‘Modric in de problemen na afleggen valse verklaring in corruptiezaak’

Maandag, 19 juni 2017 om 16:28

Opnieuw is een speler van Real Madrid in opspraak geraakt. Luka Modric zou een valse getuigenis hebben afgelegd in een rechtszaak tegen de voormalig voorzitter van Dinamo Zagreb, zo weten Kroatische media te melden. Indien Modric schuldig bevonden wordt, moet hij vrezen voor een celstraf die kan variëren van zes maanden tot vijf jaar.

Modric zou dan schuldig zijn aan meineed en daar staat in Kroatië een celstraf op. De middenvelder van Real Madrid moest getuigen in een rechtszaak tegen Zdravko Mamic, voormalig voorzitter van Dinamo Zagreb. Mamic wordt vervolgt wegens corruptie en zou een deel van de transfersom van Modric in zijn eigen zak hebben gestoken. In 2008 maakte de middenvelder voor 21 miljoen euro de overstap van Dinamo Zagreb naar Tottenham Hotspur.

Onlangs getuigde Modric al in de zaak, maar hij zou enkele belangrijke details hebben gewijzigd. Mamic zou overigens niet alleen bij de transfer van Modric geld verduisterd hebben. Ook Liverpool-verdediger Dejan Lovren moest onlangs voor de rechtbank in Kroatië verschijnen. Hij verruilde Dinamo Zagbreb in 2010 voor Olympique Lyon, dat acht miljoen voor hem betaalde.


Poll

Denk jij dat Luka Modric daadwerkelijk gestraft zal worden?


Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door topvoetbal1999)

Hopelijk zijn ze daar wat minder mild dan in Spanje. Dit zou overigens wel een adelating voor Real zijn. Echter verwacht ik dat hij er mee wegkomt.

19 juni 2017 om 16:40

Als ze minder mild waren geweest in spanje, wat jij blijkbaar graag wil, had Messi ook al in de bak gezeten.

19 juni 2017 om 16:42

ja inderdaad. Je moet geen medelijden hebben met mensen die zich niet aan de wet houden. Op dat vlak ben ik heel objectief.

19 juni 2017 om 16:52

Ja zou heerlijk zijn, zoveel geld verdienen in een economie als Spanje en dan nog frauderen

19 juni 2017 om 17:05

Gaat er mij wel om of het een bewuste actie van CR en Messi was. Ik ben ok geen econoom of Accountant en wanneer het om zoveel geld gaat, vraag je om hulp bij iemand die je vertrouwt. Neem daarmee overigens aan dat beide heren ook niet over ale kennis beschikken. Zodra de opgaves die volgen vervolgens onjuist blijken te zijn ben je feitelijk genaaid. Je moet je dus gaan afvragen, waren Ronado en Messi op de hoogte van de belastingontduiking, daarbij mag je ze wel verantwoordelijk stellen voor de finaciele schade, want je geeft het uit handen en moet dat controleren. Dit is veel kwalijker, namelijk gewoon kijhard liegen om een corrupt vriendje te beschermen. Dan ongeacht wie het is kan je niet hard genoeg straffen. Maar laten we de uitkomst eerst maar eens afwachten. Je bent pas schuldig als het bewezen is.

19 juni 2017 om 17:11

Bij Messi was het volgens mij door familie gedaan correct me of wrong. En lees net hier beneden dat het Ronaldo's zaakwaarnemer is. We moeten gewoon eerlijk zijn is dit een groot bedrijf of een zakenman willen we ook dat ze gaan zitten, Dus voor mij deze 2 ook. En als je gewoon een goed accountants bureau inschakelt dan heb je naar mijn mening je best gedaan. Vergeet niet dat die gasten een omzet hebben waar veel grote bedrijven jaloers op zijn

19 juni 2017 om 17:54

Als dit een groot bedrijf of zakenman was geweest, dan had er geen aanklacht geweest

19 juni 2017 om 20:27

Zouden voetballers in Nederland niet frauderen of zou het OM het niet aanpakken.

19 juni 2017 om 17:54

Nee, in Kroatië zijn ze ook zo corrupt als maar zijn kan. Als je rijk bent dan kan je daar zo goed als alles maken!! Money talks and money rules it all.

Dynamo Zagreb en Olympique Lyon, waren dat niet die twee clubs die Ajax toen voor pak en beet 25 miljoen naaiden in de CL? Toen Ajax de éne na de andere goal scoorde tegen Real Madrid, maar ze stuk voor stuk onterecht afgefloten werden?
Terwijl Lyon 1-1 stond in de rust, maar uiteindelijk 7-1 wonnen met 3 buitenspelgoals?

Wat toevallig zeg, dat nu uitgerekend hun bewezen leugenaars blijken te zijn.

Dit is wel een ander verhaal dan dat van Ronaldo zeg! Bij Ronaldo zou je nog kunnen zeggen dat zijn fiscalisten oid. fouten gemaakt hebben, maar in dit geval gaat het om het bewust achterhouden van informatie door Modric. Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen!

19 juni 2017 om 19:48

Tsja... Die Mamic is pure maffia, zou daar ook niet tegen getuigen, dan kan je er beter afkomen met (wat ik denk dat Modric krijgt) een hoge boete

Wat is dat toch met Real (en Barcelona) spelers? ... Ik denk dat ze allemaal domme fouten maken met zakenwaarnemers of gewoon dingen op de verkeerde manier naar buiten brengen maar achteraf weet ik gewoon zeker dat het allemaal goede mensen zijn die niks slechts in hun hoofd hebben.

Beetje dom maar die voorzitter was echt erg, nog nooit zoeits gezien, moet eens wat filmpjes van die vent kijken op Youtube. Dezelfde voorzitter die Ajax een oor aangenaaid heeft tegen Lyon.

Ik ben dan wel heel benieuwd waaruit is opgemaakt dat hij meineed gepleegd zou hebben. Ik vermoed eerder dat het woord van Modric tegenover dat van Mamic staat, en daarbij zou ik toch geneigd zijn op voorhand eerder Modric te geloven dan Mamic (als je weet wat hij allemaal op zijn kerfstok heeft). Vermoedelijk zal het wel meevallen.

19 juni 2017 om 16:53

Dit is geen Mamic vs. Modric, maar een ander verhaal.

Hij heeft eerder een verklaring ten laste van Mamic afgelegd, die is nu gewijzigd naar een verklaring waarin hij Mamic juist verdedigd en ontkend hij de eerder afgelegde en belastende verklaring te hebben afgelegd.

19 juni 2017 om 19:05

Zal me niks verbazen als Mamic daar ook een rol in heeft gespeeld. De man heeft een hele grote vinger in de pap in Kroatië en niet alleen in het voetbal

Wat een boefjes in Spanje 😇

Best kwalijk van Modric dit. Totaal niet te vergelijken met Ronaldo, die simpelweg in de problemen zit door zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes en zelf zijn financien niet regelt.

Modric had met zijn eerder afgelegde verklaring een einde kunnen maken aan de invloeden die Mamic heeft over het gehele Kroatische voetbal. Nu is hij echter denk ik een van de meest gehate personen in Kroatie, aangezien hij Mamic nog steeds in bescherming neemt met het wijzigen van zijn verklaring.

19 juni 2017 om 16:59

Beide is gewoon fout, je moet als Ronaldo zijnde ook gewoon een goed erkend bedrijf inhuren als het om zoveel geld gaat dan kan je echt zeggen dat je je verantwoording heb genomen.

19 juni 2017 om 17:03

Mendes is soiesow erkend maar naast dat. Belasting vermijdingsstructuren, wat volkomen legaal is, kan soms dicht tegen belastingontduiking aan zitten. Waardoor er 2 situties door kunnen ontstaan. 1 belastingdienst heeft onterecht beschuldigd (en in Spanje gaat niets nauwkeurig dat is de mentaliteit in Spanje, spreek uit ervaring) of 2 de structuur is niet correct geweest waardoor het net in het kader van ontduiking valt. In dat geval is het dikke pech.

19 juni 2017 om 17:05

Tuurlijk, maar dit het is Modric zijn persoonlijke keuze om zijn verklaring te wijzigen. Wellicht onder druk, maar dan nog.

Lijkt me sterk dat Ronaldo zijn zaakwaarnemer heeft opgedragen om geen belasing te betalen over zijn imago-rechten .

19 juni 2017 om 17:10

Doet ie ook. Hij zit bij een van de grootste bedrijven die spelers en coaches begeleiden in hun financieen en zijn nooit in de problemen gekomen met de fiscus. Een bedrijf dat er alles uitperst voor haar clienten maar zich wel altijd aan de regels houdt (tot nu toe). Vandaar dat ik ook denk dat het allemaal wel mee zal vallen

19 juni 2017 om 17:16

Genoeg clienten van Jorge Mendes zijn in de problemen gekomen wat betreft belastingen, welliswaar niet opgeblazen door de media als met Ronaldo.

Er loopt nu een zaak tegen Falcao waarbij Jorge Mendes is opgeroepen. Maar ook tegen Ricardo Carvalho, Di Maria en Coentrao zijn aanklachten ingedient. Allemaal ten tijde dat Jorge Mendes, of beter gezegd Gestifute deze spelers representeerde.

Real zit met het handen in het haar, alweer een speler die negatief in het nieuws is. Een meineed is een zeer kwalijk iets je moet onder ede de waarheid zeggen, punt. Ik denk dat hij er met een boete ervanaf komt, want ja de staat wilt tenslotte liever geld.

19 juni 2017 om 17:05

Gevalletje doofpot waarschijnlijk. Ze gaan hun eigen ster van het Kroatisch team echt niet minimaal 6 maanden in een cel gooien. Waarschijnlijk wat je zelf zegt, hooguit een geld boete en een tik op de vingers. Meer zal Ronaldo ook niet krijgen en die betaald lachend die 15 miljoen.

19 juni 2017 om 17:21

Terwijl de gewone burger ervoor de gevangenis in moet. "niemand staat boven de wet" hoor je weleens maar dat is meer een utopie dan werkelijkheid in sommige landen, als de rechtsstaat haar geloofwaardigheid wilt behouden moet je ook dit soort mensen bestraffen.

Ik ben niet goed geïnformeerd over deze zaak maar van wat ik kan opmaken uit de tekst en de reacties had Modric dus een verklaring afgelegd tegen Mamic en die later veranderd? Vreemd verhaal. Is die Mamic een invloedrijk iemand ofzo die hem misschien de stuipen op het lijf heeft gejaagd? Anders zou het wel een kwalijke zaak zijn maar ik wacht het nog af. Met de media weet je het ook nooit.

19 juni 2017 om 17:10

Denk dat je niemand buiten zijn kring zal vinden die zich positief over Mamic uit zal laten. Dat zegt wel genoeg denk ik.

Ik moest wel lachen toen ik Modric zo voor de rechter zag zitten. 1 ding kunnen we vaststellen: Modric is een absolute topspeler, maar een gigantisch slechte leugenaar. Het zou mij niks verbazen als hij inderdaad een celstraf zou krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4218 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

508 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain sluit uit dat Arsène Wenger als sportief directeur aan de slag gaat in Parijs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren