‘Ajax geeft jeugd de kans en houdt ‘Macuto’ achter de hand’

Maandag, 17 juli 2017 om 07:30

Ajax raakt Jairo Riedewald definitief kwijt aan Crystal Palace, zo meldt De Telegraaf. De transfer zit al langer in de pijplijn en zal maandag wereldkundig worden gemaakt. Ajax is ondertussen op zoek naar defensieve versterking en het halen van een nieuwe linkerverdediger heeft prioriteit, zo schrijft het dagblad.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moet Ajax een nieuwe rechtsback halen?


Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door nufc_u2)

Hoop dat er een keer tijdig wordt geanticipeerd op vertel van spelers. Niet ala Ziyech vorig jaar na of tijdens CL play offs. Tijdig reageren en versterken. En dan volledig de focus op die play offs!!

17 juli 2017 om 08:46

helaas is het lastig om te anticiperen op vertrekkende spelers. je kunt niet zoals in FIFA gewoon 2 goeie rechtsbacks halen en de beste opstellen. je hebt te maken met je huidige spelers, talenten en bepaalde afspraken die je maakt met spelers. zet je dan gewoon veltman op de bank als hij toch blijft? en wat doe je dan met bijvoorbeeld Zeefuik? of haal je iemand voor de bank? wat voor speler moet dat dan zijn? ik ben blij dat ik Overmars niet ben...

17 juli 2017 om 09:40

ja wat is tijdig? in dat opzicht zijn ze nu al te laat. geen normale LB en er mag nog wel een buite speler bij.volgende week al voor ronden CL. nou dan had die er naar mijn mening al moeten zijn.hopen dat er niks meer weg gaat.ajax is niet altijd heel sterk in het halen van directe versterking/vervanger.

17 juli 2017 om 09:56

Viergever is anders best solide als LB. Dat gezegdhebbende is het geen topper en is er ook interesse voor hem dus ik zie ook graag een versterking komen voor die positie en evt een centrale verdediger.

Ik denk dat Zeefuik een prima backup is voor Veltman. Zeefuik is verdedigend wat harder en resoluter dan Veltman.

Op linksback moet er wel echt iemand komen. We zijn te lang aan het aan pannekoeken met spelers die eigenlijk niet echt linksback zijn. Dus begrijpelijk dat die positie voor Marc prioriteit is.

Ik zou het onbegrijpelijk vinden als er geen versterkingen bij komen . Ik krijg steeds meer het gevoel dat dit jaar gaat gebeuren waar vele het vorig jaar over hadden ,namelijk naïef aanvallend voetbal. Ik denk dat we zeker Europees zullen tegenvallen. Hopelijk heb ik het verkeerd

17 juli 2017 om 07:53

Vorig jaar speelden we ook dat aanvallende voetbal waar jij het over hebt. Bracht ons in de finale van de EL en we hebben tot de laatste dag meegedaan om het kampioenschap.

17 juli 2017 om 08:09

Dat zeg ik dus . Vorig jaar pakte het goed uit . Dit jaar ben ik bang dat dit niet het geval zal zijn.

Onbegrijpelijk dit! Je weet het hele vorige seizoen al dat er een nieuwe linksback moet komen. Nu verkoop je ook nog eens een speler die er kan spelen en er staat nog steeds geen nieuwe! Over 1,5 week speel je dus weer met een half team want de eventuele nieuwe back kan er dan nooit meteen staan...

17 juli 2017 om 08:08

Vorig jaar 2de in NL en Europa geworden. Toen met 4 linksback gespeeld en die zijn er nog allemaal. Er zullen er 2 weg moeten gaan vanuit een club perspectief. Hoop inderdaad ook op een kwaliteits injectie op die positie. En het liefst nog een aanvallende middenvelder om onze 34 te vervangen

17 juli 2017 om 09:22

@[email protected]:
Ja wat heeft dat er mee te maken dan dat je 2de werd en de El?

Dat wil toch niet zeggen dat je niet zwakke plekken hebt?
Ook vorig jaar was de LB gewoon de zwakste positie binnen Ajax. Dat was het ook vorig jaar al. Waar je op iedere positie eigenlijk eengoede back up had. Had je voor de LB niet eens 1 echte topper.

Dit was ook in de spits waar achter Dolberg niet iets zat, zonder kwaliteit in te leveren. Dit is opgelost met Hunter.

Maar voor de LB is dit wel gewoon al een jaar bekend. en is toch wel te hope dat hij er voor de wedstrijd met Nice er is. Al word dat al lastig, wil die speler ook nog een beetje wennen aan zijnteamgenoten.

17 juli 2017 om 16:28

Man viergever kan prima die rol als linksback invullen. Hij is indd geen back, maar voegt veel toe. For the time being kun je rustig op zoek naar een lb en in de tussentijd speel je met viergever en Dijks daar.

17 juli 2017 om 09:24

Viergever en Sinkgraven doen het prima voorlopig.

17 juli 2017 om 10:32

Sinkgraven is geen back. Viergever doet het er prima maar er moet toch backup voor komen. Als je Viergever als LB ziet moet er wel een back up komen voor de Ligt. Nu is het te dun bezaaid na vertrek van Heiko, Tete en Riedewald. We moeten niet gaan doorslaan en echt alles met de jeugd oplossen. Voor de linksback positie moet er echt wat bij komen.

17 juli 2017 om 11:28

St.Juste mag er wat mij betreft bijkomen als verdediger.

17 juli 2017 om 12:57

@Xfactor

Sinkgraven was geen back, maar begon voor zijn blessure steeds meer een prima back te worden. Met uitstekende ingrepen, felle tackles op de man en positioneel kreeg hij ook steeds meer de kneepjes onder de knie. Als aanvallende back was hij zelfs meer dan uitstekend.

Men moeten eens ophouden elkaar na te papegaaien zonder zelf goed op te letten welke ontwikkeling Sinkgraven doormaakte als linksback.

Reiziger, Numan, Bogarde, van Bronkhorst Karsdorp, om er maar een paar te noemen, waren ooit ook geen backs. Echter nu weet men niet beter dan dat ze dat zijn/waren. Blijkbaar moet Sinkgraven de meute nog meer overtuigen.

17 juli 2017 om 16:26

Onzin. Dijks is er toch ook nog? Daarnaast wordt er als volgt gespeeld: viergever-de ligt-Sanchez- Veltman. Daarachter Sinkgraven en Dijks-viergever optie voor lcv-Veltman rcv en zeefuik. Kortom wat bler je? De transfermarkt is nog heel lang open. Er is tijd zat hoor.

Ik denk dat Viergever gewoon linksback gaat spelen. Maar wie daarachter komt weet ik niet. Verder kan Sinkgraven nu wel weer naat het middenveld. Ik hoop toch voor hem dat hij minder vaak geblesseerd is, want dat gaat zijn carriere schaden. Ik ben benieuwd hoe Zeefuik het gaat doen. Aan de ene kant groot, sterk en snel, maar aan de andere kant wel eens wat log waardoor hij uitgespeeld kan worden.

17 juli 2017 om 08:09

Als Viergever linksback moet spelen, heb je geen backup voor als De Ligt of Sanchez uitvalt. Laat die laatste momenteel niet helemaal fit zijn. Er moet echt snel wat bij.

17 juli 2017 om 10:15

Je hebt met Viergever en Veltman toch spelers voor zowel back als centraal, ik vind het onbegrijpelijk dat Tete weg is, Jairo zelfde verhaal kan evt net als sinkgraven ook op middenveld. Beide leuke jongens voor de breedte, echt geen toppers maar wel degelijk als je op 3 fronten mee wilt doen.

Het wordt erg karig achterin. Zeefuik zie ik het niet redden, maar je hebt met het vertrek van Riedewald gewoon verschillende posities niet dubbel bezet met ervaring. Er moet dus wat bij. Tenminste 1 centrale verdediger die ook op linksback kan. Met Sanchez, de Ligt en Viergever heb je er maar 3 voor centraal achterin, terwijl die laatste momenteel nog back moet spelen, omdat daar ook geen geschikte kandidaat voor in de selectie zit.

Op het middenveld staat het wel met Ziyech - Schone - Van de Beek. Maar daarachter heb je geen enkele ervaring met De Jong - Eiting - Mazraoui. Nu Nouri is weggevallen is daar dus ook veel werk aan de winkel. Alleen voorin staat het goed en daar gaan ze dan een Braziliaan van 18 halen voor 2 miljoen, waar ze zelfs in eigen land geen vertrouwen in hebben.

17 juli 2017 om 08:15

Ik kan me daarom ook niet voorstellen dat Ajax met deze selectie het seizoen in gaat of wil gaan want zoals je terecht opmerkt is dit gewoon een selectie die niet breed genoeg is. Ook dit jaar lijkt het weer allemaal redelijk laatste moment werk te worden en is dit waarschijnlijk wel het team waarmee je je moet proberen te kwalificeren voor de CL. De basis is prima hoewel ik het middenveld toch wat body vind missen maar je moet er niet aan denken dat een of teee basisspelers wegvallen

17 juli 2017 om 09:27

@master D:

Hoop dan inderdaad dat ze voor centraal achterin voor een man met ervaring gaan. En niet een talent/jonge speler nog eens. Dat zal wel lastigz ijn, maar als je iemand toch wat minuten kan gunnen en bijv rouleren met de Ligt zou dit te doen moeten zijn.

Maar er moest wel iemand komen die zijn rol snapt maar er kan staan indien nodig.

Onbegrijpelijk dat de nieuwe aanwinst op zich laat wachten. Beseffen ze niet dat ze over 10 dagen al aan de bak moeten tegen Nice ?

Het is elk jaar hetzelfde liedje in Amsterdam. Pas aan het einde in augustus is de selectie definitief.

Een linksback, backup rechtshalf/ aanvallende middenvelder en een vleugelspeler zullen erbij moeten komen.

17 juli 2017 om 09:01

Besef jij niet dat Ajax de afgelopen anderhalve week wel iets anders aan hun hoofd hebben gehad dan het binnen halen van nieuwe spelers?

ON: Ik verwacht dat zeefuik een prima back-up is voor Veltman. Daarnaast een linksback halen lijkt me inderdaad prioriteit. Hoop stiekem dat ze wesley aan de mouw gaan trekken en hem proberen in Amsterdam te houden!

17 juli 2017 om 09:29

@bergmapiaans:
Ja dit is een klap voor Ajax en de selectie! Maar jemoet wel gewoon door werken wat is dat nu voor onzin. De werelld staat niet ineesn stil voor iedereen, dus zeker de directie moet gewoon verdergaan.

Het verkopen gaat toch ook gewoon door de afgelopen tijd? Waarom zou je dan niet kunnen kopen?!?!
Plus het is al veel langer bekend dat ze een nieuwe LB nodig zullen hebben.

17 juli 2017 om 09:41

@bergkampiaans

Natuurlijk heeft de selectie en staf sinds vorige week zaterdag andere zaken aan het hoofd. Dat begrijpt iedereen.

Maar voor die tijd hadden ze al hun huiswerk af moeten hebben. Niets is beter om de voorbereiding te beginnen met je selectie, waarbij ruimte is om spelers te verkopen in wie je geen toekomst ziet.

17 juli 2017 om 09:46

De wereld binnen Ajax heeft wel dergelijke even stil gestaan Capis. En volgens mij niet meer dan logisch zeg! Welke speler is er in die anderhalve week tijd dan verkocht? zelfs het contract van Veltman is hierdoor nog niet opgesteld.

En om het woordje onzin te gebruiken bij dit geval gaat mij wel ver!

17 juli 2017 om 11:00

@bergmapiaans:
Het is een bedrijf dat gewoon verder gaat.

Die Braziliaan van 18 is ook gewoon aangetrokken en ook de verkoop van riedewald is over onderhandled.

Er word bij stil gestaan, maar het staat echt niet stil. Hoe erg dit ook is zou dat ook niet mogen gebeuren. Dat ineens eenheel bedrijf als Ajax 1,5 week stil staat met alles. Het gaat hier nog steeds om vele miljoenen en Ajax moet er staan tegen Nice.

17 juli 2017 om 11:08

@capis
Die braziliaan was voor het ongeval met Nouri al onderhandeld en Riedewald zijn onderhandelingen hebben anderhalve week stil gelegen tot vanmorgen.

Maar we hebben hier beide een andere mening over en dat mag natuurlijk.

17 juli 2017 om 09:15

@nufc_u2

Je schrijft: "onbegrijpelijk dat de nieuwe aanwinst op zich laat wachten. Beseffen ze niet dat ze over 10 dagen al aan de bak moeten tegen Nice ?"

Ik vind het onbegrijpelijk hoe naief mensen als jij zich iedere keer tonen. Natuurlijk is Overmars achter de schermen druk bezig met versterkingen. Maar jij hebt kennelijk het idee dat een speler kopen hetzelfde is als een pak melk halen bij de supermarkt. De transfermarkt is al jaren op hol geslagen en daardoor betaal je zelfs voor een matige speler als de hoofdprijs. Het is niet meer dan logisch dat je als TD van een naar Europese maatstaven genomen modale club met beperkte financiele en sportieve mogelijkheden zorgvuldigheid betracht bij het halen van versterkingen. Daarbij is ook geen sinecure om goede spelers te vinden die bereid zijn om in de modale Nederlandse competitie te komen spelen en ook nog voor een modaal salaris van rond de miljoen. Het is logisch dat dat veel tijd kost en veel geduld vraagt.

Dat is niet alleen bij Ajax zo maar ook bij PSV waar Brands naar eigen zeggen bijna een half jaar is bezig geweest om de komst van Lozano gedaan te krijgen, zoals de komst van Guardado ook niet in een achternamiddag gepiept was. Als je veel te bieden hebt, kan je iedere speler binnen halen op het moment dat je dat wil. Een Nederlandse club heeft dat niet en dus gaat daar vaak een lange tijd van loven, bieden en hofmakerij aan vooraf voor een speler bereid is zijn contract te tekenen. Wat mij betreft is kwaliteit belangrijker dan kwantiteit en snelheid en ik vind het derhalve geen enkel probleem dat het contracteren van een speler tijd vergt als dat tot gevolg heeft dat de club een speler met de kwaliteiten van een Zyech of Sanchez aan de selectie kan toevoegen. Dat is beter dan een paniekaankoop waarin de snelheid vaak belangrijker is dan de kwaliteit. Het is volstrekt onzinnig om daarbij naar de aankomende wedstrijd in de CL te wijzen omdat het nu eenmaal het gevolg is van het missen van het kampioenschap dat je vroeg in het seizoen aan de bak moet. Het is volstrekt onrealistisch om te verwachten dat een club als Ajax in staat zou zijn om de selectie op een dergelijk vroeg tijdstip op orde te hebben. Omdat op dat moment de transfermarkt pas goed op gang komt en je er iedere dag rekening mee moet houden dat een speler op de nominatie staat om te vertrekken. Dat is het lot van een club als Ajax en je daar voor afsluiten is niets anders dan je kop in het zand steken.

Het is bovendien ook een volstrekte illusie om te verwachten dan een nieuwe speler er direct staat. Dat is slechts weinigen gegeven en zelfs topspelers als Litmanen als Zyech hadden de nodige tijd nodig om aan hun nieuwe club te wennen. Haast is derhalve nergens voor nodig en leidt er alleen maar toe dat de kans op een kat in de zak veel groter wordt. Het is dan ook heel verstandig dat Overmars zich niets aantrekt van opportunistische supporters die het onmogelijke van hem verwachten en rustig de tijd neemt om de selectie op sterkte te brengen. Omdat de kans op succes daarmee het grootst is en je bovendien ook nog eens veel geld kunt besparen door stevig te onderhandelen en niet meteen toe te happen als een speler wordt aangeboden. En dat is niet onbelangrijk als je daar na de maatstaven van de huidig markt niet veel van hebt. Al kun je natuurlijk ook gewoon je kop in het zand steken en de mogelijkheden en onmogelijkheden van een club als Ajax ontkennen.

17 juli 2017 om 09:59

@scepticus

Een mooi en erg lang betoog, maar...

* Jij mag het naief vinden. Maar scouten doe je niet in de maanden mei/juni/juli. Dat gaat het hele jaar door. Dus je weet aan het einde van de competitie welke spelers er op de schaduwlijst staan voor de posities die je wilt versterken. Heel vroeg betaal je de hoofdprijs, maar heel laat ook. Dus dan liever maar vroeg !

* Hoe eerder je de selectie op orde hebt hoe beter het is. Je zag het vorig jaar aan Feyenoord, zij hadden de selectie vroeg rond en konden ingespeeld aan de competitie beginnen. Ajax begon onwennig deels door een nieuwe trainer en deels doordat de selectie te laat versterkt werd. Ajax is financieel sterk, dus je kan tegen je toppers zeggen 'not for sale'. Dat werd bij Dolberg en Younes gezegd. Maar voor Sanchez laten evt wat ruimte. Straks biedt er een club 40 en dan ben je 1 van de sterkhouders kwijt. Durf eens 'nee' te zeggen en ga voor kwaliteit !

* Het is idd een illusie dat alle aankopen er meteen staan. Juist daarom is vroeg aankopen doen belangrijk. De nieuwe speler kan acclimatiseren en verder wennen in de oefenperiode, die daarvoor is. Evt buitenkansjes moet je altijd benutten vroeg of laat.

* Jij noemt het een verdienste dat Overmars rustig de tijd neemt. Ik vind dat bepaald niet. Ajax is nu 3 jaar geen kampioen geworden, dus je mag verwachten dat je het seizoen sterk en ingespeeld van start gaat. Vroege aankopen kosten geld, maar missen van CL en/of titel ook. Nogmaals scouten doe je het hele jaar en gedurende het seizoen weet je al welke posities versterkt moeten worden, ook afgaande wat er in de jeugd gebeurt. Dat heet ook visie !

17 juli 2017 om 10:35

@nufc_u2

Je schrijft: "jij mag het naief vinden. Maar scouten doe je niet in de maanden mei/juni/juli. Dat gaat het hele jaar door. Dus je weet aan het einde van de competitie welke spelers er op de schaduwlijst staan voor de posities die je wilt versterken".

Denk je soms dat Ajax een dergelijk lijstje niet heeft? Ajax kan om financiele redenen pas handelen als er spelers weg gaan. De club kan het zich niet meer permitteren om er veel te grote peperdure selecties op na te houden zoals vroeger het geval was. De begroting is daar het bewijs van. Je kan wel zo lijstje hebben, maar het is natuurlijk niet vanzelfsprekend dat de spelers die daar op staan beschikbaar zijn op het moment dat je ze nodig hebt, laat staan dat ze bereid zijn om in de Nederlandse competitie te spelen en voor het salaris dat Ajax kan bieden. Als je naar een speler informeert, zal die nooit nee zeggen omdat hij al zijn opties open wil houden, maar op het moment dat je hem effectief gaat benaderen, zal hij voor de beste optie kiezen. En dat is in de meeste gevallen niet spelen in de modale Nederlandse competitie en tegen een modaal salaris. Dat is hun laatste keuze. Zo heeft Eto'o Overmars weken aan het lijntje gehouden en uiteindelijk gewoon voor de pecunia gekozen.

Verder is het ook onzin dat je een speler aan zijn contract zou kunnen houden als er een hoog bod komt. Dat is met de liberale Nederlandse wetgeving op het gebied van het arbeidsrecht volstrekt onmogelijk als een speler perse weg wil. Bovendien heb je als club helemaal niets aan een speler die in zijn hoofd al afscheid heeft genomen.

Uit je bijdragen blijkt dat je niet gewoon naief bent, maar extreem naief. Je hebt duidelijk geen idee hoe de wet in elkaar steekt en dat zelfde geldt voor het menselijke karakter. Bovendien overschat je de sportieve mogelijkheden die een club als Ajax heeft, schromelijk. Ajax kan niet met miljoen smijten zoals jij kennelijk in de veronderstelling bent. Ajax heeft zonder deelname aan de CL een begroting van circa 80 miljoen en om te voorkomen dat die verliesgevend wordt, 40 miljoen beschikbaar voor uitgaven. Je hoeft geen wiskundig wonderkind te zijn om te kunnen beseffen dat het onmogelijk is om van dat bedrag tientallen miljoenen aan spelers uitgegeven kan worden omdat het bedrijf Ajax tussen de 200 en 300 mensen in dienst heeft en die allemaal van dat bedrag betaald moeten worden. En dan heb ik het nog niet eens over de faciliteiten. Bovendien moeten spelers die je koopt, boekhoudkundig worden afgeschreven zolang hun contract loopt. Dat betekent derhalve extra financiele verplichtingen die je ook moet nakomen als de club geen CL speelt of uitgaande transfers doet.

Ik noem het inderdaad de verdienste van Overmars dat hij altijd rustig de tijd neemt om transfers af te ronden. Daarmee bespaart hij veel geld en in de tijd dat hij de transfers regelt voor de club heeft hij daarmee al 150 miljoen verdiend, terwijl er ook nog eens een uitstekende basisselectie staat. Ik vraag me af wat hij nog meer moet doen om jou duidelijk te maken dat hij de enige juist koers vaart door het opportunistisch handelen zoals jij dat kennelijk voorstaat, links te laten liggen. Daarmee is de jaren daarvoor praktisch de gehele beursopbrengst er door heen gejaagd, terwijl het bovendien geen enkele prijs heeft opgeleverd.

17 juli 2017 om 11:40

Dank voor uw uitgebreide en wijze, extreem wijze reactie !

Sorry dat ik u als wannabe financieel directeur zo onderschat hebt. Het is helemaal helder nu. Ik ben overstag dankzij uw uiteenzetting ! Overmars doet het goed. Succes om de 2e of 3e plaats met het bedrijf Ajax .

Als Veltman weer ns een keer rood pakt of geblesseerd raakt, vind ik zeefuik een goede vervanger. Hard en Snel.

Ik zie liever Zeefuik dan Veltman op rechtsachter, veel meer snelheid meevoetballend vermogen en kracht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8148
2.Ajax7352
3.AZ6831
4.Feyenoord6034
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1 fan
Verdediger, 20 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 april
Mocht Luis Enrique de nieuwe manager van Arsenal worden, dan mogen de supporters van de club een spectaculaire transferzomer verwachten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren