Lozano voor zes jaar naar PSV: ‘We waren er maanden mee bezig’

Maandag, 19 juni 2017 om 19:39

Marcel Brands is in zijn nopjes met de komst van Hirving Lozano naar PSV. De buitenspeler bracht maandag een bliksembezoek aan Nederland en legde met succes de medische keuring af. Hij heeft zijn jawoord gegeven voor een contract tot medio 2023. Zodra hij terugkeert van de Confederations Cup, ondertekent Lozano zijn contract.

Voor een nog onbekend bedrag komt de 21-jarige international over van Pachuca. "Ik ben blij dat het uiteindelijk gelukt is. We zijn meer dan zes maanden met deze transfer bezig geweest en enige creativiteit was nodig om de transfer uiteindelijk te laten slagen", zegt technisch manager Brands, die dinsdag een toelichting geeft.

Na Carlos Salcido, Francisco ‘Maza’ Rodriguez, Andrés Guardado en Héctor Moreno wordt Lozano de vijfde Mexicaan in de clubgeschiedenis van PSV. Chucky, zoals zijn bijnaam luidt, gaat na de contractondertekening op een korte vakantie en sluit 'ruim voor de voorronde van de Europa League' aan bij zijn nieuwe teamgenoten.Gerelateerd

100 reacties (laatste reactie door nibbit69)

Hele goeie transfer, voor zes jaar ook! Goed gehandeld door Brands

19 juni 2017 om 20:03

Dan geloof ik er niks van dat ManC hem niet meegefinancierd heeft of dat deze jongen geen keiharde beloftes gedaan zijn.

19 juni 2017 om 20:09

Ze hebben na geruchten 60% van de rechten gekocht dus city staat er idd buiten. Wel deelt pachuca en derden mee aan een transfer in de toekomst, tenzij de andere 40% in de komende jaren wordt overgenomen.

19 juni 2017 om 20:13

ben benieuwd wat hij uiteindelijk gekost heeft. Lijkt mij een prijzige aankoop

19 juni 2017 om 20:29

Als 60 procent hebt van Lozano, dan hoop ik wel dat hij de verwachtingen waarmaakt. Zijn waarde mag de komende jaren wel verdubbelen wil je er nog winst op maken. Zijn transferwaarde stond voor ongeveer 18 tot 20 miljoen. Dan zou PSV met 60 procent dus minimaal 10 miljoen hebben uitgegeven voor 1 speler. Dat kan ik me niet voorstellen. Maar goed, het sportieve aspect telt natuurlijk ook mee. Hij is met zijn kwaliteit meer dan welkom.

19 juni 2017 om 20:55

Blijkt nu toch 100% te zijn, met een hoog doorverkoopprecentage. Gwn 100% eigenaar goed nieuws dus.

19 juni 2017 om 20:37

@ibrameyang

Als hij inderdaad een contract heeft getekend voor 6 jaar, gaat dat door de Knvb afgekeurd worden. In NL ligt de maximale vastgelegde duur van een arbeidscontract op 5 jaar. Dat is wettelijk vastgelegd. Grote kans dat dit een Freudiaanse verspreking is en de eigendomsrechten alleen op papier of slechts gedeeltelijk bij PSV liggen en in de praktijk bij een derde partij. Dat kan via een onderliggend contract tussen PSV en een derde partij, waar Lozano geen deel in heeft. Dat zou bijv. bij Mancity kunnen zijn omdat in Engeland geen maximum is gesteld aan de duur van een arbeidscontract.

19 juni 2017 om 22:03

Ah oke, dat wist ik niet, bedankt voor de info. Ik snap btw niet wrm die regel dan is ingevoerd, je zou een speler toch wel voor meer dan 5 jaar mogen hebben, zonder daar zijn contract voor te verlengen?

19 juni 2017 om 22:13

Of het contact is gewoon tot 2022 met een optie voor nog een jaar, dat lijkt me een stuk aannemelijker dan jou theorie.

19 juni 2017 om 23:36

Maar wel zo vaag gedaan allemaal door Psv. Zogenaamd een transparante vereniging willen zijn, maar dan zo vaag en raar reageren op de geruchten en vragen die er komen. Daarnaast lees ik ook dat mensen heel blij zijn dat PSV 100% eigenaar is, maar dan voor lief nemen dat er een dikke doorverkooppercentage is afgesproken. Maar goed, voor het voetbal hier in NL een mooie speler om erbij te hebben, maar PSV moet nu niet meer zo raar reageren op alle vragen die er komen.

20 juni 2017 om 07:56

Dat een reactie 'raar' is if een constructie bevat die nieuwe is of die het uiteindelijk niet geworden is, wil niet zeggen dat dat op het moment dat Brands reageerde niet de waarheid was. Ik geloof best dat PSV in eerste instantie geschrokken is van de prijs van lozano en gekeken heeft naar alternatieven om de transfersom te financieren. Het zou mij ook niet verbazen als Brands gaat vertellen dat er lang getwijfeld is en dat deze hoge transfersommen een uitzondering zijn rn niet de norm worden. PSV kan het zich namelijk niet veroorloven om elk jaar een dergelijke investering te doen

Mooie transfer! Ben zeer benieuwd hoeveel ze nu uiteindelijk betalen en wat voor constructie het is.

19 juni 2017 om 20:49

Rik elfrink meldt dat PSV 100 procent eigenaar is van Lozano, maar er wel een forse doorverkooppercentage is opgenomen. Heerlijk dit, 100 procent eigenaar. Dan kunnen die verhalen van 60 procent eigenaar ook gelijk de koelkast in.

19 juni 2017 om 21:09

Ja idd geweldig nieuws. Weet je trouwens hoever de geruchten kloppen dat ze geïnteresseerd zijn in Cengiz Ünder van basaksehir?

19 juni 2017 om 21:24

Geen idee. Ik haal bijna al mijn informatie van de PSV watchers op Twitter. Ik lees dat het een talentvolle vleugelspeler is, misschien was het de back up voor Lozano mocht hij niet komen.

19 juni 2017 om 21:40

Ja idd lijkt me ook sterk dat het zoveel geld aan de aanval wordt besteed al is nog 1 vleugel niet overbodig , hebben nu pas 2 echte vleugelspelers al kan gudmundson ook op de flank. Maar dan houdt het wel zo'n beetje op.

19 juni 2017 om 21:45

@rombomcu

Je schrijft: "rik elfrink meldt dat PSV 100 procent eigenaar is van Lozano, maar er wel een forse doorverkooppercentage is opgenomen. Heerlijk dit, 100 procent eigenaar. Dan kunnen die verhalen van 60 procent eigenaar ook gelijk de koelkast in".

En jij gelooft in die sprookjes. Als PSV hem uit zijn contract laat lopen, is een doorverkooppercentage helemaal niets waard. Denk je nou echt dat een professional dergelijke risicos gaat lopen? Dat doet die alleen als er contractueel is vastgelegd dat hij bepaalt wanneer die verkoop gaat plaatsvinden. Of daar op zijn minst een grote stem in heeft. En waar denk je dat Rik Elfrink zijn informatie vandaan heeft?

19 juni 2017 om 21:54

Wellicht daarom ook een 5 jarig contract . Constructies met meerdere club als eigenaar komen niet heel vaak voor in Nederland. En veder waarom zou PSV hem in godsnaam zijn contract uit laten dienen, dan verdienen ze er zelf ook niks meer aan.

6 jaar.. prachtig natuurlijk voor psv, dit gaat een geweldige transfer blijken ben ik bang Hahah

19 juni 2017 om 20:10

Zeker een geweldige transfer, ben zeer benieuwd naar Lozano denk dat hij wel 15 goals minstens kan maken, perseizoen in de competitie.

19 juni 2017 om 20:25

Hoezo dat sarcasme? Die Neres heeft zijn 12 miljoen ook nog niet waargemaakt

19 juni 2017 om 20:30

Hoezo sarcasme? Hij baalt er gewoon van dat dit een goede transfer is voor Psv, omdat dat onze rechtstreekse concurrent is. Fijn dat je dan meteen even Neres moet afvallen die 500 minuutjes in de eredivisie heeft mogen spelen.

19 juni 2017 om 20:45

Lol, je zou me reactie inderdaad sarcastische kunnen opvatten, maar in dat geval was daar geen spraken van. Neres komt er daar in tegen ook wel.. die jongen kan heerlijk voetballen en heeft de even de tijd gekregen om te wennen aan Nederland en Ajax, vanaf volgend jaar gaat hij vlammen voor mijn clubje! Wat mij betreft mogen Neres en lozano uit gaan maken wie de betere aankoop is gebleken aangezien ze beiden voor ( wat ik verwacht) +- het zelfde bedrag zijn aangetrokken.

19 juni 2017 om 21:42

Geven supporters van de concurrentie complimenten worden ze nog er op aangepakt.. burwatti bedankt voor de eerlijke reactie ben benieuwd naar wat die gaat laten zien, aan de andere kant kan het alleen maar meevallen aangezien hij narsing opvolgt als laatste vleugelspeler

Altijd de standaard werkwijze van Brands, zo'n lange tijd bezig met een speler en wanneer niemand het meer verwacht binnen halen. Chapeau, dit is echt een hele grote!

19 juni 2017 om 20:03

Een hele grote die in de wedstrijd tegen Portugal op de bank zat en ook niet mocht invallen. Als die echt zo goed was geweest dan hadden grotere ploegen hem aangetrokken.

19 juni 2017 om 20:09

Dus een wedstrijd banken en hij kan er niks van volgens jou, jij trekt snel conclusies. Ik heb meerdere wedstrijden van hem gezien en ik kan je vertellen dat deze jongen echt heel verfijnd is.

19 juni 2017 om 20:11

Haha goed verhaal. De bondscoach van Mexico gelooft niet ik een vaste 11 en speelt elke wedstrijd met een ander team.

19 juni 2017 om 20:21

Dat maak jij er weer van. Ik bedoel alleen dat je niet te hard van stapel moet lopen.

19 juni 2017 om 20:22

Mexico is geen slechte ploeg he. Op dit moment hebben ze meer kwaliteit dan Nederland denk ik en aanvallers als Jimenez(benfica), Chicarito en Vela spelen gewoon bij clubs die in het buitenland dicht tegen de top zitten. Die passeer je niet even zo maar zeker als ook nog Dos Santos op de bank zit. Als 1 van deze spelers naar Ajax of PSV zou komen zou iedereen beweren dat het fantastisch is dus om Lozano daar op af te rekenen is verkeerd

19 juni 2017 om 21:13

El Fenomeno, dat is gewoon onzin daar mee doe je Portugal ook te kort. Die hebben voorin en op de flanken spelers die bij subtop clubs spelen in Europa. Of vind jij dat Raul Jimenez, Chicharito, en Carlos Vela op de bank moeten beginnen? Andere wissels maak je op het einde om geen fouten te maken tegen Portugal, niet heel gek dat hij dan meer geroutineerde spelers als Oribe Peralta en Gio Dos Santos brengt.
Ik neem aan dat je hem geen seconde hebt zien voetballen want het is echt een heel getalenteerde jongen die de Eredivisie aan vlarden gaat spelen denk ik.

19 juni 2017 om 21:55

Laat Lozano eerst maar bewijzen dat hij een 'hele grote' is. Wordt m.i. Gehyped net als Neres. Dat Lozano een talentvolle speler is staat als een paal boven water. Nu de vervolgstappen.

Enige creativiteit was nodig om de transfer te laten slagen zegt Brands. Ik verwacht dat Pachuca een hoog doorverkooppercentage in het contract heeft laten opnemen zodat PSV hem tegen een relatief zachte prijs heeft op kunnen pikken. Ik verwacht in ieder geval veel van hem, ik heb veel goede dingen over hem gehoord en hopelijk maakt hij deze goede dingen allemaal waar.

Ben benieuwd welke creativiteit nodig is geweest om het gat tussen vraag en aanbod te overbruggen want die leek nogal groot. 6 jaar is een lang contract voor iemand die neem ik aan snel door wilt groeien naar de Europese (sub) top.

19 juni 2017 om 19:53

Dat is al de eerste vraag maar ben ook wel benieuwd naar hoe ze het qua salariskosten gaan doen, 6 jaar tekenen aan een salaris dat voor Ajax al niet te betalen was toen hij nog in Mexico speelde en lijkt me dat hij er niet minder op gaat verdienen nu. Vind het wel interessant hoe het totaalplaatje eruit gaat zien maar op het eerste oog ziet het er goed uit, knap gedaan door PSV maar ben benieuwd welke creatieve manier van werken hier is toegepast.

19 juni 2017 om 19:56

Waar haal je dar hele salaris verhaal toch vandaan. Ajax is helemaal nooit zover gekomen, ook bijv Mike Verweij zegt dat Ajax nooit concreet geïnteresseerd is geweest in Lozano.

19 juni 2017 om 19:58

Werd dus direct al gemeld vanuit Mexico dat Lozano al over het miljoen verdiende daar (stuk over gelezen op AN) en dat het op financieel vlak in Mexico een stuk beter geregeld zou zijn dan ik oorspronkelijk dacht want ook een speler als Ginac heeft daar niets te klagen qua salaris.

19 juni 2017 om 20:02

Hij zal bij PSV niet heel veel meer dan een miljoen gaan verdienen hoor, ze hebben nog steeds een salaris plafon. Misschien wel tekengeld zoals bij Moreno en bonussen bij prijzen.

19 juni 2017 om 20:03

Lozano verdiende bij Pachuca al meer dan een miljoen dollar. En ik geloof dat hij an commerciële activiteiten/sponsoring nog eens het dubbele binnenharkt.
Dus ik denk wel dat psv met hele goed voorwaarden heeft moeten komen richting Chucky en z'n zaakwaarnemers..

19 juni 2017 om 20:04

Jdw17
Guardado verdient toch ook 1,4 miljoen exclusief bonussen?

19 juni 2017 om 20:08

Hij verdiend in ieder geval bij zijn vorige club 2 miljoen euro netto, dus ongeacht of dat Ajax stukje klopt, zo vreemd is de vraag van zijn salaris niet. Maar goed, het is al langer bekend dat PSV aan sterspelers meer salaris betaald als Ajax. Enige verschil is dat de omvang van het salarishuis van Ajax dan wel weer groter is, er staan meer spelers onder contract.

Maar goed, ik ben benieuwd hoeveel miljoen PSV nou uiteindelijk betaald voor een X aantal procent van zijn transferrechten. Zoals de verwachting was (ook bij vermeende andere deals van Lozano) zou zijn totale transferwaarde in de buurt van de 20 miljoen moeten liggen.

19 juni 2017 om 20:11

Ik geloof best dat het vaste bedrag niet over de 1.5 miljoen zal gaan maar ik ben er ook wel zeker van dat bij resultaten dat bedrag de 2 miljoen wel zal overschrijden. De vraagprijs van 12-15 miljoen werd door Ajax als te gortig gezien maar niet onoverkomelijk (dat bewezen ze met Neres nog) maar bij Ajax zat niemand met een vast salaris <1.0miljoen afgelopen seizoen schijnt (heb zelf de boekhouding natuurlijk niet ingekeken) en het Salarishuis wilde ze ze niet direct uitbreiden met een aankoop die meer dan Klaassen zou verdienen. Over interesse, ik ben er wel vrij zeker van dat die er was aangezien Mexicaanse media -net als nu- het oorspronkelijk de wereld in hielpen en Verweij over het algemeen enkel doet bevestigen als het of rond is of als Overmars er geen tot weinig kritiek door krijgt. Als Verweij zegt dat Ajax niet geïnteresseerd is kan dat zijn omdat ze niet geïnteresseerd zijn of omdat ze een blauwtje hebben gelopen.

19 juni 2017 om 20:13

@magicmike

Alleen enkele PSV supporters geloven nog heilig dat er iets zoals een salarisplafond is, de rest van Nederland weet allang dat PSV aan grootverdieners de hoogste salarissen toekent in Nederland. Enige wat PSV ooit schijnt afgesproken te hebben is iets over de salariskosten als percentage van de totale kosten, maar de inrichting van het salarishuis staat daar los van. PSV maakt daarin duidelijke keuzes om belangrijke spelers fors meer te betalen als die miljoen euro waar zo schaapachtig naar gekeken wordt.

Lozano zal echt geen 2 miljoen euro salaris opzeggen om voor 1 miljoen voor 6 jaar in Eindhoven te spelen, die zal vorstelijk betaald gaan worden daar kun je vanuit gaan. Als het niet linksom is, dan is het wel rechtsom.

19 juni 2017 om 20:22

Ik zeg toch niet dat PSV niet boven de miljoen uitkomt. Niet veel allee. Standaard salaris zal echt niet meer zijn dan dat van Guardado, maar zoals ik ook al eerder zei waarschijnlijk krijgt hij net als Moreno en volgens mij ook Pereiro een tekenbonus. En later nog misschien bonussen.

19 juni 2017 om 20:39

@jdw17

Als je hem via een tekenbonus nog nog 3 miljoen toestopt kun je bereken dat over 6 jaar gezien het dan gaat over een extra bedrag van een half miljoen. Als je dan op die 1,4 van Guardado gaat zitten en nog even premies weglaat, dan zit je omgerekend zo aan die 2 miljoen waar we het over hadden. Je kan wel doen alsof die tekenbonus er los van staat, maar dat is natuurlijk niet het geval aangezien die gebruikt wordt in de onderhandeling om hem naar PSV te lokken. En als dat niet via officieel salaris kan omdat het voor ophef zorgt, dan toch op deze manier?

19 juni 2017 om 21:07

Nee tekenbonus hoort er inderdaad ook jij, zal alleen moeilijk in te schatten hoeveel het in totaal wordt. Bij Moreno werd het ook alleen bekend door footbaalleaks

19 juni 2017 om 20:29

PSV heeft het niet zo breed meer, dus ik denk dat ze creatief moesten zijn en daardoor alleen de 40% hebben betaald en daar lang voor hebben moeten onderhandelen.

19 juni 2017 om 21:33

PSV heeft het niet zo breed meer, geloof je het zelf. Die zijn het rijkst in jaren na al die verkoop en CL geld. Geen idee waar deze misvatting vandaan komt.

19 juni 2017 om 21:47

Idd psv heeft waarschijnlijk een grotere geldpot dan veel mensen en kranten denken.

19 juni 2017 om 21:57

Ja er lijken aardig wat mensen te geloven dat PSV er eigenlijk financieel slecht voorstaat. Waar dat idee vandaan komt vraag ik me ook af. Afgelopen 5 jaar voor 130 miljoen verkocht en nu 2 jaar op rij CL inkomsten gehad.

19 juni 2017 om 22:04

Waarschijnlijk door media als de telegraaf die mbt niet bepaald betrouwbaar zijn. De enige die betrouwbaar is is het ed, omdat rik elfrink als clubwatcher met psv in contact staat. De rest heeft dat niet en gaan dan speculeren.

19 juni 2017 om 21:06

@tubes

Je schrijft: "ben benieuwd welke creativiteit nodig is geweest om het gat tussen vraag en aanbod te overbruggen want die leek nogal groot".

Maak je geen zorgen, dat komt op een gegeven moment zelf op straat te liggen. Zoiets blijft nooit lang geheim omdat er altijd wel iemand is die zijn mond voorbij praat of tegen betaling bereid is om dat te doen. Het is niet slim van Brands om daar geheimzinnig over te doen omdat er dan gespeculeerd gaat worden en dat is nooit goed voor een club die met gemeenschapsgeld overeind is gehouden en daarover afspraken heeft gemaakt. Helemaal niet omdat hij voortdurend in pers heef laten weten hoeveel PSV kan uitgeven aan een speler en de transfersom die is genoemd daar (bijna) een drievoud van is. Ik kan me niet voorstellen dat PSV na al de commotie die de club na het artikel in de NRC over zich heen heeft gehad, onverantwoorde risico's heeft genomen in deze transfer en deze alleen mogelijk is gemaakt via een schimmige constructie. Dat hoeft niet perse te betekenen dat men de wet heeft overtreden, maar dat wellicht op een creatieve manier met de regelgeving is om gegaan en men dat liever onder de pet wil houden. Omdat de club zelf in de media heeft laten weten een dergelijke transfer niet alleen te kunnen bekostigen en daar een derde partij voor nodig heeft, kun je je afvragen waarom men daar nu ineens zo geheimzinnig over doet. Het zou mij nogmaals niet verbazen als de club voor de Twente methode heeft gekozen en om deze transfer te kunnen financieren wellicht (een gedeelte van) de transferrechten van een aantal spelers die al onder contract liggen aan een investeerder heeft over gedaan. Dat zou betekenen dat men inteert op het kapitaal en dat zou wel eens op gevoeligheden kunnen stuiten bij de gemeente Eindhoven. Dan is het natuurlijk niet zo vreemd dat men dat liever onder de pet houdt. Of dat verstandig is, is een tweede omdat het er dik inzit dat de NRC opnieuw gaat graven en men daar heel goed in is.

Ben benieuwd hoe de constructie eruit zie zes jaar is vrij lang maar prachtig dat Brands het weer flikt

Denk dat de "creativiteit" gezocht moet worden in dat psv maar een gedeelte van de eigendom in handen krijgt. Espn heeft het over 50/50 of 60/40, met een groep Mexicaanse investeerders als de andere partij.
Al zal het door psv ongetwijfeld anders verwoord gaan worden, ivm de regels.

Gefeliciteerd PSV-fans! Ben zeer benieuwd naar hem en een contract voor 6 jaar is super gehandeld. Hoop nog eens z'n spannende transfer te zien bij Feyenoord en niet telkens de standaard Nederlanders op een bijspoor in het buitenland of Scandinaviers.

Ben zeer benieuwd naar deze speler. Wel veel volgers van de Mexicaanse competitie opeens , die weten te vertellen dat dit een topper is, dus ik laat me verrassen. Wel opmerkelijk dat brands zegt dat ze niet meer dan 7 miljoen uitgeven aan 1 speler (en dat het te risicovol is), maar vervolgens opeens het dubbele betalen voor 1 speler. Te hopen voor psv dat dit goed gaat en dat zulke rare constructies en tegenvallende prestaties niet tot een twente scenario leiden.

19 juni 2017 om 20:00

Klopt, dan ben ik blijkbaar niet de enige die zaterdagnacht om 4 uur naar Pachuca-Monterrey gaat kijken. Als ik dit zo lees zit heel Nederland dan te kijken. Groot talent maar ook nog erg wisselvallig. Is geen toekomstige wereldtop overigens. Maar natuurlijk een prima versterking voor PSV.

19 juni 2017 om 20:08

Jij was toch ook degene die meldde dat Ajax een hele goede deal had gemaakt met Sanchez? Kan je mij uitleggen waarom jij hem niet als toekomstige wereldtop ziet? Ik heb hem 2 of 3 keer voorbij zien komen op youtube (maar Lodeiro had ook waanzinnige filmpjes), maar dat is niet echt een goed referentiekader.

19 juni 2017 om 20:51

Klopt ja. Grappig dat je dat onthouden hebt. Ik zie hem niet als toekomstig wereldtop, laat ik vooropstellen dat dat basis is wat ik tot nu van hem gezien heb. Ik vind hem veel te wisselvallig, kan fantastische acties maken maar dan zie je hem weer een aantal wedstrijden totaal niet.

Als je dat bijvoorbeeld even afzet tegen Gabriel Jesus vorig jaar. Die was echt elke wedstrijd beslissend voor Palmeiras. Daarbij is Lozano ook al weer bijna 22, niet perse heel oud, maar als ik dat bijvoorbeeld afzet tegen andere wereldtoppers waren die op zijn leeftijd al veel verder.

Daarbij vind ik het toch ook altijd een goed referentiekader als dit soort spelers worden afgetest door topclubs. Deze jongen was echt wel bekend bij elke topclub in Europa, volgens mij heeft elke topclub in Engeland hem sowieso heel intensief gescout en allen hebben het niet aangedurfd. Celta de Vigo kon Lozano vorige maand overnemen (eigenaren van Pachuca en Celta zijn boezemvrienden) maar toch durfde Celta het ook op de een of andere manier niet aan. Ajax had ook interesse maar haakte in de winter al af. Als zoveel clubs zijn twijfels hebben, dan zegt mij dat toch ook vaak. Hetzelfde kan ik me hier jaren geleden nog herinneren dat veel mensen hier zich afvroegen waarom de Europese topclubs niet in de rij voor Stekelenburg stonden, ik zei niet ook al. Topclubs werken met dusdanige scoutings apparaten, als elke topclub je af test dan is er gewoon veel twijfel.

Ik wil hier verder ook niet heel zuur gaan zitten doen, want ik denk na een aanpassingsperiode dat hij echt van grote waarde kan zijn voor Psv. Ze hebben met deze jongen een prachtige deal gesloten. Ik was vorig jaar verbaasd dat Ajax Sanchez gewoon kon halen, nu ben ik ook wel een beetje verbaasd dat deze jongen uiteindelijk bij PSV terecht gaat komen.

19 juni 2017 om 21:03

Ah het zal me benieuwen. Ik kan mij nog wel herinneren dat Manchester United hem graag wilde vast leggen, maar het uiteindelijk toch niet door ging. Zo'n bedrag wat psv nu gaat betalen is voor United natuurlijk peanuts, dus zulke clubs zullen dan toch twijfelen. Wel te hopen voor de Eredivisie dat hij het goed gaat doen. Als speler als Sanchez, Neres en lozano binnen nu een paar jaar een mooie transfer maken naar Europese (sub)topclub dan zal de Eredivisie een interessante comptitie worden voor Zuid-Amerikaanse talenten, wat nooit kwaad kan. Zuid-Amerikanen brengen toch een soort flair in de competitie die ik graag mag zien.

19 juni 2017 om 21:13

Heb je zeker gelijk in. Dat is wat ik bedoel. Stel je voor Lozano kost 14 miljoen, als United er echt van overtuigd was dat hij een potentiã«le wereldtopper kan worden hadden ze dat risico echt wel genomen, voor inderdaad ''slechts'' 14 miljoen. Nerds en Lozano moet ik nog zien of dat echte wereldtoppers worden. Sanchez heeft mijn woorden vorige zomer gelukkig niet gelogenstraft.

Daarbij als spelers als Guardado en Moreno die beide gewoon grote spelers zijn in Mexico ook naar Nederland komen, is dat natuurlijk positief voor het Nederlands voetbal. Kan me best voorstellen dat deze twee wellicht Lozano hebben geadviseerd om eerst naar Nederland te komen. Net zoals bijvoorbeeld Suarez Lodeiro ook adviseerde om naar Nederland te komen, helaas is dat minder uitgepakt.

19 juni 2017 om 21:27

Mooie bijdrage Rugu, hoop ook voor PSV dat hij het goed gaat doen.

Kunnen we toch weer de nodige Uefa punten gaan binnenhalen.

19 juni 2017 om 21:30

Ja dat heeft natuurlijk ook meegeholpen. Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen.

19 juni 2017 om 20:10

Mwah, eerlijk gezegd vind ik hem geen "buitencategorie" voetballer. En dat zeg ik echt niet omdat hij naar psv gaat of zo.
Hij is zeer frivool. En in de Mexicaanse competitie kan je dat zijn, genoeg tijd daarvoor. Maar "zelfs" in Nederland wordt er in een sneller tempo gespeeld en zitten de meeste backs er dichter bovenop.
Als hij het goed doet (en dat hoop ik van harte) zal hij een verrijking zijn voor psv en de eredivisie.
Maar het kan ook zomaar niet gaan zoals psv verwacht dat het gaat.
Ik zou zeggen 70% kans dat hij het goed gaat doen..

19 juni 2017 om 21:51

"als hij het goed doet zal hij een verrijking zijn voor psv"

Inzichten waar je u tegen zegt

19 juni 2017 om 20:14

Bij alles wat Brands zegt zit er een strategie achter als hij aangeeft maximaal 15 miljoen wil betalen dan weten clubs gewoon dat ze hoger in kunnen zetten. Bij PSV zie ik het niet zo snel zoals bij Twente eindigen om een paar simpele redenen: je casht nu echt voor een goede speler terwijl een club als Twente Tadic als transferrecord heeft met 14 miljoen een basisspeler bij PSV of Ajax levert hetzelfde op met een contract langer dan 1 jaar en een leeftijd voor verbetering laat staan een uitblinker, totaal verschillende selecties oude spelers zonder restwaarde aangevuld met een aantal talenten bij PSV bulken ze van talentvolle spelers met Locadia, Lozano, Bergwijn, Pereiro, Brenet, Hendrix, Propper, Willems, Arias, Ramselaar, Lammers en ook nog een aantal goede spelers bij Jong en de a die op termijn aan zullen sluiten en dat PSV gewoon veel langer al in de top actief is speelt ook mee. Ik denk best dat deze transfer een risico zijn maar het zal niet zo zijn dat PSV kapot gaat als deze speler mislukt.

19 juni 2017 om 20:24

Over het laatste ben ik met je eens. De toekomst van psv gaat niet afhangen van "chucky", maar ik zie het brands nog zeggen dat ze niet zoals Ajax een Ziyech en/of Neres kunnen/willen halen voor bedragen boven de 10 miljoen en dat ze maximaal 7 milioen uitgeven voor 1 speler. Lijkt me niet echt een "strategie", maar afijn. Ik interpeteerde het meer als als wij zulke risico's gaan nemen zijn we weer terug bij af. Dat spelers van psv meer opbrengen klopt ook, maar ze geven ook meer uit dan twente en betalen hogere salarissen, dus dat kun je nog tegen mekaar afzetten.

19 juni 2017 om 20:48

Of de salarissen toen lager lagen betwijfel ik erg volgens mij gaf Joop Munsterman laatst nog aan dat de salarisen van Janko en Castaignos destijds erg hoog waren en toen lagen salarissen bij PSV ook vrij hoog neem zo'n Engelaar bijvoorbeeld die verdiende volgens mij ook minimaal 2 miljoen. Als Brands aangeeft niet zulke bedragen te betalen wil hij gewoon de onderhandelingspositie van PSV versterken daarnaast zal hij het ook wel echt menen dat PSV niet zo vaak zulke bedragen wil betalen maar wat PSV ook weet is dat ze hem al weet ik veel hoe lang willen hebben en hij waarschijnlijk diep onder de indruk is. Daarnaast is soms 3 a 4 miljoen meer betalen misschien wel beter had PSV Ziyech maar gekocht in plaats van Ramselaar hoeveel had dat nou gescheeld een paar miljoen, niet dat Ramselaar slecht is maar het verschil is duidelijk.

Ben dan benieuwd of de Knvb deze constructie gaat accepteren, want gedeeltelijk eigendom mag eigenlijk niet. Maar bij Peirero hebben ze het ook toegestaan. De contractduur is idioot lang, daar kun je ook nog problemen mee krijgen. Hij is een interessante speler voor de subtop, maar City ziet het kennelijk niet in hem zitten.

19 juni 2017 om 21:14

Is dat zo ja? Dan hebben Ajax en PSV een probleempje. Want zowel Pereiro als Neres zijn voor 80% in het bezit van respectievelijk PSV en Ajax zover ik weet. Buiten dat is Lozano 100% van Psv.

19 juni 2017 om 21:38

est-1913,

Bij Ajax heet het dat de club van Neres een doorverkooppercentage van 20 procent heeft bedongen, die ingaat na het gedeelte wat Ajax al betaald heeft.

19 juni 2017 om 21:50

Dus gwn het zelfde als bij lozano wordt gedaan.

19 juni 2017 om 22:11

Third party ownership mag niet maar daar worden de huidige en nieuwe club van een speler niet mee bedoelt dus ik weet niet welke regel jij voor ogen hebt waarin staat dat dit niet mag?

Marcel Brands, je blijft me verbazen. Dit is oprecht een grote aanwinst voor PSV en de Eredivisie. Mooi om te zien!

Mooi werk weer van Brands, maar wat betreft de speler zelf zal ik het toch echt maar even afwachten. Er hebben al wat nieuwe zogenoemde Messi's, Ronaldo's en noem het maar op rondgelopen. Ene Pereiro was een zelfde soort aankoop. Moeilijk, niet haalbaar, uiteindelijk toch gelukt en kijk wat voor een indruk hij heeft achtergelaten. Als deze gozer er straks na 10 wedstrijden minimaal 8 in heeft liggen of een bak aan assists heeft gegeven ga ik enthousiast worden.

Hij moest 15 tot 20 miljoen kosten, dat kon PSV logischerwijs niet ophoesten. Stond gewoon ook in belangstelling van meerdere Europese (sub)-top clubs die het zeker Wilde betalen. Heeft bij het Mexicaanse elftal nog met Moreno en Guardado gesproken en die adviseerde hem om naar PSV te gaan. Lijkt mij overigens dat hij voor ongeveer 8 á 9 miljoen is overgenomen (50 a 60%) of er moet een constructie opgenomen zijn waarin PSV in delen betaald. Ben wel benieuwd naar deze speler; Ook gewoon goed voor de eredivisie zelf dat er zulke spelers naar onze competitie willen komen.

Ben vooral benieuwd hoe ze dit financieel geregeld hebben. Sprake is dat er toch externe partijen zijn die een deel van de transferrechten behouden hebben. Toch jammer dat men nooit veel informatie naar buiten brengt over transfers met betrekking tot bedragen etc. Zou daar oprecht in geïnteresseerd zijn hoe dat precies in zijn werk gaat.

In eerste instantie lijkt me dit echt een super transfer. Ben echt benieuwd wat deze jongen klaar gaat spelen. Ik ben alleen wel een klein beetje bang dat PSV nu alles op 1 paard zet. Mocht deze jongen tegenvallen dan hebben ze wel een probleem denk ik.

19 juni 2017 om 20:49

Denk niet dat PSV alles op een Paard zet hoor, er moet nog genoeg gebeuren, en ik denk dat er misschien ook nog twee of drie weg zullen gaan, daar bij denk ik aan een Zoet,willens en Arias en dat zullen vast niet de enige zijn die nog weg zullen gaan,voor Willems moet een vervanger worden gehaald als die weg gaat, daar bij denk ik aan ene Haps of een andere speler waar Brands ons mee gaat verassen, voor Arias staat Brenet al klaar, voor de rechts voor positie, las ik dat Psv, cengiz Under wel zal willen halen, en misschien dat Van Ginkel nog een jaar gehuurd gaat worden.

Er is ook behoorlijk lang onderhandeld over Pereiro. Toen die voor 7 miljoen of zoiets werd aangetrokken kreeg Brands ook alle lof, maar als ik t nu na dik 1.5 jaar mag beoordelen vind ik dit nog niet de spectaculaire aankoop waar we met dit bedrag op hoopten.

Mag ik wel hopen dat deze speler meer waar is voor het geld en de moeite.

19 juni 2017 om 20:58

Pereiro is gewoon nog niet uit de kast gekomen, om dat Cocu hem op de verkeerde positie heeft gebruikt Pereiro moet op de 10 positie spelen of in een 4-4-2 in de spits als je Pereiro volgend jaar, op tien zet maak hij denk ik 15 Goals in de Competitie, Lozano is bekend op de Links voor positie,dus die zal zijn waarde wel terug betalen met zijn goals.

19 juni 2017 om 23:24

Cocu zit er nog, dus hoe groot wordt de kans dat hij een momentenvoetballer op 10 gaat zetten? Ik denk nul. Philip zet lopers en werkers op t middenveld. Maner faalde ook onder cocu op dezelfde plek.

19 juni 2017 om 20:59

Pereiro is op dit moment wel een frustratie voor PSV in sommige wedstrijden is hij echt goed en op sommige momenten zie je gewoon klasse die je van veel spelers in de eredivisie niet gewend bent. Hij en Ziyech zijn op dit moment de enige 2 spelers die voetballend ver boven de rest uitsteken maar Pereiro moet zoals Ziyech een man worden die gewoon bij minimaal 20 goals per seizoen betrokken raakt.

19 juni 2017 om 23:25

Ziyech heeft begrepen dat je behalve wat leuke acties ook de mouwen mag opstropen. Gaston is niet zo n type denk ik.

Indien je alle extreem lovende reacties hier leest zou je bijna gaan geloven dat PSV een wondervoetballer ala Messi heeft aangekocht..het gaat hier echter om een getalenteerde Speler met een OK gemiddelde vwb doelpunten/assists bij een Mexicaanse subtopper!

Hij is door diverse grotere clubs dan PSV uitgebreid gescout en geen enkele club heeft serieus pogingen gedaan om hem te contracteren,dat zegt ook wel wat. Deze jongen is gewoon enorm gehypt door zijn eigen entourage en inbegin van zijn carrière door de media in Mexico.

Tevens is het een speler welke het beste redendement heeft in de omschakeling en niet zo zeer bij ploegen welke domineren, en is hij niet zo goed in kleine ruimte en bij druk op de bal.

Nee ik ben totaal niet overtuigd dat dit zo'n geweldenaar is zoals vele Psvers hier willen doen laten geloven.

Dat is 1....die Brands uit zijn hoge hoed tovert.

En sommige maar klagen over Brands. Natuurlijk is niet iedere greep een geweldige, maar hij laat maar keer op keer blijken dat hij zich niet uit de tent laat lokken.

Ook nu weer alleen maar geruchten, komt hij nu wel of niet. Werkt Manchester City mee aan een vreemde constructie...

Ik kan zeggen weer TOP gedaan Brands. Ik kan niet wachten op de volgende goede aankoop. Ik heb in ieder geval vertrouwen in je.

dan zitten we nog steeds met een Cocu, die tot nu toe nog geen enkele speler beter heeft gemaakt!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

2 fans

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Carlo Ancelotti denkt aan Karim Benzema als nieuwe aanvaller voor Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren