Arsenal slaat toe in blessuretijd en klopt Bayern München vanaf elf meter

Arsenal heeft woensdagmiddag in het kader van de International Champions Cup gewonnen van Bayern München. Tijdens het treffen in Shanghai kregen beide teams enkele goede mogelijkheden: Bayern kwam vroeg op voorsprong door een goed ingeschoten strafschop van Robert Lewandowski en Alex Iwobi maakte vlak voor tijd de gelijkmaker. Strafschoppen zorgden er uiteindelijk voor dat Arsenal zich winnaar mocht noemen.

Der Rekordmeister trad aan met onder anderen nieuwe aanwinsten Corentin Tolisso en James Rodríguez, terwijl Alexandre Lacazette en Mesut Özil bij Arsenal voor het eerst samenspeelden. The Gunners keken al snel tegen een achterstand aan na een benutte penalty van Lewandowski. Ainsley Maitland-Niles maakte in de zestien meter een vermeende overtreding op Juan Bernat, waarna de Pool koel bleef tegenover Petr Cech.

Twee minuten na de openingsgoal kreeg Özil een grote kans door goed voorbereidend werk van Danny Welbeck, maar de volley van de Duitser stuitte op Tom Starke. Na een halfuur spelen kon Lacazette Arsenal op gelijke hoogte brengen na een heerlijke pass van Özil, maar de Fransman faalde oog in oog met de Duitse doelman. Vlak voor rust zette Bayern aan en kreeg het drie goede mogelijkheden, maar Cech kon een grotere achterstand voorkomen.

Direct na rust brak Kingsley Coman door vanaf de rechterkant en gaf een strakke voorzet die voorbij Lewandowski ging en bij James terechtkwam. Het strakke schot van de Colombiaan werd echter knap gepareerd door de Tsjechische doelman. Daarna kregen beide teams nog wat kansen, maar was er van groot doelgevaar geen sprake. Vlak voor het eindsignaal kopte Iwobi Arsenal echter naar een 1-1 gelijkspel, waardoor het aankwam op strafschoppen. Hierin bleek Arsenal met 3-2 te sterk, na missers van Bernat, David Alaba en Renato Sanches.