wk2018

‘Ajax houdt negen miljoen euro over aan verkoop bankzitter’

Dinsdag, 18 juli 2017 om 08:30

De overstap van Jaïro Riedewald naar Crystal Palace hangt al enige tijd in de lucht, maar de transfer lijkt zich nu echt in de afrondende fase te bevinden. Verschillende Engelse media melden dat de verdediger van Ajax ieder moment gepresenteerd kan worden als nieuwe aanwinst voor het team van Frank de Boer.

Het Algemeen Dagblad voegt daaraan toe dat de Amsterdammers meer aan Riedewald overhouden dan in eerste instantie gedacht. Marc Overmars heeft volgens het medium een transfersom van negen miljoen euro uit het vuur weten te slepen voor Riedewald, die in de Johan Cruijff ArenA nog een contract tot medio 2020 heeft.

De verdediger, die ook als controlerende middenvelder uit de voeten kan, leek in Amsterdam uit te gaan groeien tot een bepalende speler. Peter Bosz besliste vorig seizoen echter anders door hem op de bank te zetten en ook Marcel Keizer lijkt daar voorlopig aan vast te houden. Riedewald kiest zodoende eieren voor zijn geld door voor een hereniging met zijn voormalige trainer De Boer te gaan.


Poll

Negen miljoen euro voor Jaïro Riedewald is...


Gerelateerd

79 reacties (laatste reactie door viswoestijn)

Mooi bedrag en nu snel 2 versterkingen halen en we zijn wel klaar.

18 juli 2017 om 09:25

Verkopen gaat Overmars goed af. Plannen en kopen blijft zijn zwakke punt

18 juli 2017 om 09:50

Want Milik, Dolberg, Younes, Sanchez en Onana zijn niet gekocht? Tuurlijk zitten er ook miskopen tussen, maar dat is zelfs in de absolute top zo terwijl zij gearriveerde spelers met minder risico tot falen kunnen halen. Ik vind dat Overmars wel iets meer respect mag krijgen van zijn eigen achterban.

18 juli 2017 om 10:17

Het aan- en verkoopbeleid van Overmars is wat mij betreft prima. Dat mensen daar anders tegenaan kijken dat is hun goed recht. Hoe minder aandacht je het geeft, hoe minder lol. Negeren is de beste optie om het te stoppen. Steek je energie toch lekker in positieve zaken. Laat Overmars maar lekker zijn ding doen, Een linksback, een centrale middenvelder en wellicht een buitenspeler zijn gewenst. Waarbij het wellicht zeer onwaarschijnlijk is dat een Sneijder naar Ajax komt, maar hij kan de club van een geweldig impuls voorzien.

18 juli 2017 om 10:30

De kritiek is niet per se de aankopen die hij doet, wel het moment waarop deze aankopen binnenkomen. In de regel is Ajax toch vaak laat met het halen van versterkingen, zelfs nu er niet eerst verkocht hoeft te worden voor je kunt kopen. Wedstrijden tegen Nice staan alweer voor de deur, nog geen linksback aangetrokken. Vorig jaar hetzelfde liedje met Ziyech.

18 juli 2017 om 10:38

Zucht....... op dat moment was die aankoop echt goed te begrijpen hoor. Dat het anders is uitgepakt, ja dat is een risico dat je loopt. Met de wijsheid van nu had Ajax Neymar, Messi en Ronaldo na de geboorte al moeten vastleggen.

18 juli 2017 om 11:10

@ Ashachu

Op dat moment was VD Hoorn de absolute uitblinker bij Utrecht, Aanvoerder Jong oranje en speelde hij gewoonweg een veel beter seizoen dan Virgil van Dijk deed. PSV heeft ook Virgil van Dijk afgescout en niet genomen. Daar zal toch ook reden genoeg voor zijn geweest.

Dus menig persoon hier voor waarschuwde, meerdere clubs verkozen vd Hoorn boven van Dijk op dat moment. Op basis van de prestaties van dat seizoen. Helemaal geen gekke gedachte gang toendertijd.

18 juli 2017 om 11:13

@ Shorty1991

Het tijdstip heeft naar mijn idee dan ook te maken met de aankopen die men wilt doen. Ze hebben een rijtje in gedachten die zorgvuldig gescout en uitgezocht is en zijn bereid daar op te wachten in plaats van impulsief te handelen. En zeker gezien de laatste jaren word daar het aantal miskopen heel erg door beperkt.

Er is geen linksback, maar je hebt met Dijks toch een linksback die prima tegen Nice kan spelen? Die zal echt niet minder zijn dan een aankoop uit het buitenland die niemand kent binnen de club en speelwijze. Dat een aankoop gedurende het seizoen beter zal worden is goed mogelijk. Maar een aankoop staat er normaliter niet direct binnen 2 a 3 weken.

En wie had er verwacht dat er 9 miljoen voor Riedewald betaald zou worden. Normaliter had je gewoon Riedewald nog achter de hand gehad.

18 juli 2017 om 11:37

D-Bergkamp Of je de aankopen nu laat wennen tijdens de voorbereiding, of in de loop van het seizoen, wennen moeten ze toch. Liever daar dan zo snel mogelijk mee beginnen. Lyon, Monaco, United etc wachten toch ook niet tot het laatst omdat ze nog wel spelers hebben die het even tijdelijk op kunnen vangen? Begrijp me niet verkeerd, ben niet enorm kritisch naar Overmars toe, maar het lijkt mij wel een keer fijn om de voorbereiding grotendeels af te werken met de nieuwe aankopen erbij.

18 juli 2017 om 14:31

@ryanbabel
Precies....jij snapt wat ik bedoel. Zo gaat het jaar in jaar uit. Eerst de voorronde CL verzieken....dan komt erweer als mosterd na de maaltijd misschien weer een versterking. Vorig jaar Ziyech bijvoorbeeld. Hier word je toch stapel mesjokke van

18 juli 2017 om 09:40

@encorr:

2 spelers maar? Ajax heeft behoorlijk wat ingeleverd op het middenveld en achterin.
Daar zal toch nog wel wat extra bij moeten toch? Anders zijn ze vooral op de bank er flink op achteruit gegaan.

Deels kan met jeugd, maar zal nog wel wat kwaliteit bij mogen.

18 juli 2017 om 09:45

Klopt een linksback en een rechtsback of CV is wel nodig (Veltman kan altijd nog op CV). Middenvelder ook geen overbodige luxe. Moet voor de bank nog wel wat bij komen. Opzich is de 4de/5de keus niet slecht, maar je gaat de 6de middenvelder ook nodig hebben.

18 juli 2017 om 09:58

3*ajax:
Recht wilde ze met een jeugd speler doen geloof ik toch?

Maar er zal wel een extra centrum verdediger bij komen, liefst iemandmet ervaring. En toch wel een LB die direct basis waardig is.

Op het middenveld heb je nu: Ziyech, Schone, vd beek, de Jong? (eiting)
Daar moet zelfs nogw el echt 1 goede kracht bij komen, anders is dat wel heel licht nu.

En eventueel een extra flank speler is ook geen overbodige luxe.

18 juli 2017 om 10:04

Je gaat maar als Ajax geen spelers meer halen voor de bank, daar heb je eigen jeugd voor, dus middenveld alleen als het een echte basisspeler is. Op links wel heel graag een back en rechtsback als Veltman toch nog verkocht wordt.

18 juli 2017 om 10:17

@araman:
Wat zijn Huntelaar en wat was een Westerman? toch ook aankopen voor de bank?

Er moet gewoon iets bij toch centraal achterin en met eigen jeugd ga je dat niet nog extra redden nu. Maar basis is weer zonde van Sanchez en de Ligt dus dan zal er toch echt wel iets gekocht moeten worden lijkt mij

18 juli 2017 om 11:35

Ajax is nu gewoon ontzetten verzwakt alleen de verkoop al van Klaassen dat is gewoon 20 goals en die gaat v/d Beek niet maken hoor want iedereen gaat er maar vanuit dat hij even Klaassen moet opvolgen en doen vergeten nou ik heb mijn twijfels , en ook achterin moet er kwaliteit bij want de linksbacks posities is ontzettend zwak , en ook een ervaren speler erbij is geen overbodige luxe ik zou mij sterk maken voor Sneijder maar dat zal wel veel te duur zijn maar zou wel de ideale oplossing zijn in dit jonge team zeker Europees gezien .

18 juli 2017 om 12:11

Sinkgraven kan ook op het middenveld.

Een heel mooi bedrag van een talentvolle speler, die stil stond in zijn ontwikkeling.

Deel door een gebrek aan vertrouwen van de trainer, deels door een gebrek aan vechtlust, focus en drive.

Het wordt nu wel zaak van Ajax om nu ook wat spelers aan te trekken. Vorig seizoen hadden ze een brede en evenwichtige selectie, dit seizoen lijkt de selectie aan de smalle kant...

18 juli 2017 om 09:46

@nufc:
Naja hoezo gebrek aan vechtlust en drive?!?! Beetje lullig om het direct op de speler t betrekken.

Waar Bazoer en El Ghazi direct beledigd waren en vertrokken. Tete lullige filmpjes maakte heb je deze jongennooit gehoord of geklaagt. Hij paste gewoon niet in het huidige systeem en kwam niet meer aan debak. En als hij wel speelde deed hij dat netjes.

Hij moet alleen inderdaad wel zijn minuten gaan maken nu ook. En daar gata hij nu voor, maar vind het niet terecht bij deze jongen te zeggen dat hij een gebrek aan focus/drive heeft.

18 juli 2017 om 10:36

Gebrek aan vechtlust en drive in zijn spel neem ik aan. Riedewald pakte z'n kansjes niet meer, had geen verbetenheid in zijn spel waarmee ie uitstraalde een basisplaats te willen veroveren. Beetje een type Maduro.

18 juli 2017 om 10:49

@shorty:
Mwa vind je?

Het was nooit echt een vechter toch, maar wa sjuist een opbouwende speler. Dat wa sook zijn kracht. Alleen Ajax koos er afgelopen jaar voor om wel 2 echte verdedigers inhet centrum te zetten. En daar dan Schone voor voor de opbouw.

(waar ik zelf ook meer fan van ben overigens)

18 juli 2017 om 11:05

Ja dat vind ik wel. Heb ook wel regelmatig van Riedewald genoten hoor, daar niet van, maar het lijkt me geen type die makkelijk met tegenslag om kan gaan juist doordat het geen vechtertje is. Vond hem voor de CVM positie op zich nog prima, maar ook daar brak z'n slaperige houding hem wel op. Maduro had een soortgelijk patroon: fysiek zeer goed in orde, voetballend meer dan prima, maar ook een beetje traag en een dromer. Hopelijk heb ik het mis en maakt Riedewald wel de stappen die nodig zijn om succesvol te worde n.

Als het waar is de absolute hoofdprijs voor een voetballer met zijn kwaliteiten. Toch knap werk van Overmars.

18 juli 2017 om 08:50

Of Frank de Boer gunt Ajax een mooi bedrag

18 juli 2017 om 08:58

Dat lijkt me heel sterk.hij werkt nu toch voor een andere club?en voor zn eigen carrier. Plus er zijn wel meer mensen berokken bij zn deal.

18 juli 2017 om 09:57

Om dat soort bedragen lachen ze in Engeland. Frank geeft aan welke spelers hij wil hebben en de club regelt het voor dit soort bedragen. Mocht het niks worden dan is Frank daar ook voor verantwoordelijk.

Ach die jongen gaat zo gigantisch verzuipen in de PL. Die staat in de Eredivisie al te slapen en gaat duels halfbakken in, wordt leuk als die mee moet in het moordende tempo in de Pl..

18 juli 2017 om 08:48

Die jongen heeft talent, dat hebben wij allemaal kunnen zien. Toegegeven, het ging bergafwaarts met hem, maar misschien dat het moordende tempo in de PL hem juist wel weer wakker schudt. Mooie deal voor alle partijen.

Mooi bedrag voor een groot talent.

Ik ben zeer benieuwd waar ajax nu in gaat investeren.
Het is een hele rare week geweest waar alles een beetje heeft stil gestaan.
Nu moet ajax weer de focus gaan leggen op de selectie en zorgen dat alles op de rit komt. En uiteraard met de gedachte bij Nouri blijven.er komen voor ajax ook belangrijke wedstrijden aan.

18 juli 2017 om 08:41

Op de voorgrond zal het wellicht stil hebben gestaan, maar op de achtergrond hebben ze gewoon doorgewerkt. De lijstjes et cetera liggen al klaar. Ajax doet zijn huiswerk goed. Er komen prima vervangers.

18 juli 2017 om 08:48

Tja er lekt niet zo gek veel meer uit bij Ajax dus afwachten ik hoop in ieder geval weer op een Zuid Amerikaanse verassing.

18 juli 2017 om 08:53

Het zou ook wel leuk zijn als er hier en daar nog een Nederlander op het veld staat. Dat zijn er nu al niet echt veel.

18 juli 2017 om 09:02

Niet veel??

Veltman, De Ligt, Viergever, vd Beek, Ziyech, Kluivert

18 juli 2017 om 09:22

Als ze het daar mee moeten doen zijn het inderdaad niet veel Nederlanders nee.

18 juli 2017 om 09:33

6 in je basis elf is gewoon prima... Als je de gehele selectie bekijkt komt het percentage uiteraard veel hoger te liggen.

18 juli 2017 om 10:07

Zou zeker leuk zijn, maar welke nl speler zou direct een versterking zijn (plus haalbaar). Sneijder misschien, nog meer? Jammer genoeg zijn dat er dus heel heel heel weinig.

Prima bedrag, 9 miljoen is dan ook een acceptabel bod waar Ajax genoegen mee kan nemen. Ik blijf er bij dat ik hem toch nog graag een jaartje in Amsterdam had willen zien.

Nu maar eens stoppen met verkopen, en graag een versterking voor op de vleugel en de LB positie.

18 juli 2017 om 08:47

Misschien ook wel een Cv?

In principe heb je nu Viergever als linksback, de Ligt en Sanchez centraal en Veltman Rb.
Maar er zit niks van kwaliteit achter mocht er een van die 4 geblesseerd uitvallen....

18 juli 2017 om 08:50

Viergever is gewoon een centrale verdediger, daarom moeten we juist op zoek naar een linksback. Hij heeft het een paar keer gespeeld, succesvol ook, maar het is toch niet zijn positie.

18 juli 2017 om 08:56

Ben ik met je eens maar bedoelde meer dat volgende week we waarschijnlijk met die achterhoede zullen starten. Een nieuwe speler zal niet meteen in de basis staan in de CL wedstrijd tegen Nice. Blijft gewoon dunbezaaid achterin. Vorig jaar hadden we een sterke bank en dat is dit jaar gewoon totaal niet het geval

Jammer dat er weer een talent van de ajax opleiding gaat na Tete.
Nu Sneijder halen en de groep intact houden.

Viergever op linksback en je hebt een prima selectie

Oké Marc is het nu gedaan met de verkoop van spelers? Ik zou toch graag zien dat Ajax wat spelers binnenhaalt. De opties achterin worden nu wel erg mager. Er moeten minimaal 2 verdedigers bijkomen die goed genoeg zijn om als waardige back up te dienen. Ook kan het middenveld wel wat opties extra gebruiken na het vertrek van Klaassen en het wegvallen van Nouri.

Wat me opvalt is dat nu alle spelers vertrokken zijn waar Bosz het vorig seizoen niet in zag zitten. Dus nu ook 2 spelers nadat Bosz zelf ook al weg is. Mag je dan de conclusie trekken dat het niet alleen een actie van Bosz was om die spelers op de bank te laten maar dat ook het technische hart en Keizer dezelfde mening hebben? Al met al heeft Ajax dit jaar ruime vergoedingen ontvangen voor bankzitters. Knap hoor

18 juli 2017 om 10:04

Nee die conclusie kun je niet trekken nee. Tete wou al weg voordat Keizer kwam. Waarom zou Tete ineens willen blijven dan? En waarom zou Keizer af gaan wijken van Bosz zijn plan?

18 juli 2017 om 13:12

Tere wilde vooral niet verlengen en Riedewald kiest blijkbaar eieren voor z'n geld door nu te vertrekken. Vandaar mijn vraag of het technisch hart misschien hierover wel erg op dezelfde lij.n zitten

enige kritiek op overmars die ik heb is dat alles weer op laatste moment is.. CL staat weer voor de deur. Niks geleerd van vorig jaar lijkt het.

18 juli 2017 om 12:30

Met Van Leer en Huntelaar hebben ze wel snel en goed gehandeld, maar verder blijft het inderdaad stil qua versterkingen.
Helemaal achterin heb je gewoon iemand nodig nu er zoveel spelers vertrekken; Riedewald, Westermann, Tete etc.

Prima bedrag....
Binnen de Nederlandse clubs lijken de getalenteerde spelers al een nieuwe club te hebben gevonden.
St Juste, Haps

Ik zou alleen Troupe halen als backup Veltman en een tropische verrassing voor linksback

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

40 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Manchester United is bereid om diep in de buidel te tasten voor Toni Kroos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren