OGC Nice baalt: ‘Het was niet eens een honderd procent kans’

Ajax stapte woensdagavond als morele winnaar van het veld. Het team van Marcel Keizer heeft dankzij een doelpunt van Donny van de Beek een betere uitgangspositie voor het weerzien tussen OGC Nice en Ajax in de derde voorronde van de Champions League, volgende week woensdag in de Johan Cruijff ArenA. Lucien Favre is teleurgesteld.

"Ja, ik ben teleurgesteld", erkende de oefenmeester van OGC Nice na afloop. "We hebben op een domme manier een tegendoelpunt geïncasseerd." Doelman Yoan Cardinale, die in de eerste helft ook al niet heel zeker oogde, werkte de bal na een voorzet richting Van De Beek, die direct reageerde en raak schoot in het lege doel.

"Het was niet eens een honderd procent kans. Maar het is niet anders." De inzet van zijn spelers kon Favre wel bekoren. "Sommige spelers hadden aan het einde van de tweede helft nauwelijks energie over. Ajax speelde in een heel hoog tempo. We speelden ons eigen spel, maar het had nog beter gekund. Vooral richting het doel van de tegenstander."

Favre ziet zeker nog kansen in Amsterdam. "Alles is mogelijk. We moeten minimaal één keer scoren", benadrukte de oefenmeester van de Zuid-Fransen. "We gaan deze wedstrijd goed analyseren. We zullen Ajax niet moeten laten voetballen, dat is wat ze graag willen. Maar tegelijkertijd waren ze agressief zodra wij de bal hadden. We moeten dit aspect snel verbeteren."

Komt OGC Nice een ronde verder?

1
2

"het was niet eens een honderd procent kans" Het was gewoon een grote kans, die gaan er regelmatig in. Dat is voetbal maat.

27 juli 2017 om 00:40

Het was gewoon een enorme blunder van deze veel te kleine doelman. 1,80 is gewoon niet groot genoeg, bij elke hoge bal was het gevaarlijk.

27 juli 2017 om 00:56

Het was een blunder, maar had weinig met lengte te maken. De bal kwam in vangbereik, maar hij durfde het gewoon niet aan. 1,80 is niet te klein, maar 1,80 en dan ook nog eens onzeker zijn = niet goed genoeg.

27 juli 2017 om 01:00

Niet helemaal met je eens. Barthez, Preud'homme en Cassilas zijn niet veel groter. Al is extra lengte wel degelijk van meerwaarde, met 1,80m kun je nog steeds een behoorlijke keeper zijn. Keeper van Nice komt wel over als een koekenbakker, over dat gedeelte zijn we het eens, denk ik.

Haha meent hij dit nou? Volgens mij had Ajax meer recht op een overwinning dan Nice hoor

27 juli 2017 om 00:30

Nee zeker niet. De eerste helft had zomaar 2 of 3-0 voor Nice kunnen eindigen. Ajax had dit de 2de helft dus uiteindelijk is een gelijkspel wel terecht.

27 juli 2017 om 00:34

Nice had de eerste helft 2 ongevaarlijke schoten buiten de 16 en de goal. Dus dat het al 2 of 3-0 kon staan slaat nergens op. Ajax daarin tegen nog een grote kans van Frenkie, bal op de lat van Sanchez. Laatste minuut natuurlijk nog een honderd procent kans voor Nice maar als er één ploeg verdiende te winnen, dan was het Ajax wel.

27 juli 2017 om 01:35

@ Fave, als we eerlijk zijn waren wel een beetje lucky met bepaalde momenten. De aanvallers van Nice speelde bepaalde situaties heel slecht uit terwijl dat het wel hele dreigende situaties waren, Op basis van de 1e helft vond ik het terecht dat Nice voor stond en ik was blij dat het ''slechts'' 1-0 stond.
Tweede helft waren wij veel beter en hadden ook bepaalde situaties beter kunnen uitspelen. Tot de 85e min dacht ik dat we nog gingen winnen. Maar daarna kantelde het opeens weer en was ik eigenlijk blij dat er werd afgefloten.
1-1 in een uitwedstrijd is een prima resultaat.

Overigens waren de gele kaarten van onze jongens geen domme kaarten (zoals vorig jaar), maar echt hele slimme kaarten. Schone en Veltman staan nog even op me netvlies die de counter toch wel heel slim eruit halen.

Volgende week de vorm van vorig jaar in de arena en we gaan met mooi spel door.

27 juli 2017 om 02:15

Goed dat je die kaarten nog even aanhaalt. Was inderdaad mijn grootste kritiek op een verder prima Veltman afgelopen seizoen. Deze gele kaart was uit het boekje, en schone inderdaad ook (hij wou die 2e speler ook nog omver kegelen maar hield zich wijselijk in ). Hopelijk volgende week weer een stemming zoals afgelopen jaar dan moet het haast wel goed komen!

27 juli 2017 om 09:10

@arwinos

Wat een onzin, de eerste helft 3-0 voor Nice? Ik weet niet welke kansen jij gezien hebt maar er was voor Ajax buiten het doelpunt om geen vuiltje aan de lucht op het gebied van kansen, of je moet elke doelpoging een doelpunt gaan noemen, dan had Ajax gisteren als nog met een overwinning van het veld gelopen. De 2e helft had Ajax het toch echt zelf af moeten maken, kopbal van Sanchez op de lat, poging van Frenkie, open gebied dat verstoord werd door een malloot die het veld op kwam rennen.

27 juli 2017 om 09:51

En die kans van Neres bij die uitgebroken supporter.

Pff geen honderd procent kans
Hoeveel van dit soort kansen zien we wel niet per seizoen die uiteindelijk lijden tot een doelpunt
Maar oke dat maakt voetbal
Soms gaat er een honderd procent kans ook niet in
Soms zit het mee in voetbal en soms zit het tegen

Ajax was beter vanavond.. Meer dreiging oogde veel fitter en veel meer schoten op doel die gevaarlijk waren.

Ik zou het wel prettig vinden wanneer Ajax de wedstrijd eens rustig uit kan spelen. Die laatste 5 minuten moeten ze (lijkt het) altijd nog even zenuwachtig spelen. Alsof ze het erom doen.

Ajax was het laatste gedeelte beter, maar ik vond dat Nice vrij eenvoudig tot in de 16m van Ajax kon voetballen. Vervolgens gleed er dan steeds een speler uit. De keeper van Nice heeft Ajax aan een punt geholpen en wat is dit een verschrikking zeg. Een 23 jarige onnozel die vanuit de jeugd is doorgestroomd. Met zijn 1,80 is deze man gewoon ongeschikt om te keepen op hoog niveau. Het leek wel Hans Klok, wat zat die man een partij te goochelen. Ik vraag mij oprecht af hoe dit soort voetballers het 1e halen en zich ook nog financiël onafhankelijk spelen.

Het was natuurlijk een gigantische fout van die keeper, maar dan is het werk nog niet geklaard. Zonder gestuntel van Schone en de verdediging scoren zij de 1-0 ook niet. Op echt voetballend gebied was het heel slecht de eerste helft, maar wist Nice een fout af te straffen en waren ze feller, maar ook zij waren gewoon slecht. Ajax straft fouten af in de tweede helft en heeft oo echt gevoetbald.

Vond ajax wel beter maar nice had gewoon de grotere kansen hoor

100% kans bestaat niet. Uit elke kans kan je scoren. En Ajax heeft door zelf 90 minuten lang druk te zetten dit zelf afgedwongen. Vd Beek kan eindelijk zijn belofte inlossen nu er een basisplek voor hem vrij is.

Als Sánchez niet zo'n belabberde pot had gespeeld had Nice niet eens een kans gehad in de hele wedstrijd. Door zijn fout kwam Balotelli tot scoren.

27 juli 2017 om 07:15

Alles begon bij het knullig uitverdedigen van Schone. Hoe dan ook speelde Sanchez ver onder zijn kunnen.

27 juli 2017 om 07:53

Makkelijk om Schone de schuld te geven. Was het niet Younes die de bal heel slecht aannam, Schone kreeg pardoes de bal in een moeilijke situatie.
Schone en Veltman krijgen te vaak de schuld.

27 juli 2017 om 09:40

Zo slecht speelde hij ook weer niet, zijn opbouw was slecht maar hij had toch enkele goede verdedigende acties.

27 juli 2017 om 09:46

Zo uit mn hoofd: verkeerd gedekt bij het doelpunt, 2 of 3 keer onder de bal door bij een stuit en 2 keer zijn man volledig kwijt. Met een betere tegenstander kunnen dat zo 2-3 doelpunten betekenen. Ene keer dat Veltman verkeerd stond was Sanchez daarvoor al fout bezig, ze hadden mazzel dat Veltman slim ging liggen en totaal onterecht een vrije trap mee kreeg.

27 juli 2017 om 09:56

Dat doelpunt begon bij een fout op het middenveld en Onana gaat niet vrijuit imo. Hij had die bal kunnen hebben en dan zie je dat het bij de omschakeling mis gaat.maar dat is normaal als je pressie en op balbezit voetbalt.

Uit mijn hoofd had Sanchez even een mooie rush bij een counter waardoor hij net even tussen de bal en volgens mij Balotelli kwam , anders had nice een 100% scoringskans

27 juli 2017 om 10:23

Veltman had verder naar binnen moeten komen op het moment dat er een voorzet dreigde gegeven te worden. Neemt niet weg dat Sánchez Balotelli had moeten uitschakelen.

Het feit dat Ajax fitter lijkt kan ook nog de doorslag geven. In het algemeen hadden beide ploegen nog de kans om te winnen. Favre vergeet voor het gemak wel even de bal op de lat van Sanchez (was slecht) en Frenkie de Jong die wel een hele grote kans had. Nice is niet kansloos, maar heb nu meer vertrouwen in Ajax.

Lol de 1-0 was ook een domme fout achterin bij Ajax. Veel doelpunten ontstaan eenmaal door fouten...

27 juli 2017 om 09:11

Voetbal is een spel met fouten, wie de minste maakt heeft gewonnen.

Ach Ajax had 10 minuten voor blessuretijd ook dikke kans op de 1-2 en in de blessuretijd zelf kon Nice nog de 2-1 maken dus al met al gewoon terechte uitslag. In de Arena zal Ajax de vloer aanvegen met Nice.

Ag dit is toch altijd hetzelfde praatje, Nice was in de eerste helft beter omdat ze meer bij de les waren, maar niet kwa kansen, die waren er amper. In de 2e helft pakte Ajax de overhand en verdiende dan ook meer dan een gelijkspel. Ze waren na 70 minuten al helemaal kapot gespeeld terwijl ze 90 minuten achteruit liepen en Ajax lieten komen, dan vraag je om problemen.

Vol vertrouwen voor de return, ook de nummer 3 van Frankrijk heeft Ajax niets te vrezen.

27 juli 2017 om 09:42

Nou, Nice was niet echt veel beter vond ik. De eerste 20 min had Ajax Nice bij hun strot en pas daarna kwam nice wat uit de starblokken.

27 juli 2017 om 10:18

Klopt, de eerste 20 minuten was Ajax dan ook zeker niet de mindere, daarna gaven ze wat gas en waren ze de toch wel de bovenliggende partij. Dat geeft verder ook niet, je kan tegen de nummer 3 van Frankrijk dan ook niet 90 minuten lang de betere zijn. Er had meer ingezeten gisteren, op naar volgende week om het karwei af te maken!

Kan iemand mij uitleggen waarom Dortmund deze trainer als eerste keuze boven Bosz zag?
Ik vind het namelijk zo'n beetje het tegenovergestelde van Bosz, als je dan een profiel maakt dan past of de ene of de andere trainer erin maar nooit allebei als eerste en tweede keuze.

Bij de eerste schot die werd gelost op deze keeper, zag je hem al vertwijfeld kijken. Man man man wat is/was deze keeper onzeker en matig. Gelijk daarna zei ik al: Gebruiken als schietschijf, heeft nauwelijks wat vast. Deed me heel erg denken aan de keeper van Sampdoria tegen PSV toendertijd, Curci. Die hield niets vast, maar hield er wel alles uit hahahaha.

Nee het was geen 100% kans. Alleen omdat je zo zat te grabbelen als jelle ten rouwelaar in zijn laatste seizoen werd het een 100% kans. Nice stond verdedigend sterk en we mogen blij zijn dat Balotelli werd gewisseld. Ik heb het gevoel dat die laatste kans van Plea door Balo wel verzilverd zou worden.

Wat opviel dat veel spelers van Nice in de tweede helft last kregen van kramp.
En dat Ajax conditioneel er veel beter voorstond. Dat kan volgende week nog
een factor van belang worden, mocht het op verlengen aankomen.
Uitslag van gisteravond was wel een correcte afspiegeling van de hele wedstrijd.