Barcelona betaalt 40 miljoen: ‘Groot compliment voor ons voetbal’

Zondag, 13 augustus 2017 om 17:19

Paulinho is speler van Barcelona, zo hebben Luiz Felipe Scolari en Zheng Zhi, respectievelijk de trainer en aanvoerder van Guangzhou Evergrande, bevestigd. De middenvelder stond al wekenlang in de belangstelling van de Catalanen en maakt voor naar verluidt ongeveer veertig miljoen euro de overstap. Zijn ploeggenoot en coach wensen hem succes in Spanje.

"Paulinho is een fantastische speler die een indrukwekkend palmares heeft opgebouwd, zowel in clubverband als bij het nationale team van Brazilië", zegt Scolari. "Het forse bedrag dat Barcelona heeft betaald om Paulinho in huis te halen is een groot compliment voor het voetbal bij Guangzhou Evergrande. We wensen hem het allerbeste toe bij zijn toekomstige avonturen."

Naar verluidt verkast de Braziliaan voor veertig miljoen euro naar Catalonië, gelijk aan de ontsnappingsclausule van Paulinho. De clubs hebben deze zomer zeer lang onderhandeld over een transfersom. Eerdere biedingen van twintig en dertig miljoen werden van tafel geveegd. "We hebben in Paulinho een belangrijke speler verloren", aldus Zheng Zhi na de 2-1 winst van de club op Henan Jinanye.

"Zijn vertrek zal een aderlating zijn voor ons spel, en het is onmogelijk om zo snel een geschikte vervanger te zoeken. We wensen hem in ieder geval veel succes." Paulinho, die onlangs zijn contract bij de Chinese club verlengde tot de zomer van 2020, zei eerder al dat hij zich verheugt op het feit dat hij met spelers als Lionel Messi in hetzelfde team kan spelen: "Ik kan deel uitmaken van een club vol met sterspelers. Ik kijk daar erg naar uit."


Poll

Denk jij dat Paulinho een goede aanwinst is voor Barcelona?


Gerelateerd

131 reacties (laatste reactie door mvmahir)
13 augustus 2017 om 17:38

Dit is misschien wel hun domste en meest nutteloze aankoop ever

13 augustus 2017 om 17:42

Wat een wanbeleid. Het lijkt wel alsof ze de groep die hun weg willen hebben alleen maar groter willen maken.

13 augustus 2017 om 17:42

Deze transfer heeft er sterk de neiging van dat het puur voor persoonlijk gewin is voor Bartomeu.

14 augustus 2017 om 01:10

Inderdaad en hopelijk zal dat snel boven het water komen. Dan is die 40 miljoen toch niet voor niets geweest om deze voorzitter eindelijk op staande voet te ontslaan en voor een nieuw bestuur te kiezen. Hopelijk blijft er dan nog 200 miljoen budget over als alles snel wordt afgehandeld. Sandro Rossel en Bartomeu hebben Barca echt doen verslappen. Het enige pluspunt zijn de aankopen van Neymar en Umtiti. Al het overige is niets. Song, Mathieu, Vermaelen, Aleix Vidal, Douglas, Turan, Andre Gomes, Digne, Paco Alcacer en nu Paulinho. Als ik die bedragen zo bekijk zitten ze rond de 235 miljoen aan miskopen en hebben ze 185 miljoen goede aankopen gedaan met Neymar, Denis Suarez, Luis Suarez en Umtiti dan.

Een regelrechte schande dat van die 420 miljoen er maar ongeveer 40 succesvol goed gekocht werd. Die 235 miljoen slechte aankopen zijn dan achteraf de helft meer waard. Gelukkig heeft Neymar die schade beperkt maar zitten ze nu sportief flink met kwaliteitsverlies.

En dan ook nog niet onbelangrijk. Het verlies van Thiago Alcantara voor een appel en een ei.

13 augustus 2017 om 17:43

Hahahah Paulinho zou bij Real Madrid op de tribune zitten! Wat is dit nouweer voor aankoop.. 40 miljoen

13 augustus 2017 om 17:47

Lachwekkend idd. Ze zijn het bij Barca helemaal kwijt!!

13 augustus 2017 om 17:49

Bij Barcelona ook lijkt me

13 augustus 2017 om 17:54

Zo slecht is hij ook weer niet. Hij heeft een vaste plaats in de Selecao en is daar de laatste wedstrijden eigenlijk gewoon de beste speler van Brazilië. Neemt niet weg dat dit alles behalve een Barcelona speler is. Als je 40 miljoen betaald voor iemand van bijna 30 jaar moet hij wel echt heel goed zijn, zo goed is Paulinho ook weer niet.

13 augustus 2017 om 17:55

Haha dan zit ik te wachten op nieuws over transfer naar Barcelona met bijvoorbeeld Coutinho, Dembele of misschien Hazard en dan krijg je dit te zien.

Echt een waardige speler voor barcelona. Op na de trio...

13 augustus 2017 om 18:55

Zo begin je met Verrati, eindig je bij deze kneus

13 augustus 2017 om 20:15

Genoeg, die bestuur is zo goed als corrupt al 4 jaar maken ze een transfeer dat heel verdacht en niet logisch is
Er moet een onderzoek komen
Douglas vermaelen mattieu Gomes digna zouden bij Arsenal zelfs niet de basis komen !!!!!

Ik snap echt niet wat Barca nou met hem moet. En zeker niet voor 40 miljoen euro..

Nog zo'n aankoop die Barcelona niet verder gaat helpen. Ze leren het nooit.

13 augustus 2017 om 18:00

Nee het gaat er niet op vooruit bij Barca. Helemaal na wisselingen in de top paar jaar geleden. Als je de transfers volgt zou je denken dat de lokale groenteboer uit Madrid daar momenteel de transfers bepaald. Als ze dit doorzetten zie ik Atletico ze straks voorbij streven, die hebben meer potentieel in de selectie.

Dit is toch geen speler voor Barca ? Ongelooflijk dat er zoveel geld wordt betaald voor waarschijnlijk een wisselspeler. Het lijkt me dat dit het einde is van dit bestuur.

Dit is een grap hoop ik Wat zijn bij Barca aan het doen krijgen weer zulke nutteloze aankopen als vorig jaar

Mijn club is naar de klote... Hoe hebben wij dit zo ver laten komen? Een zwarte dag voor onze club! Man, man, man...

13 augustus 2017 om 17:37

Barcelona is altijd een beetje 'out of the box' geweest. Zowel in spel als transfer. Willen allemaal filosofen uithangen die anders dan andere denken. Dan krijg je dit soort rare transfers..

13 augustus 2017 om 18:20

Haha rachid16,gooie je frustratie eruit

13 augustus 2017 om 17:43

Hopelijk woord het allemaal binnkort gered als het bestuur oprot deze maken de club volledig kapot

13 augustus 2017 om 18:03

Dit is echt een belachelijke aankoop van Barã§a. Iedereen is aan het schreeuwen om Veratti of desnoods Thiago of Eriksen, komen ze met deze speler aan die geflopt is bij Spurs en ook nog een 40m kost. Wanbeleid.

13 augustus 2017 om 18:26

Thiago en Verrati zijn gewoon onhaalbaar! Die laten Bayern en PSG nooit gaan! Eriksen daar betaal je natuurlijk ook de hoofdprijs voor maar ja dat is wel een betere speler dan deze Paulinho! Inderdaad een belachelijke aankoop! Als Clubs slim zijn verkopen ze helemaal niks aan Barcelona want dat is 1 grote concurrent minder voor de CL zege Messi en Suarez zijn top maar jongens als Alba, Iniesta, Pique, Mascherano en Busquets zijn niet meer de spelers die ze ooit waren. Vroeger had Barcelona op minimaal 8 posities de top 3 spelers voor die positie dat is nu helaas niet meer.

Wat een bedrag voor Paulinho. Persoonlijk zie ik hem Barca niet naar een hoger niveau brengen.

Is dit dan de versterking waar je op zit te wachten ? Zit eerder op een wat specialere speler te wachten als Dembélé, eriksen oid.

Wat een giller, aankopen doen is niet het sterkste punt daar in Barcelona.

Sjonge jonge dit meen je toch niet man. 40 miljoen betalen voor een spelers uit china, wat een gek bestuur daar zeg. Paulinho is niet slecht maar kom op, dit is niet Barca waardig.

Heeft die Paulinho toch geweldig voor elkaar gekregen. Paar jaar enorm veel gecasht en nu een transfer naar Barcelona. Doet die goed

Wie had gedacht dat Chinese clubs spelers nog met winst kunnen verkopen? Ik weet niet of dit de aankoop is die het verschil gaat maken.

Wat een nachtmerrie. Wat moeten we met Paulinho? We hadden 40 mil kunnen gebruiken voor seri die perfect in het team past en een barca fan is. Hij is al oud en lang niet het goede niveau. Dit bestuur is echt drama.

Neymar zien vertrekken en iemand uit China zien komen. De 't zijn vast leuke weken voor FC Barcelona fans. Benieuwd of ze nog veel te veel gaan betalen voor Coutinho en Dembele.

Dit is echt een belachelijk bedrag voor een speler als Paulinho. Spelers van dit niveau zijn naar mijn idee niet Barca waardig en al helemaal geen 40 miljoen waard.

13 augustus 2017 om 18:30

Niet dat Paulinho het probleem si, want her is een uitstekende speler. Maar Barcelona begint zo haar eigen identiteit te verneuken zeg, want dit is niet het typische speler, maargoed, misschien presteert ie toch uitzonderlijk goed en piepen mensen anders.

Wanbeleid pur sang als dit waar is! Ze gooien nu hun hele identiteit weg en zijn niks meer dan een ordinaire koopclub zonder verstand van voetbal.

Dat hem koopt oke maar voor 40 miljoen gaat helemaal nergens meer over

Echt helemaal klaar met dit bestuur, ze kunnen er echt helemaal niks van, maar dan ook echt helemaal niet.
Ik hoop zooo erg dat dit bestuur eruit geknikkerd wordt, hele club is naar de klote..

Ik denk dat hij van grote waarde zal zijn, al is erikssen een betere speler voor Barca en hadden ze vol voor hem moeten gaan, als het mogelijk was.

Ik krijg bijna tranen in mn ogen van schaamte. 40 miljoen voor zo'n ongelofelijke amateur... Samper, Roberto en vele andere talenten kregen nu gewoon een klap in het gezicht van het bestuur... Ik schaam me dood..

1 april valt laat dit jaar. Barcelona mist misschien wel een speler met zijn kwaliteiten, maar dan moet het wel een betere zijn. Schandalig, voor 15 a 20 miljoen, oke, maar geen 40.

Transfer met een vies luchtje, die op voorspraak van het bestuur is gedaan, niet door de trainer. Zeker met het project dat Bartomeu doet als CEO van Adelte met deze mannen van Guanzou

Dus. Samper en Aleña worden aan de kant geschoven voor een nutteloze, dure aankoop. Na Grimaldo wordt Samper waarschijnlijk de volgende die weg gaat en elders gigantisch gaat schitteren.

Komt vast de tribune warm houden! Zeker geen Barca nivo!

Ongeloofelijk zeg Waarom nou 40 miljoen voor Paulinho waarom uberhout Paulinho ik zag net Eriksen spelen en jezus zeg wat speelde dat mannetje goed hij is de perfecte aankoop voor barca hij zal natuurlijk wel veel meer kosten maar dan heb je wel iemand die je team beter maakt en lang mee vooruit kan

Kan wel janken manman. Een speler uit de chinese competitie die al 29 jaar is voor 40 miljoen? En dat ook nog in tijden van crisis...

Wat een belachelijke aankoop zeg, totaal niet het niveau waar barca nastreeft, en ook nog eens 40miljoen..

Nee wacht ff, volgens mij heeft Bartomeu me weer verkeerd begrepen toen ik hem zei dat die PAULO dybala en philippe COUTINHO moest halen... beiden waren niet haalbaar en dus is hij weer (zoals we hem kennen) creatief geweest en heeft hij er gewoon PAULINHO van gemaakt. Zo gaat dat bij die man.

OT: Wat een verschrikkelijk tijdperk gaan we als fans tegemoet.. we krijgen gewoon overal een pak slaag.

@Guaporta: Wanneer slaan we in godsnaam de boel kort en klein @ ciutat esportiva? #ikkanditnietmeeraan 😩😫

13 augustus 2017 om 17:44

Haha heerlijk dit. Een fusie van beide spelers dan maar. Alleen zijn ze vergeten dat ie geen zak kan voetballen. Echt een dieptepunt dit, erger kan niet. Eerst Neymar kwijtspelen, en dan dit. Leuk allemaal.

13 augustus 2017 om 17:55

Ik zie eerlijk gezegd de ironie nog hiervan, we zijn zo hard in de dieperik gevallen.. wat hoop ik echt vanavond dat Real Madrid ons van de mat speelt, sterker nog: van de kaart afveegt en dat die witte doekjes eindelijk weer uit de zakken worden getoverd om vervolgens luidkeels en in koor: BARTOMEU DIMISIÓN!!! Alleen dan wordt mss die kutprocedure in gang gezet om deze maffioso 1 af te zetten!

13 augustus 2017 om 18:08

Neen, dat nooit. Dat zal ik nooit zeggen. Barca heeft nog steeds heel goeie spelers, vind het dan ook raar dat je zoiets zou zeggen als Barca fan.

13 augustus 2017 om 18:14

Ja wat wil je dan dat ik zeg als fan? We zijn de wanhoop nabij. Een dergelijke pandoering van een rechtstreekse rivaal of helemaal geen prijzen meer pakken is enige motief voor de supporters om een revolutie te starten! Ale komaan, Paulinho??? Dit ruikt toch gewoon echt naar meer..?

13 augustus 2017 om 18:55

@viscablaugrana
Nu ja, heel veel mensen roepen hier maar wat zonder de speler zelf ooit in actie gezien te hebben.

Waarmee ik helemaal niet wil zeggen dat ik voorstander ben. Verre van zelfs. Maar laat ons wel duidelijk zeggen, deze Paulinho heeft nog altijd zijn vaste plaats in het sterrenelftal van Brazilië, dus het is ook geen nietsnut. Hij kan zelf niets doen aan zijn eigen prijskaartje en wil gewoon heel graag voor Barcelona spelen. Ook al weet ik dat het zou gebeuren als deze transfer er doorkomt, maar hij verdient geen scheldpartij van de fans.

Zoals hier al eens aangehaald, het is een type dat Barcelona nog niet in de selectie heeft. Valverde heeft een Keita-rol in gedachten voor deze Paulinho. Hoewel ik persoonlijk deze vergelijking niet helemaal kloppen vind aangezien Keita toch belangrijk was in de kleedkamer en ik dit deze Paulinho gewoon niet zie doen. Maar voor de duidelijkheid, dit is helemaal niet de vervanger van Neymar (zo logisch als het maar kan zijn natuurlijk) en hij wordt echt puur gehaald om de selectie aan te vullen.

Zelf zie ik meteen 3 grote minpunten waardoor ik deze transfer niet zou doen:
1) Aangehaald door Guaporta: het middenveld is al druk bevolkt en bovendien gevuld met jonge talenten en deze transfer geeft gewoon een slecht signaal. Als je iemand haalt, moet het gewoon een basisspeler zijn.
2) Zijn leeftijd
3) Het belangrijkste: 40 miljoen is gewoon teveel voor een versterking in de breedte.

Alternatieven die mij geschikter lijken: Nzonzi of Seri.

Hoe dan ook beseft het bestuur (anders verlies ik alle geloof) dat de supporters niet op deze transfer zaten te wachten en er echt nog een grote naam moet komen.

13 augustus 2017 om 21:00

Wees gewoon rustig? Alles komt met ups en downs, dat moet je leren accepteren. Kwaad is iedereen, maar om nu zulke dingen te wensen gaat gewoon te ver man. Het is maar een spel uiteindelijk.

13 augustus 2017 om 17:54

Hahaha hilarisch. Veel succes ermee!

Wat een grap dit zeg. Ik hoop echt dat dit bestuur snel vertrekt ze maken de hele club kapot. Ze konden nog beter niemand voor het middenveld dit is toch geen meerwaarde voor dit Barcelona.

Pffff drama om deze middelmatig 29 jarige speler voor zoveel geld op te halen... nu kiezen de beste jeugdspelers om weg te gaan uit la masia... wat toch het paradepaardje moet zijn. Ik ga voorlopig GEEN barca meer volgen.. kijk pas weer als er een bestuur komt en kan beginnen de puinhopen van dit bestuur op te ruimen... dag barca

Als je niet weet wat je met je geld moet doen, dan koop je inderdaad gewoon even Paulinho die niks aan je selectie toevoegt voor 40 miljoen.

Wat een belachelijk bedrag voor een Middelmatige speler !!

haha 40 miljoen op tafel leggen voor een 30 jarige speler die in China voetbalt. Die zijn gek daar in Catalonië zeg. Nou ja maakt mij niet uit maar is echt een vreemde aankoop. Mislukt bij Spurs en daarom naar China gegaan. Real had dacht ik zelfs minder betaald voor Ceballos.

13 augustus 2017 om 18:26

Real heeft niet een de helft betaald voor een toekomstige wereldtopper. Laat staan Kovacic, Isco, Asensio, Hernandez en Kroos....

13 augustus 2017 om 18:27

Ja dat klopt kwam erachter dat Ceballos iets van 16 miljoen kostte. Is best een koopje gebleken.

13 augustus 2017 om 18:37

Ja jullie doen echt geweldige zaken. Tot voor 2013 waren de keuzes van Perez meestal onbegrijpelijk, maar nu is Real op het gebied van transfers een van de beste. Ik denk dat ik Real dit jaar meer ga volgen ook al ben ik voor Barca, want ik verwacht een geweldige Real. Gouden tijden zijn dit voor Real!

13 augustus 2017 om 19:32

Daar ben ik helemaal niet met je eens. Een super transfer, gaan we nog veel plezier aan hebben.... Bedoel kunnen we met plezier uifluiten. Ik vind het wel jammer dat je hier niet blij van wordt, ik zou paar dagen niet kunnen slapen van vreugde, als Real hem had gehaald. Eerlijk is eerlijk. Maar nu kan ik niet slapen van stress.

Het huidige bestuur heeft wel lef. Met een motie van wantrouwen aan de broek, het vertrek van één van de beste aanvallers ter wereld en groeiende onrust bij de fans het lef hebben om niet spelers van het kaliber Coutinho, Dembélé, Dybala of Griezmann te presteren, maar doodleuk Paulinho uit China weg te halen. De Daily Mail was de outlet met de primeur, maar de berichtgeving werd al snel overgenomen door Gerard Romero, Mundo Deportivo en Sport. De kans is erg klein dat er geen kern van waarheid in deze berichten zit. Blijkbaar is Paulinho niet een speler waar Ernesto Valverde om heeft gevraagd, maar Roberto Fernández juist erg enthousiast over was. Dezelfde technisch directeur die verantwoordelijk was voor bijvoorbeeld Samuel Umtiti. Ik weet niet wat hij precies heeft gedaan, maar een uitgebluste veteraan weghalen uit China is een regelrechte belediging aan het adres van jonge middenvelders in La Masía. Wat moet je hen nu nog uitleggen? Verkies je nou serieus een 28-jarige flop van Tottenham boven eigen talent als Sergi Roberto, Sergi Samper, Carles Alèña of zelfs jong talent als Denis Suárez? Het is een regelrechte schande. Bartomeu en consorten, ophoepelen en nooit meer terugkomen. Dat ze na belastingfraude, de transferban, de verwaarlozing van La Masía en het verwaarlozen van het imago van de club nog mogen blijven zitten is al een wonder, maar om dan na het verlies van Neymar doodleuk Paulinho te presteren is een belediging van de club en haar fans. Die motie van wantrouwen die is georganiseerd door Augusto Benedito zullen ze niet overleven, mocht deze transfer doorgang vinden. Zelfs Gaspart had nog het fatsoen om zijn criminele gedrag recht te breien door ‘toptransfers’, dat kan dit bestuur niet eens opbrengen. Het is echt een schande!

Ik vestig mijn hoop op Ernesto Valverde, die (net als Luis Enrique dat had) de macht heeft om transfers tegen te houden. Hij is degene die kan oordelen dat Paulinho niet aan het niveau voldoet en het vertrouwen kan plaatsen in jong talent. Maar ik vrees echt dat deze nachtmerrie waarheid wordt, alle betrouwbare journalisten bevestigen inmiddels het nieuws en Paulinho lijkt maandag gepresenteerd te worden. Dat zal een hartelijk ontvangst worden in Camp Nou, die wordt natuurlijk meteen uitgefloten bij zijn presentatie en wordt gebruikt als kop van jut. Jammer, dat verdient zo’n jongen natuurlijk ook niet. Die heeft een riant salaris in China opgegeven om voor de club te spelen en krijgt meteen te maken met een agressief ontvangst. Tsja, dat is wel het gedrag wat dit bestuur uitlokt bij de fans.

Oké, nu even kijken naar de selectie. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een fysiek sterke middenvelder met de overhand in duels geen overbodige luxe is. Paulinho heeft kwaliteiten die geen enkele andere middenvelder heeft bij Barcelona, hij kan dus wel degelijk iets toevoegen aan de selectie. Maar waarom nou Paulinho? Veertig miljoen voor een 29-jarige veteraan, dat is gewoon weggooien van geld. Dan ben je compleet de weg kwijt. Ga dan in ieder geval eens kijken naar jongens als Fabinho of N’zonzi (met toevallig dezelfde clausule in zijn contract als degene die nu wordt aangetrokken) in plaats van dit soort taferelen. Het kleine vertrouwen dat ik had in Robert Fernández (en wat ik nog had gehouden deze zomer) is nu weg. Hoe haal je het in je hoofd om Paulinho naar de club te halen?

Dan even naar de transfersom. Met veertig miljoen euro wordt hij de vierde duurste aankoop in de clubgeschiedenis. Laat dat even inzinken. Slechts drie spelers waren duurder in de hele geschiedenis van Barcelona dan Paulinho. Een club waar jongens als Dani Alves, Ronaldinho, Deco, Samuel Eto’o en Thierry Henry voor hebben gespeeld en een 29-jarige uitgebluste veteraan wordt de vierde duurste aankoop in de clubgeschiedenis. Begin mezelf nu te herhalen, maar het wordt er niet anders op; het is een regelrechte schande.

Overigens wordt er verder nog gesproken over een transfer van Yerry Mina, de getalenteerde boomlange Colombiaanse centrale verdediger van Palmeiras. De Brazilianen zijn uitgeschakeld in de Copa Libertadores en zouden hem dus nu al van de hand kunnen doen voor de afgesproken negen miljoen euro. Kanttekening is wel dat Yerry Mina in die (mogelijk laatste wedstrijd) zijn middenvoetsbeentje heeft gebroken en enige tijd aan de kant staat. Tsja, dit lijkt me dan wel weer een goede transfer. Hopelijk weet de club Ousmane Dembélé en wellicht een andere topspeler aan te trekken, dan hebben we tenminste iets om nog positief over te zijn. Want dit is echt een flinke klap in het gezicht van de club, de jeugdtrainers, de jeugdspelers, de fans en alles wat er in de afgelopen tijd is opgebouwd.

13 augustus 2017 om 17:52

Niks meer aan toe te voegen. Dankjewel voor je woorden. Nu nog maar hopen dat Aleña, Samper en Roberto niet weggaan, hoewel Roberto nog wel op de rechtsback positie kan spelen..

13 augustus 2017 om 17:53

Dani Alves gratis weg laten gaan omdat hij te oud is maar zelf 40 miljoen betalen voor een bijna 30 jarige speler.

13 augustus 2017 om 19:09

Laten we wel bij de feiten blijven natuurlijk. Dani Alves was in zijn laatste seizoen kwetsbaar achterin en haalde zijn topniveau te weinig. Hij wou vervolgens een langdurige verbintenis met vooral een fikse upgrade van zijn salaris zodat hij op het zelfde niveau kon zitten als andere jongens bij de club. Ze hebben bij Barcelona geoordeeld dat het de investering niet waard was en zijn uiteindelijk gebroken met Alves op een manier die hij natuurlijk niet verdiende na al zijn bewezen diensten.

De grootste fout die ze gemaakt hebben is te denken dat Vidal (die in het begin echt dramatisch was en een aanpassingsperiode nodig had) en Roberto (die het verrassend goed deed op rechtsachter, maar geen volledig seizoen topprestaties kon leveren) het wel even zullen klaren op rechtsachter. Alves heeft zijn niveau weer opgekrikt en het bestuur de mond gesnoerd. Altijd een fan geweest van Dani, maar wel de volledige waarheid vertellen natuurlijk. Het was een investering geweest om zijn contract te verlengen, maar achteraf gezien hadden ze die beter gedaan.

13 augustus 2017 om 18:00

Inderdaad vreselijk om deze mooie club zo te zien aanklungelen. Dat Neymar weg ging is éã©n ding, maar de reactie daarop is echt verschrikkelijk. Buiten het feit dat nogsteeds dezelfde posities die al jaren een probleem zijn niet ingevuld zijn (vervanger voor iniesta, centrale verdediger, goede back up achter Msn) en er bizar veel middelmatige spelers zijn gehaald voor enorme bedragen (paulinho, gomes, digne, alcacer) lijkt het er ook gewoon op dat er geen plan achter zit. Je wordt er jaloers van als je dan kijkt naar de transfers die Real Madrid doet, helaas.

Edit: daar wil ik nog aan toevoegen dat je terecht opmerkt hoe zwaar de klap is voor de jeugdspelers. Er heeft echt geen nieuwe Messi tussen gezeten, maar Thiago, Samper en Grimaldo hadden gewoon nieuwe vaste krachten moeten en kunnen zijn.

13 augustus 2017 om 18:08

Lijkt me ook niet dat ze de motie van wantrouwen gaan overleven. Ik snap dus niet wat de gedachte is vanuit het bestuur met deze transfer. Pikken ze helemaal geen signalen op vanuit de fans? Vanuit de voetbalgemeenschap? De Barcelonistas, de fans huilen en alle andere met name die in Madrid huilen van het lachen. In plaats van dat ze met die 40 miljoen een Seri gaan halen of die 40 miljoen gebruiken voor het rondkrijgen van de Dembele deal doen ze dit. Ja misschien wel fysiek sterk, maar Barca heeft nu al meerdere en zelfs betere opties beschikbaar voor zijn positie. Ik hoop dat Paulinho ons allemaal gaat doen verrassen, maar ik denk eerder dat hij volgend jaar al exit is met een flink verlies.

13 augustus 2017 om 18:58

@guaporta, stel het bestuur gaat weg (door het motie van wantrouwen), wie zou jij als opvolger(s) willen zien? Laporta?

13 augustus 2017 om 19:21

Het is alsof dit bestuur in het moeras zit en alleen maar aan het zinken is. Perfect verwoord Guaporta. Pijnlijk. Roberto zijnde zou ik nu gewoon weggaan.... Hoe jammer ik het ook vind, verdient deze jongen meer vertrouwen en de club draait zo zijn rug om hem. Valverde en Messi zijn mijn enige hoop. Misschien dat het ze lukt om de transfer tegen te houden. Complete schande. Ik was altijd positief, ook al kwam er geen wereldster, vond ik het nog goed. Dan zouden spelers als Roberto, Denis, Deleufeu, Rafinha en Samper alleen maar meer minuten maken. Erger kan het nu niet meer worden....

Kunnen ze beter niemand kopen dan iemand van 40 miljoen op de bank zetten , want het middenveld en aanval is nog steeds beter dan Paulinho. Alsnog denk ik dat Barcelona nog 2 topspelers zal aantrekken.

Hij zal alleen maar de talentvolle jeugd tegenhouden spelers als Alena en Samper kunnen zich steeds minder goed ontwikkelen door zo'n middelmaat speler van ook nog een 40 miljoen

40M lijkt me een normaal bedrag. Kom op mensen, tegenwoordig in deze kapotte voetbalwereld is dit toch een schijntje!

Wat is dit nou weer. Barca ooit zo'n mooie club wordt nu al paar jaar verpest met mannen die geen verstand van hebben. Zo zonde dit. Koop niet om te kopen. Kan je Coutinho Verratti niet halen, jammer dan. Doe het met eigen jeugd

Het bestuur is helemaal maf geworden. Eerst Neymar die vertrekt, en dan doodleuk een speler als paulinho halen voor 40!! Miljoen... ipv dat het binnengekregen geld geïnvesteerd wordt in echte versterkingen zoals Coutinho, Eriksen, Dybala, Dembele, Griezmann... Nee haal maar lekker pure middelmaat uit China. Hopelijk ligt dit bestuur snel op de keien, ze hebben inmiddels al een motie van wantrouwen op zak.

Ik ben het er mee eens dat ons bestuur niet goed werkt en dat deze transfer op het eerste gezicht een wanhoopsdaad lijkt. Echter vind ik wel dat we - de fans van Barcelona - Paulinho een eerlijke kans moeten geven om zichzelf te bewijzen.

Echt wrm halen zij deze gozer? Als hij bij de Spurs al jiet goed genoeg was, waarom dan wel voor Barcelona? Barcelona is de draad kwijt door die ttansfer van neymar

Barcelona fans moeten echt serieus gaan vrezen dat zij over een paar jaar niet de nieuwe AC Milan gaan worden. Want dit moet toch wel een van de meest belachelijke transfers zijn die Barcelona heeft gedaan. Ik weet niet wat Paulinho gaat toevoegen aan Barcelona, maar we gaan het zien.

Bartomeu heeft deze aankoop mogelijk voor persoonlijk gewin doorgezet. Dit wordt gesuggereerd. Ik hoop dat ze vanavond en woensdagavond ee pak slaag krijgen van Real. Hoe pijnlijk dit ook zou zijn voor de supporters en club (waaronder voor mijzelf). Maar blijkbaar moet de club zo hard vallen om een koerswijziging teweeg te brengen en dat dit bestuur zsm mag oprotten

Deze transfers slaat echt nergens op. Een bijna 30-jarige speler die amper iets toevoegt aan de selectie. Talenten als Samper en Alena krijgen nu gewoon een duidelijk signaal: FC Barcelona is niet de plek voor talenten. Het bestuur moet weg. Iemand moet aan het roer staan die weet hoe de club is. Samper, Roberto, Alena, ze kennen de stijl helemaal, maar r wordt niks mee gedaan....

De transfer van Neymar heeft alles veranderd. Dat was natuurlijk enkel mogelijk doordat de clubs in Spanje voor elke speler een ontsnappingsclausule moeten inlassen in het contract. Mocht dat voor alle competities gelden, had deze transferwindow er heel anders uitgezien. Het enige wat je Barcelona kan verwijten is dat die niet hoger lag, maar goed, wie verwacht er nu dat er een club met 222 miljoen voorbij komt? Het helpt natuurlijk niet als je sterspeler zelf weg wilt. Die hele Neymar-clan ben je liever kwijt dan rijk, maar op het veld is die jongen nagenoeg onvervangbaar.
In het begin was ik nog gematigd optimistisch. Ik dacht dat we er als club sterker gingen uitkomen. Twee of drie echte versterkingen (een voor elke lijn) types Verrati, Dembele, Coutinho, Mbappe, Dybala, Eriksen, Hazard, ... Of althans spelers met die kwaliteiten ... of op zijn minst jonge talenten die we laten doorgroeien samen met de eigen talenten om er dan op middellange termijn op te knallen.
Maar nee, wat blijkt: Paulinho wordt van onder zijn Chinese geldberg gehaald om nog een paar seizoenen te komen aanmodderen bij Barcelona. Welke visie zit daar achter? Nog snel even gelijk wie ophalen om dan achteraf te zeggen dat er toch iemand bijgekomen is? Hou dan de eer aan jezelf, het geld in je zakken en ga door met de selectie die je hebt en gerust een seizoen kan overbruggen zonder kleerscheuren.
Ik zit hier al klaar in mijn Barcelona-shirt om ze straks voorbij Real te supporteren, maar dit is echt een buzzkill.

Barcelona heeft gloriejaren gekent met Cruyff, Koeman, Ronaldinho en Messi, maar er kwam steeds meer dat chauvinistische gevoel bij ze naar boven. Dat is allemaal heel erg begrijpelijk, maar ze zijn daar al jaren doorgeslagen in arrogantie. Ze mogen hopen, dat ze nog een topclub blijven op deze manier. Ik moet het nog zien, wanneer het tijdperk Messi over is.

Wauw wat doet dit pijn zeg... Iedereen wist dat Bartomeu een van de slechtste voorzitter is die Barcelona heeft gehad, maar dit. De motie van wantrouwen komt er aan, maar ik ben bang dat deze crimineel met zijn vriendjes gewoon aan de macht blijft. Dat komt allemaal door die socio's die er geen verstand van zaken hebben en waarschijnlijk zelfs corrupt zijn, maar wel veel macht hebben. Het ergste is dat de laatste jaren van messi en Iniesta zo grauw eindigen. Ik hoop eigenlijk dat Barcelona vandaag afgemaakt gaat worden door Real, dan is er misschien nog een kans dat Bartemeu weggestuurd word.

Dit gaat echt te ver. Neymar, een vd beste spelers in de wereld verkopen, en dan aankomen zetten met een 28-jarige Paulinho voor 40(!) miljoen euro. Heeft bij lange na niet het niveau van Barcelona, komt zelfs tekort om bankzitter te zijn bij Barcelona. Zul je zien dat ze straks als vervanger van Neymar met Perisic ofzo aan komen zetten. Dembele EN Coutinho en het was nog oke geweest. Een van die 2 is een Must. Haal je geen speler van wereldniveau wordt dit een hopeloos jaar die alleen te redden valt als de beste speler in de wereld Barca het hele seizoen zal redden. Maar dat is, zelfs voor Leo, te veel van het goede. Daarnaast lijkt Valverde ook nog eens geen fan te zijn van Umtiti. Die een vd beste was afgelopen seizoen. Nee, dit wordt een seizoen zonder echte prijzen en de aankomende 5 tot 10 jaar worden die van Real Madrid. Hopeloos bestuur en ook geen kansen meer geven aan La Masia talenten, die nu dus blijven vertrekken om ergens anders wel aan spelen toe te komen. Messi/iniesta/suarez/busquets/pique zijn allen 29+ en ik heb geen vertrouwen in het feit dat er ook maar iets van waardige opvolgers zullen komen.

13 augustus 2017 om 18:29

Ik zie Dembele wel komen, is het niet dit seizoen dan wel het volgende. Maar Dembele alleen zal natuurlijk niet voldoende zijn

Ik ben benieuwd of Valverde ook over de transfers gaat,wat voor en speler dat ie nodig heeft of de elftal nodig heeft.

Barca is niet gelijk afgeschreven ofso. Wel snap ik veel reacties. Het was al geen Barca van pep meer en nu ziet de toekomst van Barca er heel duister uit op dit moment. Barca mist talenten uit la masia en mist ook gekochte talenten. Ze leunen nog op messi, suarez, busquest en iniesta maar die stoppen allemaal binnen 1 a 5 jaar en zoniet en gaan eerder downwards dan omhoog qua niveau. Dembele is vrijwel een verplichting om nog een lampje te branden in de toekomst van Barca wat anders zie ik Atletico de nieuwe concurrent worden van Real over 5 jaar

Alsof iemand ooit kijkt naar het voetbal van ghanzou.

13 augustus 2017 om 18:39

Dat is het punt niet. 40 miljoen voor een te oude, overbodige speler op een positie die niet direct gevuld hoefde te worden.

13 augustus 2017 om 18:56

Neen maar we kennen hem wel van bij Spurs. Aardige voetballer, maar mentaal niet de sterkste en dan voor 40 miljoen terwijl hij toch ook alweer 29 is (de tijd vliegt)... Voor 15 zou ik het nog snappen.

Maar 40 miljoen? Zo ben je bijna een vijfde van de Neymar-miljoenen kwijt. Liever 1 Neymar dan 5 of 6 Paulinho's, me dunkt.

Desnoods moeten ze maar de clausule van Koke betalen (150 mln), of ze geven niks uit en laten talenten uit la Masia doorstromen, maar Paulinho?

13 augustus 2017 om 19:10

Nee, het is ook een zotte transfer. Gewoon een leuke voetballer voor de subtop, maarja ik kijk er niet meer van op. Real koopt een puber voor 45 miljoen, Barca een 13 in een dozijn speler voor 40. Alles kan, niets is meer te gek.

Ik ben FC Barcelona fan in hart en nieren, maar man man man wat maakt de club het moeilijk om ze te blijven steunen. De eerste 'versterking' na de aderlating van Neymar is een 29 jarige speler, geflopt in Europa, gewend aan Chinees niveau die wordt gehaald voor een middenveld dat al overvol is met 9 middenvelders (nu 10) voor 3 posities. En die 9 middenvelders zijn stuk voor stuk beter of getalenteerde dan deze speler. Geen diepte en geen breedte aankoop. Box to box waar we Rakitic en Roberto al voor hebben. De zoveelste klap in de gezichten van Roberto, Rafinha, Denis, Samper en Alena. Na Rakitic en Gomes weer een middenvelder gehaald die de ontwikkeling van de jeugd in de weg zit. Waarvoor is deze jongen serieus gehaald? Om te spelen naast Iniesta en Busquets? Om Iniesta volgend jaar te vervangen? Geloof je het zelf. Alsof dit nog niet erg genoeg is: 40 miljoen! Wat een kapitaal vernietiging. Spelers gaan voor belachelijke bedragen naar China toe, niet de andere kant op! Dat doet natuurlijk alleen Barcelona... Wat je met dat geld had kunnen doen qua schulden afbetalen of investeren in nieuwe contracten of de jeugd... Ik denk dat dit net als Arda een gevalletje verkeerde speler gaat zijn waar we over 2 jaar blij moeten zijn als hij nog gratis wordt opgehaald en dan zal het enige zijn dat is bereikt: het wederom schaden van het Barcelona imago en het hinderen van de eigen jeugd...

13 augustus 2017 om 18:39

Deze aankoop is heel raar idd. Hoe kijk jij tegen de Coutinho, Dybala, Hazard, Dembele geruchten? Zie je 1 van hun dit seizoen nog komen?

13 augustus 2017 om 18:55

Coutinho creëert wel veel maar is verdedigend niet sterk. Denk dat hij het middenveld uit balans zou halen, of hij nou in plaats van of naast Iniesta speelt. Verder is hij geen linksbuiten. Dybala is erg goed en nog jong, maar denk niet dat hij weg wil of te halen zou zijn en weet niet of hij wel in het spel van Barcelona past. Hazard gaat niet weg, last Chelsea niet gebeuren. Dembele is erg jong en getalenteerd, MAAR hij moet zijn kwaliteit en consistentie nog maar bewijzen, gaat veel te veel geld kosten en bovendien vind ik het slecht dat hij vorig seizoen ging staken om naar BVB te gaan en nu weer om naar Barcelona te gaan. Wat zegt dat over hem als persoon en wie weet doet hij het in de toekomst opnieuw maar dan tegen Barcelona. Al met al denk ik dat alleen Dembele haalbaar is, maar dan wel voor veel veel te veel geld. Maar dit bestuur is wanhopig en beschikt over bijna 0 kwaliteit qua aankoop en verkoop beleid. Ik vrees dat Dembele gaat komen na een maand lang gezeur, gedoe en schade aan het imago van Barcelona voor een bedrag rond de 120 miljoen euro wat deze jongen natuurlijk niet waard is.

13 augustus 2017 om 19:12

Coutinho die komt. Ik zag vandaag een video van de Liverpool fans die stonden te filmen bij een fanshop waar ze coutinho de poster aan het verwijderen waren. En de laatste tijd merk je dat ook aan klopp hij was er eerst zeker van en nu wil hij er niet meer over praten

13 augustus 2017 om 19:22

De dossiers van Coutinho en vooral Dembele lijken wel in de goede richting te evalueren. Al denk ik niet dat ze beiden kunnen gehaald worden.

Dortmund lijkt akkoord te gaan met een bedrag dat zal schommelen rond de 100 miljoen dat met een aantal variabelen nog wat kan oplopen.

Stel je voor dat beide virtuozen kunnen gehaald worden...
Dan wordt er zelf niet meer gepraat over deze Paulinho

Het is te hopen dat de Barca fans zich vanavond laten horen, tegen dit aankoop van het bestuur. Dit is gewoon schandalig, je hebt spelers als Roberto en je gaat Pulinho halen, die ik hetzelfde zie eindigen als Arda, amper spelen, en ze zullen hem niet meer weg krijgen.

De meeste mensen reageren hier of hij een koekenbakker is maar het is wel degelijk een goede speler. De laatste tijd bij Braziliaans elftal een van de, zo niet de beste speler. Ik vind overigens niet dat hij bij Barcelona past. Wanneer komt er weer eens een speler uit La Mesia? Barcelona moet terug naar haar basis i.p.v. net zo gek te doen als de rest.

40 miljoen voor een speler die jarenlang in China heeft gespeeld. Ouch.

Groot compliment voor die club? Zij hebben hem nota bene gekocht van Tottenham. De reden dat men de nieuwsberichten van de Chinese competitie enigszins volgt, is vanwege de buitenlandse aankopen. Verder vind ik dit sowieso geen aanwinst voor Barcelona. Het technische beleid is de laatste jaren ver te zoeken in Catalonie.

eindelijk een waardige vervanger voor Neymar. Stel je voor volgend seizoen: MSP die de verdediging van Real Madrid volledig aan flarden speelt!

Mooie aankoop, wel beetje duur voor iemand van zijn leeftijd. Benieuwd waar hij gaat spelen: positie Busquets, of Rakitic, of gaat ie die andere miljoenenaankoop Gomes vervangen of vergezellen op de bank?tenzij die chinezen zijn verborgen talenten hebben ontdekt en hij een spectaculaire vleugelaanvaller blijkt te zijn en Neymar stiekem komt vervangen.

Iemand enig idee of Valverde "gewoon" 4-3-3 gaat spelen met de punt naar achteren, of gaat ie 4-2-3-1 of 4-4-2 spelen o.i.d.?

13 augustus 2017 om 19:00

De bedoeling is sowieso om in een 4-3-3 te beginnen, maar in de moeilijke matchen zie ik hem wel switchen naar zijn geliefde 4-2-3-1 en in dat opzicht lijkt deze transfer mij vooral voor het tweede systeem.

Als je zag hoe Barcelona bijvoorbeeld overlopen werd op het middenveld in het Parc des Princes, dan zou een 4-2-3-1 wel meer stabiliteit kunnen geven. Denk dat Valverde dus wel nog een fysieke speler aan de selectie wou toevoegen daarom.

13 augustus 2017 om 19:08

Die is gehaald voor de breedte want coutinho die komt ook. Vandaag in Liverpool bij de fanshop a zijn posters zijn weg gehaald er worden geen shirtjes meer gedrukt met zijn naam dus die komt na Barcelona. Paulinho had Barcelona never nooit moeten doen echt. Ik hoop dat we het allemaal mis hebben

als er iets is wat Paulinho goed doet is het 90 minuten lang box to box gaan is verdedigend wel sterk. Ik heb meer het gevoel dat dit een aankoop is naar wat komen gaat...... Messi gaat op 10 spelen (plek van Iniesta) en dan misschien volgend seizoen proberen om Griezmann te halen. Andersssss kan ik het ook niet begrijpen ? want ze hebben met raketich al zo een. tjah

Wel jammer ben wel fan van paulinho natuurlijk geen barca maar nu lijkt alsof hij slecht is omdat hij niet goed genoeg is voor barca wat geen schande is in tegenstelling tot het bestuur dat 40 miljoen betaalt voor een bijna 30 jarige had dan maar niks gehaald barca heeft al veel middenvelders en dit is meer een aankooo van kwantiteit dan kwaliteit

Ik snap dit echt niet. Eerst Valverde die aangeeft niet om bepaalde spelers gevraagd te hebben, zoals Paulinho, en daarna las ik dat Bartomeu deze transfer op gang heeft gezet voor zijn persoonlijke gewin (ADELTE Group). Ik weet niet wat er waar van is, maar wat ik wel weet is dat deze transfer onzin is. Ik hoop dat dit bestuur over een maand lekker weg is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Guangzhou Evergrande

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Super League
SpelersPositieW
Cheng ZengKeeper140
PaulinhoMiddenvelder141
Verdediger130
Hanchao YuMiddenvelder133
Bowen HuangMiddenvelder130
Zhi ZhengMiddenvelder131
Voor de complete selectie: Clubpagina Guangzhou Evergrande.

26 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Barcelona 31 8 2 0
2017 Guangzhou Evergrande 20 7 1 0
2016 Guangzhou Evergrande 30 7 2 0
2015 Guangzhou Evergrande 13 2 2 0
2014/2015 Tottenham Hotspur 15 0 3 0

In de wandelgangen

Zaterdag 21 april
Mocht Luis Enrique de nieuwe manager van Arsenal worden, dan mogen de supporters van de club een spectaculaire transferzomer verwachten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren