Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Drie à vier jongens willen vanwege het kunstgras niet naar Sparta toe’

Laatste update:

Sparta Rotterdam haalde Robert Mühren donderdagavond op huurbasis terug naar Nederland en verwelkomde bovendien zes andere aanwinsten. Toch krijgt de Kasteelclub ook met veel tegenvallers te maken op de transfermarkt. Volgens trainer Alex Pastoor vormt de kunstgrasmat voor veel potentiële aanwinsten een onoverkomelijk obstakel.

Vrijdagochtend liet een beoogde nieuwkomer weten om die reden af te zeggen. "Vanochtend meegerekend heb ik nu al van drie à vier jongens gehoord dat ze niet naar ons willen komen vanwege de ondergrond in ons stadion", vertelt Pastoor aan het Algemeen Dagblad. Tijdens het EK voor vrouwen lag deze zomer wel een echte grasmat in het stadion van Sparta. Pastoor opperde intern om die mat nog tot 'pakweg november' te laten liggen, maar dat bleek niet mogelijk.

"Dat had met allerlei zaken te maken. Ook met een hoop praktische. Waar moet de jeugd trainen? Waar moet het eerste elftal trainen? Enzovoort", somt Pastoor op. Het spreekt volgens de oefenmeester voor zich dat Sparta uiteindelijk terug wil naar echt gras. "Zeker als je nu weer geconfronteerd wordt met het feit dat spelers niet komen vanwege het gras."

Begrijp je de bezwaren van de spelers?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Toch te belachelijk voor woorden dat je als eredivisie club het kunstgrasveld van het stadion nodig hebt voor dagelijkse trainingen. Waar is het mis gegaan?

18 augustus 2017 om 17:44

Onder andere de verdeling van de tv gelden en dergelijke

18 augustus 2017 om 17:48

Een simpele amateurclub gebruikt ook een kunstgrasveld om op te trainen. En wedstrijden op het hoofdveld zijn meestal op echt gras(uit eigen ervaring). Waarom kan een bvo als sparta niet gewoon een kunstgrasveld naast het stadion neerleggen en in het stadion gewoon echt gras. Ik zie het probleem niet als een amateurclub het kan veroorloven waarom sparta pec excelsior etc. Niet

18 augustus 2017 om 17:59

Elke club in de top, hoofd en lagere divisie speelt op kunstgras op enkele na en dat is al jaren zo. Zelfs vierde klassers spelen op kunstgras.

18 augustus 2017 om 18:21

Eh, nee dus. Het gros van de clubs heeft een kunstgrasveld om op te trainen maar speelt de wedstrijden gewoon op echt gras...en terecht ook, dat nepgras brengt alleen maar ellende

18 augustus 2017 om 19:03

Het lijkt me logisch dat (top)clubs liever trainen en wedstrijden spelen op vergelijkbare velden, dus niet het 1 op kunst- en het ander op natuurgras.

19 augustus 2017 om 00:46

Welnee, die worden in Nederland heel netjes verdeeld. Verschil tussen de top en de onderste clubs is maar een paar miljoen per jaar. Je hebt het hier over de tweede of derde club van Rotterdam met een piepkleine achterban, daar zit het probleem, geen fans, geen toeschouwers tenzij grote broer op bezoek komt.

18 augustus 2017 om 17:45

Dat is inderdaad belachelijk. Zelfs een paar clubs in de JL kunnen zichzelf een echte grasmat verloorloven en net buiten het stadion trainen bij een complex. Alleen is de realiteit dat Sparta niet de enige is waarbij ze in het stadion trainen. Financieel wanbeleid is een van die redenen waarom ze niet meer op een complex kunnen trainen. We lopen al jaren achter op de rest van Europa mede omdat spelers niet willen komen omdat ze geregeld op plastic moeten spelen. Je wilt je club toch ook op echt gras zien? Het is eigenlijk gewoon schandalig.

Toch te belachelijk voor woorden dat je als eredivisie club het kunstgrasveld van het stadion nodig hebt voor dagelijkse trainingen. Waar is het mis gegaan?

18 augustus 2017 om 18:15

Bij de afschaffing van het maximum aantal buitenlanders.

19 augustus 2017 om 00:48

Welnee, dat heeft er niets mee te maken. In Rotterdam heb je al een topclub. Dan is er geen ruimte voor nog twee eredivisie clubs, je hebt gewoon te weinig fans en te weinig betalende toeschouwers. Op termijn redt je het dan niet, ondanks kunstgrepen als kunstgras.

Ik snap dat je liever op gras speelt, maar kan me toch niet voorstellen dat dit doorslaggevend is in je clubkeuze.

Ben overigens wel voor het afschaffen van het kunstgras in de Eredivisie. Vrees dat het m'n eigen clubje (Excelsior) punten zou kosten, maar vind het ergens toch niet helemaal eerlijk als clubs op verschillende ondergronden spelen.

18 augustus 2017 om 17:43

ik kan me zelfs indenken dat het voor spelers zelfs een reden is niet naar de eredivisie te komen laat staan te gaan voetballen bij een kunstgras club.. echt lachwekkend dat een eredivisieclub op kunstgras mag spelen

18 augustus 2017 om 17:46

Als je je dat niet kunt voorstellen dan heb je duidelijk niet vaak op kunstgras gespeeld. Zo snel mogelijk afschaffen die handel.

18 augustus 2017 om 18:05

Ik heb heel vaak op kunstgras gespeeld en het meest moderne kunstgras komt best in de buurt van gras. Maar het is natuurlijk nooit hetzelfde. En voor spelers die de clubs voor het uitkiezen hebben snap ik wel dat je het laat meewegen, maar de meeste Sparta-spelers mogen blij zijn dat ze in de Eredivisie spelen en zullen hier dus echt niet over klagen.

18 augustus 2017 om 18:07

Grappige is dat in mijn laatste team het enthousiasme verdeeld was. De oudjes (waaronder ik) speelden het liefst op echt gras terwijl de jonkies stonden te juichen als we op kunstgras mochten. Het is maar net wat je gewend bent en aangezien wij onze jeugd bijna alleen nog maar op kunstgras laten spelen verwacht ik dat de tendens ook zal veranderen

18 augustus 2017 om 21:31

Het gaat erom dat de bal anders rolt en neerkomt, ook je voet tijdens rennen komt anders neer. Bij een sprint of als je uit balans wordt gebracht, zorgt dit gewoon voor blessures die op normaal gras je niet zou hebben gehad. Dit lijkt iets kleins maar op hoog niveau is het heel goed merkbaar. Want de bal stuitert net iets verder en harder door waardoor je je voet verkeerd heb, bal stuitert dus weg, komt bij de tegenstander, doelpunt. Klinkt nihil maar is veel voorkomend. Daarnaast kan je geen sliding maken waardoor je soms net je man mist, doelpunt.

18 augustus 2017 om 17:54

Ik ken iemand die letterlijk om deze reden van club is gewisseld en hij heeft nu ook veel minder klachten na de wedstrijd aan zijn benen. De bal rolt anders het spelletje veranderd weldegelijk. Ik zie het ook bij de jeugd als ik ga kijken bij me neefje, de bal schiet veel sneller door

18 augustus 2017 om 18:15

Sorry hoor Tim maar dan heb je waarschijnlijk nog nooit op kunstgras gespeeld! Is echt gewoon een andere sport in mijn ogen. Het loopt anders, ik had moeite met slidings maken maar de bal... ai ai ai die gedraagt zich zo anders dat ik het sowieso niet snap dat er op het allerhoogste niveau in NL niet een verplichting is voor alle clubs.

Ik snap de keuze van deze spelers absoluut. Van Polen zei over het kunstgras van Zwolle dat je de volgende dag niet meer kon lopen. Als dergelijke problemen zich op elke grasmat afspelen dan direct afschaffen. Ik heb 1 jaar op kunstgras gespeeld, mijn voorste kruisband gescheurd en meniscus problemen erbij gekregen en nooit meer gevoetbald en ik denk nog steeds dat het door het kunstgras is gekomen.

18 augustus 2017 om 17:49

Dat kan ook best. Ron Jans zei afgelopen maanden ook eens dat er op het veld van PEC al meerdere spelers hun kruisbanden hebben afgescheurd. Wat in Nijmegen op ons echte gras volgens mij al jaren niet meer is gebeurd. Een keer, of twee keer, kan toeval zijn en dikke pech. Gebeurd het structureel kun je je zorgen gaan maken...

18 augustus 2017 om 17:50

Ik heb precies dezelfde blessure opgelopen op normaal gras, dus dat hoeft niet natuurlijk. Ligt er een beetje aan hoe je die blessure hebt opgelopen, feit is wel dat het bij het open/weg -draaien op kunstgras nog wel is fout gaat omdat je been dan minder makkelijk mee draait.

18 augustus 2017 om 18:03

Ik kan natuurlijk niets zeggen over jouw situatie en ben ook geen arts maar heb wel gelezen dat er wetenschappelijk is onderzocht of er meer zware blessures op kunstgras voorkomen. De conclusie was dat er niet significant meer zware knie en enkelblessures op kunstgras voorkomen. De verdeling van de blessures is iets anders maar er is geen aanleiding om te concluderen dat kunstgras een groter risico op zware blessures geeft.

Ik heb zelf mijn linker knie op kunstgras en mijn rechterknie op echt gras gesloopt dus helaas ervaring met beiden...

Is natuurlijk ook van de zotte dat juist een traditieclub als Sparta op kunstgras speelt.

Kom op KNVB, hoeveel meer argumenten heb je nodig om kunstgras te verbannen? Spelers willen er niet op spelen! Dit bewijst maar weer dat het een directe verzwakking is van je eigen competitie en dan heb ik het nog niet eens over risico op blessures en zaken als competitievervalsing.

18 augustus 2017 om 18:09

Die laatste argumenten slaan ook nergens op want er is wetenschappelijk aangetoond dat er niet significant meer risico op zware blessures is op kunstgras. En competitievervalsing is een beroep op sentiment want kun je nooit hard maken. sterker nog, op kunstgras speelt iedereen altijd op een ondergrond met dezelfde kwaliteit en eigenschap...

18 augustus 2017 om 18:54

Vorige week nog gelezen, of hier, of in het AD dat er nog nooit een echt groot wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan

18 augustus 2017 om 18:58

Ik weet niet wat je gelezen hebt en wat 'groot' is maar er is absoluut wetenschappelijk onderzoek naar gedaan waarin een jaar lang wedstrijden Rn blessures zijn geanalyseerd. Je kan ren onderzoek altijd groter of anders insteken maar het is in ieder gebal wetenschappelijk onderzoek en daar hecht ik meer waarde aan dan aan onderbuik gevoelens van VZ bezoekers

18 augustus 2017 om 19:21

Uit onderzoek is inderdaad gebleken dat kunstgras niet blessuregevoeliger is, er is echter één aspect wat ze vergeten zijn te onderzoeken in mijn ogen: de continue schakeling van wedstrijden op echt gras en kunstgras. Spieren schijnen zich anders te spannen op kunstgras en het vele schakelen hiertussen zorgt voor veel problemen. Birger Maertens (ex-Heracles) heeft mij in het verleden ook meerdere keren verteld hier veel last van te hebben.

18 augustus 2017 om 19:28

Ik kan me ook voorstellen dat het op bijvoorbeeld langere termijn schade kan veroorzaken want ik had zelf vaak enige dagen last van pijnlijke gewrichten en met name mijn rug. Op gras heb ik daar echt zelden tot nooit last van

Ik zat te zoeken naar wat nou de het verschil is qua kosten tussen gras en kunstgras. Hoelang duurt het voordat je het eruit hebt, wanneer je kunstgras hebt? En het gras onderhoud moet natuurlijk worden betaald, maar daar kan je toch ook op besparen. Bijvoorbeeld een materiaalman een cursus grasonderhoud laten doen? Het gras mag toch best wel een beetje modder hebben voor de doelen? Is die zekerheid met kunstgras niet gewoon luiheid en een goede deal met de tapijtfabriek, die ook al alle kantoren had gedaan? Ik vraag me af of het wel allemaal zo voordelig is in ieder geval.

18 augustus 2017 om 18:12

Bij MVV was het bijvoorbeeld een eis van de gemeente en bij Roda werd verteld dat bijvoorbeeld de veldverwarming ook veel geld kost. De bedragen ken ik natuurlijk niet maar je moet ook bedenken dat je met kunstgras in het stadion kan trainen en dus andere kosten bespaart. Daarnaast kun je je stadion openstellen voor verhuur en bijvoorbeeld bedrijven er op laten spelen of evenementen houden tijdens de competitie

Tv gelden eerlijker verdelen en tevens eisen stellen zoals voetbalen op natuurgras, x % van begroting besteedden aan jeugdopleiding etc. We worden echt een lachertje zo. De ene club klotst over van het geld maar kan dit niet besteden i.v.m. FFP (ajax) terwijl dat de andere ''bvo'' zich geen natuurgras kan veroorloven waardoor spelers voor die club of zelfs de competitie afhaken. Knvb toon eens wat visie en beleid!

18 augustus 2017 om 22:25

Waarom zou men de TV gelden eerlijker verdelen. Dit is zo eerlijk als het maar kan. Ajax PSV Feyenoord en in mindere mate Twente AZ en Utrecht zijn de reden waarom 90% van Nederland naar de eredivisie kijkt. Niet om al die andere clubs in een kwaad daglicht te zetten want ik ben blij dat ze tegen ons komen voetballen maar het is juist evenredig verdeeld. Op kijkcijfers.

Wat is er mis met jongens uit de provincie opstellen tegen een lager loon. Waarom zou je betekenisloze buitenlanders opstellen terwijl er een overvloed is aan spelers die uit de jeugd komt en nergens aan de bak komt. Steek dan gewoon je zuurverdiende TV geld in een mooie mat en doe het met een backup linksback uit de jeugd in plaats van er een in te vliegen uit een of ander ver oord.

20 augustus 2017 om 19:53

Dacht je dat iedereen de PL kijkt voor de burnleys, huddersfields of west bromich albions. Tuurlijk niet! Ben met je eens dat veel mensen vooral voor Ajax, psv en fey kijken maar deze teams stellen niets voor zonder de andere 15 clubs.

20 augustus 2017 om 23:11

Denk jij dat de Burnleys Hudderfields en Wbalbions precies hetzelfde krijgen als een Arsenal Liverpool Man U of zelfs Newcastle? Nee het gaat ook daar om kijkcijfers. Alleen is de pot daar verhonderdvoudigd dus kunnen ook de mindere goden zich mooi versterken.

Het is al geregeld gezegd en zal nog een discussie tot lengte van jaren blijven als de eredivisie sullige clubs heeft die op kunstgras willen voetballen.
De KNVB zegt dat het aan de clibs is maar de knvb zou juist ruggengraat moeten tonen en eisen dat clubs op echt gras gaan spelen.
We worden in Europa al niet meer voor vol aangezien maar zijn inmiddels al dicht bij het lachertje van Europa

18 augustus 2017 om 18:47

Populistische termen en ja wij zijn voorbij gestreefd door een aantal landen maar dat heeft met goed te maken en een matige generatie voetballers. Maar we hebben het op het laatste WK goed gedaan, hadden een club in de finale van de Europa league en onze opleiding wordt geroemd. Dus nee we worden niet uitgelachen door heel Europa

18 augustus 2017 om 22:29

Maar die matige generatie voetballers gaat zich voortzetten als we ze opleiden op kunststof dat is het hele probleem. Niemand vind het leuk om op kunstgras te spelen. Niet in het amateurvoetbal, niet in de jeugd, en ook de profs niet. Ja in de wintermaanden erop trainen is nog te doen. Maar iedere week met schrammen thuiskomen omdat je toch net die sliding moest maken.... Dat is gewoon diep en diep triest.

18 augustus 2017 om 23:23

Hoe kun je dat nu in hemelsnaam stellen dat de ondergrond hierin leidend is? Jij vindt kunstgras niets en wil er niet op spelen maar dat geldt absoluut niet voor iedereen en je kan je dankzij kunstgras beter ontwikkelen dan op echt gras omdat je er bijna altijd op kan spelen en de kwaliteit altijd goed en gelijk is. Overigens speelden we vroeger buiten op straat en pleintjes voetbal en kon je niet eens een sliding maken 😉

In de tijd dat ik nog op voetbal zat nooit echt problemen gehad met kunstgras. Vond het beide wel prima voetballen. Maar op het eredivisie niveau kan ik het me wel enigszins voorstellen dat het je punten gaat kosten als bovenliggende partij. Wel jammer voor Sparta dat daardoor sommige jongens afgehaakt hebben om de overstap te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren