‘ADO Den Haag deelt nieuw topcontract uit: 400.000 euro per jaar’

Donderdag, 13 juli 2017 om 08:05

Wilfried Kanon blijft bij ADO Den Haag. De verdediger gaat volgens De Telegraaf een nieuw vijfjarig contract tekenen en wordt een grootverdiener bij de club. Hij gaat namelijk een salaris van minimaal vier ton per jaar verdienen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Wilfried Kanon goed genoeg voor een Nederlandse topclub?


Gerelateerd

15 reacties (laatste reactie door vakkie-l)

Over 1.5 jaar zal die wel gaan vertrekken .

13 juli 2017 om 09:04

Afhankelijk van hoe gaat hij presteert is dat niet eens zo heel vreemd. 2 jaar Ado en daarna naar een club uit het linkerrijtje van Nl/belgië of misschien een Duitsland/vk, salaris is dan sowieso al hoger + betere teams. Dat zal helaas ook lang het lot blijven voor teams als Ado. Ajax kan 40miljoen krijgen voor een speler die net komt kijken, waar ze niks voor hebben hoeven doen behalve hem scouten en opstellen en hup ze verdienen de viervoudige begroting. Met de niet-EU spelers salarissen is het nog lastiger voor kleine clubs. Grote clubs kunnen lekker gokken met exotische spelers, kleine clubs allang niet meer.

Das toch wel een bijzondere constructie moet ik zeggen. Een vijfjarig contract tekenen tegen "niet Eu" voorwaarden en na 1.5 jaar dit aanpassen?? Lijkt me juridisch nogal een krachtoer.
Daarnaast als Kanon eenmaal zijn Nederlandse paspoort heeft, zal hij alsnog naar Frankrijk of de Engelse Championship gaan.

13 juli 2017 om 09:15

Er was hiervoor een nog veel bijzonderder constructie. Kanon betaalde voor zijn opleiding bij Ado, waardoor hij ipv 22.000 per maand, 10.000 per maand kreeg. De rest ging naar de zaakwaarnemer die dat weer aan ADO zou moeten betalen. In ruil daarvoor krijgt hij een kwart van de winst bij doorverkoop. Waarschijnlijk had hij nooit een werkvergunning gekregen als dit bekend was. Je moet dat verhaal over hem maar eens lezen (zoek op Nrc, ADO en Kanon), waarschijnlijk is dit het normaalste contract wat hij in zijn carrière heeft getekend tot nu toe.

13 juli 2017 om 09:53

Oh oh, ik voel een klungelig, onprofessioneel onderzoek van de Knvb aankomen.

Ik vind het nogal een bedrag wat hij opstrijkt voor een club als Ado.
Jaloers ja; mijn club kan dat bedrag waarschijnlijk niet eens uitgeven om een speler te kopen, laat staan zijn jaarlijks loon ervan te betalen. Maar als ik kijk naar wat een gemiddelde speler verdiend buiten de top 3 om, zegt mijn gevoel dat dit niet helemaal klopt.


13 juli 2017 om 10:02

De afgelopen vier jaar was Kanon natuurlijk ook al een niet-EU speler, de Knvb moet zelf hebben kunnen nagaan dat dit een enorm salaris moet zijn geweest voor ADO en dat er misschien iets anders meespeelt. Maar goed, de Knvb heeft wellicht andere dingen aan zijn hoofd.

Ik las vorige maand een artikel over hem in de NRC en het is toch wel een bijzonder verhaal met hem. Leuk dat ADO hem kan behouden en ik gun Kanon dit salaris ook volledig, al is het de vraag hoeveel hij mag houden. Hij heeft veel ontberingen moeten doorstaan om profvoetballer te worden, al is het zelfs de vraag of het voor hem wel verstandig is om te voetballen op professioneel niveau, zeker na wat vorige week met Nouri gebeurde moet je daar ongewild toch weer aan terugdenken. Al met al voor ADO een prima verdediger, maar er zijn schimmige spelletjes met hem gespeeld en zijn verhaal gunt je een blik in een verrotte wereld van voetbalmakelaars. Ik kan iedereen het stuk aanraden.

Das toch enorm veel 4 ton voor een speler bij Ado? Kan iemand mij vertellen wat de Eredivisie clubs voor max hebben per team? Wat verdienen ze bij Ajax bijv minimaal en maximaal? Ben toch wel benieuwd of een van Leer van Roda bijv €5000 per maand? nu ineens op €20.000 zit? Geen idee kenners m.b.t. de salarissen kom er maar in..

13 juli 2017 om 09:38

ik geloof dat het salarisplafond bij FC Utrecht zo rond de 3 ton per jaar ligt

13 juli 2017 om 09:39

Ik weet dat het plafond van mijn cluppie FC Utrecht tot voor kort werd vastgesteld op €250.000 per jaar. Dit lijkt mij dus ook enorm veel voor een speler van met alle respect Ado.

13 juli 2017 om 09:45

Dus een Wilfried Kanon pakt nu meer dan Haller de afgelopen jaren verdiend heeft bij Utrecht?

13 juli 2017 om 10:29

Als je echt wil weten hoe het zit google maar eens op Kanon Ado en NRC (De Europese droom van Wilfried Kanon). Toen Kanon naar ADO kwam kreeg hij slechts een gedeelte van zijn salaris daadwerkelijk uitgekeerd, de rest was voor zijn opleiding bij Ado. Maar goed, het artikel legt het beter uit dan ik nu kan hier.

13 juli 2017 om 16:12

Haller had destijds geen dure contract van 4/5-jaar getekend toen ie als totaal onbekende binnenkwam. Kanon verdiende hiervoor 2 ton.

13 juli 2017 om 12:08

Als international van Ivoorkust en jonge speler heeft hij wel veel waarde, maar ik vind het ook bizar dat ADO zo'n contract kan (wil) uitdelen.

13 juli 2017 om 16:07

ADO Den Haag heeft normaal gesproken ook een salarisplafond van 250k uitzonderingen daargelaten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.AZ162
10.VVV-Venlo12-1
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Tyronne EbuehiVerdediger10
Tom BeugelsdijkVerdediger10
Aaron MeijersVerdediger10
Bas KuipersVerdediger10
Donny GorterMiddenvelder10
Danny BakkerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

4 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 24 oktober
AC Milan betaalde afgelopen zomer grof geld voor Leonardo Bonucci, maar in San Siro is men niet helemaal tevreden over de verdediger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren