wk2018

‘PSG bereid om aan clausule van 222 miljoen voor Neymar te voldoen’

Dinsdag, 18 juli 2017 om 07:30

Maandagmiddag kwam al geruchten naar buiten dat Neymar contact heeft opgenomen met Paris Saint-Germain en dat nieuws lijkt niet helemaal uit de lucht gegrepen. Franse en Spaanse media, waaronder Le Parisien, Marca, Sport en AS, pakken dinsdagochtend namelijk uit met het bericht dat PSG van plan is om serieus werk te maken van de komst van de Braziliaan.

De Franse grootmacht zal in dat geval flink in de buidel moeten tasten, aangezien de transferclausule in het contract van Neymar bij Barcelona op 222 miljoen euro ligt. Volgens de Franse en Spaanse kranten vormt dat bedrag echter geen onoverkomelijk obstakel voor PSG, dat graag een nieuwe blikvanger aan de selectie toe zou willen voegen.

Neymar zelf heeft naar verluidt ook wel oren naar een transfer, aangezien het hem in het Camp Nou nog altijd niet is gelukt om uit de schaduw van Lionel Messi te treden. De vader van de aanvaller reist deze week nog naar de Franse hoofdstad om de opties te bespreken. Duidelijk is dat Neymar in Parijs zijn handtekening kan zetten onder een vijfjarig contract en een jaarsalaris van dertig miljoen euro, exclusief bonussen, tegemoet kan zien.

Barcelona lijkt overigens niet van plan om zich zonder slag of stoot gewonnen te geven: “Hij is gelukkig bij de club en de club is blij met hem. Dat spreekt hij ook uit en hij laat het zien met zijn houding. We zijn relaxed en hopen alleen maar dat zijn volgende seizoen nog beter wordt. De club kan zich een vertrek van Neymar niet voorstellen, Barcelona denkt alleen maar aan zijn beste spelers, waar hij bij hoort. Hij is een van onze symbolen”, liet woordvoerder Josep Vives optekenen door verslaggevers.


Poll

Denk jij dat Neymar deze zomer gaat vertrekken bij Barcelona?


Gerelateerd

74 reacties (laatste reactie door viswoestijn)

Okee kappen met die ongein. 222 miljoen gaat veelste ver. Hij wilt zelf ook weg een bedrag als 130a 150 miljoen max. Maar 200 miljoen plus??? Nee hoor.

18 juli 2017 om 07:51

170.000.000 vind je wel een normaal bedrag..? Gaat werkelijk hè-le-maal nergens meer over tegenwoordig. Alle grote clubs bezig het voetbal verneuken op deze manier..

18 juli 2017 om 07:54

Nee nee had het al aangepast was foutje. Voor een topspeler als neymar 150 miljoen max

18 juli 2017 om 08:25

150 miljoen? hou eens op joh... 100 miljoen is wel genoeg denk ik zo! Kijk eens naar die flapdrol van een pogba, 105 miljoen en is hij het waard? Niet echt hè... Zelfs Messi en CR7 zijn dit niet waard, maar de gekte gaat maar door.

jammer

18 juli 2017 om 09:10

Neymar is wel een stukkie beter dan Pogba, dus dan is 100 juist geen eerlijke prijs... Kan je ervan vinden wat je wilt, maar dan is 150 voor Neymar eerder realistisch.

18 juli 2017 om 09:35

Er is gewoon meer geld beschikbaar dan vroeger en iedereen op VZ praat elkaar na met marktgekte en al die onzin dus reageer ik er niet op maar nu moet het even. Er is toch veel meer geld beschikbaar dan 20 jaar geleden? Moeten we nu onze middelen niet gaan gebruiken en een wereldspeler voor max 50miljoen kopen? of 1.2miljoen Gulden want volgens mij leven de meeste mensen nog in dat tijdperk.

18 juli 2017 om 09:47

De meesten hier kijken naar kwaliteit en vinden dan een speler wel of niet 100 Mio waard. Dus vergelijken Bale, Pogba en bijvoorbeeld Ronaldo Neymar met elkaar en noemen dan een transfersom.

Dat is echter niet meer van deze tijd, dit zijn gewoon bedrijfsmatige transacties. De marketing waarde van een speler en wat dat met de club doet daar gaat het om. Het is gewoon wachten tot de eerste chinese speler van welliswaar een lager niveau (laten we zeggen ala Klaassen) en dan betalen de grote clubs (barcelona, Real etc) daar ook 100 Mio voor. Niet omdat hij de club sportief op een hoger niveau brengt maar omdat het garant staat voor heel veel merchandise (shirtjes, schoenen), Chinese toeristen naar de club en sponsers. In een land als China is natuurlijk de Sky de limit en dat levert ongelofelijk veel meer geld op dan een speler uit een klein europees land zoals Nederland.

Je moet dus kijken naar de Marketingwaarde van Neymar in dit geval en Brazilie heeft ook al 210 inwoners en een enorme uitstraling over de hele wereld dus de marketingwaarde van Neymar rechtvaardigd wel die 220 MIO en natuurlijk zijn dit absurde bedragen maar de business case kun je wel maken en daar draait het om.

18 juli 2017 om 09:54

Ik wordt zo ongelofelijk moe van dat gejammer in de comments over de huidige transfermarkt, dat voetbal verziekt wordt, dat de bedragen niet normaal zijn... Kom op mensen, trek die luier uit, het is 2017. Er gaan grote bedragen om in het voetbal omdat er miljarden mensen kijken naar spelers als Neymar, omdat de televisiegelden navenant hoog zijn en omdat er grote sponsordeals worden afgesloten. Als het je niet aanstaat ga je toch lekker naar de amateurklasse of naar korfbal kijken?

18 juli 2017 om 10:14

Is het achterlijk veel geld? Ja. Is hij het niet waard? Jawel. Ik denk dat het management van voetbalclubs wel iets meer kennis over waarde hebben dan voetbalzoners. Je elftal is je product. Je product is je grootste waarde in het bedrijf. Dit product stijgt in waarde zodra je product meer geld opleverd. (Tv rechten, merchandise, wedstrijden etc etc).

18 juli 2017 om 11:11

Wat doet het ertoe wat het bedrag is. Het gaat erom of een club zichzelf een goede dienst bewijst en die 222 miljoen in de vorm van prijzen of inkomsten goed kan maken.

Na Messi en Ronaldo die richting de herfst van hun carrière gaan, is Neymar misschien wel de beste speler met de grootste toekomst. Hij is 25 en heeft nog een jaar of 5/6 om te schitteren (brazilianen hebben vaak niet de langste carrière).

Als je de tijd terug kon draaien en Messi toen hij 25 was kon halen voor 222 miljoen. Dat bedrag is 3x zoveel als Morata kost. Gek kan je dat bedrag op die manier goedpraten. Maar daarnaast is het natuurlijk wel een gok van jewelste. Als Neymar in zijn eerste seizoen zijn been op 3 plekken breekt ben je 222 miljoen kwijt. Dit is niet iets dat je kan verzekeren lijkt me.

18 juli 2017 om 16:58

100 miljoen? m'bappe kost al 100 miljoen

18 juli 2017 om 18:44

Je hebt daar wel een punt, maar PSG harkt echt geen 220 miljoen euro binnen doormiddel van marketing. Real Madrid presteerde dat volgens mij nog niet eens met de komst van Bale, terwijl Real Madrid veel meer fans heeft dan PSG. Enige reden waarom PSG Neymar wilt hebben, is omdat die rijke suikeroom denkt dat hij met Neymar wel de Champions League kan winnen.

18 juli 2017 om 08:07

Dus? Hij heeft nog een 4-jarig contract. Als hij zelf wil, had ie niet moeten tekenen vorig jaar.
De wereld op z'n kop natuurlijk wat jij zegt.

Daarnaast is het echt niet zo dat hij weg wil bij Barcelona, maar de media laat de mensen dit weer geloven. Neymar was 1 van de mensen die heeft aangedrongen bij het bestuur om het contract van Messi te verlengen en op te waarderen. Waarom zou hij dat doen als hij weg wil?

18 juli 2017 om 08:16

Ik reageer op dit bericht van vz, ik heb geen idee wat er bij FC Barcelona afspeelt. Maar wat ik wel weet is dat Neymar niet zijn hele carrière bij Barcelona zal gaan voetballen. Hij heeft dat zelf ook aangegeven. En voor de rest tjah die bedragen joh... als ik 200 miljoen plus betaal is dat voor Ronaldo en Messi. Misschien nu niet met de leeftijd die ze nu hebben maar als voorbeeld dan he. 4 om 5 gouden ballen. Dat is het dan wel waard

18 juli 2017 om 08:32

Snap ik Dani, maar je deed het overkomen (of zo kwam het op mij over) alsof Barca maar een bod van 130 of 150 moet accepteren omdat hij zelf weg zou willen, wat momenteel niet aan de orde is.

Dat 200 miljoen niet normaal is ben ik met je eens. Maar als PSG hem graag wil, zullen ze dat maar moeten betalen. Als Barca zijnde zou ik namelijk nooit een bedrag onder zijn clausule accepteren.

18 juli 2017 om 08:48

Klinkt misschien raar maar 130 mil voor Neymar zou ik echt een koopje vinden. Kijk eens wat er betaald wordt tegenwoordig voor absolute middenmoot. 4x het bedrag wat je kwijt bent voor een Klaassen(met alle respect, gaat geen grote prijzen voor je winnen en vertegenwoordigd al helemaal geen commerciele waarde) en je hebt een bewezen topper staan, imo nu al 3e vd wereld achter messi en ronaldo. Daarnaast de absolute held bij Brazilie en nog erg jong, en dan hebben we het nog niet gehad over het feit dat Neymar misschien wel het perfecte marketingkanon is.

18 juli 2017 om 09:36

4x de prijs van klaassen is toch een verschil

18 juli 2017 om 10:07

Ik bedoel ermee dat 1 neymar je meer gaat brengen dan 4 Klaassens

18 juli 2017 om 10:17

4x duurder, Neymar is 4x duurder jajaja

18 juli 2017 om 09:18

Ja man. 199M zou ik zeggen mwa ken net...maar 200M is echt te gortig! Waar gaat dit heen? Over een aantal jaren gaat het over miljarden.

18 juli 2017 om 09:56

Ja, so what? Er kijken ook miljarden mensen naar voetbal. Als jij als tv-zender honderden miljoenen mensen trekt voor een wedstrijd, dan zullen bedrijven honderden miljoenen reclamegeld betalen, waardoor jij weer honderden miljoenen biedt op de rechten, waardoor de clubs honderden miljoenen te besteden hebben. Zo simpel is het.

18 juli 2017 om 10:18

199m kan wel maar 200m niet? 1 miljoen zijn de wc papier kosten voor zon club man haha

18 juli 2017 om 13:19

Als je 130 gaat vragen dan ben je niet goed snik. Dat is echt veel te weinig.

Vanuit het sportiviteitsoogpunt zou het prachtig zijn als de echte topspelers wat meer verdeeld zitten over verschillende ploegen. Vanuit dat oogpunt kan ik de transfer van Neymar dan ook alleen maar aanmoedigen.

Al zou het eeuwig zonde zijn om de combinatie Suarez - Messi - Neymar niet meer samen te zien spelen. Wie je er ook voor terughaald, zo mooi wordt het nooit.

18 juli 2017 om 09:03

Barcelona loopt al een flink stuk achter op real Madrid nu, als ze ook Neymar verliezen maakt het er niet beter op. En 220 miljoen was ooit een absurd hoog bedrag, maar als spelers als Mbappe en Pogba al ruim 100 miljoen waard zijn, waarom neymar dan niet meer 200 miljoen. Tenslotte stijgen die prijzen met het jaar.

18 juli 2017 om 16:50

Op basis van wat lopen ze achter? Real speelt is kampioen..

18 juli 2017 om 17:12

Je kunt volgens mij rustig stellen dat Real Madrid momenteel een sterker elftal en selectie heeft. Een competitie blijft altijd als gooien met een dobbelsteen, maar je kansen om te winnen nemen af als 1 zijde zwaarder is dan de andere zijdes.

Ik denk dat er zeer binnenkort op VZ staat dat hij zn contract heeft verlengt tegen veel betere voorwaarden.
Kan me niet voorstellen dat er een club is die 222 milj gaat betalen.

18 juli 2017 om 07:59

Ik weet dat het stom klinkt, maar ik snap eerlijk gezegd niet dat er een club is die het niet eerder heeft afgetikt. Gewoon financieel gezien geen slechte keuze om zo'n investering te doen. Toen Ronaldo in 2009 Man Utd voor Real inruilde, heeft hij zijn transfersom binnen 1 jaar terugverdiend door de shirtverkoop. Inmiddels zijn we weer 7 jaar verder en we weten allemaal wat Ronaldo in die 7 jaar op sportief vlak voor Real heeft betekend.

Neymar is vermoed ik na Messi en Ronaldo de meest populaire voetballer op deze aardkloot. Wellicht dat Zlatan of Pogba nog in de buurt komen, maar Neymar gaat zichzelf toch ook zo terugverdienen? Die verkoop toch ook schipladingen aan shirts voor PSG wereldwijd!? Daarnaast kan hij sportief het verschil maken, en misschien wel een CL voor PSG binnenslepen in dat vijfjarige contract.

Ik begrijp dat het een enorm bedrag is, die 222 miljoen... maar het is vermoedelijk wel DE wereldster die je over 5 jaar op elk shirtje van een 12-jarige fan ziet staan. Plus de man die straks hoesjes van Fifa 20 ~ 25 zal kleuren. Dat hij kan voetballen heeft hij al laten zien. Dat hij de beste Braziliaan is heeft hij laten zien. Alleen blessures kunnen haast nog iets in de weg liggen lijkt me.

18 juli 2017 om 08:11

"Toen Ronaldo in 2009 Man Utd voor Real inruilde, heeft hij zijn transfersom binnen 1 jaar terugverdiend door de shirtverkoop." Waar haal je deze onzin vandaan. Iemand op VZ heeft dit gerucht de wereld ingeslingert en dat zijn mensen, waaronder jij, nog serieus gaan geloven ook? Pure nonsens vlugge, denk je serieus dat RM zoveel geld overhoudt aan shirtjesverkoop?

18 juli 2017 om 08:25

Weet jij dat een rm shirt 120 euro kost...en weet je hoeveel supporters rm over de wereld heeft? Niet geheel ondenkbaar

18 juli 2017 om 08:26

Uhm, Cyberize7x,

Ik lees toch op verschillende bronnen:

"paul Pogba’s Man Utd Shirt Sales Surpass £190 Million in First Three Weeks" , dus zo onmogelijk als dat jij schets, is het zeker niet.

18 juli 2017 om 08:45

Theo

En weet jij dat Bayern -die met hun shirtverkoper Adidas nauw verstrikt zijn en het meeste ontvangt per verkocht shirt- maar 10 euro per shirt verdient?

Real houdt dus minder over dan eerder genoemde 10 euro per shirt. In totaal verkoopt gemiddeld Real Madrid zo'n 1.5 miljoen shirt per seizoen (kan je uitzoeken via Google).

Ervan uitgaande dat Real Madrid ongeveer 8 euro overhoudt aan een verkocht shirt, betekent dit dat bij een bedrag van 100 miljoen euro voor Ronaldo men zo'n 12,5 miljoen shirtjes van Alleen Ronaldo moet verkopen.

Dat komt neer op zo'n 8 seizoenen shirtverkoop.

Echter, niet iedereen koopt een shirt met Ronaldo op de achterkant. Dus zeg dat hij als grote ster zo'n 40 procent van alle verkochte shirts voor zijn rekening neemt:

40 procent van 1.5 miljoen shirts = 600.000 shirtjes.
Bij het aantal van 600.000 shirtjes per seizoen (wat ontieglijk veel is, want niet iedereen koopt elk jaar een nieuw shirt van Ronaldo, moet je dus denken aan 20 seizoenen aan shirtverkoop van Ronaldo...

Probeer eerst een wat research te doen voordat je zulke uitspraken doet..

18 juli 2017 om 09:00

@cyberize
Zoals reeds door anderen gemeld zijn er enorm veel bronnen die dit nieuws bevestigen.
Onder nadere Metronews, Total Sports, Daily mail et cetera.
Google maar eens op iets van 'shirt sales Ronaldo Real Madrid transfer'. Dus om dit direct als onzin af te schilderen slaat nergens op.

Overigens kostte Ronaldo 94 miljoen Euro. Als we zeggen dat Real Madrid per shirt pakweg 30 euro marge pakt (adidas etc. wil ook wat) dan moet je crica 3 miljoen shirtjes verkopen om dit te halen. Het lijkt me zeker niet ondenkbaar dat Ronaldo 3 miljoen extra shirts heeft verkocht in een jaar tijd. Zoveel zie ik er gemiddeld per dag
We moeten alleen niet vergeten dat een deel van deze 3 miljoen shirts misschien anders waren verkocht met bijvoorbeeld Kaka, Ramos of Guti waren verkocht. Of natuurlijk met Royston Drenthe erop.

18 juli 2017 om 09:01

Als je serieus denkt dat RM die volledige 120 euro krijgt dan ben je niet goed geïnformeerd. Er delen zoveel partijen uit die pot, het eindbedrag ligt vele malen lager. @zie Isco24, die legt het duidelijker uit.

18 juli 2017 om 09:07

Vlugge

Zoals hierboven ook reeds uitgelegd, ontvangt Bayern het meeste per verkocht shirt van Adidas (10,- euro).
Real zit dus onder die 10 euro en ik ben gemakshalve uitgegaan van 80 procent, dus 8 euro per verkocht shirt. Laat dit nou een euro meer of minder zijn, dan nog moet je heeeeel veel seizoenen shirts verkopen van Ronaldo wil je uberhaupt zijn aankoopprijs terugverdienen.

18 juli 2017 om 09:16

Dat er uberhaupt nog mensen zijn die denken dat de clubs flink verdienen aan shirtverkoop.... Dan is er nog zoiets als portretrechten wat de club eerder geld kost dan dat het wat oplevert. En dan zijn er ook nog ontzettend veel mensen die denken dat clubs transfers in 1x betalen ipv uitsmeren over de hele contractperiode van de speler.....echt, zo weinig kennis zit er hier op vz.

18 juli 2017 om 09:24

Dan moet je ook nog rekening houden met het feit dat veel consumenten Real supporters zijn, die hadden sowieso wel een shirt gekocht. Wat was trouwens de omzet van Real in 2009? Binnen een jaar 120 miljoen euro plus sponsorgelden, ticket verkoop en uitzendrechten. Dan zie je zelf al dat 120 miljoen binnen 1 jaar van 1 speler nooit klopt.

18 juli 2017 om 10:22

Ik denk dat Real een fanbase stijging heeft gekend van 20% door de komst van Ronaldo. Ronaldo is de allerbekendste, populairste sporter aller tijden. Dat is pas echte kassa voor Real

18 juli 2017 om 10:36

Dan ga je ervan uit dat alle supporters iets van hun club kopen...te makkelijk.

18 juli 2017 om 17:18

Je moet mensen die dat denken lekker in hun waan laten. Als je 200 miljoen voor een speler betaald zal je uiteindelijk altijd wel een deel terugverdienen uit commercie en andere zaken. Maar het enige wat je er echt voor terug krijgt is status en een grotere kans op prijzen.

Ik zou zeggen strik er om en weg wezen!!!! Dit seizoen niet echt veel laten zien en voor dat bedrag kan je lekker shoppen bij juve en kijken of je Dybala kan halen in deze speler zit veel meer rek.

18 juli 2017 om 08:24

Dybala beter dan neymar?? Laat me niet lachen

18 juli 2017 om 08:36

Nog niet. Gaat wel komen.

18 juli 2017 om 08:48

Haha meeste interland goals.En vergeet niet zijn uitstekende seizoen en dybala moet nog wel wat laten zien in finale wedstrijden wat was hij slecht zeg

18 juli 2017 om 09:40

Finale wedstrijden *heeft 1 finale gezien* Lekker man!

18 juli 2017 om 09:59

Serieus? Tellen de finales in de Copa Italia niet mee? In 2 finales (tegen Milan vorig jaar en Lazio afgelopen seizoen) was hij namelijk ook nergens.. Zulke wedstrijden moet je kunnen beslissen als je een echte topper bent.

18 juli 2017 om 10:48

Maar maar maar..... Neymar stelt ook vaak telleur in finales. Dus wat is je punt?

18 juli 2017 om 11:01

- Neymar werd door bondscoach Luiz Felipe Scolari opgeroepen voor de Fifa Confederations Cup 2013. Hij wist vier keer te scoren in vijf wedstrijden, waaronder in de finale tegen Spanje, die met 3–0 gewonnen werd. Na afloop van het toernooi werd hij uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

- Neymar won in 2016 met het Braziliaans olympisch team goud op de Olympische Zomerspelen in eigen land. Zijn ploeggenoten en hij wonnen in de finale middels een strafschoppenreeks van Duitsland. Het werd 1–1 in de reguliere speeltijd. Neymar maakte in de 27e minuut 1–0 vanuit een vrije trap. De Duitsers kwamen via Max Meyer in de tweede helft langszij. In de verlenging werd niet gescoord. Duitsland en Brazilië benutten in de beslissende strafschoppenreeks allebei de eerste vier penalty's. Nadat de Duitsers hun vijfde misten, maakte Neymar de beslissende strafschop voor Brazilië wel. Het was de eerste olympische titel voor een Braziliaans voetbalelftal.

- Neymar won gedurende het seizoen 2014/15 met FC Barcelona zowel het Spaanse landskampioenschap, de Copa del Rey als de Uefa Champions League. MSN had hier een aandeel van 122 doelpunten in. Neymar maakte er 39, onder meer in de bekerfinale en in zowel de kwart- de halve- als de finale van de Champions League.

Bron: Wiki.

Het punt is dat hij wel degelijk belangrijk is in finales, in tegenstelling tot Dybala

Ik hoop dat dit waar is. Als ie verkast en een nieuw contract voor 5 jaar tekent zal er een clausule van rond de 250+ miljoen in zn contract worden opgenomen, en dan zal United nooit meer naar hem omkijken. Ik hou elke keer weer mijn hart vast wanneer ik in de wandelgangen lees dat Woodward bij Barcelona heeft geinformeerd. Als ie deze transfer maakt lijkt me de kans nagenoeg 0 dat ie ooit nog voor United zal spelen.

Als PSG hem echt graag wil hebben, moeten ze inderdaad voldoen aan de ontsnappingsclausule. Voor minder moet Barcelona hem niet weg doen. Temeer omdat ze eigenlijk Neymar helemaal niet weg moeten doen.
Hij is pas 25 jaar en past perfect bij Barcelona. Daarnaast is het gewoon een van de beste spelers van de wereld.

Daarnaast, wie ga je terughalen?
Dybala is geen linksbuiten, dus als Dybala gehaald zou worden, wordt deze niet ter vervanging van Neymar gehaald.

Carrasco wordt een grote, maar is nog niet van het niveau van Neymar toen deze 23 jaar was.
Insigne is ook een goede speler die bij Barcelona zou passen, maar is 'al' 26 jaar en is niet beter dan Neymar.

Hoe dan ook, je gaat er kwalitatief op achteruit..
Als je volgend seizoen weer mee wil doen om de CL, moet je je selectie bijeen houden + versterken op cruciale plekken, niet verzwakken..

Real is momenteel (zeker in de breedte) sterker dan Barcelona.

18 juli 2017 om 09:13

Hazard wss daar was al eerder interesse in of misschien een Lavezzi.

18 juli 2017 om 09:56

Hazard moet ongeveer 100 miljoen kosten volgens Chelsea, dat vind ik hem bij lange na niet waard.
Lavezzi is inmiddels 32 jaar. Als Neymar vertrekt, zie ik liever een jongen komen met potentie, die nog jong is.
Het liefst zie ik dan Carrasco komen, maar of hij hetzelfde kan brengen als Neymar ben ik nog niet van overtuigd.

18 juli 2017 om 10:12

En Pedro gewoon weer terug halen?

18 juli 2017 om 10:38

Meh, ik ben op zich wel een fan van a) Spaanse spelers en b) spelers met een Barca verleden of hart, maar Pedro acht ik niet meer goed genoeg voor Barcelona als we weer mee willen doen om de CL en de landstitel.

18 juli 2017 om 10:58

Vroeger liet Barcelona nog wel eens spelers vanuit de jeugd doorstromen.

18 juli 2017 om 11:13

Vroeger betaalde men in Spanje met pesetas.

Ik weet niet of je nou serieus iets wilde vertellen of dat je probeerde om een discussie te starten over een onderwerp die er niet toe doet.
Het gaat om de verkoop van Neymar en eventuele vervanging. Neymar gaat niet weg hoor, maar mocht ie wel weg gaan moet je toch vervanging hebben?
Of zou jij na verlies van een autoband geen nieuwe halen? Niet elke band kan namelijk een autoband vervangen..

Dit is echt onzin, zogenaamd zal PSG dat bedrag betalen. En idd als hij serieus weg zou willen bij Barca dan had hij afgelopen jaar zijn contract niet verlengd! Sowieso ook al wil hij serieus weg wat in mijn ogen totaal niet waar is maar goed, het toch een stapje terug is sportief gezien. Daarnaast zal Barca hem ook zeker niet zomaar laten vertrekken, want wie hebben ze voor die positie die de kwaliteiten en het talent van Neymar bezit? In mijn ogen niemand en ze zullen heel moeilijk een speler in die klasse ervoor terug kunnen kopen!

Tegenwoordig kan alles, als PSG echt 222 zou gaan bieden dan bestaat er een kans day Neymar zal vertrekken. Maar zoals ook velen denken zijn de bedragen onvoorstelbaar tegenwoordig, de grote topclubs en het Engelse voetbal maken het voetbal voor "kleinere" ploegen moeilijk.

Neymar is natuurlijk wel na Messi en Ronaldo een speler die waarschijnlijk ook een paar keer de ballon d'or zal opeisen. Voor het sportiieve gedeelde zou ik de stap niet maken, ik weet niet wat Barcelona nog zou kunnen doen mbt zijn salaris mocht het zover komen.

In ieder geval, alles is mogelijk, we leven in een maatschappij waarbij geld de sleutel is tot bijna alles helaas.

Altijd maar zeuren over transfer bedragen. Er gaat eenmaal veel geld om in het wereldje deal with it. Het zijn WIJ de supporters die het mogelijk maken dat deze spelers voor zoveel geld een overstap maken en/of zoveel verdienen. Het is wat de speler waard is voor zo een club.

Misschien zou dit het Nederlands voetbal ook goed doen als wij zulke topspelers kunnen aantrekken of behouden, dan ben ik wel bereid om een kaartje te kopen om naar het stadion te gaan.

Je hebt de vervanger van Neymar al in huis met Arda en 222m + fikse daling in het salarishuis zorgt wel voor wat ruimte om een andere topper aan te trekken. Misschien 222m voor Neymar (clausulewaarde) met akkoord dat je Verratti mag kopen voor 100? Als ik mag kiezen denk ik dat het team dit seizoen meer gaat hebben aan Verratti dan aan Ney.

18 juli 2017 om 10:24

Je gaat Neymar toch niet vervangen door Arda? Haal dan met dat geld Verratti en met de 100 extra miljoen Alexis terug met de belofte dat hij onbetwiste basisspeler zal zijn en een nog een talentvolle Cb(yerri Mina). Hou je nog geld over!

Beter verkopen. Neymar oogt ongemotiveerd en zijn kwaliteiten komen niet naar voren. Beter die 200 miljoen pakken. 100 miljoen veratti 100 miljoen voor een goede buitenspeler.

kijk dat zijn nog eens bedragen, wil je het mondiale voetbal kapot maken dan moet je met zulke bedragen gaan strooien, de kleine clubs blijven achter en het gat zal alleen maar groter worden

@ Guaporta:

Normaal lees ik jouw reacties omdat je doorgaans goed geinformeerd bent over barça. Maandag had je nogal een gefrustreerde reactie dat 'madrid krant' AS hiermee kwam en dat het geruchten waren. Nu staan wat andere (geruchten?)kranten erbij, oa Marca. Verandert dit de zaak rondom Neymar?

18 juli 2017 om 13:39

Marca is misschien nog wel de grootste Real getinte krant van heel Spanje. In de Catalaanse kranten citeren ze gewoon kranten zoals L'equipe uit Frankrijk, meer niet. Dus weet niet wat je nu eigenlijk wil aantonen?

Bovendien hebben ze bij Barça al aangegeven dat Neymar, ik citeer, 200% zeker blijft. Barça gaat ook zeker geen zaken doen met PSG door hun arrogant gedrag van de laatste jaren. Er valt niet met hen te praten en dus kan je andersom ook geen toegevingen verwachten. Er zal dan ook geen eurocent afgaan van die clausule voor onze vrienden uit Parijs en bovendien denk ik niet dat Neymar echt met een transfer bezig is. Tenslotte denk ik ook niet dat PSG de enige ploeg is die 222 miljoen op tafel zou willen leggen mocht Neymar echt aan een vertrek denken. Dan zie ik hem eerder over het kanaal naar Man City of dergelijke vertrekken.

Als PSG bereid is om 222 miljoen te betalen zijn ze wel gek. Zou het niet erg vinden als Barcelona dan ongeveer 200 miljoen netto ontvangt voor Neymar. Of Barcelona kan natuurlijk ook akkoord gaan met een transferwissel met een geldsom + Verratti, beide ploegen gaan hiermee vooruit want Barcelona moet zich vooral versterken op het middenveld en een centrale verdediger erbij.

Ach, 222 miljoen hoeft wat mij betreft niet. Doe maar de helft + Verratti. Dan krijgen ze een heel mooie strik om Neymar heen.

18 juli 2017 om 16:03

Volledig mee eens. Op die 222 miljoen verliest Barcelona anders ook al 22 miljoen of 10% aan inkomsten. 111 + veratti betekend dat Barcelona 100 miljoen inkomsten krijgt en Verratti dat een geweldige middenvelder zou zijn. Maar mag ook Thiago worden voor maximum 75 miljoen dan.

Denk niet dat er ploegen zijn die zoveel kunnen betalen. Het enige waar ik wat in kan zien dat betaalbaar kan zijn voor PSG is een ruil met Verratti + een geldsom. Maar denk dat er geen enkele ploeg op dit moment meer dan zegmaar 170 miljoen kan uitgeven. Maximum 125/150 miljoen voor Neymar maar vinf dat Barcelona hem voor die prijs best nog 2 of 3 jaar houdt. Binnen 2-3 jaar is hij al 27-28 en kunnen ze er ook dan nog minstens 150 miljoen of tegen binnen 2-3 jaar zal het al 190 miljoen zijn voor de beste spelers...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4862 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
PaulinhoMiddenvelder349
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1274 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0
2013/2014 Barcelona 26 9 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Sportieve’ Thiago Silva: ‘Toen ik dat deed, begon Neymar te schelden’

Brazilië won vrijdagmiddag met 2-0 van Costa Rica, maar gemakkelijk ging dat niet. Philippe Coutinho opende pas in blessuretijd de score, waarna Neymar enkele minuten later de marge verdubbelde. De aanvaller...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 24 juni
Door Anthony Martial in de aanbieding te betrekken, hoopt Manchester United Manchester City af te troeven in de strijd om Kylian Mbappé. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren