Club Brugge bevestigt vertrekwens ex-Ajacied: ‘We bekijken de mogelijkheden’

Maandag, 19 juni 2017 om 11:45

Het Laatste Nieuws wist vorige week al te melden dat Ricardo van Rhijn alweer wil vertrekken bij Club Brugge. Vincent Mannaert, sportief manager bij Blauw-Zwart, geeft tegenover Het Nieuwsblad toe dat de ex-Ajacied zich niet op zijn plaats voelt in België en dat er gezocht wordt naar een oplossing.

“Ricardo heeft aangegeven dat hij garanties wil om te spelen. En die kunnen wij hem niet geven. We bekijken en bespreken samen de mogelijkheden”, zegt Mannaert over Van Rhijn, die Ajax een jaar geleden inruilde voor Club Brugge. In het begin van het seizoen was de verdediger een vaste waarde in het elftal van de Belgische topclub, maar door een blessure verdween hij naar de reservebank. Nu zou een transfer naar Frankrijk of Portugal in de maak zijn.

“Waar het is misgelopen met Van Rhijn? Ricardo heeft het niet makkelijk met de Belgische manier van verdedigen”, analyseert de sportief directeur van Club Brugge. “Veel verdedigend werk opknappen of duels aangaan: dat ligt hem minder. Hij komt beter tot zijn recht als hij de bal heeft in een vrije positie.”


Poll

Zie jij Ricardo van Rhijn naar een Europese topcompetitie vertrekken?


Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door purplerain)

Oke, best bizar hoe dat dan met hem is gegaan. Misschien is het wat een Nederlandse club?

19 juni 2017 om 13:09

Valt wel mee hoe bizar het was. Werd door een gedeelte van de supporters en media de lucht in geschreven terwijl hij nooit goed was. Dit is gewoon zijn niveau.

19 juni 2017 om 16:30

Nou, hij was in z'n 1e seizoen vooral, toen hij stand-in was van vd Wiel en hem eigenlijk uit de basis speelde, en dat jaar erop, echt wel goed bezig. Maar daarna kakte het stap voor stap in. Zag hem echt wel als een groot talent. Maar wederom een talent die uiteindelijk toch moeite heeft met het mentale aspect.

Hij speelt de laatste jaren echt slechter dan daarvoor.

19 juni 2017 om 17:49

Als hij op het toppen van zijn kunnen speelde had hij af en toe een goede wedstrijd. Maar aan alles zag je dat hij uiteindelijk niet goed was. Schijnverdedigend en technisch niets toevoegend. Hij is nooit goed geweest.

Beter bij Ajax op de bank zitten, daar is elke speler goed tot er weer een nieuw talent doorkomt, dan zijn ze ineens slecht. Althans volgens de buhne. Als en Veltman en Tete vertrekken heb je een degelijke back voor weinig. Doet een jong jongen het beter heb je ervaring op de bank en een speler die het speltype aankan. Goede vrije trap op het einde bij Ajax ook, niet onbelangerijk.

19 juni 2017 om 11:53

Ging weg omdat hij niet op de bank wil zitten dus waarom nu wel.

19 juni 2017 om 11:56

Hij wil speelgaranties. Zal dus niet terugkeren.

19 juni 2017 om 12:02

Klinkt alsof hij het gewoon niet naar zijn zin heeft in Belgie (de competitie incluis), anders vecht je er wel voor na een blessure, dus waarom zou een terugkeer naar Amsterdam niet kunnen?

19 juni 2017 om 12:06

Zoals ik zeg, omdat hij speelgaranties wil.

2016 hij vertrekt bij Ajax omdat hij te vaak op de bank zit
2017 hij vertrekt bij Club Brugge omdat hij te vaak op de bank zit
2018 --> terug naar Ajax, terug naar de bank? Lijkt me sterk.

19 juni 2017 om 12:30

Interpreteer het zoals je wilt. Ik lees vrij plat gezegd dat hij het geen zak aanvind daar en het niet waard vind om zich na een blessure zich terug te knokken in de basis (en wil eigenlijk ook geen poging daartoe ondernemen). Hij weet ook wel dat er betreffende basis geen garanties gegeven kunnen worden.

19 juni 2017 om 12:45

"interpreteer het zoals je wilt".

Er staat nochtans letterlijk dat hij speelgaranties wil. Als je er geen zak aan vindt dan vraag je daar niet achter, simpel. Een echte basisklant is hij ook nooit geweest dus zegt genoeg over zijn mentaliteit om dat te eisen.

19 juni 2017 om 12:46

Interpreteer het zoals je wil? Er staat letterlijk dat hij speelgaranties wil. Kan zijn dat hij het niet naar zijn zin heeft maar toen hij nog speelde, hoorde je er alleszins niks over. Zoals ik gisteren al zei probeert voetbalzone de Nederlanders zoals altijd weer in een positief daglicht te stellen.

Hij belandde niet op de bank door een blessure. Feit is dat hij na zijn blessure direct weer terugkeerde in de basis maar hij presteerde gewoon flauw en het minste wat je dan kunt doen is voor elke bal knokken maar dat zit niet in hem. Tsja, met een goede traptechniek kom je er niet.

19 juni 2017 om 12:52

@ Blieke: Er staat toch ook letterlijk in de tekst "mannaert, sportief manager bij Blauw-Zwart, geeft tegenover Het Nieuwsblad toe dat de ex-Ajacied zich niet op zijn plaats voelt in België en dat er gezocht wordt naar een oplossing."

Er staat toch dat hij zich niet op zijn plaats voelt in Belgie? Ach ja, wat maakt mij het ook verder uit, eigenlijk helemaal niks. Hij wil er i.i.g. niet voor knokken, zover is duidelijk.

19 juni 2017 om 12:56

Dat staat er letterlijk in. Maar zoals je zelf ook wel had gezien, is dat geen quote van Mannaert.

19 juni 2017 om 13:11

Vandaar ik het woord interpreteren ook gebruikte. Maar als ik wat oudere interviews lees van hem, tsja, maak je eigen conclusie;

(october 2016)
Van Rhijn denkt daar anders over. "je weet het nooit, maar ik denk niet dat ik hier over vijf jaar nog speel. Ik hoop door hier goed te presteren daarna weer een stap hogerop te zetten. Maar als ik dat niet op het veld toon, dan kan het na Club misschien wel weer een stap achteruit worden."

Ik vraag me af of hij er uberhaupt zin in had?

19 juni 2017 om 13:16

@harecles

Lijkt aan de hand van die quote alsof die jongen totaal geen ambitie heeft om op professioneel niveau te slagen.... Vreemde uitspraak voor een jonge getalenteerde voetballer. Alsof het hem weinig doet.

19 juni 2017 om 13:34

@blieke

Dat bedoel ik dus ook, het doet hem geen snars, let wel, deze uitspraak is gemaakt slechts 3 maanden na zijn overgang naar Brugge (toen hij kennelijk nog wel speelde) en stond ook gewoon in de Belgische bladen. Eigenlijk zegt hij gewoon dat hij hoe dan ook weg wil daaro. Of een stap hogerop of anders desnoods een stap terug, maar weg daar.

Dit heeft weinig te maken met zoals Jon Bon stelt; "zoals ik gisteren al zei probeert voetbalzone de Nederlanders zoals altijd weer in een positief daglicht te stellen."

19 juni 2017 om 13:58

Concludeer wat je wil, lijkt me sterk dat hij er geen zin in had als hij besloot te tekenen en wel wil blijven met speelgaranties.

Een uitspraak in een hln interview die uit haar context wordt gerukt, kan ik ook niet zo veel mee. Ik vond er weinig verkeerd aan. Maar goed, agree to disagree.

19 juni 2017 om 14:04

@harecles

Ik denk dat met het in positief daglicht stellen bedoeld wordt dat bv bij het bankzitten van Van Rhijn of Stekelenburg (om er maar 2 te noemen) de oorzaak wordt gelegd bij blessures terwijl die jongens er om sportieve redenen naast staan. Net zoals VZ foutief de indruk probeert te wekken dat Eredivisionisten sterren zijn in de Belgische competitie.

19 juni 2017 om 14:17

O ja, juist, zoals Blieke aangeeft, dat is wat ik daarmee bedoel. In dat artikel gisteren of eergisteren was het ook al van 'toen hij door zijn blessure op de bank belandde' (licht geparafraseerd) maar dat is gewoon onwaar, hij presteerde niet en belandde daardoor op de bank. Dit stond los van de rest.

19 juni 2017 om 14:47

Sterren zijn wij Nederlanders op voetbalgebied allang niet meer, ja vallende sterren dat is

Maar ik snap hem wel een beetje. Brugge is echt een leuke stad, maar het blijft toch wel een beetje een dorp in vergelijking met Amsterdam. Als je dan toch voor een buitenlands avontuur gaat, zou ik ook wat verder weggaan dan bij de vriendelijke zuiderburen te vertoeven, dat is toch een halve thuiswedstrijd......19 juni 2017 om 17:21

Plat gezegd ...hij was nog platter dan plat ! balletje breed , balletje achteruit , 15 voorzetten en 1 goeie en de rest geraakte zelfs niet voorbij de eerste paal ! Bij club dachten we een zaakje te hebben gedaan maar die gast laat gewoon niks zien en is precies bang om zich pijn te doen en ontwijkt elk duel ! Goeie voetballer voor in de zaal

Toch lastig dat je als verdediger liever niet wilt verdedigen maar met de bal op pad wilt.

19 juni 2017 om 13:11

Met de bal aan de voet in een vrije positie. Wat een toeval. Dat is ook hoe ik het liefst voetbal.

Waarom haalt club hem dan als ze zelf zeggen dat je in belgie echt moet kunnen verdedigen als verdediger. Als je hem 1x bekijkt bij ajax ben je daar toch al lang achter???

19 juni 2017 om 12:04

Denswil kon ook totaal niet verdedigen, maar heeft veel progressie gemaakt. Mogelijk hoopten ze bij van Rhijn op een gelijkaardige evolutie.

19 juni 2017 om 12:32

Denswil kon echt wel verdedigen. Was een beest in de jeugd. Die was alleen zn zelfvertrouwen kwijt. Denswil in de jeugd was een vergelijkbaar talent met de ligt. T kwam er alleen niet uit.

19 juni 2017 om 12:59

Je zag aan zijn basistechniek dat hij uit de Ajax opleiding kwam maar hij was te nonchalant en positioneel en 1 op 1 zwak. Daar heeft hij met de hulptrainer hard aan gewerkt.

19 juni 2017 om 14:22

Maar hoe is het nu dan met die Denswil? Heeft hij een basis plek?

19 juni 2017 om 17:24

Hij is een certitude en soms nog eens nonchalant maar hij heeft zich enorm verbeterd op verdedigend vlak want in het begin flaterde die erop los dat het beschamend was voor hem komende van ajax

Hij komt beter tot zijn recht als hij de bal heeft in een vrije positie.
Dan kom ik ook beter tot mijn recht .........

Dit soort spelers denken dat ze overal standaard in het elftal staan maar wordt er wat anders gevraagd dan haken ze af. Met zijn "kwaliteit" een basisplaats eisen kan in de Jupiler League.

Verder gewoon je best doen en laten zien dat je in de basis thuis hoort

Een verdediger die niet houdt van veel verdedigend werk opknappen of veel duels aan wil gaan. Mocht iemand nog twijfelen over de ingesteldheid van deze jongen...

Past ook gewoon niet bij Brugge, hij zou ideaal zijn voor het syteem van Heintje (gent), 352 met aanvallende backs/middenvelder.

19 juni 2017 om 13:12

Denk je? Qua profiel misschien wel maar ik denk dat Hein het heel moeilijk zou hebben met iemand met een dergelijke ingesteldheid. Ook denk ik niet dat Van Rhijn het niveau kan halen dat bij de ambities van Gent hoort.

19 juni 2017 om 13:57

Van Rhijn heeft toch ook wel eens aangetoond aardig te kunnen voetballen. Ik zie het persoonlijk niet erg vinden om hem bij Vitesse te zien komen, mits Fraser de indruk krijgt dat van Rhijn nog wel een beetje motivatie in zijn donder heeft zitten.

Een stap terug om er vervolgens 2 vooruit te proberen te maken, zoals van Wolfswinkel ook heeft gedaan. Vitesse zit momenteel zonder rechtsback, dus de ruimte ligt er. Tevens dus 6 wedstrijden Europa League waarin hij het kan laten zien.

Uiteindelijk zal van Rhijn wel vertrekken naar oorden waar meer betaald wordt, zoals het genoemde Portugal of Frankrijk. Tevens is Vitesse volgens de geruchten bezig met een Iranier.

19 juni 2017 om 14:01

Hij zou inderdaad wel geschikt zijn voor het voetbal dat Hein wil brengen maar ik denk dat hij zich te goed voelt om nog verder in de Belgische competitie te spelen.

Iedere drol weet toch wel dat een trainer nooit een garantie geeft op een basisplaats of ligt dat nou aan mij?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
4.AA Gent390
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
Verdediger31
Timmy SimonsMiddenvelder30
Ruud VormerMiddenvelder30
Hans VanakenMiddenvelder30
Marvelous NakambaMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

174 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Jong AZ 8 0 1 0
2017/2018 AZ 11 0 1 0
2016/2017 Club Brugge 21 3 3 1
2015/2016 Ajax 12 0 0 0
2015/2016 Jong Ajax 5 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

ADO grijpt naast akkoord met Ajax: ‘Hij heeft een andere keuze gemaakt’

ADO Den Haag ziet Tyronne Ebuehi deze zomer naar alle waarschijnlijkheid transfervrij vertrekken en moet zodoende op zoek naar een nieuwe kandidaat voor de rechtsbackpositie. De Hagenaars hadden hun oog laten...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren