Jong Italië ziet halve finale uit zicht verdwijnen na verrassende nederlaag

Jong Italië heeft zichzelf een slechte dienst bewezen op het EK Onder-21 in Polen. De Italianen begonnen goed met een overwinning op Jong Denemarken, maar wisten dat tegen Jong Tsjechië geen vervolg te geven. Zij waren met 3-1 te sterk voor Jong Italië, onder meer dankzij een wonderschone treffer van Michael Lüftner.

Alleen de groepswinnaars plaatsen zich op het EK Onder-21 voor de halve finales, samen met de beste nummer twee. Door de nederlaag kan dat nog wel eens lastig worden voor Jong Italië, omdat er nog een treffen met Jong Duitsland op het programma staat. Al in de eerste helft keken de Italianen tegen een achterstand aan. Na een glijpartij in de Italiaanse defensie dook Michal Travnik vrij op, waarna hij de veelbesproken Gianluigi Donnarumma wist te verschalken met een lage schuiver: 1-0.

Het duurde lang voordat Jong Italië de zo vurig gewenste gelijkmaker op het scorebord kon brengen. Pas na 69 minuten spelen trof Domenico Berardi doel. De aanvaller van Sassuolo ontsnapte aan de aandacht van de Tsjechische verdediging en stuitte in eerste instantie nog op doelman Lukas Zima, maar kopte de rebound wel binnen. Waar te verwachten was dat de Italianen de wedstrijd naar zich toe zouden trekken, gebeurde het tegenovergestelde.

Een aanval over veel schijven eindigde bij Marek Havlik, die vanaf de rand van het strafschopgebied raak schoot. Het slotakkoord was in handen van Michael Lüftner, die vijf minuten van tijd van grote afstand raak wist te schieten. Zowel Jong Tsjechië als Jong Italië heeft nu drie punten verzameld, terwijl Jong Duitsland op zes punten kan komen. Dan moet het wel zien af te rekenen met Jong Denemarken.

Denk jij dat Jong Italië de halve finale nog weet te halen?