Frustratie bij OGC Nice: ‘Een zege op Ajax was niet onverdiend geweest’

OGC Nice-middenvelder Jean Seri gelooft nog in een goede afloop van het tweeluik met Ajax in de derde voorronde van de Champions League. De eerste krachtmeting zorgde woensdag evenwel voor frustratie, want volgens Seri had Nice kunnen winnen. Door het 1-1 gelijkspel heeft Ajax de beste papieren voor de return van woensdag.

"We hadden van Ajax kunnen winnen, maar we hebben niet al onze kansen benut", merkt de Ivoriaans international enkele dagen na de wedstrijd op via de officiële kanalen van Nice. "Het klopt dat zij de lat raakten, maar een overwinning van ons zou niet onverdiend zijn geweest. Het belangrijkste is dat onze koppies omhoog gaan. We moeten de wedstrijd kalm benaderen, want we gaan ruimte krijgen."

"We moeten geconcentreerd zijn. We kunnen het, maar we moeten zelfvertrouwen hebben", doceert de 26-jarige basiskracht. Volgens Seri was Nice zowel voetballend als in de duels minstens gelijkwaardig aan Ajax. "Het was een goede wedstrijd. Zij waren fysiek niet superieur aan ons." Voor de returnwedstrijd bereidt Nice zich voor op een heksenketel. "We verwachten veel rumoer van hun supporters, maar we gaan voor de zege."

Een zege van OGC Nice was...

1
2

Maar een zege op Nice was ook niet onverdiend geweest ( op basis van de 2e helft althans)...

29 juli 2017 om 13:19

Eerste 30 minuten ging het gelijk op (in andere woorden het was niet al te best van 2 kanten). Vervolgens had nice na de goal in minuut 32 de overhand, maar kregen ze geen mega kansen meer tot de rust. Na de rust scoorde Ajax meteen in minuut 48 en was toen de rest van de wedstrijd beter, creeerde een paar aardige kansen (geen 100 procent op kopbal Sanchez na en misschien die van Neres toen die gek het veld op rende) en raakte nog de lat. In de laatste minuut kreeg nice nog een hele grote kans. Al met al vond ik Ajax persoonlijk iets gevaarlijker en qua veldspel iets beter dan nice, maar denk dat niemand zal ontkennen dat 1-1 onterecht is.

29 juli 2017 om 14:03

Het is langzamerhand wel te zien dat Neres een klasse speler is. Op het moment veel verder en beter dan Kluivert.
Het is te hopen dat Keizer in de thuiswedstrijd tegen Nice dan ook Neres zal opstellen, dan zal Dolberg ook de nodige ballen krijgen.
Frenky de Jong ipv Schone, zal ook een stuk schelen.

Ik geef Ajax dan ook een goede kans om van Nice te winnen.

Weet jij toevallig hoe dat nou zit met die Richardlison. Komt die nou wel of niet ?

29 juli 2017 om 14:16

Klopt. Ik denk dat niemand zal ontkennen dat Neres op het moment beter is dan Kluivert. Kluivert speelt vanaf links altijd veel beter dan vanaf rechts. Denk niet dat het lang gaat duren voor Neres in de basis staat al verwacht ik dat Kluivert de komende wedstrijd nog basis staat. Schone zou ik voorlopig nog laten staan en de komende 3 maanden veel rouleren met Frenkie om Frenkie dan defenitief in de basis te zetten. Dan kan het team langzaam aan Frenkie wennen waardoor het beter zal lopen als hij in de basis komt. Ajax is nog steeds bezig met Richarlison, maar ze hebben sinds de laatste geruchten het bod nog niet omhoog gedaan. Verwacht dat er na de CL duels met nice meer duidelijkheid komt. Ik vind 15 miljoen wel veel gekd voor 1 speler en ik zou dat geld zelf eerst investeren in een back-up CV/rechtsback, linksback en een middenvelder, want daar zijn we het meest verzwakt. Maar goed ik verwacht dat Ajax de komende weken nog wel wat gaat doen. De afgelopen tijd is het wel stil rond de transfers, maar ik denk dat dit komt doordat er niet meer zoveel gelekt wordt dan vroeger en dat ze zeker wel een paar spelers op het oog hebben.

29 juli 2017 om 15:11

Ik vond de eerste helft vooral volledig niveauloos. Zo veel slordige fouten en balverlies aan beide kanten. De tweede helft begon voor ons natuurlijk leuk, maar pas toen De Jong en Neres erin kwamen ontstond er veel dreiging. Van de Beek en De Jong zijn volgens mij dan ook een gouden tandem op het middenveld, dit was vorig jaar ook al te zien, toen aangevuld met Nouri. Al met al denk ik dat wij (lekker objectief) meer aanspraak maakten op een overwinning, mede door die goede fase in de tweede helft. Maar met een gelijkspel mogen we op basis van die laatste 3/5 minuten ook niet klagen. Gewoon afmaken in eigen huis, want het zit er zeker wel gewoon in.

Gelijkspel was een precieze afspiegeling van de wedstrijd. Nice de 1e helft beter. Ajax de 2e helft en beide ploegen kregen een boost van hun eigen goal, hadden een sterke periode daarna maar konden niet doordrukken. Seri is wel echt een heerlijke speler om naar te kijken overigens, zowel verdedigend als aanvallend een klasbak

29 juli 2017 om 13:03

Ik vind seri ook een goede speler, maar ik vind het opvallend dat hij zegt dat ze ruimte gaan krijgen. Als je tegen Ajax gaat voetballen is er altijd kams op ruimte, maar dat is volgena mij het probleem van Nice. Ze willen nooit voetballen, maar wachten hun kansen af en laten de bal aan de tegenspeler. Omdat Nice moet komen en dat totaal niet hun spel is, verwacht ik eigenlijk dat er meer ruimte voor Ajax gaat komen.

Het had beide kanten uit kunnen gaan. Nice had op bepaalde momenten het betere van het spel. Maar ook Ajax had momenten waarop zij de bovenliggende partij waren. Gelijkspel is het meest rechtvaardige kijkend naar het spelbeeld. Vond Nice zelfs fysiek de sterkere ploeg, echter was Ajax technisch de betere ploeg.

Op basis van de eerste helft niet, maar gelukkig duurt een wedstrijd 90 minuten, meneer Seri. Wat mij vooral opviel was het feit dat Nice na 60 minuten er compleet doorheen zat, waar Ajax nog gas kon geven. Terwijl het toch vaak zo is dat buitenlandse clubs fysiek beter uitgerust zijn dan onze Nederlands clubs.

Wat is deze speler trouwens een geweldenaar. Woensdag ook weer een aantal geweldige dingen gedaan en betrokken geweest bij het eerste doelpunt. Grootste koopje wat er op dit moment bij Nice rond loopt, in 2015 voor slechts 1 miljoen gekocht van Pacos Ferreira.

29 juli 2017 om 14:59

Ondanks de vermoeidheid kreeg Plea in de laatste minuten nog een 1 op 1 kans die normaal zit.

Een gelijkspel was uiteindelijk terecht. Ik snap deze jongen wel, zeker op basis van de eerste helft. En ook in de tweede helft waren er nog enkele mogelijkheden.

Ik heb vooral zin in woensdag. Ik ben erbij. In het stadion. Kom aan Ajax!

Na die trainer begint Seri nu ook over fysiek superieur. Hebben ze Ajax uberhaupt gescout? Ajax is nagenoeg nooit fysiek superieur.

29 juli 2017 om 15:31

Ik denk dat men mss bedoelt dat Ajax tot de laatste minuut er kort op kan zitten, terwijl Nice er duidelijk doorheen zat aan het einde.

29 juli 2017 om 15:35

Ik weet niet of jij de wedstrijd hebt gezien, maar Ajax was veel fitter dan Nice. Niet alleen (spier)kracht is onderdeel van het fysiek, he? Dat is ook waar die coach op doelde; Ajax is heel bewegelijk en heeft ontzettend fitte spelers.

Een overwinning voor Ajax was obv de tweede helft ook niet onverdiend geweest.

Fysiek was ajax zeker wel superieur. Veel betere conditie.

29 juli 2017 om 13:16

Indd zij zaten er na 75 min gewoon doorheen.. Daarnaast ook mooi om te zien dat men de JC ArenA nu ook als een heksenketel begint te zien. Zonder de supporters had Ajax sowieso de finale nooit gehaald. Een mooie 12e man!

29 juli 2017 om 13:31

Werd verdikkeme tijd ook haha. Al die achterhaalde verhalen altijd, sfeerloze betonbak, Ufo. Het is heus niet elke wedstrijd een gekkenhuis maar dat is het nergens, de mooie affiches leveren de mooiste sfeer, in elk stadion en in elk werelddeel.

29 juli 2017 om 13:57

Dat is inderdaad in de kuip ook niet. Alleen bij schalke en dortmund is het altijd gekkenhuis.

30 juli 2017 om 03:31

Ik denk dat we voor gekkenhuizen meer richting Griekenland (PAOK) en Turkije (Besiktas) moeten gaan. Ook in Zuid-Amerika schijnen ze heel fanatiek te kunnen zijn. Daar kunnen Schalke en Dortmund niet aan tippen. Veel trouwe supporters betekent niet per definitie gekkenhuis.

Hij praat alsof Ajax de torenhoge favoriet is in deze tweeluik. Vind ik wel apart dat de nummer 3 van Frankrijk zo over de nummer 2 van Nederland denkt.

29 juli 2017 om 13:35

Nice mag als club zijnde nog niet in de schaduw staan van Ajax, of de competitie nu beter is of niet. In Frankrijk zijn clubs als Psg, Marseille en Lyon ook vele malen groter. Dat Nice Ajax als favoriet ziet en bestempeld is wel een beetje logisch, zeker na deze uitslag. Ajax is nu ook gewoon verplicht dit af te maken.

29 juli 2017 om 13:39

Vergeet niet dat Nice een wat omhoog gevallen provincieclub in Frankrijk is die daar nog lang niet de status van topclub heeft. Vorig jaar Europees aardig door de man gevallen terwijl Ajax Europees gewoon een hele bekende naam is dat de landgenoten van Lyon nog even uit een Europse finale hield. Ik zal het raar vinden als ze denken dit gaat een makkie worden in Amsterdam.

Huh, hebben die lui een andere wedstrijd gezien dan ik?
Nadat Ajax in de eerste helft de schroom van zich af had gespeeld, waren ze superieur aan Nice, op een hachelijk momentje in de 2e helft na. Ajax had hier met 1-3 kunnen winnen.

29 juli 2017 om 19:07

Hou toch op ja ajax was beter maar zou nooit 3-1 kunnen winnen want ze hebben gewoon geen grote kansen gehad in tegenstelling tot nice

30 juli 2017 om 00:44

Die kopbal op de lat, van Sanchez die helemaal vrij stond en de hoek kon uitkiezen, was idd geen grote kans... Schot van De Jong in de korte hoek evenmin...

1-2 had in elk geval zomaar gekund. 2-1 en 2-2 ook trouwens...

Fysiek niet superieur? Die gasten liepen na 70 minuten stuk voor stuk op hun tandvlees, als ze niet met kramp op de grond lagen tenminste.

Op basis van de eerste helft was het verdiend geweest. Op basis van de tweede helft had Ajax moeten winnen. 1-1 is gewoon een terechte uitslag.

Hier heeft hij gewoon gelijk in. Ajax kon pas eind 2e helft een vuist maken, daarvoor boog Ajax gewoon voor Nice. Ik kan niet op één hand tellen hoe vaak Nice in het strafschopgebied van Ajax kwam en dan vervolgens een goede doelpoging om zeep hielp door een uitglijpartij. Maar dat is ook niet iets om je voor te schamen, Nice is de nummer 3 van Frankrijk en gewoon een uitstekende ploeg. Hoe dan ook heeft Ajax natuurlijk een goede uitgangspositie, maar dat Nice in Amsterdam zal gaan scoren kun je haast wel van uitgaan... Wordt spannend!

29 juli 2017 om 13:52

Welke wedstrijd heb jij gekeken man? Ajax had beduidend de betere kansen in de gehele wedstrijd. Eerste paar minuten in de eerste helft had Ajax het lastig, maar daarna nam het zelf het heft in handen,. Laatste paar minuten van de 2e helft kwam Nice pas terug. Maar als er toen 1-3/4 op het bord had gestaan had niemand mogen klagen

29 juli 2017 om 19:09

Ajax de betere kansen ze waren beter ja marar nice had gewoon de grotere kansen

30 juli 2017 om 03:35

Nee, Nice had niet de betere kansen. 2 hebben ze er gehad. 2 goede kansen. Die van Balo (goal) en Plea (op het einde, toen het helemaal op lag). Ajax ook 2. Sanchez die helemaal vrij kon inkoppen (lat), de Jong (op de keeper). Misschien ook die van Neres voordat die gekken het veld op liepen.

29 juli 2017 om 17:13

Sorry maar het feit dat Nice in de eerste helft beter was betekend toch niet dat hij gelijk heeft? Een wedstrijd heeft twee helften, als de eerste voor Nice was en de tweede voor Ajax is een gelijkspel gewoon terecht. Fysiek waren ze niet gelijkwaardig want na 70 minuten was bij hun de tank leeg.

Gelijkspel terechte uitslag
Het begon gelijk opgaand
Toen kreeg nice een voordeel
En tweede helft ajax

Als er al een ploeg de zege verdiende op basis van beide helften dan was dat Ajax wel. Nice was op 1 of 2 hachelijke momentjes nauwelijks in het spel betrokken. de grootste kansen waren aan Ajax zijde. Als er 1-3/4 op het bord had gestaan had niemand wat mogen zeggen

De 1e helft was voor Nice de 2e helft voor Ajax. Gelijkspel was verdiend voor beide ploegen. Keizer moet Frenkie de Jong en Neres laten starten. Beide spelers waren zeer aanwezig en beter dan schone en kluivert.

Ik vond ajax wel beter maar nice heeft dit ook wel aan hun zelf te danken want hun conditie was heel erg slecht konden al niet meer sinds de 70 ste min toen kwam ajax vaker maar nice had gewoon de grotere kansen dus lastig te zeggen maar als die plea die bal er gewoon in had geschoten een bal die je eigenlijk niet mag missen dan had nice wel gewonnen maar goed dat is als ben benieuwd naar de volgende wedstrijd