Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: KNVB verzekert: ‘Promotie/degradatieregeling blijft van kracht’

Laatste update:

De KNVB voerde vorig seizoen de Tweede Divisie in om de doorstroming in de voetbalpiramide te bevorderen. Eén jaar later moet de voetbalbond hier alweer op terugkomen, omdat veel amateurclubs niet bereid zijn om te promoveren naar de Jupiler League. Om die reden lijkt de verplichte promotie te verdwijnen.

Via een brief heeft de KNVB aan alle clubs in de Tweede Divisie laten weten dat het in januari wordt gekeken naar de promotievoorwaarden. Rijnsburgse Boys heeft een gedeelte van die brief op de website gepubliceerd. “De promotieplicht blijft in principe gelden, tenzij het bijvoorbeeld om financiële redenen onverantwoord is om de stap naar het betaalde voetbal te zetten”, laat de KNVB via de brief weten.

“Promotie mag niet tot gevolg hebben dat het voortbestaan van de clubs of een goed verloop van de competitie in de Jupiler League in gevaar komt”, aldus de voetbalbond. In januari zal de KNVB om de tafel gaan met clubs die zicht hebben op promotie. Tijdens dit gesprek zal gekeken worden om het verantwoord is om die clubs te laten promoveren. Eind april wordt er dan besloten of de kampioen naar de Jupiler League promoveert.

Indien dat niet het geval is, zal er geen andere club promoveren. De hekkensluiter van de Jupiler League degradeert dan niet. Achilles’29 was afgelopen seizoen de eerste club die sinds 2010 degradeerde. Jong AZ werd kampioen van de Tweede Divisie en is zodoende dit seizoen actief in de Jupiler League.

Update 12 september 13:52 uur – KNVB verzekert: 'Promotie/degradatieregeling blijft van kracht'
Het bericht dat de verplichte promotie van de Tweede Divisie naar de Jupiler League niet doorgaat, zorgde voor onrust bij de clubs in beide afdelingen, maar volgens de KNVB is er geen reden voor paniek. "De promotie/degradatieregeling blijft gewoon van kracht", zegt woordvoerder Chris van Nijnatten in gesprek met Voetbal International. In januari zal de KNVB om de tafel gaan met de clubs die kansrijk zijn voor promotie. De voorwaarden waaraan bij promotie naar de Jupiler League moeten worden voldaan, zullen dan aan de orde komen, zoals de financiële huishouding, het aantal contractspelers en de accommodatie.

Snap jij dat de KNVB de promotieplicht in de Tweede Divisie terugdraait?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me een goed plan, echter draait het allemaal om geld. De voorwaarden zijn voor sommige clubs niet haalbaar met de huidige financieele mogelijkheden. Ik vraag me af of ze de voorwaarden dusdanig naarbeneden kunnen stellen om het mogelijk te maken.

9 september 2017 om 11:56

Voorwaarden naar beneden bij stellen lijkt me niet nodig, maar wel deze regels geleidelijker invoeren voor nieuwe amateurclubs. Op dit moment moeten ze ineens een hele omslag maken waardoor dit financieel en organisatorisch gewoonweg niet mogelijk is. Als je die clubs een jaar of 5 geeft om langzaamaan alles te regelen scheelt dat al een stuk denk. Maar sowieso loop je tegen het probleem aan van clubs die natuurlijk niet zich vast in de Jupiler League kunnen nestelen waardoor ze het ene jaar aan hele strenge eisen en voorwaarden moeten voldoen, en het jaar daarop kan het weer zo zijn dat ze in de Tweede Divisie spelen terwijl ze dan veel geld hebben uitgegeven en met onnodige installaties en maatregelen zitten die veel geld kosten.

Ik weet vrijwel niets van het amateurvoetbal in Nederland af, dus ben wel benieuwd waarom zoveel amateurclubs niet willen promoveren. Een promotie zou toch juist een voordeel moeten zijn in plaats van een nadeel? Zowel sportief als financieel. Het is vreemd dat in het buitenland clubs deze stap wel kunnen maken maar dat het in Nederland een groot probleem vormt.

Ik heb ook het gevoel dat het een grote stimulans zou zijn als er meer doorstroming zou zijn in tussen verschillende divisies. Nu is het eigenlijk een beetje stuivertje wisselen tussen bekende namen.

9 september 2017 om 10:46

KNVB heeft hoge eisen omtrent stadion en veiligheid. Om aan deze eisen te voldoen hebben de meeste clubs de financiele middelen niet voor.

9 september 2017 om 10:54

Dat ook, en ze kunnen niet meer zwart uitbetalen

9 september 2017 om 14:04

En hier zit denk ik ook vooral de pijn. Ik ken genoeg jongens die (ook in lagere divisies) flink zwart uitbetaald krijgen. De Knvb heeft wel meer regels ingesteld, maar het is nog steeds schering en inslag. Ook komt het vaker voor dat bij het "transfereren" naar andere clubs, persoonlijke leningen worden afbetaald door clubs, of auto's e.d. worden gegeven.

Daarom zou het alleen maar beter zijn dat er duidelijke voorschriften komen wat wel en niet mag. Prima dat de Knvb clubs tijd geeft mbt stadion en/of de hoeveelheid fulltime contracten. Maar pak aub het zwartgeld wel maar keihard aan!

12 september 2017 om 14:31

Ja helemaal mee eens, zwart geld moet je weren uit het voetbal en uit alle branches. Als je werkt voor geld, moet daar gewoon netjes belasting voor betaald worden. Wanneer een club problemen krijgt omdat ze dan niet meer zwart kunnen betalen, hebben ze hun zaken sowieso niet goed voor elkaar en moet er dus sowieso al iets veranderen.

Als we stappen willen maken met de voetbalpyramide, dan moeten de organisaties ook professioneel zijn en dus moet je er als amateurclub aan gaan geloven. Ik begrijp dat dit bij sommige clubs lastig als, maar dan moet je maar niet de ambitie hebben om zo hoog te willen voetballen.

9 september 2017 om 11:48

Het zijn de hoge eisen waar niet (op korte termijn) aan kan worden voldaan. Met name de regels omtrent contractspelers, ik weet niet precies hoe en wat, is financieel onhaalbaar. Ik geloof dat er zelfs sprake was van een opleidingsvergoeding die met terugwerkende kracht betaald moet worden wanneer je een speler onder contract legt. Terwijl deze speler bijvoorbeeld al 5 jaar in de selectie zit.

9 september 2017 om 12:28

De J.l. is voor amateurclubs gewoon een achteruitgang. Kost handen vol met geld, je speelt niet meer om de prijzen, je speelt op vrijdag of maandagavond en krijgt dus minder publiek. De clubs draaien nu op vrijwilligers, die kunnen op vrijdag en maandagavond na het werk niet zoveel betekenen voor de club.

Nu hebben de clubs mooi een escape.

Goede zaak, topamateurvoetbal is goed zoals het is. Laat clubs doorstromen die dat willen i.p.v. verplichting.

9 september 2017 om 12:28

@dejan
Door het in het leven roepen van de piramide is een complete herindeling ontstaan. Waar vroeger veel streekderby's waren, moeten clubs nu het hele land door om hun wedstrijden te spelen. Bovendien zullen de eisen in de Jupiler League hoger zijn dan in de tweede divisie. Denk daarbij aan accommodatie en aantal verplichte contractspelers. Kortom financieel is dat voor die clubs niet op te brengen zodat hun bestaan op de tocht komt te staan.

9 september 2017 om 12:39

Voetballem op vrijdag avond is veel minder dan op zaterdag middag. Plus winnen is leuker

9 september 2017 om 16:56

Vrij eenvoudig, de JL leeft niet echt terwijl de derby's in het amateurvoetbal echte volksfeesten zijn.

Daarnaast is de verplichting om speler voltijds contracten aan te bieden erg riskant, zit het het jaar erop een beetje tegen, dan kan een amateurclub zo in de financiele problemen komen.

De onzekerheid die dit met zich mee brengt is natuurlijk belachelijk. Als nummer laatst van de eerste divisie weet je dus helemaal niet waar je aan toe bent; degradatie hangt af van wie er kampioen wordt een divisie lager.

Ik vind persoonlijk dat voetballend Nederland moet investeren in het maken van werkbare pyramide. Geef de clubs een traject waarin ze van zoveel betaald voetballers naar een x aantal moeten. Maken amateurcontracten mogelijk ook in de JL en eis alleen voor de eredivisie volwaardige profselecties. Bescherm de nieuwe clubs ook tegen het wegkopen van enkele kopstukken ofzo. En als er per se echt gras moet zijn, laat dat dan de prijs zijn die je krijgt als kampioen van de 2de divisie+ 3 jaar onderhoud ofzo. Haal dat maar van de algemene inkomsten en dingen als tv-gelden af. We zijn allemaal afhankelijk van elkaar. Zonder JL en tweede divisie ook geen Cl poule of EL finales.

Ik denk dat de clubs best willen promoveren maar niet tegen de voorwaarden waaraan ze moeten voldoen. Als ze daar nu eens iets aan doen dan verloopt alles eerlijker. Best lullig namelijk als je als achilles zijnde wel degradeerd omdat jong az wel in de jpl wil spelen en dit seizoen bijvoorbeeld telstar niet degradeert omdat de dijk niet wil promoveren.

12 september 2017 om 17:25

Snap je niet. Jong Az was met gemaak kampioen en daarom promoveerde zij na de JL.

Belachelijk, waarom heb je deze pyramide dan in elkaar gezet? Of je kiest ergens voor, of niet. Nu krijg je weer zo'n slap aftreksel hoogstwaarschijnlijk. In een gezonde sportomgeving moet je succes kunnen hebben, maar ook consequenties als je slecht presteert.

9 september 2017 om 13:10

Uiteraard is het niet belachelijk. Het is misschien belachelijk dat ze hier niet eerder over na hebben gedacht maar als een club het financieel niet kan bolwerken dan moet je die club lekker laten zitten waar ze zitten. Het is pas echt belachelijk om een club verplicht te laten promoveren terwijl je op je vingers kan natellen dat die club dan naar de rand van de afgrond glijdt of sterker nog, failliet gaat.

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald zullen we maar zeggen.

9 september 2017 om 14:00

Maar dan zijn de spelers dus eigenlijk te goed voor de club. Sportieve uitkomsten moeten consequenties kunnen hebben om beter te worden. Dat is zowel promoveren als degraderen. Zo zou je dus kunnen bereiken dat de 2e divisie sterker wordt dan je 1e divisie. En dat is nergens goed voor. Prima dat de Knvb een concessie kan doen mbt het aantal verplichte fulltime contractspelers, maar laat aub de promotie/degradatie staan.

9 september 2017 om 18:31

Het zijn niet alleen de contractspelers die een dilemma vormen. Na een promotie moet zo'n beetje de gehele club op de schop. Het stadion zal op diverse punten verbeterd moeten worden om bijvoorbeeld de toeschouwers beter te beschermen en indien ze ontbreken zullen er lichtmasten geplaatst moeten worden om 's avonds te kunnen spelen. Ik ken al die dingen niet uit mijn hoofd maar als een club promoveert dan zitten er nogal wat haken en ogen aan vast.

Het zou toch niet zo ingewikkeld moeten zijn voor de knvb om een goede piramide te maken. Ze leken goed op weg door de nieuwste opzet maar ze hebben waarschijnlijk veel te veel regels opgesteld waar de anateurs niet aan kunnen voldoen.

Nederland is volgens mij het enige land in Europa waarbij er niet gepromoveerd hoeft te worden van het derde naar het tweede niveau en dat vind ik belachelijk. Ik vind dat de Knvb gewoon verplicht een team moet laten promoveren en de Knvb moet er alles aan doen dat zulke clubs goed kunnen meedraaien in de JL. De Knvb is al slecht bezig met het kunstgras hier in Nederland maar ook met de promotie regeling vanuit de tweede divisie zijn ze erg slecht bezig. Er moet veel veranderen bij de Knvb willen zij het niveau van het Nederlands voetbal omhoog brengen en daar lijken ze op dit moment weinig moeite voor te doen.

Lastig hoor. Aan de ene kant vind ik dat de piramide in stand moet worden gehouden, Dan voetbal je wel ergens voor. Sportief gezien wil je toch het hoogst haalbare? Aan de andere kant begrijp ik ook wel dat het organisatorisch/financieel moeilijk is om dat rond te krijgen. Misschien moet daar iets geregeld worden. Een soort overgangsregeling of zo.

Een promotie moet beloond worden. Waarom werkt een piramide hier niet dan? In Spanje en Duitsland verloopt het perfect. In Spanje staan zowat alle clubs in de min. Check Eibar, het kan gewoon. Straks komt Cadiz terug, beloont met financiën en spelers die het 2e niveau aankunnen. Op deze manier komt het NLSE voetbal nooit in de lift. Bij amateurclubs zijn zoveel goede jeugdopleidingen. Daar moet die piramide de vruchten van plukkken.

Lachertje van Europa weer. Je moet dat verplicht stellen! Degradatie en promotie hoort er gewoon bij. Eisen stellen, maar ook belonen. Sowieso geen rekening houden met zaterdag of zondag. Je voetbalt, dus de KNVB bepaald wanneer. Dat is ook zo'n gejank van die gelovige verenigingen.

Echter hadden ze dit al vooraf kunnen bedenken. Blijkbaar is er niet goed naar het plan gekeken voor ze er in sprongen.

Alleen in Nederland: klagen over promoveren naar betaald voetbal.
Alleen in Nederland: spelen op kunstgras
Alleen in Nederland: Klagen over te goede spelers in de Jupiler league bij jong psv/Ajax

Krijg je straks dat alleen de Jong elftallen willen promoveren.

Een van de grootste struikelblokken in de licentie eisen zijn het aantal contractspelers. Dit is natuurlijk ook absurd. Waarom moet je een bepaald aantal contractspelers hebben als club, terwijl je wellicht ook met een aantal amateurs af kan. Maar dit mag niet omdat je een bepaald aantal spelers onder contract moet hebben staan. Dit geeft ook nog eens scheve verhoudingen in de spelersgroep. Omdat de helft dan een contract heeft, en de ander voor een AA-tje en een balletje mayo (bij wijze van spreke) staat te ballen.

12 september 2017 om 16:09

Je overdrijft schromelijk. Sterker nog, de mensen die met een amateur contract voetballen, zouden onder aan de streep juist meer overhouden. Veel jongens willen ernaast namelijk nog kunnen werken, en niet elke dag hoeven te trainen overdag. Die verdienen dan al geld, en wat ze met voetballen verdienen komt daarboven op (en dat is heel veel meer dan een AA-tje en een balletje mayo, ook al was het beeldspraak). Dat is voor velen een stuk interessanter dan voor 2000 euro bruto in de maand fulltime prof te zijn.

En ja, eens dat de ze daar aanpassingen in moeten doen. Verplicht promoveren/degraderen vind ik een must in een professionele competitie. Er moeten consequenties zijn bij goed en bij slecht functioneren. Als de Knvb de andere omstandigheden kan verzachten, zou dat wel mooi zijn.

Veel spelers willen gewoon niet full-prof worden gezien sommige gewoon een baan en privé drukte hebben.. Clubs in de Tweede divisie kunnen gewoon niet 20 fulltime contract spelers betalen denk ik. De Knvb zoude meer geld in clubs moeten pompen die gepromoveerd zijn naar de Jupiler league zodat men een full prof selectie krijgen en betere faciliteiten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren