Real Madrid sprak nog niet met Ronaldo: 'Het is allemaal erg raar’

Dinsdag, 20 juni 2017 om 01:00

Florentino Pérez heeft nog niet met Cristiano Ronaldo gesproken, zo verzekerde de preses van Real Madrid in de nacht van maandag op dinsdag in gesprek met de radiozenders Onda Cero en Radio Marca. Tussen 2011 en 2014 zou de sterspeler van Real Madrid de Spaanse fiscus voor 14,7 miljoen euro hebben opgelicht. Het gaat om het niet betalen van belasting uit inkomsten over portretrechten. De beschuldiging van belastingfraude heeft ervoor gezorgd dat Ronaldo in de zomer naar verluidt wil vertrekken, al heeft de Portugees daar nog niets over gezegd.

"Ik heb niet met Cristiano Ronaldo gesproken", zo benadrukte Pérez, die maandag officieel zijn vijfde mandaat als voorzitter van Real Madrid is begonnen. "Ik kan er niets over zeggen. De afgelopen dagen stonden in het teken van mogelijke presidentsverkiezingen. In deze periode heb ik geprobeerd om iedereen te respecteren en mezelf op de achtergrond te houden. Ik hoorde het omdat het in een krant (A Bola, red.) stond. Ik heb geen oplossing. Cristiano heeft, net als alle andere voetballers, een contract en is speler van Real Madrid. Ronaldo zal ons vertellen wat er is gebeurd en we zullen zien wat er gebeurt. Ik weet nog steeds niet heel goed wat er is gebeurd."

"Ronaldo doet nu mee aan de Confederations Cup, een belangrijk toernooi. Ik wil hun focus niet verstoren door hier dieper op in te gaan. Nogmaals, ik weet niet wat er is gebeurd. Het is allemaal erg raar, maar Ronaldo zal ons duidelijkheid verschaffen." Real Madrid liet weten in een communiqué dat de club volledig in de onschuld van zijn sterspeler gelooft, maar Ronaldo zou volgens media in Spanje en Portugal teleurgesteld zijn in de club. "We hebben een officiële verklaring gepubliceerd en Ronaldo heeft mij niet verteld dat hij boos is", zo repliceerde Pérez.

"Ik ken Cristiano en het is een goede jongen, een geweldige professional. Het is allemaal erg raar. Ik zal met hem praten en ik zal horen wat hij te zeggen heeft. Ik zal hem zonder meer verdedigen als persoon. Ik vind dat iedereen aan zijn fiscale verplichtingen moet voldoen. Maar ik weet zeker dat Ronaldo ook die intentie heeft gehad. Ik denk dat er sprake is van een misverstand. Dingen kunnen verkeerd geïnterpreteerd zijn." Real Madrid gaat in ieder geval niet de boete betalen. "Dat is totaal niet aan de orde. Dat zou hij ook niet willen. Zo werkt het niet. Als hij boos is, dan is dat omdat hij van mening is dat hij op een verkeerde en onjuiste manier wordt behandeld."

Pérez vindt het niet gek dat hij nog geen contact met Ronaldo heeft opgenomen. "Nee, ik was bezig met eventuele presidentsverkiezingen. Ik hoorde het nieuws, dat hij zogenaamd boos zou zijn op de Belastingdienst en dat een speler dat bevestigd zou hebben... We wisten niet hoe serieus dat was. Ik heb in Cardiff, net na de Champions League-finale, voor het laatst met Cristiano gesproken. Het was een normaal gesprek, een gesprek waarin we uitkeken naar komend seizoen. Hij was enthousiast. Maar dat was dus voor de berichtgeving over de Belastingdienst."

Pérez heeft evenmin naar de Belastingdienst of zaakwaarnemer Jorge Mendes gebeld. "Cristiano heeft een van de beste advocatenbureau's ingehuurd. Ik ken ze goed en daar heb ik wel contact mee gehad. Dat bureau is inmiddels naar buiten getreden. Ronaldo is ervan overtuigd dat hij niks verkeerds heeft gedaan, zo zeggen zijn advocaten. Ze gaan hem verdedigen. Ronaldo verbergt niets en heeft ook geen kwaad in de zin. Ronaldo voelt zich onheus bejegend door de media. Iedereen wil aan zijn financiële verplichtingen voldoen. Als je de Belastingdienst wil oplichten, dan verberg je iets. Maar als je niets te verbergen hebt, dan heb je ook geen misdaad begaan."

"Ik weet zeker dat Ronaldo zit rot voelt. En dat hij misschien gelijk heeft. Dit heeft hij nooit zo gewild." Pérez wilde het dan eigenlijk ook helemaal niet over aanbiedingen of mogelijke bestemmingen van Ronaldo hebben. "Hij heeft een contract en dat moet hij uitdienen. Maar zover zijn we niet eens. We weten alleen dat hij het niet in orde vindt hoe hij door de media is behandeld, dat hij nu als een oplichter wordt gezien. Ik heb zelf ook weinig respect voor de mens Cristiano Ronaldo gezien. Hij wordt neergezet als een fraudeur. Ik wil met Cristiano praten. We hebben na acht jaar een uitstekende relatie en hij voelt zich verbonden aan Real Madrid."

"Ja, hij wordt door tweeduizend man uitgefloten. Maar hij is niet de enige. Zodra de Confederations Cup voorbij is, zal ik met Cristiano Ronaldo praten. Paris Saint-Germain? Ik heb niet met Nasser Al-Khelaïfi (president van PSG, red.) gesproken. En we hebben ook geen enkele aanbieding voor Ronaldo, Álvaro Morata of James Rodriguez ontvangen. Zijn prijs? Die is er niet. We denken alleen maar aan de continuïteit van onze spelers. Een vertrek van Ronaldo is niet een optie waar ik rekening mee houd."

Pérez weet niet waarom Mendes of iemand anders uit de omgeving van Ronaldo niet heeft laten weten dat de aanvaller níét bij Real Madrid vertrekt. "Dat weet ik niet, dat moet je aan hen vragen. Een krant beweert het, A Bola. Een speler uit de nationale selectie van Portugal zou het hebben gezegd. Pepe? Dat denk ik niet, hij is een goed persoon. Het moet echt heel raar lopen als Ronaldo daadwerkelijk vertrekt. Dat komt niet eens in mij op, zeker niet als ik nog niet met hem heb gesproken."


Poll

Denk jij dat Cristiano Ronaldo in de zomer bij Real Madrid vertrekt?


Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door bon jovi)

Het lijkt mij sowieso allemaal een storm in een glas water. Ronaldo heeft net de champions league gewonnen en is kampioen geworden, waarom zou je dan in vredesnaam weg willen? Het is niet alsof zijn lichaam het allemaal niet meer aankan, die man lijkt wel met het jaar beter te gaan spelen. Ook krijgen we elk jaar weer dezelfde geruchten te horen over hem, ik geloof er nu niks van en zal er ook niks van gaan geloven...

20 juni 2017 om 02:22

Hij wilt ook niet weg, het feit is dat men alles gelooft wat de media zegt, schapengedrag. A Bola is totaal geen betrouwbare krant in Portugal die dit verhaal over Ronaldo alleen maar verzon omdat er sprake is van een opspraak over Benfica en omkoping, iets wat volgens mij ook uit de duim gezogen is. Ieder jaar lezen we dat Ronaldo weggaat, ieder jaar blijft hij. De kranten komen de laatste tijden weinig met dingen die waar zijn, ze speculeren alleen maar moet je nagaan hoe dat voor een speler is als ze leugens over je verzinnen en de menigte gelooft het.

20 juni 2017 om 10:08

Sky Sports en BBC hebben er ook melding van gemaakt - er speelt wel degelijk iets.

20 juni 2017 om 10:59

Omdat BBC en Sky het melden zal er wel iets spelen? Ik denk niet dat Cristiano zijn ongenoegen met iemand heeft besproken en het lijkt mij ook verstandig dat CR7 zo snel mogelijk terugkeert naar Real Madrid en een statement uit gaat brengen over zijn verblijf in Madrid. Perez heeft helemaal gelijk dat hij het geen eeens een optie vindt om Ronaldo te verkopen. Oftewel : als Ronaldo weg wil zal er een club een fors bedrag moeten betalen van boven de 200 miljoen euro.

Beste Ronaldo, het is erg vervelend wat er gebeurt nu inzake je belastingbeschuldigingen maar je bent op de mooiste plek ter wereld. Je zit in de sterkste selectie van de wereld en iedereen houdt hier van je. Zidane heeft het beste uit jou gehaald en er zit nog meer in. Verlaat ons nooit! We houden van je in Madrid

20 juni 2017 om 11:08

Als BBC het meldt, speelt er in 99 procent van de gevallen wel iets, ja. Dat jij dat niet wil geloven door je clubvoorkeur, kan ik niet zo veel mee.

20 juni 2017 om 11:29

BBC heeft het net als Marca van A bola. BBC was ook lekker bezig met die hele Ramos soap. Dat jij het allemaal blind gelooft kan ik ook niet veel mee.

20 juni 2017 om 11:52

Bon Jovi Sky en Bbc gebruiken A Bola als bron dat zegt toch wel genoeg vind je niet? Ook komt Sky de laatste maanden ook vaak met fake nieuws naar buiten.

20 juni 2017 om 11:59

Er stond iets in de trant van (licht geparafraseerd dus) 'ronaldo wants to leave, a source close to the player told the Bbc' of zo.

Persoonlijk denk ik ook wel dat hij gewoon blijft, zoals ik al een paar keer aangaf. Ik ben meestal de eerste om berichten van tuttosport, mundo deportivo, le parisien, daily star, the sun etc te nuanceren maar de bbc staat daar wel boven.

20 juni 2017 om 06:37

We gaan het zien of het opgeblazen wordt of niet. Maar als het wel waar is dan is het verhaal niet zo raar lijkt me. Dan heeft Ronaldo de belastingdienst gewoon opgelicht. Mocht dat waar zijn dan snap ik dat echt niet maar goed dat zal wel aan mij liggen waarom je dat zou moeten doen als je tientallen miljoenen per jaar verdient.

20 juni 2017 om 07:22

Ah want Ronaldo, Messi, Mascherano of eender welke voetballer beheert zijn eigen financiã«le inkomen waardoor ze het uit hun eigen wil zouden doen? Komop man... ja ze zijn de "eindverantwoordelijke" maar doen dit niet uit hun eigen wil hoor enigste wat zij weten is dat er geld binnen stroomt en geld uitstroomt

20 juni 2017 om 10:13

Dat islam wel een beetje simpel gedacht. Tuurlijk willen ze wel kijk hebben op hun financiën. Ze verdienen zo ontzettend veel. Dan gaan ze het niet volledig door andere laten bepalen zonder ook maar enig besef te hebben wat er met hun miljoenen gebeurd om een beetje te zeggen van 'ik kijk wel wat er over blijft'.

Waar rook is is vuur. Dit gaat een interessante transfer periode worden.

20 juni 2017 om 02:22

In de media is het anders. Waar rook is is nooit vuur

20 juni 2017 om 02:35

Er is geen rook. Er word onderzocht of Ronaldo expres geld achterliet, daarom besloot A Bola te speculeren om zo geld te verdienen. Ze weten dat het veel aandacht gaat krijgen zo werken "kranten" tegenwoordig.

20 juni 2017 om 08:31

In de media is het meer: "Waar rook is, is dat door een journalist zelf aangestoken." Het is echt belachelijk hoeveel er wel niet doodleuk verzonnen wordt door "journalisten" om maar een blad te kunnen vullen. Helemaal de engelse pers gaat hier zo ontzettend ver in. Je zou hier toch eigenlijk wettelijk iets voor moeten regelen.

Kan me voorstellen dat er honderden journalisten met zure gezichten naar Perez hebben zitten luisteren. Nu moeten ze weer hard aan de bak om echt nieuws te schrijven. Elk seizoen dezelfde onzin voor makkelijke clicks wordt vermoeiend.

Als hij graag wil vertrekken dan zal niemand hem tegenhouden. Ook al zou Perez op de hoogte zijn van zijn vertrek wens dan nog zou hij dat nooit toegeven. Dat zou de transferprijs met te veel miljoenen drukken. De voorzitter heeft na alle verhalen nog niet met Ronaldo gesproken? Lijkt me een broodje aap verhaal. Wordt een interessante zomer. Ben benieuwd welke bal er als eerste gaat rollen

Ik vind journalisten die fake nieuws verzinnen criminelen. Je kan iemand zn imago zo schaden dat deze persoon werkloos wordt. Nu is dit natuurlijk zo extreem momenteel maar je snapt wat ik bedoel. Je zit wel aan iemand zn geld als je zijn imago schaad. Dat is een kwalijke zaak.

20 juni 2017 om 02:31

Ben ik het zwaar mee eens. Meestal is het ook zo dat wanneer de media iemand hard onderuit haalt en deze onschuldig blijkt te zijn, ze meestal nooit evenveel moeite steken in het zuiveren van diegene zijn naam in de pers. Walgelijk.

20 juni 2017 om 02:50

Slecht nieuws blijft beter in het geheugen dan goed nieuws. Niet eens per se de schuld van media, maar meer de manier hoe onze hersenen werken.

20 juni 2017 om 08:32

Lijkt me juist een extra reden voor journalisten om hier voorzichtiger mee om te gaan.

20 juni 2017 om 10:41

Maar wie zegt dat het on fake nieuws gaat? Dat er een onderzoek loopt naar Ronaldo lijkt mij eigenlijk wel waar. De media komt naaa buiten met een verhaal dat Ronaldo ontevreden is over Real Madrid. Dat hoeft inderdaad niet zo te zijn, maar er is wel iemand over die ontevredenheid naar de media gestapt (misschien Mendes, om zijn eer te redden). Als die persoon inderdaad gelogen heeft over de ontevredenheid, kan je in dit geval niet de media de schuld geven, maar moet je de schuld leggen bij degene die gelogen heeft.

Cristiano gaat blijven. Hij is intelligent genoeg om te weten dat dit huidige Real Madrid de beste plek is om nog meer prijzen te winnen. Opmerking op VZ, erg triest dat jullie sinds dat A Bola het gerucht heeft verspreid dat jullie elk nieuwtje wat over Cristiano gaat groot op de voorpagina zetten i.p.v. de wandelgangen. Clickbaiters

20 juni 2017 om 02:27

Heel veel transfers artikelen worden als een losse artikel geplaatst terwijl ze wandelgangen materiaal zijn. Word puur gedaan omdat we in een transferperiode zijn.

Als je dit artikel leest, lees je eigenlijk helemaal niks. Alles wat je kan verwachten als antwoord van een voorzitter komt aan bod eigenlijk. Heisa om eigenlijk helemaal niks. Als ie 14 miljoen moet betalen doet hij dat met brede glimlach op zijn gezicht, en gaat ie door met 88 miljoen per jaar verdienen.

Dat was wel te denken, al lang op voorhand zelfs. Waarom zou iemand ambitieus zoals Ronaldo weggaan bij Real? Dat is allemaal gespeculeer van de roddelpers...

Ik geloof wat Perez zegt. Je kan veel zeggen over die man, en ik ben het niet altijd eens met zijn beleid (al is het al veel beter geworden). Maar om 1 of andere reden lopen toch een heel deel van de ex vedetten weg met die man! Roberto Carlos, Figo, Ronaldo, Zidane, ... Dus hij zal dan wel meer capaciteiten hebben dan veel mensen denken. En in dit geval gaat hij het ook weer oplossen. Daar ben ik eigenlijk zeker van!!

Cristiano en Real Madrid pakken het wel echt super slim (en smerig in mijn ogen) aan. Dat gejank dat hij weg wilt, horen wij elk jaar en altijd is het onzin. Dit is gewoon slim. Niemand heeft het meer over zijn schandalige belastingpraktijken, maar over een eventuele terugkeer naar Man U of een overstap naar PSG. Prima smokescreen al zeg ik het zelf.

20 juni 2017 om 11:57

Je zit er naast. Het is niet Real of Ronaldo die heeft aangegeven dat er een breuk is, ook heeft Ronaldo nergens aangegeven dat hij ongelukkig is. Dit is puur verzonnen door de media. Het zou best kunnen zijn dat Ronaldo kwaad is op de spaanse en portugese media die hem als crimineel behandelen, maar thats it.

Tja, wat ik alo eerder aankaartte , volgensmij heeft CR totaal niks nog gezegd in media en zaakwaarnemer ook niet.. zolang dat niet is gebeurd geloof ik vrij weinig van het verhaal dat hij zou willen vertrekken (dan laat ik het feit of hij schuldig is of onschuldig nog zelfs achterwege) . Toegegeven dit zijn wel hardnekkige geruchten, nog nooit zo erg meegemaakt omtrent zijn persoon.. Een ding is zeker, de blaadjes kunnen hele transferperiode blaadjes vullen. Maar zolang het journalisten en van The Sun etc afkomen?? Nou nee, latenw e maar gewoon CR zijn verhaal afwachten want alles is tot nu toe enorme speculatie imo.

Wat voelt iedereen zich toch vreselijk aangevallen als er iets slechts over Ronaldo wordt geschreven. De beste man heeft zelf alleen maar voordeel van de jaarlijkse mediasoap. Kn hij weer een paar miljoen per jaar erbij eisen.

En Men moet geloven dat er nog geen contact is geweest tussen voorzitter en beste speler van Madrid ??? Gelooft men echt hier in sprookjes ? En hij liegt en schaamt zich niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4218 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9069
4.Valencia7026
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

3726 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
2013/2014 Real Madrid 30 31 4 1
Laatste voetbalnieuws

Real Madrid laat op laatste speeldag punten glippen met Zidane op doel

Real Madrid kan zich volledig gaan focussen op de Champions League-finale tegen Liverpool, volgende week zaterdag in Kiev. Het team van trainer Zinédine Zidane kwam op op de allerlaatste speeldag niet...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
AS Roma is in gesprek met Ajax over een overstap van Justin Kluivert. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren