Update: ‘Liverpool laat aankoop van 42 miljoen medische keuring ondergaan’

Donderdag, 22 juni 2017 om 11:02

Mohamed Salah heeft van AS Roma groen licht gekregen om af te reizen naar Engeland om zijn transfer naar Liverpool af te ronden. Technisch directeur Monchi reist dinsdag af naar Londen om samen met James Pallotta, eigenaar van de Italiaanse club, de deal af te ronden. Liverpool betaalt naar verluidt 36,5 miljoen euro voor Salah, een bedrag dat door bonussen kan oplopen tot 42 miljoen.

Salah bereikte zelf al een persoonlijk akkoord met the Reds. Wanneer hij de medische keuring met succes doorstaat, zal hij een vijfjarig contract tekenen op Anfield. De ex-speler van Chelsea gaat in Liverpool volgens de Daily Mirror 102.000 euro per week verdienen. Salah wordt de eerste aankoop van manager Jürgen Klopp deze transferperiode.

Salah stond bovenaan het wensenlijstje van de Duitse trainer. Klopp gaf al eerder aan op zoek te zijn naar een snelle buitenspeler, die ook voor doelpunten kan zorgen. Salah was het afgelopen seizoen goed voor negentien doelpunten in alle competities en gaf daarnaast nog twaalf assists. Het contract van de 25-jarige Egyptenaar loopt in Stadio Olimpico door tot de zomer van 2019.

Update 22 juni 11.02 uur - ‘Liverpool laat aankoop van 42 miljoen medische keuring ondergaan’
Liverpool lijkt Mohamed Salah zo goed als binnen te hebben. Diverse Engelse media berichten donderdagochtend dat de Egyptenaar later op de dag een medische keuring zal ondergaan en vervolgens zijn overstap naar Anfield af zal ronden. The Reds betalen AS Roma naar verluidt minstens 38,5 miljoen euro voor de aanvaller van, een som die door verschillende bonussen nog op kan lopen tot 42 miljoen.


Poll

Met de komst van Mohamed Salah kan Liverpool meestrijden om het Engelse kampioenschap


Gerelateerd

55 reacties (laatste reactie door gargianogargio)

Ik snap niet dat Liverpool weer zoveel geld uitgeeft voor zulke middelmaat. Leuke speler voor de serie A en Europa League, te licht voor de Premier League en Champions League. Promes nu naar Roma trouwens?

20 juni 2017 om 11:09

Is de premier league ondertussen niet van het niveau Serie A / Europa League? Als je de Uefa coefficientenlijt erbij pakt dan staan ze 3e en waarschijnlijk na volgend seizoen is het de 4e competitie in Europa.

20 juni 2017 om 11:23

Laat ik het lastiger voetballen noemen dan. Ik denk dat Salah het wederom niet gaat redden in de Premier League

20 juni 2017 om 11:33

Die lijst zegt niet alles. Engelse clubs presteren de laatste jaren tegenvallend in Europa, maar dat heeft niet alleen met het niveau van de competitie of de kwaliteit van de teams te maken. Er zijn veel meer factoren die invloed hebben op de Europese prestaties. Kwalitatief is de Premier League na de Spaanse competitie echt wel de sterkste.

20 juni 2017 om 11:36

Dat baseer je op zijn periode bij Chelsea waar hij nooit een eerlijke kans had gekregen en nog maar net 21 was ofzo? In 2 jaar tijd kan een speler zich prima ontwikkelen, en zijn statistieken zijn toch bepaald niet verkeerd in een verdedigend sterke competitie als de serie A. Altijd leuk dat vooraf afbranden al voor een speler überhaupt een minuut heeft gespeeld. Wat zou het toch heerlijk zijn als Salah een gevalletje Kevin de Bruyne wordt en misgunnertjes als jou keihard de mond snoert.

20 juni 2017 om 11:40

Vorig jaar werd Klopp ook voor gek verklaard dat hij zoveel geld voor Mane betaalde en we weten allemaal hoe dat is gelopen. Garanties heb je nooit met aankopen, maar een speler vooraf afserveren op loze aannames is belachelijk.

20 juni 2017 om 11:40

@gonner4, gebaseerd op wat?

Het niveau van de lagere teams ligt over het algemeen hoger dan in de Bundesliga, La Liga en Serie A. Daar ben ik het zeker mee eens, maar de topteams zijn in die andere drie landen gewoon beter. Zeker de Spaanse competitie heeft drie teams die titelfavoriet kunnen zijn in Engeland. Het niveau in Engeland zit veel dichter op elkaar (is daardoor ook spannender), maar er is geen een topteam wat structureel mee kan doen in de CL en dat heeft Spanje met Real, Barca en Atletico, Duitsland met Bayern en in mindere mate Dortmund en Italia met Juve.

20 juni 2017 om 12:05

Alleen La Liga is beter. Bundesliga is minder, met één topteam. Dortmund is minder dan de top van Engeland. Serie A is met een mooie opmars bezig, toch schat ik de competitie nog een stuk lager in dan de Engelse.

20 juni 2017 om 12:34

Middelmaat??? Niet mee eens. Met zijn snelheid is hij juist een speler die bij de PL past. Daarnaast heeft hij tegen sterk verdedigende teams in Italië wel wat assist geproduceerd. Prijskaartje is hoog maar in mijn ogen niet te hoog. Immers is voor een speler als Martial 80mil voor afgetikt waar hij een beetje een sporadische goede speler is op dit moment. Voor Salah de taak zich te laten zien op de trainingen om daarna zich te vestigen als vaste basiskracht zoals hij bij Roma heeft laten zien. Aan inzet en motivatie zal het niet liggen! wens hem alle succes, hij heeft het immers zelf verdiend!

20 juni 2017 om 12:55

Hij was toen veel jonger, Minder ervaring en toen was Chelsea gewoon even te snel, Is toen verhuurd aan Fiorentina waar die het beter deed en toen kocht AS Roma hem. Slaat nergens op dat je zegt leuke speler voor de Serie A aangezien ze daar kunnen verdedigen. Gaat het gewoon heel goed doen nu die ondertussen meer ervaring heeft opgedaan en een completere speler is geworden.

20 juni 2017 om 13:07

De Premier League heeft 20 clubs die meer uit kunnen geven dan een bijna iedere club (op Juventus na). De top mag dan niet verschillen, maar alles eronder wel. Zelfs de degradatiekandidaat kan een speler van 40 miljoen halen. In Italie kunnen een paar subtoppers dat niet eens betalen.

20 juni 2017 om 13:30

@oxxis hij heeft zeker de potentie, wilskracht, skills en drijfveren om idd een gevalletje KdB te worden. Wel op zijn manier natuurlijk. Dit is een jongen die zich snel heeft weten aan te passen in Europa en zich enorm thuis voelt in Engeland (altijd zijn eerste keus geweest) Daar waar landgenoten toch meer een heimwee hebben/creëren is hij tevens een goede motivator voor de jonge Egyptenaren. Al met al een klasse persoon die met zijn klasse menig misgunners zal verbazen.

20 juni 2017 om 17:22

Dat het niveau van de lagere teams in Engeland over het algemeen iets hoger ligt dan de Serie A en de Bundesliga ben ik het mee eens (La Liga misschien gelijkwaardig), maar wat je zegt over de top vind ik maar gek. De topteams in die andere 3 competities zijn sterker, maar zowel in Italie als in Duitsland heb je maar 1 topteam. Dat je dan 1 topteam hebt dat sterker is wilt niet zeggen dat de competitie beter is, daar kun je het al helemaal niet op baseren. De nr 2 t/m 5/6 zijn in Engeland gemiddeld gezien een stuk sterker dan in Duitsland en Italie. Spanje is een ander verhaal.

22 juni 2017 om 12:37

Nog zo eentje die de feiten niet op een rijtje heeft. Martial koste 50 miljoen met 30 miljoen bonussen waarvan 10 betaald zijn en als hij de overige 20 ook wil Kosten moet hij in de top 3 vd goudenbal staan

23 juni 2017 om 09:03

Overige bonussen zijn toch 10 miljoen voor shortlist ballon dor en 10 miljoen voor 25 interlands met Frankrijk?

20 juni 2017 om 15:59

Nee, wss halen ze Berardi die meekomt van Sasuolo net zoals z'n trainer. Of Ghezzal transfervrij halen van Lyon

Goede voetballer. Goede cijfers maar ik was er niet wild van bij Roma. Het zag er soms wat onbeholpen uit. Niet sterk in de kleine ruimte dus als je "op de helft van de tegenstander wil spelen" niet zo een goeie keus. Ik hoop op Berardi bij Roma als vervanger

20 juni 2017 om 11:31

Juist, uitstekende speler met veel ruimte, maar in kleine ruimtes is hij bijzonder beperkt. Gelukkig heeft Liverpool met o.a. Firmino, Coutinho en Lallana wel spelers die sterk zijn in kleine ruimtes. De cijfers dit seizoen waren inderdaad erg goed, maar vergeet niet dat hij minstens het dubbele kon hebben met al die missers van hem. Als Dzeko en Salah niet zoveel missers hadden gehad dan had Roma er 20 meer gescoord dit seizoen. Dit is overigens absoluut geen miskoop als hij zo presteert als bij Roma, maar ook geen aankoop met wauw-factor.

Veertig miljoen is een mooie prijs, zeker omdat jullie ook moeten verkopen voor de Ffp. Nu Berardi ophalen en je gaat er niks op achteruit, plus hij is jonger.

Aardig bezig dat Liverpool. Aubameyang zou natuurlijk fantastisch zijn en als haalbaar dan zou ik hem als Liverpool zijnde niet laten lopen, maar ik zou nu eerst de verdediging eens gaan versterken. Een linksachter en een extra centrale verdediger zouden niet misstaan.

Denk dat dit een zeer goede aankoop is voor Liverpool. Past goed bij het spelletje van Klopp. Coutinho zal dan wel naar het centrum schuiven en dan heb je Mane en Salah op de flanken. Prima en verdomd snel.

20 juni 2017 om 11:12

Ik weet niet of Klopp het aandurft met Coutinho op het middenveld. Maar als hij dat doet, zijn die 2 flanken inderdaad een nachtmerrie voor zo'n beetje elke back in Engeland, op een pijlsnelle enkeling als Bellerin of Walker na.

20 juni 2017 om 11:30

Wat moet je dan? Je gaat Salah of Mane niet op de bank zetten. Het is dan wel zonde dat Lallana wss moet gaan banken, terwijl dit toch ook een van de belangrijkste is bij Liverpool.

20 juni 2017 om 11:37

Liverpool had afgelopen seizoen een veel te smalle selectie en aangezien Coutinho, Henderson en Lallana allen wel enkele weken geblesseerd zijn elk seizoen is het alleen maar goed dat met Salah er meer opties zijn en er meer gerouleerd kan worden. Lallana zal genoeg aan spelen toekomen, zeker met de CL erbij.

20 juni 2017 om 11:50

Waarom niet, af en toe op de bank? Het programma wordt een stuk zwaarder dan vorig jaar door de CL, en zo vermijden ze door roulatie oververmoeidheid en blessures. Want vorig jaar hadden ze daar al last van, ondanks een relatief licht programma (naar Premier League normen).

Zelfs Ronaldo werd dit seizoen af en toe gespaard wat vroeger haast ondenkbaar was en het heeft geloond, op het einde van het seizoen was hij in topvorm.

20 juni 2017 om 13:11

Ook al is Bellerin snel, hij kan totaal niet verdedigen.

22 juni 2017 om 12:38

Valencia shaw rosé Marco Alfonso zijn allemaal snel.

Goede behendige en snelle speler. Ook vind ik dat de prijs meevalt, hij is volgens mij evengoed als Mane. Dan heb je met Mane en Salah 2 goede flankspelers die het verschil kunnen maken. Liverpool heeft nog wel enkele verstekkingen nodig als ze echt willen meedoen voor de titel maar deze transfer bewijst wel dat ze op de goede weg zijn.

20 juni 2017 om 18:03

Salah is echt wel een goede speler maar niet half zo goed als Mané, veel dommere en meer beperkte voetballer. Misschien wel net iets sneller.

Bij Chelsea te licht bevonden in de PL. Weet niet precies hoe hij het bij Roma heeft gedaan, maar hij moet toch wel echt gigantische stappen hebben gemaakt tov zijn Chelsea tijd wilt dit een succes worden.

Mane, Salah, Lallana, Coutinho, Firmino...Opties genoeg op de vleugels! Aanvullen met jeugdige toppers als Ojo,Wilson,Woodburn en Kent en je hebt genorg opties aankomend seizoen. Zal nodig zijn nu je ook weer CL gaat spelen (zeer waarschijnlijk).

20 juni 2017 om 11:45

Ik heb in Lallana toch nooit echt een buitenspeler gezien. Mist hij in mijn ogen de snelheid voor. Vooral in het voetbal wat Klopp wil spelen (hoge pressing, snelle omschakeling).

20 juni 2017 om 14:29

Zowel Coutinho als Lallana werden door Klopp in deze posities gebruikt en niet onverdienstelijk. Zie beide ook liever centraal.

20 juni 2017 om 12:11

Valt mee coutinho en lallana horen in mijn ogen niet op de vleugels

Laten we pas beoordelen na een paar maanden in het seizoen. Er zijn wel vaker spelers te licht bevonden. Kijk naar de bruyne, nu een van de beste. Ik heb er iig geval veel vertrouwen in, want sinds klopp er is zit er veel meer een gedachte achter de tranfers voor in een bepaalt systeem. Al zn transfers hebben tot nu heel goed uitgepakt.

22 juni 2017 om 12:39

De Bruyne is ook altijd veel meer talent toegeschreven dan aan salah

Nu Salah naar Liverpool gaat wat een erg mooie transfer is voor Liverpool die de flanken goed versterkt kan Roma dan Promes niet als vervanger halen? Goed voor hem en voor Roma denk ik.

22 juni 2017 om 11:09

Zal te duur zijn denk ik. Als ik het zo zie lijkt het alsof Roma bij een transfer van Promes al het Salah geld alweer kwijt is. Ik zie ze wel Berardi van Sassuolo halen.

22 juni 2017 om 16:19

Denk dat Promes ook niet echt van het niveau van Salah is en As Roma een buitenspeler moet zoeken die minimaal 10 goals per seizoen erin kan schieten.

Zo jammer dit, Liverpool kan met 42 miljoen echt veel betere spelers aantrekken. Ongelooflijk dat deze man weer een kans krijgt in de Premier League. Doet een beetje pijn dat Liverpool weer gebrek heeft aan ambities.

20 juni 2017 om 11:45

Welke 'veel betere' spelers kan Liverpool dan aantrekken voor 42 miljoen (en dan geen FM praktijken) en waarom is Salah niet goed genoeg en een gebrek aan ambitie (de transferperiode is nog niet eens officieel geopend)?

Als Klopp met Mane en Salah op de flanken gaat spelen dan wordt Liverpool echt levensgevaarlijk in de omschakeling. Als je dan ook nog Aubameyang haalt dan wordt het vrij flitsend omschakelingsvoetbal.

22 juni 2017 om 12:40

Countervoetbal dus. Dat werkt alleen tegen ploegen die je domineren dus de top 5. Maar niet tegen een stoke die vooral niet wil verliezen

22 juni 2017 om 18:38

Klopp haalt bewust Aubameyang niet, want die creëert geen ruimte voor Salah en Mane, Firmino heeft de kwaliteit om in te zakken en er voor te zorgen dat Mane en Salah er overheen kunnen komen.

Niet DE speler bij Roma die de aandacht trekt. Vraag me af wie er bezig is met Nainggolan. De ideale combinatie tussen kracht, passie en techniek. Sallah is typisch een Liverpool speler maar weet niet wat hij nou extra zou moeten brengen. Nou kunnen ze natuurlijk 10 aankopen a 40-50 miljoen doen maar toch wel apart.

20 juni 2017 om 12:59

Snelheid.. iets dat essentieel is voor het spel van Klopp, namelijk spelen op dd omschakeling. Je zag wat er gebeurde toen mane geblesseerd raakte afgelopen seizoen. Dat was de enige speler met echte snelheid. Firmino is leuk en aardig, maar zeker niet super als speler om ruimtes in te gaan. Nu heb je coutinho en firmino voor kleine ruimtes en korte spel in het centrum en mane en salah vanaf de flanken die de gaten in zullen duiken. Zal lastig spelen worden tegen ze denk ik.

Ik snap niet wat ze dachten bij deze transfer. Wie verzint het nu om alle snelheid bij 2 spelers uit Afrika te halen, die dus om de 2 jaar weg zijn voor de Afrika Cup als ik het niet verkeerd heb?

Daarbuiten is Salah een counter voetballer en Liverpool een dominerende ploeg, dus Klopp mag heel wat gaan kneden om hem te laten werken binnen zijn systeem.

20 juni 2017 om 16:09

Waarschijnlijk dat ze meer opties voorin willen hebben en een gelijkwaardige speler als Mane om aankomend seizoen op meerdere fronten mee te kunnen doen. Dat er dan in 2019 weer een keer een Afrika Cup is, is belachelijk om serieus rekening mee te houden.

Verder onzin om Salah als countervoetballer te zien. Mane was bij Southampton meer een counterspeler dan dat Salah bij AS Roma is. Bovendien is het ook onzin om Liverpool automatisch als dominerende ploeg te bestempelen. Klopp wil helemaal niet domineren. Klopp wil enkel zo snel en zoveel mogelijk de bal hebben om kansen te creëren en dan het liefst zo dicht mogelijk bij de 16 van de tegenstander. Hij wil juist spelers die je met één pass weg kan sturen en in een kansrijke positie te brengen. Salah kan daar een prima speler voor zijn, maar het is afwachten of hij daadwerkelijk een succes zal zijn.

20 juni 2017 om 23:33

Alles wat Salah tot nu toe heeft laten zien was op de counter, dus lijkt me vrij logisch dat hij als countervoetballer bestempelt word. Maar als hij dus succesvol is en Mane blijft dat ook, dan mis je in 2019 twee dragende spelers rond de tijd dat er de meeste blessures zijn en snap ik niet waarom je die lange termijn visie moet negeren.

Liverpool heeft in 3/4 van het seizoen het meeste balbezit gehad, mede dankzij de bus voor de goal tactiek van tegenstanders en dus is het vrij logisch dat Liverpool dominant aan het voetballen was. De tactiek die jij beschrijft is mooi te zien tegen City, Barca of andere teams die niet afwachtend voetbal spelen en dan maken we ze helemaal kapot, maar de rest speelde we een dominant spel waarin we wel snel naar de goal wilde gaan, maar dat niet konden.

Die snelle kans altijd als uitgangspunt, maar Klopp heeft zelf gezegd dat zijn spel ook moest evolueren tegen die bus voor de goal tactiek en daar zullen ze van de zomer heel hard aan gaan werken.

Daarbuiten kun je beter argumenten zonder 'belachelijk' of 'onzin' te gebruiken, want dat geeft alleen maar blijk van zwakte in je argument.

22 juni 2017 om 12:20

Alles? Aangezien ik de Serie A niet echt volg, heb ik de moeite maar genomen om te kijken hoe hij het in de compilaties doet en dan blijkt al gauw dat het wel meevalt. Hij is enorm sterk in de counter, dat is wat anders dan een countervoetballer zijn. Bijna elke rappe speler met een beetje techniek is sterk in de counter. Sowieso is de gehele opmerking vreemd, aangezien Roma slechts vijf doelpunten uit de counter heeft gemaakt volgens de statistieken en Salah er bij 26 betrokken is geweest. Dan is hij dus al bij 21 doelpunten betrokken zonder counter.

Ik zeg helemaal niet dat je de lange termijn visie moet negeren. Ik zeg enkel en alleen dat pas in 2019 je dit probleem hebt en in de zeer veranderlijke voetbalwereld zou je daar niet anderhalf jaar van tevoren rekening mee moeten houden of kan je in ieder geval de tijd nemen om tegen die tijd daar een oplossing voor te hebben.

Natuurlijk heeft Liverpool vaak balbezit tegen de mindere goden en parkeer de bus en is het van belang ook daar kansen uit te creëren, maar dat is niet per se het uitgangspunt van de spelopvatting. Natuurlijk, snapt Klopp dat zijn spel moet evolueren, want dat ziet iedereen. Dat doet er echter niks aan af dat een speler als Salah de aanvallende kwaliteiten van Liverpool een impuls geeft. Een echte wereldspits zou dat misschien nog meer doen, maar zolang Sturridge, Ings, Origi en Firmino er alle vier zitten, zal die er niet komen.

Ik vind het belachelijk om rekening te houden met een Afrika Cup in 2019 over anderhalf jaar waar Egypte en Senegal zich nog voor moeten plaatsen in het hedendaagse voetbal. Evenals dat het mijn mening is dat het onzin is om Salah als countervoetballer te zien en Liverpool als dominerende ploeg te zien. Domineren staat niet gelijk aan vaker balbezit hebben.

De enige reden om naar mijn woordgebruik te verwijzen, is om de aandacht af te halen van mijn argumentatie en proberen je eigen post sterker te laten lijken. Dat geeft pas zwakte in je argument. Ga gewoon op mijn post in en reageer hoe jij er tegenaan kijkt. Op het eind nog verwijzen naar het gebruik van 'onzin' en 'belachelijk', is pas zwak.

Geen slechte speler, maar had liever Gelson Martins zien komen. Naar mijn mening heeft Liverpool 4 versterkingen nodig. Een cv (Van Dijk), Lb (Laxalt), cm (Oxlade Chamberlain) en een vleugel aanvaller (Gelson Martins). Maar het word dus Salah. Hopen dat de rest nog wel komt.

Ik ben benieuwd, gaat hij op links spelen of juist Mane op links? Eigenlijk beiden rechtsbuiten lijkt me en denk niet dat Salah of Mane op de bank belandt met dergelijk goeie seizoenen. Overigens VZ: ik weet niet waarom jullie in titels het liefst zo hoog mogelijke bedragen willen hebben, raar soort clickbait, maar het is geen aankoop van 42 mln als dat het bedrag is dat het eventueel kan worden door bonussen. Het is 36.5 mln, klaar.

Ik zie die momenten van omschakeling al voor me met 2 man op de vleugels die de 100 meter in 10 seconden kunnen doen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Joël MatipVerdediger10
Trent ArnoldVerdediger10
Dejan LovrenVerdediger10
Alberto MorenoVerdediger10
Joseph GomezVerdediger10
Emre CanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

29 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Liverpool 36 32 1 0
2016/2017 AS Roma 31 15 2 0
2015/2016 AS Roma 34 14 2 1
2014/2015 Fiorentina 16 6 0 0
2014/2015 Chelsea 3 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Klopp predikt realisme: ‘Hij heeft wel 47.000 goals gemaakt, krankzinnig’

Mohamed Salah beleeft een fenomenaal seizoen met Liverpool en rijgt de individuele prijzen aaneen. De Egyptenaar wordt weleens vergeleken met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, maar Jürgen Klopp benadrukt dat de...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
AS Roma is in gesprek met Ajax over een overstap van Justin Kluivert. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren