wk2018

‘Ik denk niet dat ik het kan handlen als ik word geslachtofferd bij PSV’

Maandag, 17 juli 2017 om 19:05

PSV heeft volgens Jorrit Hendrix behoefte aan de harde hand. De middenvelder vindt dat spelers onderling harder voor elkaar mogen zijn. "Het móet meer van ons gevraagd worden om elkaar op de flikker te geven", benadrukt Hendrix in gesprek met Voetbal Inside.

Het moet niet de bedoeling worden om elkaar 'de grond in te stampen', zegt de controleur. "Maar wel om elkaar te corrigeren en beter te maken en scherp te houden." Hendrix denkt dat de PSV'ers vorig seizoen onderling 'misschien wel' te lief waren in bepaalde opzichten. "Ik heb sowieso het idee dat het vroeger meer de harde hand was. Nu wordt het vaker opgepakt als kritiek, terwijl het puur bedoeld is om elkaar beter te maken."

"Als het bij mij gedaan wordt, vind ik dat niet erg hoor. Het houdt me scherp. Tegenwoordig gaat het iets anders, sommige spelers gaan er anders mee om", weet Hendrix. "Wij moeten als team bij elkaar blijven. Daar heb ik nu een heel goed gevoel over." De 22-jarige linkspoot zegt verder te hopen dat hij niet 'geslachtofferd wordt' op een middenveld met Marco van Ginkel, Davy Pröpper en Bart Ramselaar. "Ik denk niet dat ik dat kan handlen. Ik wil altijd spelen."


Poll

Verdient Jorrit Hendrix een basisplek bij het huidige PSV?


Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door gert jankoedam)

Dat zal eigenlijk alleen gebeuren als hij heel erg teleur zal stellen. Op dit moment is hij de beste verdedigende middenvelder, dus ik verwacht dat hij gewoon basis staat.

17 juli 2017 om 19:19

Dat verwacht ik ook inderdaad. Propper en Van Ginkel zullen denk ik bij het begin van het seizoen de overige posities bemannen en dan is het aan Ramselaar om iemand uit de basis te verdringen. Concurrentie hoort bij een topclub en bovendien zullen er genoeg wedstrijden komen, waardoor ook Ramselaar zijn wedstrijden gaat spelen.

17 juli 2017 om 20:18

Ja precies, bovendien heeft v Ginkel ook nogal eens last van blessures. 3 spelers voor de 2 aanvallende posities is gewoon prima.

17 juli 2017 om 22:31

Verwachten jullie niet dat Propper nog weg gaat? Die stond vorige transfer periodes toch nadrukkelijk in de belangstelling? Ik vind Ramselaar eigenlijk te goed voor de bank, maar PSV moet inderdaad wel een goede back-up hebben

17 juli 2017 om 22:38

Pröpper heeft geen denderend seizoen gehad, maar het zou me niks verbazen als er nog een club komt. Ramselaar is nog jong he en gaat ook echt wel aardig wat minuten maken, 3 spelers voor 2 posities heb je ooo echt wel nodig.

Deze jongen zie ik wel doorgroeien naar een aanvoerdersrol als Luuk zijn basisplaats kwijtraakt of weggaat. Straalt voor mij meer mentaliteit uit dan een Pröpper of Zoet vind ik.

Hij zal er toch ook niet langs komen te staan lijkt me, Ramselaar en V Ginkel zijn absoluut geen controleurs. Pröpper al iets meer, maar is ook beter aanvallend. Hendrix gewoon eerste keus met Luckassen/Rigo erachter denk ik afhankelijk van de tegenstander. Als je wat defensieve zekerheid wil Luckassen anders gewoon Rigo de kans geven.

17 juli 2017 om 19:44

Rigo is toch meer een middenvelder dan CV? Of wil je een middenveld hebben met Rigo en Hendriks?

17 juli 2017 om 20:11

Met er achter bedoel ik als Hendrix uitvalt, heb je Luckassen en Rigo achter de hand haha. Rigo is inderdaad een middenvelder, soort type Guardado heeft een fantastisch trap.

17 juli 2017 om 20:22

Rigo kan veel, maar niet op 6 spelen. Is meer de back up van Ramselaar. Zelfde geld voor Rosario, dat is meer een sterke loper als van Ginkel. Mooiste zou zijn als Propper verkocht word nog voor een hoog bedrag. Dan een extra cvm erbijhalen die of back up van Hendrix is, of Hendrix de back up van de nieuwe cvm. Ik vind Hendrix op veel punten toch nog tekort komen, en zal hij ook nooit bijleren, omdat hij simpelweg de inzicht niet heeft. Is nog steeds een wilde die denkt dat hij tegenstanders angst kan inboezemen met felle overtredingen. Hendrix is hartstikke leuk om erbij te hebben, maar om nou zeker te weten dat je om titel kan strijden met Hendrix als je basiscontroleur, ik weet het niet.

17 juli 2017 om 20:32

Onzin Rigo kan juist heel goed daar spelen een beetje zoals Guardado deed. Vanuit achteruit het spel verdelen. Rigo heeft zelf ook aangegeven dat hij zich op de positie van Hendrix richt en er wil staan als Hendrix weg valt

En jouw analyse van Hendrix snap ik ook niet helemaal, hij heeft juist wel spel inzicht. Als je nog steeds vind dat Hendrix een simpele schoffelaar is kijk echt je niet vaak genoeg naar Psv. Ik kan me Ajax uit van vorig seizoen nog herinneren, toen speelde Hendrix echt fantastisch. Zat overal tussen en speelde de bal continue naar voren, die tweede goal van Pereiro bijvoorbeeld wordt ook opgezet door een slim balletje van Hendrix.

17 juli 2017 om 20:59

Met zijn felheid.. draaide psv wel goed begin vorig seizoen. Ik zie hem graag spelen

17 juli 2017 om 21:42

Er is geen wedstrijd die ik mis. En ik kan me Hendrix over het hele seizoen herinneren. Zijn grootste probleem is handelingssnelheid, of liever gezegd het gebrek daaraan. Leuk dat hij het goed tegen Ajax deed. Zegt mij niks, beoordeel een speler over meerdere wedstrijden. Narsingh deed het ook altijd leuk tegen Ajax. Is dat nu dan ook een fantastische speler?

Dat Rigo zegt dat hij dat kan of wil mag wel zo wezen, wil niet zeggen dat je het ook moet doen. Rigo is van jongs af aan een nummer 10 geweest. Dat hij nu als een centrale middenvelder, een nummer 8 uit de voeten komt, mag je al heel blij mee zijn. Laat hem nu eerst maar paar jaar meeballen op hoogste niveau en ervaring opdoen, voor hij als 6 gaat spelen. Of dacht je dat Pirlo en van Bommel meteen op de 'nr 6' positie zijn begonnen?

17 juli 2017 om 21:58

Rigo weet van zichzelf toch wel waar hij het beste kan spelen.
Is helemaal niet van jongs af aan nummer 10, speelt bij Jong of O19 nooit als 10.
Altijd centraal op het middenveld. Uitspraak van hem: "ik zie mezelf als een verdedigende middenvelder die een soort draaischijf is van het team. Het spel verplaatsen, aanvallen opzetten''. Het lijkt me heel sterk dat iemand die al heel zijn leven als nummer 10 speelt zulke uitspraken doet.

En ik geef die wedstrijd tegen Ajax als voorbeeld, daar had hij totaal geen moeite met de spelsnelheid, kwam helemaal geen handelingssnelheid tekort. En Ajax is de beste tegenstander die je tegen gaat komen in de eredivisie, Hendrix kan het tempo en niveau gewoon prima aan hoor.

17 juli 2017 om 22:15

Je verzint gewoon feiten. Dante Rigo speelt sinds hij bij de B1 is gehaald als een nummer 8. Daarvoor altijd als een nummer 10. Vanaf de E jeugd toen hij binnenkwam in 2007. Tuurlijk zegt hij dat over zichzelf, Jezus wat had je dan verwacht. Die jongen wil doorbreken en spelen bij PSV 1. Als hem was gevraagd of hij keeperskwaliteiten had, had hij ook waarschijnlijk hier en daar wat pluspunten over zichzelf opgenoemd.

17 juli 2017 om 22:44

Wat maakt het uit waar hij in de E speelde. Brenet speelde eerst ook rechtsbuiten en Lammers was tot 2 jaar geleden ook aanvallende middenvelder. Het gaat toch om de afgelopen seizoenen. En dit was gewoon als antwoord op een vraag wat voor type speler hij zichzelf vind, dan gaat hij toch geen heel lul verhaal ophangen wat negens op slaat. Kijken maar eens beelden van afgelopen seizoen terug, hij draagt tijdens vrijwel elke wedstrijd het shirt met nummer 6. Bij zowel Jong PSV als O19. Brenet gaat toch nu toch ook niet ineens roepen dat hij linksback is omdat hij daar meer speeltijd kan krijgen, hij zal zeggen dat hij daar ook kan spelen. Maar iedereen weet dat hij rechtsback is. Net zoals Rigo prima wat verder naar voren kan spelen, maar hij eigenlijk een defensieve middenvelder is.

In mijn ogen is hij te weinig voetballer, teveel slordig balverlies en hij speelt bijna alle ballen breed of terug. Werkt wel hard maar dat zou de basis moeten zijn.

17 juli 2017 om 19:35

Dan heb je weinig wedstrijden van hem gezien. Hij durft juist de bal in te spelen. Heeft idd wat slordigheidsfouten gemaakt maar wie niet? Als hij zich op de juiste manier ontwikkelt kan hij zo groeien tot een vast waarde in NL elftal.

17 juli 2017 om 20:13

Haha inderdaad Hendrix kijkt is meer dan een hardwerkende stofzuiger. Zijn kracht is juist dat hij bij een interceptie ook direct vooruit kijkt voor afspeelmogelijkheden.

@basvossenberg, hoe kom je daar bij hij is juist iemand die altijd de bal diep speelt!

17 juli 2017 om 20:30

@ hanske61, Haha dan heb jij echt niet meer een goed geheugen. Hendrix is een meester in foute ballen na voren spelen. Ja hij probeert het wel de bal meteen na voren, maar succes heeft het vaker niet dan wel. Probleem bij hem is dat hij dingen wil die hij totaal niet kan. Handelingssnelheid van hem is om te lachen serieus. Hendrix is nog altijd een verdediger die lengte tekort komt, maar hem word wijsgemaakt dat hij ook op middenveld uit de voeten kan. Vorig seizoen huilde echt bijna af en toe als ik Hendrix weer zag kloten op het middenveld. PSV onwaardig.

17 juli 2017 om 20:35

Ben jij voorzitter van de anti Hendrix fanclub? PSV begon vorig jaar aan de lopende band punten te verspelen toen Hendrix uitviel met een blessure.

17 juli 2017 om 21:58

Nee vooral PSV fan. Jij mag Hendrix goed vinden, (je praat over hem alsof het de nieuwe Kante is) ik vind het niks.

17 juli 2017 om 22:46

Jij bent toch een van de weinige PSV fans die er zo over denkt hoor, werd niet voor niks telkens toegezongen afgelopen seizoen.

18 juli 2017 om 01:14

Ben het met hem eens. Vind hem zo ongelofelijk overschat. Iedereen (bijna dan) praat vol lof over hem en dat broekie zelf praat over "vroeger", met zn 22 jaar en handvol eredivisie wedstrijden. Zeer beperkte speler die nu ook nog xe vedette gaat lopen uithangen. Psv onwaardig. Flinke stsp achteruit t.o.v. van Guardado

Haha! Deze jongen is 22 en praat al als een vedette van 36 die het over 'vroeger toen nog de harde hand werd gehanteerd'. Laten we dan maar zeggen dat 'ie oud van geest is ofzo?

17 juli 2017 om 19:50

Mooi toch dat zie ik heel weinig jongens van zijn leeftijd doen. Die zien het als belediging of kritiek zo als hij ook zegt in het artikel

17 juli 2017 om 20:16

Ja, ik bedoelde meer dat voor hem zelf 'vroeger' ongeveer de periode is dat hij nog in de pampers zat. Verder is die instelling inderdaad wel prima.

17 juli 2017 om 20:23

'Heeft het idee dat' kan dus ook betekenen dat hij het idee heeft dat het 20 jaar geleden was

17 juli 2017 om 20:24

Hij maakte 4 jaar geleden 'officieel' de overstap van Jong PSV naar de hoofdmacht. En speelde tot nu toe elk seizoen minimaal ruim 20 wedstrijden in het eerste. Al loopt hij nog geen hele generatie mee, ik denk dat hij intussen echt wel verschillen aan kan wijzen tussen het moment dat hij net kwam kijken, en hoe het er nu voor staat binnen de selectie van Psv.

17 juli 2017 om 20:36

Haha ja ik kan me zo voorstellen dat van Bommel iets meer van zich liet horen dan Pröpper.

Het lijkt mij toch dat PSV met Ramselaar, Propper en v Ginkel gaat spelen op het middenveld dus ik vrees dat dit geen leuk jaar wordt voor je Jorrit

17 juli 2017 om 20:16

PSV gaat echt niet met 3 aanvallend ingestelde middenvelders spelen hoor werkt ook voor geen meter. Ramselaar en v Ginkel hebben sowieso niet de kwaliteiten om wat verder naar achteren te spelen en hun kracht is ook juist diep gaan en voor de goal komen. Pröpper kan het wel maar komt verder naar voren ook veel beter tot zijn recht. Vaste basis zal v Ginkel - Hendrix - Pröpper zijn denk ik. Maar ik Ramselaar zal echt wel zijn minuutjes meepakken, mede ook omdat van Ginkel wel redelijk blessure gevoelig is.

17 juli 2017 om 20:36

Het kan wel in een 442, met een middenveld met Hendrix Propper Van Ginkel en Pereiro, en dan Locadia en De Jong in de spits.

17 juli 2017 om 20:40

Zou kunnen, maar Cocu heeft nog nooit 4-4-2 gespeeld, als hij al afwijkt dan 4-3-3 schakelt hij over naar een systeem met 5 verdedigers waardoor de backs veder door kunnen schuiven.

Ik zou het heel onlogisch vinden als Hendrix door de komst van Van Ginkel het kind van de rekening wordt. Dat een verdedigende middenvelder met een enorme staat van dienst zoals Guardado hem blokkeert is begrijpelijk, maar Hendrix heeft in principe van bovenaf geen concurrentie meer voor die plek. Bovendien zorgt hij voor de balans: Pröpper is de man van de slimme pass, de strateeg, Van Ginkel de box-to-box-loper en Hendrix het vangnet in de omschakeling. Wat dat betreft lijken Ramselaar en Van Ginkel erg op elkaar, dus ik denk dat Ramselaar de sigaar is.

Bovendien verdient Hendrix het. Stelt nooit teleur, is het toonbeeld van de jeugd van de club en mag daarom best eens wat meer vertrouwen krijgen van Cocu, die bovendien ook wel eens mee mag veranderen. Heeft veel te lang op dezelfde paarden gewed, ik hoop dat de coach nu ook eens andere spelers wat langer de kans geeft. Als De Jong de eerste drie wedstrijden weer niet voldoet, moet hij ook eens ingrijpen en Lammers en Locadia het podium gunnen.

Voor iedere speler op die positie moet een team zich aanpassen. Ben het eens da de handelingssnelheid van Hendrix laag is. Uitdaging voor De trainers om een middenveld samen te stellen dat evenwichtig is. Dus hoe compenseer je die handelingssnelheid op het middenveld? Wat doe je in de achterhoede centraal om dat te maskeren? Onze Isimat is stijf rechts en niet de snelst handelende. Inschuiven nou nee. Jordy de wijs blinkt nu ook al niet uit in snelheid. nadeel is zijn draaicirkel. mijn vermoeden teveel spiermassa.

Het halen van van Ginkel is een veeg teken qua complementariteit super voetballer waar omheen je een team maakt dat zijn tekortkoming- handelingssnelheid compenseert. Alles wijst op een 4-4 2 opstelling voor welk materiaal nu aanwezig is. de Lozano.en Perreiro voorin en een middenveld dat naast van Ginkel een Kenneth Paal en Dante Rigo bevat. Ik ben wat teleurgesteld in Propper imponeert nu ook niet in de voorbereiding. Net als de Jong. Dus bij een objectieve beoordeling- op groeimogelijkheden en wat ze bewijzen vallen beide af in de basis. Ook de aankoop van AZ niet zo heel snel handelend- moet alles lopend compenseren.

Daarnaast een speler die niet weet of hij nog een jaar op de bank kan handlen.... ik heb er moeite mee. Mentaal is dat een slechte uitgangspositie. Hij heeft wel gelijk dat zijn nadeel nooit weg zal zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

51 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 juni
Door Anthony Martial in de aanbieding te betrekken, hoopt Manchester United Manchester City af te troeven in de strijd om Kylian Mbappé. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren