Update: ‘Het ziet ernaar uit dat St. Juste hier niet lang meer is’

Maandag, 17 juli 2017 om 18:52

Feyenoord is op zoek naar defensieve versterkingen en komt volgens diverse media uit bij Jeremiah St. Juste van sc Heerenveen. De landskampioen moet echter diep in de buidel tasten. De twintigjarige verdediger heeft nog een contract tot medio 2018, maar de Friezen hebben de eenzijdige optie om de verbintenis met twee seizoenen te verlengen. De zaakwaarnemer van St. Juste zegt tegenover De Telegraaf dat zijn cliënt en Feyenoord al een akkoord hebben bereikt. "Het is nu echt aan de clubs’’, zegt zijn broer en zaakwaarnemer Yoshua St. Juste. "Hij heeft een heel goed gevoel bij Feyenoord.’’

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Jeremiah St. Juste is goed genoeg voor Feyenoord


Gerelateerd

164 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Zou een mooie aanwinst zijn! Snel, twee benig en jong. Kan goed verdedigen al moet ik dat nog een heel seizoen zien.

17 juli 2017 om 14:08

Precies ja! Als dit zo zou zijn, maakt me dat heel blij! Beter dan de wat houterige en hardere verdediger die Luckasson is. Daar hebben we er al 2 van met Verheijden en Bottegin.

Ik vind dit echt een enorm overschatte verdediger (moet echt geen ruimte in de rug hebben) die waarschijnlijk aardig wat kost.
Kan Feyenoord nou echt niet iets fatsoenlijkers in het buitenland halen?

17 juli 2017 om 12:47

@cees:
Waarom maar uit het buiteland? Juist mooi dat 1 van de grotere talenten zo binnen Nederland blijft. Anders gaat hij naar het buiteland en dat is ook niks.

Maar is tegenwoordig de vaste one liner (feyenoord en buitekland).

Dit zou gewoon een hele goede aankoop zijn. Een verdediger die ook kan opbouwen, plus juist wel met ruimte in de rug kan spelen. Gewoon eengoede snelheid heefthij.

17 juli 2017 om 13:06

Want Botteghin en VdH zijn natuurlijk absolute meesters met ruimte in hun rug . Er is geen verdediger die in zijn eentje zijn absolute klasse kan laten zien, je bent als cv altijd afhankelijk van je partner. En wat nou het buitenland, niet alles vanuit het buitenland is goud. Heel makkelijk om een Sanchez en Dolberg te noemen als voorbeelden ( want daar komt al dat gezeur om scouten in het buitenland vandaan), maar daartegenover staan tientallen voetballers uit het buitenlande die niets toevoegen.

17 juli 2017 om 14:12

Escude, Chivu, Trabelsi, Maxwell, Moreno, Alex, Arias, Rosales etc. Etc. Het is echt niet dat alleen Sanchez en Dolberg er nu voor zorgen dat mensen denken dat je ook in het buitenland kwaliteit aan kan trekken hoor.

17 juli 2017 om 16:28

Denk dat veel leden die dit roepen een aantal jaartjes jonger zijn dan ik, die weten niets van je eerste vier namen. Alsof de gemiddelde voetbalfan uberhaupt zover kijkt, bijna een ieder ze mening is gebasseerd op het meest recente seizoen. Ik denk idd dat de meeste mensen nu roepen om buitenlandse spelers gezien het succes van het afgelopen jaar. Prima, is natuurlijk logisch, ik zeg enkel dat we niet door moeten slaan of zomaar wat moeten gaan roepen.

17 juli 2017 om 16:37

Saidi, gibbs, graff, tininho, leonard, Bandalovski, ostlund... en dan noem ik nu alleen nog maar verdedigers van mijn clubje. En niet dat het bij Ajax en psv altijd raak is. Voetballers als zanka en ogerearu (of hou die Bask ook alweer mocht heten) waren ook niet bepaald geweldig. Feyenoord heeft in ieder geval een slechte historie met tropische verassingen (ligt natuurlijk ook aan de scouting)

17 juli 2017 om 16:57

@bow, haha legends, die namen die je opnoemt! Wauw, wat waren dat tijden! Gibbs en bahia achterin. De 2 sprinkhanen werden die genoemd, wat konden die springen! Met emerton, van gobbel op de vleugels etc etc. Ach, zo heeft elke club wel zijn binnen- en buitenlandse missers gehad. Ik juich over het algemeen wel toe als nlse clubs het durven om jonge nlse voetballers aan te trekken.

17 juli 2017 om 17:53

Gibbs en bahia met emerton en vGobbel op de vleugel? Jij haalt echt aardig wat door elkaar

17 juli 2017 om 18:40

zijn die dan nog van ervoor?

17 juli 2017 om 19:36

Emerton en V Gobbel waren 2 rechtsbacks. Links had je toen tininho of rzasa. In de tijd van die 2 waren bahia en gibbs er nog niet.

18 juli 2017 om 01:08

VGobbel speelde zn laatste noemenswaardige wedstrijd voor feyenoord in 1997, rechtsback inderdaad. Emerton kwam pas in 2000, ook rechtsback. Ginbs kwam in 2004 toen Emerton alweer weg was. Bahi kwam in de zomer van 2005, toen Gibbs al geen wedstrijden meer speelde bij Feyenoord in de basis. Neemt niet weg dat Feyenoord in die tijd bol stond van de (zeer) middelmatige buitenlanders, al is Emerton in mijn ogen nog steeds een van de beste rechtsbacks die ik ooit bij feyenoord rond zag lopen.

17 juli 2017 om 13:15

Noem eens een verdediger die wel goed is met ruimte in hun rug? Als die er al zijn spelen ze in de absolute top

17 juli 2017 om 13:28

Sanchez.

17 juli 2017 om 13:31

Sanchez zet graag druk naar voor op de bal dit kan in de ED maar op hoog niveau wordt je zo uitgespeeld

17 juli 2017 om 13:46

Sanchez: Is eengoed everdediger, maar niet direct beter dan een Stjuste ment ruimte in zijn rug.

Ik denk dat St juste zelfs sneller is zelfs. Maar Sanchez is juist ook een sloper ala Boteghin (wel sneller dan hem). Maar niet zo geweldig met ruimte in zijn rug.

17 juli 2017 om 13:46

@ barca_001

Hebben we gezien in de Europa league inderdaad...

Ik ben het eens met ceesje. Feyenoord moet beseffen dat ze Nederland gaan vertegenwoordigen in de Champions League. Daarin kun je niet aankomen met halfbakken verdedigers als van der Heijden en Botteghin.

17 juli 2017 om 14:10

@frits:
Wel met Viergever, of Isimat, Schwaab om maar wat te noemen?
Bothegin zelf is gewoon 1 van de beste 3 verdedigers binnen Nederland. staat altijd goed en dekt zijn man heel kort en onderschept heel veel.

Nee het is geen CL niveau, maar mocht dat wel zo zijn zouden ze ook niet in NL spelen.

17 juli 2017 om 14:13

En daarom wil Feijenoord St. Juste en b.v. Barcelona Sanchez?
Natuurlijk moeten bij Sanchez de schoonheidsfoutjes er nog uit,
maar om hem (bijna?) op 1 lijn te plaatsen met St. Juste? Alle-
en de hoeveelheid tegengoals van Heerenveen wel eens bekeken?
Als Feijenoord dat eens gaat doen, bedenken ze zich wel tweemaal
om de zwaar overschatte St. Juste te nemen. Zijn betere positie is
trouwens meer middenvelder dan verdediger. Maar als de lat bij
Feijenoord niet zo hoog ligt, kunnen ze hem wel nemen. Als
breedteaankoop dan....

17 juli 2017 om 14:14

Wauw Capis, St Juste gelijkstellen aan Sanchez? Sanchez heeft vaak genoeg alle gatrn dicht zitten lopen en Ajax speelt met een véél hogere lijn dan Feyenoord, in ieder geval afgelopen seizoen. Prima dat je de aankoop van je club verdedigt, vind St. juste zelf ook een prima verdediger en goede aankoop voor Feyenoord, maar wel eventjes realistisch en objectief blijven alsjeblieft.

17 juli 2017 om 14:20

@pinko:
Je leest ook alleen wat je wil lezen... pfffff

Ik zeg toch letterlijk Nergens dat St Juste net zo goed als Sanchez. Alleen wel met ruimte inde rug. Zeg vervolgens ook juist dat Sanchez een echte sloper is!

Maar om dan ook nog zo'n trieste sneer uit te delen over dat Feyenoord de lat niet zo hoog legt zegt genoeg over dat het geen zin heeft om een discussie te starten.

Sanchez vind ik juist ook een topper. Ook al speelt hij bij Ajax, maar ikben blijd at dat soort gasten hier spelen! Maar ook St Juste kan gewoonnog een stap maken na Feyenoord. Wanthij heeft gewoon talent.

17 juli 2017 om 14:22

@shorty:
Het zelfde als hier boven!
Ik zeg nergens dat hij net zo goed is al Sanchez. Dat vind ik ook niet, maar heb het puur over met ruimte in de rug. Gezien hij juist voetballen en kwa snelheid wel goed is St Juste.

Maar het fysiek en het man uitschakelen vind ik juist geweldig bij Sanchez. Niet zo aangevallen allemaal gelijk jongens

17 juli 2017 om 14:28

Ja ik doelde ook op ruimte in de rug, want Sanchez bewijst namelijk heel het seizoen al op hoger niveau dan Feyenoorders en Heerenveners gaten dicht te kunnen lopen op snelheid. Sanchez is absoluut niet traag.

17 juli 2017 om 14:47

@shorty:
Dan moet jij het ook even objectief houden..

Sanchez bewijst al eenheeljaar op eenhoger niveau?
Welk heel jaar dan... ? Die 4 extra wedstrijden van Ajax in de EL tegen Schalke en Lyon. Waar er 2x ook nog eens kantje boord was en ze ook veel tegen kregen. en toen uit eindelijke tegen een Manu ook de mand vielen net als Feyenoord?

Sanchez is een goede speler, echt dat geloof/vind ik ook! Maar ook jij kan doorslaan met hoe geweldig hij nu al is.

17 juli 2017 om 14:56

Sanchez viel absoluut niet door de mand tegen United hoor, Ajax kon aanvallend gewoon niets uitrichten. Maar prima joh, dan blijf je bij je eigen standpunt, mij best. Botteghin en van der Heijden hebben zich alleen maar in de ED bewezen, in Europa was het niet veel. St. Juste heeft zich nog helemaal niet bewezen op redelijk niveau over langere tijd. Sanchez wint de CL van Zuid Amerika en speelt direct aansluitend een topseizoen voor een nieuwkomer in een ander land. Het gaat mij er niet om dat Sanchez geweldig is zoals jij het interpreteert, ik zeg alleen dat Sanchez op een degelijk niveau al wel heeft laten zien met ruimte in de rug te spelen. Vormde lang zat een koppel met Viergever, waarbij hij alle gaten dichtliep. Als jij dat niet zo ziet is dat prima, maar dan gaan wij ook niet verder komen in de discussie.

17 juli 2017 om 16:34

Sanchez was ook al goed in de zuid Amerikaanse versie vd CL. Ook dat is geen onaardig niveau, sterker nog toen werd hij al gescout door talloze clubs. Godzijdank koos hij voor Ajax. Sanchez was de beste man van Ajax in de kuip. Check die wedstrijd maar goed na! Hij heerste!!! Enige reden waarom Ajax niet verloor. In de arena was Feyenoord gewoon bagger en hoefde de Ajax verdediging amper wat te doen.

17 juli 2017 om 17:02

@shorty1991, ik ondersteun een groot deel van je mening, maar ben het er niet helemaal mee eens. Juist in de El vielen Botteghin en vdheijden door de mand! Ze hebben laten zien in de nlse competitie leuk mee te kunnen doen, maar zodra het een niveautje hoger is, kraken ze al!

17 juli 2017 om 17:42

Nogmaals, kijk vooral naar de tegengoals van Heerenveen en
het verdedigen van St. Juste over het hele seizoen. Dan kom je
tot een andere conclusie. En de hoogte van de lat was met een
knipoog;-))).

17 juli 2017 om 19:10

Ik vond de eerste seizoenshelft afgelopen jaar st Juste een van de weinige lichtpunten bij Heerenveen. En om alle tegendoelpunten op 1 centrale verdediger te schuiven vindt ik helemaal een argument van niks. Ik denk dat hij wel degelijk een stap hoger moet gaan spelen om zelf ook weer beter te worden

17 juli 2017 om 20:17

@ maradungatje Dat zeg ik toch ook juist, dat Botteghin en van der Heijden enkel in NL goed genoeg waren? Zelfs de meeste Feyenoorders erkenden dat je hiermee Europees niet aan kan komen en dat Kongolo en Karsdorp met hun snelheid alles verbloemden.

17 juli 2017 om 13:17

Feyenoord heeft weer geld en lijkt gelijk weer aardig op de oude toer te gaan wat betreft aanschaf spelers. De namen die nu genoemd worden (haps, st. Juste) en de aanschaf van Boetius, zijn aardige Nl'se spelers, maar toch niet het niveau dat je moet gaan nastreven als je om kampioenschap mee wil blijven doen. En helemaal niet tov de prijskaartjes die eraan hangen.

17 juli 2017 om 13:25

@inkemonta:

er is weer een nieuwe hype hoor online. Feyenoord/van Geel heeft geld en kan daar niet mee overweg gaan.

Wie moeten ze dan halen? Die ook zoveel kosten? die vind je niet. Voorlopig heeft Feyenoord met dit type spelers het kampioenschap binnen gehaald.

Sterker ik vind een vd Heijden normaal gesproken zelf minder dan st Juste. Haps halen ze ook niet dus snap niet waarom die er bij komt. Maar St Juste is gewoon een hele goede aankoop voor een Feyenoord!

En de oude toer van feyenoord was juist tropische verassingen halen overal en nergens vandaan. En daarmee kwamen ze in de shit. Dus lijkt niet eens op de oude toer....

17 juli 2017 om 13:55

Het woordje hype overal opplakken is een hype op zichzelf Capis En nja is toch ook wel aardig zo wat v. Geel betreft? Met dit type spelers hebben ze namelijk niet het kampioenschap behaald. V. Geel heeft vooral op de Nl'se markt (spelers direct vanaf Nl'se subtop club) aardige missers gemaakt voor te veel geld: Kramer, Vejinovic, Boetius, Immers, Tapia. Eigenlijk zijn alleen Bottegin en Toornstra voltreffers geweest waar een transferbedrag voor is betaald vanuit de nl'se subtop. En v.d. Heijden is idd mooie transfervrije voltreffer geweest ( dus stuk minder risico dan die 5 mil? die st. Juste moet gaan kosten). De spelers die vooral het kampioenschap hebben binnen gesleept zijn eigen jeugd en meer ervaren jongens die voor weinig geldvanuit de buitenlandse competitie kwamen. Vorig jaar hebben ze die jongens nog gevonden en jij beweert dat je die dit jaar niet meer kan vinden? Kan veel gebeuren in een jaar dan.

17 juli 2017 om 14:07

@inkemontana:
Jones, vonden ze ook binnen Nederland.

Boetius is eigen jeugd gewoon..
Immerkan je vinden wat je wil, maar wa sonder Koeman een hele goede aankoop. En had cijfers waar je u tegen zegt. Tapia kan je nog niet afschrijven.
En ook Kramer was gewoon degelijk, en is zeker belangrijk voor ze geweest.

En niemand had verwacht dat Jorgensen het zo goed zoud oen hier. Dus misschien doet St Juste het wel net zo. Maakttoch geen moer uit waar ze vandaan komen? Als ze maar goed genoeg zijn, en die potentie heeft deze jongen zeker.

17 juli 2017 om 14:09

Dat is geen hype, dat is een reputatie die van Geel al heeft sinds zn tijd bij Ajax. Die die ook elke keer weer bevestigd. Hij shopt gewoon bovengemiddeld veel bij de subtoppers in de ED. Het is niet zo alsof je in Zuid Amerika of Scandinavie niet voor hetzelfde geld dezelfde kwaliteit kan halen.

Dat is geen kritiek op feyenoord maar t valt wel op.ik denk verder dat St Juste een prima speler is hoor.

17 juli 2017 om 14:11

Inke, Boetius? Het seizoen is amper begonnen hahaha. Immers had zijn waarde, enkel laatste seizoen was het klaar. Kramer is dan niet de beste teamspeler, maar scoren heeft hij alrijd gedaan. Veji is een miskoop, maar dat zei ik al vanaf de start en Tapia schrijf ik persoonlijk nog niet af. Maar goed, Boetius noemen in deze is al een grap opzich.

17 juli 2017 om 14:51

Bedoelde Bilal ipv Boetius natuurlijk. Pakte even de verkeerde naam omdat ik Boetius in de eerdere reactie ook al noemde. Foutje, moet kunnen. @capis Jones was inderdaad ook zo'n mooie transfervrije voltreffer. Dat zijn nou juist net voorbeelden die ik niet bedoel (te duur subtop spelers aanschaffen). Immers, Vejinovic en Kramer dat is materiaal wat niet kampioenswaardig is. Tapia niet afschrijven mag, maar ik zie niet wat die nog gaat toevoegen. Zoals LucasAndersen zegt, de reputatie van Nl'se subtop spelers voor een te hoge prijs aanschaffen had v. Geel al bij Ajax. Wat dat betreft heeft hij het een stuk beter gedaan met spelers die hij vanuit buitenlandse competities heeft gehaald afgelopen jaar. Ik zie in st. Juste meer een nieuwe Bilal verschijnen, maar we zullen zien wat hij voor jullie gaat brengen.

17 juli 2017 om 16:33

Ik vind het makkelijk om direct je "oud" spelers af te vallen, omdat je als club in een andere positie zit. Toen we ze aantrokken waren het goede en logische aankopen. Ze hebben hun waarde gehad, dan doel ik op Immers en Kramer. Absoluut geen fan van beiden, maar om ze nu te kleineren vanwege onze meest recente successen is niet fair. Als je een op een dag een groter huis kan kopen ga je toch ook niet je eerste huisje volledig afbranden, simpelweg omdat je "meer" kan veroorloven.

17 juli 2017 om 19:15

Wat je zegt: dezelfde kwaliteit voor hetzelfde geld halen in het buitenland. Dan heb ik liever iemand uit de nlse competitie

17 juli 2017 om 19:40

Nee markerazzi, dat zeg ik nergens, goed lezen he. Ze haalden duidelijk hogere kwaliteit voor vaak ook nog minder geld uit het buitenland. (Elia, Kuijt, Berghuis, Jorgesen bijv.)

17 juli 2017 om 13:29

Overschat waarom? 75 wedstrijden op je twintigste in de eredivisie is hartstikke prima. Verder hoor ik veel mensen dat hij te klein is? Ook wat vreemd. Oké hij is niet de grootste maar wereldverdedigers als Ramos en Thiago silva zijn nou ook niet bepaald groot(183). Hij heeft een geweldige sprongkracht en is daarom in de lucht gewoon nog prima. Verder denk ik dat hij met zijn snelheid heel complementair zal zijn aan de lange en ietwat trage Botteghin.

17 juli 2017 om 13:41

nee, met van der heijden en Botteghin heb je 2 spelers die met ruimte in de rug kunnen spelen....st Juste kan dat juist wel! Voetballend sterk en snel....

17 juli 2017 om 14:01

Slecht met ruimte in de rug? Als Botteghin en vd Heijden bij Feyenoord niet door het ijs zakken qua ruimte in de rug zal st Juste dat zeker niet doen.

17 juli 2017 om 14:07

Vorige week toonde men nog interesse in die verdediger van AS Monaco, die echter naar Duitsland vertrok. We moeten niet doen alsof Feyenoord het buitenland negeert want dat is gewoon onzin. Vorig jaar kwam toch ook uit het niets ene Jorgensen? Goede talentvolle verdedigers zijn gewoon schaars, ook in de rest van Europa. Iedereen loopt wel te miepen: haal iemand uit het buitenland maar niemand noemt ook maar een naam.. Waarom zou je je ogen sluiten voor Nederlands talent? St. Juste, Haps of een van Drongelen hebben allemaal het talent om mee te kunnen bij een Nederlandse topclub. Je betaald wellicht veel geld maar qua salarissen zal het toch vaak stukken minder zijn dan bij spelers uit het buitenland. Ik vind St Juste overigens geen overschatte verdediger, is weliswaar niet constant maar dat heeft elke jonge speler. Ik zie hem in ieder geval graag komen!

17 juli 2017 om 14:27

Hoe kom je daarbij, zijn snelheid is een van zijn krachten dus ruimte in de rug is geen probleem....

Ik vind dit dan ook eigenlijk niet kunnen. Handelen met een speler terwijl je als clubs niet eens akkoord bent. Dan ben je bijna verplicht die jongen te kopen aangezien dat gedeelte al rond is. Zeker aangezien hij nog een 3 jarig contract heeft en een van de dragende spelers is bij Heerenveen zou hij zeker niet niks kosten. Natuurlijk wel een zeer goede speler die naast verdedigen nog eens een zeer goede voetballer is. Zou een mooie stap voor St Juste zijn, maar ben benieuwd wat zijn vraagprijs zal zijn... dan ben je met minder dan 5 miljoen denk ik niet klaar.

17 juli 2017 om 12:33

Ik denk dat de clubs dan ook wel bijna akkoord zijn, anders zou Heerenveen vast geen toestemming hebben gegeven om te praten. En anders doet Feyenoord en/of St. Juste iets verkeerd.

17 juli 2017 om 12:45

Verbeter me als ik het fout heb, maar ik dacht vrij zeker te weten dat Heerenveen in een transferperiode daar niet eens toestemming voor hoeft te geven? Zolang de kopende club zich meldt bij de verkopende club alvorens het met de speler praat? Of heb ik dat mis?

17 juli 2017 om 13:02

Nee, de kopende club moet eerst toestemming krijgen. Tenzij het contract bijna afloopt. Weet even niet of dat een jaar of een half jaar is.

17 juli 2017 om 13:29

Half jaar is dat.

17 juli 2017 om 13:55

Dank beiden! I stand corrected .

17 juli 2017 om 12:36

Dit is gewoon een normale gang van zaken hoor. Dit betekent dat Heerenveen daarvoor toestemming heeft gegeven, dus een akkoord met de clubs zal wel heel dichtbij zijn.

17 juli 2017 om 13:09

Je vraagt toestemming om te praten, Heerenveen geeft het, partijen spreken, komen eruit en de clubs handelen het af. Wat is daar vreemd aan.. Voordat je akkoord bent met een club zal je toch eerst moeten weten of een speler uberhaupt wilt komen en of hij wel de juiste persoonlijkheid heeft.

17 juli 2017 om 14:27

Tenzij de vraagprijs en wat Feyenoord ervoor wil betalen zover uit elkaar ligt, dat dat nooit rond zal komen. Dan heb je straks een enorm teleurgestelde speler. Maar ik neem aan dat Heerenveen en Feyenoord wel globaal een idee hebben wat voor geld er gemoeid gaat met deze transfer en dat ze geen mijlen uit elkaar zitten.

17 juli 2017 om 13:58

Ik vind het ook vreemd. Zoals iedereen meldt zal Heereveen toestemming hebben moet geven, maar bij Utrecht was Feyenoord ook al rond met de speler voordat de clubs rond waren. Dat zorgt voor vervelende situaties en mag het ook eigenlijk nie tmeer afketsen.
Ik neem niet aan dit Feyenoord dit bewust doet, maar het was mij ook opgevallen.

17 juli 2017 om 14:11

Dat de clubs nog aan het onderhandelen zijn wilt niks zeggen. Feyenoord toont interesse, Heerenveen bespreekt dat met St. Juste en zijn zaakwaarnemer, zie je dat zitten? Nou ga dan maar praten met die club. Dat het niet rond is wilt niet zeggen dat wat Feyenoord nu doet, fout is. Onderhandelingen tussen clubs duurt vaak gewoon langer dan tussen een speler en een club..

17 juli 2017 om 14:50

Ik zeg ook niet dat Feyenoord fout zit. Mogelijk hebben zowel Utrecht als Heereveen hun speler gewoon (te) vroeg akkoord gegeven om met Feyenoord te onderhandelen. Nu moet er namelijk wel een akkoord komen

Voor een miljoen of 6 zeg ik een hele mooie strik eromheen en tot ziens. Misschien zou Woudenberg en een zak geld ook goed zijn!

Hoe gaat het eigenlijk met Van Beek? Is die weer fit en sluit hij weer aan dit seizoen?

17 juli 2017 om 12:36

Grote kans dat hij heel 2017 nog mist en aansluit in 2018. En dan is het nog de vraag hoe hij terugkomt.

17 juli 2017 om 12:37

Feyenoord verwacht Van Beek niet snel terug, las ik laatste ergens. Ik denk ook dat je niet meer op hem moet rekenen in 2017.

Als hij fit is, moet hij ook nog eens op niveau komen. Op deze jonge leeftijd er een jaar uit zijn.. dat doet wel wat met je carriere.

17 juli 2017 om 12:55

Als hij begin 2018 terug is is hij er al ruim anderhalf jaar uit. Lang hoor....

17 juli 2017 om 14:42

Had Fischer toen ook. Die kwam er ook heel zwak uit.

17 juli 2017 om 12:47

Sven is alweer bezig op het trainingsveld, maar het is heel onduidelijk hoe lang het zal duren voordat hij echt wedstrijdfit is. Je zou zeggen dat als hij voor zichzelf kan trainen dat hij binnenkort ook met de groep mee kan trainen, maar Gio heeft voor het gemak gezegd dat ze niet op hem rekenen voor de wedstrijden tot en met de winterstop.

Zou mooi zijn als St. Juste komt, is nog wat wild, maar is een snelle verdediger en heeft absoluut potentie. En hij is op meerdere plekken in te zetten. Ben benieuwd wat de transfersom moet zijn, aangezien Heerenveen het contract met een optie twee seizoenen kan verlengen. Van Geel is in elk geval bereid wel wat neer te leggen, aangezien er voor Luckassen ook 5-6 miljoen werd geboden.

St. Juste was een geweldig talent een paar jaar geleden. Hij viel toen echt enorm op vanwege zijn snelheid, kracht en mentaliteit.

Maar eerlijkheid gebied te zeggen dat hij het afgelopen jaar toch ook wel wat is tegengevallen. Daarnaast denk ik dat deze jongen gewoon wedstrijden moet blijven spelen, week in, week uit.

Bij Feyenoord zal hij niet direct in de basis staan, dus is dit dan een goede keuze voor zijn carriere? Het talent zal hij niet kwijt zijn, maar toch.

Wat betreft Feyenoord. Tja.. miljoenen uitgeven aan een talent waar ik nog niet 100% van overtuigd ben. Natuurlijk zullen zij dat wel zijn, maar ik voorzie al snel een Bilal/tapia scenario. Vele miljoenen uitgeven voor talent, deze spelen dan weinig, weten wanneer ze spelen ook niet echt te overtuigen en uiteindelijk zal de club met verlies afscheid van ze moeten nemen.

17 juli 2017 om 12:42

Er zit natuurlijk wel een verschil tussen de situaties van Bilal en St Juste. Bilal had net een paar wedstrijden meegedaan bij Heerenveen en was nog niet eens basisspeler. St Juste heeft inmiddels 75 duels voor Heerenveen gespeeld. Die heeft toch al wat meer laten zien.

Goedkoop zal St Juste niet zijn, aangezien Heerenveen hem met zijn doorlopende contract niet hoeft te verkopen. Maar voor een goed bedrag is iedere speler uiteraard te koop.

17 juli 2017 om 13:17

Het is een mens he, zoals een ieder krijgt hij een mindere periode. Daarnaast is een cb afhankelijk van zijn partner en bij Feyenoord zal hij hoe dan ook naast een sterkere partner komen en in een beter team. Je zegt zelf dat hij het talent niet kwijt zal zijn, maar je zijn slechte en goede periode tegenover elkaar en laat alsnog het slechte de boventoon voeren.

17 juli 2017 om 13:32

Natuurlijk doe ik dat @cocoafc. Dat komt om de mindere periode het afgelopen jaar was. Als hij nou eenmaal de sterren van de hemel had gespeeld, hadden we allemaal een andere mening gehad.

Ik twijfel nu dan ook meer aan zijn kwaliteiten; kan hij de druk aan, juist door al wat ervaring, moet hij met een mindere speler naast hem er niet nog meer bovenuit steken, etc.

En denk je dat hij veel zal spelen bij Feyenoord dit jaar, als de twee heren die er nu staan niet geblesseerd raken?

17 juli 2017 om 13:46

Dus als een speler drie goede seizoenen speelt en daarna 1 mindere heeft , laat jij dat mindere seizoen je conclusie vormen. Dat is wat je nu zegt. Je mag twijfelen wat je wilt hoor, je zal het er vast niet om doen. Probeer gewoon even terug te denken aan een Botteghin of vdH voor ze bij Feyenoord kwamen of hun eerste seizoen. Ooit gedacht dat we met hun kampioen zouden worden? Het is makkelijk om ze nu op een voetstuk te plaatsen nadat we de landstitel hebben gepakt. Maar ga eens terug naar hun esrste jaar en hun laatste jaar bij Vitesse/Groningen, had je toen bij hun transfers geroepen: " ja die gaan ons kampioen maken en worden samen de beste verdediging van NL". Laten we aub niet doen alsof een mindere periode tekenend is voor de toekomst, vooral als iemand zijn talent vaker heeft laten zien dan niet.

17 juli 2017 om 13:59

Over vd Heijden ben ik het wel met je eens, alhoewel ik hem nu nog niet echt geweldig vind. Maar Botteghin is juist ieder jaar een beetje beter geworden, kan mij van hem geen seizoen bedenken waarin hij minder was als het jaar ervoor. Moet eerlijkheidshalve wel zeggen dat als ik het voor het zeggen zou hebben ik nu geen verdediger die in Nederland bij de subtop/middenmoot speelt zou kopen. Leuk hoor dat je het met Nederlandse jongens wil doen, maar een beetje kwaliteit lijkt mij toch wel een vereiste.

17 juli 2017 om 14:33

Dat zijn twee spelers die al langer meegingen, dus dan kan je op basis van meerdere jaren een mening vormen. St. Juste is pas twee seizoenen basisspeler, vind ik toch echt een ander verhaal. Bottegin als Van der Heijden waren ook gehaald om er meteen te staan, St. Juste wordt neem ik aan ook gehaald met het idee dat hij later voor meer geld verkocht wordt. Totaal andere voorbeelden dus.

Lijkt me een prima back-up die geleidelijk aan zijn plek in het centrum kan gaan veroveren. Mits er niet teveel betaald wordt en er nog budget is voor Berghuis en een echt goede linksback, ben ik tevreden met deze transfer. Ik heb meer vertrouwen in St. Juste dan in Luckassen.

17 juli 2017 om 12:57

Dat over St. Juste versus Luckassen vind ik waar: St. Juste oogt voor mij professioneler. Maar kan St. Juste linksachter spelen? Ik dacht alleen centraal verdediger en controlerend middenveld maar ik kan het mis hebben?

17 juli 2017 om 19:51

Prima speler St Juste, voor in de breedte een hele goede speler die zeker de potentie heeft om vd Heijden en bottegin er op een gegeven moment uit te spelen, hij is jong + Nederlands en heeft al eredivisie ervaring, prima aankoop ben alleen benieuwd hoeveel er uit eindelijk betaald word. Zoals je zegt snap ik eerlijk gezegd niet zo goed dat het zo lang duurt voordat jullie berghuis definitief binnen halen, heeft het prima gedaan en is vrijwel altijd dreigend.. is het verschil tussen vraag en aanbod dan zo groot ?

Lijkt mij een goede versterking voor Feyenoord als de prijs niet te hoog is.
Nu nog Van Drongelen van Sparta en hopen op Zegelaar en dan is de verdediging wel compleet.
Dan Nelom nog verkopen en Woudenberg en Zegelaar laten strijden om de vaste plek op links

Hopen dat Feyenoord dan ook nog Larson, Berghuis en een spits (van Persie) kan halen. Dan kunnen ze weer mee doen met het kampioenschap. En hopelijk kunnen we overwinteren in Europa.

17 juli 2017 om 12:49

Zou Larsson of Berghuis halen maar niet beide. Ook van Persie is niet nodig. Jorgensen is toch eerste spits en Kramer is een prima stand in.
Daarnaast zou ik Woudenberg gebruiken als ruildeal met van Drongelen. Ik ben geen fan van Nelom maar hij is wel beter dan Woudenberg.

17 juli 2017 om 13:05

Iedereen blijft het maar over Woudenberg hebben, terwijl Nelom constant boven hem verkozen wordt.. Als er een linksback weg zal/moet gaan, is het niet Nelom in elk geval, tenzij hij zelf graag een transfer wilt. En Larsson én Berghuis halen gaat niet gebeuren. Een van beide zal komen, waarbij de prioriteit bij Berghuis ligt. En drie spitsen is ook overbodig.

17 juli 2017 om 13:14

Tja en iedereen vraagt zich af waarom van Bronckhorst voor Nelom blijft kiezen.
Komt gewoon zwaar te kort . Hij zou woudenberg eens een kans moeten geven kan nooit minder zijn dan die drama nelom.

17 juli 2017 om 13:21

Ik zie Woudenberg ook wel graag een kans krijgen hoor, maar waar al die negativiteit op Nelom vandaan komt is echt bizar. Het is niet de beste speler, maar als ik hem zie spelen is hij echt niet zo drama als menssn hier zeggen. Ik heb zowat elke wedstrijd gezien van Nelom, en nogmaal het is geen klasbak, maar ook echt geen natuurramp. Sowieso hebben weinig een eigen mening en zien ze de beste man niet eens spelen, napraten is makkelijker.

17 juli 2017 om 13:34

Nee, dat lijkt me ook. En toch wordt er constant voor Nelom gekozen. En of Woudenberg nu minder of beter is dan Nelom is niet mijn punt. Maar juist dat hij altijd de voorkeur krijgt en het daarom waarschijnlijker is dat Woudenberg eerder zal vertrekken dan Nelom. Zelf zie ik Nelom ook liever vertrekken, maar Woudenberg kreeg in het begin van het seizoen toch vele kansen (8-10 potten?) en toch was het Nelom dat naderhand de voorkeur kreeg als stand-in.

17 juli 2017 om 13:38

Heb je altijd met zulke spelers, het is een back maar veel minder aanvallend ingesteld dus zien mensen minder van hem. En dan worden alleen zijn verdedigende acties en opbouwende acties beoordeeld. Het is wel gewoon een matige speler, maar ook een ideale speler om er bij te hebben. Deze speler zeurt nooit en geeft altijd alles. Ja hij is soms ongelukkig en speelt maar een kwart van zijn wedstrijden goed, maar toch ideal om op de bank te hebben. Nadruk ligt dat wel voor om op de bank te hebben, want hij is wel echt de zwakste schakel op dit moment.

17 juli 2017 om 14:17

@MGMV Ja maar wij als toeschouwers zijn ook toch niet blind tijdens de prutswedstrijden van Nelom? Van mij part mogen beiden weg.

17 juli 2017 om 17:23

@Dani17 Tuurlijk zijn we niet blind en is het overduidelijk dat Nelom een zwakke schakel is bij Feyenoord. En ik vind ook dat hij tekort komt (en Woudenberg blijkbaar ook), maar mijn punt is dat Nelom keer op keer toch boven Woudenberg verkozen wordt als 2e keus, terwijl mensen waar ik bijv. op reageerde (Bayern1982) er zo makkelijk vanuit gaan dat Nelom zo verkocht wordt i.p.v. Woudenberg. Laten we hopen dat er snel een linksback komt en Malacia na dit seizoen ook de vaste stand-in kan worden.

Leuke speler voor op Fifa 17, maar ik ben in het echt niet zo'n fan van hem. Veel te wild, pakt makkelijk kaarten. En ik vind hem verdedigend niet goed genoeg voor Feyenoord. Het enige wat hij wel heeft (in tegenstelling tot Botteghin en Van Der Heiden is snelheid.

17 juli 2017 om 13:01

Dat van die kaarten valt heel erg mee. Hij heeft namelijk 5 gele en 2 rode kaarten (waarvan 1x 2 maal geel) in 2016/17. Valt nog mee voor een verdediger. Ik vind hem goed genoeg voor Feyenoord, zeker nu we snelheid nodig hebben in de verdediging omdat we vd Heijden en Botteghin centraal hebben en Karsdorp en Kongolo vertrokken zijn. Ik heb vertrouwen in deze aankoop, zeker omdat hij pas 20 jaar is

17 juli 2017 om 14:42

Hij is zeker nog niet goed genoeg voor Feyenoord dat kan je wel zo zeggen maar dat is veel te makkelijk. Wat st Juste na de winterstop heeft laten zien is een aanfluiting! Dat die talent heeft weet iedereen maar dat het veel beter moet wil die het bij Feyenoord en zelfs bij Heerenveen (als belangrijke speler) redden.

17 juli 2017 om 19:53

Maar na de winterstop was heel heereveen aan het korfballen geslagen.. dus logische dat hij daar dan in mee gaat. Lijkt er overigens toch op dat heereveen nog aardig leeg gaat lopen op deze manier, iemand enig idee of er al vervanger zijn gehaald daar ?

Ik vind dat het weinig vertrouwen naar de jeugd van Feyenoord uitstraalt eerlijk gezegd. Als Feyenoord weer een beetje geld heeft gaan ze direct kopen. Ik denk dat ze over een paar jaar weer helemaal onieuw kunnen beginnen omdat ze weer alles verbrast hebben

17 juli 2017 om 12:50

Leuk verhaal. Als je een beetje onderzoek had gedaan, had je geweten dat de jeugd op dit moment weinig bijzonders te bieden heeft. De huidige lichting is simpelweg niet zo denderend. Je kunt niet ieder jaar met een De Vrij, Clasie, Wijnaldum of Fer op de proppen komen. Zo simpel om dan dus te stellen dat ze over een paar jaar "helemaal opnieuw kunnen beginnen", terwijl het huidige beleid op alle aspecten anders is dan het wanbeleid rond 2006.

17 juli 2017 om 12:52

Alleen Knoester loopt achterin die binnen afzienbare tijd bij de selectie zou kunnen aansluiten maar nog jong is en 0 ervaring heeft.

17 juli 2017 om 13:37

Precies. Knoester is momenteel de enige centrumverdediger met die potentie. En die staat op de nominatie om verhuurd te worden dus daar hebben we nu direct nog niet veel aan. Tel daarbij op dat Dammers weg is en Van Beek nog een groot vraagteken voor komend seizoen, en je snapt wel dat aankopen voor de verdediging uiterste noodzaak is.

17 juli 2017 om 12:52

@encor:
Okey en wie uit de jeugd moeten ze daar neerzetten dan?

Weer Nederland hoor ja en de jeugd dan...

Ze hebben in de jeugd nu geengoede lichtingmet verdedigers en er moet iets bij gewoon! De goede spelers komenw eer er aan in de B en lager. Bijv voor de RB schuiven ze wel Nieuwkoop door, dus als er opties zijn gebruiken ze die ook.

En wat voor geld hebben ze verbrast? Het is toch gewoon goed dat zal ze spelers verkopen er ook kwaliteit voor terug halen...

17 juli 2017 om 13:00

@ Capis

St Juste is gewoon een goede aankoop voor het juiste bedrag. Hij mag natuurlijk niet buitensporig duur worden. Als je met Heereveen 5-6 miljoen kan bespreken is het denk ik een hele goede transfer. Aangezien ik ook inschat dat Botteghin nog maximaal 1 jaar zal blijven en dan misschien nog een leuke transfer wil maken.

Wel mag er enige kritische nooit geplaatst worden bij het laten doorstromen van jeugd. Dat gebeurt de laatste twee jaar toch erg weinig in Rotterdam. En ik vind niet dat je jeugd door moet laten stromen om het moeten, absoluut niet. Ze moeten kwalitatief wel goed genoeg zijn. En dat is juist het kritische puntje, waar is de goede jeugd van Feyenoord gebleven?

Dit jaar alleen Ten Hove die bij de selectie komt?
Vorig jaar Bijlow, Hankhouri en Hansson
twee jaar geleden Verdonk, Nieuwkoop en Schuurman

De laatste speler die echt uit de jeugd is doorgebroken is Karsdorp, die ondertussen zelfs alweer verkocht is. Je kan niet elk jaar kroonjuwelen door laten breken. De doelstelling moet wel minimaal 1 per jaar zijn. Van de 23 voetballers van Jong Feyenoord moet er toch wel minimaal 1 goed genoeg zijn?

17 juli 2017 om 13:17

Allereerst komt niet alleen ten Hove bij de selectie, maar ook Knoester en Malacia. Ook Wehrmann en Toure (16) deden al mee als jeugdspelers. En dan vergeet je bijv. een Hamer nog die al eens meedeed. Er zijn voldoende jeugdspelers die overgeheveld worden en minuten (kunnen) maken, maar ze moeten ook écht goed genoeg zijn. Kijk bijv. naar Nieuwkoop, die ook het vertrouwen gaat krijgen. Er waren gewoon wat mindere lichtingen, terwijl er in de O17 (die grotendeels zijn overgeheveld naar de O19) wel grote talenten. Als een groot talent als Chong er nog was, had hij ook al meegedaan. Maar die wordt bijv. weer door Man. Utd. weggekaapt. Komt allemaal wel goed.

17 juli 2017 om 13:24

Ik deel je mening wat betreft het doorstromen van de jeugd. Dat is ook 1 van de weinige kritieken op van Bronckhorst. Keer op keer dezelfde spelers laten invallen en bijna nooit een jeugdspeler. Zo een Hankouri had zo veel meer tijd verdient, vooral als je ziet dat Bilal steeds maar weer mag invallen. Persoonlijl geloof ik nog in Bilal, maar om hem ten aller tijden te blijven belonen help je hem ook niet. Stop een wat peper erin door Hankouri de voorkeur te geven vanaf de bank.

17 juli 2017 om 13:36

D-Bergkamp:

Klopt dat zou ook zeker het streven moeten zijn. Maarja zeker ind e verdediging zijn net Karsdorp en Kongolo weg. Als gewoon van Beek er nog was had je dan alsnog:
Nieuwkoop - Hamer - van beek - Woudenber- Nelom allen uit de eigen jeugd. Maar door de blesure van van de Beekmoet daar wel echt iets komen. En er loopt geen echte topper rond de 18/20 nu.

Ik hoop dat dit jaar Toure (doet het geweldig in de oefenwedstrijden) en ook Vente misschien eens minuten mogen maken. Nieuwkoop moet je er nu bij houden inderdaad. ls je hem nu weer verhuurt heeft het geen zin. Laat hem maar lekker minuten maken zo af en toe.

Ik denk ook dat Gio komend jaar wat meer risico durft te nemen met talenten. Dit jaar stond er druk op het team dat kans maakte op het kampioenschap. Dus koos hij vaak voor zeker heden. Nu zal die druk minder zijn en kan je toch wat vaker talentjes brengen.

17 juli 2017 om 13:42

@mgmv

Sorry, als ajacied ken ik niet alle jeugdspelers van Feyenoord. Dus dat ik er hier en daar 1 vergeet kan je mij hopelijk vergeven. Wat jij zegt is precies hetgeen waar ik op doel. De kwaliteit van de jeugdspelers de laatste jaren is onder de maat en dat ben ik niet van Feyenoord gewend. Wanneer je lichtingen niet goed genoeg blijken te zijn, waarom worden er dan geen talenten in die leeftijd categorie aangetrokken?

Grote talenten zoals Chong, Pirou, Slabbekoorn, Zirkzee en Kokcu vertrekken of staan op het punt om te vertrekken. Een deel hiervan zoals Kokcu vertrekt voor het geld. Maar Pirou en Zirkzee vertrekken om sportieve redenen bij Feyenoord naar PSV en wss Ajax. Terwijl Noa Lang recentelijk ook al overstapte naar Ajax.

Als alle toptalenten vertrekken, en je daardoor geen goede lichting over houd. Dan mag er ook sprake zijn van enige zelfreflectie. Waarom vertrekken al die talenten bij ons en willen ze weg. Zijn de sportieve aspecten niet goed genoeg? Wat zijn de faciliteiten voor ontwikkeling?

De laatste jaren breken er te weinig spelers door, en er vertrekken veel te veel talenten bij Feyenoord. En daar is een factor altijd in aanwezig en dat is Feyenoord. Dus een goed zelfkritisch rapport zou hierbij helpen om die talenten te behouden.

17 juli 2017 om 13:47

Zirkzee kwam een jaar geleden over en ging nu van Onder 16 naar Onder 19. Feyenoord liet hem 2 lichtingen overslaan en alsnog is meneer ontevreden. Tja, als hij verwacht bij Ajax of een andere club wel direct in het eerste komt te spelen zal hij van een koude kermis thuiskomen.

17 juli 2017 om 14:00

@D-Bergkamp:
Tja dat zeggen ze altijd sportieve redenen.
Maar met alles respect naar Ajax zou ik dat nog snappen. Maar bij Psv???

Zal altijd wel geld mee in het spel zijn. Want bij PSV stoomt juist nog inder door.

Gelukkig gaan we wel een nieuwe hyper modern jeugd complex krijgen eindelijk. Die in 2018 klaar moet zijn geloof ik. Want het kan romantisch zijn waar ze nu trainen. Maar het is gewoon een oude zooi haha.

Maar er is ook een vals beeld onstaan over de jeugd van Feyenoord. Omdat er toen met de lichting de Fer en Wijnaldum enzo en daarna de Vrij en nog 6 andere dit ineens als de norm werd gezien. Maar dit is niet normaal, dit heeft Ajax nu bijv wel ook zo'n lichting. Maar het is niet normaal dat er ineensmeer dan 3 echte versterkingen uit de jeugd door kwamen.

17 juli 2017 om 14:04

Dat vergeef ik je inderdaad. Maar wilde het wel even aankaarten. Er moet ook kritisch naar gekeken worden en dat wordt ook gedaan. Cor Adriaanse wordt nu van O17 naar O19 gehaald (terwijl ook vele talenten uit zijn team die stap al maakten) en hopelijk zorgt dat eindelijk voor minder stagnatie in de O19. In 2018 staat er een vernieuwd trainingscomplex, wat redenen kunnen zijn om te blijven en talenten beter te maken. Maar soms ligt niet alles aan Feyenoord. Kokcu bijv was geen groot talent (zijn broertje wel), Chong koos voor het geld, Slabbekoorn ging liever stappen en komt nergens meer aan de bak en een Zirkzee mocht nu van O16 naar O19 gaan en zelfs dan is het niet genoeg voor 'm. Piroe was zonde, maar kan gebeuren. Er zijn in elk geval nog voldoende talenten die het eerste kunnen halen als basisspeler die nu bij de selectie zitten en denk dat Gio deze ook meer de kans gaat geven.

17 juli 2017 om 14:31

@bergkamp,

Ajax heeft ook een periode gehad dat het een of twee talentvolle lichtingen mistte. Periode dat Feyenoord juist een toplichting had. En misschien nog wel meer lichtingen. Ajax heeft dat opgelost door heel veel jeugdspelers weg te kopen uit Bvo's, maar ook uit het buitenland. Daardoor gaat het algehele niveau omhoog. En ondanks dat talenten naar Engeland vertrekken, plukt ajax daar nu wel de vruchten van. Echter je moet wel geld hebben, en Feyenoord heeft geen geld om een half miljoen tot anderhalf miljoen uit te geven aan talenten.

Dan kom je inderdaad op jouw punt, hoe hou je talenten vast.

Tegen geld uit Engeland kan je niet op, maar .....

Pirou eiste als C1 speler een plek in de B1. Daar speelden al andere talenten zoals Vente. Pirou is 3 jaar geleden dacht ik. Moet je elke speler zijn zin geven als het hem niet zint?

Chong gaat naar Engeland, net als een aantal jeugdspelers van ajax. Dat kan je niet altijd tegen houden, zoals al hierboven aangegeven.

Slabbekoorn is zijn eigen carrière aan het verpesten.

Noa Lang heeft in 2013 of ook 2014 de overstap gemaakt naar ajax. Ten eerste omdat hij itt zijn leeftijd en plaatsgenoten fan is van ajax. Ten tweede omdat hij en zijn familie daar een beter gevoel bij hadden in de ontwikkeling van hemzelf. Dit is in goed overleg gegaan met Feyenoord en vervolgens Feyenoord en Ajax.

Zirkzee is wel heel jammer. Denk dat Zirkzee teleurgesteld is dat hij nog geen contract is aangeboden itt tot minder getalenteerde leeftijdgenoten. Maar hij is pas een jaar geleden naar Feyenoord gekomen. Al lopen bij AZ statistisch 2 betere spelers van zijn leeftijd rond, het blijft wel een groot talent.

17 juli 2017 om 14:48

Denk dag je als jeugdspeler beter bij Ajax of PSV kan zitten momenteel. Daar is ook maar 1 reden voor hoor: je kan je laten zien op een hoger niveau namelijk in de jupiler league. Hoe je het ook wendt of keert daar is gewoon een giga voordeel voor clubs als AZ, Utrecht, Ajax en PSV. Daarnaast is het als speler ook compleet idioot als dat je weet dat je bij een vergelijkbare opleiding, zelfde salaris of zelfs beter en dus gewoon meer kansen hebt om jezelf te ontwikkelen die niet zou grijpen.

17 juli 2017 om 15:31

@ Capis

Dat er niet elk jaar 3 tot 6 talenten doorbreken is ook helemaal niet wat ik benoem. Alleen de afgelopen 3 jaar is eigenlijk alleen Nieuwkoop doorgebroken. Voor zover je dat doorgebroken kan noemen. Dat zijn schamele jaren als jeugdopleiding zijnde. En ik verwacht komend seizoen ook niet bizar veel jeugdige talenten door breken.

Pirou vertrok omdat hij, ondanks zoveelste keer topscoorder, niet bij de B1 mocht aansluiten maar naard e B2 moest. Een niveau dat hem, denk terecht, ontgroeit was gezien zijn prestaties. Zirkzee is talentvol maar heeft nog geen aanbieding ontvangen.

En dan even in perspectief, niet om iemand op de borst te kloppen of af te zeiken maar een vergelijking te trekken:

er zijn er genoeg die vertrekken vanwege het geld/sportieve aspect. Bij Ajax denken we dan aan Maalen, Dilrosun, Peeters, Fosu Mensah die allemaal potentiele eerste elftal spelers waren. Desondanks breken spelers als Onana, De Ligt, Vd Beek, F de Jong, Kluivert en Dolberg door. Dus ondanks het vertrek van potentiele sterren blijven er nog genoeg over. En dat mis ik op het moment een beetje bij Feyenoord

17 juli 2017 om 16:04

@bergkamp:

nee bedoeld eook nietd at jij dat zei.maar bedoelpuur dat daarom er een wat vertekend beeld is onstaan rond de Feyenoord opleiding.

Zirkzee vertrekt lees ik nettoch weer naar engeland. Ach ja wat doeje daar aan? Net eenjaargeleden vanaf Ado en mocht zelfs al in een teamhoger dn normaal spelen. Dat spreekt toch wel vertrouwen uit.

Het is vooral zonde van Schuurman, want die wist het altijd super te doen in d ejeug Oranjes tussen, vd beek en Nouri bijv ook. Dus hoop echt dathij minuten kan gaan maken!

Maar het is gewoon een feit en daar heb je gelijk in dat er weinig echte top is op dit moment. Maar ik heb goede hoop op de komende jaren wel weer. En verwacht/hoop dat dit jaar wel een paar jongens meer minuten zullen gaan maken uit de jeugd.

17 juli 2017 om 17:41

Ach, over 3 jaar mogen we St. Juste eigen jeugd noemen

17 juli 2017 om 12:53

Het o-19 elftal bevat ook gewoon weinig grote talenten op het moment. Daar kun je dus niet op rekeken. In de o-17 zitten een paar grote talenten, maar die zijn eigenlijk nog te jong.

17 juli 2017 om 13:22

Dat geouwehoer over vertrouwen in de jeugd altijd. Een topclub moet gewoon een zo sterk mogelijk elftal samenstellen met de middelen die het tot zijn beschikking heeft. Of dat nou eigen jeugd of aankopen zijn zou mijns inziens niet uit mogen maken. Het opleiden van jeugd zie ik als een middel, geen doel op zich. We hebben op het moment simpelweg geen wereldtalenten, dus ga je bij de buren kijken. Simpel zat.

Ik denk dat ze er wel uit gaan komen op korte termijn. Feyenoord heeft zich bij de transfer van Warner Hahn heel soepel opgesteld en hem voor weinig geld laten gaan. Heerenveen vond Feyenoord een fijne onderhandelingspartner. Dus het zou me tegenvallen als Heerenveen nu weigert om mee te werken. Als Feyenoord hem echt wil dan komt hij toch wel dat zag je ook met Amrabat. Net zoals Haps uiteindelijk ook wel zal komen. Als feyenoord het echt wil.

Ik vind het een slechte transfer. Hij heeft een enorm slecht seizoen gedraaid met veel blunders, dekkingsfouten en met een geacteerde houding. Het lijkt er weer op dat Van Geel hetzelfde doet als in zijn tijd bij roda en ajax. Met weinig middelen is die erg creatief, met geld te besteden haalt die weer middelmatige aankopen.

17 juli 2017 om 12:54

|kom op hoor, beetje vertrouwen mag wel. Is gewoon nog steeds 1 van de grotere talenten binnen NL.

En ook nu nog steeds hebben ze weinig te besteden voor een markt waar we nu in leven.
Een echte directe topper kost minstens 10+.

17 juli 2017 om 13:07

@ Capis

Een echte directe topper hoeft niet perse 10+ te kosten. Juist niet als je de transfers van de top 3 van de afgelopen 5 jaar bekijkt. Denk alleen al Botteghin, Moreno en Sanchez. Allemaal nog geen 5 miljoen per stuk gekost en voorlopig waren ze allemaal een stap verder en beter dan St Juste.

St Juste heeft wel talent en potentieel, en voor een bedrag van 5-6 miljoen moet je hem ook halen denk ik. Alleen wat Fenomeno zegt is niet raar, Van Geel heeft wat te besteden en word veel minder creatief dan voorheen.

Spelers als Boetius, Berghuis, St Juste en Haps getuigen niet van creativiteit. En dat zijn de spelers die in het oog springen nu er geld is. Terwijl spelers als Elia, Kuyt, vd Heijden, El Ahmadi, Vermeer, Jorgensen en Jones wel getuigen van creativiteit in je aankoop beleid. Spelers die stuk voor stuk goed gescout of met een goede constructie gehaald zijn.

17 juli 2017 om 13:34

Elia, Kuyt, vdH, El Ahmadi creativiteit???? Elia presteerde jarenlang niks, niemand wilde hem en was absoluut geen garantie. Ik zie niet wat er zo anders is in vergelijking met Boetius en Berghuis. Ja hij is ouder, maar qua creativiteit zie ik echt niets bijzonders in het halen van Elia. Zelfde geld voor Kuyt, die stond jarenlang op de lijst om terug te komen. VdH, volgens mij waren daar heel weinig mensen positief over. Ik zie sowieso geen reden om de transfer van vdH een betere te vinden dan deze die er waarschijnlijk aankomt. El Ahmadi, oud speler en uitgespeeld in Engeland. Een echte klasbak, maar aangetrokken door creativiteit? Vermeer was slim en Jorgensen een voltreffer net als zo een Sanchez. Niet perse creatief. Ja achteraf kan je zeggen erover wat je wilt, omdat we vaak vergeten hoe we daadwerkelijk tegenover die transfers stonden toen ze plaatsvonden.

17 juli 2017 om 13:47

@cocoafc

Elia, juist omdat niemand iets in hem zag of ziet getuigd het van ongelofelijk veel creativiteit om zo een speler te halen. Dat hij niets gepresteerd heeft de jaren voor Feyenoord is ook niet helemaal waar. Een jaar eerder begon hij ongelofelijk goed met voetballen bij Southampton van Ronald Koeman maar zakte hij weer ver weg.

El Ahmadi, die had ook makkelijk kunnen cashen in het midden oosten, China, de Championship in Engeland etc. Die speler halen voor 600k wat per direct een steunpilar in je selectie is. Dat vind ik creatief ja.

Wat is voor mij creativiteit? Juist de transfers doen waar mensen in eerste instantie niet louter positief over zijn. Elke top drie club kan zien dat St Juste een talent is met 75 wedstrijden ervaring en goed door kan groeien. Dat is hetzelfde dat iedereen kon zien dat Ziyech goed genoeg was voor een top drie club. Daar komt geen scouting/creativiteit aan te pas. Juist spelers halen voor een prikkie waarvan het verwachtingspatroon niet al te hoog is, dat is creatief zijn.

El Ahmadi (600k en steunpilaar) Kuyt (transfervrij en steunpilaar) Jorgensen (voor de europese subtop weggekaapt) Elia (trasnfervrij met lage verwachtingen)

Dat zijn voor mij creatieve transfers.

17 juli 2017 om 14:02

Ik snap wat je bedoelt, beter dan net. Las simpelweg over je laatste alinea heen van je eerste reactie. Jij spreekt dan vooral in creatief handelen qua transfersommen, want qua naam kon een ieder wel op die gasten komen. Ik doelde meer op een Jorgensen en Sanchez, van "nobody" naar klasbakken. Wat betreft Elia, hij scoorde weliswaar wat doelpunten voor Southampton, maar goed spelen deed hij niet hoor, kwam geen man voorbij.

17 juli 2017 om 13:14

Onzin, ik vind het juist een zeer veelbelovende speler, 70 wedstrijden eredivisie in de benen en nog maar 20 jaar. Ook flauw om te wijzen naar de tijd van Van Geel bij Ajax, dat is 10 jaar geleden of zo? En hij zit al bijna 7 jaar bij Feyenoord waar we van een vrijwel failliet clubje dat 10e werd zijn opgeklommen naar de kampioen die weer geld te spenderen heeft. En dan nog twijfelen aan Van Geel en zeggen dat hij alleen kan werken zonder geld. Was hij toen dan zo creatief? Zeg het maar, want er is ook altijd kritiek dat hij de 'usual suspects' haalt (botteghin, vd Heijden, Toornstra, Berghuis). We waren misschien minder kritisch toen er minder geld was, maar Van Geel heeft zich meer dan bewezen bij Feyenoord. Een beetje vertrouwen is wel op zijn plaats, dat heeft hij na deze periode wel verdiend.

17 juli 2017 om 13:36

Juist Baard, van usual suspects naar creatieve transfers. Zo snel kan het gaan in een jaar. Altijd achteraf gelul.

17 juli 2017 om 13:28

Ach zo snel kan het gaan he. Deze jongen is een groot talent en heeft tijdenlang goed gespeeld. Even een dip of een wat minder seizoen en hij kan er direct niets van en is hij overschat. En we laten buiten beschouwing dat heel Heerenveen en/of zijn partner minder presteert. Nee alles wat er mis gegaan vorig jaar lag volledig aan deze jongen.

Prima versterking om door te groeien achter Botteghin en van der Heijden.

Feyenoord kan best mooie versterkingen uit het Buitenland willen halen, maar ik vrees dat voor dat soort spelers de eredivisie gewoon niet aantrekkelijk genoeg is. Als speler van AS Monaco kun jij gewoon naar een (sub-)topper in Duitsland en Engeland en een veelvoud verdienen van wat je aan de Maas krijgt.

Die ene keer dat we nu de CL hebben gehaald veranderd daar verder weinig aan. En laten we ook vooral realistisch zijn... niet alles uit het buitenland is beter. Heiko Westermann is geen Davinson Sanchez...

17 juli 2017 om 12:58

Waarom niet? De Eredivisie is geen topcompetitie, maar staat nog wel hoger aangeschreven als vele andere competities zoals in Denemarken, Zweden, Servië etc. Daar lopen echt wel parels rond die voor de Nederlandse top haalbaar zijn.

Ik vind het echt zwak van Feyenoord, de aankopen stellen me tot nu toe weinig positief over komend seizoen. Alleen Amrabat ben ik tevreden over, volgens mij was Feyenoord niet goed voorbereid op de spelers die vertrokken zijn..

Het is logisch dat de echte toppers niet komen en Feyenoord moet niet met geld gaan gooien alleen omdat Feyenoord weer eens CL speelt, maar dit is weer het tegenovergestelde..

Een prima speler, maar het zal in eerste instantie een back-up worden voor Botteghin en Van der Heijden. Dan gaat het mij niet zozeer om kwaliteit, maar om de prijs. 6 miljoen voor Luckassen was daarom lachwekkend en diep triest geweest als wisselspeler en een dergelijk bedrag voor St. Juste zou ook teveel zijn. Voor een wisselspeler die op termijn een basisspeler moet worden moet je niet meer dan 3 tot 4 miljoen willen uitgeven. Wanneer dat niet lukt moet je overschakelen op andere opties.

17 juli 2017 om 13:33

Ik kan me niet voorstellen dat Heerenveen akkoord zal gaan met 3/4 miljoen. Hij heeft nog een contract voor drie jaar inclusief de eenzijdige optie. Denk dat je eerder aan 5/6 miljoen moet denken. De vraag is of een wisselspeler dat waard is.

Ik zie dat iedereen enorm negatief is over haps, st juste, zeegelaar en luckassen maar als de gehele top 3 bijvoorbeeld interesse heeft in een haps, wie zijn wij dan om te zeggen dat het een enorm overschat mannetje is. Ook de reacties hier over st. Juste, hij is 20 jaar, als hij nu geen fouten zou maken dan had hij dit jaar al naar de Bundesliga of calcio A gekund. Deze jongen zou zelfs 3 jaar kunnen wennen bij Feyenoord en dan wordt hij alsnog jong beschouwd dus stop met zeiken, respecteer de talenten die we hebben in Nederland.

17 juli 2017 om 13:39

Hahaha precies dit. Eerst riepen we om kansen voor eigen talenten ipv kwalitatief vergelijkbare buitenlandse spelers. Ajax heeft een voltreffer in Sanchez en we moeten opeens met ze allen naar het buitenland met onze scouting. Houd toch op man. Ik zie liever zo een jongen naar ons komen, dan dat hij naar het buitenland gaat en op de bank terechtkomt. Om uiteindelijk weer te gaan zeuren dat het Nederlands elftal uitgestorven raakt vanwege een gebrek van doorstroming van de sub naar top.

Zo goed vind ik hem niet. Heeft vorig jaar ook natte trekjes getoond. In het geheel voor mij geen top 5 spreler

Ik mag hopen dat hij niet voor centraal achterin is gehaald. Daar is hij voor mij te klein en te licht voor zeker in de championship league. Ik weet niet goed wat ik hier van moet verwachten eerlijk gezegd jongen heeft potentie maar is ook iemand die ontzettend veel fouten maakt beetje hetzelfde als luckassen. Laten we hopen dat het allemaal mee valt maar ik weet niet of hij een feyenoordwaardige speler is.

17 juli 2017 om 13:19

1,86.. is dat te klein? xD

Is zijn zaakwaarnemer de zaalvoetballer? Zijn naam komt me bekend voor.

On topic : Ken de speler niet goed, maar volgens de Nederlandse volgers hier blijkt het een talentvolle jongen met ruimte voor progressie. Wel wat jeugdige fouten en niet consistent?

Dus met de optie erbij nog 3 jaar onder contract bij Heerenveen.
Zal dan inderdaad een aardige vraagprijs worden.
Denk minimaal 5-6 miljoen

Eigenlijk moet je helemaal geen verdediger van Heerenveen halen. Ze kregen in de 17 wedstrijden van vorig seizoen maar liefst 33 tegendoelpunten om de oren dat is 1,6 tegendoelpunten per wedstrijd. Met het oog op de CL, de prolongatie van de titel etc. lijkt me dit geen aankoop die er gelijk staat.

17 juli 2017 om 15:55

@topvoetbal1999

Vrij kortzichtige reactie, het hele elftal van Heerenveen speelde slecht met name het middenveld. Dat betekend extra druk op de verdediging, je kan dat ook wel zien met de toename van het aantal overtredingen (correcties). Als je naar de persoonlijke statistieken kijkt (want je kijkt blijkbaar graag naar statistieken) dan scoort hij helemaal niet slecht. Daarbij is hij pas 20 jaar, jong maar wel met al enige ervaring in de Eredivisie.

Feyenoord kan wel kosten gaan besparen op de scouting. Geef de technische man een abonnement op Fox en je komt een heel eind. Feyenoord is vorig jaar kampioen geworden maar echt goede voetballers worden niet gescout. Het zijn voornamelijk spelers die teruggehaald worden of spelers uit de Eredivisie. Ook Ajax en PSV hebben hier last van (gehad). Ik vind het heerlijk dat er nu weer spelers als Sanchez en Lozano spelen.

17 juli 2017 om 14:54

Wat maakt het nou uit of iemand uit het buitelandkotm of uitnederland?!?!!?

Dit is zelfs beter voor het elgemene niveau binnen Nederland anders krijg je net als Engeland dat er geen eigen toppers meer doorkomen.

Snap echt dat gezeur niet! Omdat Ajax eengoede heeft ineens uit Zuid Amrika is dat ineens het nieuwe heilige doel?!!?

17 juli 2017 om 15:08

Nee het doel moet niet zijn om zoveel mogelijk buitenlanders te halen. Maar een goede scouting zou toch 1 of 2 pareltjes per jaar moeten kunnen vinden. In Nederland of in het buitenland. Je beleid kan prima zijn om de beste spelers van de subtop teams uit Nederland te kopen en aanvullen met spelers die terug willen, maar dan kan je stoppen met je scouting.

17 juli 2017 om 17:14

Berghuis en Jones in Engeland gescout, Jorgensen in Denemarken, toch ook buitenland, al is het naast de deur?

Dit mag waarschijnlijk wel flink wat kosten. ik weet dat feyenoord goed geboerd heeft met transfers maar daar zullen ze niet alles van meteen kunnen uitgeven

Zou een hele goede aankoop zijn en niet voor de breedte, maar voor basis!

Grappig...als je het interview met St. Juste hier ziet, zegt ie waar z'n hart ligt....bij PSV !
Zie "doorzagen met.. Jeremiah St. Juste!"
Leuk voor de Feyenoord fans om te horen, haha.

17 juli 2017 om 13:49

Ik kan er echt niet om malen hoor, nou hij zag zichzelf het liefste bij Psv, maar hij wil nu dolgraag naar de landskampioen. Geef hem eens ongelijk. En er is ook niets mis met PSV toch? Mooie club, ik snap best dat je dat als goede vervolgstap ziet, veel spelers hebben na PSV de wereldtop bestormd. Ik ben wel benieuwd, is er iemand van mijn medesupporters die er moeite mee heeft dat St. Juste dit heeft gezegd?

17 juli 2017 om 14:05

Al slaapt hij elke dag in dezelfde PSV string, who cares. Als hij in ons shirt speelt zal hij zijn best willen doen voor het team en voor zichzelf. Je moet ook niet in 1 keer verliefd worden op een club, je liefde moet groeien en dat kan als speler alleen als je er speelt.

Feijenoord en Psv zijn aardig bezig om de Nederlandse velden af te lopen voor hun nieuwe spelers. Scouts hebben weer naar studio sport gekeken afgelopen seizoen.

H.veen kennende, dat zijn taaie onderhandelaars die zeker voor de hoofdprijs gaan.

Hij lijkt mij meer potentie te hebben dan Lukaszen. Maar hij past niet langs de meetlat bij Psv, dus daar kon kij toch al een streep door zetten. Maar hij moet veel spelen wil hij zich ontwikkelen. Van de bank zal hij niet streker worden.

Niet dat ik hem al Feyenoord waardig vind, maar het is mooi dat ze een jonge Nederlandse speler willen halen voor een behoorlijk bedrag. Zelfde als PSV met Luckassen, laat die jonge Nederlanders maar groeien en aanhaken bij de top van Nederland, ik ben er blij mee

volgens omrop fryslan heeft Feyenoord eerst 4 miljoen geboden maar is het bod inmiddels verhoogd naar 5.2 miljoen. ze willen een snel akkoord bereiken omdat er ook interesse schijnt te zijn uit Duitsland

Vind dat ze voor de begroting wat Feyenoord heeft best redelijke spelers halen. Mensen denken dat Feyenoord betere spelers moet halen maar na 1 keer kampioen kan dat niet. Ze moeten investeren in jonge spelers en dat doen ze prima op dit moment.

Ik snap niet waarom PSV luckassen heeft gehaalt ipv deze jongen. Maar buiten dat goede aankoop voor feyenoord, goede stand-in voor van der heijden.

17 juli 2017 om 15:20

Ik snap ook niet dat PSV luckassen heeft gekocht dat voor op gesteld maar deze jongen heeft ook nog niet het niveau om bij PSV in de basis te spelen. Wat hij het afgelopen halve seizoen liet zien leek helemaal nergens op een Luckassen met iets meer ervaring en al wat Europese wedstrijden lijkt me heel licht een betere optie. In de eredivisie liepen natuurlijk van Drongelen, st Juste, Luckassen en Hoogma rond dat zijn toch wel de spelers om te halen maar daar kun je niet op bouwen en een ervaren verdediger uit het buitenland zou een betere keuze zijn geweest.

Goede aankoop maar moet niet te veel kosten. Ik weet niet wat de scouting bij Feyenoord doet maar zie of hoor daar niets van. Dit zijn allemaal spelers die iedereen kent en ook niet goedkoop zullen zijn. Is er geen speler in het buitenland te vinden?

Hoe kan een speler akkoord zijn met de club als de clubs het nog niet eens met elkaar eens zijn? Daarnaast word dit wel een bijzondere transfer aangezien St Juste een PSV fan is en hoopte dat PSV liever voor hem zou kiezen in plaats van Luckassen. Maar al met al is dit wel gewoon een groeibriljant, Ajacieden en Psvers zullen weer proberen de aankopen van Feyenoord te bekritiseren zoals gewoonlijk maar dit is gewoon een talent.

17 juli 2017 om 16:56

Om met een speler te onderhandelen heb je als kopende club alleen toestemming nodig van de verkopende club. Een akkoord met de verkopende club is dan nog niet nodig. En een verkopende club gaat natuurlijk geen toestemming geven als ze niet het idee hebben dat ze eruit gaan komen.

Benieuwd of deze jongen de Nederlandse top wel aankan. Aan de bal ziet het er goed uit, maar zijn lengte vind ik wel zorgwekkend gering. Bovendien vraag ik me af hoe hij mentaal is; ik kan me nog herinneren dat hij vorig seizoen twee keer rood kreeg door domme overtredingen toen hij zijn hoofd verloor. Dat is wel iets waar hij aan zal moeten werken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

16 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Carlo Ancelotti denkt aan Karim Benzema als nieuwe aanvaller voor Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren