Vitesse boekt ook overwinning in Kerkrade en evenaart clubrecord

Vitesse heeft vrijdagavond opnieuw drie punten gepakt. Nog geen week na de 4-1 zege op NAC Breda was het team van Henk Fraser ook te sterk voor Roda JC Kerkrade: 1-3. De club uit Arnhem heeft nu zes opeenvolgende zeges op de Limburgers geboekt; een evenaring van het clubrecord van overwinningen op rij tegen Willem II. Roda JC, dat op de eerste speeldag van PEC Zwolle had verloren, had de laatste twaalf seizoenen geen enkele nederlaag in het eerste thuisduel van de competitie geleden.

In de openingsfase in Kerkrade viel er reeds veel te beleven. Een periode van balbezit bij Vitesse leidde tot een mogelijkheid voor Guram Kashia, na iets meer dan tien minuten spelen. Hidde Jurjus voorkwam met een goede reflex dat de verdediger met een kopbal na een corner voor de 0-1 zorgde. Beide teams zochten nadrukkelijk naar een doelpunt, maar het lukte niet om een opening te vinden. Een kopbal van Bryan Linssen ging naast en Remko Pasveer reageerde attent op een inzet van Jorn Vancamp.

Vitesse slaagde er maar niet in om Matavz in stelling te brengen, maar een fikse fout van Frédéric Ananou stond aan de basis van de 0-1 van de Sloveen. De verdediger speelde bal verkeerd terug, waarna Matavz het leer met de binnenkant van zijn voet heerlijk langs Jurjus krulde. Roda probeerde daarna nog om een gelijkmaker voor rust te forceren, maar Vitesse haalde met een minimale voorsprong het rustsignaal.

In de tweede helft zocht Roda met man en macht naar de 1-1. Mitchell Paulissen had een doelpunt op zijn schoen, maar na een vrije trap kreeg hij de bal net niet tussen de palen. Het werd eenrichtingsverkeer richting het doel van Pasveer, maar het ontbrak de ploeg van Molenaar aan precisie in de afronding. Na ruim een uur spelen verscheen toch de 1-1 op het scorebord. Mikhail Rosheuvel ging neer na een sliding van Milot Rashica, waarna Simon Gustafson de bal vanaf elf meter én via de schouder van Pasveer tegen de touwen schoot. Het was voor de huurling van Feyenoord alweer zijn derde treffer.

Vitesse trok het duel daarna echter naar zich toe. Bruns verzilverde na 68 minuten een vrije trap en zette het team van Fraser daarmee wederom op voorsprong. Het tempo van de wedstrijd daalde en tien minuten voor tijd gooide Kashia het duel in het slot. De verdediger kopte dit keer wel knap raak uit een hoekschop.

Eindigt Vitesse dit seizoen bij de eerste zeven?

1
2

Dit Roda is echt heeel zwak. Opzich aan de bal niet eens super beroerd, maar 25 meter van beide goals is het gewoon 3de klasse niveau.

Vitesse was ook zeker niet goed en heeft denk ik geluk dat ze nu dit armzalige Roda treffen.

Overigens is de poll vrij bizar. Dat is een beetje hetzelfde alsof je vraagt of Feyenoord bij de top-4 gaat eindigen.

19 augustus 2017 om 14:41

Het zal ook nog een beetje tijd nodig hebben. Jurjus mist wedstrijdritme, Vancamp is nog een beetje onwennig en er moet nog een rechtsback bij (kum is daar niet ideaal) maar ik heb gisteravond een Roda gezien dat 10 keer beter was dan alles wat ik vorig seizoen heb moeten zien.

Roda was echt niet veel minder dan Vitesse en een punt was zeker verdiend geweest.

Ja jammer, spelen niet slecht, maar met Utrecht-uit en PSV-uit op t programma is de kans groot dat je straks stijf onderaan staat na 4 wedstrijden... jurjus matig weer, schahin hoeft van mij niet meer erin. Voegt niks toe en vertikt het om ook nog mee te springen met Kashia waardoor de 1-3 valt. Wat een kapstok...

18 augustus 2017 om 22:03

Vond je Jurjus matig? Ik vond hem best goed. Aan alle 3 de doelpunten kon hij weinig aan doen. Je ziet wel dat Jurjus wil opbouwen, dat is ook belangrijk als keeper. Maakte ook nog een goede redding in de eerste helft.

18 augustus 2017 om 22:10

Vrije trap vond ik hem erg matig, maar dat is mijn gevoel. Ben er nog niet kapot van, maar Kurto is erger dus Jurjus moet de tijd krijgen

18 augustus 2017 om 22:14

Over die vrije trap kun je natuurlijk wel twisten. Goede vrije trap dat zeker. Zet een 4 of 5 mans muur neer, dan heb je inderdaad weinig zicht. Dat is een keuze die je maakt maar dan dat laatste stapje dat had hij misschien niet moeten maken. Dat is die 5 cm die je extra nodig had.

Gewoon goede pot van ons! Heerlijk voetbalavondje. De foutjes bij ons, en de individuele klasse van Vitesse beslissen de wedstrijd. Tot de 70e minuut ging het gewoon gelijk op, dan wordt het 1-1, vrije trap geweldige goal en dan loop je weer achter de feiten aan.
De eerste 4 wedstrijden zullen misschien wel 0 punten worden, maar dan moet je mentaal sterk blijven. Dat wordt moeilijk maar als we deze lijn door kunnen trekken, en verdedigend stabieler worden komen de punten wel.

Pfoe dit had zomaar een overwinning voor Roda kunnen zijn met de mogelijkheden, Vitesse was het even kwijt. Blij met de 3 punten en volgende week zware wedstrijd tegen AZ. Roda komt er nog wel, gaan hoger eindigen dan in ieder geval NAC en Sparta

Heeft castanios nog gespeeld?
Zag frazer lovend over ze fitheid praten dus had hem wel verwacht.
Iemand die me nog verder kan inlichten hierover?

18 augustus 2017 om 22:12

Laatste 20 min mee gedaan. Maar als matavz ze blijft scoren, blijft Luc gewoon banken

Ingevallen, maar dat was in een fase dat Vitesse niet meer zo goed speelde. Matavz blijft ze erin leggen, dus Fraser gaat niet wisselen voorlopig.

Het was een erg slechte wedstrijd. Maar als je ook de slechte wedstrijden wint doe je het goed. Ik denk dat we gewonnen hebben op individuele kwaliteit, in tegenstelling tot vorige week, toen we wonnen dankzij een heel uitblinkend team.

Roda deed het naar mijn mening prima. Ik vond ze enorm veel druk zetten en daar had Vitesse het best moeilijk mee. In de omschakeling hadden ze vaak ook aardige kansen. Dat gaat daar wel goed komen.

Geen top wedstrijd van Vitesse maar ook deze wedstrijden vind ik mooi om te zien dat Vitesse de 3 punten gewoon meeneemt naar Arnhem. Overigens zeker geen slechte pot van Roda JC. Roda heeft het Vitesse behoorlijk lastig gemaakt in de 2e helft.

Ik vond roda niet eens heel slecht vooral de eerste helft hadden ze vitesse hun verdediging goed vastgezet waardoor pasveer voor de lange bal moest gaan wat ik trouwens heel matig vond. Voor de rest een verwachtte overwinning van vitesse

Toch fijn dat Vitesse deze wedstrijd wint. Omdat met name vorig seizoen veel punten verloren gingen tegen mindere tegenstanders. Tegen AZ zal het volgende week beter moeten. Dan ga je het met dit voetbal niet redden. Ik ben het wel eens met Gertjan Verbeek. Veel spelers die aanvallend zijn ingesteld is leuk maar daardoor ziet de verdediging er niet altijd lekker uit.

Vitesse had het lastig met het vroege druk zetten van Roda.
Afgewisseld met strijd en degelijk voetbal speelde Roda een prima wedstrijd.
Hopelijk worden ze niet uit hun flow gehaald door het lastige programma.
Dan komen de punten vanzelf wel. Succes dit seizoen en hopelijk ook eens een rustig jaartje in Kerkrade.

19 augustus 2017 om 05:14

Jullie ook succes. Rustig zal het niet worden, zolang Knvb rare eisen stelt en er geen duidelijkheid over Korotaev is. Hoewel dat speelt op de achtergrond. Ik ben blij met het huidige voetbal. Als je het Vitesse toch zo lastig kan maken, en jullie zijn gewoon beter en veel meer individuele kwaliteiten, heb je het gewoon aardig gedaan.

Geen slechte wedstrijd. Het enige jammere is dat er weer moeilijk gescoord wordt, dat was vorig jaar ook al een probleem. Nu krijg je PSV Utrecht dus 0p uit 4 is een redelijk kans. En niet onverwacht al had ik gehoopt op 1p uit bij Pec, toch een directe concurrent die in eigen huis moet zien te winnen. Daarna 3 wedstrijden tegen mede-degradatiekandidaten. Daar moeten 6-9 punten gepakt worden.