wk2018

Update: ‘Verbannen Krul krijgt pijnlijke boodschap te horen’

Dinsdag, 25 juli 2017 om 20:28

De toekomst van Tim Krul lijkt in ieder geval niet bij Newcastle United te liggen. Manager Rafael Benítez heeft de Nederlandse sluitpost niet opgenomen in zijn 27-koppige selectie voor het trainingskamp in Ierland. Evenals Emmanuel Rivière, Adam Armstrong en Achraf Lazaar is Krul in Newcastle achtergebleven.

Eerder doken in de Britse pers al berichten op dat Krul niet meer voor zou komen in de plannen van Benítez. De sluitpost krijgt van the Magpies nu de ruimte om een nieuwe club te vinden. Montpellier en Anderlecht werden eerder genoemd als mogelijke bestemmingen voor Krul, die afgelopen seizoen op huurbasis bij Ajax en AZ speelde.

Krul speelt al sinds 2005 voor Newcastle United, toen hij de jeugdopleiding van ADO Den Haag inruilde voor die van de Engelse club. Nadat hij zijn voorste kruisband in november 2015 afscheurde, verdween hij uit de basiself van Newcastle United. Na zijn revalidatie mocht hij dus op huurbasis vertrekken, maar in dienst van Ajax en AZ maakte hij niet al teveel indruk.

Afgelopen weekeinde speelde Newcastle United al een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Schotse Hearts. Ook tijdens dat duel was Krul geen onderdeel van de wedstrijdselectie van the Magpies, die in Schotland met 1-2 wisten te winnen van de Jambos. Siem de Jong kreeg wel een basisplaats van Benítez.

Update 25 juli 20:28 uur - Verbannen Krul krijgt pijnlijke boodschap te horen
Tim Krul is naar alle waarschijnlijkheid bezig aan zijn laatste weken als speler van Newcastle United. De 29-jarige doelman is door manager Rafael Benítez uit de selectie van de Engelse promovendus gezet en heeft te horen gekregen uit te mogen kijken naar een nieuwe club, zo meldt Chronicle Live dinsdagavond. Eenzelfde boodschap is ploeggenoten Henri Saivet en Achraf Lazaar ter ore gekomen. Krul speelt sinds 2005 voor Newcastle, dat hem destijds wegplukte uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Zijn contract loopt nog door tot medio volgend jaar.


Poll

Denk jij dat Tim Krul nog terugkomt op zijn oude niveau?


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door adoboy4)

Krul heeft een fantastische tijd gehad bij ons. Maar die blessures nekten hem.

En afgelopen seizoen was hij erg matig in de Eredivisie, dus ja, dan kom je niet zomaar even terug in de basis bij Nufc.

Verder is het te rustig in Newcastle. Dus ik hoop dat er deze week wat versterkingen aan zitten te komen ! Anders zijn we wederom a sleeping giant

17 juli 2017 om 09:25

Weet jij toevallig waarom Adam Armstrong weg mag of niet bij de selectie zit? Heeft veel talent en is echt een counterspits. Onlangs nog het jeugd WK gewonnen met Engeland.

25 juli 2017 om 22:09

De knul is al verhuurd zoals alle talenten in Engeland aan een tweedeklasser

Na zijn slechte seizoen bij AZ zullen de opties zeer beperkt zijn denk ik? Als hij zijn oude niveau aan zou kunnen tikken zou hij een geweldige keeper zijn voor iedere Nederlandse topper! Dan had ik als PSV geen seconde nagedacht en Zoet bij het eerste beste bod verkocht!

25 juli 2017 om 20:56

Hij was helemaal niet zo slecht bij AZ. Hij miste duidelijk ritme en begon niet best maar zijn rust en voetballend vermogen waren een verademing vergeleken met al die knoeiers na Romero. Alleen jammer van die fout in de bekerfinale. Maar Krul mag van mij zo weer onder de lat in Alkmaar.

Het zit het Nederlandselftal ook niet mee qua keepers....
Stekelenburg was op wk goed, maar haalt zijn niveau ook niet meer.
Cillessen was op wk goed, maar is ook niet beter geworden (moet echt wel vaker aan spelen gaan toekomen bij club).
Zoet heeft zijn top wedstrijden, maar toch ook nog zijn mindere momenten. Goed maar ook niet top.
Krul vond ik altijd een erg goede keeper, dacht die wordt wel eens de nummer 1 keeper, maar helaas. Ook mede vanwege blessures.

17 juli 2017 om 09:20

Als ik hoe de concurrent van Cilissen zag keepen op de confederations cup maakt Cilissen wel meer kans op speelminuten.

17 juli 2017 om 09:24

Ter Stegen keepte op kleine momentjes na prima hoor, vooral Leno blunderde overduidelijk bij Duitsland. Cillessen wordt echt geen eerste keeper bij Barca. Is als tweede keeper gehaald, blijkbaar dacht hij zelf overigens wel dat hij dat kon worden want las ergens dat hij weer meer wilde gaan spelen. Als hij dat echt wil had hij toch niet bij Barca moeten tekenen, was prima keeper bij Ajax maar ook niet uitzonderlijk. Had in zijn laatste periode ook teveel slippertjes.

17 juli 2017 om 09:32

Die slippertjes maakt Ter Stegen ook, op de laatste periode van Cilessen na, 2 a 3 slippertjes heeft Jasper het meer dan uitstekend gedaan zowel voor Ajax als Nederland, hij is niks minder als Ter Stegen maar in Nederland zijn mensen altijd sterk in alles maar beneden praten en het buitenland teveel op hemelen

17 juli 2017 om 10:35

Jasper Cillessen is absoluut minder dan Ter Stegen. Persoonlijk vind ik Ter Stegen zelfs wat onderschat worden, hoort gewoon bij de topkeepers, misschien net een klein stapje onder het niveau Neuer - Buffon, maar kan als je het mij vraagt tussen namen als De Gea en Czech gezet worden. En dan noem ik slechts enkele (top)keepers .

Neemt niet weg dat Cillessen een uitstekende keeper is. Mijn inziens de beste van Nederland. Maar keept absoluut niet beter dan Ter Stegen.

17 juli 2017 om 10:40

Ter stegen is gewoon beter als jasper hoor hij is wel slecht met doeltrappen maar is beter in alle andere dingen maar ik vind jasper gewoon een prima 2e keeper voor als ter stegen geblesseerd is of in de copa moet wel toegeven dat hij altijd heel rustig blijft en geen verkeerde ballen geeft wat ter stegen wel vaak doet

25 juli 2017 om 22:16

@ Vlugge, je overschat Ter Stegen of onderschat De Gea. Die hoort gewoon bij de top 3 van de wereld.

25 juli 2017 om 22:31

Ik heb enorm genoten van Jasper tijdens zijn Ajax periode en vond hem een erg "saaie" maar betrouwbare sluitpost die behalve zijn laatste wedstrijden eigenlijk zeer constant heeft gepresteerd. Was een verademing na de onzekerheid die de katachtige en spectaculaire Vermeer met zich mee bracht. Was ondanks die paar beroerde wedstrijden toe aan een stap hogerop en had zeker kans gemaakt op een basisplaats bij een Europese subtopper. Echter is ter Stegen toch wel minstens 2 niveaus hoger dan Jasper. Snap daarom ook niet zo goed waarom hij dacht aanspraak te maken op een basisplek bij Barca. Leuk geprobeerd maar misschien toch maar de realiteit onder ogen komen en het proberen bij een iets kleinere club, geen schande maar wel nodig als hij meer speeltijd wilt.

25 juli 2017 om 23:12

@ Jdw17

''blijkbaar dacht hij zelf overigens wel dat hij dat kon worden want las ergens dat hij weer meer wilde gaan spelen. Als hij dat echt wil had hij toch niet bij Barca moeten tekenen''

Wat moet Cilliessen dan zeggen? Genoegen nemen met minder, uitspraken doen dat hij blij is dat hij 2/3de keeper is van Barca? Dan ben je een gigantische loser en heb je 0,0 zelfrespect en zelfvertrouwen.

Deze voetballers zijn niet zomaar op dit niveau gekomen en al helemaal niet door geluk. Als je geen ego hebt dan kom je niet ver in dat wereldje.

17 juli 2017 om 10:35

NL elftal heeft haar kans misgelopen bij Room. Keepte afgelopen week fenomenaal op de gold cup. Maar NL elftal doet liever aan vreindjespolitiek bij de grote clubs

17 juli 2017 om 10:50

Liet zich wel makkelijk verschalken bij de 1-0 van Jamaica.

17 juli 2017 om 11:51

Daar ben ik het niet mee eens: Room is een leuke keeper maar ook eentje die niet duidelijk beter is dan de keepers die nu in aanmerking komen voor Oranje. Wat mij betreft geldt een beetje hetzelfde voor Room als voor jongens als Padt, Ruiter, etc.: zeer nuttig in de eredivisie maar nog maar de vraag of ze de stap naar de Nederlandse top en daarna een grotere competitie aankunnen.

25 juli 2017 om 23:37

Als de bondscoach streng blijft en mensen niet opstelt die niet spelen, dan hebben we straks Ruiter, Vermeer en Bizot in Oranje

Ik vind krul geen slechte keeper als.je zag wat er vorig jaar bij az voor hem loopt kan je het krul toch niet allemaal kwalijk nemen? Vind het wel een heel naar mannetje met vervelende trekjes ben hem wel nog steeds dankbaar dat hij in de play offs onze spelers zo goed heeft gemotiveerd met de penaltys👍

Tja jammer. Krul was een paar jaar geleden een van de betere doelmannen in de Premier League en kreeg veel lof en waardering, maar hij heeft blessures gehad en hij was vaak genoeg slecht dit seizoen, dus ik begrijp het besluit volledig. Toch vind ik dat menig Eredivisie ploeg het zou moeten proberen, maar als ik Krul ben ga je toch lekker in Amerika of een woestijn spelen.
Nog altijd een held voor zijn rol tegen Costa Rica!

En terecht dat hij moet vertrekken. Na zijn blessure gewoon een super zwakke keeper. Ik snap dan ook niet waarom AZ hem liet spelen. Zelfs die Rochet was beter

25 juli 2017 om 21:01

Oordeel gewoon over je eigen club en roep geen onzin als je AZ nooit ziet spelen. Rochet beter...

25 juli 2017 om 21:10

Volgens mij kreeg AZ minder goals tegen met Rochet. Corrigeer me als ik nu fout ben. En ik heb Krul wel degelijk gevolgd bij AZ. En ik vond hem zwakker dan Rochet

25 juli 2017 om 21:33

Ja, 11 tegen Lyon en 4 tegen PSV schiet al lekker op. Maar Krul is op alle vlakken beter dan die vliegenvanger van een Rochet.

25 juli 2017 om 22:14

Ik ben toch ook een fanatieke volger van AZ maar ik zag ook liever Rochet keepen eigenlijk. Ik heb bij AZ nog nooit zo'n slechte keeper gezien als Krul, op Sinouh na misschien.

25 juli 2017 om 23:04

Dan zit je waarschijnlijk met je rug naar het veld. Krul is in diverse wedstrijden bepalend geweest en had een dramatische verdediging voor zich. Hij begon zwak, hij eindigde matig, maar daartussen was er niets op hem aan te merken. Sinouh, Waterman, Bulters, Esteban, Zwarthoed, allemaal veel en veel minder. En bij Rochet was elk schot op doel raak.

Achteraf gezien nooit naar de Eredivisie moeten komen. Had gewoon Newcastle trouw moeten blijven tijdens zijn revalidatie.

Was te verwachten na zijn blessure nooit meer zijn niveau gehaald Bij az ook niet uit de verf gekomen Meer belabberd gespeeld dan meer uitstekende wedstrijden Dan is deze keuze te begrijpen

Zou hem graag terug willen zien bij AZ. Als hij dan ook even zijn vorm van het WK terugkrijgt dan zit hij goed op zijn plek. Zou het prima doen daar.

Anderlecht is geen optie want die hebben net een andere keeper gehuurd. Dacht svilar maar weet niet zeker maar ik zou nu voor je carriere kiezen en middenmoot duitsland of engeland kiezen. Miss stoke een optie

Benitez is net als Wenger. Hij heeft vroeger wat succes gekend met zijn werkmethode. Maar tijden veranderen. Alleen zijn ze beide te koppig om dit zelf in te zien. Met andere woorden; in mijn ogen zijn het, op deze moment, slechte managers. Toch blijven ze op hun post zitten, dat vind ik zeer gek! Zijn die bestuursleden dan echt voetbalblind?!?

Krul is pas 29 jr .nog erg jong voor een keeper.
Hij zou perfect bij ADO kunnen passen.
Hij is namelijk geen koekebakker.hij moet zijn vorm terug zien te vinden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Newcastle United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Everton49-14
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Jamal LascellesVerdediger10
Chancel MbembaVerdediger10
Florian LejeuneVerdediger10
Paul DummettVerdediger10
Ciaran ClarkVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Newcastle United.

9 fans
Coach, 58 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Het lijstje met geïnteresseerde clubs in Daniel Arzani neemt zienderogen toe. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren