Larsson weigert elftalfoto en voert speculaties over aanstaand vertrek

Maandag, 17 juli 2017 om 15:48

Een vertrek van Sam Larsson bij sc Heerenveen lijkt steeds realistischer. De Zweedse vleugelaanvaller weigerde maandag op de teamfoto van de Friezen te gaan. Het incident staat niet op zichzelf: Larsson kreeg al geen nummer toegewezen voor komend seizoen en was aan het begin van de trainingskamp vorige week niet aanwezig door ziekte.

De aanvaller was destijds, volgens de officiële lezing van de Friezen, misselijk, maar de Leeuwarder Courant dacht te weten dat de afwezigheid van Larsson afgelopen dinsdag te maken had met transferperikelen. Technisch manager Gerry Hamstra wilde vorige week niet al te veel ingaan op de situatie: "Hij heeft zich officieel ziek gemeld", liet hij aan het eerder genoemde medium weten. Afgelopen woensdag was Larsson echter ‘gewoon’ weer aanwezig bij de training van Heerenveen.

Vorige week maandag kwam het nieuws naar buiten dat Heerenveen een bod van Celta de Vigo, dat tussen de vier en vijf miljoen euro lag, heeft afgewezen. Larsson liet in een eerder stadium weten genoeg gezien te hebben in Friesland en uit te zijn op een transfer. De club is bereid om daar aan mee te werken, maar wil wel het juiste bedrag ontvangen en denkt aan een bedrag van acht miljoen voor de Zweed, die nog tot volgend jaar onder contract staat.

Ook Feyenoord is naarstig op zoek naar een extra buitenspeler. Als Steven Berghuis niet naar De Kuip komt door onwil van werkgever Watford, dan wordt Larsson als een goed alternatief gezien. Ook Fiorentina en Atalanta willen hem graag inlijven. "De afgelopen twee transferperiodes hebben we Sam niet laten gaan, maar bij een goed bod zullen we nu wel meewerken aan zijn vertrek. Dat is voor de club en Sam het beste", sprak Hamstra onlangs tegenover Voetbal International.


Poll

Wie is een betere buitenspeler?


Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door abe84)

Wat een naar mannetje. Die kun je maar beter kwijt zijn als club. Ook geen reclame voor een eventuele nieuwe werkgever.

17 juli 2017 om 16:09

Heerenveen wil hem verkopen en geeft hem geen rugnummer. Ik denk dat er twee kanten aan dit verhaal zit.

17 juli 2017 om 16:53

Inderdaad. Je werkgever bepaalt in geen enkele wereld welke stap jij zet. Als mijn werkgever mij morgen zegt, beste vent ondanks je doorlopende contract willen we je binnen een maand weg hebben, dan zal er geen haar op mijn hoofd aan denken kantoorfoto's te gaan laten maken.

17 juli 2017 om 17:03

ook niet als een olifant?.......je zakken uit je broek hangen en wat tussen je benen zit ook

Ok je wilt weg, maar gedrag je gewoon normaal. Het is raar dat hij geen rugnummer heeft gekregen, maar zal ondertussen al wel een het ander gezegd zijn. Blijft wel slechte publiciteit voor hemzelf, maar ook voor heerenveen.

17 juli 2017 om 17:16

Hij kon vorige winter al weg, maar bleef op aandringen van Heerenveen en zijn goede vriend St Juste. Nu vragen ze de hoofdprijs en geedt Sam het gevoel dat ze niet echt meewerken. Dat snap ik wel.

Deze handelswijze spreekt toch ook niet in z'n voordeel t.o.v. zijn nieuwe club?? Nu maakt dat in de voetballerij weinig uit maar zegt natuurlijk wel wat over z'n karakter... Iets wat al een eerder ter sprake kwam.. Ben wel nieuwsgierig of hij nu in Nederland blijft of niet...

17 juli 2017 om 16:02

Ja ik vind hem ook een vervelend mannetje, dat kwam ook al een keer naar voren bij de ontvangst van die trofee van speler vd week bij voetbalinside. Deze jongen denkt maar aan een ding en dat is aan hem zelf. Hij vindt zichzelf nogal wat en als dat niet zo is, dan moet hij wat dopen aan zijn optreden voor de media. Heeft die jongen niet door dat alles wat hij doet alleen maar tegen hem kan werken. niet op de foto gaan levert hem helemaal niets op behalve dat hij wederom negatief in de media komt. Je kan toch ook wel duidelijk maken dat je weg wil en vervolgens gewoon normaal acteren voor de media en naar je club toe. Financieel zal Heerenveen hem wel moeten verkopen, maar een jaartje op de tribune zal hem misschien leren.

17 juli 2017 om 16:35

Je krijgt van de club geen rugnummer, met andere woorden, je maakt geen deel uit van de selectie. Waarom zou je dan met die selectie op de foto gaan?

17 juli 2017 om 16:36

Ik zie vooral voordelen. Geintresseerde clubs (lees: Feyenoord) hoeven nou niet maximaal in de buidel tasten. Vastleggen icm een gelimiteerde tranfsersom in zijn contract en zowel club, speler/makelaar weten waar ze aan toe zijn.

'deze handelswijze spreekt toch ook niet in z'n voordeel t.o.v. zijn nieuwe club??'
Een mooi voorbeeld voor jullie ajacieden is Suarez. Die deed aan werkweigering om een transfer naar Ajax te forceren. Vervolgens is hij via de voordeur bij Ajax vertrokken (35miljoen). Dus dit zegt nog niks...

17 juli 2017 om 16:45

In de voetballerij denken heel veel mensen aan zich zelf, of het nu een speler, een club of een zaakwaarnemer is. Uiteindelijk gaat het om zijn carriere en geld......
Ik kan me best voorstellen dat hij nu weg wil. Als Heereveen het zelfde doet als Ajax, dan zal deze jongen niet meer aan voetballen toekomen. Daar worden club en speler niet veel wijzer van.
Hij zal deze zomer wel vertrekken, het ligt er aaleen aan hoeveel krijgt de club. Aan het einde van deze transferperiode zullen ze wel genoegen nemen met 4-5 miljoen

17 juli 2017 om 17:14

Wat ik bedoel is dat hij er niets mee wint. Hij is een goede voetballer en dat zou voorop moeten staan. Iedereen praat nu alleen maar over zijn negatieve kant en dat kan nooit goed zijn. De club waar je onder contract staat, vraagt je om op de foto te gaan, wat win je er mee om dat niet te doen. Door het te weigeren, zien andere clubs hem misschien als een vervelende persoonlijkheid.

17 juli 2017 om 17:18

Het hoeft ook niets te betekenen, maar de kans op een negatief effect is wel aanwezig en dat moet je als speler gewoon voorkomen. Uiteindelijk zullen de spelers die de top bereiken altijd aan het langste eind trekken zoals je al benoemt bij Suarez, maar de kans dat hij net zo'n grote speler als Suarez wordt is op dit moment niet aanwezig. Hij moet zich nog bewijzen en waarom zou je dan iets doen wat ook maar iets van negativiteit kan opleveren.

Wanneer Suarez het bij Ajax niet had gered, had de arbitragezaak hem alsnog kunnen opbreken. uiteindelijk hangt het altijd met prestaties samen en als we eerlijk zijn, hij heeft nou nog niet echt een lange tijd gepresteerd en het kan dus nog alle kanten op.

17 juli 2017 om 16:37

Dat mag dan misschien wel zo zijn, maar kijk dan eens naar de Suarez van FC Groningen. Die wilde een arbitragezaak aanspannen, kreeg heel veel mensen over zich heen.
Uiteindelijk ging hij naar Amsterdam, werd daar een ster met een randje... Uiteindelijk via Liverpool is hij bij Barca beland.

Niet dat Larsson van gelijk niveau is. Maar hij wordt hier wel neer gezet als een vervelende speler. Maar die jongen ziet elke transferperiode iets mislukken. Het kan ook zijn dat Heerenveen bepaalde beloften niet is nagekomen. Dat weten we niet....

Hoe dan ook is het vreemd dat hij wel op de teamfoto moet, maar tegelijkertijd geen rugnummer krijgt. Dat mogen ze in Heerenveen ook wel even uitleggen !

Als clubs zou je toch gezamenlijk moeten zeggen zoek het maar lekker uit Larson? De top 3 in Nederland moet hem ook lekker laten anders zit je over 3-4 jaar met hetzelfde gezeik.

17 juli 2017 om 15:57

Ach elke speler op die leeftijd heeft van die rare maniertjes,als die wat ouder word zal hij zich ook volwassener gaan gedragen net als Robin Van Persie in die periode.

17 juli 2017 om 16:45

Die jongen is 24. Dan hoor je dat soort trekjes al helemaal niet te vertonen. Ik vraag me ook af hoe ze ooit 8 miljoen voor zo iemand willen krijgen. Ik had dat bod van Celta geaccepteerd.

17 juli 2017 om 17:39

Een bod van 5-6 miljoen op Larsson met nog maar een eenjarig contract is gewoon harstikke goed.. Met 8 miljoen zit Heerenveen toch echt veel te hoog in de boom. Als de Nederlandse top 3 interesse zou hebben, wat ik betwijfel, dan zou ik ook niet verder gaan dan 5 miljoen voor die jongen.

18 juli 2017 om 21:31

De club accepteert die 5-6 miljoen ook wel, dat is echter nog niet geboden.

17 juli 2017 om 17:50

Waarom? Hij is een goede speler. Ik zou me helemaal niet in een pact laten zetten met Heerenveen omdat die moeite hebben met hun speler. Helemaal niet wanneer die speler flink wat zou kunnen toevoegen aan mijn team.

Deze jongen wordt met de dag vervelender en irritanter. De wedstrijden in 2017 waarin hij positief opviel zijn op 1 hand te tellen en dan houd je nog minimaal 2 vingers over. Hij heeft zich volgens mij in zijn hoofd gehaald dat het een wereldtalent is die veel en veel te goed is voor SC Heerenveen maar moet toch weer eens met zijn benen op de grond belanden. Heerenveen, laat je niet intimideren door deze kerel en laat hem alleen gaan voor de prijs die jullie hebben willen! Als je de prijs niet krijgt, laat je hem lekker een half jaar verpieteren op de bank bij het tweede. Ik weet dat dat een stukje kapitaalvernietiging is, maar je laat zo wel zien dat de club de baas is en niet 1 of ander spelertje die denkt dat ie Ronaldo is

Hij krijgt geen rugnummer waarom dan wel op teamfoto? Apart

Talentvol, maar arrogant. Wat dat betreft ben ik benieuwd waar hij zijn vervolgstap zal zetten, want erg loyaal komt hij ook niet over.

volwassen man die weigert bij zn werkgever om op de team foto te staan. het word steeds gekker met die voetballers.

17 juli 2017 om 16:37

Vind dit helemaal niet zo gek. Je krijgt van de club geen rugnummer, met andere woorden, je maakt geen deel uit van de selectie. Waarom zou je dan met die selectie op de foto gaan? Reageren

17 juli 2017 om 16:46

Heerenveen blijft zijn werkgever. Daar heb je naar te luisteren.

17 juli 2017 om 16:52

Je werkgever bepaalt in geen enkele wereld welke stap jij zet. Als mijn werkgever mij morgen zegt, beste vent ondanks je doorlopende contract willen we je binnen een maand weg hebben, dan zal er geen haar op mijn hoofd aan denken kantoorfoto's te gaan laten maken.

17 juli 2017 om 20:00

hij heeft aangegeven weg te willen.dat zal dan wel de reden zijn dat ze hem geen rugnummer geven. vervolgens meld hij zich ook ziek. vind het allemaal wat kinderachtig. maar dat is mijn persoonlijke mening.

17 juli 2017 om 21:41

Alleen is het nooit gezegd. Hij zegt zelf dat hij weg wil, en Heerenveen is vanaf nu bereid om te luisteren.

En dan ook nog 8 miljoen willen vangen voor 1jarig contract. Leeftijd speelt zeker mee maar vergelijk het met Elia. Nog geen 2 mil was daar voor betaald en is toch wel beter

17 juli 2017 om 16:09

Met Elia hadden ze een deal gesloten dat mocht hij vertrekken hij het transfergeld mocht houden,ook had hij salaris ingevelerd om bij Feyenoord te voetballen.

17 juli 2017 om 16:13

Ahh klopt helemaal maar dan nog is 8 mil veel. Ook in deze gekke geldwereld

Kleuter, lekker loon inhouden van zo'n gast aub.

Er zou eigenlijk eens een club moeten.zijn met ballen en.zo'n speler gewoon een jaar op.de tribune zetten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
6.Vitesse4916
9.PEC Zwolle44-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Warner HahnKeeper10
Daniel HøeghVerdediger10
Joost van AkenVerdediger10
Lucas WoudenbergVerdediger10
Denzel DumfriesVerdediger10
Stijn SchaarsMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

26 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Carlo Ancelotti denkt aan Karim Benzema als nieuwe aanvaller voor Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren