mij echt een onbegrijpelijke aankoop.

9 september 2017 om 20:45

Gelukkig slechts gehuurd;-)

9 september 2017 om 20:47

Maar die valpartij van Javdh was geen pingel, die handbal kan je geven (arm is redelijk ver van de romp bij de voorzet van Karim). Maar Heracles had toch gewoon recht op een penalty, was een domme aktie van Diks? Scheids liet vandaag best veel doorgaan, maar vind niet dat hij enige invloed had op de uitslag hoor.

9 september 2017 om 21:50

Hij ging gewillig naar de grond idd, maar je kan niet ontkennen dat er iemand op zn voet ging staan zonder de bal te raken.

Erg belangrijke overwinning, vooral in de wetenschap dat ajax hier gewoon verloor.

Nu met de 3 punten op zak en 12 uit 4 kijken wat ajax en Psv gaan doen. Goed begin van deze drukke maand!

Tranentrekkende 2e helft van Feyenoord. Elke tweede bal was voor Heracles, balverlies van Vilhena en KEA veelvuldig. Je kunt met je hoofd al wel bij de volgende wedstrijd zijn als je met 3-0 voorstaat, maar speel de wedstrijd dan professioneel uit. Ben blij dat de 3 punten binnen zijn en dat we weer een plastic veld kunnen afstrepen.

Nu eerst Mcity thuis en dan PSV uit - dan weet je meteen waar je staat.

Eerste helft heer en meester, 2de helft was het waardeloos. Natuurlijk je staat 3-0 voor. Maar dan zie ik een kramer sjokken en een diks en NELOM . Als die gasten geen 110 procent geven zijn ze NIKS. En dat komt niet te goede van het team.

Nou heb ik alleen de samenvatting gezien maar, in de samenvatting heeft F'noord precies 1 kans zelf gecreëerd (schitterende actie Boetius dat het nog 0-0 stond) in de 1e helft. De goals kwamen uit 2 fouten op het middenveld door Heracles, 1 afvallende bal en een counter. Ik weet dat een samenvatting een vertekend beeld geeft maar, op basis van de samenvatting van Studio Sport heeft F'noord toch wel 3 punten gestolen.

9 september 2017 om 23:03

Dan zou ik de hele wedstrijd maar eens gaan kijken, want het complete beeld van de wedstrijd kan niet gebaseerd worden op basis van een samenvatting. Feyenoord speelde Heracles de 1e helft van de mat. Het was dan ook opmerkelijk dat Feyenoord zoveel gas terug gaf in de 2e helft, wat ik niet had zien aankomen, gezien het machtsvertoon van Feyenoord in de 1e helft.

9 september 2017 om 23:21

Precies de reden waarom ik zeg dat een samenvatting vaak een vertekend beeld geeft. Daaruit blijkt namelijk niet dat F'noord recht had op 3 punten. Terwijl ik overal lees dat F'noord een goede 1e helft speelt. Maar, gezien de samenvatting zou F'noord veel teveel krijgen.

Daarnaast nog even een reactie op Wakanda. Wat schattig. Zo graag als jij stoer wilt zijn. Heb je überhaupt gelezen wat ik neerzet? Of wil je heel graag laten zien welke Engelse woordjes je wel niet kent? Waarom maak ik mijzelf belachelijk? Omdat ik aangeef dat, op basis van de samenvatting (waar ik mijn reactie op moet baseren) F'noord weinig creëert? Of omdat ik iets zeg over jouw clubje? Ik waardeer meningen maar, zorg dan dat ze onderbouwt zijn in plaats van het geijkte toetsenbordhooliganisme.

10 september 2017 om 00:04

Feyenoord is geen 'clubje', dat je het zo formuleert zegt al genoeg over je misplaatste dedain.

Alleen de samenvatting kunnen zien? Beetje onzinnig. Als je dan toch een scherpe mening wilt geven (punten gestolen nog wel), dan zou je ook eerst de statistieken en wedstrijdverslagen kunnen checken. En dan concluderen dat het belachelijk is om te stellen dat Feyenoord weinig gecreeerd heeft.

10 september 2017 om 09:47

Je baseert je mening op een samenvatting en daarmee maak je jezelf belachelijk. Zeker omdat ie nergens op slaat op basis van die samenvatting. Er werd 7 x in vermeld dat Feyenoord zo oppermachtig was. En dan heb jij het over gestolen punten. En toetsenbordhooliganisme? Schrijf zelf eens gewoon Feyenoord en kom dan terug.

Hele belangrijke en lekkere overwinning. Alleen problemen met de instelling kan dit Feyenoord weerhouden van nog meer successen en een verdere groei naar het niveau wat de club standaard zou moeten hebben. Komende week minimaal 1 wedstrijd winnen om in de juiste stemming te blijven al zijn het 2 wedstrijden die je gewoon zou kunnen verliezen. Toch heb ik veel vertrouwen in goede resultaten. Beide wedstrijden zal je vooral op eigen helft spelen maar dan is ons centrum juist op hun best. Ze zijn vooral op snelheid kwetsbaar maar daar kunnen de tegenstanders weinig gebruiken van maken als Feyenoord vooral op eigen helft speelt. Gewoon compact en geconcentreerd spelen en toeslaan bij die paar kansen die je toch altijd zal krijgen. Feyenoord heeft vorig seizoen al laten zien zo te kunnen spelen en goed kan zijn als het puur op resultaat speelt.
Woensdag 1-0 Vilhena.
Zondag 1-2 Boetius en Kramer.