wk2018

Barcelona niet te veel bezig met Verratti: ‘Maar ik zou blij zijn als hij komt’

Maandag, 17 juli 2017 om 16:15

Achter de schermen wordt door Barcelona nog altijd hard gewerkt om Marco Verratti los te weken bij Paris Saint-Germain. Les Parisiens hebben weinig behoefte om de sterspeler te verkopen. Trainer Ernesto Valverde zegt op een persconferentie dat hij niet per se bezig is met de komst van de Italiaan.

“Het is een zaak waar ik niet al teveel aan denk, maar ik zou heel blij zijn als hij komt. We willen de beste spelers, maar ik ben ook blij om met mijn huidige selectie aan de slag te gaan”, zegt de nieuwe oefenmeester van Barça. Hij zegt geen haast te hebben met het aantrekken van spelers. “De beste aankopen zijn de spelers die ik al tot mijn beschikking heb. Als er nog iets bijkomt, zou dat geweldig zijn. De club werkt hard om een zo sterk mogelijke selectie te hebben.”

“Maar onze selectie is zo al bijna op zijn sterkst. Het is heel moeilijk om die selectie nóg sterker te maken”, vervolgt Valverde zijn verhaal. “Het is moeilijk om ons team nog te versterken. Er zijn iedere zomer veel geruchten en de zomer is nog lang, maar voor mij is het belangrijk om nu het beste uit mijn huidige spelers te halen. We sluiten tot de laatste dag van de transferperiode niks uit, maar dat is bij iedere club zo’n beetje hetzelfde.”

In de Spaanse media deden geruchten de ronde dat Barcelona Ivan Rakitic en André Gomes wilde verkopen om geld te genereren voor de komst van Verratti. Rakitic zou zelfs betrokken moeten worden in een deal met Paris Saint-Germain. “Ze zijn mijn spelers en ze maken nog steeds deel uit van mijn plannen”, zegt Valverde over Rakitic en Gomes.


Poll

Gaat Marco Verratti deze zomer nog de overstap naar Barcelona maken?


Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door fr4evah)

Zou een geweldige aankoop zijn, maar bah bah wat een koopclub wordt het ondertussen zeg. Leuk die opleiding. Levert veel op. en maar commentaar hebben op de andere clubs (real Madrid).

17 juli 2017 om 16:29

Wat een gezeur zeg iedere club in de top 5 van Europa koopt meer spelers voor de 1e selectie dan dat ze zelf opleiden, is altijd zo geweest en wil je top 5 blijven zal dat ook niet veranderen, heel soms heb je een periode dat de club geluk heeft en komt ongeveer de helft de eigen opleiding.

17 juli 2017 om 16:43

Prima dat ze het doen, maar er wordt echt godsgruwelijk veel geld in de opleiding gestoken. Is het stokpaardje van de club. Daarbij vind ik ook dat ze een aantal jongens met potentie echt geen kans geven/te makkelijk weg laten gaan. Daarbij worden er ook aankopen gedaan die echt hopeloos falen en dat zijn er nogal wat. Maar Breedteaankopen zouden in mijn ogen altijd jeugdspelers moeten zijn. Basis kan best aangekocht zijn met minimaal vier/vijf jeugdspelers, maar de balans is nu echt weg in mijn ogen.

17 juli 2017 om 20:06

Structureel minimaal vier/vijf basisspelers hebben op dat niveau is ongekend. Gaat ze ook niet lukken. 1 of 2 echte toppers uit de jeugd moet echter wel te doen zijn.

17 juli 2017 om 16:30

Als er momenteel geen waardige opvolgers zijn voor de gouden generatie jeugdspelers, moet je toch gaan aankopen om mee te blijven tot aan de absolute wereldtop? Wanneer er weer een toekomstige ster uit de jeugd doorstroomt, zal deze wel de kans krijgen

17 juli 2017 om 16:30

Een " koopclub" moet je zijn om in de top te blijven. Hoe denk je dat Bayern, Juve en Real jaren zo hoog staan?

17 juli 2017 om 16:56

Pretenderen die clubs een geweldige jeugdopleiding te hebben?

17 juli 2017 om 18:39

Messi, Busquets en Iniesta. Geen enkele andere topclub met meer eigen jeugdspelers die tot de wereldtop behoren en altijd bij de club zijn gebleven.

Bayern heeft Muller en Alaba. Real heeft Nacho. Juve heeft Marchisio.

Relatief gezien hebben zij ook geweldige jeugdopleiding. Je moet van goeden huize komen wil een speler uit de jeugd een basisplaats afdwingen op zo een niveau. Dat er af en toe een Messi of Iniesta voorbij komt is meer geluk dat wijsheid. Of dat het team zo goed is dat een Thiago geen toekomst heeft.

17 juli 2017 om 16:40

Denk eerlijk gezegd dat de oorzaak voor het gebrek aan doorstroom vanuit La Masia voor een groot deel bij Luis Enrique lag. Hoeveel tijd kregen grote talenten uit de jeugdopleiding in het eerste elftal? Alejandro Grimaldo, nul minuten. Sergi Palencia, nul minuten. Sergi Samper, een handvol minuten. Gerard Deulofeu, na een paar trainingen meteen weer uit de selectie geschopt. Waar koos Lucho dan wel voor? Gerard Gumbau, een speler waarvan iedereen kon zijn dat hij nog niet het talent had wat Samper in zijn kleine teen heeft zitten. Juan Camara, die plots (buiten zijn natuurlijke positie om) als linksback moest spelen terwijl toptalent Grimaldo minuten moest maken op het derde niveau (en nu uitblinkt bij Benfica). Daarom maak ik me vooralsnog niet erg veel zorgen, Ernesto Valverde lijkt wel een oog voor talent te hebben en neemt de grootste talenten uit Barcelona B mee in het voorseizoen. Sergi Palencia, Marlon Santos, Marc Cucurella, Carles Alèña en aankoop Vitinho gaan mee. Geen spelers als José Martinez, Gerard Gumbau of Juan Cámara waarvan we weten dat ze nooit het niveau van het eerste elftal gaan bereiken, maar echte talenten.

Zegt nog niets natuurlijk, want de problemen in La Masía houden niet op bij het vertrek van Luis Enrique. Nog steeds krijgt eigen talent te weinig tijd om zich te ontwikkelen. Munir of Sandro hadden veel meer tijd moeten krijgen, maar ook Samper had gewoon stand-in van Busquets kunnen zijn. Het heeft geen zin om die jongens uit te lenen. Je hebt ze opgeleid voor het spel dat Barcelona en net op het moment dat ze waarde kunnen hebben voor het eerste elftal (al is dat maar als reserve- of wisselspeler) leen je ze uit aan een club waar ze op een compleet andere manier moeten voetballen. Dat is niet logisch en vertraagt de ontwikkeling van die talenten. Mismanagement is denk ik het juiste woord voor de problemen in La Masia. Niet het gebrek aan talent, niet het gebrek aan goede coaches, niet slechte faciliteiten. Puur mismanagement.

Niet helemaal eerlijk om de enige woorden die Ernesto Valverde over Verratti sprak (in de laatste vraag van de persconferentie) te nemen als titel voor het artikel. Zowel Robert Fernandez als Ernesto Valverde deden hun uiterste best om niets meer dan politiek-correcte antwoorden te geven en de kwestie Verratti vooral niet te benoemen. De enige spannende uitspraken waren eigenlijk het benoemen van Ivan Rakitic en André Gomes als ‘non-transferable’, dat er nog geen aanbiedingen zijn binnengekomen voor spelers in het eerste team en dat Robert Fernandez geen enkele club de afkoopclausule van meer dan 220 miljoen euro ziet betalen voor Neymar. Normaal gezien kijk ik niet naar deze persconferenties omdat je van tevoren al weet dat er niets interessants gezegd gaat worden. Ditmaal was het niet anders, buiten de laatste vraag direct gesteld aan Ernesto Valverde. En die beantwoordde hij ook weer politiek-correct. Nadat Bartomeu de interesse openbaar heeft gemaakt kan hij de interesse in Verratti niet ontkennen. Logisch. En dus geeft hij aan dat hij niet bezig is met het idee of Verratti wel of niet naar Barcelona zal komen en aan het werk gaat met de spelersgroep zoals hij die op dit moment tot zijn beschikking heeft. Dat is namelijk de baan van een coach, niet het actief mengen op de transfermarkt.

Selectie kan bijna niet sterker? Ik vind echt dat ze in de breedte veel te weinig hebben. Dat werd vorig jaar al duidelijk. Kijkend naar Real kan Barça echt jaloers zijn. Die worden denk ik gewoon kampioen. Barça moet echt proberen Veratti te halen en niet die Paulinho. Wat ze daar toch in zien.. Nee Barça kan echt nog veel sterker worden dan ze nu al zijn.

17 juli 2017 om 18:19

In het begin van het seizoen zweerde ik dat Barça sterker was in de breedte dan het vaak geweest is. En dat gevoel blijf ik wel hebben. Alleen verstond Luis Enrique onder roteren het opstellen van 6-7 nieuwe namen tegelijk. Dat kan gewoon niet altijd goed lopen en heeft tot veel puntenverlies geleden. De voorbode was de zeldzame 1-2 thuisnederlaag tegen Alaves in het begin van het seizoen (om te staven: zonder Messi, Suarez, Iniesta, Pique, Roberto, Alba, Rakitic, ...). Nu kan je natuurlijk zeggen dat eender welk team van Barça zou moeten winnen van Alaves en dat dit niet alleen aan Enrique ligt. Maar als je begint te roteren in de dodelijke uitmatch bijvoorbeeld tegen Sociedad waar puntenverlies in de sterren geschreven was, dan moet je Enrique gewoon met de vinger wijzen. Ook na "la remontada" werden er weer 7 nieuwe jongens de wei in gestuurd tegen Deportivo uit en die match kost Barça waarschijnlijk de titel.

Dus waar ik naartoe wil: Zwak in de breedte? Wat mij betreft niet per se. Je moet gewoon met mate roteren (zoals Real idd vaker en beter gedaan heeft).

En tenslotte weet ik niet waar mensen het vandaan halen dat Real zomaar eventjes kampioen speelt volgend seizoen. Het spel was vaak echt niet denderend dit seizoen, maar de punten waren er wel steeds en uiteindelijk is dat het enige wat achteraf telt. Altijd stond er wel eentje op bij Real en presteerde die boven zijn niveau. En ik wil er niet te ver over uitweiden omdat je nooit kampioen kan spelen met enkel geluk, maar niemand kan denk ik ontkennen dat Real op cruciale momenten de beslissingen van de man in het geel eerder mee dan tegen had (denk maar aan die schandalige goal van Nacho in de voorlaatste match tegen Sevilla). Onder de indruk van hun spel was ik echter vaak niet en ook Barcelona was gewoon duidelijk de betere ploeg in het Bernabeu. Dus gewoon rustig volgend seizoen afwachten, alles moet nog gespeeld worden.

17 juli 2017 om 18:30

Uhh, die goal van Nacho was allesbehalve schandalig. https://youtu.be/o0lMGWyGS8Q Was deze goal van Messi dan ook schandalig? Ik ben het er wel met je eens dat Real niet altijd overtuigend speelde, maar er was vaker sprake van een team dat wilde winnen dan van geluk.

17 juli 2017 om 18:40

Eerst en vooral zijn beide fases echt wel verschillend. Bij die goal van Nacho staat de ref gewoon in de weg en blokt hij de spelers van Sevilla. Ik begrijp niet dat je deze goal kan bestempelen als correct, dan wil je het toch echt niet zien? Daarnaast moet je ook eens linksboven in je scherm kijken. Barcelona staat 2-0 voor na 7 minuten in een match die (als mijn geheugen mij niet in de steek laat) later eindigt op 6-0. Bij Nacho is het het openingsdoelpunt in een moeilijke wedstrijd tegen Sevilla waar ze eerder van verloren hadden op verplaatsing. Nu, ik wil er niet te ver over uitweiden omdat het maar 1 voorval was.

Wil je eens een leuk drankspel doen? Kijk de Clasico in het Bernabeu er eens op na en drink elke keer wanneer Casemiro geel verdiende. Gegarandeerd een leuke avond. En als je niet meer op je benen wil kunnen staan kan je er gewoon de matchen tegen Bayern bijnemen

17 juli 2017 om 23:00

Manita,

Hoe kom je er in godsnaam bij dat Barca beter was in Bernabeu? Ging gewoon gelijk op en zelfs met tien man kon Real Barca onder druk zetten en zelfs een goal scoren.

En dat over hulp van de arbitrage is ook uitgekauwd. Real was gewoon constanter dan Barcelona. Het spel was over het hele seizoen niet denderend, maar in de laatste twee/drie maanden speelde Real uitstekend. Barca heeft geen enkel moment laten zien dat het kampioen zou kunnen worden. Zij hebben een matig seizoen gedraaid waarin ze twee keer in de Champions League keihard op hun plaats zijn gezet in de uitwedstrijden in de knock-outfase.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4862 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
PaulinhoMiddenvelder349
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

129 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Manchester United is bereid om diep in de buidel te tasten voor Toni Kroos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren