Update: Szczesny meldt zich in Turijn voor keuring bij Juventus

Dinsdag, 18 juli 2017 om 11:41

De onderhandelingen tussen Arsenal en Juventus over Wojciech Szczesny bevinden zich in een vergevorderd stadium. Volgens the Guardian heeft de keeper zelf al een principeakkoord met de verliezend Champions League-finalist van vorig seizoen. Beide clubs zullen elkaar vinden in een transfersom van omstreeks 11,4 miljoen euro, verwacht de krant.

Daarmee valt het bedrag lager uit dan aanvankelijk gedacht. De transfer van Szczesny zit al enige tijd in de pijplijn en vorige maand maakte Sky Sports melding van een akkoord over zestien miljoen euro. Zelf gaat Szczesny een 'langdurig' contract tekenen met een weeksalaris van bijna 80.000 euro. De Pools international komt niet voor in de plannen van Arsène Wenger.

De afgelopen twee seizoenen liet Szczesny een goede indruk achter bij AS Roma, waar hij op huurbasis speelde. Desondanks is er bij Arsenal geen toekomst voor de 27-jarige sluitpost, want Wenger geeft de voorkeur aan David Ospina en Petr Cech. Het contract van Szczesny loopt nog maar een jaar door, maar hij blijft dus actief in de Serie A.

De keeper verliet de jeugdopleiding van Legia Warschau in 2006 voor die van Arsenal. In 2009 debuteerde hij in het eerste van the Gunners en sindsdien stond Szczesny 132 keer onder de lat in de Premier League. Bij Juventus gaat hij waarschijnlijk tweede viool spelen achter Gianluigi Buffon, die zijn afscheid al heeft aangekondigd voor na het WK 2018.

Update 18 juli 11.41 uur - Szczesny meldt zich in Turijn voor keuring bij Juventus
Wojciech Szczesny gaat aan de slag bij Juventus. De club uit Turijn maakt bekend dat de doelman zich heeft gemeld voor de medische keuring en dus lijkt de transfer bijna niet meer te kunnen mislukken. The Guardian ging eerder uit van een transfersom van 11,4 miljoen euro en Sky Italia maakt melding van een bedrag van 11 tot 12 miljoen euro, exclusief variabelen.


Poll

Is Wojciech Szczesny meer waard dan 11,4 miljoen euro?


Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door simpatico)

Ja hij is dat waard in de huidige markt. Gewoon een goede tweede doelman die een balletje kan pakken.

Voor dat bedrag een prima aankoop. Ok keeper. Voor 2e keus.

Wat een domme actie van arsenal. Cech heeft niet het eeuwige leven en deze man heeft zich goed ontwikkelt bij roma, jammer had hem graag weer gezien bij arsenal. Denken jullie dat hij voor de basis is gehaald wanneer buffon stopt?

Vele zullen deze aankoop niet snappen omdat ze hem enkel kennen van Arsenal, maar deze jongen heeft gewoon geweldig gekeept bij Roma afgelopen seizoen. Als tweede doelman een prima optie en een goed tussenstation tot Juve Meret of Donnarumma heeft kunnen halen als opvolger van Koning Gigi.

17 juli 2017 om 17:58

Al ken je hem enkel van Arsenal, hij heeft naast zijn laatste slechte seizoen ook een hele sterke periode gehad. Natuurlijk hier en daar foutjes, maar we weten allemaal dat doelmannen als wijn zijn. Als hij zich door blijft ontwikkelen en rijper wordt als keeper heb je Donna niet eens meer nodig.

17 juli 2017 om 18:03

Ik zie Donna nog altijd het liefst komen, puur omdat dat in potentie de nieuwe Buffon is, onze Poolse vriend zal nooit zo'n keeper worden, geen kans toe, en ik wil bij Juve op doel enkel het allerbeste, want dat zijn onze fans gewend.

17 juli 2017 om 18:21

Op dit moment absoluut, maar je weet nooit hoe het de komende jaren gaat met beiden.

17 juli 2017 om 18:30

Haha jullie mogen Donnarumma vergeten die gaat voorlopig nergens heen zeker niet als Milan weer volledig terug is aan de top van de Serie A. Daarnaast zie ik in hem nog altijd een clubicoon welke nog jaren Milan trouw blijft, ondanks de afgelopen soap betreffende de verlenging.

17 juli 2017 om 18:48

En werd dat ook niet over Bonnuci gezegd? En over De Sciglio? En kijk eens wat daar gebeurt...

17 juli 2017 om 20:12

Je vergeet je transferclausule van 70 miljoen in het contract en juve kennende heeft geen problemen met clausules te betalen. Donnarumma ging nooit 2e viool willen gespeeld hebben achter Buffon, volgende zomer als Buffon gestopt is denkt hij daar misschien anders over

17 juli 2017 om 20:13

Niemand heeft dit over De Sciglio gezegd, speelt de laatste 2 jaren al pover. Zijn vertrek zal niet veel harten breken in Milaan, helaas. Hij had veel potentie.

17 juli 2017 om 20:35

Sjaak

Vergeten dat Donna een clausule heeft? Ik denk dat ze Donna gewoon halen met Raiola wanneer Buffon stopt.

17 juli 2017 om 23:05

Dan moet donnaruma zelf ook überhaupt naar Juventus willen gaan?
Ik snap dat jullie hem graag willen hebben maar voorlopig zit hij nog gewoon en Milaan en wat de toekomst geeft zullen we nu nog niet weten 😉

18 juli 2017 om 19:47

En als AC Milan zo blijft investeren en het volgend jaar goed gaat doen, dan zie ik hem gewoon bij AC Milan blijven!

Mwuah, misschien had Arsenal nog wat meer kunnen pakken. Heeft het zeker niet slecht gedaan bij Roma. Szesny is gewoon een goede doelman, geen wereldkeepr, maakt geregeld ook z'n fouten, maar is als stand-in een hele goed optie. Zijn maar weinig team's met zo'n goede keepr als tweede doelman.

Heel jammer. Zie hem toch liever als Ospina als tweede doelman. Altijd fan geweest van hem vanwege zijn karakter, maar ook gewoon van zijn talent. Erg goede keeper die uiteindelijk een hele slechte periode heeft gehad en naar mijn mening te snel is afgeschreven. Er waren natuurlijk een aantal incidenten, maar van fouten leer je en hij heeft het prima gedaan bij Roma. Wat was het nut van verhuren als je hem juist nu toch weer gaat verkopen..

Wel weer typisch voor Arsenal dat Juve minder dan gedacht hoeft te betalen. Verder prima dat ie vertrekt lijkt me. Arsenal kan niet Cech, Ospina en deze man behouden en tevreden houden. Ospina lijkt me ook wel beter. Nu wel hopen dat Ospina blijft bij Arsenal.

Er zijn Eredivisie-voetballers die voor meer vertrekken. Arsenal rampzalig met het verkopen van spelers. Chelsea had hier 20-30 miljoen voor gevangen.

En dan kan je Szczesny na zijn ontwikkeling bij Roma niet eens zoveel slechter noemen dan Cech en hij is duidelijk beter dan Ospina. Maar een nieuwe keeper zoals Butland zie ik ook niet gebeuren. Irritante transfer.

17 juli 2017 om 18:08

goede transfer. vind wel dat ospina meer speeltijd hoort te krijgen. nu chech wat ouder word. ospina super keeper. zeker bij colombia

17 juli 2017 om 18:26

Voor een keeper vang je nou eenmaal niet zoveel, dat is vrij algemeen bekend. En daar komt ook nog bij dat zijn contract binnen een jaar afloopt. Mooi voor zowel Arsenal als Szczesny.

17 juli 2017 om 20:39

Chelsea verkocht Cech voor 10m aan Arsenal.

18 juli 2017 om 13:10

Daarbij sta je met 30 miljoen al ee in een rijtje duurste keepers aller tijden, enkel Buffon en Ederson gingen weg voor meer.

De transfersom is naar wat ik gehoord heb 12 miljoen plus bonussen, kan oplopen tot 17 miljoen.

Ander nieuws omtrent Arsenal: Debuchy lijkt op weg naar Nice, transfersom heb ik nog niets over gehoord, maar dat zal niet veel zijn, Arsenal wil hem gewoon van de loonlijst afhebben, wat begrijpelijk is voor een overbodige speler die 70000 pond per week krijgt, Chambers is op weg naar Crystal Palace lijkt het, en Gibbs lijkt op weg naar West Brom, voor respectievelijk 20 en 12 miljoen pond.

Al met al komt er nu dus al een kleine 50 miljoen binnen. En dan hebben we nog een aantal spelers die ook nog lijken te vertrekken, denk aan Jenkinson, Walcott, Wilshere, Lucas en Campbell.

17 juli 2017 om 18:28

Hoe gaat Arsenal het vertrek van die backs en Chambers opvangen? Zijn toch weer 3 verdedigers minder, al vang je er natuurlijk wel wat geld voor.

17 juli 2017 om 18:36

Chambers was afgelopen seizoen verhuurd, net zoals Szczesny, en dat verschil merk je dus niet, ze zijn in beide gevallen niet bij de club aanwezig. Voor de LB is Kolasinac aangetrokken, en dan kan Gibbs dus vertrekken. En Debuchy heeft afgelopen seizoen welgeteld 16 minuten gespeeld, dat moet toch ook op te lossen zijn lijkt mij?

Bovendien heeft Arsenal nu nog altijd Koscielny, Bellerin, Mustafi, Holding, Mertesacker, Gabriel, Kolasinac, Monreal en Jenkinson. Dan is iedere positie nog steeds dubbel bezet.

17 juli 2017 om 18:47

Dat is waar Stravven. Ik vind echter dat de posities dan niet allemaal goed bezet zijn, ondanks dat ze dan dubbel bezet zijn. Jenkinson is het niet, en na zijn blessure al helemaal niet meer. Het werd zelfs zo erg dat Wenger Gabriel en Ox als rechtsback ging gebruiken... Daarnaast gaat Mertesacker weinig minuten maken dit seizoen, en boekt Gabriel totaal geen progressie om in een 2 mans centrale verdediging te spelen. Holding is nog niets meer dan een talent, dus daar vind ik ook nog niet van dat je hem als basisklant kan meetellen. Als je het zo bekijkt dan ziet het er toch minder rooskleurig uit. Tel daarbij de vaak kleine blessures van Koscielny bij op en je houdt toch een wankele verdediging over. Bellerin moet daarnaast ook nog eens uit zijn enorme vormdip zien te komen, want hij was echt waardeloos daarin (misschien moet hij zijn haar maar weer knippen?). Ik zou dus nog wel echt graag een nieuwe CV en een rechtsback zien komen, voornamelijk omdat ik niet denk dat je kampioen kan worden op de SAS manier waarmee Liverpool het probeerde (altijd eentje meer scoren dan je tegenstander)..

17 juli 2017 om 18:58

Ik ben echt wel onder de indruk van Holding, heeft mooie dingen laten zien afgelopen seizoen. Mertesacker zal niet alles spelen nee, maar ik ga er vanuit dat hij er staat als hij nodig is. Kos is niet vaak geblesseerd, meer geschorst. De eerste twee wedstrijden mist hij sowieso al.

En Jenkinson als back-up wordt het inderdaad niet. Maar we moeten gewoon eerst een aantal spelers weg doen voordat er ruimte is in de selectie voor nieuwe spelers, zowel qua salaris als qua spelers die je kunt inschrijven. Eerst de echt overbodige spelers eens kwijt zien te raken, en daarna kijken we verder. De transferperiode duurt nog anderhalve maand.

17 juli 2017 om 21:39

Kos is vaker geblesseerd dan geschorst hoor. Puur door die schorsing nu lijkt dat zo, maar vergeet vooral niet dat hij er tegen Bayern beide wedstrijden in de rust uit moest vanwege pijntjes en daarbij ook wedstrijden heeft gemist. Holding ben ik ook van onder de indruk hoor, maar ik ga nu niet mega veel van hem verwacht zoals wel altijd gebeurd met jonge spelers die even goed spelen.. Daarom moet je hem in mijn ogen ook niet gelijk nu super veel laten spelen. Het klopt dat we eerst spelers kwijt moeten raken, maar er moet ook nog genoeg bij. In mijn ogen zijn we achterin en op de cvm/cm positie gewoon nog te zwak. Voorin staat er heel wat moois, zeker als Alexis blijft, maar we missen gewoon power en verdedigende kwaliteiten. En dat zal ons voor een titelstrijd toch opbreken denk ik.

17 juli 2017 om 23:30

Ligt eraan. Leicester had ook niet de beste verdediging.

En Kos heeft welgeteld 275 minuten gemist door blessure, dat is iets meer dan 3 wedstrijden, dat vind ik nou niet zo significant veel op een heel seizoen.

Prima als 2e viool achter Gigi en zal in de Coppa Italia vast basis staan zoals dat bij Juve altijd het geval is. Toch zie ik in de toekomst een Italiaanse keeper natuurlijk die net als Gigi lang bij Juve zal blijven iedereen heeft liever Gigi Donnarumma maar doe mij maar Alex Meret.

Heerlijke aanwinst voor dit geld. Wel een vooruitgang wat betreft Neto.
Zijn uitstraling is als een door elkaar geschudde slagroomschnit maar als die de ballen pakt dan hoor je Me niet klagen

Blijkbaar is niemand hier op de hoogte van het feit dat hij na dit seizoen eerste keeper wordt bij Juventus. Alle reacties over dat hij geen geweldige keeper is, laat zien dat er alleen wordt gekeken naar zijn tijd bij Arsenal. Vooral het laatste seizoen bij Roma was hij namelijk echt geweldig.

Hij zal wel genoeg speeltijd krijgen, aangezien hij net zijn basisplaats teruggekregen heeft bij Polen lijkt me dat wel van belang met oog op het WK.

18 juli 2017 om 13:07

Dat is geen feit hoor. Szczesny gaat dit seizoen de kans krijgen om zich te bewijzen, maar als hij tegenvalt wordt hij geen eerste keeper volgend jaar. Zou wel makkelijk zijn als hij nu al zeker wist dat hij toch al eerste keeper zal worden volgend jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1031 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus8559
2.Napoli8147
3.AS Roma6425
4.Lazio6436
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Mattia De SciglioVerdediger00
Medhi BenatiaVerdediger00
Andrea BarzagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

45 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 april
Mocht Luis Enrique de nieuwe manager van Arsenal worden, dan mogen de supporters van de club een spectaculaire transferzomer verwachten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren