Woede om transfer Bonucci: ‘Of je gaat naar het buitenland, of je blijft hier’

Maandag, 17 juli 2017 om 15:35

Veel aanhangers van Juventus kunnen nog steeds niet geloven dat Leonardo Bonucci voor ongeveer 42 miljoen euro de overstap heeft gemaakt naar AC Milan. Waar Alessandro Del Piero eerder al zijn verbazing over de transfer uitte, vertelt nu ook Luciano Moggi, oud-directeur van de Oude Dame, dat hij perplex was toen hij het nieuws hoorde.

“Een goede deal van Milan, hij is de beste verdediger in Italië van dit moment”, aldus Moggi in gesprek met Tuttosport. “Waarom hij vertrok bij Juventus? Het is duidelijk dat er iets is voorgevallen tussen hem en de coach (Massimiliano Allegri, red.). Maar ik had hem nooit aan Milan verkocht, want dat is een directe concurrent.”

“Bonucci naar Milan?! Ik kon het in eerste instantie niet geloven, als ik eerlijk ben”, vervolgt de oud-sportbestuurder. “En ik zou Bonucci nooit aan Milan verkopen. Ze hebben me verteld dat zijn vrouw niet naar het buitenland wilde. Ik had gezegd tegen Bonucci: ‘Of je gaat naar het buitenland, of je blijft hier. Je moet niet met ons sollen. Punt uit.’”Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door dutch_cfc)

Precies ik zou bonucci nooit hebben verkocht aan een club in italie, en hadden ze vorig seizoen geen bod van 60 mil afgewezen?

17 juli 2017 om 16:16

Uiteindelijk zijn de (goede) spelers de baas. Als je hem nu laat zitten, kan hij zijn contract uitdienen en vervolgens vang je dan helemaal niets meer. Helaas de realiteit.

17 juli 2017 om 16:27

Bonucci wou per se in Italië blijven zijn zoon is ziek daarom wou hij niet weg ui Italië.

17 juli 2017 om 18:00

Dat klinkt al een zeer plausibele verklaring. In dat geval moeten men ophouden hierover te klagen, dan had Juve hem maar binnenboord moeten houden. Waarruzie ontstaat lijtk het me sterk dat er maar eentje schuldig is. Elke speler heeft het recht in het geval van een ziek gezinslid zijn land niet te willen verlaten.

42 miljoen is mooi bedrag voor iemand van 30jaar, Juve zal toch beter zijn dan Milan met of zonder hem. De concurrenten zijn As Roma en Napoli en zeker niet de clubs uit Milan.

17 juli 2017 om 15:43

Ik zie AC Milan op korte termijn best voor problemen zorgen daar bovenin. Ze hebben goed ingekocht. Echter begrijp ik ook wel de twijfel. Zij moeten het nog laten zien. En nu ze zowat een gehele elftal hebben gekocht is de vraag hoe zij zich aan elkaar gaan aanpassen.

17 juli 2017 om 15:49

Nou....

zou dat niet zo snel meer zeggen. Zeker AC schat ik hoger in dan Roma/napoli als dit echt een team wordt. En ook Inter gaat weer extra geld uit geven, en heeft op papier al flink wat kwaliteit.

Maar als AC nog een echte top spits er bij weet te halen (wat ik zonde vind van Baca) zijn ze gevaarlijk. En het probleem is dat ikjuve voor 42 miljoen niet iemand zie halen met de zelfde kwaliteiten als Bonucci.

Er zijn hoe dan ook maar weinig spelers van dat niveau. Gezien ik hem op dit moment bij de top 3 van de wereld schat op zijn positie.

17 juli 2017 om 16:29

Alleen Bonucci zou bij Napoli in de basis kunnen. Milan gaat echt niet zo goed doen als mensen denken ze hebben een heel nieuw eerste elftal gekocht. Tegen de tijd dat het loopt is het te laat en je hebt ook nog dat het zomaar kan zijn dat meerdere spelers floppen zoals we bij Spurs zagen na het vertrek van Bale.

17 juli 2017 om 16:39

Daarom zeg ik ook als het een team zal worden.

Maar er zou wel meer basis staan dan Bonucci. Romagnoli en Donarum waren er dan wel al maar zijn zeker wel goed basis waardig voro Napoli. Vind Alleen Koulibaly wel beter maar de plek er naast niet.

Roedriquez is ook heel sterk voor op links en niet minder dan wat er bij Napoli loopt.

zo ook het middenveld met Biglia, Kessie en Boneventura. Ja Hamsik is bij Napoli een echte topper en zal niet er uit gaan. Maa de 2 controleurs er achter zijn niet direct of veel beter dan deze van Ac.

Maar inderdaad het moet nog maar e geheel worden! Maarhet isuit eindelijk bij Chelsea, City en PSG bijv ook gelukt.

Toch wel opmerkelijk te noemen inderdaad. Ik had hem stiekem bij Chelsea gezien. Maar AC Milan is de laatste club waar ik had verwacht dat ie naartoe zou gaan.

Ik vind het ook opmerkelijk hoe Donnarumma werd uitgejouwd door de Milan supporters omdat hij zijn contract niet wou verlengen en Leonardo Bonucci die Juventus ''verraad'' voor Milan als held wordt ontvangen. Blijft toch opmerkelijk soms voetbal & supporters.

17 juli 2017 om 15:45

Omdat ze daardoor Juve zwakker maken, en omdat ze hun club sterker maakt? Dat is toch logisch dat ze fans hem als een held gaan ontvangen? De beste verdediger van Italiê dat naar jouw club komt, dan ga je hem toch niet uitjuichen :D

17 juli 2017 om 16:11

Nee maar het is wel behoorlijk hypocriet als je met termen als verraad en dergelijke gaat zwaaien, maar dan een Bonucci met open armen ontvangt. Als je die 'waarden' echt zo hoog in het vaandel draagt dan juich je hem niet toe.

Persoonlijk respecteer ik een speler zijn keuze altijd want in de voetbalwereld kan het allemaal heel snel keren.

17 juli 2017 om 18:36

Voetbalsupporters zijn altijd hypocriet als het om hun eigen club gaat

17 juli 2017 om 22:56

Ik heb gezien/gelezen dat hij een gentlemen's agreement had met Juventus om in Italie te blijven ivm zijn zieke zoon en vrouw in Italiã« wouden blijven. Ik was hier niet op de hoogte van. Nu snap ik zijn keuze beter dat hij voor AC Milan koos. Want anders was hij sowieso naar het buitenland verkast.

Achja wat milan ook uitgeeft, Juve zal ze dik voor blijven. Milan gaat min 1 seizoen nodig hebben om alle aankopen te laten aarden. Juve daarentegen niet en zal dus weer dik de scudetto winnen.

17 juli 2017 om 16:31

haha grapjas. Ik zou op de markt gaan staan met je glazen bol, brengt je misschien nog geld op ook

18 juli 2017 om 02:11

Of Milan gelijk om het kampioenschap zal gaan spelen of niet gaan we wel zien. Want zoals meerderen hierboven al hebben vermeld is dat ze een compleet nieuw elftal gekocht hebben. En nee dit betekend echter niet dat er meteen geweldige resultaten behaald zullen worden! Alhoewel ik zelf wel het gevoel heb dat het helemaal goed gaat komen met onze club. We hebben er lang genoeg op moeten wachten op deze grote schoonmaak! Wat betreft de kans op het kampioenschap voor Milan moeten we gewoon lekker afwachten tot december en dan pas kunnen we erover speculeren.

Moggi moet gewoon helemaal zijn mond houden als het om voetbal gaat. Dat die man uberhaupt nog een interview mag geven met zijn maffia praktijken.

Bonucci wil niet naar het buitenland omdat zijn zoontje ernstig ziek is en hij dus graag bij hem in de buurt wil blijven in Italië. Als je dan per se weg wil bij Juve is Milan de logische optie (turijn en Milaan liggen niet ver van elkaar).

Is niet de eerste keer dat een topspeler vertrekt naar een concurrent in Italië, Inzaghi voor 37 miljoen in 2001, Vieri in 1999 , Crespo in 2000, Rui Costa, Batistuta. En zaten Moggi en Del Piero te klagen bij Higuain vorig jaar, vind het allemaal maar een beetje hypocriet.

17 juli 2017 om 16:09

Laten we Zlatan niet vergeten

17 juli 2017 om 18:19

Gek genoeg is het in Italië vaak voor gekomen dat een speler voor FC Internazionale, AC Milan & Juventus hebben gespeeld.

17 juli 2017 om 18:34

Leuk feitje, de oprichter van Juve was erg goed bevriend met de opdrichters van Milan en heeft af en toe zelfs voor Milan gespeeld.

Het is ook opvallend hoe enkel Buffon en Barzagli hem hebben uitgewuifd. Marchisio liket een instagram bericht gericht tegen Bonucci en Mandzukic zegt enkel dat het zogezegde verhaal over de CL finale van hem fake is maar zwijgt verder over Bonucci. Er zat duidelijk meer dan 1 haar in de boter omtrent Bonucci, dan begrijp ik de beslissing van de club wel.

Laat die gast lekker zelf bepalen wat hij doet. Hij zal ook niet gaan janken als een supporter een ander werk gaat zoeken. Hij voetbalt voor zichzelf en om geld te verdienen en niet om die doorgesnoven junkies in het publiek tevreden te houden. De vergelijking maakt niks uit want werk is werk klaar!

Zouden de mensen de transfer van Pirlo vergeten zijn?

17 juli 2017 om 16:21

Pirlo werd door Inter geruild tegen een speler van Milan. Net als Seedorf. Gesloten beurzen. Milan is daar toen niet slechter van geworden zullen we maar zeggen

Als er een speler is waar ik hekel aan heb, dan is dat Bonucci wel. Heb hem nooit goed gevonden, hij is een Italiaanse verdediger, die niet kan verdedigen. Ergerde me ook elke keer als ik naar Juve keek. Lompe tackels, diepe ballen die nooit aankomen(1 op 100). Ben blij dat hij weg is, nu is er ruimte voor Rugani die een hele grote gaat worden, klassieke Italiaanse verdediger net als Barza en Chiello. Forza Juve!

17 juli 2017 om 16:35

Wauw... eindelijk iemand met wie ik het 1 0 0 % eens ben!! Vele juventini verklaarde me voor gek maar Dybala ik volg u mening helemaal!

17 juli 2017 om 16:44

Wowww..

Ik vond deze man afgelopen jaar zelfs beter dan Chielini! Was juist geweldig. Ja hij begon heel zwak toe hij er net was en duurde even. Maar afgelopen 2 jaar was hij gewoonvanwereld niveau, en misschien wel d beste verdediger die er was.

Enige voordeelhier aan is inderdaad dat Rugani nu meer minuten zal kunnen gaan maken! Hoop ook wel dat hij meer basis zal komen dan Barzagli en Benatia.

17 juli 2017 om 16:51

Vond hem zeker niet beter als Chiellini. Bonucci had gewoon soms een grotere up.. maar als hij slecht waw was hij echttt slecht. Chiello was altijd een rots. Bonucci was ook enkel zo standvastig omdat hij jongens als Giorgio,Gigi en Andrea bij zich had. Dat gaat de reden zijn waarom ik denk dat het bij Milan niet gaat lukken voor Bonucci.

Ik heb de aanhangers niet gehoord toen Pirlo naar Juventus ging en nu het omgekeerd is gaat ze zeuren...

17 juli 2017 om 16:36

Bij Pirlo was ik ook niet tevreden hoor. Heb altijd gevonden dat ze gewoon moesten gebruiken,leegpersen gelijk een citroen en weg ermee. Is gebeurd. Maar zie m niet als een Juventino

Beetje hypocriet ;-) Ze trekken zelf wel de halve Serie A leeg. Ik noem een Higuain, ik noem een Pjanic...

17 juli 2017 om 16:52

Ja.. wie nog?

17 juli 2017 om 21:50

Buffon, Bonucci, Chiellini, Dybala komen zo uit mijn hoofd ook van andere Serie A clubs.

17 juli 2017 om 20:57

2 spelers = halve serie A, jou hoeven we ook niet serieus te nemen.

Van Italiaanse vrienden hoor ik dat er in de rust in Cardiff iets ie gebeurd..Alves,Bonucci,meerdere spelers.. Wat is er waar van dat gerucht/verhaal?

17 juli 2017 om 21:49

Het fijne zullen we er nooit van weten. De geruchten die ik opving waren dat Bonucci en Allegri het aan de stuk kregen omwille van het feit dat Bonucci wou dat Barzagli gewisseld werd omdat hij moeite had met de snelle jongens van Real. Dybala zou een 'tik' van Bonucci ontvangen hebben omdat hij als een natte dweil speelde na zijn gele kaart. Buffon zou tussenbeide gekomen zijn. Maarja wat is er van waar natuurlijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1674 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Lazio6436
7.Atalanta5216
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Leonardo BonucciVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

52 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 april
Mocht Luis Enrique de nieuwe manager van Arsenal worden, dan mogen de supporters van de club een spectaculaire transferzomer verwachten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren