wk2018

‘Denswil maakt na twee seizoenen opnieuw miljoenentransfer’

Zondag, 16 juli 2017 om 23:44

Stefano Denswil staat voor een vertrek bij Club Brugge. BILD meldt dat de club uit de Pro League in gesprek is met Hamburger SV en dat de Duitsers waarschijnlijk een transfersom van zeven miljoen euro op tafel zullen leggen.

Sportief directeur Jens Todt wilde enkel bevestigen er met meerdere kandidaten oriënterende gesprekken zijn gevoerd en dat die Rothosen snel iemand hopen te presenteren. Als de 24-jarige Denswil de overstap maakt, dan neemt hij na twee seizoenen en 93 officiële wedstrijden afscheid van Club Brugge, ondanks een contract tot medio 2020.

De voormalig jeugdinternational, die onlangs nog in verband werd gebracht met het Crystal Palace van Frank de Boer, kan Ajax een interessant bedrag opleveren. De Amsterdammers bedongen immers een doorverkooppercentage van twintig procent en als Denswil inderdaad voor zeven miljoen transfereert, kunnen de Amsterdammers 1,4 miljoen euro bijschrijven.


Poll

Is HSV een geschikte club voor Stefano Denswil?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door hangover96)

Was bij Ajax soms te ongeconcentreerd, maar je zag wel dat hij talent had, mooi dat hij deze transfer maakt.

16 juli 2017 om 23:54

Echt waar de absurde bedragen voor toppers leiden ook verhoudingsgewijs tot belachelijke bedragen voor middelmatige spelers. 7 miljoen voor deze jongen is hetzelfde als 100 miljoen voor V Dijk. Hij redt het nooit in de Bundesliga. Heeft deze club geen fatsoenlijke scouts?

17 juli 2017 om 00:06

Het is vrij normaal dat een verdediger later doorbreekt. Aanvallen s vaker intuitief, terwijl verdedigen meer vereist van de concentratie. Met een leeftijd van 24j komt hij nu in een mooie leeftijd dat ook de hersenen matureren. Voetballen kon hij al aardig en hij heeft ook een goed fysiek meegekregen.
Hsv zou zmaar eens kunnen slagen.

17 juli 2017 om 00:16

Hoe vaak heb jij Brugge gekeken de afgelopen jaren?

17 juli 2017 om 00:57

Hij heeft het toch heel behoorlijk gedaan bij een Belgische topclub. Is nog vrij jong en zit nog rek in. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen in de BL.

woww, ligt het aan mij of is 20% echt wel veel? Als deze transfer daadwerkelijk doorgaat is dit echt belachelijk goed geregeld toentertijd!

16 juli 2017 om 23:51

Het is behoorlijk veel. Maar volgens mij ging hij voor een laag bedrag of zelfs transfervrij naar Brugge toen.

16 juli 2017 om 23:55

Als hij transfervrij ging kan Ajax geen doorverkooppercentage bedingen lijkt me?

17 juli 2017 om 00:22

3 miljoen oid volgens mij.

17 juli 2017 om 00:34

Dat kan wel. 20% van de volgende verkoop kun je bedingen, maar het schijnt hier niet het geval te zijn

17 juli 2017 om 03:02

Tuurlijk kan dat wel.

17 juli 2017 om 03:05

Harrie. Heb het even voor je opgezocht (wiki): "Ajax vroeg hierbij geen transfersom, maar bedong wel een percentage van een eventueel toekomstige transfersom". Dus bij deze..

17 juli 2017 om 04:27

Tuurlijk kan dat niet. Ajax maakt die afspraak met Brugge, niet met een derde club. Dus jij wil zeggen dat wanneer Denswil zeg maar transfervrij de overstap maakt na HSV, na twee goede jaren transfereert na een andere club voor een bedrag van 10 miljoen, dat Ajax dan ook een deel van die 10 miljoen ontvangt. Tuurlijk niet. Opleidingsvergoeding oké, maar meer niet. Zou wel heel raar zijn dat HSV dan opeens 20 procent zou moeten afstaan aan Ajax. Dat Denswil dan transfervrij vertrekt, is jammer voor Ajax dan. Die doorverkooppercentage is alleen van kracht wanneer Club Brugge zelf Denswil verkoopt en een transfersom ontvangt, wat nu dus het geval is.

17 juli 2017 om 09:43

Psvmaroc. Dat is wel heel dom beredeneerd. Het gaat natuurlijk om de deal tussen Ajax en Brugge, niet om wat er daarna nog gebeurt in zijn carrière. Dat lijkt me logisch..

17 juli 2017 om 11:50

@magicmike, ah oke, maar dan had Denswil nog wel een contract bij Ajax in die tijd dus. Als hij uit zijn contract was gelopen had het natuurlijk niet gekund want dan was er geen overeenkomst tussen Ajax en Denswil geweest.

17 juli 2017 om 12:45

Klopt helemaal, hij had nog een contract voor een jaar geloof ik..

17 juli 2017 om 14:58

Hij had nog een contract bij Ajax dus niet transfervrij. Bij een transfervrije speler kan je overigens geen doorverkooppercentage afdwingen.

Ajax liet hem wel gratis gaan en bedong daardoor een percentage op de doorverkoop.

16 juli 2017 om 23:55

Tsja. Ik denk dat dit hoge percentage ervoor zorgde dat Brugge hem uberhaupt kon betalen. 7 miljoen is prima bedrag, maar de reden van Ajax zou zijn geweest dat bij een exhorbitant hoog bedrag na een wereldseizoen in Belgie Ajax ook lekker zou cashen.

16 juli 2017 om 23:55

Wie had ooit gedacht dat deze minder dan middelmatige speler een dergelijk bedrag zou opleveren. Dus meer een wilde gok dan goed geregeld.

17 juli 2017 om 01:00

Ajax had dat verwacht, vandaar dat ze een vrij laag transferbedrag met een hoge doorverkooppercentage aanvaarden.

17 juli 2017 om 08:14

Volgens mij is 20% redelijk normaal. Varieert vaak van 10 tot 20%.

Zou mooi zijn voor hem. Had altijd wel een zwak voor hem en had graag gezien dat hij bij Ajax gebleven was en meer kansen had gehad.
Maar ja, carrières in de voetballerij zijn moeilijk te voorspellen.

17 juli 2017 om 01:11

Ik vond hem een beter verdediger dan Veltman en in Belgie heeft hij echt wel beter leren verdedigen. Ik ben erg benieuwd over hoe hij het gaat doen. Lijkt mij een mooie stap.

17 juli 2017 om 10:11

Magicmike,

Denswil had een mooi voorstel voor contractverlenging afgeslagen, eerst moest er maar een andere Ajax speler vertrekken( Moisander ) anders ging hij niet bijtekenen.

Ajax was een aantal maanden daarvoor nog in de maling genomen door Vermeer, die heel goedkoop naar Feijenoord ging.

Weer een ultimatum kon Ajax niet over zijn kam laten gaan.

Zijn er brugge kenners hier die weten of hij de potentie heb om eventueel door te groeien naar een niveau leverkusen, schalke, gladbach? Of is dit echt ze max? Bij Ajax zag je af en toe het talent alleem was hik behoorlijk druistig.....ben erg benieuwd hoe hij het in België deed

17 juli 2017 om 00:09

In het begin ging het niet gemakkelijk, maar bouwde zich op tot basispeler en was belangrijk in het kampioensjaar 15/16. Had daarna zoals heel de ploeg een dipje in de tweede helft van 16/17.

Zelf denk ik dat Hamburg niet voor hem het plafond is. Middels een consistente goede vorm kan hij nog wel de stap van subtop aan. Europese topclub zal het hem wel niet worden vrees ik.

17 juli 2017 om 08:20

Als kenner ;-) vond ik hem in het begin dramatisch , iedereen dacht die komt van ajax transfervrij dus dat is een geschenkje maar hij had het heel moeilijk .
In sommige wedstrijden werd er zelfs gelachen met zijn blunders .
Maar ze hebben er bij club hard aan gewerkt en voor mij persoonlijk is hij uitgegroeid tot een zeer degelijke verdediger , maar af en toe zal hij toch nog zijn momentjes hebben .
Aard van het beestje zeker !
Ik wens hem het beste maar ik vrees dat hij serieus uit zijn pijp zal moeten komen als hij elke week zal willen spelen

Hoe kan je 93 wedstrijden in 2 seizoenen spelen....! Of hij moet ALLES gespeelt hebben...

17 juli 2017 om 01:04

Competitie, playoffs (!), beker, Europees.

17 juli 2017 om 05:19

In het seizoen dat Brugge de bekerfinale en kwartfinale europa league haalde speelden we 63 (!) wedstrijden. En Denswil zat 2,5 jaar bij ons als ik het goed heb, in het begin vaak op de bank.

Wel leuk voor hem om te lezen dat er zoveel mensen achter hem staan en ondanks het floppen bij Ajax vertrouwen in bleven houden dat het nog wel goed zou komen met zijn talent.. Ben ik dan 1 van de weinige ajacieden die dacht dat het niveau van Vitesse/Az/Feyenoord echt zijn top zou zijn?

Ik heb wel mijn twijfels over de club. Stefano moet dan plotseling degradatievoetbal spelen. Dat is ie niet gewend en dat kan hem snel gaan opbreken. Ondanks het feit dat HSV een hele mooie club is, zou ik als Denswil zijnde niet instappen.

Oh wat jammer, totaal onverwacht. Enige interesse die tot nu toe in de pers verscheen was Crystal Palace. Hebben natuurlijk al zijn opvolger met Mera maar Denswil is echt uitgegroeid tot een sterkhouder. Jammer dat het na het collectieve minder jaartje van Brugge ook 'maar' Hamburger is geworden, vorig jaar kon ie nog voor 8 mln naar Monaco en dus een titel en halve finale CL op zijn palmares bijschrijven.

17 juli 2017 om 07:08

Ik snap deze transfer van zowel Brugge als Denswil niet...hij kan veel beter dan HSV en Brugge zou toch wel 8 a 9 miljoen voor hem moeten kunnen vragen... Hopen dat er nu niemand weggaat en een goede vervanger komt. Ben wel erg blij dat Butelle weg is.

17 juli 2017 om 08:24

Ik ben het niet met je eens !
Als hij zoveel beter kan dan was hij allang weg voor een hoger bedrag , maar dat gebeurde niet en weet je waarom ?
Clubs die hem volgden zagen ook zijn mindere momentjes en die kwamen soms te vaak voor .
Zeer degelijk bij club maar ik wil het nog zien een niveau hoger ook al is het maar bij HSV

17 juli 2017 om 11:08

We hoeven het ook zeker niet met elkaar eens te zijn 😉 Maar andere clubs zullen ook zien dat Denswil pas 24 is en veel potentie heeft....kende jij Bonucci op zijn 24ste al dan? Ik bedoel maar... Deze jongen kan nog enorm groeien.

17 juli 2017 om 15:05

Vind het ook te weinig, Anderlecht verkoopt zulke jongens voor 10 a 12 miljoen maar goed, we kennen Brugge en faalhaas Mannaert.

Snap Denswils keuze deels, de Bundesliga is natuurlijk een mooie competitie, hoewel ik een grotere club had verwacht. Voor Denswil zal volgens mij geen vervanger worden aangrtrokken want we hebben Poulain Mera Mechele Vanlerberghe en momenteel Engels ook nog.

Butelle is als tweede keeper overigens betrouwbaarder dan Hubert, dusja...

17 juli 2017 om 15:13

Purplerain

Was toch onbetwiste eerste keuze van mph centraal achterin (mede door Engels zijn zwakke prestaties), maar toch, hij was vorig jaar de meest constante speler. Om de zoveel matchen eens een foutje maar ja dat hebben Hummels en Ramos ook hoor. En de bock en Butelle maken er 25 per wedstrijd, Denswil en Poulain hebben ons vaak recht gehouden, niet makkelijk spelen met een vliegenvanger achter je, een met alle respect veel te oude middenvelder voor je en 2 kippen zonder kop als backs.

Jammer dat hij bij Ajax niet definitief is doorgebroken, hij had nl een mooie toekomst voor zich.

Heeft zijn draai in België goed gevonden en maakt nu een mooie transfer, alhoewel HSV een ambitieuze maar moeilijke club is.

Succes Stefano !

17 juli 2017 om 10:16

Fcbogarde,

Hij had mogelijk ook wel doorgebroken, had helaas het geduld niet terwijl hij toch behoorlijk wat speelminuten heeft gekregen.

Maar toch wordt er blijkbaar nog wel aan zijn kwaliteiten getwijfelt, anders had hij deze stap niet gezet.

Aan hem om het tegendeel te bewijzen.

Het is duidelijk dat sommige mensen Denswill niet hebben gevolg bij Brugge. Zijn eerste half jaar in Brugge was letterlijk afschuwelijk. Man man man die vent kon er letterlijk niks van en werd ook door Belgische analisten met de grond gelijk gemaakt. Toch hield Prudhomme het vertrouwen in hem en dat resulteerde in een ongeziene metamorphose. Naast verdedigen liet Denswill ook zien dat hij uit de eredivisie kwam en deed hij de Ajax academy alle eer aan. Hij begon meer en meer te voetballen, was zelfs brutaal genoeg om acties te maken. Vernietigende analyses veranderden in lofzangen. Hoewel Monaco vorig jaar serieuze interesse had, is HSV ook wel een mooie vervolgstap in een mooie competitie. Het is deze strijder gegund.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.AA Gent390
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
Verdediger31
Timmy SimonsMiddenvelder30
Ruud VormerMiddenvelder30
Hans VanakenMiddenvelder30
Marvelous NakambaMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

96 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Manchester United is bereid om diep in de buidel te tasten voor Toni Kroos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren