wk2018

NEC hoeft voormalig jeugdspeler van PSV en Ajax niet te huren van Real

Maandag, 17 juli 2017 om 14:50

Mink Peeters is komend seizoen niet in het shirt van NEC te bewonderen. De Nijmegenaren kregen het aanbod om de negentienjarige aanvaller op huurbasis over te nemen van Real Madrid, maar besloten daar niet op in te gaan. Volgens technisch directeur Remco Oversier heeft NEC al genoeg spelers op de positie waar Peeters het best uit de voeten kan.

“Als we zo'n speler huren dan moet het garantie zijn op speelminuten, anders is elke partij een verliezer. Momenteel is het voor ons geen win-win-situatie”, legt Oversier tegenover De Gelderlander uit. Peeters kan als vleugelaanvaller of schaduwspits uit de voeten, maar die posities zijn bij NEC al overbezet. Daardoor zien de Nijmegenaren de komst van de jeugdinternational niet zitten.

Peeters werd in Nijmegen geboren, maar ging in 2007 in de jeugdopleiding van PSV spelen. In 2011 verruilde hij de Eindhovenaren voor Ajax. Na drie jaar in Amsterdam besloot Peeters het avontuur bij Real Madrid aan te gaan. In de Spaanse hoofdstad speelde hij afgelopen seizoen in de Onder-19. Voetbal International wist in maart te melden dat NEC, PSV, Dinamo Zagreb, Borussia Mönchengladbach en enkele Spaanse clubs, waaronder Sevilla, Peeters op de radar hadden.


Poll

Moet een club in de Eredivisie Mink Peeters binnenhalen?


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door wiggie)

Wijs besluit, al had ik hem liever gezien dan een aantal andere aanvallers waar N.e.c. nu de beschikking over heeft.

17 juli 2017 om 16:54

Spelers als Groeneveld, Grot, Achahbar, Larsson en in mindere maten Rayhi zijn toch prima spelers voor de Jupiler League?

19 juli 2017 om 12:53

Larsson, Grot en Achahbar zijn centrumspitsen. Mink Peeters is een buitenspeler of schaduwspits. Voor die posities heb je Rayhi, Sleegers en Groeneveld. Daar had ik graag Peeters zien staan. Nederlandse spelers en ook nog eens geboren in Nijmegen. Natuurlijk is huur niet ideaal, maar zorgt wel voor binding.

Is het dan zo dat een voormalig jeugd exponent, gehaald door Real Madrid, een paar jaar later niet eens goed genoeg is om zeker te zijn van een basisplaats bij NEC - alle respect voor NEC natuurlijk!

17 juli 2017 om 15:03

Gehaald door Real Madrid ? Ajax vond hem niet goed genoeg voor een contract en toen is hij daar gratis en voor niets aangeboden. Kwam niet binnen als topaankoop, en terecht want het is geen bijzondere speler.

17 juli 2017 om 15:16

Dat is niet helemaal waar baradonna. Of beter gezegd: helemaal niet waar.

Ajax wilde in die tijd (2014) dat Mink Peeters besloot naar Real te verkassen, 16-jarige jeugdspelers uit de opleiding om principiële redenen nog geen contracten geven, waarop hij besloot voor de Spanjaarden, die hem wel een contract voorlegde, te tekenen.

Jouw versie dat Ajax hem niet goed genoeg vond en hem zelf bij Real aanbood is onzin. Peeters maakte zelf de beslissing om zijn carriere in Madrid te vervolgen.

17 juli 2017 om 15:28

Lekker je eigen verhaaltje verzinnen baradona, wat kan het ook schelen hè. Peeters was altijd een prima speler in de jeugd en was ook bij Madrid een gewaardeerde kracht. Kan gewoon goed ballen maar zal daar nooit doorbreken.

17 juli 2017 om 15:30

Besef je wel wat voor onzin je hier roept? Als Ajax hem niet goed genoeg vond, waarom zou Real er dan wel een versterking in zien? Niemand beweert verder ook dat hij een 'topaankoop' was, dat verzin je zelf gewoon ter plekke

17 juli 2017 om 15:31

Jij bent echt een fantast. Je verzint zo maar wat... beetje raar maargoed gelukkig zijn er nog mensen die wel goed geinformeerd zijn

17 juli 2017 om 16:08

Kwam daar dus wel binnen als topaankoop ?? Ajax twijfelde wel degelijk of ze deze jongen wel een contract aan zouden bieden

17 juli 2017 om 16:17

Baradona, hoe kon er nou getwijfeld worden aan het aanbieden van een contract als het voor 16-jarigen niet aan de orde was? Denk een logisch na. Bovendien was er uberhaupt geen sprake van een aankoop, de jongen was nog niet eens in het bezit van een contract.

Goed gedaan Mink Peeters. Leuk dat geld bij Real, maar nu wil zelfs NEC je niet huren. Grote stappen gemaakt sinds je vertrek bij Ajax. Achja in ieder geval een leuke bankrekening he ;-)

17 juli 2017 om 15:09

Het zal je sieren als je eerst het artikel leest alvorens te reageren. Dan kom je, wat mij betreft sterker uit de hoek dan je nu doet.

17 juli 2017 om 15:16

@ elninoo, aanname van jouw kant dat ik het niet gelezen zou hebben ;-).
Hij is niet (veel) beter dan wat er nu zit bij NEC dus hebben ze hem niet nodig.

17 juli 2017 om 15:24

Dus als hij niet goed genoeg is voor NEC heeft hij het toch goed gedaan? hij zou dan nooit bij Ajax doorbreken en minder geld verdienen.. Goed gedaan toch?

17 juli 2017 om 15:34

wellicht heb je het wel gelezen maar de tekst simpelweg niet begrepen.

Peeters werd in Nijmegen geboren, maar ging in 2007 in de jeugdopleiding van PSV spelen. In 2011 verruilde hij de Eindhovenaren voor Ajax. Na drie jaar in Amsterdam besloot Peeters het avontuur bij Real Madrid aan te gaan. In de Spaanse hoofdstad speelde hij afgelopen seizoen in de Onder-19. Voetbal International wist in maart te melden dat Nec, Psv, Dinamo Zagreb, Borussia Mönchengladbach en enkele Spaanse clubs, waaronder Sevilla, Peeters op de radar hadden.

Ik neem ook aan dat je wel begrijpt dat NEC momenteel niet in de positie is om opportunistisch de transfermarkt op te gaan om maar een jeugdspeler van Real Madrid binnen te harken. Elke cent die NEC heeft zal moeten worden omgedraaid en drie keer worden overwogen alvorens het daadwerkelijk wordt uitgegeven.

17 juli 2017 om 17:57

Hij werd aangeboden bij Nec, staat toch duidelijk in het artikel. Kortom, Real denkt dat hem laten spelen bij NEC goed is voor zijn ontwikkeling.

Ajax kwam aanvallers te kort en moest afgelopen jaren talent inkopen. Was hij bij Ajax gebleven, wellicht was onze Columbiaanse vriend dan niet aangetrokken maar had Peeters dat plekje veroverd.

17 juli 2017 om 18:08

@ elninoo, dat ik een andere mening heb dan jij wil niet zeggen dat ik het niet begrijp. Beetje puberaal om zo te reageren. Wat ik aangeef is dat als die gewoon veel beter was dan de rest van de spelers van Nec zij dat wel een huur hadden overwogen. Nu hebben ze al gelijkwaardige spelers op die positie en moet Mink dus uitkijken naar een andere ploeg die hem wil huren. Al met al vind ik het gewoon dom dat die destijds de jeugd van Ajax heeft verlaten.

17 juli 2017 om 18:33

Jij geeft het in je eerste reactie helemaal niet aan op de manier hoe jij dat nu doet overkomen. Jij brengt het in je reactie alsof die jongen nu nergens meer aan de bak komt en dat zelfs Nec hem niet wilt huren. Nu zal ik je zeggen: Nec zou best gebruik van hem willen maken maar kiest nu (met inkrimpen van de begroting door degradatie) gelukkigerwijs niet voor. Nec gaat nu voor vastigheid en promotie en waagt zich niet aan een talentje van Madrid. Jij echter doet het voorkomen alsof er geen club is die hem wilt hebben terwijl het in de tekst toch echt anders staat weergegeven. Vandaar dat ik mijzelf (met zo'n reactie van jou) afvroeg of jij de tekst wel daadwerkelijk hebt gelezen gezien jij andere dingen beweert dan dat er in het artikel staat aangegeven.

Overigens zeg jij in een volgende reactie het volgende: ''hij is niet (veel) beter dan wat er nu zit bij NEC dus hebben ze hem niet nodig.''

Hoe kun je nu meten of een talent uit de jeugdopleiding van Madrid nu daadwerkelijk beter is dan wat er bij Nec in de selectie speelt? Alsof jij de jeugdwedstrijden van Mink Peters bekijkt. Ik gun iedereen zijn mening maar je moet wel onderbouwen waarom je iets vindt of die mening hebt. En dat doe jij overduidelijk niet.

18 juli 2017 om 11:20

@ elninoo,

Ik zeg niet dat ik hem niet veel beter vind dan wat er rondloopt bij Nec. Ik volg hem en NEC niet genoeg omdat te kunnen beoordelen. Maar ik neem aan dat de scouts van NEC dat wel goed kunnen beoordelen. En als hij bijvoorbeeld 2 klasses beter was dan dat er nu rondloopt dan had NEC hem zeker wel gehuurd. Want dan zou deze jongen NEC terug kunnen brengen naar de Ed.

NEC huurt hem nu niet omdat het verschil waarschijnlijk maar minimaal is.

17 juli 2017 om 15:10

Nec zou hem heus wel willen als ze hun selectie niet op orde hadden gehad maar dat is bij Nec totaal niet het geval. Als deze selectie intact blijft van nu worden ze 100% zeker kampioen. Larsson, Achabar, Rayhi, Sleegers, Groeneveld, Grot en Kadioglu nou er zijn weinig clubs met zo veel aanvallend talent in de eredivisie! Er zullen nog genoeg clubs in de eredivisie zijn die hem wel willen huren zeker aangezien veel clubs hun selectie nog niet op orde hebben.

17 juli 2017 om 15:42

' Als deze selectie intact blijft van nu worden ze 100% zeker kampioen'

Leuk hoe meningen kunnen verschillen. Ik als NEC-supporter denk dat we met de selectie zoals hij er nu staat plus de wetenschap dat jongens als Golla en Breinburg ook op de nominatie staan te vertrekken absoluut geen kampioen worden. An sich geen ramp want de transfermarkt is nog wel even open, maar er moet echt nog wel veel gebeuren. Sowieso een linksback, centrale verdediger(opvolger Golla) en centrale middenvelder(opvolger Breinburg). Verder ben ik juist totaal niet kapot van de huidige aanval. Rayhi is een blinde draver met 0,0 rendement, Achabar kan wel aardig voetballen maar i.m.o. niet geschikt als centrumspits, Sleegers is een beetje een slapjanus en bij Grot vraag ik me af of zijn type speler wel past in een team dat veel op de helft van de tegenstander speelt. Bij Larsson heb ik ergens nog wel de hoop dat het wat gaat worden en Groeneveld en Kadioglu zijn zeker zeer talentvol maar ook nog jong, daar kan je eigenlijk niet een heel seizoen van op aan. Ideaal zou zijn om jongens als Mayi, Mauk en Lundholm te slijten en Grot te verkopen en daar een sterke centrumspits die er 25 inschiet voor terug te halen en als het ff kan nog een goede buitenspeler. Want anders gaan we hetzelfde probleem krijgen als vorig seizoen, namelijk een gebrek aan scorend vermogen en daardoor heel, heel veel onnodig puntverlies.

17 juli 2017 om 15:59

Rayhi is een speler met een zeer goede techniek, goed schot en gewoon een hele goed voor de jl die jongen kan zo veel beter dan wat hij nu laat zien. Achabar daar geld eigenlijk hetzelfde voor als Rayhi behalve dat hij nog beter is en voor de jupiler league is het een zeer goede speler! Sleegers is ook een speler die er al jaren bovenuit steekt in de jupiler league! Grot die lijkt me ook gewoon een hele goede speler voor de jupiler league misschien dat wat jij zegt wel klopt maar het blijft de jupiler league! Kijk dit is de jupiler league en dat is gewoon een slecht niveau en die spelers van Nec hebben echt talent en van al deze spelers werd of word verwacht dat ze top van de eredivisie nog wel een keer hadden kunnen halen.

17 juli 2017 om 16:56

Keizerstad, Sleegers gaat zich dan ook richten op de positie achter de spitsen. Waar hij bij Eindhoven en Venlo altijd prima speelde. Dat is gewoon geen buitenspeler. Achahbar vind ik ook een lastig verhaal. Kan qua techniek natuurlijk makkelijk mee, maar wat is nou zijn beste positie he...

17 juli 2017 om 15:12

Ajax wilde als ik mij goed herinner niet met hem verder omdat hij gewoon niet goed genoeg was. Kan me vergissen hoor, maar dat staat mij bij.

17 juli 2017 om 15:25

Ajax bood in 2014 16-jarigen uit de opleiding geen contracten aan, Real deed dat wel.

17 juli 2017 om 16:00

klopt maar niemand was er erg rouwig om toen hij weg ging.dat weet zn jonge ook ddus dan neem je de gok.

17 juli 2017 om 17:10

Ah ja klopt nu je het zegt. Echter wat verstand zegt, kan mij niet voorstellen dat men erg rouwig was. Het was niet de grootste geweldenaar uit het elftal oid. Ben baalde meer van de spelers die rond die periode naar Engeland vertrokken.

17 juli 2017 om 15:14

@finalvoetbal:

Achteraf is het altijd makkelijk praten. Stel dat hij bij Ajax was gebleven en het daar niet had gered? Dan had iedereen geroepen dat het stom van hem was dat hij niet de kans had gegrepen om in elk geval nog even bij Real Madrid te kunnen spelen.

Het is een beetje dezelfde discussie als met Royston Drenthe. Er wordt vaak geroepen dat hij z'n carriere om zeep heeft geholpen door te vroeg naar Real Madrid te gaan. Maar wie zegt dat Drenthe echt zo'n groot talent was? Misschien was hij gewoon een heel modale speler, die toevallig een paar maanden boven zichzelf uit wist te stijgen bij Feyenoord, zoals wel vaker gebeurt met jonge spelers kort na hun debuut. Misschien had hij ook nooit de top gehaald als hij wel bij Feyenoord was gebleven. En nu kan hij tenmiste wel zeggen dat hij voor Real gespeeld heeft.

Moraal van het verhaal: in Nederland blijven en pas vertrekken als je hier echt tot de grote jongens behoort is misschien het verstandigste. Maar er is ook iets te zeggen voor het grijpen van een kans die wellicht geen tweede keer voorbij zal komen.

17 juli 2017 om 15:21

@ cabinessence,

Dat lijkt nu achteraf omdat jij mijn commment nu leest. Maar dit riep ik al op het moment dat hij vertrok. Net zoals andere talenten die de jeugd van Ajax, Feyenoord en PSV verlaten. Al die gasten doen dat maar om 1 ding en dat is het geld in het buitenland.
Want in NL krijg je als jeugdspeler gewoon veel meer kansen om in het 1e te voetballen en daadwerkelijk door te breken. Van al die gasten die zijn vertrokken slaagt niemand bij Chelsea, Real of City. Hooguit worden ze succesvol verhuurd en verdienen ze elders in contract. Maar wie is er nu echt doorgebroken bij de club zelf? Ik kan ze zo niet voor de geest halen.

Wil je cashen en ieder jaar verhuurd worden ga dan lekker naar het buitenland.
Wil je vooral sportief ontwikkelen in een stabiele omgeving blijf dan lekker in Eredivsie en probeer je eerst hier te ontwikkelen.

17 juli 2017 om 15:34

9 van de 10 keer is het als 16 jarige geen slim idee om al naar het buitenland te vertrekken ja je pakt wel meer geld maar de kans op beter ontwikkelen is in Nederland gewoon groter! Daarnaast is het niet voor Real spelen maar voor jeugdclubs. Met Drenthe zit jij ook compleet verkeerd dat is duidelijk dat was echt een talent die ze voor het 1e hadden gehaald bij Real en heeft er ook daadwerkelijk wedstrijden voor gespeeld. Daarnaast was Drenthe een giga talent het ging toen tussen hem en Marcelo en hoe de situatie nu is hoef ik niet uit te leggen natuurlijk. Zelfs al had hij het bij Real niet kunnen redden dan zijn er nog genoeg clubs daaronder! Nee die jongen heeft zijn talent verprutst door een combinatie van te veel geld op een jonge leeftijd en volgens mij een vrij laag iq en slechte begeleiding. Als een de Ligt dadelijk naar Bayern zou vertrekken zou dat begrijpelijk zijn bijvoorbeeld want die clubs halen alleen talenten waar ze het echt in zien zitten!

17 juli 2017 om 15:36

En hoeveel Nederlanders die niet jong zijn vertrokken bij hun Nederlandse club spelen momenteel bij Chelsea, Real of City? Dat terwijl de groep die gebleven is vele vele vele malen groter is.

17 juli 2017 om 15:42

@finalvoetbal:

"maar wie is er nu echt doorgebroken bij de club zelf?"

De enige die ik kan bedenken is Tim Krul.

Maar kijk nou eens naar een jongen als Jeffrey Bruma. Die is op z'n 15e naar Chelsea gegaan. Wat zou er zijn gebeurd als hij netjes tot z'n 24e bij Feyenoord was gebleven? Denk je dat hij dan nu bij een grotere club zou spelen dan Wolfburg? Ik denk het niet. Maar hij kon wel al op z'n 19e zeggen dat hij in de Premier League en in de Bundesliga gespeeld had. Da's ook wat waard.

Geld zal wellicht een belangrijke drijfveer zijn geweest toen hij naar Chelsea ging, maar in zijn geval is Chelsea ook een keuze voor het avontuur geweest.

17 juli 2017 om 15:48

Dom voorbeeld, die stap naar Wolfsburg heeft hij kunnen zetten omdat hij zijn verloren jaren recht heeft kunnen zetten bij PSV (zou jij toch moeten weten gezien je icoontje). Was hij bij Feyenoord gebleven had hij die stap al veel eerder kunnen maken

17 juli 2017 om 15:53

@mr.eko:

Maar als hij als jeugdspeler bij Feyenoord was gebleven, dan zou hij dus hoogstwaarschijnlijk niet bij PSV terecht zijn gekomen. Dan was hij dus ook niet twee keer landskampioen geworden en had hij niet in de Champions League gespeeld.

Stel dat je mag kiezen:
- Als tiener al in de Premier League en Bundesliga spelen. Vervolgens twee keer kampioen van Nederland worden met Psv. En dan op je 24e naar Wolfburg.
- Gewoon bij Feyenoord blijven en een jaar of vijf in de eredivisie spelen. Intussen alleen een KNVB-Beker winnen. En dan op je 24e, of misschien 1 of 2 jaar eerder, naar Wolfsburg.

Zeg het maar...

17 juli 2017 om 16:40

@mr.eko,

Bruma speelde toen hij 19 was al in de Bundesliga. Daar heeft hij 2 seizoenen op huurbasis gespeeld. Wel vreemd dat die jaren volgens jou verloren jaren zijn, maar alle positieve ontwikkeling van de speler volledig toe te schrijven zijn aan de speeltijd in de Eredivisie.

Veel mensen verliezen gewoon het realisme als het gaat om dit onderwerp. De positieve voorbeelden hier via Nederland worden als de standaard aangenomen en de ogen lijken stelselmatig te worden gesloten voor alle mislukkelingen hier.

In het item over Peeters zijn vertrek in 2014 zei o.a. een fanatieke Ajax supporter van hier destijds al duidelijk dat Peeters geen toptalent was, zeker niet bij de uitblinkers van zijn teams behoorde en dat hij twijfelde of Peeters het bij Ajax uberhaupt zou gaan redden. Zo'n enorm toptalent was het destijds al niet, dus dat zijn eerste verhuurperiode niet bij een grote topclub zal worden is in dat opzicht weinig verrassend.

17 juli 2017 om 15:58

Is gescout op een toernooi.
Toen Real bij mink aankwam was niemand daar echt rouwig om.stond niet bepaald bekend als een top talent binnen de ajax opleiding.op dat toernooi na blonk hij nooit uit. dat zal die jongen zelf ook wel weten/gevoelt hebben .

Dus snap hem wel.

18 juli 2017 om 00:18

Wat dom van NEC zeg, je zit met kadioglu in je maag die weg wil je krijgt een top vervanger aangeleverd en dan weiger je.. niet echt slim

Ik dacht dat hij het best goed deed bij Real, maar dat valt dus flink tegen. Achteraf is het altijd makkelijk, maar bij Ajax had hij meer kansen gekregen. En ook uitlenen via Ajax gaat vaak wat makkelijker.

17 juli 2017 om 15:16

Dus jouw suggestie is gewoon blijven hangen op de toekomst ook al heeft Ajax niet genoeg vertouwen in je ??
Ajax wou hem destijds geen contract geven en Real Madrid wel.

17 juli 2017 om 15:49

Ajax gaf destijds geen contracten aan spelers van 16 jaar. Hij wou dus perse een contract (geld) iets wat hij bij Ajax niet kreeg en bij Real wel. Als hij echt goed was, had hij zeker een contract gekregen. Dus dat had niks meer vertrouwen te maken maar met beleid.

17 juli 2017 om 15:50

Omdat ze een beleid hanteren vanaf een bepaalde leeftijd een contract. Heeft weinig met vertrouwen te maken eerder met het beleid. Het is wel duidelijk dat ke zomaar wat roept

Al die reacties hier... Ze zeggen toch niet dat hij te slecht, alleen dat zo'n speler veel speelminuten nodig heeft om te ontwikkelen en dat kunnen ze hem niet geven doordat ze genoeg spelers op die plek hebben. Hij heeft een jaar niet gespeeld door de FFP maar liet tegen Ajax U-19 toch wel zien dat hij er wel iets van kan (volgens jullie helemaal niets). Ik kijk heel veel wedstrijden vd jeugd van Real en ik weet dat het gwn een talent is alleen wordt je niet zoals in NL al sneller een kans gegeven. Hij gaat wss niet doorbreken maar komt wel bij een betere club dan NEC, dat is zeker

Van dat hotseknots voetbal in de JL wordt dit talent toch niet beter! Voor de speler zou het goed zijn om ervaring in de eredivisie op te doen. Betere spelers en daar wordt ook veel beter gevoetbald, het gaat een tandje sneller en er wordt slimmer gespeeld. Bij Real zijn ze de weg kwijt, je gaat deze jongen toch niet in de JL ervaring op doen, wie bedenkt dit!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Jong Ajax7935
3.NEC7436
5.Jong PSV6422
Voor de complete stand: Jupiler League
SpelersPositieW
Joris DelleKeeper00
Maarten PaesKeeper00
Van DuinKeeper00
Joshua SmitsKeeper00
Guus JoppenVerdediger00
Mart DijkstraVerdediger00
Ted van de PavertVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Manchester United is bereid om diep in de buidel te tasten voor Toni Kroos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren