Lukaku schiet tiental United met eerste doelpunt naar overwinning

Romelu Lukaku heeft in de nacht van maandag op dinsdag zijn eerste doelpunt gemaakt voor Manchester United. De Belgische mega-aankoop was trefzeker in de met 1-2 gewonnen oefenwedstrijd tegen het Amerikaanse Real Salt Lake. The Red Devils eindigden het duel vanwege een rode kaart voor Antonio Valencia wel met een man minder.

United begon met twee pogingen van Scott McTominay veelbelovend aan de wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat het toch op achterstand kwam. Luis Silva schatte na ruim twintig minuten spelen een knappe steekbal van Jefferson Savarino op waarde en prikte de bal vervolgens langs Joel Pereira. Lang kon de thuisploeg echter niet van deze voorsprong genieten, aangezien Henrikh Mkhitaryan vijf minuten later al de gelijkmaker binnen knalde vanaf de rand van de zestien.

Daar is 'ie hoor! Romelu Lukaku heeft zijn eerste goal voor Manchester United erin liggen! 👌

Geplaatst door voetbalzone op maandag 17 juli 2017

Lukaku maakte er op aangeven van Jesse Lingard een kleine tien minuten voor rust 1-2 van. De Belg kapte zijn man en de keeper uit en vond vervolgens het lege net. De fans in het Rio Tinto Stadium zagen in de tweede helft verder geen doelpunten meer, al zorgde Valencia toch nog even voor een opleving. De Ecuadoriaan kreeg, tot groot ongenoegen van José Mourinho, een directe rode kaart na een charge op Sebastian Saucedo.

Denk jij dat Romelu Lukaku een succes gaat worden bij Manchester United?

1
2

Wat was het vertoonde spel slecht zeg, ook al is het een vriendschappelijke wedstrijd dit was niet om aan te zien. Wel mooi voor lukaku

18 juli 2017 om 07:53

Lichtpuntjes, Mkhi, Lingard, Lukaku, Fosu Mensah, en Pereira. Daarmee is het wel gezegd.

18 juli 2017 om 08:05

Tempo was inderdaad een stuk lager vergeleken met de wedstrijd tegen LA Galaxy, maar net zoals in die wedstrijd heb ik ook vandaag weer een aantal mooie combinaties gezien voorin. Lingard wist constant waar die moest lopen een gaf een paar schitterende steekpassjes op Micki, die vandaag trouwens opvallend vaak buitenspel liep helaas. Die razendsnelle combinatie waar de 1-1 uit viel was wel tekenend voor wat tot nu toe de grootste verbetering lijkt te zijn ten opzichte van vorig seizoen.

18 juli 2017 om 09:59

Ach ja, wat verwacht je dan? Op zo'n tour is het gewoon keihard trainen en enkele wedstrijden spelen om de knaken voor de club binnen te harken. Er zat ook maar 1 dag rust tussen de wedstrijd tegen Galaxy en de wedstrijd tegen Salt Lake.

Er wordt gedurende zo'n wedstrijd ook een compleet team gewisseld. Het is gewoon lekker even spelen om iedereen weer even wat wedstrijd minuten in de benen te laten krijgen. Er wordt zeker nog niet gewerkt richting een basisteam.

Overigens wel een beetje vreemd dat Salt Lake al na 32 minuten zo veel spelers ging wisselen.

-edit- Mata en Darmian lichte blessure lees ik elders. Salt Lake moet morgen alweer voor de Msl, daarom deden de belangrijkere spelers slechts een half uur mee. Buiten dat lag het stadion blijkbaar ook hoog, wat spelen lastiger en zwaarder maakt als je dat niet gewend bent.

Eerste controle (buitenkant links) was weer bijna een slechte!! Nee, ik moet het echt zien, Lukaku bij een topclub.

18 juli 2017 om 09:57

Wist je dat Lukaku afgelopen seizoen minder slechte aannames per wedstrijd had dan Zlatan, Costa en Kane? Niet zo zoeken, alleen omdat de media iets blijft roepen! Er zijn weinig spelers die niet af en toe een bal slecht aannemen, dus dan kunnen we elke wedstrijd wel beginnen over iedereen.

18 juli 2017 om 11:14

Prima gesproken Dante, jammer dat mensen zich blind blijven staren op wat de media ze door de strot duwt.

18 juli 2017 om 11:51

Sommigen spreken hier van de media maar de reacties over zijn eerste controle die komen van de mensen hier en niet van de media
Zijn eerste controle was weer slecht
Pass van mihki perfect aanname met buitenkant links heb ik zelden gezien , aanname met rechts en zo ligt de bal direct panklaar voor je linker ...hij doet het naar mijn mening volledig verkeerd !
Wie heeft die gast ooit leren voetballen ?

18 juli 2017 om 12:36

He die man speelt wel voor united als je het zo beter kan waarom speelje niet in engeland dan?

18 juli 2017 om 13:59

Ik heb helaas op zeer jonge leeftijd 3 zware knieoperaties gehad en het was over , maar ik kan je zeggen zonder te stoefen of bluffen ik lees dat 2 perfecte voeten vandaag in het topvoetbal een rariteit zijn !
Ik was dit al op mijn 10de
Strafschoppen , vrije trappen , hoekschoppen , afstandschoten waren voor mij geen enkel probleem

Ik moet zeggen anders wel een aardig doelpunt vooral de voorbereiding was goed de assist op de assist wat een goeie pass was dat zo zie je maar gasten willen vaak met een bal lopen maar een bal op de juiste snelheid spelen kost veel minder kracht en je bent sneller bij de goal 3 passes doelpunt en bijna geen meters gelopen.

18 juli 2017 om 15:33

Eens. Zelf heb ik jaren en jaren geoefend op mijn linker. Onmogelijk om het anders te zeggen dan het volgende: ben 31 en kan letterlijk alles met 2 benen. Corners, schieten, vrije trappen en zelfs dribbelen zoals robben zegglmaar met links kort voor me uit tikken.
Altijd alleen getraind hierop en het is voor mij bijzonder irritant dat ik profs zie die soms een corner niet eens kunnen nemen. Wel moet ik erbij zeggen dat ik 1000en uren normale groepstraining achter de rug heb, maar ik alleen beter werd als ik voor mezelf trainde.

Lukaku gaat het helaas niet redden daar. Niet technisch genoeg om uit te groeien tot een ster daarzo.

18 juli 2017 om 11:42

Het is afwachten, hij is nog jong genoeg om nog veel te leren..

Euhm, volgens mij scoorde lukaku op aangeven van Mkhitaryan?