wk2018

Update: ‘Oude bekende is na medische keuring definitief van Vitesse’

Maandag, 17 juli 2017 om 16:07

Vitesse heeft de achtste aanwinst van de zomer binnen, zo meldt de Gelderlander woensdag. Mukhtar Ali wordt definitief overgenomen van Chelsea en gaat voor drie jaar tekenen bij de Eredivisionist. De negentienjarige middenvelder was afgelopen halfjaar op huurbasis al actief in Arnhem.

Vitesse en Chelsea willen echter nog niet bevestigen dat er sprake is van een deal. Ali, die in Londen een contract tot medio 2018 heeft, begon in de jeugdopleiding van het Londense Leyton Orient voordat hij de overstap maakte naar the Blues. Ali won bij Chelsea in de seizoenen 2013/14, 2014/15 en 2015/16 de FA Youth Cup en in het laatstgenoemde seizoen ook de UEFA Youth League.

De middenvelder was vorig seizoen een van de vier huurlingen van Chelsea in het jaar van de bekerwinst. Hij vormde samen met Lewis Baker, Matt Miazga en Nathan de Londense enclave in Arnhem. De Engelsman wist dermate te overtuigen dat technisch directeur Mo Allach hem nu definitief naar de club haalt. Vitesse haalde eerder deze zomer ook Fankaty Dabo en Charlie Colkett van Chelsea, maar zij worden gehuurd.

Update 13 juli 15:11 uur - 'Vitesse hoopt komst van voormalig huurling dit weekend af te ronden'
Vitesse gaat zich vrijwel zeker versterken met Mukhtar Ali. Voetbal International meldt dat de Arnhemmers hopen komend weekend definitief een akkoord te bereiken met Chelsea over de transfer van de negentienjarige middenvelder. Ali zal zondag voet zetten op Nederlandse bodem en vervolgens een contract voor drie seizoenen tekenen. De geboren Somaliër was het afgelopen seizoen al een half jaar op huurbasis actief in Arnhem en heeft de clubleiding van Vitesse uiteindelijk weten te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Update maandag 17 juli 16:10 uur – 'Oude bekende is na medische keuring definitief van Vitesse'
Mukhtar Ali heeft zijn medische keuring bij Vitesse achter de rug, waardoor niets een transfer meer in de weg staat, meldt Voetbal International maandagmiddag. De negentienjarige Engelsman tekent voor drie seizoenen in Arnhem. Ali neemt zodoende definitief afscheid van Chelsea, waar hij het nooit schopte tot het eerste elftal. De voormalig jeugdinternational speelde vorig seizoen op huurbasis ook al een halfjaar voor Vitesse.


Poll

Mukhtar Ali is een uitstekende speler voor Vitesse


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door nufc_u2)

Ben tot nu toe niet zo blij met de huurlingen en aankoop van Chelsea. Ali overtuigde vorig seizoen niet en Colkett en Dabo hoor ik nou ook niet zoveel positieve verhalen over.

12 juli 2017 om 19:47

Vind de aankopen Serero en Matavz zeker wel goed voor Vitesse. Serero voor Vitesse op middenveld echt een aanwinst als hij zijn niveau heeft. En Matavz gaat er dankzij Rasicha tien plus inknallen.

12 juli 2017 om 19:48

Dabo speelde verdienstelijk tijdens de oefenpot en zowel Dabo als Colkett worden hoog aangeschreven in de academie van Chelsea.

12 juli 2017 om 20:02

Ali heeft vorig seizoen 60 minuten gespeeld, hoe kun je een goede mening over hem geven. Prima aanwinst voor de breedte wat mij betreft. Nakamba was in z'n eerste jaar ook niet goed. Hij is nog jong, laten we hem de tijd geven. Wie weet verrast hij ons.

12 juli 2017 om 20:31

Kan iemand mij vertellen of Kadioglu op weg is naar Vitesse? Meerdere twitter berichten en mensen zeggen dit.. On: prima speler voor erbij maar meer ook niet

12 juli 2017 om 20:34

Daar zijn ze inderdaad mee bezig, maar ze willen zelf nog niks bevestigen om eventueel transfer te annuleren

13 juli 2017 om 11:12

NEC wil Kadioglu niet laten gaan. Ze willen juist een nieuw elftal om hem bouwen.

12 juli 2017 om 20:33

Tis ieder jaar afwachten,traore was in zijn eerste half jaar ook drama verloor ook iedere bal pas halverwege zijn tweede jaar begon hij te draaien, ik vind dat vitesse behoorlijk inkoopt nu alleen nog een goede verdediger en mount dan heb je de selectie aardig staan ik Zou persoonlijk graag nog zon type annan/nakamba terug zien zon sloper..

Heeft mij niet weten te overtuigen in zijn eerste half jaar, maar heeft dan ook amper gespeeld. Maar dat zegt weinig, want een Nakamba overtuigde mij ook allerminst in zijn eerste potjes, die was destijds wat wild en ongecontroleerd in al zijn enthousiasme. En onze Davy Pröpper werd vaak uitgefloten door het eigen publiek als het ietwat ongelukkig verliep.

Denk dat die huurconstructie opgezet was om hem alvast te laten wennen aan Arnhem en Nederland, hopelijk wordt het wat. Voor de breedte in ieder geval niet verkeerd om er een middenvelder bij te hebben.

Is me totaal niet opgevallen het afgelopen half jaar. Heeft het met een paar invalbeurten moeten doen. Met het oog op de toekomst aangetrokken waarschijnlijk. Geen directe versterking die we wel nodig hebben, maar misschien kan hij verrassen!

En hoe zit het nou met Mason Mount dan?

12 juli 2017 om 20:08

Speelt het EK onder 19 dus dat is even afwachten totdat het daar afgelopen is.

12 juli 2017 om 22:32

Okee, want op AjaxShowtime staat hij al "gehuurd van Chelsea" in het transferoverzicht maar het is dua nog niet rond.

13 juli 2017 om 01:34

Je moet niet alles geloven wat daar op staat . Alles is pas rond als het op de website van Vitesse staat, niet op pagina's als deze of andere voetbalsites.

17 juli 2017 om 16:52

En zelfs dan kan het soms nog mis gaan. Zie Gaman

Ik vindt het niveau spelers dat van Chelsea komt dit jaar van matige kwaliteit. Had meer verwacht met de EL groepsfase. Hopen dat mount nog komt. Verwacht dat er dan niet meer dan 2 in de basis zullen spelen. Mohktar ali zat vorig seizoen ook op de bank

Is Nakamba al vertrokken of speelt die nog bij Vitesse? Vitesse en Utrecht krijgen wel mooie elftallen zeg. Denk als het een beetje meezit met blessures en schorsingen dat 1 van de 2 zomaar op plek 3 kan eindigen.

12 juli 2017 om 20:03

Die is allang weg. Serero is zijn opvolger. Vitesse en utrecht gaan geen psv, Ajax of Feyenoord passeren op de ranglijst. Dan moet het vooral in de breedte sterker worden.

12 juli 2017 om 20:36

Ja alleen heb je bruns en serero geen slopers.. die mis je denk ik wel echt nu dat was in het seizoen met vejinovic ook zo was het technisch goed maar miste we wel echt duel kracht want dat seizoen heeft bony ook een hele hoop verbloemt

12 juli 2017 om 21:02

Eens, maar je hebt nu wel betere voetballers denk ik. Nakamba had veel power, maar de voortzetting liet vaak te wensen over. Veel breed en terug.

13 juli 2017 om 15:34

Moet nog wel een powerhouse bij op het middenveld, dit is veels te fragiel en technisch voor het middenveld van Vitesse.

13 juli 2017 om 18:40

Ik snap wat je bedoelt, maar ik denk dat dat best meevalt. Fräser heeft nu de beschikking over veel spelers met pit in de selectie. Bruns, Serero, Linssen en Büttner zijn bijvoorbeeld spelers die verspreid over het veld veel energie in de wedstrijd brengen. Het belangrijkste is dat er meer beweging in het team komt, want het was vaak te statisch in het veld. Nu hebben we er actieve spelers bij die wel diepgang hebben. Daar compenseer je de fysieke nadelen wel mee denk ik.

Ook de enige van de vier spelers die mij niet bekend voor komt. Dus was blijkbaar nog niet zo indrukwekkend. Maar toch wil Vitesse hem weer terug hebben?

12 juli 2017 om 20:04

Heeft een half jaartje voornamelijk op de bank gezeten. Nakamba was ook dramatisch bij het begin, moet je kijken waar die geëindigd is.

Vitesse moet nog wel wat versterkingen halen want tot nu toe zijn nog niet alle vertrokken spelers vervangen. Ali is wat mij betreft iemand die voor de breedte wordt gehaald. Zie natuurlijk liever eigen jeugd maar die zijn er nog niet aan toe, hoewel er nu wel weer 4 jongens mee op trainingskamp in Oostenrijk zijn. Irriteer me aan het feit dat supporters zo negatief over hem zijn maar hij heeft nog amper minuten gemaakt om daar überhaupt een mening over te vormen.

Vind de spelers van Chelsea maar een b keus, de echte goede krijgen ze niet. De jaren ervoor betere huurlingen.
Ik verwacht dat Vitesse het slechter gaat doen dan vorig jaar. Feyenoord, Ajax, Psv en Utrecht zijn in mijn ogen sowieso beter. Ondanks dat Vitesse een aantal goede spelers heeft aangetrokken is het wel zo dat een groot deel van het ingespeelde elftal weg is (en die speelden nog met de visie van Bosz)
De nieuwe jongens kennen dat niet en zullen op de manier van Fraser moeten spelen en dat is toch wennen aan elkaar en minder aantrekkelijk.
Hoogst haalbare is weer 5de , maar ik denk dat de concurrentie zwaar wordt met Az, Twente, Groningen en Heereveen, zeker ook vanwege het feit dat ze er naast ook nog europees spelen.

12 juli 2017 om 22:11

Waar baseer jij op dat Utrecht beter gaat zijn? Ik schat juist Utrecht een stuk minder in na het vertrek van Amrabat en haller en zie hun eerder 8e dan 4e worden door de vervangers van mindere kwaliteit. Voor Vitesse zullen vooral AZ en Heerenveen concurrenten gaan zijn verwacht ik. Twente en Groningen ben ik qua selectie totaal niet van onder de indruk.

Hopen dat Vitesse nog een absoluut groot talent kan pakken, misschien Chebolah of Kennedy zelfs. Wat is er gebeurd met Matt Miazga, komt die terug? Komt Baker nog terug?
Ik vind dat ze zich goed hebben versterkt, maar de huur spelers van Chelsea zouden nog beter kunnen zijn, ze spelen toch Europa League dit jaar.
Kom op Vitesse, we hebben de punten hard nodig!

Ik vindt het echt mooi hoe iedereen een mening heeft over een speler of spelers zonder dat ze hun hebben zien spelen. hoe kan je iemand dan beoordelen. Je wordt pas goed als je als team kan voetballen. En iedereen heeft zijn taak. Er zijn maar weinig spelers die team in hun eentje kunnen dragen. Al die zuren berichten over spelers baal ik een beetje van. Niemand heeft een glazen bol waarin de toekomst voorspeld wordt een speler kan het ene jaar pieken en vervolgens effe geen bal meer raken. Het gaat om het collectief

Yatsemata,

Dat baseer ik op het feit dat ten Hag er nog steeds trainer is en dat de gehaalde spelers zijn spelopvatting over kunnen nemen. Dat heeft vorig jaar gewerkt en dat zie ik nu ook gebeuren. Utrecht heeft goede spelers gehaald, maar als Ayoub ook nog weg gaat dan zal het voor Utrecht ook een stuk lastiger worden.
De nieuwe Vitesse spelers spelen niet meer in de visie van Bosz en ik sla ten Hag hoger in dan Fraser.
Hopelijk krijg ik ongelijk en kan Fraser er een collectief van maken.

13 juli 2017 om 01:32

Groot deel van de groep heeft vorig seizoen onder Fraser gewerkt. Fraser heeft laten zien dat Vitesse een collectief is, onder Bosz hadden we met die selectie de beker echt niet gepakt. Ik heb alle vertrouwen in Fraser en de overige staf. Gok dat Utrecht, AZ en Vitesse 4 t/m 6 gaan bekleden, zoals afgelopen seizoen. Heerenveen laat structureel zien dat ze geen top5 club zijn, terwijl ze ieder jaar een prima team hebben. Groningen vind ik erg matig worden, wordt daar niet echt bang van.

17 juli 2017 om 16:55

Tot nu toe ben ik eigenlijk nog van geen enkele aankoop van Utrecht onder de indruk. De meeste aankopen komen of uit de 1e divisie, of zijn elders geflopt. Dat kan bij een of twee spelers natuurlijk goed uitpakken, maar de praktijk wijst uit dat dat nooit bij allemaal het geval zal zijn. Daarnaast vond ik Utrecht weinig overtuigend tegen dat toch zwakke team uit Malta, vandaar dat ik ze minder inschat dan vorig jaar.

Ik ben van het afgelopen half jaar niet echt onder de indruk geweest van Ali. Wat ziet Fraser e.a. dan in hem, wat ik niet gezien heb ?

Ik had liever deze euro's besteed aan een creatieve middenvelder of aan een spits. Voor die posities moet Vitesse nog wel versterkingen/concurrenten halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord6637
6.Vitesse4916
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Matthew MiazgaVerdediger10
Fankaty DaboVerdediger10
Guram KashiaVerdediger10
Alexander BüttnerVerdediger10
Arnold KruiswijkVerdediger10
Thomas BrunsMiddenvelder11
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

0 fans
Middenvelder, 20 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Manchester United is bereid om diep in de buidel te tasten voor Toni Kroos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren