‘Davy Klaassen, een middelmatige middenvelder, is voor 27 miljoen verkocht’

Maandag, 19 juni 2017 om 17:10

De transfer van Davy Klaassen naar Everton werd afgelopen week afgerond. The Toffees telden maar liefst 27 miljoen euro neer voor de middenvelder, die in Engeland zo’n vier miljoen euro per jaar gaat verdienen. Jan Mulder zegt tegenover Het Laatste Nieuws dat hij vindt dat de Engelse clubs ‘gek geworden’ zijn.

“Er is nieuws over Davy Klaassen, een middelmatige middenvelder van Ajax. Davy is voor 27 miljoen en een salaris van 4 miljoen verkocht aan Everton, dat in één adem de onbekende doelman Pickford voor 35 miljoen euro vastlegde”, zegt Mulder tegenover de Belgische krant. José Izquierdo van Club Brugge wordt afgelopen tijd ook in verband gebracht met een transfer en Mulder stelt dat de Belgische topclub ook makkelijk een groot bedrag over kan houden aan de aanvaller.

“Hoeveel vraagt Club voor Izquierdo? Om en nabij de twintig miljoen. In dat verband viel de term 'de jackpot' eens. Ik denk even aan doelman Pickford en de 35 miljoen die trainer Ronald Koeman voor de ballenvanger neerlegde. In Engeland zijn ze compleet gek geworden”, stelt de oud-voetballer en analist. “Iedereen wordt slapend rijk, behalve Joske en Club.”

Real Madrid vraagt 480 miljoen afkoopsom voor Cristiano Ronaldo als PSG of Manchester City hem willen hebben”, vervolgt Mulder. “Het kan ook 780 zijn. Of 1 miljard 500. Kan allemaal worden opgehoest door de Chinees of de Sjeik. Ergens is het een fascinerende, zelfs leuke ontwikkeling waar alle spelers met mindere kwaliteiten dan Cristiano van profiteren.”


Poll

Ben jij het met Jan Mulder eens?


Gerelateerd

64 reacties (laatste reactie door grasveld7)

Als ik alles zo hoor over klaassen dan kan die het alleen maar goed doen.

19 juni 2017 om 17:29

Die Mulder weet sowieso niet wat hij zegt. Ja, aan de ene kant heeft hij een punt want Klaassen is absoluut geen speler die Everton ineens de top 5 in schiet, maar als je Pickford een 'onbekende doelman' noemt, heb je blijkbaar nooit naar Engeland gekeken en roep je maar wat in de media om populair te doen. Elke blinde kan zien dat Pickford een enorm talentvolle doelman is, maar Mulder kent hem weer niet. Agh, zo hebben we er meer in Nederland. Die droeftoeters zijn allemaal niet serieus te nemen, waarbij Waterreus, Mulder, De Mos, Kieft (volgens mij hij, anders bedoel ik een andere oud-voetballer die vaak aanwezig is als analist of bij praatprogramma's) en Van Hooijdonk toch wel de dieptepunten zijn; man, man, man..

19 juni 2017 om 17:45

Ach, we weten allemaal dat Mulder keepers, verdedigers en middenvelders (behalve types Iniesta, Isco) maar als een soort opvulling ziet, als het kon speelde hij met 11 Messi's of Hazards maar daarmee win je de oorlog natuurlijk niet.

Hij heeft een soort poã«tische, dromerige visie op voetbal en iemand als Klaassen zet hij dan neer als een straatveger die per toeval bij Ajax is beland, hij moet voor een komische noot zorgen op televisie of in zijn column en slaagt daar af en toe in maar je kan hem inderdaad moeilijk serieus nemen. Een paar maanden geleden noemde hij Kante nog een krabbertje op tv, tja, Kante kan geen 5 man dribbelen maar als balafpakker is hij natuurlijk absolute top.

Nu vind ik 27 miljoen ook wel vrij veel voor Klaassen, maar oke, da's dan knap onderhandeld van Ajax.

Klaassen voor 27 miljoen is inderdaad enorm veel. Echter, heeft hij goede wedstrijden gespeeld tegen Lyon en Schalke. Die zijn van het niveau Everton ongeveer. Als Ajax 27 miljoen voor Klaassen kan krijgen, waarom niet?

In Engeland kopen ze genoeg middelmatige spelers voor enorme bedragen, dus wij doen lekker mee.

19 juni 2017 om 17:25

Precies. Gewoon goed gehandeld van Ajax. In Engeland zijn ze gewoon helemaal gek geworden, dus waarom niet profiteren van dat feit. Als je bedenkt dat je een aantal jaar geleden voor 30 miljoen een middenvelder als Kroos betaalde dan besef je je opeens hoe hard het gaat.

19 juni 2017 om 17:28

Kroos had een 1-jarig contract en lag volgens mij overhoop met het bestuur. toen riep ook iedereen dat het een koopje was, dus deze vergelijking slaat nergens op en ik heb hem eerder op de dag ook al gezien.

19 juni 2017 om 18:18

Wat is het toch altijd met dat gezeur dat ze gek zijn geworden in Engeland? Het is gewoon veruit de populairste competitie en daardoor komt er gewoon enorm veel geld binnen. Wat gaan clubs doen? Een hoger bedrag vragen omdat de Engelse toch wel het geld hebben. Het is ook alleen maar positief voor de rest, die profiteren hier in zekere zin ook van.

20 juni 2017 om 09:18

Ze zijn toch gek geworden daar? Het gaat er niet om dat het de populairste competitie is dat er zoveel betaald wordt, het gaat om het miljardencontract dat de PL heeft afgesloten, waardoor de Engelse clubs nu geld als water hebben. 22 miljoen voor Janssen, die 5 maanden leuk heeft gespeeld in de Eredivisie, vind je dat niet gek? En zo zijn er natuurlijk tal van voorbeelden.

19 juni 2017 om 17:35

Hij zegt toch niet dat Ajax slecht gehandeld heeft maar dat ze vooral in Engeland helemaal gek zijn geworden. Vroeger werd er alleen voor echt goede spelers veel betaald nu voor Jan en alleman.

19 juni 2017 om 18:53

Tja, Pogba was 105 miljoen. Is ook hooguit 30 waard. Dat krijg je met die absurde televisiegelden in Engeland. Dat wordt et failliet van et voetbal in Engeland.

Tsja, dit ligt niet aan de gekheid van de Engelse clubs en ook niet aan Ronaldo. Dit komt doordat wij het spelletje allemaal zo leuk vinden. Sponsoren zijn bereid om bakken met geld te betalen omdat wij met z'n allen hun naam in beeld zien.

Jan dikt het altijd aan , maar feit is wel dat de voetbalwereld langzaam aan alle realiteit uit het oog verliest. Davy is een hard werkende middenvelder, met een prima wedstrijd instelling en een goed loopvermogen, maar voetbal-technisch is het allemaal erg mager. Ook dat keepertje van 18 bij een club uit Milaan wijst gewoon €80.000 per week af bij de club van zijn zogenaamde dromen. Its a Crazy World ....

20 juni 2017 om 09:48

Voetbaltechnisch erg mager? Jij hebt Klaassen nooit zien voetballen, of wel?

Sorry hoor maar Davy Klaassen is echt geen middelmatige spelers Het zal waarschijnlijk nooit een wereldtopper worden maar hij is al jaren zeer belangrijk voor Ajax en scoort relatief gemakkelijk. Ik denk dat hij best belangrijk kan zijn voor een club als Everton, 27 mil is gewoon marktconform voor zo'n speler tegenwoordig.

19 juni 2017 om 17:19

Middelmatig is een perspectief.

Vergelijk je het met de Europese top dan is de klassificatie middelmatig voor Klaassen misschien zelfs een compliment.

In Nederland behoort hij gewoon tot de besten.

19 juni 2017 om 17:45

Maar Everton is bij lange na geen Europese top dus in deze context is het wel gek om te zeggen

19 juni 2017 om 18:04

In de tekst staat "een middelmatige middenvelder van Ajax".

Dat is natuurllijk onzin, maar ja ... Mulder moet ook scoren.

19 juni 2017 om 17:22

Ja hij is goed voor ajax maar europees gezien is ajax een middelmatige ploeg. Feyenoord en psv overigens ook dus kom daar niet mee aanzetten. Als je in het nederlands elftal niet kan presteren ben je in mijn boekje geen 27 miljoen euro waard, eerder de helft

19 juni 2017 om 17:28

EL finale beste maxquise. Een EL campagne waar Klaassen heel belangrijk voor Ajax dankzij zijn doelpunten en assists en als aanvoerder.

En Klaassen heeft gewoon netjes 4 goals al voor Oranje als middenvelder, dat zijn evenveel veldgoals als spits Janssen.

19 juni 2017 om 17:35

Dat was ook een uitzondering op de regel Scrumptiouz, want ook jij weet dat Ajax normaliter gewoon ten onder gaat tegen zulke clubs. Het werd in de finale aantoonbaar duidelijk dat het niet heel moeilijk is om de tactiek van Ajax te kraken en daardoor wonnen ze niet. Toch is iedereen er super blij mee, maar toen Feyenoord uitermate blij was met een tweede plaats - iets wat ook door jaren wanbeleid al tijden niet was voorgekomen - was het maar zielig. Als dat dan al 27 miljoen waard is terwijl Klaassen imo niet eens de beste middenvelder van Ajax is, dan heb je het volgens mij niet helemaal op een rijtje.

19 juni 2017 om 17:37

Maar heb je de finale ook gezien ? Of Schalke of Lyon uit ? In geen van deze wedstrijden heeft hij laten zien een goede voetballer te zijn.

19 juni 2017 om 17:57

Feyenoord werd gehuldigd voor de tweede plaats. Daar werd, terecht, lacherig over gedaan. Terwijl heel Nederland zich kon voorstellen dat ze.blij waren met die tweede plaats was die huldiging wel een beetje overdreven.

19 juni 2017 om 18:20

Dan is niemand bij het Nederlands Elftal 27 mln euro waard, op 1/2 mensen na. Hoe iemand presteert bij het tegenvallende Oranje boeit echt niet, aangezien heel Oranje niet presteert.

19 juni 2017 om 18:32

Spaanse Bas. Het vieren van een tweede plaats na jaren van financiële malaise en ellende. Een teken dat Feyenoord op de weg terug was. Je onderschat duidelijk hoe groot de problemen bij Feyenoord waren. Maar goed.. wederopstanding mag blijkbaar niet gevierd worden door de meute.

Ach ja, die Belgen betalen voor een bijzonder middelmatige schrijver ook de jackpot. Hoeveel schrijven ze maandelijks over Jan? Een half ton? Ohnee, drie kwart miljoen per jaar voor dit soort simpele stukjes. En dan doen dit soort teksten het natuurlijk goed in België, beetje dat minderwaardigheidscomplex voeden, een beetje afgeven op die 'ollanders. Het is eigenlijk heel grappig, in Nederland neemt niemand hem nog serieus terwijl hij in België de absolute topverdiener is onder columnisten. Als er voor iemand te veel is betaald is het niet Klaassen, maar is het Jan Mulder. En dan loopt de printpers nog terug ook, terwijl de omzet in het Engelse voetbal met het jaar omhoog schiet.

19 juni 2017 om 17:43

Aan de andere kant hebben wel hier in Nederland goedele liekens

19 juni 2017 om 18:22

Dat is een ruil waar ik zeer goed mee kan leven!

19 juni 2017 om 17:49

Kan jij iets anders dan provoceren? In elk artikel over 'de Belgen' gaat het weer eens over een minderwaardigheidscomplex of beter verhulde maar nog steeds infantiele provocaties.

19 juni 2017 om 18:27

Het is niet als provocatie bedoeld, maar het valt me telkens op. Dat Mulder nu zo doet vind ik daar een perfect voorbeeld van. De Belgen hebben het vizier wel heel erg op Nederland gericht, of ze lachen om ons nationaal elftal, of ze vinden dat hun spelers dezelfde bedragen moeten opbrengen als in Nederland. Nederland lijkt de maatstaf te zijn, het grote broertje waar je je tegen af moet zetten of die als mikpunt dient. Misschien moeten we het maar als compliment beschouwen.

19 juni 2017 om 18:51

Ironisch - jij praat een stuk meer over België dan gelijk welke Belg hier over Nederland.

Uiteraard neemt voetbalzone er de stukken uit waarin een Belgisch bestuurslid of wie dan ook het over Nederland heeft en niet over Frankrijk, wat had je gedacht op een Nederlandse voetbalsite? En niet als provocatie bedoeld, laat me niet lachen.

19 juni 2017 om 19:47

Wellicht meer dan een gemiddeld de belg, maar Bon Jovi, jij bent echt de meest opvallende belg op VZ. Hebben jullie daar, in dat nietige landje, geen voetbalsites? :D

20 juni 2017 om 07:42

Diezelfde vlieger gaat natuurlijk ook voor jouw aandacht voor mijn reacties op Bon Jovi, als ik niets over die Belgen zeg reageer je ook niet en zal je ze wellicht ook niet onthouden.

19 juni 2017 om 20:05

Krijgt hij serieus zoveel?! Ik dacht eerder aan 150-200k max. Absurd dit.

Je ziet het wel vaker in BE dat ze constant Nederlanders halen omdat zij hun mening geven en vaak wat meer hebben bereikt en laten zien in Europa.

Volgens mij is Jan Mulder gek geworden. Klaassen is de beste middenvelder van de Eredivisie. Hij werkt bovendien altijd keihard.

19 juni 2017 om 17:21

Mulder is gewoon een oude man die in heg bejaardentehuis hoort. Lult maar wat en is niet meer mee met het voetbal van nu. Hij noemde laatst nog Juventus een middelmatig clubje. Bovendien kan Ajax makkelijk 30 miljoen vragen voor de aanvoerder van de finalist van de El. Dat is gewoon logisch.

19 juni 2017 om 17:37

Hoe veel zou United dan kunnen vragen voor iemand als De Gea, de absolute uitblinker en tevens EL winnaar? Als Klaassen al 30 miljoen waard is in jouw ogen, dan kan De Gea nooit voor minder dan 100 miljoen weggaan.

19 juni 2017 om 17:46

Volgens mij is er een paar jaar geleden ook 70m gevraagd voor de Gea en keepers zijn altijd goedkoper

20 juni 2017 om 09:53

kan weg.

19 juni 2017 om 17:30

De beste middenvelder van de Eredivise heeft anno 2017 geen status meer, want daarvoor is de competitie al teveel gemarginaliseerd. Er is immers weinig concurrentie meer om die titel te verdienen. Speel je een goed seizoen, dan staan buitenlandse clubs al te zwaaien met een zak geld.
De Nl competitie is een competitie in opbouw waarbij de afbraak sneller verloopt dan de opbouw. Dat is al sinds 1997 zo, maar toen stuurde Nederland nog gewoon drie clubs de CL in, waarbij zelfs Heereveen aardig balde.
Klaassen is inderdaad prima, maar zijj. Competitie is Ziyech, Valhena, Ahmadi en Guardado. Leuk dat je van deze spelers de beste bent, maar niet meer dan leuk.
Overigens vind ik Klaassen een goede allround voetballer die niet snel verzaakt en hard werkt. Voor een club als Everton is hij zeker nuttig, en daarbij gezegd is Everton een zeer respectabel niveau (plek 6 tot 10).

19 juni 2017 om 17:39

Het is niet eens de beste middenvelder, dus ik snap niet waar dat vandaan komt. Ja, Klaassen was erg bepalend, maar Toornstra is een zelfde soort speler en die was qua cijfers zeker niet minder. De beste aanvallend ingestelde middenvelder blijft gewoon Ziyech en de beste verdedigend ingestelde middenvelder blijft El Ahmadi, kort gevolgd door Vilhena.

19 juni 2017 om 20:13

Leuk dat je ook je mening geeft maar dat is jou persoonlijke mening ik zeg niet dat hij de beste middenvelder is of was het afgelopen seizoen maar ik zie nergens een middenvelder die 20 goals gemaakt heeft en ook buiten Nederland zijn dat er niet zo veel dus (rest my case)
en een club als Everton geeft niet zomaar 27 miljoen uit denk ik en die zullen er toch iets meer verstand van hebben dan ene Jan Mulder met zijn geschreeuw.

19 juni 2017 om 21:47

@smk88
Het is vrij duidelijk waar je loyaliteit ligt en dat is niet bij Ajax! Kom maar terug als feyenoord een bod van bijna 30 miljoen heeft voor Toornstra, El Ahmadi of Vilhena. De 15 miljoen voor Karsdorp is waarschijnlijk dik in orde voor je.

20 juni 2017 om 09:56

@smk

Een punt willen maken en dan met Toornstra aankomen, die al aan zijn plafond zit bij Feyenoord.. lachwekkend. Zet je gekleurde bril toch eens af, Klaassen is echt stappen verder, en heeft dat ook in Europa laten zien.

19 juni 2017 om 17:33

Jan Mulder overdrijft altijd in zijn voorliefde voor Belgie (aangezien hij daar vaak als commentator wordt gevraagd) en schroomt er niet voor om Nederlandse clubs en spelers te beledigen zodat de Vlamingen maar goed door hebben dat hij "echt heel erg begaan is met het Belgische voetbal" (en dus nog heel lang naast Imke Courtois wil zitten).

Bij Sporza was hij ook vaak denigrerend over Ajax en Nederlandse clubs in de Europa League terwijl de Belgen wel heel erg enthousiast waren over de thuis wedstrijden van Ajax en het gemiddelde leeftijd.

19 juni 2017 om 18:37

Mwa.. er valt te twisten over wie daadwerkelijk de beste middenvelder was. Ik vind namelijk dat je iemand als El Ahmadi dan tekort doet. Overigens zegt die titel als, beste middenvelder, in Europa vrijwel niets.

19 juni 2017 om 18:49

Hij is net zoveel waard wat die clubs in Engeland willen geven. Mulder begint wat oud te worden en heeft het veel mis zullen we maat zeggen. Aja is de lachende winnaar.

19 juni 2017 om 19:44

Jan Mulder is al decennia lang ziekelijk verslaafd aan aandacht, vooral negatieve aandacht door bijna alles en iedereen af te kraken of soms te verafgoden. Veel te veel theater bij deze man. Niet om aan te zien of horen.

Ach meneer zei hetzelfde over Suarez destijds.... Klaassen is gewoon een prima voetballer met ontzettend veel intelligentie. Denk dat hij de subtop echt wel aan kan.

Als Jan Mulder zijn mond opentrekt over voetbal, vraag ik me altijd meteen af of hij uberhaupt wel wedstrijden kijkt. Premier league kijkt hij blijkbaar niet en als hij Klaassen een middelmatige speler vindt ben ik benieuwd welke middenvelders hij wel goede box-to-box spelers vindt.

Als Pickford onbekend voor hem is en hij zichzelf constant tegenspreekt, dan kan dit bestempeld worden als 'praten naar wat het publiek wil horen'. 70 van de reacties heeft tenslotte 'ik vind dat bedrag niet normaal' erin staan dus hij hit hier een groot publiek

Dus het is eerder een papegaai dan een analist.

Kunnen ons beter bezig houden met het spelletjes, dat is al moeilijk genoeg. De bedragen, die gewoon in verhouding zijn met marktwaarde, zijn niet relevant voor voetballiefhebbers toch?

Dat er veel geld betaald wordt voor mensen is sowieso al een raar fenomeen.

19 juni 2017 om 17:48

ze betalen niet voor mensen. ze kopen contracten af.

19 juni 2017 om 19:46

Zoveel voor je diensten betaald worden is wel heel normaal. Vraag aan Mulder maar eens wat hij verdiend per jaar en hoeveel hij daarvoor moet werken. Heel normaal, ahum.

Pickford is met Butland een van de meest veelbelovende Engelse keeperstalenten voor de toekomst. Daarbij ook een binnenlandse Engelse transfer.

Belachelijk hoog bedrag inderdaad. Hoeveel goals heeft die jongen vanaf meer dan 16 meter gemaakt?? En wat is Ziyech wel niet waard nu? 40 miljoen?

19 juni 2017 om 18:45

Wat is je probleem? Als hij ze allemaal heeft gemaakt vanaf 25 meter dan vraag je zeker hoeveel heeft hij buiten of binnen de 25 meter gescoord. Klaassen is een prima middenvelder met lopend en scorend vermogen. Everton ziet dat ook en betaald er bijna 30 miljoen voor en dat betekent dat hij het waard is. Ja 30 miljoen is hij waard en dat is een feit en welke redenatie jij er op na houdt doet er helemaal niet toe.

Ik kan me wel vinden in de woorden van Jan Mulder. Het zijn niet de spelers waarvoor je naar een stadion gaat, en de transfers tegenwoordig zijn echt abnormaal. Het bedrag voor Klaassen vind ik ook iets te veel van het goeie. Maar knap gedaan van Ajax welliswaar.

belachelijk hoog bedrag. Het is dat Koeman er zit en die natuurlijk een landgenoot naar Everton trekt. Denk niet dat een andere manager ooit hierop had aangedrongen. Maar goed we gaan het zien in Engeland. Ik denk dat je van dit soort spelers wel genoeg alternatieven kunt vinden voor veel minder geld.

Ten eerste respect voor Davy, gewoon een top gozer. Ten tweede de hele situatie rondom dergelijke transfer bedragen getuigen van een op dat punt totaal verworden sport. Gelukkig zijn er dingen die veel belangrijker zijn dan geld zoals de Schoonheid van een actie van Messi , een gedicht van Achterberg of muziek van Bach

Nou ben ik ook niet kapot van Klaassen . Maar van Mulder nog minder haha dat die Belgen nog in dat seniele geneuzel geloven zeg - sterker nog ze betalen ervoor ! De wereld is gek

Dat is natuurlijk ook veel te veel geld voor een modale middenvelder. De helft van dat bedrag was marktconform geweest. Klaassen komt voetballend en fysiek te kort voor Everton.

19 juni 2017 om 19:42

Wat weet jij nu wat marktconform is wijsneus , het wordt betaald en wie zegt dat dat teveel is , Ronaldo is volgens al die wijsneuzen 250 milj waard dat is pas lachwekkend .

Elia voor 1,5 miljoen, Moreno voor 5 miljoen, Tete voor 3 miljoen en Karsdorp voor 12 miljoen. Dan is 27 miljoen voor Klaassen inderdaad een groot bedrag. Maar je kan ook zeggen dat Nederlandse clubs gewoon te lief zijn in de onderhandelingen net als club Brugge.

20 juni 2017 om 10:10

Elia en Moreno kwamen volgens mij beide in de contractbesprekingen met het voorstel om voor een minimaal bedrag weg te mogen, als er een club voorbij zou komen waar ze graag naar toe zouden willen. Tete heeft nog maar een contract voor 1 jaar en wil al twee jaar niet bijtekenen, En het bedrag voor Kasdorp is toch niets mis? Ik denk dat je ook rekening moet houden met de naam die Feyenoord nog heeft in Europa, en de prestaties zeer slecht waren de afgelopen 18 jaar, dan is 15 miljoen toch gewoon een prima bedrag?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
6.Arsenal6323
7.Burnley 54-3
8.Everton49-14
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Michael KeaneVerdediger10
Cuco MartinaVerdediger10
Ashley WilliamsVerdediger10
Leighton BainesVerdediger10
Philip JagielkaVerdediger10
Idrissa Gana GueyeMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

326 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Everton U23 1 0 1 0
2017/2018 Everton 7 0 0 0
2016/2017 Ajax 33 14 6 0
2015/2016 Ajax 31 13 4 0
2014/2015 Ajax 30 6 4 0
Laatste voetbalnieuws

Vlaar tipt: ‘Duidelijk dat hij zijn lichaam moet wapenen tegen het PL-geweld’

Davy Klaassen toog vorig jaar zomer als aanvoerder van Ajax met hoge verwachtingen naar Everton. Hoewel the Toffees 27 miljoen euro betaalden voor de middenvelder, raakte hij onder Ronald Koeman en...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain sluit uit dat Arsène Wenger als sportief directeur aan de slag gaat in Parijs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren