Update: ‘Ajax lijkt kansloos na afgeslagen bod uit Rusland van 22 miljoen euro’

Dinsdag, 1 augustus 2017 om 13:04

Cristian Pavón stond naar verluidt een halfjaar geleden nadrukkelijk in de belangstelling van Ajax en de Amsterdammers lijken de Argentijn nog niet vergeten te zijn. Deportea meldt maandagavond namelijk dat de club nog steeds geïnteresseerd is in de vleugelspeler van Boca Juniors.

Ajax ondervindt in de jacht op de 21-jarige Pavón wel stevige concurrentie van AS Monaco en Zenit Sint-Petersburg, dat eind vorige maand naar verluidt al dicht bij de komst van de aanvaller was. De Russen leken toen bereid om 25 miljoen euro neer te leggen voor Pavón, maar welke prijs Boca precies in gedachten heeft is niet duidelijk. De rechtsbuiten staat nog tot medio 2020 onder contract in La Bombonera.

Pavón werd in 2014 voor 1,3 miljoen euro opgepikt door Boca, dat hem vervolgens meteen uitleende aan CA Colón. Sinds hij in mei 2015 zijn eerste wedstrijd voor de Argentijnse topclub speelde, was hij in totaal in 43 wedstrijden goed voor 14 doelpunten. De aanvaller, die ook in de spits uit de voeten kan, was vorig jaar ook van de partij op de Olympische Spelen, waar hij in alle drie de groepswedstrijden in actie kwam.

Update 1 augustus 13.04 uur - 'Ajax lijkt kansloos na afgeslagen bod uit Rusland van 22 miljoen euro'
Cristian Pavón lijkt geen haalbare kaart voor Ajax. De 21-jarige aanvaller van Boca Juniors staat naar verluidt in de belangstelling van de Amsterdammers, terwijl een eerste bod van Zenit Sint-Petersburg volgens Goal als te laag is beoordeeld. Het zou gaan om een bod van 22 miljoen euro. Het is onwaarschijnlijk dat Ajax zich bereid toont om dat bedrag de overtreffen. Bovendien hebben behalve Zenit ook AS Monaco en Paris Saint-Germain interesse.


Poll

Denk jij dat Cristian Pavón haalbaar is voor Ajax?


Gerelateerd

92 reacties (laatste reactie door leeuw087)

Als het een fatsoenlijke prijs is meteen doen! Ontzettend goeie voetballer die echt wat toe kan voegen aan Ajax.

17 juli 2017 om 21:38

Klopt, maar Pavon komt echt niet naar hier. Geloof er noppes van. 1 hij is waarschijnlijk te goed voor de ED, 2 we kunnen hem niet betalen en 3 genoeg betere clubs met geld die hem ook willen. Ajax moet kappen met het focussen op dit soort spelers die echt niet hiero gaan tekenen.

17 juli 2017 om 21:42

Hoop is een basis tot succes! Zie het ook niet gebeuren, maar als je de kans krijgt met de ogen dicht toeslaan.

17 juli 2017 om 21:53

Zo kun je het bekijken. Maar je kunt ook zeggen. De speler die je haalt moet eigenlijk beter zijn dan een Younes, een Neres, en Kluivert of Cerny. Je gaat je niet versterken met een Josefzoon. Dus ja dan zit je al in dit prijssigment te zoeken.

17 juli 2017 om 23:05

Dat vind ik wel een beetje kort door de bocht en erg negatief bekeken. Wat is 'te goed voor de Eredivisie?' Ik denk dat spelers en Ziyech en Sanchez ook moeiteloos meekunnen in in ieder geval de subtop van Engeland, Spanje of Duitsland. En PSV heeft bewezen dat spelers van het kaliber Moreno, Guardado en nu weer Lozano geen utopie hoeven te zijn. En 'we kunnen hem niet betalen' gaat er bij mij niet in. Ajax zit op een partij geld waar een paard de hik van krijgt. Het is niet zozeer de vraag of ze een speler kunnen, maar vooral willen betalen. De transfer van Neres vorig jaar laat zien dat de wil er steeds vaker is.

Je spreekt van 'we' dus ik denk dat je voor Ajax bent: waarom vind je dan werkelijk dat Ajax dit kaliber talenten links moet laten liggen? Met Sanchez en Neres hebben ze toch ook goud in huis? ik vind het juist slim, je kunt wel altijd vertrouwen hebben in je Eredivisie-aanwinsten, maar met Sinkgraven en Zivkovic heeft Ajax voorbeelden lopen die bewijzen dat dat net zo goed duurkoop kan zijn.

17 juli 2017 om 23:11

Het houdt de jongens Kluivert, Neres en Younes scherp en de buitenposities moeten dubel bezet zijn. Cerny moet verhuurd worden, die heeft het niveau nog niet.

17 juli 2017 om 23:16

Te goed voor een competitie kan je niet zijn. Dat is alleen zodat je dan kan klagen dat het niveau weer erbarmelijk is. Je competitie is zo goed als je beste spelers en blijkbaar is dat op dit moment zo goed om Europese subtop weg te kunnen spelen in eigen stadion.

17 juli 2017 om 23:17

Kluivert is daarnaast jong en grillig en hoewel Neres leuke dingen liet zien is dat ook maar afwachten. En inderdaad, we zouden dit juist moeten toejuichen in plaats van te roepen dat spelers niet haalbaar zijn. Dan ben je bij voorbaat al kansloos.

18 juli 2017 om 05:33

Sanchez was niet zo duur. Deze jongen komt niet. Wat negatief? Ben gewoon realistisch. Ajax gaat geen 17 miljoen euro neerleggen voor een vleugel. Zeker niet na Neres. De rvc keurt dat never goed. Lozano had never de interesse als deze jongen. Totaal ander scenario.

17 juli 2017 om 21:57

Super goede speler, zou het mooi vinden als hij naar Nederland komt. Voor veel talenten is Nederland toch een mooie etalage en een relatief rustige omgeving om aan Europees voetbal en levensstijl te wennen.

Fantastische speler. Voor mij op zijn positie een van de grootste talenten van Zuid-Amerika. Dit zou een absolute topversterking zijn voor Ajax. Ik waag het te betwijfelen of hij financieel echt haalbaar is, maar als Ajax de kans krijgt en het is te betalen zou ik bijna zeggen dat als ik de financiã«le middelen had dat ik hier garant voor zou staan.

17 juli 2017 om 21:28

Maar op welke positie zou hij voor gehaald moeten worden denk je dan? Ik ken hem totaal niet namelijk. Maar hij zou alleen als linksbuiten kunnen komen als concurrentie/vervanging van Younes. Spits en rechtsbuiten zijn bezet door Dolberg en Neres waarvan we wel kunnen stellen dat die 2 haast op zeker een basisplaats hebben.

17 juli 2017 om 21:31

Kan ook als meest aanvallende middenvelder, maar is op de flanken wel beter. Vind de spoeling op links wel dun met een Cerny die nog tekort komt (jaartje verhuren aan Twente/Vitesse) en een Younes die nog kan vertrekken. Rechterkant is prima met Neres en Kluivert.

17 juli 2017 om 21:42

Het is wel echt een buitenspeler. Je moet hem niet gaan misbruiken als creatieve middenvelder. Hij heeft alle kwaliteiten als buitenspeler. Het maakt me ook niet zozeer uit waar hij zou komen te spelen. Hij zou direct de beste aanvaller van de eredivisie zijn (ja ik vind Pavon in zo'n beetje alles beter dan Lozano). Rechtsbuiten bij Boca heeft hij zijn beste wedstrijden gespeeld. Inderdaad zoals jij ook al aanhaalt, rechtsbuiten hebben we Neres. Die is voor 12 miljoen gehaald dus kan je nu niet 2 jaar op de bank laten plaatsnemen. Desalniettemin vind ik Pavon van dusdanige kwaliteit dat je hem niet kan laten liggen. Dit is een speler die je over 2 jaar voor 40 miljoen kan doorverkopen. Daarbij is de kans best aannemelijk dat Younes zal vertrekken. Ook kan Pavon prima uit de voeten als linksbuiten.

17 juli 2017 om 21:46

Cerny zie ik ook liever op rechts en Kluivert op links haha. Dan zou je Neres en Cerny/Kluivert op rechts hebben en Younes/Kluivert op links. Mocht Cerny inderdaad verhuurd worden dan zou het een prima zet zijn, maar dan komt Younes wel op de bank. Vermoed dat Ajax dat niet doet (vermindering marktwaarde) wat een indicatie zou zijn dat Younes toch weg gaat.

17 juli 2017 om 21:48

@ Rugu denk je echter dat hij ook dusdanig kan excelleren op links? Robben kan ook op links uit de voeten, maar iedereen weet dat hij 27268271x beter is op rechts.

17 juli 2017 om 21:54

rugu,

Klopt, in de videoâ´s die ik van hem zag scoorde hij met zijn rechterbeen, maar ook met zijn linkerbeen.

Hij heeft wel meer een voorkeur om met rechts te schieten, ook als hij linksbuiten staat.

Heeft een goed afstandsschot, ook zijn technische vaardigheid bij aannameâ´s zijn uitstekend.

Normaal zie je bij spelers die met hun verkeerde been een bal willen aannemen de mist ingaan, bij hem gaat de bal aanname ook al doet hij het met het verkeerde been toch goed.

Marc gaat alleen voor kwaliteitsverbetering, dus zal hij zeker naar Christian Pavã³n kijken en mogelijk met zijn club onderhandelen.

17 juli 2017 om 22:07

Ik zeg ook kan, is gewoon veel beter op de flank inderdaad, maar zou het geen overbodige luxe vinden als hij komt. Kluivert is tenslotte ook pas 17 of 18 en Neres is, ondanks dat hij op mij een sterke indruk heeft gemaakt op mij de eerste wedstrijden, ook maar afwachten wat dat gaat worden.

17 juli 2017 om 22:56

Ja dat denk ik wel, buiten het feit dat hij razendsnel is is hij rechtsbenig en ook behoorlijk doelgericht. Hij kan dus zowel buitenom als naar binnen komen om zo gevaar te stichten.

Kluivert is natuurlijk een groot talent maar inderdaad nog wel erg jong. Die jongen zal ongetwijfeld nog een terugslag krijgen. In elk geval is hij geen zekerheid dat hij over een bepaalde periode een constant niveau kan vasthouden. Neres zie ik komend seizoen wel een basisplaats veroveren. Kluivert vind ik goed op zowel links als rechtsbuiten. Dus een aanval met: Pavon-Dolberg-Neres en Kluivert als stand in voor Pavon en Neres en Huntelaar voor Dolberg. Dat gaat voor Nederlandse begrippen echt een aanval worden om van te smullen. Dan ga ik er overigens vanuit de Younes wordt verkocht. Ook heb je dan nog Cassierra en Cerny achter de hand.

17 juli 2017 om 22:58

Holy shit! Zo'n aanval kan mee met de subtoppers in de grote competities. Denk overigens ook wel dat Neres het goed gaat doen, kwam veel dreiging (en rendement!) vanaf op de momenten dat hij speelde. Nu nog een goede linksback, centrale verdediger en een middenvelder en we zijn klaar!

17 juli 2017 om 23:14

Dat Neres kan voetballen hebben we in die korte tijd dat hij meedeed al kunnen zien ja. Qua rendement heb je ook gelijk. In een kleine 500 minuten 3 goals en 2 assist is gewoon prima voor een jonge buitenspeler. Ik denk dat als Neres zijn kans krijgt hij komend seizoen minimaal goed is voor 15 goals en 10 assists.

Een goede linksbacks moet er zeker bij. Al moet ik ook zeggen dat ik al die kritiek op Sinkgraven niet echt begrepen heb. Hij begon wat onwennig maar ik vind dat hij echt grote stappen heeft gezet als linksbacks. Als er geen goede linksbacks te halen is zou het voor mij ook geen ramp zijn om met Sinkgraven verder te gaan. Daarbij nu Sanchez en de Ligt centraal achterin staan zou Viergever ook een prima alternatief zijn voor de back positie.

Een centrale verder is zeker een vereiste. Net als een centrale middenvelder. Na het vertrek van Klaassen en de tragedie rondom Nouri heeft Ajax met Schone, Ziyech, van de Beek en de Jong maar vier middenvelders die Ajax 1 waardig zijn (eiting vind ik nog niet rijp voor Ajax 1). Ik hoop op Sneijder maar ik denk dat de kans een stuk groter is dan hij naar een grote competitie gaat of naar LA Galaxy.
Dus een middenvelder is net als een centrale verdediger in mijn opinie topprioriteit.

17 juli 2017 om 23:31

Ik vind Sinkgraven juíst een goede linksback. Je ziet dat als hij onder druk komt te staan het allemaal wat moeizamer gaat. Vanaf linksback heeft hij die ruimte wel en hij heeft gewoon een meer dan goed linkerbeen. Is daarnaast snel, kan een man passeren. Verdedigend en positioneel moet het beter, dat sowieso, maar heeft in de loop van het seizoen progressie getoond. Zie in hem dan ook de eerste linksback. Voor cv had ik St.Juste een goede gevonden maar die tekent naar alle waarschijnlijkheid bij Feyenoord. Eigenlijk had Denswil nu perfect geweest of Riedewald niet laten gaan, maar aan ontevreden spelers heb je niks. Al ben ik van mening dat iemand van 20 niet kan eisen dat hij een basisplaats heeft, hoe moeilijk het ook is als je het jaar daarvoor geregeld gespeeld hebt. Andere trainer, andere voorkeuren, maar datzelfde kan gebeuren bij Palace als de Boer het belabberd doet. Wil hij dan ook weer weg? En extra middenvelder, absoluut, zie in Ayoub wel een logische aanwinst of Mats Daehli, speelt bij Sankt Pauli, lijkt me sterk dat die onhaalbaar is.

17 juli 2017 om 23:52

Klopt, met de juiste begeleiding denk ik dat Sinkgraven nog behoorlijke stappen kan zetten in zijn verdedigende kwaliteiten. Sterker nog, als hij het voor elkaar krijgt om dat flink te verbeteren dan kan het gewoon een hele goed linksbacks worden. Het gif wat je als back nodig hebt, dat gif wat bijvoorbeeld Alba en Marcelo hebben heeft hij ook. Dat gif mis ik bij bijvoorbeeld Kongolo en Willems.

St Juste was prima geweest voor de toekomst. Ik vind zowel Sanchez als de Ligt beter. Wellicht dat je hem inderdaad had kunnen halen met het verhaal dat hij dit seizoen genoegen moet nemen met invalbeurten maar dat Sanchez waarschijnlijk volgende zomer weg is dat hij die plek dan krijgt. Echter lijkt hij inderdaad spoedig bij Feyenoord te gaan tekenen. Misschien dat een centrale verdediger met ervaring erbij ook wel lekker zou zijn. Wie dat moet zijn zou ik alleen ook zo snel niet weten.

Mijn droomaanwinst was van Ginkel, die heeft in principe alles wat Klaassen ook heeft, box-to-box, scorend vermogen etc. Jammer dat Ajax geen poging bij hem gewaagd heeft. Mats Daehli ken ik alleen van naam. Ayoub is een heerlijke middenvelder maar ik heb wel mijn twijfels of hij ook bij Ajax makkelijk mee gaat komen. Ik ben nog niet overtuigd. Nigel de Jong lijkt mee en prima speler om erbij te halen. Verder heb ik begrepen dan Dennis Praet niet zo'n heel overtuigend jaar heeft gehad in Italie. Was bij Anderlecht toch een paar jaar de beste middenvelder in Belgie en is op een prima leeftijd. Als je hem voor 7/8 miljoen kan halen zou mij dat ook een uitstekende optie lijken.

Verder ben ik ook benieuwd naar die Viktor Jensen, 17-jarige middenvelder waar Ajax toch 3,5 miljoen voor heeft neergelegd.

18 juli 2017 om 00:08

Oeh, Dennis Praet is een goede! Van Ginkel heb ik ook nog aan zitten denken. Destijds heel jammer dat Vitesse destijds een transfer tegenhield, maar je weet niet hoe bijvoorbeeld Klaassen zich dan ontwikkeld zou hebben. Voor cv, Keziah Veendorp schijnt een groot talent te zijn, of anders een poging wagen bij Fosu-Mensah. Wie weet ziet hij in dat hij onder Mourinho met de komst van Lindelof niet heel veel gaat spelen.

18 juli 2017 om 00:10

Hoewel ik Eiting doorschuiven helemaal geen slecht idee vind. Zeer intelligente, maar vooral ook ontzettend nuchtere voetballer die niet per se uitblinkt met een goede steekpass bijvoorbeeld, maar heel goed het spel kan lezen. Met de Ligt is het ook goed gegaan afgelopen seizoen en dat had ook niemand gedacht.

18 juli 2017 om 00:20

De Ligt hadden we toch wel verwacht? Was in de jeugd altijd zijn tijd extreem ver vooruit en eigenlijk vanaf het moment dat hij zijn debuut maakte tegen Willem II stond hij er. Hij heeft een paar foutjes gemaakt maar die horen erbij. Van de Ligt was 2 jaar geleden al duidelijk dat dat een absolute wereldverdediger gaat worden. Bij Eiting heb ik dat idee niet en heel eerlijk gezegd heb ik mijn ernstige twijfels of dat ooit echt iets aan Ajax toe gaat voegen. Daarbij als je Eiting doorschuift wordt met het van de Beek, de Jong en Eiting allemaal wel heel erg onervaren en jong. Ik zie nog wel graag een wat ervarenere middenvelder komen.

Veendorp is al 20 jaar en is bankzitter bij Groningen. Om nou reserveverdedigers van Groningen op te gaan pikken, weet ik niet of je daar goed aan gaat doen. Dan moet er in de A1 of jong Ajax toch ook nog wel iemand met die kwaliteiten rondlopen toch? Fosu-Mensah is denk ik niet haalbaar, staat al in de belangstelling van Premier Leagues clubs. Ik denk daarbij dat als United hem gaat uitlenen dat ze dan wel verwachten dat hij gaat spelen. Bij Ajax is dat denk ik niet het geval.

18 juli 2017 om 11:21

Eiting heb je twijfels over... als er 1 speler is waar ik echt geen twijfels over heb is het Eiting wel, naast Frenkie de Jong dan die wereldtop wordt. Ik heb meer twijfels bij Donny van de Beek dan bij Eiting. Donny mist in mijn ogen nog wat vernuft en creativiteit, oogt allemaal wat traag en lijkt vooral een loper of werkpaard, waar Eiting juist altijd denkt in oplossingen, een geweldige eerste aanname heeft en eigenlijk altijd in twee keer raken een teamgenoot die ruimte heeft weer heeft ingespeeld.

18 juli 2017 om 11:28

Eiting en De Jong wereldtop? Kom op zeg. Zijn goede spelers hoor, beide met veel potentie, maar wereldtop? Dat gaat wel erg ver. De enige jeugdspeler momenteel die ik echt wereldtop zie halen, links of rechts, is zonder twijfel De Ligt. Nouri had ik het ook van verwacht, maar dat is een bekend verhaal.

17 juli 2017 om 23:17

Er zijn weinig clubs in Europa met zoveel geld op de bank als Ajax.

18 juli 2017 om 09:29

@rugu

Je schrijft: "ik waag het te betwijfelen of hij financieel echt haalbaar is, maar ..."

In het bericht staat: "de Russen leken toen bereid om 25 miljoen euro neer te leggen voor Pavón ..."

Dergelijke bedragen werden ook bij Lozano genoemd, dus moet je maar afwachten wat er van waar is. Maar als de vraagprijs daar echt in de buurt ligt, komt deze speler natuurlijk nooit naar Ajax. Dat soort bedragen kan geen enkele Nederlandse club voor 1 enkele speler ophoesten, zelfs Ajax niet.

Deze jongen erbij, Sneijder erbij, en een linksback en je wint de eredivisie op je sloffen. Punt.

17 juli 2017 om 21:22

Sneijder die voor 1 miljoen komt voetballen in Nederland? Die denkt niet eens meer aan Amsterdam! Respectloos naar de club die hen groot heeft gemaakt.

17 juli 2017 om 21:27

Hoezo 1 miljoen ? Je geeft Sneijder een 2 jarig contract a 1 mil per jaar en een teken bonus van 2 mil dat maakt een salaris van 2 miljoen per jaar . Doen zoveel andere clubs met een salaris plafond.

17 juli 2017 om 21:52

Ik denk wel dat je met wat meer moet komen rekenen, hij gaat nml ook nog zo'n 35% belasting betalen in NL. Blijft er per miljoen nog maar 650000 over.

17 juli 2017 om 21:59

35%???? Met zijn salaris mag je wel wat procentjes omhoog denk ik

17 juli 2017 om 22:32

52 procent ja

17 juli 2017 om 22:56

Met 1 miljoen per jaar betaalt hij voor 94 procent (volgens mij) van zijn salaris 52 procent. Die 35 is inderdaad wel vrij laag ingeschat haha

18 juli 2017 om 09:41

@ajaxlwd

Je schrijft: "ik denk wel dat je met wat meer moet komen rekenen, hij gaat nml ook nog zo'n 35 belasting betalen in NL. Blijft er per miljoen nog maar 650000 over".

Je bent niet heel goed geinformeerd. De laagste belastingschijf is al 36,55. De hoogste belastingschijf in NL is 52 en dat moet iedereen betalen die meer verdient dan € 67.072. Het bedrag blijft wel ongeveer hetzelfde omdat het salarisplafond bij Ajax iets boven het miljoen ligt. En bonus is voor de fiscus gewoon salaris dus ook daarover moet 52 inkomstenbelasting worden betaald. Het bedrag dat Sneijder nu verdient (naar verluid 3 miljoen), is netto. De kans dat hij naar Ajax zal komen is m.i. dan ook verwaarloosbaar al zou ik hem graag zien komen. Maar de achteruitgang in salaris is waarschijnlijk veel te groot, terwijl hij overal terecht kan waar het salaris dat hij nu verdient, geen enkel probleem is.

17 juli 2017 om 21:23

Ik denk dat je gelijk hebt. De kern van Ajax is al vrij goed. Al vraag ik mij wel af of Neres geen kapitaalvernietiging is als deze jongen zou komen.

17 juli 2017 om 21:26

Neres rechtsbuiten en Pavon linksbuiten zou toch gewoon kunnen?

17 juli 2017 om 21:49

Pavon kan op allebei de flanken spelen, al speelde hij bij Boca rechtsbuiten

17 juli 2017 om 21:59

Het zou wel fijn zijn als de spelers op hun beste positie spelen.

17 juli 2017 om 22:27

Pavon is op rechts stukken beter dan op links, dus het zou zonde zijn om hem niet tot zn volle potentie te laten komen door hem op links of desnoods als aanvallende middenvelder neer te zette.

17 juli 2017 om 21:34

Rot op met je sneijder

17 juli 2017 om 21:39

Sneijder schiet er gemakkelijk 15 hier. Laat maar komen.

17 juli 2017 om 21:42

Sneijder is direct de beste speler van de Eredivisie.

17 juli 2017 om 21:46

Sorry maar nu Nouri weggevallen is moet je toch wel een aanvallende middenvelder erbij hebben? Sneijder is nog steeds van buitengewone klasse dus hij is van harte welkom!

17 juli 2017 om 21:57

Sneijder voor 1 en dan kadioglu voor Jong zou wel een mooie zet zijn na het wegvallen van Appie.

17 juli 2017 om 22:08

NEC wil het team op Kadioglu bouwen, kan die stap altijd nog maken.

18 juli 2017 om 01:55

Laten we hopen van niet. Op ziyech na heeft vrijwel elke speler die ajax gehaald heeft voor middenveld/aanval uit de eredivisie kwam in de kleine ruimte te kort omdat ze dat niet gewend zijn bij hun clubs. Bij ziyech zag je het vorig seizoen ook regelmatig trouwens al denk ik dat hij dat dit seizoen beter gaat doen. Haal dan maar een 18 jarige technische middenvelder uit zuid amerika. Daar wordt met veel meer druk op de man gespeeld waardoor spelers sneller beslissingen moeten nemen.

Ophalen voor max 15 miljoen anders niet doen.. en het salaris zal wel een probleem kunnen zijn.. Maar goed misschien met wat bonussen overtehalen

Als Zenit al 25 miljoen bood, zie ik t niet gebeuren dat die jongen naar ajax komt. Of hij moet wel héél graag willen, boca aansporen met ajax te onderhandelen en zelf water bij de wijn doen.

17 juli 2017 om 23:41

De meeste spelers gaan aan het begin van hun carrriere liever naar de eredivisie dan naar Rusland. Met Boca kan Ajax uitstekend onderhandelen, Ajax staat bekend om spelers te laten groeien en daarna met dikke winst te verkopen. Kijk maar hoe populair spelers als Sanchez en Dolberg na een enkel seizoen zijn. Die kunnen volgend jaar overstappen naar de Europese top.

Voor de speler kan een of twee jaartjes Ajax dus een vliegende start opleveren in Europa. Dan kan hij wennen aan Europa en de Europese manier van voetballen en daarna de top halen bij een volgende transfer.

Daarmee kan voor Boca een goed cash bod plus een transferclausule ook heel interessant zijn en op termijn zelfs meer opleveren dan een enkel cash bod van een Europese subtopper.

18 juli 2017 om 06:51

Ik schrijf ook nergens dat ie naar rusland wil, ik schrijf alleen iets over de hoogte van het bod. Boca zal zich ervan bewust zijn dat zij een hoog bedrag kunnen vragen, ik zie ajax geen bedragen van rond de 20 miljoen betalen. En denk dat zo een speler uiteindelijk een As Monaco ook wel een prima club zal vinden, waar jonkies met talent ook voldoende kansen krijgen

Verwacht niet dat deze jongen haalbaar is voor Ajax. Die zie ik niet voor minder dan 15 weggaan bij Boca. Eén van de groei briljanten van het elftal. Maar als hij haalbaar is, welkome versterking. Zowel vanaf links als vanaf rechts een speler met veel snelheid.

17 juli 2017 om 23:49

Huh. Ajax kan met twee vingers in de neus 15 miljoen betalen. Alleen door vertrek van Tete, Klaassen en Riedewald hebben ze al makkelijk het dubbele van dit bedrag in kas.

18 juli 2017 om 10:02

@myvision

Je schrijft: "huh. Ajax kan met twee vingers in de neus 15 miljoen betalen. Alleen door vertrek van Tete, Klaassen en Riedewald hebben ze al makkelijk het dubbele van dit bedrag in kas".

Misschien is het tijd voor je om eens een cursusje boekhouden te gaan volgen. De transfersom is inderdaad niet het probleem. maar wel de afschrijving. Die bedraagt bij een aankoop van een 15 miljoen en een contract voor 5 jaar 3 miljoen per jaar voor de komende 5 jaar. Dat lijkt niet veel, maar is dat natuurlijk wel bij een begroting van 80 miljoen, waarbij de totale uitgavenpost niet meer dan de helft mag bedragen om niet verliesgevend te zijn. Van die 40 miljoen moet alles betaald worden zoals de gehele infrastructuur van de club en het salaris van tussen de 200 en 300 man personeel. En dan is een extra uitgavenpost van 3 miljoen ineens heel veel.

Het probleem is dat jij het je als supporter kunt permitteren om niet verder te kijken dan je neus lang is. De Directie van Ajax heeft die weelde niet en moet ook rekening houden met het meerjarenplan. Deelname aan de CL en uitgaande transfers zijn geen vanzelfsprekendheden en daar kan je dus geen solide begroting opbouwen. Feijenoord en Twente zijn in grote problemen gekomen omdat de bestuurders hetzelfde deden als jij en opereerden naar de waan van de dag ipv rekening te houden met (middel)lange termijn. Er werd geld uitgegeven waar geen zekere inkomsten tegenover stonden en als je geen flink eigen vermogen heb, gaat dat je vanzelf een keer opbreken. PSV en Ajax zaten in exact hetzelfde schuitje maar konden de dans ontspringen omdat de gemeenschap bereid was om PSV de helpende hand toe te steken, terwijl Ajax de beursgelden had om de verliezen mee af te dekken. Door dat opportunistische gedrag van de bestuurders was echter wel zo goed als het hele eigen vermogen van Ajax er door heen gedraaid. En was er geen buffer meer om tegenslagen op te vangen. En was de club bij voortzetting van het toenmalige beleid eenzelfde lot als Feijenoord en Twente beschoren geweest.

Dankzij het geweldige aan- en verkoopbeleid van Overmars en de sportieve prestaties van Frank de Boer heeft Ajax nu een eigen vermogen dat nog nooit zo hoog is geweest. Gelukkig hebben de bestuurders wel geleerd van het verleden en waken er voor om geld uit te geven waar voldoende dekking tegenover staat. Een ezel stoot zich in het algemeen niet twee keer aan dezelfde steen. Al geldt dat kennelijk niet voor iedere supporter.

1 augustus 2017 om 15:49

@Scepticus "maar is dat natuurlijk wel bij een begroting van 80 miljoen, waarbij de totale uitgavenpost niet meer dan de helft mag bedragen om niet verliesgevend te zijn" Waarom zijn ze verliesgevend als ze meer dan de helft van hun begroting uitgeven?

Lijkt me onhaalbaar, maar als je dan toch 15 miljoen wilt uitgeven voor een buitenspeler dan zie ik hem veel liever komen dan Munir. Snap niet dat Ajax niet kijkt naar wat oudere buitenspelers (niveau stoch/dszudszak) die wel op de bank willen zitten en er meteen staan als ze spelen. Hopelijk komt Overmars voor de CL nog met een verdediger, want voor dat je het weet speel je bij een rode kaart en een blessure met Dankerlui of Bergsma achterin.

17 juli 2017 om 23:32

Doekhi kan ook centraal en staat hoger in de pikorde.

18 juli 2017 om 06:43

Waarom stellen ze Bergsma dan altijd op boven Doekhi?

18 juli 2017 om 07:18

Omdat ze Bergsma hoger aanslaan (is ook jaartje ouder en aanvoerder Jong Ajax komend seizoen) omdat hij al redelijk constant is en goed kan opbouwen. Zal nooit een topper worden maar heeft het in zich constant een 7 te halen binnen paar jaar, kan wel eens een darkhorse worden die Ajax 1 gaat halen.

Deze jongen zou in zijn contract een gelimiteerde som van 16,9 miljoen euro hebben.

Weet niet of Ajax zo ver wil gaan, hij kan links en rechtsbuiten staan.

17 juli 2017 om 21:51

Het is wel een van de grootste, zoniet het grootste talent van Argentinië en Z-Amerika die je zelfs voor dit bedrag met een flinke winst kan doorverkopen.

17 juli 2017 om 22:38

Denk dat als dit het bij dit bedrag blijft, Ajax zeker zo ver wil gaan.

We kunnen dan alleen maar hopen dat hij zelf ook wil.

17 juli 2017 om 23:33

Ajax heeft het geld.

17 juli 2017 om 22:42

Tja....voor Neres, die vrijwel onbekend is/was, leggen we ook 15 neer.

Ik geloof er niet in dat Pavon onder de 15 mil gaat kosten, kijkend naar vergelijkingsmateriaal als Betancur. Daarnaast betwijfel ik of hij uberhaupt voor een 'verstandige' stap gaat kiezen en zal er naast Ajax en Zenith nog een berg clubs zijn die hem wel op willen pikken. Electrifying.

Deze speler heb ik weleens zien spelen en het is echt een goede speler. Een tijdje terug noemde ik zijn naam als versterking voor Ajax ook al, maar toen reageerde er iemand op mij (weet niet meer wie) dat hij onhaalbaar zou zijn vanwege de vraagprijs die Boca Juniors voor hem vraagt, maar toch is er een sprankje van hoop bij mij.

Het afgelopen seizoen kon hij goede cijfers overleggen voor een vleugelaanvaller, want volgens mij maakte hij zelf 12 goals en had hij iets tussen de 10 en 14 assists en dat is niet slecht voor een vleugelaanvaller van 21.

Iedereen hier in Nederland dacht ook dat Lozano onhaalbaar voor PSV zou zijn. Je zag voorbijkomen dat er tussen de 20 en 30 miljoen voor Lozano betaald moest worden, maar PSV sloeg er wel in om hem binnen te halen en Lozano werd genoemd bij clubs als Manchester City, Chelsea, Benfica, FC Porto, etc. en toch sloeg PSV erin om hem vast te leggen, dus hopelijk lukt dat Ajax ook met deze Pavon.

17 juli 2017 om 21:43

Dat ben ik naar alle waarschijnlijkheid geweest enkele weken geleden door naar het bedrag dat Zenith voor hem over heeft te verwijzen. Geloof nogsteeds niet dat Ajax dit risico wil nemen, de bedragen waarover we praten zijn voor B-competities de doodsteek. Meedoen in deze gekte is met onze inkomsten een heel gevaarlijk spelletje met vuur, ik ga er zodoende vanuit dat Ajax zich hier niet aan durft te branden.

17 juli 2017 om 21:50

Wanneer Ajax zich hiermee structureel ver mee weet te krijgen in Europa is het geen probleem, dan ga je Portugal gewoon achterna in zekere zin. Zij hebben/hadden ook meer investeerders, maar alsnog. Probleem is dat je daar niet op mag begroten en het dus puur kan baseren op winst, wat het weer een stuk lastiger maakt. Zo lang het verantwoord is, is het geen probleem naar mijn idee.

17 juli 2017 om 21:55

Nu alweer voor 45 miljoen verkocht (als Riedewald weg is) en voor 5 miljoen (2 o19 spelers en een keeper) geïnvesteerd. Bruto dus 40 miljoen in de plus. Dan zou je wel kunnen proberen om hen voor 12-15 miljoen te halen.

17 juli 2017 om 21:58

Ik wil het moment dat je het nietmeer kan verantwoorden voorkomen, liever investeren met de handrem erop maar met de zekerheid dat de club waar ik van hou in de Eredivisie elk jaar een kampioenskandidaat dan all out gaan om met de big boys over de grenzen mee te doen, daarmee breng je jezelf in gigantisch veel problemen. Ajax heeft een potje groot genoeg om dit te kunnen doen maar het risico is voor nu te groot, je kan een extra risico nemen als je iets in het vooruitzicht hebt (jaar CL geld, Kampioen geworden etc) maar enorme bedragen betalen om juist iets te bereiken om het te kunnen blijven doen is voor elke Nederlandse club een te groot risico. Fantastische speler, zou een gigantische aanwinst zijn maar dit is niet het moment om spierballen te laten zien, daar missen we namelijk nog spierkracht voor

17 juli 2017 om 22:03

Ajax heeft zijn eigen investeringsfonds. Het voordeel voor de speler is dat ze redelijk autonoom kunnen zijn.
Overigens ben ik meer voorstander om het salarisplafond omhoog te gooien voor spelers die zich hebben bewezen in Ajax 1. Afbreukrisico bij aankopen is redelijk groot. Het voordeel van een hoger salarisplafond is dat je ze contractueel langer kan vasthouden, wat de transferwaarde weer ten goede komt of ze blijven daadwerkelijk nog twee seizoenen langer.

18 juli 2017 om 10:18

@ayrshire

Je schrijft: "wanneer Ajax zich hiermee structureel ver mee weet te krijgen in Europa is het geen probleem, dan ga je Portugal gewoon achterna in zekere zin".

Het is volstrekte onzin om de situatie in Nederland met die in Portugal te vergelijken. In die landen heerst een totaal andere mores en geldt een compleet andere wetgeving. De belastingdruk in Portugal is slechts een fractie van die in een land als Nederland. De salarissen schelen niet eens zo heel veel met NL, maar het verschil met wat een speler netto overhoudt is gigantisch. Bovendien zijn de transferrechten van bijna alle topspelers van de Portugese topclubs gedeeltelijk of soms zelfs bijna geheel in handen van investeerdersmaatschappijen als Doyen. Die betalen vaak ook mee aan het salaris. Dat betekent dat als er een lucratief bod komt op zo een speler, je als club geen keus hebt en hem moet laten gaan.

Dat is de Fifa een doorn in het oog omdat de investeerders vaak samenwerken met meerdere clubs en dat natuurlijk competitievervalsing in de hand werkt. Daarom werkt de Fifa aan regelgeving die verplicht dat de eigendomsrechten van een speler in de toekomst voor de volle 100% bij een club moeten liggen. Als die regelgeving effectief wordt heeft het Portugese voetbal nauwelijks nog toekomst omdat de clubs niet genoeg vet op de botten hebben om op eigen benen te staan. Er wordt zelfs gevreesd dat er (grote) clubs zullen omvallen omdat investeringsmaatschappijen nergens anders zo een stevige greep op het voetbal hebben als in Portugal.

Niemand kent die speler hier toch echt? Uitgerekend misschien een enkeling die echt de Zuid-Amerikaanse competitie volgt (die zal je vast wel eentje hebben). Snap de heisa wel, leuke naam, leuk prijskaartje, leuk moyenne. Maar geen flauw idee of hij bij Ajax past, want ik heb hem nog nooit zien voetballen en de mensen die hun oordeel baseren op paar potjes via streams kan ik ook moeilijk serieus nemen.

Jeetje wat zou ik graag willen dat deze jongen word gehaald. Heeft iets van 9 goals en 9 assists in 30 wedstrijden in de competitie voor Boca Juniors en is echt een mooie speler met een grote toekomst. Ik verbaas me eigenlijk dat er niet meer belangstelling voor hem is. Het zal wel niet lukken, waarschijnlijk gewoon een gerucht, maar als het wel zo zou zijn moeten we het zeker doen. Riedewald voegt nu ook weer 7-8 miljoen er bij aan inkomsten. Alleen al met de transfer van Klaassen moet je hem kunnen halen. Het is inderdaad een circus, maar deze jongen is zo goed. Ook heb je met Klaassen, Traore, Tete, Riedewald toch zeker aan kwaliteit verloren ook al is het in de breedte. Kluivert en Neres kunnen niet het hele seizoen optimaal presteren, Cerny krijgt misschien zijn allerlaatste kans en Younes doet het ook niet geweldig. We hebben echte onderlinge strijd nodig, of het nou daardoor kwam of niet Ajax had een enorme luxe op de rechtsback positie dit jaar en beide speelden heel vaak erg goed, dat zag je ook op het middenveld dat iedereen uiterst zn best deed met de minuten die ze kregen. Pavon is een toekomstige ster en als we een rol willen spelen en naar de CL willen gaan moet je dit soort jongens aan trekken. Lozano zou ook niet kunnen komen, maar die zit inmiddels in Eindhoven.

Als Zenit 25 miljoen voor hem wilde betalen dan komt hij dus echt niet naar ajax. Volstrekt onhaalbaar

Lijkt mij de zoveelste speler die ik de afgelopen jaren op VZ heb zien voorbijkomen in de zomer en die vervolgens niet naar Ajax komt. Ook deze zomer weer mooie namen gezien maar voorlopig een jeugdspeler en een routinier erbij. Hoe passen berichten als deze in een eerder artikel waar vd Sar aangeeft dat er waarschijnlijk niks bijkomt? We zullen het zien. Kans op deze speler acht ik minder dan 5%.

Er wordt weer te hard geroepen 'onhaalbaar' maar realiseer je even dat er al potentiele wereldtop in de selectie rondloopt zoals Onana, Sanchez, Dolberg en in iets mindere mate Ziyech. Hij zou zeker niet uit de toon vallen. Met een mooi plan en een voor Ajax begrippen topsalaris bestaat er zeker een kans. Alhoewel we zeker niet de enige geinteresserde zijn idd.

Nu Ajax de finale van de EL had gehaald is Ajax misschien wel iets aantrekkelijker geworden voor zulke spelers. Ik ken Pavon niet, maar als ik jullie moet geloven is het dus een versterking. Ik verwacht eerlijk gezegd niet dat Ajax er serieus op in gaat. Cerny speelde erg sterk tegen Paok en Keizer kent die jongen goed. Ik vind het een beetje overdreven dat zoveel mensen hem al afschrijven op basis van vorig seizoen. Mensen moeten niet vergeten dat hij sinds dag 1 al een rugblessure had.

Ik ken deze hele speler niet. Maar als Zenit eerder al meer dan 20 heeft geboden, dan geloof ik niet dat Ajax hem kan strikken. Een buitenspeler moet er wel bij, net als een linksback en een backup rechtshalf. Hopelijk komt Ajax toch snel in actie. De wedstrijden tegen Nice komen eraan en de competitie ook....

Deze speler zou absoluut een directe versterking zijn, maar ook een bankgarantie voor elke buitenspeler die op zijn positie speelt. Ik zie hem graag komen, een echte topper in wording.

1 augustus 2017 om 13:38

Ik zie hem ook graag komen, maar dat soort bedragen gaan wij niet betalen. Nu zouden we dat heus wel een keertje kunnen doen (genoeg op de bank staan), maar waar ligt de grens dan. En als je hem voor pakweg 25 miljoen kan halen (als we dat al willen betalen), wat moet dan zijn salaris worden. Dan moeten er zoveel grenzen worden doorbroken, wat ook tot problemen in de kleedkamer kan zorgen omdat de rest wel een maximum heeft.

Ajax is gewoon gierig ze heggen genoeg geld. Durf te investeren. En zet een afkoop clause in zijn contract van 65M. Dan zie je zelf wel dat PSG Real City of Chelsea toe zullen happen binnen eennpaar jaar.

1 augustus 2017 om 17:39

Vorig jaar 40 miljoen geïnvesteerd, maar natuurlijk is Ajax niet zo dom om dat in een speler te investeren. En jaarlijks investeert Ajax veel in de opleiding, zowel qua aantal Ftes en faciliteiten als qua transferbedragen. Dit jaar Jensen voor 3,5 miljoen bv, dat voorkomt dat we straks voor 20 miljoen moeten halen.

Voor Dolberg gaan ze ook toehappen, alleen daar is de winst groter en het risico kleiner.

Transfer is het probleem niet altijd. Het is het salaris

wel leuk dat de Russen blijkbaar eerst 25 miljoen wilde betalen en nu 22 miljoen euro.

Wacht het wel even af, hopelijk komt Marc toch nog met een paar goede voetballers op de proppen.

Zat vanochtend toevallig wel de stukjes met Pavon nog eens door te lezen, er is daar misschien nog wel wat mogelijk.

Als Ajax een bod van zeventien miljoen doet wil ik het nog wel zien.

Ook Emiliano Rigoni van de club Independiente moet tien miljoen kosten en is tweebenig en een uitstekende vrijetrappen specialist, zou een welkome versterking zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Boca Juniors

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
4.Huracán4811
Voor de complete stand: Primera Division
SpelersPositieW
Omar Fernando TobioVerdediger120
Andrés ChávezAanvaller123
Rodrigo BentancurMiddenvelder111
Voor de complete selectie: Clubpagina Boca Juniors.

1 fan
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Justin Kluivert gaat wellicht vader Patrick Kluivert achterna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren