Club Brugge bereikt akkoord met Vitesse over opvolger Simons

Dinsdag, 20 juni 2017 om 10:02

Marvelous Nakamba verlaat Vitesse definitief voor Club Brugge. Na eerdere geruchten over een mogelijke overstap, bevestigen de Belgen dinsdagochtend een principeakkoord met Vitesse. Over de hoogte van de transfersom zijn geen uitspraken gedaan. Wanneer de 23-jarige middenvelder de medische keuring weet te doorstaan, dan tekent hij een vierjarig contract bij Blauw-Zwart.

Op de clubwebsite wordt Nakamba door zijn nieuwe club omschreven als ‘een energieke verdedigende middenvelder met een uitstekende passing en duelkracht’. Nakamba wordt door de Belgische media bij Club Brugge gezien als de opvolger van Timmy Simons. De veertigjarige middenvelder gaf vorige maand aan nog een jaar door te gaan bij Club Brugge, maar wel in een andere rol. Hij zal komend seizoen minder aan spelen toekomen. Toch werd zijn contract met een jaar verlengd, omdat zijn rol in de kleedkamer van groot belang is.

Nakamba maakte in 2014 de overstap van AS Nancy naar Vitesse. Na een moeizaam eerste seizoen, was hij de afgelopen twee seizoenen vaste basiskracht in Arnhem. De Eredivisionist hield al rekening met zijn vertrek en nam reeds Thulani Serero over van Ajax. De 27-jarige Zuid-Afrikaan kwam transfervrij over vanuit Amsterdam, waar hij op een zijspoor was geraakt.


Poll

Vitesse gaat er met het vertrek van Marvelous Nakamba en komst van Thulani Serero op vooruit


Gerelateerd

52 reacties (laatste reactie door nummer1gld)

Was te verwachten helaas. Baal dr goed van, snap niet dat een PSV of Feyenoord hem niet heeft geprobeerd binnen te halen.. is (gaat) hele goede (worden) iemand idee van de transfersom? Vitesse kennende zou die wel bijna gratis weggaan 😒

20 juni 2017 om 10:25

Ik neem aan dat dit een versterking is voor Club als jij er zo van baalt. Zou je me iets meer kunnen vertellen over hem ? Ik ken de speler niet goed genoeg om er een oordeel over te vellen.

20 juni 2017 om 10:29

Ik heb geen idee wat er momenteel bij Brugge op het middenveld staat. Maar nkamba is een werkbeest, snoeihard in de duels, verzaakt nooit, 1 van de beter balafpakkers van de eredivisie en speelt de bal daarna keurig af aan een creatieve speler met zelfde shirt aan. Scoren en assist geven kan die niet maar stofzuigen als de beste 👌

20 juni 2017 om 10:34

Dat is super, we hadden een pure stofzuiger nodig. Uiteraard een pluspunt als die nog geweldig kan voetballen ook maar dat soort talenten gaat naar grotere clubs, hij mag zijn ding doen en dan inleveren bij Vanaken die er wel raad mee weet.

20 juni 2017 om 10:37

Wat moeten PSV en Feyenoord met hem? PSV heeft Guardado en Hendrix, Feyenoord heeft Vilhena en El Ahmadi.

20 juni 2017 om 10:42

Als je om kampioenschap wilt spelen als Feyenoord en PSV zijnde moet je Grote selectie hebben en aangezien Guardado zo goed als zeker weggaat heb je alleen Hendrix over voor die positie? El Ahmadi is ook al de 30 gepasseerd en Vilhena blijft ook niet nog 4 jaar bij Feyenoord, dus vandaar..

20 juni 2017 om 10:46

PSV heeft meer spelers die daar kunnen spelen, gaan geen vervanger halen voor Guardado lijkt. Bovendien ben ik ook niet enorm onder de indruk van Nakamba.

20 juni 2017 om 10:48

Wie dan? En kan natuurlijk dat je niet onder de indruk bent van hem, naar mijn inziens was hij de stille motor van het afgelopen succes jaar voor ons. En van overtuigd dat hij zich zo in basis van psv zou spelen

20 juni 2017 om 10:49

Maar ik denk dat Nakamba zelf de kans op speeltijd ook groter acht in Brugge dan bij Feyenoord of Psv. El Ahmadi is nog steeds zeer belangrijk voor Feyenoord, en ik denk (en hoop) dat PSV Hendrix als eerste cdm gaat neerzetten volgend seizoen.

20 juni 2017 om 10:56

Ik schat Hendrix wel een stukje hoger in. Veder hebben ze ook nog Rosario en Rigo wat hele grote talenten zijn.

20 juni 2017 om 11:07

Nah geloof niet dat je kampioen gaat worden, ver wilt komen in Europa en de beker je het dan gaat redden met Hendrix en 2 leuke talenten.. Ik schat nkamba stukje hoger in.. maar zullen beide wel door een gekleurde bril heen kijken 😄

20 juni 2017 om 11:39

Hendrix heeft al vaan genoeg laten zien het niveau van PSV aan te kunnen, dat moet bij Nakamba nog maar blijken.

20 juni 2017 om 11:44

Dan heb je niet veel verstand van voetbal. Wil me handen in het vuur steken dat Nakamba verder gaat komen dan Hendrixx. Laat hendrix zoch maar eerst in de basis spelen. Volgens de statistieken was Nakamba de best verdedigende middenvelder van de Eredivisie afgelopen jaar. Zegt genoeg toch?

20 juni 2017 om 11:56

Hendrix heeft op zijn 22ste al meer dan 100 wedstrijden voor PSV gespeeld. En hij heeft Guardado voor zich, dat is iemand die bij elke eredivisie club in de basis zou staan die speel je niet even 1,2,3 uit de basis.

20 juni 2017 om 10:58

Rond de 4 miljoen

Zelf snap ik deze transfer niet helemaal. Zou hij daar echt zoveel meer verdienen? Ik dacht dat Anderlecht verregaande interesse in hem had en dat lijkt me toch een betere club om bij te spelen. Hier heeft hij echter minder concurrentie en kan hij het hele seizoen in de basis starten maar jammer is wel wel. Had stiekem gehoopt dat Feyenoord een poging zou wagen om hem over te nemen van Vitesse, ideale stand in van Karim.

20 juni 2017 om 10:27

Anderlecht heeft momenteel nog Leander Dendoncker, die ik toch veel hoger inschat, en als back up staat trebel klaar.
Dus zou een onnodige transfer zijn voor Anderlecht.
Maar ik lees overal dat dit een geweldige balafpakker is, maar kan hij ook nog voetballen? Of doe je best geen beroep op hem tijdens de opbouw? :-)

20 juni 2017 om 11:56

Hoe kan ook nog opbouwen zover ik van hem gezien heb, ook in de finale van de beker toen vitesse op het begin niks goed deed bleef nakamba als enige overeind.

Godsamme.. Flink balen dit. Wat is de opbrengst?

20 juni 2017 om 10:16

Dacht zo'n 2.5 mil.

20 juni 2017 om 10:20

2.5 mil.. werkelijk ongelofelijk. Vitesse is goed bezig met goedkope en transfervrije spelers te contracteren, nu nog keer stoppen met je eigen toppers voor een appel en een ei weg te laten gaan.. 2.5mil jonge jonge jonge jonge

20 juni 2017 om 10:41

Inderdaad niet erg veel geld. Aan de andere kant liep zijn contract nog maar 1 jaar door. Clubs gaan dan echt geen hoofdprijs meer betalen.

20 juni 2017 om 10:52

4 miljoen hoor ik om me heen.. Ahja het is altijd gissen. Nog 1 jarig contract, klopt de 4 miljoen dan uitstekend gedaan.. Klopt de 2,5 miljoen niet slecht voor 1 jarig contract

20 juni 2017 om 10:57

Ja lees nu ook rond de 4 miljoen, das al iets beter idd. Nou 9 miljoen van transfers binnen en 8 mil die ze konden uitgeven aan nieuwe spelers.. voor 17 miljoen moet je Bony toch wel kunnen verleiden tot een terugkeer gok ik 😉

20 juni 2017 om 11:04

Een terugkeer van Daddy cool zou een droom zijn.

20 juni 2017 om 11:36

Een terugkeer van Daddy Cool zou in theorie leuk zijn, maar gezien de kosten die er mee gepaard zouden zijn is het op lange termijn een nachtmerrie.

Vitesse moet nu door gaan pakken met de beschikbare centen en zien dat ze weer enkele pareltjes voor relatief weinig geld op weten te pikken. Er kan nu naar mijn idee echt een hele belangrijke stap gezet worden, maar de centen moeten wel verstandig en in spelers met groeipotentie geinvesteerd worden, zodat men ook in komende jaren nog eens kan cashen op vertrekkende spelers.

20 juni 2017 om 13:49

Maak daar maar een miljoen meer van.

20 juni 2017 om 10:24

Maar was wel te verwachten na het aantrekken van Serero. Daarmee leek Vitesse al in te spelen op een vertrek. Wel zonde, want ik vind het echt een speler met heel veel potentie. (en natuurlijk de mooiste naam van de Eredivisie :P)

Een vertrek van Nakamba hing al even in de lucht maar het is toch even slikken nu het daadwerkelijk zo is. Jammer dat hij gaat! Afgelopen seizoenen erg belangrijk geweest voor Vitesse. Hopelijk kan Serero deze taak net zo goed invullen!

En zo word het toch weer een club vol nieuwe gezichten volgend jaar. Blijft eeuwig zonde.

Out: Wolfswinkel, Nakamba, Nathan, Tighadouini, Matthew Miazga, Ali, Baker, Leerdam, Diks...

20 juni 2017 om 10:21

Das het lot van een club zijnde in de eredivisie.. gebeurt bij allemaal

20 juni 2017 om 10:30

Slechts enkele clubs ter wereld kunnen hun beste spelers jaar na jaar houden. Zelfs Borussia Dortmund ziet Hummels Lewa Gotze vertrekken en komende jaren wellicht nog Dembele Weigl e.a.

20 juni 2017 om 10:34

Dat is het lot van succes. Vitesse pakt aardig wat geld, een van wolfswinkel was nooit gekomen zonder de Clausule. Nakamba kwam gratis, heeft een jaar heel goed gepresteerd. Diks was gehuurd, Leerdam 4 kaar bij Vitesse gezeten. Tigha niet gebracht wat iedereen verwacht had, nathan en Baker terug naar Chelsea (mis ze niet) en Miazga hopelijk terug. Met Serero, Bruns, en Mount al 3 uitstekende spelers ervoor terug.

20 juni 2017 om 10:36

Vitesse heeft de afgelopen seizoenen echt niet buitensporig veel mutaties gehad hoor. Vaak zelfs minder dan het gemiddelde.

Dit seizoen zijn het er toevallig weer eens wat meer, aangezien ze Diks en Ali later nog bij hebben laten sluiten en ze met Leerdam een speler laten vertrekken die een te duur contract had. Het scheelt wel dat de helft van jouw lijstje een marginale rol heeft gespeeld bij Vitesse en dus relatief makkelijk op te vangen moeten zijn.

20 juni 2017 om 13:50

Uit dat rijtje mis je alleen Ricky, Nakamba en Miazga. De rest is eenvoudig te vervangen qua aankopen.

20 juni 2017 om 21:17

Je moet je in Nederland zorgen maken als je je gekochte spelers niet met een meerwaarde kan verkopen.
Het is jammer dat hij vertrekt maar Vitesse heeft er goed op geanticipeerd.

Wat zijn we toch ook een prachtclub als het gaat om verkopen. Als een club nog goedkope spelers wil, kun je ze gewoon bij Vitesse ophalen voor niks.

20 juni 2017 om 10:52

2,5 a 3 miljoen is toch een prima prijs voor een speler met nog 1 jaar contract. Veel meer kan je als Vitesse zijnde niet verwachten.

Uiteindelijk vind ik het wel prima zo. Als Serero een volledige voorbereiding draait en zijn niveau weer haalt, dan is hij zeker niet minder dan Nakamba. Hij was ook nog eens transfervrij, wat betekend dat de centen van Nakamba geinvesteerd kunnen worden voor versterking op andere posities.

Al met al denk ik dat Vitesse er op dat gebied nog wel eens sterker uit zal kunnen komen.

20 juni 2017 om 11:54

Het gaat me ook vooral om het gemak waar spelers mee worden verkocht, ik heb niet het gevoel dat ze er alles aan hebben gedaan om Nakamba toch voor de club te behouden. Serero is al aangetrokken nog voordat Nakamba weg is. Daarnaast gaan we er met Serero zeker op achteruit, al is het alleen maar omdat Nakamba 2 jaar lang elke wedstrijd heeft gespeeld en Serero heeft afgelopen jaar een paar wedstrijdjes Jupiler hgehad.

20 juni 2017 om 12:09

Tja, als Nakamba aangeeft een stap te willen maken en daarom niet te willen verlengen, wat moet je als club dan? Dat Serero al aan was getrokken voordat de deal van Nakamba rond was geeft wat mij betreft aan dat het duidelijk was dat Nakamba verder wilde kijken.

Of we er met Serero op achteruitgaan is gissen of hij snel zijn niveau weer weet te halen. Ik geef daarom ook specifiek aan dat hij naar mijn mening niet minder is, mits hij de voorbereiding volledig kan draaien en zijn niveau wel weer weet te halen.

Met van Wolfswinkel is het wat dat betreft toch wel idem. Kwam terug met de duidelijke afspraak dat hij terug kwam om zich in de kijker te spelen en nog weer een stap omhoog te willen maken.

We moeten ons ook wel een beetje berusten in het feit dat we geen topclub zijn die hun sterkhouders kunnen behouden. Spelers die er bovenuit steken ga je nu eenmaal relatief snel kwijt raken.

Daar gaat onze steunpilaar. Zwaar balen. Club Brugge gaat veel plezier aan hem beleven. Het beste Marvelous!

Was te verwachten, maar blijft eeuwig zonde! Heeft in mijn ogen Vitesse in de 1e helft vd bekerfinale in de race gehouden door extreem veel duels te winnen.

Voor Brugge: Had niet verwacht dat hij "slechts" voor Brugge zou kiezen en toch een stapje hoger zou nemen. Perfecte verdedigende middenvelder die veel duels wint, snel en keihard is. Aanvallend zeer beperkt.

4 miljoen zou een aardig bedrag zijn, 2.5 mil echt veel te weinig

20 juni 2017 om 11:05

Ik vind het juist wel een prima stap. Psv, Feyenoord en Ajax hadden hem niet nodig dus dan vind ik de Belgische top een logische stap. Ik denk ook dat hij beter past in België dan in Nederland. De meeste clubs uit de Belgische competitie zijn wat meer verdedigend ingesteld terwijl alle clubs in Nederland altijd maar dom willen voetballen (en zo ook vaak worden uitgeschakeld in Europa).
Als hij slaagt in de Belgische top dan kunnen de top competities altijd nog natuurlijk.

Heel slecht nieuws: onze beste speler die zeker dit seizoen veel beter is geworden (vorige jaar nog heel veel kaarten, nu niet meer en veel effectiever). Ook een van de weinigen met echte fysiek op middenveld en voorin (denk aan Foor, Baker, Rashica, Tigha, Nathan) en dat gaat Serero ook niet brengen. Tijd voor Mo om wat power op te halen, dan was vorige seizoen ook al niet best.

Wel grappig dat hij voor hij naar Nancy ging nog stage liep bij Cercle Brugge en nu dus naar Club Brugge gaat.

Wordt dus wederom niets met Vitesse in europa zonder baker, wolfswinkel en nakamba Pfff juist omdat zij vroeg moeten starten

20 juni 2017 om 15:06

Vroeg bedoel ik begin seizoen en niet voorronde ofzo

20 juni 2017 om 15:38

Wat een voorbarige conclusie. Op het vertrek van Nakamba is met het aantrekken van Serero allang geanticipeerd.

Ze zijn achter de schermen ook gewoon bezig met diverse kandidaten als opvolger van van Wolfswinkel.

Vitesse gaat zich echt nog wel versterken. Tenzij die spelers pas laat in de voorbereiding aan worden getrokken, is er niets aan de hand.

Ik had als Vitesse zijnde geprobeerd om hem 2 jaar te laten bijtekenen en hem te laten vertrekken als er minimaal 5 miljoen werd geboden.
Indien ze 2,5 miljoen vangen is dit veels te weinig, maar ja wat doe je want na 1 jaar is hij transfervrij.
Ik hoop in elk geval wel dat ze een doorverkoop percentage van 20/25% hebben afgedwongen want ik zie Nakamba in de toekomst nog wel een transfer van boven de 10 miljoen maken.

20 juni 2017 om 21:21

Hebben ze meerdere keren geprobeerd maar hij wou niet verlengen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
4.AA Gent390
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
Verdediger31
Timmy SimonsMiddenvelder30
Ruud VormerMiddenvelder30
Hans VanakenMiddenvelder30
Marvelous NakambaMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

101 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Vitesse 33 2 3 0
2016/2017 Jong Ajax 5 0 1 0
2016/2017 Ajax 0 0 0 0
2015/2016 Ajax 14 1 0 0
2015/2016 Jong Ajax 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Kashia kan lucratieve transfer maken: ‘Langer wachten kan eigenlijk niet’

Guram Kashia gaat Vitesse na acht jaar mogelijk verlaten. De Georgische verdediger heeft aangegeven dat hij openstaat voor een nieuwe uitdaging en kan volgens de Gelderlander de overstap naar de Major...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren