Feyenoord troeft HSV af: ‘Tussenstap in Nederlandse top is ideaal’

Dinsdag, 18 juli 2017 om 07:45

Feyenoord versterkt zich naar verluidt dinsdag nog met Ridgeciano Haps en Jeremiah St. Juste en voor die laatste rekenen de Rotterdammers af met concurrentie van naam. De verdediger van sc Heerenveen stond namelijk ook in de belangstelling van het Duitse Hamburger SV, maar ziet meer brood in een overstap naar de Nederlandse landskampioen.

“HSV heeft zich in de winterstop opnieuw bij ons gemeld. Maar toen leek het ons niet een goede stap”, vertelt broer en zaakwaarnemer Yoshua St. Juste in gesprek met de Leeuwarder Courant. St. Juste geeft er de voorkeur aan om een stap omhoog binnen de Eredivisie te zetten: “Het afgelopen half jaar heeft aangetoond dat hij nog veel moet leren. Een tussenstap naar een topclub in Nederland is daarom ideaal.”

St. Juste heeft het volgens zijn broer altijd naar zijn zin gehad in Friesland, al verwacht hij wel dat Heerenveen nu meewerkt aan een transfer aangezien de club nooit een transfersom heeft betaald voor de zelf opgeleide verdediger: “Dat is ook wel een beetje hun plicht richting de speler. Het zou mooi zijn als ze een paar miljoen voor hem zouden krijgen.”

Feyenoord betaalt naar verluidt ruim 4,5 miljoen euro voor St. Juste, die nog tot medio volgend jaar onder contract staat in het Abe Lenstra Stadion. Heerenveen heeft wel een optie om daar nog twee jaar aan vast te plakken.


Poll

Denk jij dat Jeremiah St. Juste een goede aanwinst wordt voor Feyenoord?


Gerelateerd

23 reacties (laatste reactie door pinko)

Hij kan in de luwte van Botteghin en van de heijden werken aan zijn niveau . Hij zal gauw tekenen zodat hij vandaag nog mee kan naar trainingskamp. Deze jongen is nog jong en kan alleen nog maar beter worden. Ben wel blij met deze jongen.

Lekker vroeg instromen in de voorbereiding en zorgen dat je je snel thuis gaat voelen. Slimme jongen ook om eerst maar een tussenstap te maken om te laten zien dat je echt goed ben .

18 juli 2017 om 08:08

Ik wil de pret niet drukken maar hij kan ook een stuk slechter worden als blijkt dat Feyenoord te hoog gegrepen is. Afwachten of het een versterking is.

18 juli 2017 om 09:07

Ja dat kan je zelfs hebben als je Messi naar Engeland haalt bijv.

het is altijd zien hoe iemand het gaat doen dat weet je nooit
Maar puur op potentie en wat hij laat zien zou dit gewoon een goede aankoop moeten zijn.

18 juli 2017 om 09:37

Als als als, als ik gewoon kijk dat die nu een prima speler is van 20 bij een goede club als Heerenveen is dit een prima koop waar waarschijnlijk veel groei in zit.

Wel typisch dat elke aankoop ineens matig is, terwijl een paar weken terug ik vaak las dat St Juste een goede speler is voor de Nederlandse top....

Ik vind het prima aankopen, wel heel erg voorspelbaar maar het zijn jongen gasten, Boetius, Amrabat, St Juste. We kunnen geen 14 miljoen bieden voor een Munir dus wat verwacht je dan?

18 juli 2017 om 10:02

St Juste is zeker een talent maar het afgelopen half jaar zakte hij toch wel door de ondergrens. Van Drongelen, st Juste, Hoogma en Luckassen zijn allemaal talenten die het leuk hebben gedaan maar waarbij het nog zo veel beter moet willen ze slagen op het niveau van Feyenoord. St Juste is prima als wissel en is een goede aankoop om zich te ontwikkelen maar ja dat is en blijft afwachten. Haps is ook gewoon een goede back maar 8 miljoen voor een back van 24 gaat natuurlijk veel te ver!

18 juli 2017 om 10:20

Memphisdepay. Ach.. De Vrij zakte destijds ook enorm door de ondergrens en werd totaal afgeschreven door de meute. Dat hij een tijdje slecht of wat minder heeft gespeeld is helemaal niet zo gek voor een jonge jongen. Feit blijft dat St. Juste heeft laten zien over talent te beschikken. Nu is het aan Feyenoord en St Juste zelf om dit te gaan ontwikkelen en constant te worden. Ik vind dit echt een uitstekende aankoop!

18 juli 2017 om 10:29

Dat een terugval erbij hoort dat valt natuurlijk niet te ontkennen maar ja je argument van de Vrij slaat natuurlijk nergens op er zijn genoeg voorbeelden van Spelers die er niet bovenop kwamen. Maar voor nu prima aankoop en het wordt afwachten zoals ik al eerder aangaf. Geen absoluut toptalent maar zal zeker wel uit kunnen groeien tot een goede verdediger en misschien kan hij ooit nog bij een subtopper in Europa aan de slag.

18 juli 2017 om 10:49

Haha slaat nergens op? Ik geef een voorbeeld van een verdediger die op jonge leeftijd al werd afgeschreven en vergelijk dit met St. Juste. Dat het ook anders uit kan pakken is natuurlijk logisch, maar ik probeer hier alleen maar aan te geven dat men op voorhand deze jonge volledig met de grond gelijk maken. Volgens mij heeft deze jongen allang laten zien over heel veel potentie te beschikken. Ik vind het altijd vermakelijk om te lezen hoe mensen altijd gissen naar de toekomst van jonge spelers. "Misschien kan hij ooit bij een subtopper in Europa aan de slag", dat zijn echt loze uitspraken.

18 juli 2017 om 11:00

@memphis:
Talenten blijven altijd een gok, want het blijven talenten. Je kan nu nog niet zeggen of hij echt top gaat worden of niet.

De Vrij was in de jeugd de minste van de generatie: Bruma, Rekik, Indi en zelfs Schenkeveld. Nou en kijk nu eens, hij is nu het verst van allemaal dus puur jeugd/talent zegt nog niks.

Depay was in de jeugd een minder talent dan Boetius, en heeft zich juist later in het eerste veel beter ontwikkeld.

Dolberg stond niet bekend als een mega talent en was in principe het minste grote talent van de Denen die naar Ajax gingen. En kijk nu eens.

St Jute heeft fysiek en snelheid iets wat ik graag zie in een centrum verdediger en nu is het vooral aan he zelf en Feyenoor dom stappen te maken. En zo maakt hij ook nog eens ee slimme stap van de subtop n NL naar de top in Nl.

Beetje vreemde reactie van de zaakwaarnemer dat het Heerenveen's plicht is om mee te werken aan deze transfer omdat ze nooit een transfersom hebben betaald. Juist voor een jongen die je volledig zelf hebt opgeleid mag een fraaie transfersom vragen (zeker als hij zich heeft opgewerkt tot belangrijk basisspeler)

Ik zie vrij veel positieve berichten van Feyenoord supporters over de transfer van Boetius, Amrabat, St Juste en Haps, als deze 2 doorgaan. Deels snap ik dit want het zijn 4 jonge talentvolle spelers (amrabat wat meer dan de andere 3 in mijn ogen), die in de toekomst door kunnen groeien tot waardevolle spelers voor Feyenoord.

Maar hier zit gelijk mijn kritiek / mening. Het zijn, op Boetius na, allemaal spelers die gekocht zijn voor de breedte. In de breedte is Feyenoord er dus goed op voorruit gegaan hoor dat absoluut. Maar het basisteam is een stuk minder geworden met het vertrekt van Karsdorp, Elia en voorlopig Berghuis. In mijn ogen is stil staan er op achteruit gaan en met het vertrek van de 3 genoemde spelers en het geen er voor is terug gekomen ben je er in mijn ogen alleen maar op achteruit gegaan.

Daarnaast investeer je ongeveer 12-18 miljoen Euro in 4 spelers, waarvan er dus 3 waarschijnlijk niet in de basis beginnen. In 4 jonge spelers van een jaar of 20-22. Bedenk ook eens wat voor boodschap dit afgeeft aan de jeugdspelers van Feyenoord. Goede spelers voor in de breedte zou je vanuit de jeugd moeten laten doorstromen, niet aankopen.

18 juli 2017 om 08:52

Je moet de positie van Feyenoord zien om de aankopen te beoordelen. Men zei dit ook over Botteghin en van der Heijden dat ze het niveau niet omhoog zouden tillen. Toch na 2 jaar komt het er uit en wint Feyenoord het kampioenschap.

Dit is de eerste keer dat Feyenoord echt kan gaan shoppen. Maar niet met de bedragen die bijvoorbeeld Ajax op tafel legt. Feyenoord moet het nog altijd doen met de helft van de begroting van Ajax/psv. Binnen dat geld moeten ze dus voltreffers hebben en gokken ze niet op buitenlandse, dure aankopen. Aankopen die wsl duurder zijn dan wat nu wordt uitgegeven.

Bij welke spelers kom je dan terecht? Juist, degene die nu aangetrokken worden. Het is gewoon de vijver waar uit gevist moet worden.

Het geleuter over signaal naar de jeugd is wat mij betreft simpel. Je bent of goed genoeg, of niet. Eigen jeugd of niet.

18 juli 2017 om 08:53

Karsdorp en met name Kongolo kan je kwalitatief niet vervangen. De vervangers zijn simpelweg onbetaalbaar. Feyenoord zal net als Ajax en PSV eerste instantie kwalitatief erop achteruit gaan maar vanwege de potentie van deze spelers en andere talenten hoopt Feyenoord uiteindelijk sterker te worden. Plus van het geld kunnen wij meer spelers halen die weer een versterking zijn tov de spelers die zijn weggegaan.

St. Juste is beter dan Dammers. Hij zal de eerste back-up zijn.
Amrabat is beter dan Tapia en Vejinovic. Hij zal eerste back-up zijn.

Hopelijk kan Berghuis worden gehaald, waardoor je hem als waarde erbij hebt ipv op huurbasis. Wellicht komt Van Persie nodig.

18 juli 2017 om 08:54

Elia is te vervangen.. is meer een moment voetballer. Kan zn dag ook echt niet hebben waarop niks lukt. Berghuis heeft meer dreiging en is wat onvoorspelbaarder.

18 juli 2017 om 08:55

Haps is niet voor de breedte hoor. Kongolo was vorig jaar de vaste linksback en Haps gaat hem opvolgen. Amrabat is in 1e instantie wel voor de breedte maar op termijn zal dit bij een vertrek van Vilhena ook een basisspeler worden.

18 juli 2017 om 08:57

Ik snap alle kritiek op de aankopen niet. Feyenoord is gewoon ontzettend realistisch aan het inkopen, juist met oog op de toekomst. Je kan niet verwachten van een jeugdspeler dat hij er direct staat. Daarnaast kun en mag je ook niet van elke jeugdspeler verwachten dat ze het niveau van Feyenoord 1 aankunnen. Daarom zijn in mijn ogen deze aankopen slimme en doordachte keuzes geweest, want elk van deze spelers heeft z'n sporen (al dan iet ruimschoots) verdiend in het betaalde voetbal. En tegelijkertijd zijn het jonkies met genoeg rek en potentie.

Daarnaast vraag ik me bij het lezen van de vele kritieken wie Feyenoord dan had moeten halen binnen het budget dat ze hebben. Soms lijkt het wel alsof veel mensen verwachten dat Feyenoord de nieuwe Messi, Varane of Mbappe had moeten strikken. Ik denk juist dat het gokken op dit soort spelers Feyenoord meer schade zal doen dan het gericht kopen van "gevestigde" talenten uit eigen land.

18 juli 2017 om 08:59

Het is voor feyenoord ook vrijwel onmogelijk om spelers als kongolo elia, karsdorp en berghuis op te vangen met gelijkwaardige spelers die ook nog weinig kosten. Het was vanzelfsprekend dat ze hier op achteruit gingen. Als ze een gelijkwaardig elftal wilde houden zouden ze tientallen miljoenen moeten uitgeven of weer moeten huren waar ik niet zo'n fan van ben. We hebben het hier over een eredivisieclub en niet over een kapitaalkrachtige club uit een top competitie. Feyenoord heeft nog zat jeugdspelers in de selectie lopen en kort geleden is nieuwkoop nog doorgebroken. Het kan eens gebeuren dat er een mindere lichting tussen zit. Ik ga er vanuit dat de jeugdspelers gewoon speeltijd krijgen als ze het gewenste nieveau hebben. Daarnaast is 1 van de aankopen nog afkomstig van varkenoord en de rest allemaal nederlands wat ook wel goed is.

18 juli 2017 om 09:04

@bakkert:

heey ik dacht al waar blijven de opmerkingen over de jeugd.

Vorig jaar voor LB Kongolo - Nelom - Woudenberg allemaal jeugd.wat bleek alleen Kongolo had echt het niveau en de andere 2 niet voor de basis dus dan moet je wel iemand halen.

Als je jeugd wil laten doorstromen moet die er wel zijn. Het is top sport, dan horen de beste gewoon te spelen heel simpel! Zie je ook bij Ajax Bazoer en Riedewald 2 grote talenten konden als CVM spelen. Toch koos Ajax voor d ebeste optie Schone.

Als je de beste bent speel je, en ook de jeugd moet cocureren met een st Juste en Amrabat. Als van Beek terug komt heb je alsnog een mooi jong centrum klaar staan achter de 2 heren nu.

En of ze er op achteruit zijn gegaan moet je nog maar zien. Er staan altijd weer nieuwe spelers op. En zeker als Berghuis toch terug komt ben je niet veel zwakker dan vorig jaar.

Ze beginnen dit jaar bijv ineens met 3 goede keepers. rechtsback hebje 2 jongens die Karsdorp wel kunnen doen vergeten. Centrum word je sterker achterin.

Voorin is het afwachten wat Boetius gaat brengen en of Berghuis er nog bij komt.

18 juli 2017 om 09:41

Haps zal gewoon voor de basis worden gehaald en hetzelfde geld voor Boetius, dan heb je met St. Juste en Amrabat je breedte versterkt.

Berghuis zal waarschijnlijk wel terugkeren maar het zal een geval van de lange adem worden want Feyenoord wil niet voldoen aan de vraagprijs die Watford nu hanteert, Feyenoord weet zich in een sterke positie gezien het feit dat Berghuis alleen naar Feyenoord wil en dus kan wachten.
Verder kan Feyenoord gezien het programma ook wachten tot eind Augustus want Twente thuis en Willem II thuis zal met deze selectie eenvoudig gewonnen gaan worden. Enige moeilijke pot is misschien weer Excelsior uit met het kunstgras en het kleine veld.

Maar er zal bij Excelsior nog wat bij moeten willen ze het Feyenoord weer lastig kunnen maken want deze selectie is beduidend minder als die van vorig seizoen.

Toch wel humor dat ik 2 weken geleden psv'ers zag zeggen dat een St Juste een goede versterking zou zijn, en nu is het toch maar ineens een matige speler? Volgens mij is dit een betere aankoop dan Luckassen toch? En Haps wordt ook afgerekend maar heel AZ was matig, kijk naar Feyenoord in die 7 wedstrijden verlies, de beste spelers zaten elke week op een 4-5 qua cijfer. Ik hoop dat beide heren zich optrekken aan het niveau...

18 juli 2017 om 09:45

Luckassen en St Juste kan je niet vergelijken met elkaar, in mijn ogen is Luckassen een middenvelder met loopvermogen en St. Juste gewoon een CV die wel is geprobeerd als middenvelder maar zich daar niet helemaal thuis voelt.

Luckassen is een leuke lopende middenvelder die in mijn ogen niet veel beter kan als Psv, St. Juste is ook nog wild maar heeft zeker potentie om een sloper te worden, had vorig seizoen toch tegen Ajax Dolberg goed in zijn zak.

Ben blij dat Feyenoord Luckassen niet heeft gehaald zeker niet als CV, kwam bij AZ ook gewoon al tekort voor die positie, werd daarom ook op het middenveld gezet en kwam daar door zijn loopvermogen en kracht wel uit de verf. Snap niet dat ze hem dan bij PSV wel aantrekken voor de plek centraal achterin.

18 juli 2017 om 10:15

Voetballend is hij toch te zwak als verdedigende middenvelder. Hij is aan de bal vrij sterk hoor en heeft wel een goede pass maar zijn handelingssnelheid is voor die positie denk ik wat te laag. Luckassen is natuurlijk een echte atleet groot, snel, sterk, sprongkracht, lenig etc. Buiten dat die dus voetballend vrij aardig is en een echte atleet is hij een van de beste spelers bij corners en kan daar veel gevaar stichten, heeft hij een goede vrije trap en dan blijft alleen het verdedigen nog over dat gewoon beter moet wil die slagen. Maar as het verdedigen beter gaat dan kun je niet ontkennen dat dit een zeer interessante verdediger voor nog betere clubs zou zijn. St Juste is natuurlijk ook een talent maar die lijkt me toch nog een paar stappen minder dan Luckassen en fysiek lijkt hij ook nog niet klaar voor de echte duels en Luckassen heeft wat meer ervaring Europees gespeeld etc. Maar ja we zullen het zien hoe deze jongens zich gaan ontwikkelen.

Volgens mij is er nog geen deal. Heerenveen wil (terecht) het onderste
uit de kan, want heeft naast het nog lopende contract met St. Juste een
eenzijdige optie dit met 2 jaar te verlengen. Dus voor een talentvolle -
aldus velen, niet ik - verdediger mag Heerenveen best zo'n 7 miljoen
voor vragen. Feijenoord verkoopt zelf - terecht! - toch ook niet voor een
appel en een ei? Ben wel benieuwd wat voor transferbedrag voor AZ de
ondergrens is inzake de verkoop van Haps. AZ kennende eindigt dat
niet bij een bedrag onder de 8/9 miljoen. Terzijde, het wordt steeds gekker:
PSG die (misschien?) wil voldoen aan het bedrag dat voor Neymar op
tafel moet komen, te weten 222 (?) miljoen. Hoe het voetbal langzaam
maar zeker het volk uit de handen dreigt te glippen.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord6034
7.Vitesse4511
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Warner HahnKeeper10
Daniel HøeghVerdediger10
Joost van AkenVerdediger10
Lucas WoudenbergVerdediger10
Denzel DumfriesVerdediger10
Stijn SchaarsMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

15 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 april
Mocht Luis Enrique de nieuwe manager van Arsenal worden, dan mogen de supporters van de club een spectaculaire transferzomer verwachten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren