‘Ajacieden als Tete en Riedewald niet haalbaar voor een club als PSV’

Maandag, 19 juni 2017 om 15:30

Voor Kenny Tete en Jaïro Riedewald was het een lastig seizoen bij Ajax. Het tweetal moest het afgelopen seizoen genoegen nemen met een reserverol en zint daardoor op een vertrek uit Amsterdam. Indien Tete en Riedewald vertrekken, lijkt een club als PSV geen logische bestemming te zijn.

De afgelopen dagen kon er door de bezoekers van Voetbalzone gestemd worden op de poll ‘Denk jij dat Ajacieden als Kenny Tete en Jaïro Riedewald haalbaar zijn voor een club als PSV?’. Het grootste deel van de ruim 31.000 stemmers koos voor ‘nee’. Vijftig procent denkt dat Tete en Riedewald niet haalbaar zijn voor een club als PSV.

34 procent van de stemmers denkt dat Ajacieden als Tete en Riedewald wél haalbaar zijn voor een club als PSV. Als het aan tien procent van de stemmers ligt, is Riedewald wel haalbaar voor de Eindhovenaren en Tete juist niet. Zes procent denkt het tegenovergestelde, dus dat de rechterverdediger weleens naar PSV zou kunnen vertrekken, terwijl Riedewald niet haalbaar is.

Voorlopig is Tete de enige die concreet in verband wordt gebracht met een transfer. Ajax en Galatasaray zouden akkoord zijn over een transfer van de verdediger, die zelf niet staat te springen om naar Istanbul te verhuizen. Ook Internazionale was een tijdje geïnteresseerd, maar i Nerazzurri hebben besloten om zich niet te mengen in de strijd om Tete. In de Engelse media werd Riedewald onlangs in verband gebracht met Chelsea.Gerelateerd

51 reacties (laatste reactie door gaudi)

"ajacieden als Tete en Riedewald niet haalbaar voor een club als Psv"
Rare conclusie uit dit 'onderzoek' waar 50 procent denkt dat minstens een van de twee haalbaar is voor Psv..

19 juni 2017 om 15:42

Als je logisch nadenkt, kan je makkelijk concluderen dat ze niet haalbaar zijn. Waarom zou Ajax in godsnaam de grootste concurrent aan spelers helpen? Het zegt verder niets over het kaliber van de spelers die PSV zou kunnen halen, maar Ajax zou nooit meewerken aan een dergelijke stap. De enige mogelijkheid zou zijn ze transfervrij op te pikken, maar dat duurt nog een jaar in het geval van Tete en in het geval van Riedewald zelfs nog langer.

19 juni 2017 om 15:44

Helemaal eens.. Met logisch redeneren kun je tot die conclusie komen, uit een onderzoek waar 50% het tegenovergestelde zegt niet.

19 juni 2017 om 16:01

Men moet is een keer ophouden met dat gejank over een speler naar de concurrent laten gaan.
Het is juist belangrijk voor het nederlands voetbal dat dit moet kunnen.
Jongens als tete en riedewald zijn blijkbaar niet goed genoeg voor Ajax dus laat ze dan gaan naar psv.
Nederland staat al niet bijster hoog in de uefa ranglijst dus de punten zijn hard nodig het is juist belangrijk het dat competitie niveau omhoog gaat en des noods dat je ''concurrent'' beter word uiteindelijk gaat Ajax daar ook op vooruit.

19 juni 2017 om 16:02

Zeg nooit nooit kijk maar naar Vermeer.

19 juni 2017 om 16:06

Waarom moeten we daarmee ophouden? Omdat het jou het beste uitkomt zeker... we laten helemaal niks naar Eindhoven gaan. Misschien Dijks..

19 juni 2017 om 16:26

@encorr:

Ze zijn blijkbaar niet goed genoeg voor Ajax. Dan zouden ze bij de "concurent" toch geen bedreiging zijn?

In hetbuiteland zijn er zat spelers die van top club veranderen. Kijk Italië en Engeland. Alleen hier is het allemaal extra gevoelig.

19 juni 2017 om 16:33

Volgens mij zijn de supporter van Ajax het er bijna allemaal wel over eens dat Riedewald en Tete goed genoeg zijn voor Ajax en zien deze ook graag spelen ipv datgene wat er nu op hun posities staan. Wij denken dat ze dus wel een bedreiging zijn. Laat PSV hun eigen spelers lekker opleiden.

19 juni 2017 om 16:35

@capis,

Kijkend naar bijvoorbeeld de discussie Veltman/tete: ik vind het volstrekt logisch dat Bosz altijd met Veltman speelde omdat hij specifieke kwaliteiten bezit die beter paste bij de spelopvatting van Bosz dan Tete. Dit werd onlangs ook onderschreven in een artikel van, ik dacht, Catenaccio.

Het zou dus hypothetisch gezien best zo kunnen zijn dat Tete beter bij PSV past dan bij Ajax. Dat hij niet speelt bij Ajax is geen voorwaarde dat hij bij PSV niet van toegevoegde waarde kan zijn.

Los daarvan vind ik dat je als prof inderdaad gewoon van topclub moet kunnen wisselen. Echter begrijp ik wel dat er een situatie kan bestaan waardoor je besluit een bepaalde speler niet naar een bepaalde club laat gaan.

19 juni 2017 om 16:39

Est-1913, jij weet net zo goed als ik dat veel mensen hier niet objectief op zullen stemmen, waardoor een dergelijk onderzoek niet representatief is voor de situatie in de werkelijkheid. Maar goed, waar discussiëren we over haha, een nutteloos 'onderzoekje'...

19 juni 2017 om 16:57

sjonge wat een slap gelul zeg, waarom zou iemand van Ajax niet naar Psv kunnen?
geef eens 1 goede reden....
ipv van dat een paar zogenaamde supportjes dat ''verraad'' vinden en alleen maar in eigen belang denken.
Ik denk dat het voor het nederlands voetbal van belang is dat ze meer punten krijgen omdat we straks die directe plek voor champ league ook nog kwijt raken.
En gezien de geschiedenis lijkt Ajax die voorronde ook nog niet echt door te komen.
daarnaast draait voetbal altijd nog om amusement en is voetbal leuker wanneer het niveau hoger is dan het kleuter voetbal wat er nu soms vertoont wordt.
maar goed jij gaat zo te horen liever voor een competitie waarin 1 veruit de betere is. met een minimaal aantal punten op de uefa lijst.

19 juni 2017 om 17:14

Ik zal het tegen mijn baas zeggen die in ieder contract een concurrentiebeding opneemt. Ga er even vanuit dat dit ook zo gaat in de voetbalwereld. Althans bij en voor enkele concurrenten. Het is namelijk volkomen logisch dat directe concurrenten (ajax en PSV in dit geval) elkaar liever niet versterken. Ongeacht of de betreffende speler bankzitter is of niet. Je hebt als club geã¯nvesteert in zo'n speler. Het risico dat hij bij de concurrent de sterren van de hemel speelt wil je niet lopen.

19 juni 2017 om 17:34

@rugnummer
Ik snap wel dat ze elkaar liever niet versterken maar men moet even verder denken.
Jouw baas en de baas van een andere bedrijf strijden ieder voor hun eigen zaakje.
met voetbal zit je in een competitie die meerdere belangen zou moeten hebben namelijk met zn allen het niveau van het nederlands voetbal hoog houden.

En wanneer een bedrijf investeert in een werknemer en deze blijkbaar niet meer in het plaatje past en of goed genoeg functioneert en hierdoor dus mag vertrekken lijkt het me sterk dat de werknemer een totaal andere baan neemt in een andere sector omdat hij niet bij de concurrent aan de slag mag/kan.
In het geval van een Icter zal hij gewoon bij een ander ICT bedrijf aan de slag gaan en niet in de zorg sector.

Daarnaast als er de juiste prijs voor de spelers betaald word wat maakt het nou uit of je het voor de 3 miljoen aan fenerbace verkoopt of 3 miljoen aan PSV waarbij er door een directe versterking misschien wel extra punten gehaald kunnen worden.

een meerderheid zegt dat het een micky mouse competitie is maar willen vervolgens de betere spelers alleen naar het buitenland laten vertrekken.

19 juni 2017 om 17:55

KajBolmers, als PSV eens zelf probeert op te leiden, kaapt Ajax hem wel weg met mooie beloftes en een hoger salaris, dus ik denk dat PSV nog wat te goed heeft van Ajax wat betreft Bazoer

19 juni 2017 om 18:46

SMK88, als PSV ervoor zorgt dat de speler in kwestie tevreden is, kan Ajax hem niet weghalen.

19 juni 2017 om 15:59

Het is best haalbaar als ze graag 18 miljoen teveel willen betalen kom maar met dat bod. Concurentie versterken doen we niet aan

19 juni 2017 om 22:42

Onzin. Ze hebben net een Mexicaan voor rond de 18 miljoen gekocht en Ajax laat ze gewoon niet gaan voor weggeef prijzen.

Tja. Als zowel Arias als Brenet weg gaan/zijn, dan heeeel gauw voor Tete gaan.
Onbegrijpelijk dat ie er buiten valt bij Ajax.

19 juni 2017 om 15:45

Ik kan me niet voorstellen dat PSV de prijs gaat bieden die Ajax aan PSV gaat vragen, want ga er maar niet vanuit dat dat 3-4 miljoen is. Ik zou eerder uitgaan van een vraagprijs aan PSV van 10-15 miljoen. En dan moet Tete ook nog eens willen, wat ik me ook niet kan voorstellen. Die gaat liever naar een grotere competitie of een competitie waar hij meer geld kan verdienen.

19 juni 2017 om 15:55

Fcedgar,

De prijs voor Tete is 10 miljoen euro, bij Galatasaray was De Jong bij de deal betrokken alleen werd Nigel niet specifiek genoemd.

Inter hikte tegen de 10 miljoen en wilde max 8 miljoen betalen.

Voor Riedewald gaan de geruchten dat er al 15 miljoen was geboden, heeft nog een langjarig contract.

Als Psv beide bedragen wil betalen, dan zal Marc echt wel aan de onderhandelingstafel gaan zitten.

Maar denk niet dat PSV zover wil gaan.

19 juni 2017 om 16:12

Hoe kom je aan deze informatie die alle andere voetbalsite schijnbaar gemist hebben? Iedere voetbalsite melde dat tete 3 miljoen kost.

19 juni 2017 om 16:21

Voor buitenlandse clubs wellicht. Wat Psv zou moeten betalen hebben ze nog niet gezegd

19 juni 2017 om 16:28

@encorr:
Leeuw heeft het geloof ik over Inter en Gala, die zijn niet echt Nederlands of een Psv.....

Ikheb ook totaal gemist dat Ajax 10 miljoen wil voor Tete en 15 voor Riedewald. Zou mooi zijn maar lijkt me niet waar.

19 juni 2017 om 16:33

rombomcu,

Kijk bij Soccernieuws van gisteren " 'internazionale moet veel meer betalen voor Tete'", dat is de bron van het gerucht.

19 juni 2017 om 16:39

Ik ook hoor. lijkt me een dikke duim verhaal

19 juni 2017 om 16:40

capis,

Ajax wilde ook 10 miljoen van galatasaray voor Tete, maar was tevreden met 3 miljoen en dan als ruil daarbij extra Nigel de Jong gratis.( ging niet door omdat Tete niet direct naar Turkije wilde)

Riedewald had volgens gerucht de interesse van Chelsea voor 15 miljoen.

Het zijn natuurlijk wandelgang geruchten, dus wat er van waar is????

Maar als PSV 10 miljoen voor Tete en 15 miljoen voor Riedewald wil betalen, zullen zij zeker in gesprek met Ajax komen.

19 juni 2017 om 18:13

Ik heb vorige week hier op VZ een bedrag van 3 mln gelezen. En 5 had van mij ook nog gemogen hoor.

19 juni 2017 om 15:46

Dat lukt natuurlijk nooit als je er rationeel over nadenkt. Er zijn zat buitenlandse clubs die m willen hebben waar die meer kan verdienen. Daarnaast heeft ie Raiola als zaakwaarnemer dus er zal ook nog flink tekengeld betaald moeten worden. Tel daarbij op dat Ajax hem liever aan een buitenlandse club verkoopt en dan kan je volgens mij wel zeker weten dat PSV hem niet gaat halen.

Spelers van dat kaliber zijn wel haalbaar, maar Ajax vraagt gewoon meer als een concurrent aanklopt. Dus zal PSV teveel betalen en dat doen ze liever niet. Wel jammer, want PSV is wel een goede club voor deze spelers.

Zeker tete zou goed bij PSV passen. Dat zou iedereen toejuichen. Beide zijn welkom wat mij betreft.

19 juni 2017 om 15:57

Iedereen behalve Ajacieden. Denk maar niet dat we onze concurrenten sterker gaan maken.

Zodra PSV aanklopt bij Ajax schiet de vraagprijs plotseling omhoog, dat kun je op voorhand voorspellen. Overmars zal na de transfer van Vermeer naar Feyenoord andere tarieven hanteren voor binnenlandse transfers naar concurrenten. Ik snap dat PSV supporters ze misschien wel (zeker Tete) willen hebben, maar ik denk niet dat Overmars serieuze medewerking gaat verlenen.

19 juni 2017 om 15:53

Ik denk dat het voor beide partijen geen goede deal is. Ajax gaat zijn concurrent natuurlijk niet versterken. En PSV moet niet voor het niveau Riedewald en Tete 10 miljoen uitgeven.

19 juni 2017 om 16:07

Tuurlijk zal dat spelletje door Marco gespeeld gaan worden, logisch ook wel toch. Je gaat je concurrentie natuurlijk niet bewust beter maken door je spelers voor een appel en een ei te laten gaan.

Nou dit tweetal zou ik met open armen ontvangen, tete vooral! Arias zie ik nog niet vertrekken en Brenet ook niet. Maar voor het geval ze toch beiden vertrekken dan zal er zat geld zijn om deze twee binnen te kunnen halen! Troupe van FC Utrecht zie ik ook wel graag komen.

19 juni 2017 om 15:58

Dromen is toch zo mooi. Maar ben een beetje realistisch, je wilt bijna je hele transferbudget aan 2 spelers uitgeven?

Niet haalbaar (of Psv moet aan huur denken als ze getransfereerd worden) en voor beiden zal het ook niet interessant zijn om in EIndhoven te gaan voetballen. Kansloze missie indien onze Brabantse vrienden geïnteresseerd zijn....

Ligt er aan wie ze allemaal verkopen. Dan is het echt wel mogelijk.

19 juni 2017 om 16:54

Ajax heeft geen een reden om Tete voor drie miljoen naar PSV te laten vertrekken. Heus, als de rechtsachter en Riedewald vertrekken dan is dat naar het buitenland. Niet naar PSV en ook niet Feyenoord.

Ik dacht dat ze in Eindhoven spelers zelf wouden opleiden. Begin daar dan ook is mee ipv die loze kreten van Marcel Brands.

De titel is wat misleidend als je het mij zegt. Het leek voor mij nu net alsof Brands dit had gezegd. Uiteindelijk denk ik wel dat ze onhaalbaar zijn, omdat Ajax de directe concurrent niet wil versterken. Dus zou ik, als ik Overmars was, gigahoge bedragen vragen. Die gaat PSV dan echt niet betalen neem ik aan, dus lijkt het onhaalbaar.. Maar ja, de bal is rond..

Geen een reden in de wereld om dit duo naar PSV te laten vertrekken. Ja, de fans in Eindhoven zien het wel zitten, maar spelers als Tete en Riedewald kunnen zo naar het buitenland. Wat Vermeer heeft geflikt was eenmalig. Laat men in Eindhoven maar hun eigen talenten opleiden. Daar was Gerbrands afgelopen PSV - Ajax toch zo trots op...? Dit gaat niet gebeuren.

19 juni 2017 om 18:37

Nee de fans in Eindhoven zien dit ook niet zitten. PSV wil ze volgens mij ook helemaal niet. Wat VZ nu aan het doen is, zo creëer je dus geruchten en roddels die op los zand zijn gebaseerd.

Ik vind dat Feyenoord en PSV allebei voor Tete moeten gaan (als Karsdorp en Arias vertrekken). Ik vind het geen geweldenaar maar voor 3 miljoen kan je een gokje wel wagen, zeker omdat ze in amsterdam altijd roepen hoe goed hij is

Haalbaar of gewenst? Zijn niet echt spelers die ze bij PSV willen hebben.

PSV heeft momenteel betere opties met Willems, Arias en Brenet. Vooralsnog zijn deze Ajaceden ook helemaal niet in beeld bij Psv. Misschien wanneer 1 of meerdere spelers vertrekken, maar dan nog zullen er genoeg betere opties zijn. Zowel sportief als financieel.

Riedewald hoef ik dus echt never nooit bij PSV te zien. De hype rondom die jongen is puur en alleen gebaseerd op een invalbeurt tegen Roda waar hij twee keer scoorde in zijn debuutwedwedstrijd. Tete is een goede verdediger, maar ook niet meer dan dat.

Ik wordt er schijtziek van dat één van deze of beide jongens dreigen te vertrekken. Tijd dat Keizer zijn eerste grote beslissing gaat nemen als trainer van Ajax 1 door te zeggen ik wil graag beide heren erbij houden.

Heeft niks met gejank te maken, niemand wil de concurrentie sterker maken, dat is logisch.

Niet 1 NL clubs kunnen spelers als Teta als Riedewald betalen en PSV ook niet die net een speler van rond de 18 miljoen hebben aangetrokken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

62 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Olympique Lyon 22 1 3 0
2016/2017 Jong Ajax 4 2 0 0
2016/2017 Ajax 5 0 0 0
2015/2016 Ajax 21 0 2 0
2015/2016 Jong Ajax 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘We zijn open naar elkaar en dat had ik nodig na Ajax, waar het wat kouder is’

Kenny Tete verruilde Ajax afgelopen zomer voor Olympique Lyon en kwam, ondanks aanhoudend blessureleed, in zijn eerste seizoen tot 31 officiële wedstrijden voor les Gones, waarvan 22 in de Ligue 1....Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain sluit uit dat Arsène Wenger als sportief directeur aan de slag gaat in Parijs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren