‘Dat laatste is belangrijk, hij moet zelf dolgraag naar Feyenoord willen’

Dinsdag, 20 juni 2017 om 07:28

Robin van Persie wordt al maanden in verband gebracht met een terugkeer naar Feyenoord. Volgens de laatste berichten heeft de club uit Rotterdam nog geen formeel contact gehad met zijn werkgever Fenerbahçe. Bovendien valt het nog te bezien of Feyenoord bereid is om een miljoenenbedrag te investeren in een 33-jarige speler die in de herfst van zijn carrière zit én of trainer Aykut Kocaman van de Nederlander af wil.

Mochten die hindernissen echter worden genomen, dan moet Van Persie nog instemmen met een aanzienlijk lager salaris dan hij nu in de Ülker Arena verdient. De linkspoot strijkt exclusief variabelen 4,9 miljoen euro op. Sportjournalist David Endt, in het verleden teammanager van Ajax, heeft zijn twijfels over een eventuele rentree van Van Persie in Rotterdam-Zuid. "De vraag is: wat kan hij bieden? De verleiding is groot om na Dirk Kuyt, wiens verhaal een happy end kende, te denken dat dit eenzelfde verhaal kan opleveren. Maar het karakter van beide heren verschilt enorm."

Voetbalcommentator Leo Driessen deelt de mening. "Belangrijk is de gedachte waarmee hij naar Feyenoord zou komen. Moet hij worden overgehaald, of wil hij zelf? Dat laatste is belangrijk. Hij moet zelf dolgraag willen", zo benadrukte hij bij NPO Radio 1 . Endt vraagt zich af of het wel zo romantisch zou zijn. "Hij moet niet denken bij Feyenoord even freewheelend een einde aan zijn carrière te maken. Hij moet offeren. En pijn lijden."


Poll

Denk jij dat Robin van Persie ooit terugkeert bij Feyenoord?


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door bliek)

Aan de ene kant hoop ik gewoon niet dat hij komt.
Iedereen heeft zo'n Kuyt verwachting erbij en dat gaat hij Feyenoord gewoon niet bieden .
En waar ga je hem idd opstellen is de volgende vraag. De beste man is alleen nog geschikt voor de spitspositie en daar hebben we nu Jorgenson. van Persie komt niet om op de bank te zitten.

Ik heb het geld liever in andere spelers geïnvesteerd.

20 juni 2017 om 07:58

Je hebt helemaal gelijk, dit kan bijna alleen maar problemen geven en tegenvallen. Ik zou als Feyenoord gewoon investeren in beloftevolle spelers waar je de aankomende jaren iets aan hebt( er waren geruchten over Haps, Larsson enzo ) voor hetzelfde geld heb je 3 spelers die bij elkaar misschien iets meer verdienen dan RVP

20 juni 2017 om 08:17

Ik zou hem wel eens in een vrije rol achter de spits willen zien. Met Vilhena en Karim die het vuile werk voor hem opknappen kan hij daar best eens renderen gok ik.

Je hebt wel gelijk dat andere posities nu eerst prioriteit hebben. Allereerst een linksback (kan Kongolo naar het centrum, in CL denk ik dat hij daar beter tot zijn recht komt), een linksbuiten en misschien ook wel een extra rechtsback als Karsdorp daadwerkelijk vertrekt.

20 juni 2017 om 12:10

Je hebt het wel over een legende he? Kuijt kan van Persie's veters niet eens strikken man.

20 juni 2017 om 14:15

@branquinho,

Legende of niet.
Het gaat mij om of hij nog voor waarde kan zijn.

En wat maakt van Persie meer een Legende. ?

20 juni 2017 om 20:43

Is dat een serieuze vraag? Van Persie is topscoorder aller tijden voor het Nederlands elftal. En was in zijn goede tijden een wereldklasse speler in Europa. Dat was Dirk Kuijt niet.

Opgegroeid bij Excelsior, een vervelende tijd gehad bij Feyenoord...zou ie dan dolgraag naar Feyenoord willen? Ik vraag het me af.

20 juni 2017 om 07:44

Een vervelende tijd? Feyenoord is de club waar hij groot is geworden en waardoor hij zijn droomtransfer naar Arsenal heeft kunnen maken

20 juni 2017 om 07:45

Volgens mij heeft hij de hand in eigen boezem gestoken over die 'vervelende tijd', hij is ook met Van Marwijk helemaal goed, alleen niet met Van Hooijdonk. En dan nog kan je je afvragen of die tijd echt zo vervelend was, debuteren, op handen worden gedragen door het legioen, de Uefa cup even winnen, transfer naar Arsenal afdwingen. Ik denk dat er spelers zijn geweest die slechtere periodes bij Feyenoord hebben gekend.

20 juni 2017 om 07:46

Vervelende tijd viel wel mee toch.
Hij heeft de uefa cup gewonnen.

Er zt een koppie op en dat ging niet samen met van Hooijdonk toen eieren voor zijn geld gekozen en naar Arsenal gegaan.

20 juni 2017 om 07:46

Hij heeft wat problemen gehad met van Hooijdonk maar om nou te zeggen dat hij een vervelende tijd gehad heeft lijkt mij schromelijk overdreven.

20 juni 2017 om 08:01

Ik denk inderdaad ook niet dat hij bij Feyenoord zo'n vervelende tijd had. Een ruzietje met de trainer en een slechte verhouding met Van Hooijdonk, maar verder prima. Speelt nu, mede dankzij Feyenoord, alweer dertien jaar in het buitenland.

Een Kuyt-scenario zie ik ook niet zo snel voor me. Kuyt was helemaal gek van Feyenoord en z'n hele carrière vastbesloten om ooit terug te keren in De Kuip. Bij Van Persie ligt dat natuurlijk wel anders. Zijn hart ligt bij Excelsior, de club die hij jaarlijks een ton schenkt voor o.a. de jeugd. Vind het waarschijnlijker dat hij nog twee jaar in het buitenland blijft en dan nog een jaartje afsluit op Woudestein.

Ach de heer Driessen heeft ook weer een mening , nou ik hoop dat hij naar Feyenoord komt is sowieso een aanwinst in de ere divisie en voor Feyenoord trouwens ook voor de andere topclubs hoor , er lopen bij de top drie meer spelers die zijn veters nog niet mogen strikken laat maar komen is goed voor de competitie ,

20 juni 2017 om 11:01

Over David endt nog maar te zwijgen snap niet dat die man wat over voetbal gevraagd word nog nooit een knikker geraakt geen journalist van naam. Paar jaartjes team manager geweest bij Ajax. Gaan ze binnenkort dan ook Hans Jorritsma naar zijn mening vragen.

20 juni 2017 om 11:23

Als je niets over David Endt weet reageer dan niet want dat komt niet zo serieus over , David en heeft tot zijn 21/22 jaar bij Ajax gevoetbald en is jaren team manager geweest en was ook een soort vertrouwenspersoon van heel veel spelers bij Ajax en spreekt verscheidene talen waardoor hij ook kon communiceren met Spaans en Frans sprekende spelers , bij deze .

20 juni 2017 om 11:36

Haha, ja de beste man doet een gooi naar de positie van Derksen als hij met pensioen gaat. Ik kan vaak wel om hem lachen maar lees het niet elke dag want dan wordt het een beetje vermoeiend. Van Persie terug in de Eredivisie lijkt me tof!

Ik heb altijd gedacht dat je op een gegeven moment genoeg geld verdiend heb en het dan niet zoveel meer uitmaakt wat er maandelijks op je rekening gestort wordt. Als hij echt wil komt hij en anders vind hij geld ( of een andere club) toch belangrijker. Even goede vrienden.

20 juni 2017 om 07:51

Dat is idd 1 redenatie. Een andere kan ook zijn: ik heb nog een contract twv 5 miljoen voor komend jaar. Als ik nu naar feyenoord ga voor 1 miljoen per jaar kost me dat dus 4 miljoen. Wil ik 4 miljoen betalen om bij mijn jeugdliefde af te sluiten?

20 juni 2017 om 08:03

Geld is tegenwoordig alles beslissend bij de meeste voetballers. Waarom gaan spelers die al vele tientallen miljoenen verdiend hebben ergens in een woestijn voetballen op een abominabel niveau om nog meer geld te verdienen? Of in China? Ik snap aan de ene kant nog wel dat spelers absoluut niet geïnteresseerd zijn in mensenrechten die in dit soort landen grof geschonden worden maar als je al zoveel geld bij elkaar verdiend heb dat je het nooit meer op gaat krijgen in je leven waarom dan je tijd verdoen in een 1 of andere zandbak?

20 juni 2017 om 08:05

En dat zal waarschijnlijk weer te maken hebben met z'n perspectief bij Fenerbahçe. Als Kocaman 'm mededeelt dat ie weinig gaat spelen, zegt de liefhebber in Van Persie misschien dat ie naar Feyenoord moet gaan. Al denk ik dat het geld toch de doorslag geeft, het verschil is wel heel groot namelijk...

20 juni 2017 om 08:43

Het ligt eraan of je er al 60 Op de bank hebt staan

20 juni 2017 om 09:08

Dat is natuurlijk niet waar. Zeker een voetballer, die stopt op zijn 35e met werken. Dan moet je vervolgens kunnen leven van het rendement van je vermogen, als je namelijk in gaat teren gaat het heel snel en redt je het niet tot je 80e.

Zo'n voetballer heeft een levensstijl. Zeker als ze gestopt zijn, gaan ze vaak de pure rijkelui uithangen. Dat is duur. Dan heb je toch echt wel een jaarsalaris van minimaal 3 miljoen nodig.

Als je een rendement weet te halen van 10 procent (haalbaar, maar geen zekerheid) heb je 30 miljoen op de bank nodig om dat te kunnen. Die 30 miljoen is dus geld dat je niet kunt uitgeven, daar moet je van leven. Als je dan ook nog af en toe eens een huis, een boot oid wil kopen, moet je dat bovenop de 30 miljoen hebben. In een heel leven loopt dat 'extra geld' wat je nodig hebt bij zo'n levensstijl ook al gauw in de tientallen miljoenen. Kortom: als je echt van plan bent om niks te gaan doen na je carriere, heb je niet snel geld genoeg op de bank.

Ontopic: Van Persie lijkt me helemaal niet een aanjager van een team zoals Kuyt dat was. Kuyt zorgt er voor dat iedereen het beste uit zichzelf haalt, Van Persie is alleen met zichzelf bezig en in een team juist vaak een vervelend persoon. Hij is dus helemaal geen ideaal persoon om als ervaren man tussen een groep talenten te zetten. Ik denk dat het helemaal niks wordt.

20 juni 2017 om 09:18

"dat is natuurlijk niet waar. Zeker een voetballer, die stopt op zijn 35e met werken. Dan moet je vervolgens kunnen leven van het rendement van je vermogen"

Wat een voetballer kan onmogelijk iets anders gaan doen?

20 juni 2017 om 09:27

Zoals jij het vertelt krijg ik bijna medelijden met de heren voetballers

Uiteraard heeft alles te maken met je uitgavenpatroon, is dat niet bij iedereen zo? Het lijkt mij dat van Persie toch inmiddels vele tientallen miljoenen op z'n bank heeft staan genoeg om tot z'n dood riant van te leven, tenzij hij jachten en elk jaar een nieuwe Ferrari wil aanschaffen wat natuurlijk z'n goed recht is, dan moet hij misschien nog 2 seizoenen in een stoffige zandbak gaan voetballen.

Ik denk dat van Persie niet zo'n aanjager zal zijn als Kuijt dat was, ik denk echter wel dat een fitte van Persie in een enigszins vrije rol achter een spits als bijvoorbeeld Jorgensen van grote waarde kan zijn.

Van Persie zal minimaal 5 miljoen moeten mosten om over te nemen eb Van Persie moet zelf 4 mil aan salaris inleveren. Reken er maar niet op Feyeboordaupporters . De hoop op De Guzman en Boetius is meer gerechtvaardigd. Maar ja .. dat is Van Persie

We kunnen hem ook volgend jaar transfervrij overnemen. Dan misschien niet voor elke wedstrijd 90 minuten. Maar we hebben ook nog een groot talent voor in de spits. Dylan Vente. Die zou je dit seizoen moeten verhuren. Dan kan hij volgend seizoen onder de vleugel van Van Persie misschien hele goede stappen maken in zijn ontwikkeling. Ik ga er vanuit dat Jorgenson nog 1 seizoen blijft en dan wel pleite is eigenlijk.

Een klein puntje van goede hoop. Zijn zoontje Shaqueel gaat komend seizoen in de jeugdopleiding van Feyenoord spelen. Het lijkt mij toch niet dat hij zonder zijn 10 jarige kind in Turkije gaat wonen.

20 juni 2017 om 09:44

Hij heeft ook een woning in Rotterdam volledig laten opknappen, kan niet voorstellen dat het niet doorgaat. Ik vermoed dat na 30 juni de deal wordt beklonken, als het nieuwe boekjaar ingaat.

Hangt helemaal van Advocaat af. Als die het nog in hem ziet zitten en er is een kans voor plaatsing WK dan wil hij alles daarop zetten. Mocht Oranje verliezen van Frankrijk of hij met Advocaat een slechte relatie hebben dan wordt t lastig. Eh... wordt m niet denk ik eigenlijk

Zeker weten dat rvp nog van grote waarde zou zijn voor ons maar waar wil je hem zetten dan? Je hebt al een topspits staan en voor een reserverol zou ik ook niet terugkomen. Tuurlijk ik ben altijd fan van van persie geweest maar ik zou nog een jaartje wachten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

1629 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
2014/2015 Manchester United 27 10 5 0

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren